Dodaj do ulubionych

miski triumpha

12.08.12, 17:45
Czy triumph szyje asymetryczne miski?? Mam na myśli, że lewą szyje odrobinę większą niż prawą? Znajoma ostatnio postawiła tezę, że tylko triumph pasuje na jej piersi (osobiście nie mogę się zgodzić, bo jej piersi w triumphach latają na wszystkie strony). Wyraźnie powiedziała, że effuniaki są do niczego, a panache - raczej średnie i nie chce przymierzać dalej. Ona nosi tylko plunge i nie potrafi nosić halfów ani balkonetek, bo mówi, że się źle w nich czuje...
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: miski triumpha 12.08.12, 17:51
      > Czy triumph szyje asymetryczne miski?? Mam na myśli, że lewą szyje odrobinę wię
      > kszą niż prawą?
      Miałoby to może sens, gdyby wszystkie kobiety miały lewa pierś większą, a tak nie jest:)
      • juisy Re: miski triumpha 12.08.12, 22:27
        A czy istnieje firma, która szyje biustonosze z wliczoną różnicą pomiędzy piersią lewa a prawą??? Może jest to jakoś pomysł, ale zabawa polega na tym, że jedna kobieta ma tą różnicę niewielką, a druga ma różnicy rozmiar lub nawet półtora.
        • kk345 Re: miski triumpha 12.08.12, 23:04
          W takim przypadku dobiera się rozmiar na większą pierś, a przy mniejszej stosuje wkładki korygujace.
    • justinehh Re: miski triumpha 12.08.12, 20:57
      A rozmiar ma dobrze dobrany?
      • juisy Re: miski triumpha 12.08.12, 21:15
        ostatniego panacha dobierała w sklepie polecanym przez was :). osobiście uważam, że powinna nosić inne kroje, a nie plunge. Stwierdzam po tym, jak mierzyła moją perełkę chp a potem pokazała mi się w perełce pl. W chp wyglądała o niebo lepiej, ale stwierdziła, że beznadziejnie się czuje. nie nosi wielkich dekoltów, żeby nosić na co dzień plunge.
    • maith Re: miski triumpha 12.08.12, 23:12
      Ponoć statystycznie kobiety częściej mają trochę większą lewą pierś niż prawą, ale nie przypuszczam, żeby którakolwiek firma bieliźniarska to uwzględniała. Może chodzić o to, że w niektórych konstrukcjach asymetria jest bardziej widoczna niż w innych. A może po prostu jak stanik jest zupełnie źle dobrany to asymetria jest przykryta... innymi problemami?
      • kis-moho Re: miski triumpha 12.08.12, 23:18
        > Ponoć statystycznie kobiety częściej mają trochę większą lewą pierś niż prawą

Zawsze się zastanawiałam, czy to ma coś wspólnego z praworęcznością?
        • pinupgirl_dg Re: miski triumpha 12.08.12, 23:34

> > Ponoć statystycznie kobiety częściej mają trochę większą lewą pierś niż p
          > rawą
          >
          > Zawsze się zastanawiałam, czy to ma coś wspólnego z praworęcznością?

Nie wiem, ja jestem praworęczna i mam prawą pierś wyraźnie większą :). Chodzi o sam gruczoł, nie że np. mam jeden mięsień większy :).
          U mnie asymetria praktycznie znika w pluge'ach (jedynie czasami trochę mi większa pierś ucieka do środka). W balkonetkach też całkiem dobrze to wygląda, na mniejszej piersi miska się trochę marszczy, ale do przeżycia. Za to w halfach asymetria widocznie utrudnia mi dobór stanika, praktycznie nie mogę nosić halfów bez wkładek, chyba, że dobrane na mniejszą pierś, ale wtedy na większej jest bułeczka z budyniem. Plunge i balkonetki dobieram tak w połowie drogi między mniejszą i większą piersią, z tendencją do tej większej. Wtedy na większej piersi jest na styk styków, a na mniejszej trochę luzu.
          • kasica_k Re: miski triumpha 13.08.12, 02:09
            Ja też większą mam prawą pierś (i jestem praworęczna).
            I u mnie także asymetria najbardziej widoczna jest w usztywnianych half-cupach. Najmniej - w miękkich balkonetkach i w stanikach z rozciągliwymi miskami (może te triumphy są po prostu elastyczne?).
            Z moich obserwacji wynika też, że niewielką asymetrię (taką, która nie rzuca się w oczy bez stanika) często kobiety zauważają dopiero w biustonoszu właściwie dobranym. Jak coś jest dobrane tak se, np. miseczki za małe, to nie widać aż tak różnicy między bardziej za małą a mniej za małą, zwłaszcza jeśli się jest początkującą w te klocki :)
    • kotwtrampkach Re: miski triumpha 13.08.12, 11:16
      nie zrozumiałam co asymetryczne miski mogłyby mieć do wygody modelu stanika..

co do wygodniejszego fasonu - plunge pozwala na największe wahania w rozmiarze. W razie za małej miseczki biust najwyżej ucieka do środka (a kiedy piersi są rozstawione szeroko i jędrne to może nawet fajnie wyglądać ). W halfie od razu widać, że się schudło/przytyło (odstaje lub tnie piersi), balkonik się wbija lub marszczy. Plunge można też zapiąć niżej, zeby nie rzucał się w oczy za ciasny/luźny obwód.

to takie moje obserwacje :)
      • juisy Re: miski triumpha 13.08.12, 14:44
        kotwtrampkach napisała:

> nie zrozumiałam co asymetryczne miski mogłyby mieć do wygody modelu stanika..

Wydaje mi się, że jeżeli w miskach byłoby takie samo "krycie" piersi, to ja na pewno czułabym się bardziej komfortowo.
        Wracając do Triumpha - Ona ma te biustonosze na pewno źle dobrane bo: mostek nie przylega, obwód jest na łopatkach, fiszbina nie okala piersi. Tylko że Ona neguje teorię o prawidłowym dobraniu, bo w tych triumphach jest jej wygodnie :/ Może się kobieta jeszcze nawróci, jak pochodzi trochę w tym Panachu, co go teraz kupiła. A perełkę sobie od niej odkupię - jak nie chce w niej chodzić, to nie - ja będę. A rozmiary mamy podobne, tylko inne kształty :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka