Dodaj do ulubionych

nowa kolekcja Avy

07.06.13, 16:03
kilka zajawek Avy z nowej kolekcji wygląda znakomicie .Wszystkie podobają mi się jeśli chodzi o wzornictwo.Wróciła konstrukcja z pionowym cięciem(której nie miałam okazji jeszcze mierzyć).Niestety szerokość ramiączek pozostała taka sama (chodzi mi szczególnie o większe rozmiary)i nie wiem czy zapięcie pozostawili też takie samoe ,tzn tylko dwuhaftkowe ,dwustopniowe.
Obserwuj wątek
    • martvica Re: nowa kolekcja Avy 07.06.13, 21:54
      Marudziłam na wzornictwo przy dwóch ostatnich kolekcjach, ale landrynkowy push-up i ta linia z niebieskimi kwiatami na czarnym tle mnie kupiły.
      Tylko chciałabym wiedzieć czy ten model z pionowym cięciem to half, czy coś wyższego.

I jeszcze się zdziwiłam - na fanpejdżu pomarudziłam o obwody, że w moim semisofcie jest ścisły i świetny, a w push-upie wiotki i niestabilny, ktoś odpisał że tak ma być i zupełnie nie rozumiem tej idei, szczerze mówiąc.
      • kerima71 Re: nowa kolekcja Avy 08.06.13, 11:06
        faktycznie to coś nie halo z tymi obwodami.Mogę zrozumieć różnice w głębokości misek w semi softach , push -upach ,ale obwód powinien być taki sam. Martvico ,a Ty mierzyłaś te dawniejsze half-cupy one raczej były wyższe?
        • darchangel Re: nowa kolekcja Avy 08.06.13, 18:55
          Ja mam dawniejszego halfcupa, wysokość zabudowania (70I) porównywalna z maskaradkowym Delphi (30H), czyli wyższe, niż np. effuhalfy (które są imo bardzo niskie).
          Na tego nowego ostrzę sobie zęby... ładny jest, mam nadzieję, że nie wyższy, niż ten kiedyśniejszy.
        • martvica Re: nowa kolekcja Avy 10.06.13, 09:47
          No więc właśnie też nie rozumiem, a mam wrażenie że osoba obsługująca stronę unika odpowiedzi na konkretniejsze pytania niż 'o jaki ładny, kiedy będzie dostępny?', a szkoda :(
          • martvica Re: nowa kolekcja Avy 10.06.13, 09:49
            A dawnych halfów nie mierzyłam, nie było okazji. I żałuję, poprzedni czarny half w kwiatki podobał mi się jeszcze bardziej niż zapowiedź, bo łączka była kolorowsza ;)
    • azmika88 Re: nowa kolekcja Avy 17.06.13, 15:20
      www.avalingerie.pl/pl-pl/model/av-1036-loomis-full-cup,298 Na razie mam ten. Na pewno nabędę jeszcze ze dwa. Ramiączka od miseczki H nadal grube, co jest dosyć deprymujące. Wstążeczka między miskami jest przyszyta na samym szczycie mostka i dosyć denerwująco kuje, przymierzam się do odprucia.
      To jest mój pierwszy full cap, wcześniej nosiłam same pół usztywniane, ale full cap leży o niebo lepiej od nich. W moim przypadku jest mniej zabudowany (niższy) niż na modelce.
    • martvica Re: nowa kolekcja Avy 14.07.13, 19:31
      Pokazali czarno-czerwone cosie:
      www.facebook.com/photo.php?fbid=605971202768033&set=a.211814932183664.57193.113287688703056&type=1&theater
      Śliczności. Kolor, kontrast, wyrazistość; pamiętam jak marudziłam że powinni uszyć Troppo w czerwonej wersji zamiast szyć jakieś gupie beżyki. Tylko dochodzę do wniosku że mam za mały biust na staniki z Avy :)
      • azmika88 Re: nowa kolekcja Avy 18.07.13, 00:16
        Kupiłam też półusztywniany z nowej kolekcji i jest dosyć mocno zabudowany. Przeszkadzają mi także ramiączka, które są za szeroko rozstawione, są prawie pod pachami. Ciągle muszę je poprawiać, bo ciągle się zsuwają.
        • martvica Re: nowa kolekcja Avy 18.07.13, 09:31
          Jesień/zima 2013 już na stronie:
          avalingerie.pl/pl-pl/kolekcja/jesien-zima-20132014,12
          Kilka naprawdę ładnych modeli, tylko że semisofty są na mnie za bardzo zabudowane, push-upy wyglądają średnio z profilu, a full-cupy na mnie źle leżą :P Cała nadzieja w jednym jedynym halfie, mam nadzieję że dla odmiany będzie dostępny w sklepach internetowych. I że w kolejnych kolekcjach tego pionowego cięcia będzie więcej.
          • darchangel Re: nowa kolekcja Avy 18.07.13, 22:05
            martvica napisała:

> Jesień/zima 2013 już na stronie:
            > avalingerie.pl/pl-pl/kolekcja/jesien-zima-20132014,12
            > Kilka naprawdę ładnych modeli, tylko że semisofty są na mnie za bardzo zabudowa
            > ne

Nie tylko na Ciebie (Tobie? nie wiem, już nie myślę ;)), zmienili im konstrukcję trochę i krój, podwyższyli mostek i... wyszły takie półusztywniane fullcupy. Ale z nowej kolekcji są na tyle ładne, że kilka zakupię. Serio, wyjątkowo udana kolekcja.
            Do tego halfa też się przymierzam, mam tylko nadzieję, że będą jakieś inne gatki do kompletu, bo te, co są na fotach jakieś takie mało ciekawe.
            • martvica Re: nowa kolekcja Avy 19.07.13, 12:05
              No właśnie o ile Troppo było jeszcze znośne (górna granica zakrycia jak dla mnie), o tyle Caltha ma mostek wyższy o centymetr i wygląda na mnie po prostu jak wielki stanior. Jest ładna, jest wygodna, cudnie zbiera i robi piękny profil, ale mam opory żeby się facetowi w czymś takim pokazać :P
              W większych rozmiarach wygląda fajnie, ja chyba mam po prostu za mały biust (70F). Nawet myślałam żeby wziąć 75D-E, ale obawiam się że fiszbiny będą za wąskie.

Push-upy niby zasłaniają mniej, ale muszę brać 65H, no i konstrukcja z jednym ukośnym cięciem nie robi mi dobrze w profil. Aczkolwiek kilka jest tak uroczych, że pewnie sobie kupię ze trzy.
    • estreno Ramiączka? 05.08.13, 11:06
      Czy ramiączka w Avach są wygodne? Czy ma ktoś porównanie do Effuniaków? Mój effurozmiar to 75ff-g.
      • darchangel Re: Ramiączka? 08.08.13, 18:26
        estreno napisała:

> Czy ramiączka w Avach są wygodne? Czy ma ktoś porównanie do Effuniaków? Mój eff
        > urozmiar to 75ff-g.

Ja mam, Ramiączka Avy a Effuniaków to niebo a ziemia imo, w kolejności odpowiedniej. Albo ja trafiałam na smutne modele Effuniaków, ale z moich doświadczeń wynika, że Effuniaki ramiączka mają okropne, a Avy porządne. Może i bez szału, bo to zwykła gumka, ale taka lepsza, miękka, nie ciągnie się, nie wrzyna, nie rozciąga, całkiem estetycznie wygląda i wygodnie się nosi. A, beżowa mi kolor od czegoś złapała, ale zeszło po kolejnym praniu. Niebieska i czarne bez żadnych zmian.
    • martvica Ktoś coś ma z nowej? 20.11.13, 20:02
      Byłam dzisiaj w jednym sklepie z nadzieją obczajenia kolorowych semi-softów z nowej kolekcji, ale nie było ani semisoftów, ani kolorów, ani nowej kolekcji, sniff :)

Nie będzie pionowego halfa już chyba ostatecznie :(

Ja się mocno zastanawiam nad jednym fioletowym push-upem i jednym fioletowym półusztywniańcem. Ktoś gdzieś wspomniał, że miski są większe i zastanawiam się czy większe niż w poprzedniej kolekcji, czy większe niż w innych polskich firmach? Mam Troppo i Calthę w 70F, ze starszych kolekcji, oba mają zmarszczoną koronkę, o ile w miskę mniejsze Troppo robiło mi wyraźną bułkę, o tyle krawędź w Calthcie/Calthii wygląda na tak miękką że może w 70E by się nawet nie wrzynała (a liczę że wtedy by było mniejsze zabudowanie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka