Dodaj do ulubionych

ESOTIQ - 2

23.04.12, 10:41
Wątek poświęcony bieliźnie marki ESOTIQ - zapraszamy do opisywania
konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat
rozmiarówki itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ/NUMER MODELU - bez względu na to, czy
opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy
kupić.

Link do starszego wątku (archiwalnego):
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,103792789,103792789,Esotiq_poszerzyli_rozmiarowke_.html
Obserwuj wątek
    • wujka model nr 19244, cielisty 65G (plunge t-shirt bra) 23.04.12, 10:49
      Moje wymiary: pod biustem ścisło 67 cm, luźno 71 cm, w biuście 94cm w pozycji wyprostowanej, w pochylonej 95 cm.

Przymierzyłam chyba wszystkie gładkie biustonosze (czyli z formowanymi termicznie miseczkami) dostępne w sklepie w rozmiarze 65G i 70F (większych misek w takich modelach nie robią). Model 19244 w rozmiarze 65G to był jedyny pasujący. Reszta była za mała. Były też modele 65G tak ciasne, że nie dałam rady nawet ich zapiąć. Nie jestem pewna, ale chyba był to model z taką ażurową wstawką nad krawędzią miseczki zaraz przy ramiączku (na pewno był czarny i czerwony) . Przymierzyłam go w rozmiarze 70F, ale niestety miski były za małe.
      Biustonosz miał wyjmowane wkładki. Ramiączka są odpinane i regulowane na całej długości.
      Mostek bardzo niski. Po wielokrotnym praniu w pralce miseczki się nie zdeformowały, górne krawędzie też się nie odwijają na zewnątrz tak jak w niektórych tego typu biustonoszach.
      Nie spłaszcza, nie rozstawia na boki, tylko dobrze zbiera.
      Kolor stanika pasuje do mojej karnacji przez co jest idealny (i jak na razie jedyny) do noszenia pod jasne bluzki.

Kosztował 64 zł :) I jest to jego cena regularna. Jak tylko mam okazję, to zaglądam do Esotiq z nadzieją na inne równie udane egzemplarze.
    • wujka Betty 70F (granatowy t-shirt bra) 23.06.12, 23:06
      Moje wymiary: pod biustem ścisło 67 cm, luźno 71 cm, w biuście 94cm w pozycji wyprostowanej, w pochylonej 95 cm.

Na firmowej stronie nie ma tego modelu, ale przez google znalazłam zdjęcie
      fashionpr.com.pl/data/esotiq/public/hires/esotiq_betty_30119_30120-59x.jpg
      Widziałam go wcześniej w katalogu w jednym ze sklepów stacjonarnych i czekałam aż wejdzie do sprzedaży. Liczyłam na to, że będzie na mnie pasować, bo chciałam kupić jakiś kolorowy biustonosz z gładkimi miseczkami. Niestety miski były za małe, a obwód niezbyt ścisły. Większych misek nie było.
    • wujka Sedona 70F/75E -miękki z pionowym szwem, b.ścisły! 23.06.12, 23:28

Koronkowe różowe miseczki, obwód w drobne kwiatki – taki trochę „cukierkowy” wygląd nie do końca mi pasował, ale przymierzyłam, żeby zobaczyć jak ten krój z pionowym cięciem będzie na mnie leżeć. Ten róż jest ostrzejszy niż na tym zdjęciu
      avanti24.pl/moda/51,103634,11185066.html?i=2
      Wydaje mi się, że w porównaniu do zdjęcia, stanik w rzeczywistości miał niższy mostek, a krawędź miseczki szła bardziej po skosie, niż tak poziomo.
      Na początku wzięłam 70F do przymierzenia, ale okazało się, że jest tak ścisły, że nie mogłam się swobodnie zapiąć. Rozmiar 75E miał już dobry obwód i idealne miseczki. Pozytywnie zaskoczył mnie kształt jaki robił – zaokrąglał i nie rozstawiał na boki. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy go nie kupić, ale jednak przy cenie 119 zł i nie do końca pasującym mi wzornictwie, nie zdecydowałam się na niego. Mam nadzieję, że w kolejnych sezonach ten krój będzie powtórzony.
      Według ich strony (fatalnej w przeglądaniu) model ten występuje w rozmiarach 65CDEF, 70BCDEF, 75ABCDEF, 80BCDE, 85CD.
    • zielonaiwona Model Holy 33804 rozm 70F 12.03.16, 16:06
      Moje rozmiary to 75cm ścisło pod biustem i 93/94 w biuście

Stanik bardzo ładny, plunge, granatowa koronka na łososiowym spodzie. Ramiączka odpinane.
      Obwód idealny, ścisły, materiał nie wygląda na bardzo rozciągliwy, może przez to, że są te dwie warstwy.
      Miseczka jest usztywniana i dodatkowo ma cienkie poduszeczki, które można wyjąc. Ja wyjęłam bo poduszkami biust nieznacznie wychodził z miseczki co widac było pod obcisłą bluzką. Bez tych poduszek jest akurat.
      Niestety jest bardzo szerokofiszbinowy. Fiszbina z boku kończy się jakieś 2-2,5 cm dalej względem mojego najbardziej wygodnego stanika. Przez to po jakimś czasie czuję uwieranie boku miseczki pod pachą, jakby za wysoko podchodziła pod pachę. No i rozstawia biust na boki. Przy moim układzie piersi to nie jest jakaś tragedia bo i tak naturalnie mam piersi dość daleko rozstawione, ale ładniej wyglądają w stanikach które jednak trochę zbierają je do środka.
      Kupiłam za pół ceny - 65zł wieć jakoś strasznie nie narzekam. I faktycznie ten obwód wygląda solidnie.
      to jest ten model:
      www.esotiq.com/p/staniki/stanik_esotiq_holy/niebieski/2091
      Dodam jeszcze że mierzyłam też model Trace
      www.esotiq.com/p/staniki/stanik_esotiq_trace/niebieski/2637
      Ma dużo węższe fiszbiny, ale za to obwód luźniejszy. 70 był zdecydowanie za luźny pod biustem, a 65F zdecydowanie za mały, piersi nieładnie wylewały się górą. A większego w sklepie nie było. Wydał mi się też bardziej rozciągliwy niż model Holy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka