Dodaj do ulubionych

jak przerobić...

19.12.11, 21:31
Witajcie! Kupiłam sobie triumpha amourette i trochę wtopiłam. Kupiłam na licytacji na all. i niestety nie mogę oddać. A problem mam z kształtem misek - są jakieś spiczaste - nie cierpię takich ( na zdjęciach wszystko było ładnie zaokrąglone), no i chciałabym jakoś te miski przerobić - przeszyć, czy coś...maci jakiś pomysł? Miska jest szyta z dwóch części (gąbeczki i mikrofibra). Ogólnie, jeśli chodzi o podtrzymywanie to jest na prawdę super, tylko coś nie jest tak z tym kształtem z przodu miski. z drugiej strony mam podejrzenie, że sprzedający specjalnie wystawił to na licytację, żeby nie mieć zwrotu.

Macie jakiś pomysł na przerobienie, czy po prostu wyrzuciłam kasę w błoto?
Obserwuj wątek
    • mari_von_g Re: jak przerobić... 20.12.11, 01:34
      Powiem ci ze ciezko bedzie, ja kiedys rozprulam miseczke stanika, pozniej juz nie udalo
      Mi sie go zlozyc tak samo, a zmiana ksztaltu na pewno jest trudniejsza.
      Specjalista niestety nie jestem, moze powinien wypowiedziec sie ktos kto mial wieksze doswiadczenie w krojach. Ja z checia pomoge w krojach i szyciu 17-19wiecznych gorsetow.
      • triismegistos Re: jak przerobić... 07.01.12, 21:11
        Szyjesz gorsety?
    • maith Re: jak przerobić... 20.12.11, 01:40
      Specem nie jestem, ale nie sądzę, żeby dało się w już uszytym staniku zmienić kształt misek na zaokrąglony.
    • niebieska.kokardka Re: jak przerobić... 02.01.12, 23:05
      Nie mogę znaleźć jaki to dokładnie. Jeśli ma ukośny szew to właśnie z nim bym pokombinowała ale zależałoby to od stopnia spiczastości;)
    • ederlezi1981 Re: jak przerobić... 03.01.12, 17:13
      Odsprzedaj dalej.
    • pierwszalitera Re: jak przerobić... 03.01.12, 22:04
      Przy sporych umiejętnościach krawieckich dałoby się rozpruć po linii szycia i zmniejszyć nieco łuk, ale to zmniejszyłoby pojemność miski i stanik stanie się za mały. A jak miska nie jest miękka, tylko ma jeszcze gąbkę, to w ogóle ta procedura jest bardzo trudna. Czyli stanik nadaje się tylko do odsprzedania. Na kimś innym może leżeć inaczej. Nigdy nie kieruj się tylko zdjęciami katalogowymi, bo modelki nie tylko mają idealne, okrągłe i samonośne biusty, ale poprawiane są do tego fotoshopem. Mają na sobie też inny rozmiar stanika i jest to rozmiar zwykle na nie za mały, wypychający i spłaszczający lekko biust. To ukrywa dzioby. Jak wygląda to za płasko, to znowu poprawia się fotoshopem. ;-)
      Z drugiej strony, kupiłaś na pewno dobry rozmiar i wygarnęłaś cały biust do miseczki?
      • juisy Re: jak przerobić... 04.01.12, 21:19
        Piersi zostały bardzo dokładnie umieszczone w miseczce...
        biustonosz na razie leży sobie i czeka aż mnie natchnie na przeróbki... Żałuję, że dałam się nabrać :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka