Dodaj do ulubionych

alles mama

24.02.12, 12:49
Witam,
Chciałam się dowiedzieć czegoś na temat bielizny alles, jestem w pierwszej ciąży i kompletnie się nie orientuje które modele są najbardziej polecane. Czytalam pozytywne i negatywne opinie na temat tej firmy, jednak z przewaga tych lepszych. Zaniepokoila mnie jedynie uwaga o rozciągających się obwodach, czy to prawda? Zauwazylam ze firma zmienila strone internetowa, ktora ulatwia zakup. Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • k_linka Re: alles mama 24.02.12, 14:19
      Nie wiem, gdzie czytalas te dobre opinie? Niewatpliwa zaleta allesow jest przystepna cena - w tym zakresie rozmiarowym nie ma tanszych stanikow oraz duzy wybor wzorow i kolorow. Poza tym - wiotkie, slabo podtrzymujace obwody, beznadziejnie uszyte miseczki ("kanciaste" szwy deformujace linie piersi), fiszbiny, ktore nie przylegaja do klatki piersiowej. Po trzech miesiacach uzytkowania nie mam zastrzezen do trwalosci. Z materialami jest roznie, bawelna mila w dotyku, dosc szybko schnie, mam jednak jeden stanik Allesa uszyty z okropnego drapiacego syntetycznego materialu niemilosiernie podrazniajacego brodawki (co prawda wewnatrz jest podszyty bawelna ale... tylko dolna polowka miski, co przy odpinaniu/zapinaniu nie wystarcza!).
      Zatem - prawdopodobnie znajdziesz cos ladnego dla siebie, mozliwe nawet, ze w swoim rozmiarze i nie wydasz majatku, niestety komfort noszenia to nieco inna sprawa
    • paula.anna Re: alles mama 24.02.12, 15:34
      Cóż, ja też nie mogę wiele dobrego o nich napisać
      Biust o obwodzie ok 95 cm, po porodzie pewnie ok 100, a ten stanik nie zapewniał ŻADNEGO podtrzymania. Zwykły zakrywacz sutków
      A, miałam model mama monica czy jakoś tak.
      Nie dla mnie
      • paula.anna Re: alles mama 24.02.12, 15:36
        aha, rozmiar oczywiście teoretycznie dobry był ;)
        I jeszcze potwierdzam koszmarną rozciągliwość obwodów- na moje obecne 75 cm pod biustem potrzebowałabym pewnie 60, ale nie produkują :P Z 70 mogłam kokardę na plecach zawiązać
        • madzioreck Re: alles mama 24.02.12, 21:29
          Za Allesem ciągnie się opinia, jeśli chodzi o te obwody. Nie miałam okazji mierzyć wielu ich modeli, ale ten, który mierzyłam ostatnio, był całkiem przyzwoity - mam 71 ciasno pod biustem i 70 była w sam raz.
          • paula.anna Re: alles mama 25.02.12, 20:03
            Przy przymiarce może i być ok, ale po jakimś czasie noszenia można się zdziwić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka