Dodaj do ulubionych

freya a panache?

01.02.12, 16:47
od niedawna jestem uświadomiona ;) gdzieś czytałam o różnych biustonoszach i z kontekstu wynikało że freya jest lepsza od panache. Czy to prawda i dlaczego? W sklepie zaś Pani gorąco polecala dalię,
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: freya a panache? 01.02.12, 16:57
      Zależy, dla kogo. Staniki Panache są uważane za bardziej szerokofiszbinowe i ciaśniejsze w obwodzie od przeciętnej Freyi, ale to tak naprawdę zależy także i od modelu, i od rozmiaru, poza tym produkty obu firm się z wolna zmieniają i Freye stopniowo przestają być tak luźne, jak swego czasu Freya Arabella. Staniki Panache są tańsze i mają mniej fikuśne wzory i dodatki niż Freya bądź Fantasie - przy czym mówię tu u Panache Superbra, bo Masquerade to też Panache, ten sam producent, ale inna marka. Obie firmy, Eveden i Panache, stosują różne konstrukcje staników. Trzeba wypróbować, co nam pasuje, dla jednego biustu lepsze będą staniki z Evedenu, dla innego - z Panache'a, a dla jeszcze innego i Dalia może być OK.
      • ana-76 Re: freya a panache? 01.02.12, 17:54
        może pytanie śmieszne ale jak rozpoznać czy się jest szeroko czy wąskofiszbinowcem? Brafitierka okresiła mi rozmiar 70e/f, ale mierzyłam też nową cleo chloe i 70e miała odrobine za duże miseczki. Mam kostium panache gładki czarny z takimi cyrkoniowymi ozdóbkami przy ramiączkach 70f i jest dobry oraz dobrane przez brafitierkę dalię 70e w dwóch modelach.
        • asiek_asiekowaty Re: freya a panache? 01.02.12, 19:48
          Zakladajac, ze rozmiar jest ok - i obwod, i miseczka, sprawdzasz fiszbiny - czy okalaja ci cale piersi. U czesci osob biust konczy sie bardziej z boku tulowia, u innych blizej klatki piersiowej.
    • maith Re: freya a panache? 01.02.12, 17:29
      Nieprawda :)
      One mają różne konstrukcje, dodatkowo inne w grupie GG- i GG+ i dla jednych lepsze są Freye, dla innych Panache.
      Dla mnie np. kluczową różnicą nie jest nawet szerokość fiszbin, co ich wysokość w GG-plusach.
      Panache są dla mnie za wysokie, po bokach jest miejsce albo na ich fiszbiny, albo na moje pachy. Ponieważ nie zamierzam poddawać się operacji zamontowania w ciele kanalików na fiszbiny, to z tych dwóch firm noszę tylko Freyę.

Ważne jest, co lepiej pasuje Tobie. Staniki różnią się: ogólnie konstrukcjami, szerokością i wysokością mostków i fiszbin, miejscem wszycia ramiączek, ich grubością, elastycznością itd.
      A do wyboru masz o wiele więcej firm, nie tylko te 3 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka