Dodaj do ulubionych

Biustonosz - mgiełka

11.01.12, 12:49
Mam ochote na biustonosz, ktory wyglada na skorze jak mgielka. Miekki, transparentny, w kolorach "skornych" - beze, brudne roze. Aplikacje, hafty powinny wygladac jak tatuaze. Taaki stanik-nic.
Przyklady bardziej lub mniej zblizone do tego o czym mysle:
avocado.com.pl/sklep/pl/shop/avocado_lingerie/charlotte.html
www.olive.pl/Biustonosz_Sonatina_12912_p16333.html
www.biel.com.pl/offer/biustonosze/freya_nina_4981
Jakies sugestietego typu biustonoszy?
Obserwuj wątek
    • inez69 Gaia Elizabeth 11.01.12, 13:06
      Może nie mgiełka, ale skojarzenie z tatuażami wyraźne:
      kataloglb.blox.pl/2010/08/Gaia-Elizabeth.html
      • asiek_asiekowaty Re: Gaia Elizabeth 11.01.12, 20:19
        Ten stanik mi sie bardzo podobal, szczegolnie w wersji czarnej, ale nie ejst to taka mgielka o jakiej mysle, chodzi o miekki stanik, a Gaie mierzxylam i niestety dla mnie ma za wysoko zabudowana czesc usztywniana :(
    • inez69 Freya Zeta 11.01.12, 13:08
      Niestety nei był produkowany w kolorze beżowym, w dodatku bardzo trudno go dostać, ale jest piękny i mgiełkowaty:
      kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Zeta.html
      • besame.mucho Re: Freya Zeta 13.01.12, 16:29
        Nie doołuuuuuuj :) !
    • sbarazzina Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 13:26
      Jesli stanik nic to tylko Gossard Glossies. Moja nowa bielizniana milosc ;-)
      Pasuja do niego wszystkie epitety, ktorych uzylas.
      • kis-moho Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 13:41
        > Jesli stanik nic to tylko Gossard Glossies. Moja nowa bielizniana milosc ;-)
        > Pasuja do niego wszystkie epitety, ktorych uzylas.

Serio? Pokażesz w galerii? :o) Bo ja się do niego przymierzałam, ale bardzo mnie rozczarował - ta bezszwowa miseczka po prostu leżała mi smutno na biuście. Ładne opakowanie, ale nic z moim biustem nie robiące...
        • sbarazzina Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 14:13
          Heh, w przyplywie ekshibicjonizmu moze pokaze. Lub na zywo ;-)

No z moim biustem on tez nic nie robi, ale przynajmniej nie przeszkadza (nie wbija sie krawedzia, czego sie balam, nie gniecie). Ksztalt biustu mam w nim naturalny, moze troszke
          zbiera. Ale bardzo mi sie podoba jak lezy i ta zlota poswiata na biuscie ;-) Kupilam go z mysla o staniku do spania a teraz mi szkoda:-)
      • mantha Re: Biustonosz - mgiełka 12.01.12, 11:27
        Za taki stanik (Gossard Glossies) w rozmiarze 75 G dalabym sie pokroic w plasterki - nawet gdyby nic nie robil z moim biustem.
        • gosia.bradea Re: Biustonosz - mgiełka 12.01.12, 14:07
          Jest taka szansa - napisałam na priv :)
          • mantha Re: Biustonosz - mgiełka 13.01.12, 13:10
            Nic nie dostalam :-( zreszta cos gmeraja z poczta gazetowa, zmieniaja mi sie widoki, ustawienia, a ja z tych konserwatywnych nieznoszacych zmian....
            • gosia.bradea Re: Biustonosz - mgiełka 13.01.12, 14:43
              To napisz do nas na sklep@bradea.pl
    • mszn Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 13:30
      Oczywiście Arabella w kolorze Oyster:
      kataloglb.blox.pl/2010/05/Freya-Arabella-notka-druga.html
      Chociaż pewnie da się ją znaleźć wyłącznie na ebayu. Na niektórych odcienach skóry materiał misek jest praktycznie niewidoczny.
      • agusiazabrze Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 18:28
        tez o niej pomyslalam, ale ona jest chyba bardzo rozciagliwa? bo mialam te rozowa, i byla strasznym rozciągliwcem
        • mszn Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 19:04
          Effuniak to to nie jest, ale przy mniejszym biuście da radę.
    • 3_asiunia Magnolia Ewa Michalak 11.01.12, 14:40
      W dodatku rewelacyjny krój :)
      • pierwszalitera Re: Magnolia Ewa Michalak 11.01.12, 14:59
        Popieram. Magnolia odpowiada także moim wyobrażeniom o cielistych mgiełkach.
      • silv_via Re: Magnolia Ewa Michalak 11.01.12, 20:04
        Mangolia jako pierwsza przyszła mi na myśl :)
        • wielebnna Re: Magnolia Ewa Michalak 12.01.12, 12:25
          popieram :)
    • ania.kar Dama Kier - Anabella 11.01.12, 19:33
      Anabella polskiej firmy Dama Kier (był na pewno do miseczki H)
      -beżowy,
      -rzeczywiście wygląda jak mgiełka,
      -z haftem jak tatuaż,
      ale sprzed ponad 2 lat, więc może być trudno dostępny.

89.149.254.67/s2/damakier/anabella-1-8.jpg
      • asiek_asiekowaty Re: Dama Kier - Anabella 11.01.12, 20:28
        O sliczny stanik. Podobny jest Ewy Bien: www.ewabien.com/eshop/products/ewabien.php?%27Amor%20soft%20B111%20+%20spodenki%20C410.jpg%27,500

A co do reszty - chyba sie zle wyrazilam z tym tatuazem :P Chodizlo mi o to, zeby tlo bylo prawie niewidozne, ale hafty owszem. Bardxzo podoba mi sie efekt Charlotte Avocado na tych fotkach: balkonetka.pl/2010/5/31/pokusa-z-perelka-avocado-charlotte Hafty sa bardzo bogate, ale jednak subtelne. Kolorystyka i transparentnosc Charlotki sprawia, ze biustonosz wydaje sie przeleciutki, jak mgielka wlasnie.
        • anna-pia Re: Dama Kier - Anabella 11.01.12, 22:25
          asiek_asiekowaty napisała:

> A co do reszty - chyba sie zle wyrazilam z tym tatuazem :P Chodizlo mi o to, zeby tlo bylo prawie niewidozne, ale hafty owszem. Bardxzo podoba mi sie efekt Charlotte Avocado na tych fotkach: balkonetka.pl/2010/5/31/pokusa-z-perelka-avocado-charlotte Hafty sa bardzo bogate, ale jednak subtelne. Kolorystyka i transparentnosc Charlotki sprawia, ze biustonosz wydaje sie przeleciutki, jak mgielka wlasnie.

I tak to wygląda :)
          Nawet go kiedyś opisywałam
          35plus.blox.pl/2010/07/Kevlarowa-pajeczyna-w-karmelowej-mgle-czyli.html
    • kasica_k Freya Lyla 11.01.12, 23:17
      w wersji "orzechowej" - tyle że będzie dopiero wiosną.

https://stanikomania.blox.pl/resource/Lyla_hazel_02_b.jpg
      • asiek_asiekowaty Re: Freya Lyla 11.01.12, 23:22
        O bardzo ciekawa. Tylko czy bedzie lezec... Wiekszosc mierzonych przez mnie Frey mi nie lezy :(
      • zawsze_zielona Re: Freya Lyla 11.01.12, 23:51
        Bardzo mi sie podoba. Kasico, wiesz moze czyja to blizniaczka modelowa? Czy tez jest to cos zupelnie nowego?
        • kasica_k Re: Freya Lyla 12.01.12, 02:18
          Była promowana jako siostra Arabelki, ale nie potrafię tego potwierdzić. W sprzedaży jest już jej wersja czarno-czerwona: www.bradea.pl/produkt/biustonosz-freya-lyla-czarno-czerwony
          a w minionym sezonie był róż z niebieskim.
          • iq133 Re: Freya Lyla 12.01.12, 17:12
            A potrafisz potwierdzić jak ta siostra Arabelki będzie wyglądała w rozmiarach G+ ? To znaczy, czy nie będzie mgiełką, jak wszystko inne w tej strefie rozmiarowej. Bo jak rozumiem ten wątek dotyczy mniejszych rozmiarów, dla których mgiełki są, a nie G+, które tylko mogą pooglądać i pomarzyć.
            • sbarazzina Re: Freya Lyla 12.01.12, 22:49
              G+ nie są przeźroczyste.

"Additional lining in GG-J cups for extra support"

www.bravissimo.com/products/sale/lingerie/sensational-sets/lyla-bra/amethyst/fyw8at/?criteria=lyla&show=16&sort=1&level=3
        • sbarazzina Re: Freya Lyla 12.01.12, 14:20
          Mierzylam ostatnio rozowa i czarna w moim standrdowym brytyjskim rozmiarze. Moim zdaniem przypomina bardziej Eleonor niz Arabelle. Lyla lezala na mnie calkiem poprawnie (rozowa), a Arabelka w tej chwili w ogole na mnie nie lezy (tasiemka wbija sie w piers). Czarna Lyla jest troche wieksza niz rozowa. Czarna troche sie na mnie marszczyla. Moge wrzucic zdjecia do malej galerii, bo zrobilam kilka w przymierzalni.
          • justinehh Re: Freya Lyla 12.01.12, 15:20
            Mnie ona bardziej przypomina Eleanor niż Arabellę
          • kis-moho Re: Freya Lyla 12.01.12, 16:45
            Moge wrzucic zdjecia do malej galerii, bo zrobilam kilk
            > a w przymierzalni.

Wrzucaj, wrzucaj :o) Pamiętam, że obiecywałaś też demi divę?
            • sbarazzina Re: Freya Lyla 12.01.12, 22:42
              Obiecywałam :) Obfocę się w weekend i spełnię wszystkie obietnice ;)
    • asiek_asiekowaty Re: Biustonosz - mgiełka 11.01.12, 23:31
      Znalazlam jeszcze prxzepiekny, bogato zdobiony Bestform Blibao, ale chyba ciezxko dostepny...

www.stanikowyraj.pl/index.php/action,product,nr,837.html
      noszebiustonosze.blox.pl/tagi_b/270593/Bestform.html
      No i po przecudnym, acz zbyt zamknietym Precieuse boje sie Bestformow :P
      • kocio-kocio Re: Biustonosz - mgiełka 12.01.12, 15:36
        To ja powiem: Charlotte, Charlotte!
        Mam ją już ze 2 lata i nadal uwielbiam.
    • inez69 Empreinte Emma 15.01.12, 11:53
      Własnie natknęłam się na to cudo, co prawda nie jest beżowe, ale mnie powala:
      kataloglb.blox.pl/2010/02/Empreinte-Emma-Soft.html
    • inez69 Re: Biustonosz - mgiełka 15.01.12, 11:53
      A tak w ogóel to mnei natchnęłaś i do wpisów w katalogu staników dodam nowy tag :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka