dorotek_s
25.08.12, 08:19
Chciałam się z Wami podzielić recenzją bielizny Nessa, model push - up Emilia.
www.kontri.pl/pl-PL/produkt/34799/46/Pushup/Nessa_Emilia/search/nessa
Szukałam poprostu ładnej sexownej bielizny. Gdzieś trafiłam na post Mahedy, ze Nessa ma całkiem niezłą jakość i kupiłam własnie Emilie. I jestem w szoku. Pozytywnym! Zarówno jeśli chodzi o jakość, fason i co najważniejsze cene.
Generalnie nosze 65F (czasem zdarzało sie ze lepiej leżało E z niektórych firm, ale najczęściej jest to jednak F). Kupiłam wg. rozmiarówki producenta - czyli mając w biuście 85 wzięłam rozmiar miski E (85 - 87 wg tabeli rozmiarów).
I teraz tak: obwód ciasny, ale nie za ciasny. Miska E jest niby ok, ale brakuje dosłownie max 0,5 cm by była idealna. O ile po lekkim wygarnieciu piersi jest idealna, to jak już wygarne porządnie to wlaśnie brakuje mi tych paru mm, wiec mogłam wziaść spokojnie F. Ale, wyciągnęłam wkładki push - up (ktore i tak są dość płaskie i same w sobie jakoś strasznie nie wypychają biustu) i jest w porządku. Tzn tak na styk. A fason push - upu i tak pozostał.
Sam biustonosz nosi się ku memu zaskoczeniu bardzo dobrze. Obwód w ciągu dnia nie wymaga poprawiania, nie przesuwa się, twardo stoi w miejscu. Jedynie to czasem lewa pierś wymaga niewielkiej poprawki bo robi się minimalna bułka. W zasadzie nie zauważalna, ale ja widzę :) Prawa pierś jest ok. Przy takim normalnym funkcjonowaniu, schylaniu itd piersi trzymają się dobrze w miskach, nic nie wypada. Przypuszczam ze przy podskokach by było gorzej, ale chyba taki urok push - upów...? Zdecydowałam sie nie wymieniać na rozmiar F bo to i tak biustonosz na specjalne okazje, a rozmiarowo jest dobry, mimo braku tych paru mm w miskach.
Generalnie jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona, a i cena marzenie :) Caly komplet mam w cenie połowy biustonosza z innych firm.
Sama bielizna wyglada dokladnie tak jak na zdjęciu, nie lepiej, nie gorzej. Jest sliczna.
Zobacze jak sie bedzie nosił za jakiś czas, jednak nie wyglada mi na to zeby mial sie szybko zniszczyc