Dodaj do ulubionych

dziś na onecie

13.06.11, 19:20
uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/duze-piersi-duzy-klopot,1,4411429,artykul.html
Obserwuj wątek
    • myff Re: dziś na onecie 13.06.11, 20:34
      Co to ma niby być? "Dziewczyno, idź na operację pomniejszenia biustu!"?! bo duże staniki są odpowiednio drogie?...Jakie 60 funtów?...
    • moniach_1 Re: dziś na onecie 13.06.11, 20:47
      Mi dużo radości sprawiło to, że jak się patrzy na duże biusty, to duże urosną. No rewelacja, chirurdzy zbankrutują XD A artykuł tak głupi że aż śmieszny, np. nie wiem, jak to że jest moda na daną figurę miałoby się łączyć z realnym występowaniem danego typu figury w przyrodzie... A w to, że kobiety są szczuplejsze z większym biustem też nie wierzę, raczej podejrzewam, że jest coraz więcej kobiet (w ogóle ludzi) z nadwagą, a na tą statystykę wpłynęła popularność prawidłowych rozmiarów. I na koniec: La Senza (brytyjska) MA 65G.
      • myff Re: dziś na onecie 13.06.11, 21:46
        A 65G to wcale nie jest duży biust:D
        Niektórych może śmieszyć, ale biuściasta dziewczyna, która to przeczyta może się przejąć, że ta naprawdę to jest brzydka i się nie podoba, bo ma za duże cycki.
        Kiedyś czytałam taki artykuł mówiący min o tym, że w czasach bodajże Rubensa najatrakcyjniejszą częścią ciała kobiety były pośladki i dlatego kobiety wówczas malowano takie puszyste, takie du****te:D co wcale nie musiało znaczyć, że wszyscy byli grubi wtedy. Tylko, że duży tyłek to było coś.

Nie sądzę, żeby duże piersi były wynikiem tylko otyłości, ja jako dziewczę jeszcze szczupłe całkiem miałam nie lada problem z kupieniem stanika, bo choć piersi miałam obiektywnie małe, to staniki subiektywnie były za małe. Mierzyłam różne 75B, 80A, 75C, nosiłam, ale te małe cycki wyskakiwały mi przy każdej okazji. Względnie pasującym było miękkie 75C atlantica za to najbrzydsze ze wszystkich. I też słyszałam teorię o hormonach. Może jest w tym ziarno prawdy? Nie wnikam, fakt pozostaje taki, że są kobiety szczupłe o dużych piersiach, niekoniecznie siliconowych, a nawet jeśli, to czemu mieliby dla nich jako niszy nie produkować staników?
        • moniach_1 Re: dziś na onecie 14.06.11, 02:22
          Jasne, ze wszystkim się zgadzam. Po prostu chodzi mi o to, że autorka twierdzi, że jest coraz więcej kobiet z dużym biustem na szczupłej klatce. Ja twierdzę, że jest ich prawdopodobnie tyle samo ile było, ale kobiety lepiej znają się na rozmiarach i podają inny rozmiar (węższy obwód i większą miskę) w tabelce zbierającej statystyki. A jeżeli coś się globalnie zmienia (bo z tymi statystykami to możliwe w UK, w USA nieco mniej, a artykuł jest z USA), to raczej rosną i biusty, i podbiuścia, bo generalnie ludzie tyją. A to, że istnieją dziewczyny z wąską klatką i dużym biustem to jasne, że tak i jasne, że potrzebują fajnych staników. Tak samo, jak wszystkie potrzebujemy staników :)
        • kotwtrampkach Re: dziś na onecie 15.06.11, 17:49
          myff napisała:

> Niektórych może śmieszyć, ale biuściasta dziewczyna, która to przeczyta może si
          > ę przejąć, że ta naprawdę to jest brzydka i się nie podoba, bo ma za duże cycki

przykro mi, ale przeimowanie się informacjami z onetu jest na tym samym poziomie jak radyjo chyba - stronnicze, niesprawdzone, nastawione na duży odbiór - jak dla mnie, lobbujmy za portalem, w którym będzie można przeczytać normalne informacje, a nie rozdmuchane.. (wczoraj moja mama z przerażeniem dzwoniła, ze po ospie tyyyyyle jest komplikacji - moje młode chore - a ona na onecie czytała... ręce opadają, ja też chorowałam na ospę będąc dzieckiem, komplikacji było wtedy tyle samo...)
          • myff Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma 16.06.11, 22:03
            Mea culpa, już posypuję głowę prochem:D Ale są dziewczyny, jak Twoja mama, na których to zrobi wrażenie. Gdy byłam młoda i głupia i kochałam się w pewnym chłopcu..to nie miałam u niego szans, bo mnie dyskwalifikował biust. Był za duży, on wolał dziewczyny z małymi biuścikami. A ja nawet gdy schudłam prawie 20 kg to ten biust i tak miałam względnie duży (przy takiej masie, wzroście i innych proporcjach ciała) i za ten zawód miłosny nienawidziłam tej swojej części ciała latami. Jeśli ziarno padnie na podatny grunt, to takie idiotyzmy mogą zrobić naprawdę wiele złego. Czytałyście pewnie dyskusje z niejaką Arlettą, która strasznie się przejmuje tym co wyczyta o eleganckim wyglądzie na portalach o elegancji i modzie traktujących...
            Na osłodę powiem, że odkąd czytam lobby- i w związku z paroma innymi kwestiami- bardzo podniosłam swoje mniemanie o sobie i swoim wyglądzie:) I ostatnimi czasy moje motto brzmi Niech się wstydzi ten co widzi:D:D:D Może to rodzaj dojrzałości? Psy szczekają karawana idzie dalej. Powiem więcej, to idzie dalej można rzec w dół. Bo zaczynam akceptować swoje nieakceptowalne wedle kanonu urody nogi! Są krótkie, nieforemne- proporcje między obwodem uda, a łydki...to senny koszmar kreatorów mody, bo uda mam potężne, jokejskie, grube i z cellulitem a łydki szczupłe, umięśnione ale nie przesadnie- i strasznie krzywe. Gdzie mnie się równać z dziewczynami z reklam bielizny, żeby nie szukać daleko? A ja to olewam i zakładam spódnice, coraz krótsze..i bardziej opięte i chodzę z podniesioną głową:)
            Dzięki!
            Mam wrażenie, że na gazeta.pl pod tym względem- artykułów, które piszą samoakceptacji takimi jakimi jesteśmy, a nie coraz doskonalszymi kopiami tworów photoshopa, że sparafrazuję- wyrabia się nawet:)
            PS. cellulit mają też całkiem szczupłe dziewczyny, sama widziałam dwa takie przypadki:) i szły dumnie go odsłaniając...więc najwyraźniej jak się nie ma co się lubi...:)
      • edhelwen La Senzowe 65G jest na dodatek mniejsze niż bryt. 14.06.11, 13:44
        wg ich tabelki wypada pomiędzy 30F a FF (jak europejskie 65I)
    • clarisse idę patrzeć na szczupłe talie... 14.06.11, 09:34
      ... a nuż od tego zeszczupleję?

Nie dość, że stek bzdur, to jeszcze tłumaczenie z błędami ortograficznymi...
    • ko_kartka Re: dziś na onecie 14.06.11, 10:44
      "Biusty wychodzą z mody".

Ech. Idę odkręcić i postawić do szafy. Czymsik cza nakryć, aby się nie zakurzyły, może wnuczka jeszcze założy...
      • myff Co zmniejsza piersi?;> 14.06.11, 11:30
        Może powinnam się zacząć garbić mocno i nosić bardzo luźne bluzki, nawet męskie t-shirty, żeby ten okropny, niemodny cyc zasłonić i jakoś pomniejszyć? Może ktoś wymyśli suplement na pomniejszenie piersi? ;>
        • maheda No jak to... 14.06.11, 13:42
          Minimajzery i operacje plastyczne.
          Takie proste, a na to nie wpadłaś :P
        • ko_kartka Re: Co zmniejsza piersi?;> 14.06.11, 14:16
          Re: Co zmniejsza piersi?;>

Zgodnie z logiką autorki cytowanego arcydzieła: odwracanie od nich wzroku...
          • genepi Re: Co zmniejsza piersi?;> 15.06.11, 12:59
            i jeszcze trzeba uważać, żeby inni nie patrzyli bo mogą się zarazić...
          • clarisse Re: Co zmniejsza piersi?;> 15.06.11, 16:27
            >>Re: Co zmniejsza piersi?;>
            >Zgodnie z logiką autorki cytowanego arcydzieła: odwracanie od nich wzroku...

Eee nie zgadza się... faceci wcale nie odwracają wzroku od piersi, wręcz przeciwnie... Więc na logikę powinny im duże rosnąć :D
            • 100krotna Może patrzenie na cytryny? 15.06.11, 19:15
              A artykuł to stek bzdur. A komentarze jeszcze bardziej denne.
              Teraz jeszcze bardziej czuję się rozpieszczona (do granic możliwości) przez lobby, Wy też? ;)
      • moniach_1 Re: dziś na onecie 15.06.11, 10:27
        Ale to, że dany typ figury jest raz modny, a innym razem nie jest, to prawda. Zdanie głupio skonstruowane, ale trudno zaprzeczyć, że inny typ figury był lansowany w latach 60., a inny teraz, a wielkość biustu jest częścią typu figury. Autorka po prostu wyciąga kosmicznie absurdalne wnioski, ale samo stwierdzenie może być prawdziwe.
        • myff Jasne, 15.06.11, 15:16
          ale sztucznie napompowany cyc, którego miesiąc wcześniej nie było, a teraz jest jak, żeby nie szukać daleko, u Dody, to nie to samo co naturalnie duże piersi, które tam są można rzec od zawsze. I myślę, że nie tyle duże piersi wychodzą z mody- one bez względu na trendy w modzie będą zawsze na topie dla jakiś miłośników, tak jak duże tyłki są lubiane przez tych i owych i kogoś będą brzydzić- tylko właśnie sztuczne pompowanie się siliconem do nieprawdopodobnych rozmiarów- z całym szacunkiem- balony. I to raczej się tyczy tych ze świecznika niż zwykłych zjadaczek chleba, bo jakoś nie wyobrażam sobie tych rzeszy nastolatek w klinikach medycyny estetycznej ;) które najpierw przeprowadzają operację powiększenia piersi, a potem chodzą za dobrym i ładnym stanikiem.
          Niedawno czytałam jakieś plotki o Victorii Beckham, która odszczepi sobie implanty, bo jak rzekła takie duże piersi nie pasują do imagu kobiety biznesu. Gdybym nie siedziała, to bym usiadła z wrażenia, a tak oklapłam. Bo poczułam się tępa. Dlaczego kobieta biznesu ma nie mieć dużych piersi? Z czym się niby kojarzy? Jeżeli niewłaściwie je eksponuje, w sukniach, które są źle dopasowane, to rzeczywiście źle świadczy o niej jako projektantce. Nie umie sobie wykroić sukienki tak, żeby nie zgniatała biustu- no chyba, że i ona uważa, że takie buły w dekolcie są sexy:D
          Jeśli ktoś jest niepewny siebie, to najpierw będzie miał kompleksy, bo ma za mały biust albo że za duży i taki obrzydliwy i pewnie dlatego, że jest tłusta.
          To co naturalne jest teraz modne:)
    • gochalip Re: dziś na onecie 17.06.11, 15:13
      a mnie się wydaje, że pisane to było z przekąsem i ironią. Aby zwrócić na problem uwagę od strony humorystycznej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka