Dodaj do ulubionych

Brafitting w prezencie

23.08.11, 21:47
Witam,
Mam nietypowe pytanie i szukam kogos kto doradzi lub opisze swoje doswiadczenie.
Chce mojej mamie, na 60. urodziny sprezentowac brafitting i zafundowac wybrany, dopasowany biustonosz.
Chcialabym by bylo to troszke bardziej wypasione niz po prostu pojscie do sklepu i przymierzanie. Chodzi o sklepy w Warszawie.
Czy polecacie jakis sklep na takie "wydarzenie"? Czy powinnam sie wczesniej umowic?
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: Brafitting w prezencie 23.08.11, 22:17
      To może wizyta w showroomie Bellami? Tutaj opis + zdjęcia: stanikomania.blox.pl/2010/10/Bra-fitting-kameralny-czyli-z-wizyta-w-Bellami.html

Podobną formę, tzn. tylko umawiane wizyty, ma po drugiej stronie Warszawy Bradea, ale nie wiem jak u nich z lukśnością wystroju.

Tradycyjne sklepy też mają w ofercie umawianie się na wizyty czy bony prezentowe. Tu już trzeba by wybierać na podstawie dogodności lokalizacji czy specyfiki oferty (jaki styl bielizny Mama preferuje, jaki byłby mniej więcej prawdopodobny rozmiar, jaki rząd ceny przewidujesz itd.).
    • maith Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 02:22
      A może Wola? Tu kolejny wywiado-opis Stanikomanii
      stanikomania.blox.pl/2011/04/Wola-marzen.html
      Na marginesie, Bra-dreams ma też stronę internetową, gdzie można obejrzeć, czym dysponują (niestety w podziale na ileś tam rodzajów staników, tego nie lubię).
      I mają też BiuBiu.

Myślę, że nie masz obowiązku umawiania się nigdzie na bra-fitting, ale jeśli to ma być prezent, to może warto zadzwonić wcześniej i ich uprzedzić. Może postarają się wtedy, żeby Twoja mama czuła się podczas tej akcji jeszcze lepiej?
      • kasica_k Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 04:12
        Ja też mogę polecić Bra-dreams, właścicielka jest niezwykle życzliwą, taktowną osobą, która świetnie łapie kontakt z ludźmi. Oprócz robienia wyżej wspomnianego wywiadu :) kupowałam tam kilka razy ubrania BiuBiu i miałam okazję obserwować, jak obsługiwane są klientki. Z pozoru niby zwykły sklep w pawilonie handlowym, ale jest tam przytulnie, przymierzalnie są wygodne, są też fotele i stoliczek, przy którym można usiąść i napić się herbaty. W Bellami też jest fajnie, tam można się umówić na naprawdę indywidualną "audiencję", bo nie jest to sklep, do którego można wejść z ulicy.

Ja bym spróbowała na Twoim miejscu zmierzyć mamę i choćby orientacyjnie ustalić, jaki rozmiar może jej być potrzebny, i sprawdziłabym, czy dany sklep ma go w ofercie. Są rozmiary mniej i bardziej popularne, nawet w sklepach "z bra-fittingiem". No chyba, że to ma być niespodzianka, to z mierzeniem będzie trudniej.
    • kasica_k Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 04:22
      A, i jeszcze jaką dzielnicę preferujesz? Bo możecie nie mieć ochoty na podróż przez całe miasto. W Warszawie jest pewnie więcej miejsc, w których dałoby się zaaranżować takie spotkanie, niż te, które na razie Ci podałyśmy. Tak na gorąco przychodzi mi do głowy jeszcze np. Abrakadabra na Koszykowej 67, też przemiła obsługa i stolik do kawy na antresolce stanikomania.blox.pl/2009/06/Abrakadabra-daj-sie-zaczarowac.html
      A jeśli ma być naprawdę luksusowo (i przy tym raczej nietanio), to może Avocado na Brackiej 1, ale tam już foteli i stolików brak - zwykły elegancki sklep. Obejrzyj tylko wcześniej asortyment pod kątem gustów mamy: www.avocado.com.pl
      • polafranklyn Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 07:58
        Bardzo dziekuje za sugestie i wskazowki! Skorzystam na pewno.
        Mieszkam na targowku, ale tu raczej trudno szukac dobrego sklepu biusciastego, wiec podjade gdzies indziej.
        Dziekuje!
        • maith Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 15:25
          Zajrzyj do Stanikowej mapy
          stanikowamapa.prv.pl/
          Z tego co widzę, to Bellami i Dopasowana są po drugiej stronie Wisły
          • anna-pia Re: Brafitting w prezencie 24.08.11, 16:26
            maith napisała:

> Zajrzyj do Stanikowej mapy
            > stanikowamapa.prv.pl/
            > Z tego co widzę, to Bellami i Dopasowana są po drugiej stronie Wisły

Nie po drugiej, tylko po prawej, czyli on the right side ;p
    • jul-kaa Re: Brafitting w prezencie 25.08.11, 00:50
      Kupiłyśmy kiedyś ze znajomymi kupon do jednego ze stanikowych sklepów w prezencie dla koleżanki. Ustalałam to wcześniej z obsługą, wydawało się, że wszystko będzie super, był to sklep, o którym zarówno ja, jak i inne forumki miałyśmy bardzo dobrą opinię. Niestety - koleżanka została potraktowana niezbyt dobrze, ekspedientki palące przed sklepem nawet nie raczyły wejść za nią, pojawiły się dopiero po jakimś czasie, brafitting się w zasadzie nie odbył (mimo próśb koleżanki), panie jedynie podawały jej kolejne staniki. Jestem bardzo rozczarowana.

Polecam z kolei Abrakadabrę, prowadzałam tam starsze panie na dobranie rozmiaru i biustonosza, były bardzo zadowolone, ale ważna jest obecność właścicielki, bo to ona jest fantastyczna ;)
      • roza_am Re: Brafitting w prezencie 25.08.11, 12:44
        O, kurczę. Jula, a czy opisałaś/mogłabyś opisać te sytuację w wątku danego sklepu?
        • azymut17 Re: Brafitting w prezencie 25.08.11, 13:12
          Popieram Różę (Rozę?) - mam wrażenie, że od kilku miesięcy - roku? dwóch? - przestały się pojawiać na forum negatywne wpisy, tak jakby można było pisać albo dobrze albo wcale. Kiedyś obiektywnych ocen było więcej, a teraz każdy się chyba boi, że zostanie pociągnięty do odpowiedzialności karnej za zniesławienie ;-) Może to dlatego, że wiele właścicielek sklepów czyta te opinie, ale przecież tak być powinno! Powinny wiedzieć, jak jest odbierany ich sklep, nie wiem więc, czego wstydzą się forumowiczki...

Ja miałam nawet taką sytuację, że stanik przeze mnie dobrany został skrytykowany na Balkonetce. I co? Załamałam się? Strzeliłam focha, że się nie znają? Nie, normalnie odpisałam i wytłumaczyłam dziewczynom przyczyny, dla których stanik tak dziwnie leży. Świat się nie zawali, jak po kimś pojedziemy :-)
      • maith [...] 25.08.11, 17:33
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka