cookies_77 Vanity Size a Vanity Fair 07.09.11, 11:54 Czym się różnią te dwa modele? Tym, że składem surowcowym i krojem to ja wiem. Ale materiał Vanity Fair na zdjęciu wydaje się taki... grubszy? Mniej przejrzysty? Czy to tylko kwestia innego oświetlenia? I czy gdzieś we Wrocławiu można przymierzyć te koszule? Wiem że Onlyher ma w ofercie ubrania BiuBiu, ale czy też koszule? Ja to jednak wolę przymierzyć coś przed kupnem, a na zamawianie dwóch czy trzech pokrewnych rozmiarów mnie nie stać ;P Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Vanity Size a Vanity Fair 07.09.11, 12:28 Widziałam ostatnio koszule BiuBiu w Onlyher. Może zadzwoń do sklepu i zapytaj czy mają Twój rozmiar. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Vanity Size a Vanity Fair 07.09.11, 13:40 cookies_77 napisała: > Czym się różnią te dwa modele? Tym, że składem surowcowym i krojem to ja wiem. > Ale materiał Vanity Fair na zdjęciu wydaje się taki... grubszy? Mniej przejrzys > ty? Czy to tylko kwestia innego oświetlenia? Jeśli chodzi o kolorowe Vanity Size, to materiał jest zupełnie nie przejrzysty, dość gruby, lekko elastyczny (posiadam niebieską, bordową, amarantową i fioletową). Z tej serii jedynie biała była z innego materiału, dość cienkiego i prześwitującego. Jakościowo zbliżone do jasnoniebieskiej Vanity Fair, bo fioletowa z nowej serii jest zupełnie inna. Pozostałych nie znam. Z obu serii noszę koszule w tym samym rozmiarze, tyle, że te pierwsze są dla mnie luźniejsze w talii i dopasowane w biodrach, a te drugie dopasowane w talii a w biodrach luźne. Na biuście i plecach leżą tak samo:) Odpowiedz Link
cookies_77 Re: Vanity Size a Vanity Fair 07.09.11, 14:22 *klepie się w czoło aż echo poszło* Sierota ze mnie. Oczywiście zapomniałam napisać że w obu modelach chodzi mi o kolor biały. Szukam eleganckiej, dopasowanej koszuli do celów akademicko-egzaminacyjnych i robię rozeznanie ;] Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 13.09.11, 12:08 Czy przewidziana jest jakaś kolekcja na jesień - np. sukienki z długim rękawem? Chodzi mi o rozmiar 46. Odpowiedz Link
clarisse Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 13.09.11, 14:01 Słyszałam, że kolekcja jesienna (zdaje się, że są w niej sukienki - coś dotarło do mnie o szmizjerkach - i bluzki z długimi rękawami na bazie Porto, a także jakaś bluzka w kwiaty) czeka tylko na fotografię... Ale nie wiem, na ile ta informacja jest dokładna, no i nie wiem jak z rozmiarówką. Odpowiedz Link
cookies_77 Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 13.09.11, 14:08 Szmizjerki! <3 Zaczynam odkładać kasę ^_^ Odpowiedz Link
ptasia Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 13.09.11, 14:08 Ja słyszałam to samo, co Clarisse, a szmizjerki właściwie pewne :) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 13.09.11, 14:43 Dziękuję, właśnie o to mi chodziło. Odpowiedz Link
a_gus1 Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 22.09.11, 09:44 A ktoś wie może kiedy nowa kolekcja się pokaże? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 22.09.11, 10:19 Przepraszam, ze tak się spóźniam, czekałam z sesją, na tkaniny zza granicy i to był mój błąd. Bo tkaniny "zaginęły" a część rzeczy już dawno jest gotowa do sprzedaży. Teraz czekam na powrót fotografa z wojaży , mam nadzieję, że pod koniec tygodnia będzie sesja. Odpowiedz Link
a_gus1 Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 22.09.11, 10:49 Dziękuję za odpowiedź:) Czyli na początku/w połowie października można się spodziewać nowości? A mam jeszcze pytanie, czy jakieś płaszcze zimowe/jesienne też są w planach? Odpowiedz Link
krasnoludek_zadyszek Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 26.09.11, 20:35 Dziś mój pierwszy raz z biubiu i bardzo żałuję, że tak późno! Kupiłam w warszawskim sklepie stacjonarnym dwie bluzki koszulowe, przymierzyłam więcej rzeczy (co tylko na mnie wlazło) i jestem wprost zachwycona koszulami, w których mogę oddychać bez poczucia ściskania na plecach!!! To wynalazek na miarę koła albo przynajmniej pierwszego uświadomionego stanika:) I pogrążyłam się w żalu, bo strasznie się sobie podobałam w sukience madison (głównie to zasługa prostej linii od talii w dół i dobrej dla mnie długości), ale się nie dopięłam w 44bb - a 44 bbb nie było już w sklepie i nie ma w sklepie internetowym w żadnym kolorze oprócz czarnego, a czarne sukienki mam... Czy w nowej kolekcji będzie coś w podobnym, nierozkloszowanym fasonie? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 27.09.11, 21:05 Krasnoludku, bardzo mi miło, że jesteś zadowolona, mam nadzieję, że koszule będą Ci długo służyły. Co do sukienek Madison - chętnie doszyjemy brakujące rozmiary, bo mamy tę tkaninę, ale dopiero wtedy, kiedy skończymy szyć kolekcję jesień-zima. Tak, są 3 kroje sukienek na jesień, wkrótce je pokażemy. Odpowiedz Link
krasnoludek_zadyszek Re: BiuBiu - 11 - kolekcje biustoprzyjazne 28.09.11, 19:52 Paryżanko, bardzo dziękuję za miłą informację:) Pasadena z nowych wygląda bardzo fajnie, pewnie przetestuję, a co do Madisonów, to kiedy z grubsza można by się spodziewać doszywanych rozmiarów (bardzo chciałabym tym razem się załapać). I jak się dowiadywać - mailowo czy dasz wiadomość tu albo na stronie sklepu? Każdy kolor poza czarnym dla mnie byłby fajny, długość rękawów też obojętna. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Kod do sklepu 22.09.11, 10:22 Dla osób, które jeszcze nie maja własnych rabatów - te nadaję indywidualnie w zależności od ilości zakupów, podaję nowy kod rabatowy dla LoBBystek LoBBy2011 pisane dokładnie tak, jak widać, dziękuję za uwagę i pozdrawiam :) Odpowiedz Link
rosallia Re: Kod do sklepu 23.09.11, 18:34 A jaka ilość zakupów/ za jaką kwotę, jest kwalifikowana do indywiudualnego kodu? :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kod do sklepu 27.09.11, 20:23 Rosalio- zakupy powyżej tysiąca złotych (po odliczeniu zwrotów). Odpowiedz Link
yaga7 Re: Kod do sklepu 28.09.11, 10:17 A gdzie się można zgłosić po kod? W samym nowym sklepie wyszło mi powyżej tysiąca (po odliczeniu zwrotów) plus jeszcze były zakupy w starym sklepie :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kod do sklepu 28.09.11, 16:01 Yaga, bluzki już policzone i wprowadzone, teraz zajmę się uzupełnianiem kodów dla klientek. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Kod do sklepu 29.09.11, 18:09 Chciałam tylko powiedzieć, że u mnie działa tylko kod 2011Lobby na 5%, a ten kod dla klientek, który miał działać sam po wrzucenia do koszyka, nie działa. Czy mogę złożyć zamówienie, a ten kod zostanie później uwzględniony? No chyba, że on też wynosi 5%, a kody się nie sumują, więc to i tak nie ma znaczenia? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kod do sklepu 29.09.11, 19:21 Przepraszam Yaga, nie wiem dlaczego, u Ciebie nie było, robiłam to zbiorczo, teraz dopisałam ręcznie i już powinno działać. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Kod do sklepu 29.09.11, 20:18 U mnie też nie działa, a tylko w tym roku wydałam w sklepie ponad 1 tys. :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kod do sklepu 29.09.11, 20:31 A możesz na maila napisać mi nazwisko? Jesteś pewna, że zamówienia zsumowane nie są zamówieniami na wymianę- bo u mnie wyskoczyła długa lista po czy jak zaczęłam sprawdzać, to często tak było. Odpowiedz Link
anka-ania Mail poszedł 29.09.11, 21:52 Zliczałam oczywiście tylko te ubrania, które zostawiłam sobie lub kupowałam dla koleżanek. Odpowiedz Link
slotna Re: Kod do sklepu 29.09.11, 11:49 > W samym nowym sklepie wyszło mi powyżej tysiąca (po odliczeniu zwrotów) plus je > szcze były zakupy w starym sklepie :) Zaciekawilas mnie, sprawdzilam historie zamowien i mam tylko dwa ostatnie. Te ze starego sklepu tez sie licza? Odpowiedz Link
slotna Re: Kod do sklepu 30.09.11, 11:12 Ponawiam pytanie, czy zakupy ze starego sklepu tez sie licza? Sama sobie nawet nie moge wyliczyc, ile wydalam, bo w tamtych mailach nie ma podsumowania (jest tylko link do strony), a tych bluzek, ktore kupilam w sklepie juz nie ma, wiec nie wiem, ile kosztowaly. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Kod do sklepu 30.09.11, 11:34 W panelu użytkownika są wszystkie zamówienia, ja mam jeszcze do sprawdzenia długa listę, gdzie suma zamówień jest wysoka, ale trzeba sprawdzić, czy to nie są zamówienia robione na wymianę i zwroty. Jeśli ktoś uważa, że "załapuje" się na wyższy rabat- proszę o maila, w tytule wpisując "rabat" - zrobię sobie osobny folder i sprawdzę wszystko przez weekend. Kilka dni temu około 20 osób otrzymało swoje stałe rabaty, nawet nie powiadamiałam, bo nie nadążam ze wszystkim :( Odpowiedz Link
slotna Re: Kod do sklepu 30.09.11, 12:17 No wlasnie nie ma wszystkich, ostatnie jest z pazdziernika 2010. Sprawdzilam maile i te wczesniejsze, ze starego sklepu, nie maja wyszczegolnionych pozycji i cen, po prostu sa informacja, ze zamowienie przyjete / wyslane, wiec sama sobie i tak nie wylicze. Kupilam wtedy m.in. do dzinow, zielony tulipan, grey flower, bodajze kocio-kocio, ale nie ma ich juz w sklepie, a ja nie pamietam ile kosztowaly. Jesli sie liczy tylko z nowego, to spoko, kiedys dopelzne ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Kod do sklepu 29.09.11, 08:36 Mam wrażenie, że nie działa - dodałam testowo parę rzeczy, wpisałam i pokazuje, że ważność kodu wygasła... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu 2011Lobby 29.09.11, 12:10 Ptasiu, dziękuję, rzeczywiście, on...zniknął, nie mam go w panelu, a ustawiłam go na rok, nowy musi mieć inna nazwę :/ 2011Lobby - oto nowe jasło, proszę alarmować, jeśli coś nie zadziała, osoby, które mają rabat indywidualny nie muszą nic wpisywać, sam się odlicza na końcu zakupów. Odpowiedz Link
ptasia Re: 2011Lobby 29.09.11, 12:27 no i ten też u mnie nie działa ;( Ten sam komunikat. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: 2011Lobby 29.09.11, 13:55 Teraz to była moja wina , bo daty nie przesunęłam, teraz ustawiłam na sto lat, mam nadzieję, że będzie działał :) Odpowiedz Link
ptasia Re: 2011Lobby 29.09.11, 13:58 owszem, działa :) będą niedługo nowinki w sklepie, prawda? Bo chyba mam jakąś depresję... Odpowiedz Link
ganbaja Re: Kod do sklepu 29.10.11, 09:41 Ostatnio dokonując zakupy wpisałam powyższy kod i niestety nic się nie stało, czyli rabatu nie było. Jakby kod był martwy. Czu już nie działa? Odpowiedz Link
anka-ania Re: Kod do sklepu 29.10.11, 10:50 Właśnie wpisałam go na próbę i u mnie działa. Odpowiedz Link
roza_am Re: Jesień 22.09.11, 18:35 Nie dalej jak dzisiaj temat był poruszany :) forum.gazeta.pl/forum/w,32203,127387734,129092400,Re_BiuBiu_11_kolekcje_biustoprzyjazne.html Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Jesień 27.09.11, 20:22 Podaję link do zapowiedzi nowości : www.facebook.com/photo.php?fbid=10150326141963463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&theater (o ile dobrze wkleiłam - jeśli nie, poproszę o pomoc, kogoś, kto używa FB) Odpowiedz Link
roza_am Re: Jesień - zdjęcia na FB 27.09.11, 20:42 Link prowadzi do ostatniego (ja na razie? ;) ) zdjęcia. Aby obejrzeć inne (wcześniejsze) należy klikać opcję "Poprzednia" (na zdjęciem po prawej stronie). Ew. można kliknąć na "Powrót do albumu" (nad zdjęciem po lewej) i zjechać na sam dół do najnowszych zdjęć. Odpowiedz Link
ruda.ja patchworkowa 28.09.11, 08:15 Właśnie, czy ona jest bardziej brązowa czy jednak - mam nadzieję - bardziej szara? Odpowiedz Link
clarisse Re: patchworkowa 28.09.11, 10:12 Zrozumiałam, że niebiesko-brązowa - ze zdjęcia wychodzi, że to taki dżinsowy niebieski jest. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: patchworkowa 28.09.11, 16:00 Gorzka czekolada i chłodne błękity, takie dżinsowe troszkę, trochę stalowego też się zdarza. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Jutro w BraDreams będzie Porto Burgund oraz Hanoi 28.09.11, 16:03 Info dla zainteresowanych klientek Pani Dorotki. Odpowiedz Link
maith O! Są kolejne zapowiedzi :) 28.09.11, 16:46 Pasadena jest genialna www.facebook.com/photo.php?fbid=10150327177468463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&ref=nf Obstawiam, że będzie fajnie optycznie odchudzać, a wygląda, że to po prostu taki styl :) Ponti wygląda ślicznie (na zdjęciu kolor wyszedł czarny, ale jak będzie butelkowo zielona i granatowa, to będzie naprawdę cudeńko. www.facebook.com/photo.php?fbid=10150327182288463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&ref=nf Jest jeszcze Paris (taka sympatyczna elegancja) www.facebook.com/photo.php?fbid=10150327180638463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&ref=nf O i jeszcze jakaś nowa szmaragdowa bluzka z fajnym dekoltem www.facebook.com/photo.php?fbid=10150327223768463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&theater Odpowiedz Link
roza_am Re: O! Są kolejne zapowiedzi :) 28.09.11, 16:59 Maith, zapraszamy do nowego wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,129277666,129277666,Jesienne_zapowiedzi_BiuBiu.html Odpowiedz Link
nacudja_nasza Sukienki! 12.10.11, 14:32 Nie mogę się doczekać jesiennych sukienek, bo w letniej wyglądałam jak książka: "Awantury i wybryki małpy z biustem na Waikiki" ;-D Kiedy można się spodziewać sukienek w sklepie, la_parisienne.biubiu? I czy ten zniżkowy kod dla Lobby obowiązuje cały czas? :-) Odpowiedz Link
rudada Re: O! Są kolejne zapowiedzi :) 20.11.11, 17:02 Pasadena wpisuje się w styl sukienek, które sprawiają optycznie cuda :) Odpowiedz Link
ptasia Heyuan, Porto Petrol, Cabernet fiolet: 34 b/bb 03.10.11, 19:45 Właśnie dojechały! Cabernet z przeceny - bałam się a/wielkiego dekoltu, b/spadającej koszulki z ramion, c/oblepienia brzucha, a niepotrzebnie. Dekolt jest, ale wystarczy plunge i nic nie wystaje (to kocham w Biu-koszulkach, że nic nie odstaje i nie powiewa, z wyjątkiem może wyjątkowo obfitego w biuście Etno ;); z ramion tylko leciutko się zsuwa; na brzuchu przylega, ale marszczenia są całkiem sprytne ;) Rękawy dyskusyjne, ale wiedziałam, co biorę. Kolor b. ładny, głęboki. Porto Petrol, długi rękaw - hiper dzianina sprawia wrażenie solidnej, grubej, mięsistej. Rękawy na mnie ciut za długie, ale tak samo np. jest w Tequili i wielu innych bluzkach, czyli norma. Długość bluzki powinna podobać się wysokim. Rozmiar mam ten sam, co w Porto z krótkim, ale ta wersja sprawia na mnie wrażenie jakby ciut luźniejszej, a może to kwestia bardziej 'naddającego się' materiału. Kolor śliczny, b. ciekawy, trudny do opisania, rzeczywiście podkreśla zielony kolor oczu (przynajmniej u mnie :D). Heyuan - najmniejsza z całego zamówienia, aż przy zakładaniu się zmartwiłam, czy nie za mała, ale po założeniu jest ok, więc może to kwestia materiału? Który zresztą najmniej mi się podoba z całości - jest taki lekko śliski, skład ten sam, a sprawia bardziej sztuczne wrażenie. Stójka i rękawy - świetny akcent, i wzór mi się bardzo podoba. I jak to opisała Kinga, 'myk z dekoltem' - jest mniejszy niż na modelce, w połowie dekoltu jest zaszycie, że się nie rozchodzi na boki i nawet full-cupa można założyć - dla mnie to plus. Odpowiedz Link
dziudziulek Heyuan 40 b/b 03.10.11, 20:59 Jestem zakochana w kroju. Zszycie na dekolcie rozpruję. Myślę, że effuniaki nie będą wystawać. Tkanina mięsista. Moje pierwsze w życiu ubranie ze zwierzęcym akcentem. Ale tej bluzce zdecydowanie wybaczam wzorek. Bardzo, ale to bardzo bym chciała taką jednolitą. Czarną, czerwoną, itd. Bluzka robi mi talię! Widok w moim przypadku niecodzienny. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Heyuan 40 b/b 03.10.11, 23:57 Zeszycie na dekolcie zdecydowałam się dodać po testach osób noszących J+ , stwierdziłam, że "bezpieczniejszy" będzie właśnie taki. Zastanawiałam się czy ma sens ten sam zabieg w wersji B/BB i postanowiłam zrobić to samo, bo to proces w pełni odwracalny. Sama przy sesji rozprułam zaszycie bo stwierdziłam, że przy mniejszym biuście tak będzie ładniej wyglądało. Haha, podoba mi się, że jak jest problem, to piszecie - Effuniaki dadzą radę :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Heyuan 40 b/b 04.10.11, 07:33 Moim zdaniem ten pomysł z zeszyciem do łatwego rozprucia jest fantastyczny, każdy może sobie dopasować. Byłam zaskoczona zabudowaniem dekoltu, ale naprawdę mi się tak podoba. Miło nie musieć myśleć, czy stanik wyjdzie, czy nie wyjdzie górą :) Odpowiedz Link
schistosoma Re: Heyuan, Porto Petrol, Cabernet fiolet: 34 b/b 03.10.11, 22:08 ptasiu - a propos Heyuan - mniejsza znaczy krótsza, bardziej obcisła, czy jedno i drugie? Odpowiedz Link
ptasia Re: Heyuan, Porto Petrol, Cabernet fiolet: 34 b/b 04.10.11, 07:29 > ptasiu - a propos Heyuan - mniejsza znaczy krótsza, bardziej obcisła, czy jedno > i drugie? I jedno, i drugie :) Zresztą z opisu w sklepie wynika, że Porto jest 5cm dłuższe, to by się zgadzało. Pasuje na mnie jednak ten mój standard, i ta dzianina nie jest 'oblepiająca'. Tak w niej wyglądam: www.facebook.com/photo.php?fbid=240142362701507&set=o.279220768462&type=1&theater Odpowiedz Link
yaga7 Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 04.10.11, 15:27 Najbardziej podoba mi się Porto :) Leży bez zastrzeżeń, zastanawiam się nad petrolowym... Na drugim miejscu jest Hue - rozmiarowo leży świetnie, a kolorystycznie nie powiedziałabym, że to ciepłe kolory, tam są różowe maziaje, które moim zdaniem ciepłe nie są. W każdym razie mi pasuje, to najważniejsze. Heyuan - wraca do sklepu. Jest mniejszy od Hue i za bardzo obciska, ale to bym jeszcze przebolała, ale po drugie kolorystycznie jednak do mnie nie pasuje, za dużo tego brązu, za mało tego turkusu, czy co to tam jest. Zaszyte dekolty - dla mnie są zaszyte zbyt wysoko, bluzka się źle układa, bo na tej wysokości zaszycia ciągnie po bokach i się robią zmarszczki. Na pewno nie mogłabym chodzić z zaszyciem na tym poziomie. Dlatego w Hue sobie rozpruję i może zeszyję niżej, ewentualnie sprawdzę, czy ta głębokość dekoltu mi pasi, czy nie. Będę monotematyczna - taka czarna bluzka ze stójką byłaby boska :)) Odpowiedz Link
ptasia Re: Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 04.10.11, 18:27 > Heyuan - wraca do sklepu. Jest mniejszy od Hue czyli nie mam omamów, jest mniejszy ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 04.10.11, 18:32 Jest dokładnie taki sam, krojone wszystkie razem, według jednego szablonu, tylko dzianina inna. Odpowiedz Link
ptasia Re: Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 04.10.11, 18:44 >krojone wszystkie razem, według jednego szablonu, tylko dzianina inna. > no tak, czyli odczuwa się jako mniejszy. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 04.10.11, 21:47 A ten burgund to taka ciemna czerwień wpadająca w brąz czy w fiolet? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Porto burgund, Hue, Heyuan 42B/BB 05.10.11, 06:08 Wg mnie raczej w fiolet. I dla mnie to kolor bordowy, ja jestem ślepa na kolory. Wiem, że była tu gdzieś dyskusja, czym się różni bordo od burgunda, ale na moje ślepe oko istnieje jeden kolor, bordowy, i ta bluzka ma właśnie ten kolor :)) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Porto burgund 05.10.11, 10:02 Kolor w tej bluzce jak już wcześniej napisała Edzia100, jest nieokreślony. Nazwa burgund - chyba najlepiej oddaje jego naturę, bo to nie jest bordo. Kolor ten wpada trochę w fiolet, może nawet śliwkę, ale nią nie jest. Jest głęboki, intensywny, nasycony. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Porto burgund 05.10.11, 10:04 No i bardzo ładnie opisane :) Natomiast muszę powiedzieć, że kolor jest boski i bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Porto burgund 05.10.11, 12:53 Mnie się obydwie bardzo, bardzo podobają i na modelce oba kolory wyglądają super. Odpowiedz Link
ciociazlarada Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 04.10.11, 16:16 Czy mam rozumiec, ze to taka specjalna niespodzianka dla klientow z zagranicy:(? Chcialam sobie kupic Porto i ustawilam swoje dane do wysylki na moj obecny adres w Danii. Cala strona zaczela mi sie wyswietlac po angielsku, a ceny w euro. Porto kosztuje mnie wiec 25 euro, czyli, ehm, ehm, 110 zlotych na dzisiaj... Moze i jest tyle warte, ale naprawde, moja karta doskonale sobie radzi z przewalutowaniami ze zlotowek na korony, az takich udogodnien nie potrzebuje;) Da sie to jakos zmienic? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 04.10.11, 17:44 Coiciazlarada - pisałam już w innym wątku, w odpowiedzi mszn, że kurs waluty jest tak ustawiony żebym nie traciła na wahnięciach kursu oraz prowizjach naliczanych przez paypal, banki, przelewy - często w obie strony, tudzież nie doszacowaną wagę przesyłek zagranicznych. Przykład: Klientka zza granicy kupuje dajmy na to kiedy kurs jest po 1:4 a oddaje jak jest 1:4,5 - właśnie wczoraj przelewałam dwa takie zwroty i już się wcześniej nadopłacałam do takiego interesu. Jedyne co mogę Ci doradzić, to zamawiać przez wersję polską, póki nie otrzymam nowego, bardziej cywilizowanego sklepu. Odpowiedz Link
mszn Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 04.10.11, 17:48 Ciociu, pytałam o to samo w zeszłym tygodniu w wątku sklepowym i Kinga napisała, że niezależnie od kursu euro będzie przeliczać 1 euro = 3,50 zł, bo tak jej pasuje, bo bank cośtam. Jak jeszcze nie było angielskiej wersji sklepu, to wpisywałam adres holenderski jako polski (można w uwagach zaznaczyć, że Dania) - żeby cenę podawało w złotówkach - ale jeśli płacisz kartą, to nie wiem, jak wykombinować koszty przesyłki, żeby się zgadzało. Może wybrać jakąś droższą przesyłkę? Acha, i ponoć jeszcze można poprosić mailowo o PayPala. Odpowiedz Link
ptasia Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 04.10.11, 18:29 Paypal jest chyba też w opcjach na stronie ang., od razu się wybiera przy płatności - tylko nie wiem, czy to zawsze działa? Z tego co wiem, w fakturze Paypalowej, jeśli to np. 2-3 sztuki, jest zazwyczaj niższy koszt wysyłki (jak list), bo sklep sam z siebie kalkuluje wszystko jako paczkę, co wiadomo, jest drożej. Odpowiedz Link
mszn Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 05.10.11, 11:55 Nie ma teraz PayPala jako opcji na stronie. Odpowiedz Link
ptasia Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 05.10.11, 12:25 Jest - jak się wybierze angielski jako język, pocztę polską jako dostawę, to jest też Paypal jako płatność. Nie wiem, jak to dalej wygląda. Odpowiedz Link
mszn Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 05.10.11, 14:21 Acha, faktycznie, przepraszam. Wiem już, czemu myślałam że PayPala nie ma - bo problem zostaje ten sam, nawet jeśli wybrany jest PayPal, to kwota jest podawana w tych paskudnie przeliczonych euro, zamiast w złotówkach. I zaczyna się kombinowanie. Tak w ogóle to nie wiem, jak miałaby wyglądać ulepszona wersja sklepu, żeby rozwiązywało to mój i Cioci problem, skoro Kinga nie chce brać ryzyka zmiany kursów przy zwrotach na siebie, tylko przerzuca je na wszystkie klientki zagraniczne. Mi chodzi o to, żebym miała podaną cenę w złotówkach, i to ja wybieram, czy płacę moją kartą kredytową, którą mam w dowolnej innej walucie, czy PayPalem - i to bank/paypal przelicza, nie sklep (bo sklep jak widać robi to ze sporym zapasem dla siebie). Gorzej z przelewami, bo jeśli chce się zrobić przelew SEPA, to chyba trzeba podać kwotę w euro, no ale kto z zagranicy będzie płacił przelewem? Nigdzie poza Polską nie widziałam w sklepach internetowych takiej formy płatności (nie mówię o takich serwisach jak mPłatności itd., one zawsze dla lokalsów są), sama też wreszcie zmądrzałam i podpięłam PayPala do mojego konta holenderskiego. No nie wiem. Będę obserwować, jak się sytuacja rozwinie, obecna kolekcja i tak do mnie nie przemawia, więc zamawiać przez jakiś czas nic nie będę. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Zmienilam adres dostawy i wszystko podrozalo! 05.10.11, 17:25 Mogę się jedynie podpisać, oprócz tego, że obecna kolekcja bardzo do mnie przemawia:) Odpowiedz Link
ciociazlarada To ja po prostu poczekam 04.10.11, 18:38 na tą bardziej cywilizowaną wersję sklepu. Goła nie chodzę, a takiego kombinowania nie chce mi się nawet zrozumieć. Rozumiem za to po polsku, więc dodatkowe zarabianie na klientach zagranicznych mi się nie podoba, tym bardziej, że o ile się orientuję, Paryżanka szyje w Polsce, więc wahania kursów walut chyba jej aż tak nie dotyczą? Moja karta doskonale potrafi sobie sama poradzić z przeliczeniem koron na złotówki, zresztą euro to nie moja waluta. Odpowiedz Link
ptasia Re: To ja po prostu poczekam 04.10.11, 18:50 > się orientuję, Paryżanka szyje w Polsce, więc wahania kursów walut chyba jej aż > tak nie dotyczą? dotyczą w przypadku zwrotów, jak to opisała wyżej. Ja tak z drugiej strony 'zarobiłam' kilka zł na Amazonie - zwracałam patelnię, zanim dostałam zwrot, złoty osłabł, i w efekcie otrzymałam na konto kilka zł więcej. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: To ja po prostu poczekam 04.10.11, 18:58 No też prawda. Ja nigdy nic nie odsyłałam do Paryżanki, bo mi wszystko pasowało, ale powiedzmy, że rozumiem. Niemniej, jestem wstrętnym niewdzięcznym klientem-potworem i nie chcę przedzierać się przez chaszcze, zasieki, pola minowe i pułapki z krokodylem w środku, żeby coś kupić, nawet jeśli sklep i producent jest ulubiony. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Etna 05.10.11, 17:37 W sklepie jest Etna, w rozmiarach 36-44, jutro będzie dostępna od 34 - 48. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Etna 05.10.11, 18:00 Wow, prześliczna! Aż masochistycznie spojrzałam, ile kosztuje w euro:) Chyba nie wytrzymam i zamówię sobie do Danii przez polski sklep, bo jest naprawdę ZARĄBISTA. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Etna 05.10.11, 18:12 Heh, no i poległam na Etnie:-P, tyle mojego zrzymania się na działanie sklepu. Paryżanko, wyślij mi proszę żądanie wpłaty PayPalem, bo wybrałam najdroższą z możliwych przesyłek, ale zdaję sobie sprawę, że za dwie bluzki to i tak sporo za mało. Odpowiedz Link
schistosoma Fuego czarne a inne kolory 06.10.11, 18:41 Na zdjęciach na stronie sklepu czarne Fuego ma trochę inny dekolt. Faktycznie czarna wersja różni się od pozostałych czy to tylko tak na zdjęciach (jest to np. prototyp czy coś)? Czy w związku z innym dekoltem inaczej się układa niż pozostałe wersje kolorystyczne? Odpowiedz Link
magda2em Re: Fuego czarne a inne kolory 07.10.11, 10:40 Ma taki sam dekolt jak inne Fuego, Kinga pisała, że na zdjęciu "tak się dekolt ułożył". Odpowiedz Link
clarisse Przyszło do mnie! 06.10.11, 20:39 ... Hue, Hanoi, Heyuan, Petrol i Petrol ... na razie będę się napawać :) ... opisywać pewnie jutro ^^ ... chińczyki są cudne :) Odpowiedz Link
clarisse Heyuan 42bb/bbb 07.10.11, 09:50 Wygląd Heyuan, Hanoi i Hue podobał mi się okrutnie zarówno ze zdjęć, jak i z opisu (mankiety+stójka, której na zdjęciach nie widać), ale obawiałam się trochę, jak będzie na mnie leżeć, szczególnie z racji dekoltu. Dekolt bowiem jest specyficzny, zeszyty w jednym miejscu kilkoma szwami, które można rozpruć (i zeszyć sobie w innym miejscu, żeby mieć inną głębokość dekoltu). Po założeniu stwierdzam, że tym razem udało mi się wreszcie trafić we własny gust ;) To znaczy to, co mi się podoba na zdjęciu, podoba mi się też na mnie :) Heyuan 42bb/bbb (niebiesko-brązowy patchwork) Bluzeczka jest dopasowana, ale moim fałdkom zupełnie to nie przeszkadza, bo patchworkowy wzór skupia na sobie większość uwagi (oczywiście, ładniej mi jak wciągnę brzuch... no ale ;)). Z wzoru w ogóle jestem zadowolona - na Facebooku ktoś sugerował, że na większych biustach może dać efekt przeładowania - ale u siebie tego nie widzę, może to jeszcze nie ten gabaryt. Stójka nie jest taka, jak w prawdziwie chińskich bluzeczkach, bo nie jest sztywna i nie sterczy, a łagodnie otula szyję. Dekolt to sprawa odrębna. U mnie w Heyuan układa się bardzo ładnie. Zaszycie i linia poniżej, to jest ta część, gdzie zachodzi na siebie nie zaszyty materiał, wchodzi mi ładnie między piersi i wygląda po prostu jak pionowa kreska. Dodam jednak, że mam na sobie plunge'a effuniaka, który wyraźnie zbiera mój biust do środka - nie do końca wiem, jak by się to układało na miękkiej balkonetce; jak odgrzebię jakąś, to przymierzę i zdam relację (podejrzewam, że przy szerzej rozstawionym biuście miejsce zaszycia może "ciągnąć") Wysokość zaszycia dekoltu jest odpowiednia do pracy. Znaczy ja sama mogę sobie zajrzeć w dekolt, ale już koledzy za dużo nie zobaczą ;) Nie planuję zmieniać - w większości innych biubiuzek dekolt mam dość głęboki, więc to miła odmiana. (Generalnie po rozpruciu dekolt sięgałby do podbiuścia, więc stanowczo za głęboko - dla mnie jedyna ewentualna opcja to przenieść to zaszycie o 2 cm niżej.) Długość rękawów wyregulowałam sobie bez problemu podwijając mankiety. Wygląda tak samo ładnie, jak z odwiniętymi, bo mankiet ma od spodu ten sam brązowy materiał, którym obrębiony jest dekolt. Natomiast długość samej bluzki jest dla mnie kłopotem. Normalnie przy moim metr pięćdziesiąt z hakiem biubiuzki są dla mnie po prostu za długie - muszę je albo podwijać, albo "zbluzować". Heyuan też jest długie, ale... jest też obcisłe, i przy moich relatywnie szczupłych biodrach i pupie mam wrażenie, że właśnie wysmukla mi sylwetkę. Muszę się jeszcze temu przyjrzeć, czy dół się nie zawija, ale do krawcowej z nią raczej lecieć nie będę. Odnośnie koloru - nie jestem ekspertem, ale brąz chyba określiłabym jako ciepły. Drugi składnik jest szaroniebieski, "stalowy" to chyba też dobre słowo. Heyuan został oficjalnym faworytem mojego męża od pierwszego założenia (przeze mnie rzecz jasna :D). Miałam opisać tu wszystkie trzy bluzeczki, ale Hue (bordowe maziaje) i Hanoi (zielone maziaje) widziałam i mierzyłam tylko przez chwilę w sztucznym świetle w domu, więc zostawiam je na oddzielny post :) Aha, jeszcze moje przybliżone wymiary do tego 42bb/bbb: 113/84/101; 156; rozmiar w effuniakach ok. 75JJ. Porównawczo, w większości biubiuzek dzianinowych noszę 42bb/bbb, ale mam też kilka wcześniejszych 40bb/bbb i też mi w nich dobrze. Tylko Portland różany leży lepiej w rozmiarze 40. W Heyuan 40bb/bbb natomiast prawdopodobnie bym nie weszła albo wyglądałabym jak baleron :) -- Clarisse Odpowiedz Link
yaga7 Re: Heyuan 42bb/bbb 07.10.11, 09:55 Wrzuć do galerii :) Chętnie zobaczę, jak to zaszycie powinno prawidłowo wyglądać na dużym biuście. U mnie właśnie to zaszycie się ciągnie, pewnie nie tyle przez szeroko rozstawiony biust (chociaż to też), ile przez ogólnie szeroką klatę. Odpowiedz Link
clarisse Hue (bordowe) 42bb/bbb 08.10.11, 20:40 Tym razem spędziłam dzień w drugiej bluzeczce "chińskiej". Fason identyczny jak Heyuan, wzór zupełnie inny. Maziajowata krateczka w kolorze... hmm :) Dla mnie to są różne odcienie bordo, ale ja należę do frakcji, która niuansów kolorystycznych nie odróżnia i dla której bordo, burgund, czerwone wino itp. to praktycznie to samo, tylko trochę się różnią. W każdym razie w tej krateczce jest biel, jest coś w rodzaju jaskrawego różu/buraczka i jest bardzo ciemne bordo/czerwone wino. Ten jaskrawy róż ożywia całość, a ciemne bordo tonuje. Fajnie wygląda. Jeśli chodzi o układanie się, jest zupełnie jak w Heyuan opisanym wyżej. Biust nie ciągnie - ba, mam wrażenie, że nawet Hue lepiej leży na biuście (wiem, teoretycznie przy identycznym kroju nie powinno być różnic; ewentualna możliwość to to, że noszę ją z innym biustonoszem niż wczoraj Heyuan, też effuniakiem plungem, ale cieńszym niż wczoraj, który może mi jakiś 0.5-1 cm zdejmować z obwodu. W każdym razie o ile Heyuan w miejscu zeszycia dekoltu nie ciągnął, ale był na granicy ciągnięcia, o tyle Hue stanowczo nie ciągnie, i po całym dniu bez możliwości poprawienia biustonosza układa się nadal perfekcyjnie :)) Od strony obcisłości, przy pierwszym mierzeniu wydawało mi się, że Hue przylega bardziej niż Heyuan, ale po dniu noszenia każdej z nich wydaje mi się, że nie różnią się pod tym względem. Reszta też jak w Heyuan - długość, możliwość noszenia mankietów wywiniętych lub nie, układanie się stójki, maskowanie fałdek przez maziajowatość wzoru. Ze wszystkich kupionych w tej się sobie najbardziej podobałam :) -- Clarisse Odpowiedz Link
schistosoma Porto Burgund 34B/BB 08.10.11, 14:52 Boskie! Kolor głęboki, nasycony, bardziej w kierunku fioletu niż brązu (bo ktoś pytał). Pasuje idealnie, TŻ jak mnie zobaczył jedyny jego komentarz "rany, jaka Ty chuda jesteś" (gwoli ścisłości - nie jestem, ale ta bluzka fantastycznie podkreśla moją talię), ogólnie jestem zachwycona :)) Mam nadzieję, że będzie takich więcej na wiosnę z krótkim rękawem w różnych kolorach (bo tegoroczne niebieskie średnio mi kolorystycznie odpowiada). Odpowiedz Link
schistosoma Re: Porto Burgund 34B/BB 08.10.11, 14:56 Z kwestii czysto "technicznych": długość w sam raz dla mnie (mam 170cm wzrostu), dekolt niezbyt głęboki, Effuniakowego Onyksa nie widać, z HP jeszcze nie sprawdzałam. Materiał przyjemny w dotyku, mimo że nie jestem przekonana do połączenia wiskoza+elastan, to w tym przypadku wydaje mi się, że dobrze mi się bedzie nosił :) Odpowiedz Link
genepi Re: nowa bluzka w sklepie - PAMIR :) 11.10.11, 15:49 Wydaje się być nie tak obcisła w brzuchu i wzorek maskujący. Ładna. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: nowa bluzka w sklepie - PAMIR :) 11.10.11, 16:50 Hura, nareszcie coś dla mnie:))) Odpowiedz Link
szarsz Czy indygo się rozciąga? 11.10.11, 16:32 Kupiłam i jest takie, hmm... dopasowane. I nie wiem teraz, wymieniać na większy, czy jak każdy lniany ciuch, rozciągnie się troszkę? Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Czy indygo się rozciąga? 11.10.11, 16:52 moje się nie rozciągnęło... też miałam ten problem - wymieniłam na większe (czyli rozmiar więcej niż mój standardowy) Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: Czy indygo się rozciąga? 11.10.11, 17:02 Moja też nie drgnęła ani o milimetr, w żadną stronę. Swietna tkanina, nic się z nią nie dzieje. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy indygo się rozciąga? 12.10.11, 18:56 Indygo się nie rozciąga, ani troszkę. Odpowiedz Link
szarsz Re: Czy indygo się rozciąga? 12.10.11, 19:21 To niedobrze, bo źle spojrzałam i już nie ma większego rozmiaru. Ale za to mam zadanie bojowe: nie przytyć ani ćwierć kilograma w brzuchu i biuście, bo sukienki nie oddam. To krój, o jakim marzyłam pół życia :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Etna 36B/BB 11.10.11, 19:06 Mój krój, mój nowy hit! Teraz jeszcze bogatszy.. tfu, to nie ten wątek:) Bluzka jest wypasana. Mój ulubiony nabiustny krój - zaszewki takie jak we Flowerach - maskymalna ekspozycja:) Dla mnie ideał, dekolt i cała bluzka nadaje się do pracy. Pasuje jak ulał na 90 w biuście, więcej pewnie też się zmieści. Dobrze maskuje pizze i takie tam ekscesy. Odpowiedz Link
nacudja_nasza Re: Etna 36B/BB 11.10.11, 19:15 ciociazlarada napisała: > Mój krój, mój nowy hit! Teraz jeszcze bogatszy.. tfu, to nie ten wątek:) ;-D Odpowiedz Link
edzia100 Etna 36BB/BBB 15.10.11, 21:57 Pragnę się pozachwycać i podzielić radością z nabycia tejże bluzeczki :-) Kupiłam rozmiar mniejszą (bo zwykle biorę albo 38BB/BBB albo 40 B/BB). Miałam ten komfort, że mogłam przymierzyć w Bra-Dreams sąsiednie rozmiary, i jednak 38 było jakieś zbyt luźne jak na moje potrzeby. Bluzka leży pięknie, koleżanki się zachwycają ;-) Jedyne co mi troszkę przeszkadza to fakt przebijania stanika spod bluzki, wybrałam najbardziej gładki, ale i tak na plecach widać każde zapięcie (to kwestia cieniutkiego, i m.in. z tego względu urokliwego materiału). Ale nic to, całość jest super - mówię całość, bo na moją uwagę, że przydałyby się do tego jakieś megaobcisłe spodnie, panie w sklepie zaproponowały mi takie spodnie a la legginsy, ale z kieszeniami i paskiem, idealne do kozaków. Dawno tyle komplementów nie usłyszałam co w tym stroju, tak więc ten outficik zagości na stałe w moim zimowym repertuarze ;-) Przydałaby mi się jakaś druga bluzka w tym stylu. No i oczywiście ciepły probiuściasty sweter, ale na taki jeszcze nie natrafiłam. Odpowiedz Link
bileterka Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 15:01 ...oraz porto burgund? Wymiotlo ich mniej niz etny, ale akurat 42 w calosci. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 18:55 Tak, będą doszywane wyprzedane, petrol i etno już się doszywa, po burgund jutro jadę, jeśli będzie to nabędę, jeśli nie- zamówię. Sukienki: pierwsze będą Ponti - w piątek zielone i granatowe, ale tylko kilka rozmiarów, potem będą kolejno dokładane następne. Następne będą szare sukienki. Odpowiedz Link
kryklu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 19:15 la_parisienne.biubiu napisała: > Sukienki: pierwsze będą Ponti - w piątek zielone i granatowe, ale tylko kilka r > ozmiarów, potem będą kolejno dokładane następne. > Następne będą szare sukienki. A czy byłaby możliwość, jak w poprzednim sezonie, podać przy sukienkach również rozmiar w biodrach z ew. sugestią, czy pasują dla szerokobiodrzastych? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 19:33 Kryklu, wymiar bioder w Ponti będzie problematyczny do podania- ponieważ ma ona głębokie zakładki, które dają duży zapas. Mogę zmierzyć szablony na wysokości 15 cm poniżej talii (zwykle tam mierzy się biodra), albo napisz na maila, jeśli chcesz pomiarów na innej wysokości. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 19:35 Ja też jestem za pomiarami, nawet szablonów na płasko, zawsze to jakaś dodatkowa informacja :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 12.10.11, 20:07 Szablony będą najwierniejsze, mierzenie rozciągniętych zakładek nie ma sensu w taki modelu. Odpowiedz Link
edzia100 Sukienki - długość? 13.10.11, 11:02 Kingo, a czy sądzisz, że tę sukienkę Ponti będzie sobie można (u krawcowej oczywiście) jakoś konkretnie skrócić bez zepsucia fasonu? Pytam, bo dzięki Twojej Waikiki zapałałam miłością do krótkich sukienek i spódniczek, takich właśnie 90 cm, no max 95 długości :-) Wiem, że dziewczyny mają różne potrzeby w tym względzie, ale ciekawa jestem, czy w ogóle planujesz jeszcze takie sukienki jak Waikiki (dla mnie ideał!), ale nadające się na pozostałe pory roku? Odpowiedz Link
kryklu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 13.10.11, 23:21 a_parisienne.biubiu napisała: > Kryklu, wymiar bioder w Ponti będzie problematyczny do podania- ponieważ ma ona > głębokie zakładki, które dają duży zapas. Mogę zmierzyć szablony na wysokości > 15 cm poniżej talii (zwykle tam mierzy się biodra), albo napisz na maila, jeśli > chcesz pomiarów na innej wysokości. Mnie tam nawet nie chodzi o cyferki, tylko o informację, czy mam szansę z moim pupskiem-120cm z hakiem zmieścić się w Ponti r.46, tak jak bezproblemowo zmieściłam się w Red Town i Stone Town w tymże rozmiarze. Oczywiście kolejne planowane sukienki też interesowałyby mnie pod kątem biodrzastości. Tyle :) Odpowiedz Link
clarisse Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 14.10.11, 13:08 Kryklu - mnie, jako osobie na której leżą Sangria i Martini, a Madisonki i Towny za szerokie w biodrach, Paryżanka polecała Pasadenę (to ta szara ze wstawkami z boków). Z tego wnoszę, że pozostałe dwie, które widziałam na FB, będą raczej dla biodrzastych. Odpowiedz Link
kryklu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 14.10.11, 15:46 clarisse napisała: > Kryklu - mnie, jako osobie na której leżą Sangria i Martini, a Madisonki i Town > y za szerokie w biodrach, Paryżanka polecała Pasadenę (to ta szara ze wstawkami > z boków). Z tego wnoszę, że pozostałe dwie, które widziałam na FB, będą raczej > dla biodrzastych. Pasadenę odpuściłam na starcie na podstawie zdjęć, okazuje się, że słusznie. mam nadzieję, że Twoje podejrzenia co do pozostałych okażą się słuszne. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 17.10.11, 14:44 W sklepie jest już dostępna Etna od 34-44, rozmiar 46 będzie za kilka dni i to już koniec, więcej nie będzie - wzór jest niedostępny. Odpowiedz Link
anika772 Re: Czy będą doszywane wyprzedane rozmiary 13.10.11, 14:03 Ja też mam pytanie- czy sukienki w ramionach będą takie jak w City i Town? Tamte niestety były za wąskie dla mnie:-( Odpowiedz Link
ciociazlarada Opcje przesylki 13.10.11, 11:59 Czy istnieje jakas mozliwosc dodania opcji przesylki zagranicznej w polskiej wersji sklepu? Nie chce, zebys doplacala Paryzanko do moich przesylek zagramanicznych, ale co sadze o "podatku" od mieszkania poza Polska juz sie dobitnie wypowiedzialam. Nie ukrywam, ze chcialabym zamowic sukienke jak sie pojawi - i zakladam, ze bedzie ona pewnie ciezsza niz bluzka. A w ogole to bedzie napisane, jakiej dlugosci sa sukienki? (moze jest juz napisane na Facebooku, ale nie mam tam konta) Odpowiedz Link
schistosoma HUE 34B/BB 14.10.11, 13:33 Świetnie leży, jest bardziej dopasowana niż Porto Burgund, bałam się, że będzie za krótka (jest 5cm krótsza od Porto, które jest u mnie na styk), ale o dziwo nie jest. Maziaje bardzo mi się podobają, nie są nachalne, ale zamaskują fałdki itp. Ogólnie bardzo się sobie w niej podobam :) I teraz mam prośbę do szczęśliwych posiadaczek chińskich bluzeczek, które mają choć mgliste pojęcie o szyciu, bądź do samej paryżanki. Otóż z chęcią rozprułabym sobie ten dekolt, ale jestem ciemna jak tabaka w rogu jeśli chodzi o szyciowe sprawy i nie wiem, które szwy mam rozpruć, żeby czegoś nie popsuć:D Odpowiedz Link
bileterka Re: HUE 34B/BB 14.10.11, 14:37 U mnie w Heyuan co prawda jeszcze nie przecielam, ale przetne. Prosze mnie poprawic, jesli sie myle, ale wedlug mnie to jest to (prosze wybaczyc zdjecie wyjatkowo niskich lotow): img840.imageshack.us/img840/3591/heyuan.jpg Odpowiedz Link
schistosoma Re: HUE 34B/BB 14.10.11, 14:52 bileterka napisała: > U mnie w Heyuan co prawda jeszcze nie przecielam, ale przetne. Prosze mnie popr > awic, jesli sie myle, ale wedlug mnie to jest to (prosze wybaczyc zdjecie wyjat > kowo niskich lotow): > > img840.imageshack.us/img840/3591/heyuan.jpg > Ok, odważyłam się i całe szczęście bluzka żyje :D Dzięki! :) Odpowiedz Link
anika772 Re: HUE 34B/BB 15.10.11, 20:47 Tak, to ten. Usunęłam i od razu zrobiło się fajnie. Jeżeli będzie za głęboko, to można złapać nitką niżej, wersja do pracy:-) Odpowiedz Link
nientepaura sukienki 16.10.11, 11:43 wchodzę na stronę (Kinga pisała, że będą w piątek)i brak - już się wszystkie sprzedały, czy jeszcze ich nie było?;) Odpowiedz Link
genepi Re: sukienki 17.10.11, 09:28 Nie, jeszcze sukienek nie było. Nie spóźniła się pani. Ale proszę stanąć w kolejce, bo tu pani nie stała, my też czekamy aż otworzą sklep i rzucą towar. Stukamy w szybkę. Odpowiedz Link
smitte Re: sukienki 17.10.11, 10:18 genepi napisał: > Nie, jeszcze sukienek nie było. Nie spóźniła się pani. Ale proszę stanąć w kole > jce, bo tu pani nie stała, my też czekamy aż otworzą sklep i rzucą towar. > Stukamy w szybkę. Dobre, dobre;) Popieram. To pisałam ja, ruda z siatami, gdzieś ze środka kolejki. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: sukienki 17.10.11, 11:13 Bardzo przepraszam, to nie jest moja strategia marketingowa ;( Sukienki są, na razie 5 rozmiarów, następne szybciutko się szyją, tylko, że nie dotarły wszywki, zamówione, opłacone i podobno wysłane tydzień temu :/ Bez wszywek nie mam jak ich sprzedawać, bardzo serdecznie przepraszam, postaram się więcej nie zapowiadać niczego, bo zapowiem, to jakaś wtopa :( Nomino, nie dostałam żadnego maila od Ciebie:( w spamie tez nic nie mam, ale zamówienie jest opłacone, przygotowane, wyjdzie oczywiście dzisiaj. Odpowiedz Link
nomina Re: sukienki 18.10.11, 01:44 Oj, niedobrze z tą pocztą :(. Ale skoro zamówienie jest ok, to w sumie notatka nie jest potrzebna, nie będę Ci głowy zawracać :). Odpowiedz Link
nomina Paryżanko - zamówienie, pilne! 16.10.11, 13:54 Kinguś, złożyłam zamówienie z komentarzem pod nim. A w potwierdzeniu znowu przyszło bez komentarza. Zerknij, proszę, czy go dostałaś i daj mi znać (również) tutaj, ok? - ostatnio mam zgłoszenia, że poczta gmailowa do mnie w kratkę dochodzi. Pamiętaj, że ja już nie mam adresu z Autorium :). I przy okazji - kiedy będzie Pasadena i czy w innym kolorze takoż? Odpowiedz Link
nomina Re: Paryżanko - zamówienie, pilne! 16.10.11, 13:56 A, i jeszcze jedno: dotpay przysłał mi potwierdzenie zapłaty - czy istniałaby szansa na jutrzejszą wysyłkę :)? Odpowiedz Link
yaga7 Etna 40BB/BB i 42B/BB 21.10.11, 15:37 Zamówiłam do porównania, bo przy bluzkach z luźniejszą talią wydaje mi się, że lepiej na mnie leży 40. I faktycznie leży lepiej dzięki temu, że ma dłuższą część biustową. W 42 szew mi ciut podjeżdża na biust i tym samym marszczenie też mi podjeżdża na biust i robi mi ciążowy brzuszek. W 40 tego problemu nie ma dzięki temu, że miejsca na biust jest w pionie więcej. Co ciekawe, we Fuego 42B/BB, które też zamówiłam w ramach powiększania kolekcji czarnych bluzek ;), to odcięcie nie wchodzi na biust i Fuego 42 i 40 leży tak samo. Odpowiedz Link
clarisse a u mnie Etna 40BB/BBB i 42B/BBB 21.10.11, 16:52 Na mnie także, przy standardowym rozmiarze 42bb/bbb - Etna leży lepiej w rozmiarze 40bb/bbb, bo nie robi ciążowego brzuszka. (Miejsca na biust w pionie nie analizowałam, w ogóle analiza konstrukcyjna ciuchów to nie moja dziedzina. W 40bb/bbb mój biust wchodzi na akuracik, a dolny szew jak najbardziej na niego podjeżdża. Jednak mimo to, moim zdaniem z racji luźnego kroju, na plecach i brzuchu jest dość, by nie opinać, ale nie tyle, by robić brzuszek.) Fuego 40bb/bbb nie próbowałam więc nie wiem - od 42bb/bbb odstraszył mnie właśnie ten ciążowy efekt. Odpowiedz Link
yaga7 Re: a u mnie Etna 40BB/BBB i 42B/BBB 21.10.11, 16:55 Jesteś niższa, więc pewnie dlatego nie musisz analizować pionowego miejsca na biust :) Odpowiedz Link
clarisse Re: a u mnie Etna 40BB/BBB i 42B/BBB 21.10.11, 20:14 Fakt, to raczej poziome mnie ogranicza, nie pionowe :)) Odpowiedz Link
rudaa26 Etna 38BB/BBB 02.11.11, 15:46 Dziś przyszła i od razu stała sie moją ulubioną bluzką. Materiał jest niezwykle miły w dotyku i leży na mnie jak druga skóra. Koniecznie muszę do niej dokupic legginsy/spodnie. Pani Kinga robi niezłą robotę!! Tak tzrymać. Odpowiedz Link
iothe Czy będą jeszcze Pamir i Etna 40 BB/BBB? 23.10.11, 18:55 Czekałam na wypłatę na koniec miesiąca i już ich nie ma :( Jest jakaś szansa? bo nie wiem,czy 38BB/BBB będą ok, jestem pomiędzy rozmiarami. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Czy będą jeszcze Pamir i Etna 40 BB/BBB? 23.10.11, 18:58 Myślę, że 38 w Etnie powinno być na Ciebie dobre, bo ja noszę 40/42 i Etna 40BB/BBB jest na mnie dobra, ale przykładowo bluzki typu Porto wolę 42B/BB. Odpowiedz Link
clarisse Re: Czy będą jeszcze Pamir i Etna 40 BB/BBB? 23.10.11, 21:38 Iothe, jeśli dobrze kojarzę, ani Pamir, ani Etna doszywane już nie będą. Natomiast zawsze jest szansa na jakieś zwroty - po prostu może napisz do sklepu. Odpowiedz Link
felisdomestica Re: Czy będą jeszcze Pamir i Etna 40 BB/BBB? 24.10.11, 11:58 Ja dziś będę odsyłać Etnę 40BB/BBB. I wydaje mi się, że jest raczej mała. Na plecach miałam straszne wałeczki. Jeśli nie lubisz efektu baleronika na plecach, to weź raczej 40 niż 38. Odpowiedz Link
iothe Re: Czy będą jeszcze Pamir i Etna 40 BB/BBB? 24.10.11, 20:58 Dzięki dziewczyny, za rady i nadzieję :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Ponti w sklepie 24.10.11, 18:33 Wydaje się być ciekawa, ale znowu na zdjęciach niestety nic nie widać:( Czy zdjęcia mogłyby się chociaż trochę powiększać? Odpowiedz Link
nientepaura Re: Ponti w sklepie 24.10.11, 18:44 to ja się tylko dopytam, czy będzie 34b/bb?;) Odpowiedz Link
genepi Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 09:40 Czy Szanowne Panie wykupiłyście już rozmiar 42 w chwili mojej nieuwagi i nieśledzenia strony przez pół doby? Czy też jeszcze nie rzucili na sklep? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 10:53 Genepi- jeśli nie ma ,t o wykupiony, ale chwilowo, to była tylko pierwsza część dostawy, nie ma się co denerwować :) Na FB dodałam zdjęcie golfu, jednego z wielu popełnionych przeze mnie, górna część jest z ciepłej, delikatnej swetrówki, w czarno-szare prążki, dół z grubej, mięsistej, akrylowej dzianiny. www.facebook.com/photo.php?fbid=10150361094298463&set=a.295676063462.145965.279220768462&type=1&theater Mam nadzieję, że link, który wkleiłam zadziała również w przypadku osób nie korzystających z tego ustrojstwa. Odpowiedz Link
genepi Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 11:03 Dzięki, teraz nie stracę czujności :) Lonk działa, golfik rewelacja! Poproszę taki oraz drugi w granacie. Albo zielono-rudy, albo granat z czerwienią. To będzie ciepła zima :) Odpowiedz Link
schistosoma Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 11:28 Golfik super, tylko żeby ta góra nie była we wzorki tylko gładka ;) I od razu proszę o rozmiar 34 ;) Odpowiedz Link
the_pipeline Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 13:32 Super pomysł z takim golfem, podoba mi się i chyba aż na niego zapoluję:) bo zakładam że bez polowania może być ciężko go zdobyć w moim niepopularnym rozmiarze 34 ;P Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Ponti w sklepie 25.10.11, 13:42 A się może zdziwisz, bo ostatnio jest popyt na 34, jak rośnie popyt to i podaż należy zwiększyć :) Ponti na ten przykład będzie sporo, moja nowa krojcza zaszalała ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Ponti 34 25.10.11, 13:52 Kurcze, a ja juz wzielam 36 (widzialas pewnie Paryzanko, ze zamowilam), z braku laku i boje sie, ze bedzie mi za duze w biuscie. Porto 36 jest mi troche takie "luzackie" w biuscie, Etna idealnie, Fuego tez. Jakos nie sadze, zeby w 34 zmiescila sie moja pupa 100 cm. Z drugiej strony wole nieco obszerniejsza kiecke w biodrach, niz zupelnie na scisk. Odpowiedz Link
amused.to.death Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 24.10.11, 19:54 Miałam w planach zakup kilku rzeczy na jesień. Na razie nie kupiłam nic, bo naprawdę prawie nic nie widzę na zdjęciach - w opisach jest np. coś o stójkach, a prawie ich nie widać -albo pozasłaniane przez szale, albo przez włosy. Czekałam na sukienki, ale widząc coś takiego na stronie nie mam najmniejszej ochoty próbować, bo nie mam pojęcia jak ona naprawdę wygląda. Czy ja jestem jakoś odosobniona w pragnieniu zobaczenia SAMEGO ubrania albo modelki, która stoi PROSTO? Odpowiedz Link
agafka88 Re: Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 24.10.11, 20:04 Też mi przeszkadzają zdjęcia. Byłam zainteresowana Ponti, ale niestety przez zdjęcia niewiele da się powiedzieć. Albo modelka stoi w dziwnych pozach i wszystko zasłania włosami lub rękoma, albo jak już stoi w miarę normalnie to ma szalik. Dla mnie ideałem byłyby takie zdjęcia jak dawniej, z tamtymi modelkami: biubiu.pl/sukienki/red_town.html Tylko z profesjonalnym fotografem i makijażystką, czego wcześniej nie było. Czyli profesjonalnie, ale nadal skromnie i przejrzyście. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 24.10.11, 20:15 Dokładnie, takie zdjęcia to do katalogu... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 24.10.11, 20:51 Nie wiem, co rozumiesz przez katalog, widziałam dwa rodzaje katalogów: jedne czysto reklamowe, z takimi zdjęciami, jak obecne biubiowe, i drugi użytkowy, czyli modelka stoi prosto i niczym nie zasłania prezentowanych ubrań/bielizny. Obecne zdjęcia są fajne, ale niosą niewiele informacji, więcej dowiedziałam się ze zdjęć w galerii. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu zdjęcia 24.10.11, 21:11 Zdjęcia są jakie są, mnie też się nie podoba, że nie mam ani jednego "prostego", takie niestety dostałam, fotograf wstępną selekcję robi sam, ja dostaję kilka do wyboru. Jutro zrobię na manekinie, dzisiaj zdążyłam cyknąć golfik i wysiadł mi aparat. Rozmiary 36-44, 34 i 46 są w trakcie produkcji. Odpowiedz Link
helejabea Re: zdjęcia 24.10.11, 22:40 Paryżanko, a kiedy będą Ponti granatowe? Wyglądam ich codziennie. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 25.10.11, 01:16 anna-pia napisała: > Nie wiem, co rozumiesz przez katalog, widziałam dwa rodzaje katalogów: jedne cz > ysto reklamowe, z takimi zdjęciami, jak obecne biubiowe, i drugi użytkowy, czyl > i modelka stoi prosto i niczym nie zasłania prezentowanych ubrań/bielizny. > Obecne zdjęcia są fajne, ale niosą niewiele informacji, więcej dowiedziałam się > ze zdjęć w galerii. Właśnie o katalog reklamowy mi chodziło. Zdjęcia są piękne, ale oprócz takich potrzebne słynne na allegro real foto:) Dobrze, że Kinga ma zamiar takie dorzucić. Odpowiedz Link
ciociazlarada A mi sie zdjecia podobaja:) 25.10.11, 11:12 Wczoraj ogladalam Ponti ze wszystkich stron i wydaje mi sie, ze zdjecia daja dobre wyobrazenie o tym, jak wyglada. Nie mowiac o tym, ze jest napisane "chlodny zielony", pani ma typ urody podobny do mojego a wyglada w niej jak milion dolarow. No wzielam, jak moglam nie wziac:)? Odpowiedz Link
amused.to.death Re: A mi sie zdjecia podobaja:) 28.10.11, 14:41 ale mi również zdjęcia się podobają - jeśli oglądam je jako osoba, która chciałaby jakieś stylizacje pooglądać. Wkurzają mnie one jako klientkę, która chciałaby coś zamówić. W rezultacie nie zamówiłam NIC. Odpowiedz Link
madzioreck Re: A mi sie zdjecia podobaja:) 30.10.11, 02:24 > Wczoraj ogladalam Ponti ze wszystkich stron i wydaje mi sie, ze zdjecia daja do > bre wyobrazenie o tym, jak wyglada. No mnie nie dają... nie mam na przykład pojęcia, jak wygląda dekolt i dół. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Czy kogoś jeszcze wkurzają zdjęcia? 25.10.11, 16:46 Nie jesteś odosobniona. Najlepiej byłoby, gdyby były dwa rodzaje zdjeć: bardziej artystyczne (takie jak teraz) i bardziej praktyczne. Np. Pepperberry tak właśnie robi. Obecne fotki są bardzo ładne i zachęcające, ale przydałyby się oprócz nich (nie zamiast) takie, na których widać przede wszystkim produkt ze szczegółami. Odpowiedz Link