Dodaj do ulubionych

Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = orka po

15.06.11, 17:37
ugorze.

Poradźcie i drogie lobbystki bo nie wiem już co robić. Mam 70G lub GG. Potrzebuję stanika pod biały tiszert, zupełnie gladkiego, w kolorze nude, nieusztywniany, w miarę możliwości bez szwów, które mogą się odznaczać pod ubraniem. Przeszukałam wszystkie sklepy z bielizną które znam i nic. Najbliżej ideału był Tango, ale ma haft w delikatne listki i to niestety widać : (
Any ideas? Myślałam nawet, żeby kupić u producenta, ale nie wiem kto takie staniki w tym rozmiarze produkuje : (
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = or 15.06.11, 17:47
      Panache Porcelain, Freya Deco. Poszukaj opinii w wątkach producentów - mam Porcelain, jest raczej ścisłe i dużomiskowe, o ile pamiętam, Deco też.
      • maheda Ale ma być nieusztywniany ;) 15.06.11, 17:50
        Obawiam się, że miękkiego tłoczonego bez szwów nie znajdziesz.
        • wolffie Re: Ale ma być nieusztywniany ;) 15.06.11, 18:04
          A Fantasie Smoothing nie jest przypadkiem do G?
          I występuje w dwóch nieusztywnianych krojach z czego fullcup jest na pewno dużomiskowy.
          • maheda No właśnie zapomniałam nazwy 15.06.11, 18:09
            body.sklep.pl/product-pol-198-Fantasie-Smoothing-Balcony-Nude-Biustonosz.html

Już sama nie wiedziałam, jak się nazywa ten model - czy Anna (ale sprawdziłam, i zobaczyłam, że to nie ten), czy jeszcze jaki inny - dzięki.
            Zaczyna mi się wszystko mieszać. Klęska urodzaju na producentów i modele ;)
          • wolffie Re: Ale ma być nieusztywniany ;) 15.06.11, 18:11
            To jest balkonetka - też na niektórych wypada większy więc warto spróbować:
            www.bravissimo.com/products/lingerie/t-shirt-bras/smoothing-seamfree-bra/white/fa53wh/?show=16&sort=1
            Ja polecam, świetny jest. Nawet lepiej jak jest dobrany bardzo na styk, bo inaczej ma tendencje do marszczenia się i wtedy efekt całkowitej gładkości jest zniweczony.
            A na styk dość łatwo go dobrać, bo zarówno krawędz jak i miseczka się odrobinę naddają (ale nie są rozciągliwe i bardzo dobrze modelują i podtrzymują)
            Lub fullcup - bravissimo ostrzega o dużomiskowości:
            www.bravissimo.com/products/lingerie/t-shirt-bras/smoothing-seamfree-bra/black/fa51bl/?show=16&sort=1
            Tego nie próbowałam niestety w dobrym rozmiarze
            A usztywniany smoothing jest nawet do H:
            www.bravissimo.com/products/lingerie/t-shirt-bras/smoothing-seamfree-bra/nude/fa14nu/?show=16&sort=1
          • azymut17 Re: Ale ma być nieusztywniany ;) 15.06.11, 18:12
            Jest :-)
            www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Fantasie-Smoothing-underwired-bra&product_id=EV-4500&size=&colour=Nude
            Piszą unpadded, no i jest beżowy. A że Smoothingi mają chyba opinię dużomiskowych (?), to powinien pasować.
          • kasienka.body Smoothing 15.06.11, 21:44
            Również polecam smoothinga, balkonetka ma lepszy krój niż full cup (częściej leży dobrze) , i też jest dużo miskowa, zazwyczaj wypada o rozmiar większa niż standard, więc można próbować z 32G.
            • yaga7 Re: Smoothing 16.06.11, 07:56
              Też polecam Smoothing balkonetkę :)
            • ptasia Re: Smoothing 16.06.11, 10:21
              Mnie się miękkiego Smoothinga nie udało dobrać, choć chciałam - ale obawiam się, że przy mojej asymetrii nie da się, aby nie było albo buł, albo marszczenia, albo i to, i to. Za to bardzo lubię Annę - ma szwy, ale się mało odznaczają. Uwaga, chyba wycofują ten model, na eBayu dużo. Jest ścisły, najściślejsza Fantasie, jaką miałam, i dla mnie też większe miski.
              A, i całkiem miła jest Freya Retro fullcup - też duże michy i dłuugie ramiączka regulowane do 1/2 (musiałam ręcznie skracać).
            • anna-pia Re: Smoothing 16.06.11, 15:36
              Mam fullcupa i o dziwo leży dobrze :) Dużomiskowy.
    • katarynka_an Re: Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = or 15.06.11, 19:15
      www.avocado.com.pl/sklep/pl/shop/avocado_lingerie/nina4.html
      mierzyłam ten model dzisiaj, wydaje mi się dosyć niewidoczny (oprócz moich wałeczków plecowych które mam zawsze)
    • thorgalla Re: Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = or 15.06.11, 19:53
      Niedawno kupiłam Panache Porcelain Viva w kolorze cienistym.Ale jest usztywniany
      I nie odznacza się pod t-shirtem
      • ania.biulandia Re: Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = or 15.06.11, 21:02
        No problem ;)
        Laura Comexim - nieusztywniany, beżowy, szwy mało widoczne.
        32G/GG to okolice 70H/HH.
        Niesamowicie wygodny :)
        www.comexim.pl/balkonetka/134-laura-biustonosz.html
    • yo_anka Re: Znalezienie zwykłego stanika pod tiszert = or 16.06.11, 09:39
      Najbliżej ideału był Tango,
      > ale ma haft w delikatne listki i to niestety widać : (

A była jeszcze wersja tango Pure gładka:
      www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?cPath=170_399_948&products_id=3260
      i tangi classci gładkie;
      www.undercoverexperience.co.uk/index.php?cPath=170_541_1153
      poszukaj po necie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka