Dodaj do ulubionych

tankini, prośba o pomoc

05.09.11, 17:56
Witam, jestem tutaj nowa i bardzo przepraszam jeśli powielam istniejący już wątek ale nie mogłam nic znaleźć a w kwestiach prawidłowego doboru stanika jestem raczkująca. Do rzeczy, za 2 tygodnie wyjeżdżam na wakację i potrzebuję tankini, myślałam o panache loren ale zupełnie nie wiem jaki rozmiar. Moje wymiary - w biuście 105, pod 80 a brzuch 90 cm. Nie mam pojęcia w jaki rozmiar celować, bo boję się, że jak wezmę 75 pod biustem to brzuch wypłynie mi dołem. Bardzo proszę o pomoc. jeśli chodzi o rozmiar stanika, to ostatnio często zmieniałam rozmiary (ciągłe skoki wagi) obecnie mam na sobie effuniak 75j i myślę, że jest najlepszy. Czy mogę liczyć na wasze rady.
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: tankini, prośba o pomoc 05.09.11, 18:43
      mam podobne wymiary, tankini albo 70GG, albo 75G (oba rozmiary brytyjskie), tyle że w drugim przypadku należy liczyć się z koniecznością zwężenia obwodu (ja podszywam, nic nie tnę, wtedy stanik się nie deformuje)
      • kokoseek Re: tankini, prośba o pomoc 05.09.11, 19:00
        Dziękuję za radę, chyba zaryzykuję 75, bo 70 chyba za bardzo będzie mnie obciskało. Szczerze mówiąc to jestem zdziwiona bo mierzyłam też w 80-tki, z uwagi na ten mój brzuch, bo staniki panache noszę 70. Jeszcze raz dziękuję.
        • anna-pia Re: tankini, prośba o pomoc 05.09.11, 19:06
          80-tki mogą być zdecydowanie za luźne w obwodzie stanika, sugeruję, żebyś napisała/zadzwoniła do sklepu i dowiedziała się, który obwód jest luźniejszy/ciaśniejszy, a które tankini jest hojniejsze materiałowo na brzuchu, na zdjęciach niekoniecznie to widać
          • kokoseek Re: majtki 05.09.11, 19:42
            anna-pia, a czy mogłabyś mi jeszcze zdradzić jaki rozmiar majtek, około 104 cm w biodrach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka