Dodaj do ulubionych

BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy

• moopie23 Toscany - czy będą doszywane? 04.05.12, 13:40
      Czy można liczyć na doszycie granatowej Toscany w rozmiarze 38 B/BB?
      • biubiu Re: Toscany - czy będą doszywane? 04.05.12, 15:31
        Toscany brakujące - będą, laguny 34 bb/bbb -będą.
        • magda2em Re: Toscany - czy będą doszywane? 04.05.12, 19:36
          Będzie może coś na ramiączkach, podobnego do ubiegłorocznego Faro? I jakieś inne kolory niż te, które do tej pory się pojawiły? W granacie wyglądam jak sto nieszczęść i zombie, podobnie w miętowej zieleni, koralu i jasnych pastelach wszelakich, bez jakiegoś silnego akcentu kolorystycznego. Coś sobie z dostępnych bluzek powybierałam i zamówiłam na przetestowanie i przyłożenie do własnego pyszczka, ale i tak moda i modne kolory mnie w tym sezonie nie lubią...
    • cookies_77 Florence a Toscana 04.05.12, 17:22
      Czym się różnią fasony tych bluzek? Dobrze na zdjęciach widzę, że góra jest taka sama, a dołem Toscana jest luźniejsza, a Florence bardziej dopasowana?
      • snowflake86 Re: Florence a Toscana 04.05.12, 17:31
        dokładnie tak.
        • cookies_77 Re: Florence a Toscana 04.05.12, 18:16
          Dziękuję! :)
    • magdalaena1977 MESSINA + PROVENCE 46B/BB 05.05.12, 00:58
      Od dawna ostrzyłam sobie zęby na nowe modele biubiu, a tu klops, bo całe zamówienie odesłałam do sklepu :-(

MESSINA 46B/BB - jest dramatycznie za mała i za obcisła - sukienka dokładnie przylegała do mnie w każdym miejscu, eksponując wystający brzuch i każdą fałdkę tłuszczu.

PROVENCE 46B/BB - teoretycznie dobra rozmiarowo, ale niestety znowu zbyt przylegająca do ciała - z przodu jeszcze jakoś uszła, ale z tyłu wyglądała na mnie fatalnie.

Mam w swojej szafie Sun flower 44 B/BB kupione na wyprzedaży, w zasadzie jest wygodne i mogłabym je nosić poza domem, gdyby nie to wrażenie przeźroczystego kombinezonu. Zamówiłam Provence i Messinę 46 licząc na to, że będą większe i mniej obcisłe, ale niestety ...
      Porównywałam z innymi moimi bluzkami i sukienkami i wszystkie wyglądają lepiej - z tyłu są albo sztywniejsze albo materiał spływa swobodnie.
      I doszłam do smutnego wniosku, że chyba muszę skreślić wszystkie cienkie bluzki Biubiu, bo latem będzie za ciepło żeby je nosić pod żakiet, a nie zamierzam eksponować fałdek tłuszczu na plecach :-(
      • yaga7 Re: MESSINA + PROVENCE 46B/BB 05.05.12, 07:59
        Może powinnaś spróbować np. Toscanę? Ja w Provence wchodzę w 44, bo 42 za bardzo się opina, ale z kolei Toscanę Azure mam 40, bo 42 mi fruwało w talii.
    • justinehh Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 20:00
      Czy to tylko mój firefox, czy to wygląda tak źle?
      • anna-pia Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 20:34
        A co konkretnie u Ciebie wygląda źle? Też mam FF i śmiga. Poza tym, lubię takie kfiatuszki w tle, miałam kiedyś podobną tapetę na lapku ;)
        • justinehh Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 21:13
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3107288,2,2,biu.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3107287,2,1,biu1.html
          i kwiatki pośrodku
          • ptasia Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 22:03
            no nie, u mnie to tak nie wygląda. Mam też FF, ale pod Windą, albo Chrome, pod obiema przegl. wygląda ok. Mogę jutro zobaczyć pod Ubuntu.
            • ochanomizu Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 22:32
              U mnie też wygląda normalnie (tak samo w FF i Operze), pod XPecją. Może to problem ze starą wersją Firefoxa, próbowałaś aktualizować?
              • justinehh Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 22:40
                Mam wersję 10.0.2, jest jakaś nowsza?
                • anna-pia Re: Nowy wygląd sklepu 06.05.12, 22:45
                  Mój FF melduje, że jest wersją 12.0.
                  • ptasia Re: Nowy wygląd sklepu 07.05.12, 08:28
                    Mój także 12.0 :)
                    • justinehh Re: Nowy wygląd sklepu 07.05.12, 08:59
                      zaktualizowałam FF i dalej to samo :(
    • yaga7 Toscana Lilac, Amargos, Florence, Sapphire Lagoon 07.05.12, 09:57
      Toscana Lilac 40BB/BBB, 42B/BB

Podobnie jak niebieska, jest na mnie dobra 40-tka, bo 42 jest za duża na plecach i w talii i robi worek. 40 jest ok. Ale nie wiem, czy ją zostawię, bo chyba jest dla mnie za jasna i za bardzo pastelowa.

Amargos 42B/BB, 44B/BB

Jest najmniejsza z wszystkich bluzek BiuBiu, które mierzyłam. W 42 nie wejdę, 44 opina się na mnie tak, jak w bluzkach tego fasonu rozmiar 42. Na mnie wypada o rozmiar mniejsza w okolicach talii i pleców, biust się mieści. Jeszcze nie wiem, czy będę wymieniać na 46, czy jednak zostawię. Natomiast fason świetny, zwłaszcza plecy :)

Florence 44B/BB

Pasuje doskonale, aczkolwiek jest krótkawa, wolałabym ciut dłuższą :)

Sapphire Lagoon 44B/BB

Również pasuje doskonale, aczkolwiek wypada ciut większa niż Florence. Jest też dłuższa, co jest bardzo fajne.
      • ochanomizu Re: Toscana Lilac, Amargos, Florence, Sapphire La 07.05.12, 11:13
        Potwierdzam, że Amargos jest bardzo mała w porównaniu do innych bluzek. Mierzyłam 36b/bb i było mocno ciasne na podbiuściu (o ile pamiętam bluzka jest szyta "wszerz", nie "wzdłuż" i rozciąga się bardziej w pionie niż poziomie).
        • reska Czy będą doszywane dżinsowe szmizjerki i Azulejos? 08.05.12, 12:54
          Bo moje rozmiary juz wykupione. Za długo się wahałam;-(
          • la_parisienne.biubiu Re: Czy będą doszywane dżinsowe szmizjerki i Azul 08.05.12, 21:02
            Szmizjerki dżinsowe 44 i 46 dopiero (sic!) będą, a brakujące rozmiary i 34 będzie doszyte.
            Azulejos - już nie będzie, surowce niedostępne.
    • la_parisienne.biubiu Plaga kradzieży na poczcie 09.05.12, 10:10
      Chciałam Was prosić, abyście odbierając przesyłki, sprawdzały dokładnie, czy koperta/pudełko nie było otwierane i potem ponownie zaklejone. Jeśli cokolwiek wyda się Wam podejrzane - od razu reagujcie.
      Od miesiąca kwietnia zaginęła u nas rekordowo duża ilość przesyłek 4 całkowicie i 3 częściowo- tyle nie zaginęło w ciągu całego zeszłego roku!
      Oprócz całkowitych zaginięć, coraz częściej przesyłki są częściowo okradane- stąd moja prośba o oglądanie przesyłek przy odbiorze. Zachęcam też do korzystania z paczkomatów- są tanie, cena jednakowa niezależnie od wagi i choć zdarzają się awarie, to przynajmniej nie kradną.
      • kasiadj07 Re: Plaga kradzieży na poczcie 11.05.12, 21:40
        Ciekawa jestem, na ile jest to tylko problem poczty.
        Nie chciałam o tym pisać na forum, bo to może był problem jednostkowy, w końcu każdemu zdarzają się błędy, ale skoro zero odzewu po moim meilu do sklepu...
        Ostatnią paczkę zamawiałam jeszcze przed świętami. Czekałam chyba ze dwa tygodnie, przesyłki brak. Po jakimś czasie skontaktowała się ze mną obca osoba, do której trafiła moja paczka z Biubiu. Otóż na przesyłce wpisane było poprawnie jedynie moje nazwisko i ulica z numerem domu, błędne było imię i miejscowość z numerem kodu. Przesyłka długo błądziła, dopóki listonosz nie znalazł na tej ulicy osoby o podanym imieniu i nazwisku parę numerów dalej. Na szczęście trafiło na uczciwą osobę, która po otwarciu przesyłki znalazła dane z zamówienia, w tym numer telefonu do mnie i zadzwoniła, przepraszając, że paczkę odebrała i otwierała, umożliwiła odbebranie. Przesyłka kosztowała mnie więc jeszcze tylko kurs do Warszawy.
        Pisałam o tym do sklepu, nawet nie w formie pretensji, może raczej przestrogi, żeby zwracać uwagę na adresy, bo przecież nikt nieomylny nie jest, ale jak to często bywa, zapewne meil do sklepu nie dotarł.
        • la_parisienne.biubiu Re: Plaga kradzieży na poczcie 12.05.12, 00:10
          Szkoda, że nie napisałaś, bo ja takiego maila nie otrzymałam, a lepiej się dowiedzieć z forum, niż żyć w nieświadomości. Bardzo przepraszam za pomyłkę.

Kiedy otrzymuję zgłoszenie o braku przesyłki, pierwszą rzeczą jaką sprawdzam jest porównanie adresów, więc to nie kwestia pomyłki, adresy się zgadzają, na stronie poczty te przesyłki widnieją jako takie, które opuściły placówkę, z której zostały nadane i... na tym się kończy.
          • kasiadj07 Re: Plaga kradzieży na poczcie 12.05.12, 12:54
            Biubiu, to jedyna znana mi firma, do której notorycznie nie dochodzą meile. Nigdy w życiu żaden inny meil na gmailu mi nie zginął. Napisałam 28 marca.
            • la_parisienne.biubiu Re: Plaga kradzieży na poczcie 13.05.12, 00:09
              Kasiu, ja wręcz przeciwnie, mam jak najgorszą opinię o gmailu, dlatego teraz, z nowym sklepem przechodzę w końcu na pocztę we własnej domenie. Sprawdziłam jeszcze raz skrzynkę - wysłałam Ci maila.
    • izas55 Dziwny komunikat 10.05.12, 07:30
      Przy próbie wejścia rano do sklepu pojawił się kontakt, że domena jest zawieszona, i tekst:

"Konto zostalo zawieszone.
      Dostepne limity dla tej uslugi zostaly wykorzystane,
      usluga nie zostala oplacona lub zostala zawieszona
      w wyniku zlamania regulaminu.
      W przypadku watpliwosci, prosimy o kontakt pod adresem:
      support@unixstorm.org"

• la_parisienne.biubiu to jest zapchany serwer 10.05.12, 08:10
        Bardzo przepraszam, to jest zapchany serwer, który nie poradził sobie z obsługa ruchu, niestety, taki miły komunikacik dają, a ja nie mam dostępu do panelu i do poczty, super, po prostu wspaniale. Wykupiłam już serwer u poważnego dostawcy i znów się przenoszę.
        Bardzo przepraszam za niedostępność i takie komunikaty, nie mam na to wpływu, telefon alarmowy 24h milczy....
        • izas55 Re: to jest zapchany serwer 10.05.12, 09:21
          Też tak sobie pomyślałam, że się szalenie cieszysz.... Wina dostawcy a nie twoja
          Swoją drogą to jak patrzę ile się kłód mały przedsiębiorca musi powyciągać to mi ręce opadają.
        • adamantia Re: to jest zapchany serwer 10.05.12, 09:37
          Współczuję kłopotów... ale egoistycznie zapytam, czy to znaczy, że nie da się zrobić akcji z kodem rabatowym na zlot warszawski?
          • la_parisienne.biubiu Re: to jest zapchany serwer 10.05.12, 11:50
            Dzisiaj przez jakiś czas może być niewidoczny sklep, ale potem już powinno być wszystko ok. Nie podaję na razie kodu, bo jakby się coś rypsło przy przenosinach, to byłby jeszcze większy problem :/ Czekam na efekt przenosin, jakby coś się przedłużało- przyjmę zamówienia na maila.
            • edzia100 LAGOON mint i lime - widział ktoś? 10.05.12, 15:52
              Dziewczyny, jakie na żywo są te kolory? ciepłe, zimne? szczególnie ta mięta mnie ciekawi?
              • la_parisienne.biubiu Re: LAGOON mint i lime - widział ktoś? 12.05.12, 00:13
                Kolory chłodne, oba.
                • edzia100 Re: LAGOON mint i lime - MONTPARNASSE 14.05.12, 15:13
                  Dzięki za info, to chętnie kupię tę miętową :) A zielona szmizjerka Montparnasse – czy to też chłodny odcień jest?
        • nomina OT - hosting 13.05.12, 19:41
          Kinga, nie chcę tu robić kryptoreklamy, ale ja mam wszystkie serwisy na serwerach Home. Są drożsi niż inne firmy, ale mają 24h (naprawdę!) obsługę klienta, nader przyjazną takie intelektualnej blondynce jak ja :) i całą masę udogodnień, z których częścią nawet sobie sama radzę (a jak nie, to mi pomagają). I, niestety, warci swojej ceny - niestety, bo czasem chciałabym przejść na coś tańszego, ale jak sobie przypomnę przeboje z BOK-iem z poprzednich usługodawców, to wolę już zapłacić.
          • la_parisienne.biubiu Re: OT - hosting 14.05.12, 09:10
            Nomini, wiem, właśnie u nich kupiłam, o to co przeszłam w ciągu tygodnia, to żenada, zapłaciłabym każde pieniądze, żeby tego uniknąć. Jak w ogóle można przy zapchanym serwerze powiesić komuś info w stylu : usługa zawieszona, bo nieopłacona albo działanie niezgodne z prawem... Jak to świadczy o sklepie? I to 3 razy w ciągu tygodnia!

Dziś kolejna próba przeprowadzki na nowy serwer, poprzednie skończyły się fiaskiem, gdyby dziś nie było widać sklepu, z góry przepraszam, nie powinno to potrwać długo.
    • cookies_77 Żakiet! 12.05.12, 23:12
      www.biubiu.pl/product/image/123/lemon3.jpg
      Czy to jest biubiowy żakiet? Będzie? :]
      • la_parisienne.biubiu Re: Żakiet! 13.05.12, 00:11
        Tak, to jest biubiowy żakiet, granatowy i fuksjowy miał być, niestety, na razie nie ma kto szyć.
        • cookies_77 Re: Żakiet! 13.05.12, 11:37
          Dajcie mi igłę z nitką... Żartuję. Szczyt moich osiągnięć to krzywo przyszyty guzik. Mam nadzieję, że siła robocza się znajdzie i będą biubiowe żakiety :)
          • koziki_only kiedy maxi sukienki 16.05.12, 20:06
            Kiedy pojawią się maxi sukienki oraz latte w kropki? Pani Kongo wiadomo coś?
    • magda2em Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 17.05.12, 21:51
      Odebrałam paczkę z letnimi bluzkami i... solidnie mnie zaskoczyły. Zazwyczaj zamawiam 38bb/bbb. Biust w okolicach 34G/GG-32G/GG. Tabela rozmiarów rzecze, że jestem na granicy rozmiarów między 38 a 40 w dzianinach (wolę bluzki bardziej "przy ciele", więc zamawiam zazwyczaj 38 poza nielicznymi wyjątkami; 40-stki sprzed schudnięcia w większości na mnie wiszą), i na granicy między b/bb a bb/bbb (w kopertówkach często wolę b/bb).

I tak:

W obu Prado (38bb/bbb) potrzebowałabym chyba bbb/bbbb: brakuje mi jakichś... 1,5-2cm materiału w pionie od odcięcia w biuście w górę więcej, mimo że w talii są ok. W połączeniu z dość mocną gumką w dekolcie odcięcie podjeżdża na biust po paru ruchach rękami. Dodatkowo te "możliwie luźno wszyte gumki" wcale nie są luźne. Nie wiem, ile rozmiarów więcej musiałabym wziąć, żeby się nie wrzynały w ramiona... zdecydowanie obie wracają do sklepu. Wielka szkoda, bo zwłaszcza w wersji rosa do mnie pasuje, natomiast te gumki zniechęciły mnie do próbowania rozmiaru więcej; zapewne też się będą wrzynać.

Nauczona doświadczeniem po Emeraldzie w 38bb/bbb i dekolcie zdecydowanie za bardzo zabudowanym jak na moje preferencje, Provence wzięłam w 40b/bb, żeby lepiej wyglądał dekolt - i to był strzał w dziesiątkę; ta bluzka jako jedyna mnie w 100% na mnie przekonuje.

Toscana lilac zaskoczyła mnie negatywnie zabudowaniem: jak na letnią bluzkę dekolt w 38bb/bbb sięga zdecydowanie za wysoko; nie, nie oczekuję efektu "cycki na wierzchu", ale nie widać ich tu ani trochę, dekolt kończy się sporo powyżej nich. Tylko fakt, że znosiłam fioletową tequillę ubiegłoroczną letnią do cna przemawia za tym, żeby ją jednak zostawić u siebie, choć rozważam próbę wymiany na 38b/bb i zobaczenia, jak będzie z zabudowaniem dekoltu. W talii zmieściłabym chyba jeszcze kangurzątko, tyle ma miejsca ;) Podoba mi się ten sznureczek do wiązania :)

I słówko co do długości: poza toscaną wszystkie bluzki są niemiłosiernie krótkie! Dotyczy to też ostatnio kupionych przeze mnie infinity (porto nie, mimo że też należy do obcisłych, a nie luźnych) : nie trzymają się na biodrach, tylko podjeżdżają do góry, odsłaniając plecy i brzuch; infinity muszę co chwilę poprawiać, Provence chyba będzie robić tak samo, a i tak jest o rozmiar większa w talii, niż zazwyczaj. Zdecydowanie wolę dłuższe bluzki, mam tylko 165cm wzrostu, co mają powiedzieć osoby wyższe?

Czy to już koniec bluzek z krótkim rękawem na ten sezon? Będzie może coś na ramiączkach typu Faro? Czuję się rozczarowana po raz kolejny letnią kolekcją; wybitnie nie mam szczęścia do BiuBiu latem: o ile w zimowych bluzkach zawsze znajdę coś dla siebie i kolorystycznie, i wzorniczo, tak w lecie ani jedno, ani drugie. Większość pasujących bluzek z poprzednich letnich sezonów schodziłam już do poziomu "nadają się co najwyżej do sprzątania, a na pewno nie do wyjścia do ludzi". Jest mi smutno :(
      • snowflake86 Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 17.05.12, 22:05
        o Prado nic nie wiem, ale o Toscanie było gdzieś pisane, że dekolt jest pojemny ;) więc chyba warto wymienić na mniejsze B ;)
      • la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 18.05.12, 09:58
        Magda2m - w moim odczuciu prado są ścisłe, nie piszę tego w opisie w sklepie, bo mam klientki, które twierdzą, że wręcz przeciwnie i wymieniają na mniejszy rozmiar (dotyczy to raczej małych rozmiarów 34-36-38). Gumki są o luźnym splocie i wszyte tak luźno, że luźniej- nie byłoby pomarszczone, ja mam już obsesję na punkcie luźnych gumek ;)

Toscana była robiona z myślą o tych, którym w fuego przeszkadzał dekolt kopertowy i chciały bardziej dyskretnego dekoltu, więc przy biuście wielkości +/- G wystarczy B/BB.

Tak, bluzki są krótsze, zawsze podaję wymiary, takie są oczekiwania większości klientek.

Bluzki - będą jeszcze tylko z tkaniny w tym sezonie. No chyba, że się szybciej z wyrobimy z innymi rzeczami i będzie chwila na uszycie dodatkowych modeli, ale nie sądzę :(
        • yaga7 Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 18.05.12, 10:07
          Mnie się wydaje, że nie ma co pisać w opisach bluzek oficjalnie na stronie sklepu czy są ciasne czy luźne, bo jednak faktycznie różne osoby mogą to odbierać inaczej. Natomiast na pewno warto podawać wszelkie długości czy szerokości, bo jest bardziej obiektywne.

Ja akurat lubię długie bluzki i na pewno taka Florence mogłaby być dłuższa, ale to wszystko zależy do czego się nosi. Jak ją noszę do spódnicy z wyższym stanem, jest ok, natomiast fakt faktem, że do niskich spodni jest za krótka.

No ale wiadomo, nie da się wszystkim dogodzić.

A kiedy będą maxi sukienki?
          (chociaż po porannych 5 stopniach na zewnątrz stwierdzam, że i tak na razie to by wisiały w szafie...)
          • snowflake86 Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 18.05.12, 10:42
            maxi sukienki, z tego co mi wiadomo, się szyją, więc chyba będą teraz pierwszymi wprowadzonymi do sklepu zapowiedziami ;)

mnie interesuje, czy będą gładkie tkaninowe. przepraszam za moją upierdliwość i że zadaje to pytanie, gdzie się da (na fejsie jeszcze tylko nie było ;)), ale ciągle żyję nadzieją, że będą i coraz bardziej się obawiam, że to złudne nadzieje :( [i jak nie zdarza mi się śnić o ciuchach, tak śniła mi się kiedyś taka piękna szafirowa o_O]
        • magda2em Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 18.05.12, 11:49
          Prado co do ścisłości jest nieco tylko luźniejszy od Emeralda w 38, więc pewnie lepiej bym się czuła w 40... tylko wtedy co z "b" w biuście"? Czy b/bb wtedy, czy bb/bbb, jeśli jednak mnie najdzie na próbę wymiany? I, czy ja dobrze widzę, czy znów zmieniła się tabelka rozmiarowa dla dzianin?

No właśnie, ja noszę spodnie z wysokim stanem, te które mają długość 65cm są ok, 61-tki są na granicy, często podjeżdżają, nie "trzymają" się spodni. Kolorystycznie jestem w mniejszości, długością bluzek jestem w mniejszości... bu? X) Czekam niecierpliwie na maxi i mam nadzieję, że będą pasować, jak nie, to się zapłaczę chyba x)
    • ganbaja W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 13:46
      Niestety nastąpiła jakaś zmiana w projektach w stosunku do lat poprzednich.
      W tej chwili w zasadzie nie ma bluzek na osoby z nadwagą. Wszystkie są dość krótkie, opięte i mają niemiłosiernie wąskie i króciutkie rękawki.
      Noszę zazwyczaj 44 B/BB. Niestety każdy wałek i baleron jest niemiłosiernie w nich eksponowany. Jeśli wezmę większy rozmiar to biust (nie mały - Effuniakowe 80F) tonie i ginie w nich.
      Czuje się mocno zawiedziona :-(
      Pragnęłabym czegoś nieco luźniejszego z rękawkami do połowy ramienia i nie tak opiętymi, oraz w delikatny wzorek lub rzucik tuszujący wszelkie mankamenty.
      Szkoda ogromna, że nic z tego w tym sezonie.
      • yaga7 Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 13:51
        A Toscana Ci nie pasuje? Moim zdaniem ona jest bardzo pojemna i w talii, i górą.
        Jest dłuższa i do tego raczej nie podkreśla żadnych wałeczków.
        • ganbaja Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:43
          Toscana nie do końca jest dla mnie ok.
          1/ biust w niej wygląda (mój) jak u mamy karmiącej oseska
          2/ rękawki są zbyt opięte
          3/ jakby był tam jakiś rzucik a nie całkiem gładka tkanina może dałoby się ukryć niedoskonałości figury.
      • felisdomestica Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 14:22
        Ja się nie od dziś zastanawiam, kto właściwe jest targetem BIUBIU. Bo stwierdzenie, że biuściaste, to za mało. Sądząc z tego, jak ciuszki sa szyte ( krótkie, ścisłe lub bufiaste rękawki, spore dekolty, dzianiny opięte na ciele) to są skierowane raczej do dziewczyn ok. trzydziestki, szczupłych, bez pelikanów na ramionach, bez fałdek na plecach i bez wyraźnych brzuszków.
        Ewentualnie są dla tych, które nie są w tych względach restrykcyjne :-).
        gdybyś Kingo kiedys zapragnęła szyć dla sektora 40+ to poproszę o proste, bez gumek, luźne, ale nie motylkowe rękawki do połowy ramienia, bluzki i żakieciki dłuższe niż do pępka :-). Np. coś takiego, tytlko z miejscem na biust:
        www.decobazaar.com/produkt-claude-zana-paris-3387620.html
        • yaga7 Pelikany? 18.05.12, 14:30
          O pelikanach na ramionach jeszcze nie słyszałam, ale już rozumiem, o co chodzi ;))

A w temacie - ja należę do tych mało restrykcyjnych w tym względzie. Na moje fałdki na plecach doskonale pomagają longlajny Freyowe, bo nie mam wtedy fałdki w okolicach pasa stanika, a pod spodem nic niedobrego się nie dzieje, bo one nie mają ciasnych gumek.
        • genepi Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 14:33
          Skoro mówisz za siebie to i ja powiem za siebie: w życiu bym nie założyła takiego brzydkiego żakietu.
          No i ok trzydziestki to już nie są dziewczyny... To dorosłe kobiety.
          • felisdomestica Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 14:47
            No to mamy różny gust :-).
            • clarisse Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:06
              Aż poszłam zobaczyć ten żakiet. Rozpięty całkiem mi się podoba - zapięty nie, wygląda trochę jak mundur inspektora Javerta. Nie kupiłabym, nawet z miejscem na biust, bo sukienek mam już całkiem sporo, jako płaszcz też mnie nie przekonuje, a Javert też nie byłby ze mnie udany.

Wygląda na to, że oprócz gustów różnimy się też figurami. I to zdaje się w poprzek różnic wiekowych. Więc bądź tu mądry i szyj wiersze... ;)
              • felisdomestica Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:25
                W tym żakiecie podoba mi sie przede wszystkim to, że jest długi. Teraz sie takich nie szyje, bo pochłaniają za dużo materiału. I oczywiście nosilabym go w postaci rozpiętej, nigdy nie zapinam żakietu :-). Ponadto jego zaletą jest to, że jest uszyty z tkaniny niepołyskliwej, na której widać każde załamanie światła, a więc każdą fałdkę i zmarszczkę.
                A z kolei ja uważam, że kuse żakiety bardzo eksponują biust, a tego wolałabym za wszelką cenę uniknąć :-).
                • genepi Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:37
                  Naprawdę sądzisz że teraz się takich nie szyje tylko i wyłącznie dlatego że za dużo materiału pochłaniają? I dlatego świat z nich zrezygnował?

No i skoro widac na nim każdą fałdke i zmarszczkę - dla mnie to wada bo mnę się przy każdym siadaniu.

Na szczęście między "kuse" a "za długie" jest jeszcze wieeeeeele centymetrów.
                  • yaga7 Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:42
                    Ja swego czasu latałam w takich długich żakietach, bo uważałam, że mam taaaki duży biust (wtedy okolice 75E), że musi być zakryty i niewyeksponowany. Więc się zakrywałam. Ale dopiero jak odkryłam krótsze żakiety z Bravissimo, to się okazało, że nic nie muszę zakrywać i jednak moja figura dużo lepiej wygląda w krótkich (niekoniecznie kusych) żakietach.
                    Teraz chyba bym nie kupiła długiego żakietu.
                    • felisdomestica Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 21:25
                      Bo masz wąskie biodra. Ja strasznie nie lubię widoku swojej pupy i obcierających się ud wyzierających spod kusego żakietu. A teraz wszystkie takie krótkie...
                      • ptasia Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 21:34
                        żakietów nie lubię i nie noszę, chyba, że takie, co udają kurtki jako kurtkę, a przyznam, że takiego długiego bym nigdy nie założyła z tego powodu, że by mnie w znakomity sposób skrócił i optycznie o przynajmniej 10cm, a naprawdę nie jest mi to potrzebne ;), a skrócenie dodałoby + kilka kilo do przysadzistości.
        • ganbaja Re: W tym lecie nie ponoszę Biu Biu 18.05.12, 15:45
          Ja mam wiek Mickiewiczowski :-) czyli 4 i 4.
          Do tej pory było ok, ale rok temu ważyłam 10 kg mniej i generalnie we wszystkim było mi dobrze. Teraz wzornictwo mi się podoba tylko ja w tym wszystkim wyglądam nieciekawie :-(
          Niestety wypadłam z targetu.
    • inez69 Proszę nie pisac w tym wątku 18.05.12, 17:39
      Ten watek przekroczył juz 500 postów, zapraszmay do nowego:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,135981249,135981249,BiuBiu_15_kolekcje_biustoprzyjazne_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka