Dodaj do ulubionych

Naomi od Freyi

08.11.11, 11:44
Chciałam się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami dotyczącymi modelu Naomi marki Freya. Kupiłam sobie kilka miesięcy temu taki biustonosz w delikatnym fiolecie w moim rozmiarze, tj. 36GG i byłam (i nadal jestem) z niego bardzo zadowolona: świetnie leży, dobrze zbiera, nie rozstawia piersi na boki. Panie w sklepie powiedziały, że ten sam model będzie też w czerni jesienią, więc poprosiłam, żeby mi go odłożyły, jak tylko przyjdzie. Ucieszyłam się bardzo, gdy niedawno do mnie zadzwoniły i powiedziały, że przyszedł. Poszłam do sklepu i go kupiłam. I jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się w domu, że leży FATALNIE!!! Przecina piersi, rozstawia je na boki i wygląda koszmarnie! Jestem ciekawa, czy jeszcze któraś z Lobbystek miała podobne doświadczenie z tym biustonoszem. Będę bardzo wdzięczna za informację, bo naprawdę zastanawiam się, czy go nie reklamować.
Dziękuję za Wasze komentarze i pozdrawiam,
Pati
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: Naomi od Freyi 08.11.11, 12:48
      1. Czy to ten sam fason? Naomi występowała jako half i balkonetka.
      2. Porównaj metki, czy to na pewno ten sam rozmiar.
      3. Możliwe też, że któryś z nich ma źle wszytą metkę, możesz pomierzyć głębokość miski i szerokość miski by sprawdzić, czy są identyczne.
      BTW zawsze warto mierzyć stanik przed zakupem, by wykluczyć takie sytuacje, są niezmiernie rzadkie, ale lepiej, by nie trafiło się to akurat nam.
      • pati.39 Re: Naomi od Freyi 09.11.11, 08:44
        Dziękuję za tak szybkie reakcje :-)
        Przyjrzałam się moim dwóm Naomi i stwierdziłam, że jedna z nich (ta czarna) ma wszyte coś w rodzaju tiulu pod koronką a ta fioletowa - nie. Może to właśnie sprawia, że tak źle leży? Rozmiar, zdecydowanie ten sam. Muszę jednak poszperać w papierach to może znajdę metkę i wtedy sprawdzę jeszcze, jaki to model.
        Co do zwiększzenia sobie obwodu, to wolę tego nie robić. I tak jest dość luźna...
        Dziękuję i pozdrawiam!
        • yaga7 Re: Naomi od Freyi 09.11.11, 08:48
          Może wrzuć foty?

Na wszytej metce powinnaś mieć numer modelu - czy jest taki sam?
          • pati.39 Re: Naomi od Freyi 10.11.11, 08:44
            Fotki w poniższym linku. Starałam się dodać też opisy. Mam nadzieję, że dobrze widać, o czym mowa. Sprwdziłam numery modeli - są dokładnie takie same, tj. 4912. Moim zdaniem to właśnie ten materiał - siateczka, którym jest podszyta czarna Naomi sprawia, że biustonosz przecina i spłaszcza piersi na wysokości koronki. Ta siatka jest zupełnie nieelastyczna w przeciwieństwie do samej koronki. A w drugim, fioletowym staniku, który nie ma siatki wszystko gra! Jednak złożę reklamację. Może znajdzie się ktoś jeszcze, kto ma podobny problem? Będzie nas więcej ....
            Pozdrawiam!

Link: picasaweb.google.com/111419987660305534008/Naomi
    • kasienka.body Re: Naomi od Freyi 08.11.11, 16:50
      Na pewno ten pierwszy miałaś z miseczką GG? Może jednak G? Naomi do miski G jest w fasonie plunge, od miski GG w balkonetce, która już inaczej leży. Może to kwestia właśnie tego przeskoku? Spróbuj 38G - załapiesz się na wersję plunge (te rozmiary do G są też ciaśniejsze w obwodzie, więc 38G powinno być porównywalne z 36GG).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka