Dodaj do ulubionych

doradźcie albo pomóżcie - Koszalin

03.08.11, 00:54
no wiec przyszedł ten czas kiedy pociążowe piersi ustabilizowały się i nalezy je obdarzyc na nową drogę życia odpowiednim stanikiem.
i od razu problemy :)
zgodnie z pewnym elektronicznym bra-fitterem przy wymiarach 78/104 powinnam nosic rozmiar 70K polskie. OCZYWISCIE nie do kupienia w moim mieście, szczerze mówiąc jak większosc wychodząca poza standard 75c :)
czy któraś forumka wie w jakim sklepie w Koszalinie lub okolicach mozna kupic stanik tego rodzaju?
ewentualnie czy ktoś ma takie same wymiary i moze polecic co kupic internetowo? problem w tym ze do zakupu stanika bez przymiarki podchodzę jak pies do jeża (chociaz biust mam moim zdaniem nieproblematyczny - rozstawiony symetrycznie, osadzony normalnie...), wiec wolałabym model jak najmniej inwazyjny kolorystycznie i finansowo. najchętniej biały tak do 100zł żeby nie było żal jak sie okaze ze cos nie tak. na wydatki wlasciwe przyjdzie czas po ustaleniu czy to wlasnie TO :)
mozliwosci zakupu w UK nie mam.
Obserwuj wątek
    • katriel Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 01:28
      Koszalin to faktycznie daleko od popularnych na forum dobrych sklepów, biusciasta
      mapa świata (patrz nagłówek forum) nie pokazuje nic bliżej niż Trójmiasto albo
      Szczecin, ale już w wątku o dobrych sklepach wymienia się "Kokietkę" w słupskiej
      Galerii Podkowa, a w znośnych - "Sabę" na Walki Młodych w Kołobrzegu. Nie wiem,
      czy to wystarczajaco blisko dla ciebie. Jeśli nie, to naprawdę spróbuj przez internet.
      Nie kupujesz przecież "bez przymiarki" - przeciwnie, masz mozliwość przymiarki
      w komfortowych warunkach w domu, obejrzenia się ze wszystkich stron, dobrania
      biustonosza do posiadanych bluzek i sukienek (albo odwrotnie) itd., itp. Tyle, że
      jeśli się jednak nie zdcydujesz na zakup, to będziesz musiała pokryć koszty
      przesyłki w obie strony - nieprzyjemne, ale znacznie łatwiejsze do zniesienia niż
      źle dobrany stanik ;-).
      Co kupić internetowo też niespecjalnie doradzę, bo wymiary mam inne (z tym,
      że to, ze ktoś ma identyczne jak ty, to nie znaczy, ze te same biustonosze będą
      wam pasowac, więc nawet jak znajdziesz wymiarową bliźniaczkę, to nie zwalnia
      z konieczności mierzenia). Poza tym ja kupuję wysyłkowo głównie z UK (nie wiem,
      dlaczego piszesz, że nie masz mozliwości - jeśli chciałabyś, a nie wiesz jak,
      napisz, doradzimy). Może Melissa? (www.melissa.com.pl/ ) Warunek
      "do 100 zł" spełnia, w rozmiarówkę się łapiesz (uwaga, oni chyba mają jakieś
      drobne rozbieznosci między swoją rozmiarówką a standardową, ale jak podasz
      mailem wymiary, to powinni doradzić), jesli chodzi o wzornictwo to neutralne
      bielaki się znajdą... Ale może ktoś doświadczony w krajowych zakupach
      internetowych doradzi coś istotnie lepszego.
    • kasienka.body Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 10:43
      Na Twoje wymiary powinno pasować 34FF brytyjskie lub okolice.
      W polskich sklepach internetowych na pewno znajdziesz coś w tym rozmiarze co będzie spełniało Twoje kryteria. Teraz jest sporo przecen i wyprzedaży, więc i ceny korzystne.
    • beata-1978 Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 10:49
      Niestety w Koszalinie i bliskich okolicach nie kupisz nic (jestem z Miastka więc mam to już sprawdzone). Sama jeżdżę do Trójmiasta, ale raczej sporadycznie. Zakupy robię netowo, bo tak jest po pierwsze wygodniej, i często taniej, nawet doliczając odsyłanie. Przy wymiarach podobnych do Twoich (w biuście mam 106cm) noszę effuniaki w rozmiarze 75H/GG, brytyjczyki 70GG/H-75FF/G. Musiałabyś pewnie brać rozmiar mniej w misce, ale to wszystko zależy do biustu, więc trzeba mierzyć... W zakupach internetowych w sklepach brytyjskich lub na ebayu mogę pomóc, bo robię to dość często (niestety dla mojej karty i portfela :D). Jestem dostępna do piątku, bo potem wyjeżdżam do 14.08. W razie czego możemy się gdzieś umówić na spotkanie - przywiozłabym swoje staniki i sprawdziłabyś, co ewentualnie dobrze leży na Tobie.
      • dziennik-niecodziennik Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 12:15
        omg
        wymiękłam :)
        jestes cudowna :)
        jak sobie nie poradze w żaden sposób bez zawracania Ci głowy to się odezwe tu na forum
        dzięki dzięki za chęć pomocy naprawde :)
        • beata-1978 dziennik-niecodziennik 03.08.11, 13:47
          nie ma sprawy :) w razie czego pisz na adres: tamlin3@wp.pl, bo jak wrócę z urlopu to mogę przez przypadek zagubić wątek
    • agafka88 Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 11:45
      Tu masz liste sklepów internetowych:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,70768200,0,Sklepy_internetowe_LINKI.html
      Jak chcesz ograniczyć ryzyko nietrafienia w rozmiar wpisz się dokładnie tutaj, opisując wszystko wg. instrukcji z pierwszego wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,124234462,124234462,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_48.html
      • dziennik-niecodziennik Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 03.08.11, 12:18
        poczekam aż się otworzy kolejny temat z tej serii, do 500 postów juz blisko ;)
    • takisobienik Re: doradźcie albo pomóżcie - Koszalin 09.08.11, 10:11
      Widziałam w Kołobrzegu sklep tuż przy hali Milenium z napisem na witrynie "miseczki od A do K".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka