03.04.12, 13:40
Niegdyś Vanity Fair:
poprzednie wątki:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,33899462,0,VANITY_FAIR.html
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,105396398,105396398,VANITY_FAIR_2.html
Marka Vanity Fair zmieniła nazwę na Bestform, prosimy zatem o recenzje w nowym wątku :-)
Obserwuj wątek
    • tfu.tfu BESTFORM Rebecca 03.04.12, 13:45
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132763055,,Bestform_Rebecca.html?v=2
    • tfu.tfu Panama bra 03.04.12, 19:46
      Autor: yaga7  27.01.11, 14:39

Chyba tu mam się wpisać?

Zakupiony w Bravissimo, 32GG.
      Dizajnowo bardzo fajny, ale rozmiarowo porażka. Przy 78 ciasno pod biustem zapinam się na najciaśniejszą haftkę :(
      Natomiast miskowo jest ok, powiedziałabym, że jest wielkomiskowy.

Ciekawa jestem, czy inne Bestformy też są tak rozciągliwe?
    • tfu.tfu Salina - Bestform 03.04.12, 19:47
      Autor: super.anczysko  02.02.11, 08:09

Salina czarna, rozmiar 80 F
      Przeklejam swoją opinię ze sklepu (noszebiustonosze.pl), w którym nabyłam ów model.

Bardzo wygodny biustonosz i piękny, to trzeba mu bezapelacyjnie przyznać. Jeśli jednak ktoś spodziewa się jędrnych jabłuszek, to raczej niech wybierze inny model. Ten ładnie zbiera biust z boków, dobrze podtrzymuje. Koronka miseczek kończy się wyoko, więc raczej do głębokich dekoltów też się nie nadaje (no chyba, że któraś lubi wystającą koronkę - ta akurat w sam raz nadaje się do wystawania, jest przepiękna). Niodpartą zaletą tego stanika jest szalona wygoda, jego elastyczność i miękkość niewpływająca na komfort noszenia i przede wszystkim fiszbiny. Nie wiem co tam producent do nich "domieszał", ale ja, która ma wręcz uczulenie na wysokie, sztywne fiszbiny (jestem wybitnie antypanachowa), w tym staniku czuję się wyśmienicie, pomimo właśnie wysokich fiszbin. Brawo, znalazłam markę poza kaśką, w której będę się czuła równie dobrze.
      Mój rozmiar 80 F, pod biustem mam faktycznie 87 - stanik jest przyjemnie ściśliwy, a to, że ma w składzie wiskozę sprawia chyba, że jest równocześnie fajnie elastyczno-rozciągliwy. No nie umiem tego wyrazić słowami, w każdym razie jest ścisły ale jakoś tak miło:)
      Ogólnie daję mu piątkę z plusem - za jakość wykonania (naprawdę przepiękny, w kazdym detalu), za wygodę, za miękkość, a przede wszystkim za fiszbiny!
    • tfu.tfu Bestform Sophie 03.04.12, 19:48
      Autor: ciemnogrodzianka  13.03.11, 18:13

Wczoraj kupiony 32G. Lezy idealnie. Pierwszy od dawna stanik ktory nie zostawia sladow na mostku. Kolor trochę typu brudny beż ale ze względu na układanie piersi jestem w stanie wybaczyć.
      Na metce jakoś nazwy modelu nie znalazłam tylko numer 772
    • tfu.tfu model 767 03.04.12, 19:49
      Autor: arwena-g 10.06.11, 20:21

Biustonosz VANITY FAIR /BESTFORM model 767, rozmiar 70FF w kolorze brzoskwiniowym jak dla mnie ( chociaż na metce jest pink). Hafty na żywo w kolorze brązowo brzoskwiniowym. Bardzo miękki , miły materiał drukowany w drobne kropeczki i solidne wykonanie. Miseczki podszyte dodatkowa warstwą materiału, szyte z czterech części – z panelem bocznym. Fiszbiny jak dla mnie wąskie, wbijają mi się pod prawą (tylko) pachę. Obwód typowa 70-tka wykonany z dwóch warstw grubej elastycznej siatki – na pewno się szybko nie rozciągnie (albo wcale). Zapięcie, uwaga 3x3, ale dość wąskie. Ramiączka dość krótkie (w porównaniu z Freyą czy Panache), regulowane w całości i od spodu karbowane – to karbowanie jest bardzo miękkie, jakby welurowe. Śliczna kokardka w kropeczki na mostku. Z przodu wygląda na mnie rewelacyjnie, ale niestety z boku widać jak górą wbija mi się w piersi. Dla lubiących bardziej zamknięte kroje byłby pewnie idealny. Dla mnie zbyt zamknięty i zbyt wąskofiszbinowy, może też 75-tka byłaby lepsza.
    • tfu.tfu Bestform Shannon 03.04.12, 19:53
      Rozmiar 34E.
      Dostałam na gwiazdkę i ponosiłam. Pierwsze wrażenie było mieszane: obwód miał być standardowy, okazał się ścisły (porównywalny do 32E fantasie w ścisłym modelu Anna) i "sznurkowy". Miseczki mam wrażenie są minimalnie mniejsze niż standard, siateczka nie jest niestety miękka, raczej sztywna i mało podatna na zmiękczanie, na mnie na dodatek wściekle ten biustonosz rakietuje i jednocześnie spłaszcza oraz tnie. Pożądałam full-cupa, zostałam z rozczarowaniem. Noszę czasem, ale bez przyjemności. Na plus: fajne wąskie fiszbiny o dobrej długości, chociaż sztywne i mało plastyczne. Noszę się z zamiarem odpancernienia, bo jednak wizualnie jest piękny. Jak już odpancernię to dodam wrażenia.
      Side support (wstawka boczna od wewnętrznej strony miseczki) w moim rozmiarze to jednak pomyłka, nosząc 34FF piałam z zachwytu, 34E jednak nie potrzebuje takiego zabiegu. Ech, szkoda, bo to pierwszy biały stanik, który mi się podoba.

Poglądowe fotki wysłałam do galerii, po odpancernieniu jest lepiej, ale moje przygody z bestformem uważam za zakończone, w moim przypadku bestform się nie sprawdza, a kupować coś za ciężką kasę, żeby "poprawiać" samodzielnie? Zdecydowanie nie warto.
      W galerii biuściastej widziałam ten sam model w innym rozmiarze i na jędrnym, większym biuście, wygląda zjawiskowo, na mnie, no coż, należy spuścić zasłonę milczenia na ten nieudany eksperyment :-)
    • magdalaena1977 Sophie 03.04.12, 23:54
      Widziałam go na zdjęciach i bardzo mi się podobał - taki delikatny i w ogóle.
      Przymierzyłam go dzisiaj w sklepie i strasznie się rozczarowałam - jest bardzo wysoko zabudowany i taki trochę workowaty - owszem miły i miękki, ale ja wolę staniki, które ujarzmią mój biust.
    • marciasek VF Pure Bra aka Bestform Rich Cotton aka Rebecca 04.04.12, 13:47
      poproszona przez TfuTfu przepisuję tu moją opinię na temat tego stanika:

Vanity Fair Pure Bra, obecnie to jest Bestform Rich Cotton Bra zwany tez Bestform Rebecca. Jeden z moich ulubionych staników. Zjechany swego czasu na forum niemiłosiernie za rzekomo rozciągliwy obwód, ale on wcale nie jest rozciągliwy, tylko za długi, i gdy się go właściwie dobierze, to unosi biust jak żaden. Owszem, jest dość pancernie zabudowany, ale nie każdy ciuch ma się z dekoltem ;) Owszem, nadaje biustowi specyficzny lekko rakietujący look a la lata 50-te, ale mi się to podoba. Ja go uwielbiam nosić pod moje ukochane czarne golfy - sylwetka wydaje się smuklejsza, lżejsza, a piersi unieruchamia prawie jak sportowiec.
    • ciociazlarada BESTFORM Vivienne 21.09.12, 15:15
      Bardzo ładny stanik w kolorze taupe:) pasuje jak ulał do lakieru Ingrid China Glaze;-)
      34DD na 74/97 i jest troszkę za duży - powiedziałabym dużomiskowy. To mój pierwszy Bestform i potwierdzam to co pisały dziewczyny w innych wątkach - bardzo wygodny, nieagresywny stanik. Obwód w kierunku tych szerszych, dość spore zabudowanie. Miski bardzo miłe, jest to miękki stanik z nieco grubszą miską - ciężko nazwać takie coś usztywnieniem - nadaje naturalny kształt i delikatnie widać przez niego sutki, co akurat moim zdaniem jest zaletą, nie mam wyśrubowanych standardów Arletty;-)

Majtki do kompletu - L - bardzo duże. Wydawały mi się wyższe, więc wzięłam większy rozmiar aby pomieścił brzuch w ciąży i się nie wbijał. Tak naprawdę są to zwykłe, dość niskie szorty, rozmiar M spokojnie wystarczyłby na 100 w biodrach. Lki zostają ze mną - mogę je założyć na jeansy i bawić się w Supermana, więc bilans wychodzi na plus.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka