Dodaj do ulubionych

Zawirowania rozmiarowe

17.12.11, 18:03
Dotykają mnie zawirowania dwojakie.
Pierwsze zachodzą u mnie, przy wahaniach wagi, niedużych - dość łatwo trzymam swoją wagę, pierwszy chudnie i ostatni tyje biust. Wszystkie staniki stopniowo stają się bardziej i bardziej za duże. Szkoda że nie majtki.
Drugie zaszły u producentów staników, moje ostatnie próby zakupów wykazały, że zaczęli szyć ściślejsze obwody.
Niemożność zaniżania obwodu, skorelowana z coraz mniejszą różnicą między obwodem pod biustem i w biuście, doprowadzą mnie niebawem na początek drogi, czyli do 75B włażącego mi fiszbinami na piersi, w C będzie hulał wiatr, w D będę szmuglować fajki z Ukrainy.

Jedyny przewidywalny dla mnie producent to Effuniak, o której wiadomo, że szyje dusiciele. Przy czym Ewine fiszbiny muszę rozginać. Czyli wszystko jest dokładnie jak przed znalezieniem Lobby. Uprawiam to samo dziadostwo.

Tkwię w tym impasie, od lata nie kupiłam nowego stanika, mając pełną szufladę staników nosić mogę już chyba tylko 2, co nie wpływa na ich kondycję, błyskawicznie się niszczą.

Oglądam te moje biusthalterowe zbiory i nadziwić się nie mogę, że kiedyś to było dobre. Straciłam i bieliznę, i chyba także umiejętność jej dobierania.
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: Zawirowania rozmiarowe 17.12.11, 19:04
      A nowe Onlyherki testowałaś? Są chyba w Szyfonierze.
      • teresa104 A one są rozciągliwe i plaskate? 17.12.11, 19:32
        Bo mnie interesują tylko staniki o płytkich miskach, o talerzach, by nie rzec.
        Zresztą, jeśli trend się utrzyma, wkrótce zadowolą mnie dwa trójkąty z trokiem.
        • miss-alchemist Re: A one są rozciągliwe i plaskate? 17.12.11, 19:39
          Nie tyle rozciągliwe i plaskate, co nie mają takiego mocno ścisliwego, gniotącego obwodu, tylko taki delikatny, pracujący, niewyczuwalny na ciele. W stosunku do Effuniaków trzeba wziąć zwykle obwód oczko mniej. Mają szerokie fiszbiny, nieco płytsze miski niż standard.
        • blondyneczka_ola Re: A one są rozciągliwe i plaskate? 17.12.11, 19:40
          A może przejedziesz się do Portu? forum.gazeta.pl/forum/w,50580,124985363,124985363,Change_of_Scandinavia_60_100_A_J.html
          Nie wiem, jak z rozciągliwością, ale podobno plaskate ;)
          • madzioreck Change - hmmm... 18.12.11, 01:35
            Wlazłam na linkowaną tu gdzieś stronę change i... w rozmiarze 75B - 58 sztuk, wzory, kolory, szmery-bajery. Wpisałam 65H... 12 modeli. Biały, czarny, beżowy. Chyba mi się odechciało wycieczki do Portu ;P
    • teresa104 Dziękuję za cynki, 17.12.11, 20:03
      po świętach się rozeznam (teraz nie śmiem chodzić do żadnych sklepów).
      • ola.biustyl Tiffany 20.12.11, 12:18
        A może spróbuj Tiffany z maskaradek? Mam na myśli plunge, stawiam na 32D. Może jeszcze Cleo Penny?
        • teresa104 Mam właśnie tiffany 20.12.11, 14:33
          70DD. Bardzo dobre jest. Ale jest już okrutnie sterane. Jednak satyna starzeje się bez klasy.

Cleo Penny zaraz gdzieś obejrzę.

Dziękuję!
          • ola.biustyl Re: Mam właśnie tiffany 20.12.11, 16:42
            To Penny pewnie też 70DD powinno być ok, o ile krój będzie trafiony. A może usztywniane halfy z Freyi, te z 2 pionowymi cięciami? Taki jak Monet, Keisha.
    • kis-moho Re: Zawirowania rozmiarowe 17.12.11, 20:46
      > Niemożność zaniżania obwodu, skorelowana z coraz mniejszą różnicą między obwode
      > m pod biustem i w biuście, doprowadzą mnie niebawem na początek drogi, czyli do
      > 75B włażącego mi fiszbinami na piersi, w C będzie hulał wiatr, w D będę szmugl
      > ować fajki z Ukrainy.

Zapraszamy na LMB ;o)
      [Tak serio, nie wiem, w jaki rozmiar celujesz, ale jak będziesz faktycznie miała na sobie jakieś fajne 70-75 D minusy, to malutka recenzja byłaby super]
      • teresa104 Z LMB się wywodzę 17.12.11, 21:06
        potem uznałam, że już jestem piersiasta, a ewentualne zasłyszane opinie, że mam mały biust uważałam za nieadekwatne.
        Nie chce mi się teraz mierzyć, ale mam jakieś 75/91 (a dobijałam do 96)

Oczywiście, jeśli kupię coś z Change, podzielę się wiedzą. Ten jest bardzo fajny:
        shop.change.com/de/bh/balconette-bh/2615/ nie wiem jednak, czy będzie naziemnie.
        • indigo-rose Re: Z LMB się wywodzę 17.12.11, 21:14
          To ciekawe, jaka względna jest wielkość biustu. Ja mam na odwrót - czuję się małocycna, a wszyscy mi mówią, że one są co najmniej średnie i to mi brzmi nieadekwatnie. Zabawne, zwłaszcza że tyle co Ty to ja mogę mieć w zwisie.
          • teresa104 To zapewne kwestia proporcji 17.12.11, 21:24
            Jestem dość wysoka, mam szerokie ramiona, szerokie biodra, dużą głowę (kobiece czapki na mnie nie wchodzą, wczoraj usiłowałam kupić), długie stopy. Ludzie, patrzący na całą sylwetkę, lepiej widzą proporcje, niż ja, taksująca się fragmentarycznie. Taki sam biust przytwierdzony do kobiety 1,60 wyglądałby na większy.
            • indigo-rose Re: To zapewne kwestia proporcji 17.12.11, 21:30
              Może o to chodzi. Ja mam 1,60 a nawet i nie. I wszystko małe.
        • kis-moho Re: Z LMB się wywodzę 17.12.11, 21:15
          Dziel się koniecznie, właśnie z tych rejonów rozmiarowych mało jest recenzji - bo niby takie rozmiary to przy pewnej dozie szczęścia i w Triumphie. Z tym, że fajnie byłoby nie owijać się obwodem trzy razy...
          To powodzenia w szukaniu, LMB pozdrawia ;o)
    • milstar Re: Zawirowania rozmiarowe 17.12.11, 23:10
      No to zmienimy jedno z haseł Lobby na: "75B istnieje. Nosi je Teresa 104, zdecydowana większość kobiet nie. Sprawdź swój właściwy rozmiar"
      • mszn Re: Zawirowania rozmiarowe 18.12.11, 01:25
        Radzę uważać z takim hasłem. Rzesze fanek Teresy mogą pójść jej śladem.
        • ko_kartka Re: Zawirowania rozmiarowe 19.12.11, 01:28
          Te, które noszą 80H, na pewno nie, bez względu na fanatyczność w zakresie Teresy104.
          • bathilda Re: Zawirowania rozmiarowe 19.12.11, 21:02
            ko_kartka napisała:

> Te, które noszą 80H, na pewno nie, bez względu na fanatyczność w zakresie Teres
            > y104.

Oj tam oj tam. Jak trzeba będzie to ja i moje 65G przesiądziemy się na jakieś ładne 80B.
            • ankh_morkpork Re: Zawirowania rozmiarowe 21.12.11, 20:18
              Ciekawe, na co musiałoby się przesiąść takie 34JJ? Bo 85D chyba nie dałoby rady ani ani?
              • turzyca Re: Zawirowania rozmiarowe 22.12.11, 02:33
                Mam 75C, ktore daloby rade. I pasujace triumphowskie 75A widzialam, mysle, ze 75B o podobnych wlasciwosciach tez maja w ofercie.
                Oczywiscie jesli nie oczekujesz podtrzymania, formowania i innych fanaberii. Sutki zakryje, w biuscie obstanie, czego chciec wiecej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka