Dodaj do ulubionych

Pokażmy Reserved!

14.06.13, 23:40
Reserved na facebooku zamieściło prośbę o wypełnienie ankiety dotyczącej bielizny:
webankieta.pl/ankieta/wv1c1tg7
Ja wypełniłam, może i Wy to zrobicie? Pokażmy Reserved, jakich rozmiarów biustonoszy brakuje nam w ich sklepach! :)
Obserwuj wątek
    • derenka Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 08:29
      ja też wysłałam, być może pomożemy im i sobie:)
      • nelyen Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 08:59
        zrobione :) może ktoś przypadkiem zwróci uwagę...
    • inez69 Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 10:02
      Zrobione.
    • miss-alchemist Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 10:15
      Z jednej strony, fajnie tak strollować Reserved i pomysł mi się podoba jako swego rodzaju akcja uświadamiająca...

...a z drugiej, poszłybyście do Reserved kupić stanik, gdyby był tam Wasz rozmiar? Bo po wielu wątkach nt. polskich marek mam wrażenie, że jednak niespecjalnie. I widzę oczyma wyobraźni sytuację, w której Reserved dostając ileśtam takich ankiet (chociaż prawopodobieństwo jest nikłe, lobbystek nie jest aż tak dużo, żeby przeważyły nad resztą kobiet) wypuszcza linię z rozszerzoną rozmiarówką - i tych nowych rozmiarów nikt nie kupuje. Efekt byłby odwrotny do zamierzonego, tzn. wyszłoby, że nikt nie potrzebuje 65G czy 75H, skoro się nie sprzedaje.

Nie krytykuję samego pomysłu na wypełnienie ankiety w ten sposób, uważam, że to ciekawy pomysł, ale nie mam przekonania co do efektów ;)
      • 3_asiunia Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 14:21
        Uważam, że miss-alchemist ma rację- musieliby włożyć wiele wysiłku w dopracowanie krojów, w co wątpię. Natomiast też wysłałam, bo każdy sposób na głośne wyrażenie potrzeb uważam za dobry ;)
      • nelyen Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 20:00
        tak, poszłabym, czemu nie?
        kupiłam sobie niedawno w H&M stanik, nomen omen 75B - nigdy wcześniej nie miałam nic z obwodem 75.....kupiłam, bo było dobre, wygodne, ładne i tanie! a w 70C się nawet nie dopięłam....
        nie sądzę, żeby od razu wypuścili 70H na przykład, ale jak np. zrobią sensowną linię dla małobiuściastych? ew nawet to 70G spróbują zrobić? M&S na przykład daje radę, może jest dla nich cień szansy?

a jeśli nie wyjdzie, to co szkodzi napisać do firmy w czym rzecz?
      • agafka88 Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:21
        miss-alchemist napisała:

> ...a z drugiej, poszłybyście do Reserved kupić stanik, gdyby był tam Wasz rozmi
        > ar? Bo po wielu wątkach nt. polskich marek mam wrażenie, że jednak niespecjalni
        > e. I widzę oczyma wyobraźni sytuację, w której Reserved dostając ileśtam takich
        > ankiet (chociaż prawopodobieństwo jest nikłe, lobbystek nie jest aż tak dużo,
        > żeby przeważyły nad resztą kobiet) wypuszcza linię z rozszerzoną rozmiarówką -
        > i tych nowych rozmiarów nikt nie kupuje. Efekt byłby odwrotny do zamierzonego,
        > tzn. wyszłoby, że nikt nie potrzebuje 65G czy 75H, skoro się nie sprzedaje.

Jak patrzę na ich ceny biustonoszy, to bym poszła. Nie zawsze potrzebuję stanika, który robi efekt WOW, czasami potrzebuję wygodniczka "po domu" lub kusidełko, które nie musi niewiadomo jak zbierać. I do takiej sieciówki zabrałabym koleżanki - niestety, nie wszystkie moje znajome udało się przekonać, że warto zapłacić 150 zł za brytyjczyka, który co prawda przetrwa dwa lata, ale na początek trzeba wydać trochę pieniędzy. Nie wszystkie są skłonne do zakupów przez neta, żeby kupić coś tańszego.

Z powodzeniem bra-fittowałam koleżanki np. w la senzie - koleżanka kupiła sobie 3 staniki za 80zł, akurat mieli promocję. Na dodatek okazało się, że staniki lasenzowe znoszą pranie lepiej, niż stanik naszej polskiej uświadomionej marki, który koleżanka kupiła w podobnym czasie.
        • miss-alchemist Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:32
          > Jak patrzę na ich ceny biustonoszy, to bym poszła.

Wg mnie jednak nie ma opcji, że przy poszerzeniu rozmiarówki cena ostała się na tym samym poziomie, nawet przy szyciu w Chinach ;)

Rzecz jest w tym, że w Reserved od dłuższego czasu dostępne są biustonosze m.in. Esotiq, które występują w takich rozmiarach jak np 65C czy 70E. W swoim czasie w KappAhlu kupiłam 70D o naprawdę solidnym obwodzie nie wymagającym zaniżenia i całkiem wdzięcznej konstrukcji ;) Na LMB jest nawet wątek o sieciówkowych stanikach, trochę zapuszczony zresztą. I mimo dostępności coraz większej ilości rozmiarów etc, nadal nie widzę, żeby w biuściastych galeriach czy na forach pojawiały się jakiekolwiek opinie na ten temat, tak jakby nikt ich nie kupował. Jedynie na Balko ostatnio triumfy święcił strapless z Pepco :D Ale tak to mam wrażenie, że większość jednak woli zapolować na allegro na używanego brytyjczyka, niż pójść do sieciówki po nowy stanik w cenie tej samej lub niższej, nawet jeśli nie rozmiar jest problemem. Przywiązanie do marki czy coś w tym stylu.

Stąd moje wątpliwości, bo sama chętnie kupiłabym jeszcze jeden stanik w siecówce za 70 zł, gdyby tylko na mnie leżał i dlatego też również strollowałam ankietę ;)
        • avis_del Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 17:12
          Ja ostatnio byłam na zakupach stanikowych z siostrą, kupiła w H&M cielaka 75C, w Triumphie w promocji turkusowego sztywniaka 70E, a na sobie miała Masquerade Tiffany 65DD. Wydała za dwa staniki mniej niż gdyby chciała kupić kolejną maskaradkę. Ostatnio przekonałam się do sieciówkowych sklepów, KappAhl ma ciasne obwody, Cubus nawet spore miski (jak dla mnie małobiuściastej), ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona zmianami na przestrzeni ostatnich paru sezonów. W związku z tym myślę, że taka ankieta może dobrze wpłynąć na rynek :))
      • 100krotna Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:36
        ..a z drugiej, poszłybyście do Reserved kupić stanik, gdyby był tam Wasz rozmiar? Bo po wielu wątkach nt. polskich marek mam wrażenie, że jednak niespecjalnie. I widzę oczyma wyobraźni sytuację, w której Reserved dostając ileśtam takich ankiet (chociaż prawopodobieństwo jest nikłe, lobbystek nie jest aż tak dużo, żeby przeważyły nad resztą kobiet) wypuszcza linię z rozszerzoną rozmiarówką - i tych nowych rozmiarów nikt nie kupuje. Efekt byłby odwrotny do zamierzonego, tzn. wyszłoby, że nikt nie potrzebuje 65G czy 75H, skoro się nie sprzedaje.

Ja bym kupiła :) Ale ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że niewiele obecnie muszą dla mnie zmienić, przy odrobinie starania uda mi się dopasować nawet coś z obecnej oferty. Jednakże mój biust nie potrzebuje dużego podtrzymania i kształtowania, trudno powiedzieć, jakby było, gdyby miał większe wymagania konstrukcyjne (że tak to nazwę).
        Ale nawet jakby konstrukcja była "w miarę" - przyzwoita ale bez fajerwerków, a rozmiarówka szersza niż obecnie to byłby duży krok w przód - a do tego szansa prawidłowego ostanikowania dużej części dziewczyn, które nie mają wdrukowanych schematów zachowań i uprzedzeń pewnego stanikowego forum :-P

I jeszcze - może lobbystek nie jest aż tak dużo, ale są w dużo większym stopniu zainteresowane tematem. Więc pewnie wyjdzie tak pół na pół.

Zresztą, czy nie o to właśnie od początku walczyłyśmy? :)
        Fajnie, że coś się rusza, nawet jeśli po troszku - za to ciągle coś - no naprawdę fajnie :)))
        • miss-alchemist Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:41
          > Zresztą, czy nie o to właśnie od początku walczyłyśmy? :)
          > Fajnie, że coś się rusza, nawet jeśli po troszku - za to ciągle coś - no napraw
          > dę fajnie :)))

Ej, ja nie twierdzę, że to niefajnie ;)

Moje pytanie było raczej z ciekawości, na pewno nie z chęci storpedowania pomysłu. Po prostu zastanawia mnie to, że trochę już zriserczowałyśmy temat, jest wątek na LMB, pisałaś śliczną notkę na blogu, a odzew był niespecjalny ;) Jestem ciekawa, czy gdyby oferta była jeszcze szersza, to czy faktycznie zainteresowanie by wzrosło.
          • 100krotna Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:46

Ej, ja nie twierdzę, że to niefajnie ;)

a ja nie twierdzę, że Ty twierdzisz, tylko wyrażam podekscytowanie we właściwy sobie sposób ;)
            A kropla drąży skałę ;)
            Trzeba będzie zrobić jeszcze kilka notek (czasu, czasu potrzeba mi jak wody, bo w głowie kilka pomysłów a brak możliwości realizacji, nie będzie jakiegoś długiego weekendu w najbliższym czasie?) i podstępnie sprawić, żeby Reserved zatrudniło nas jako testerki ;)
            • miss-alchemist Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:49
              > Trzeba będzie zrobić jeszcze kilka notek (czasu, czasu potrzeba mi jak wody, bo
              > w głowie kilka pomysłów a brak możliwości realizacji, nie będzie jakiegoś dług
              > iego weekendu w najbliższym czasie?) i podstępnie sprawić, żeby Reserved zatrud
              > niło nas jako testerki ;)

Właśnie doszłam do wniosku, że napiszę do Ciebie maila dzisiaj, odbierz wieczorem ;) Koniec offtopu ;)
        • kasienka.body Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 16:59
          > I jeszcze - może lobbystek nie jest aż tak dużo, ale są w dużo większym stopniu
          > zainteresowane tematem. Więc pewnie wyjdzie tak pół na pół.
          >

Myślę, że to baaardzo optymistyczna wersja ;)

-------------------------------------
          Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY.
          www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
      • smallfemme Re: Pokażmy Reserved! 16.06.13, 17:34
        Czy leciałabym specjalnie do Reserved kupić stanik? Pewnie nie. Ale wchodzę tam regularnie, szczególnie w okresie wyprzedaży i gdyby wpadło mi w oko coś sensownego, to na pewno bym zmierzyła. Zwłaszcza jakby było w cenie do 100 zł. Z tym, że ja to sobie mogę marzyć z brytyjskim 70H ;)

Tak w ogóle to jakiś czas temu (rok...?) UK New Look wprowadził do swojej oferty bieliźnianej staniki brytyjskich marek, pamiętam jak ogłaszali Curvy Kate, na stronie widzę też Panache, Charnos, Lepel, Wondebra... Ciekawe, jak im się to sprzedaje.
      • black_halo Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 08:57
        > ...a z drugiej, poszłybyście do Reserved kupić stanik, gdyby był tam Wasz rozmi
        > ar? Bo po wielu wątkach nt. polskich marek mam wrażenie, że jednak niespecjalni
        > e. I widzę oczyma wyobraźni sytuację, w której Reserved dostając ileśtam takich
        > ankiet (chociaż prawopodobieństwo jest nikłe, lobbystek nie jest aż tak dużo,
        > żeby przeważyły nad resztą kobiet) wypuszcza linię z rozszerzoną rozmiarówką -
        > i tych nowych rozmiarów nikt nie kupuje. Efekt byłby odwrotny do zamierzonego,
        > tzn. wyszłoby, że nikt nie potrzebuje 65G czy 75H, skoro się nie sprzedaje.

Ja bym poszla bo marze o tym, zeby pojsc i sobie kupic stanik przy okazji zakupow w sieciowce ale ... widze to dodatkowy problem. Jesli wpisze, ze potrzebuje 85F to chyba firma raz dwa sie polapie, ze ten rozmiar nie wejdzie w ich ubrania. Jak patrze to standardowa rozmiarowka jest do L/42. Wiec watpie zeby to cos dalo. Ale moze trzeba tez lobbowac za zwiekszeniem rozmiarowki do 48-52? Podobnie jak wiele brytyjskich firm ma rozmiary od 6 do 22. Bardzo mi sie podobaja ciuchy z reserved ale wkasciwie moze poza czasem jakims sweterkiem czy koszulka nic tam dla siebie nie znajde.
      • veev Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 09:17
        > ...a z drugiej, poszłybyście do Reserved kupić stanik, gdyby był tam Wasz rozmiar?

Nie wiem, czy poszłabym do Reserved specjalnie po stanik, ale zdarza mi się tam kupować ciuchy, więc gdyby mieli i pasujące na mnie staniki, to pewnie bym kupowała również.
        • turzyca Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 10:40
          Ja jak Veev. I jeszcze jesli firma mialaby ciuchy i staniki dedykowane wzajemnie, tak zeby tworzyly idealna calosc, to juz w ogole...
    • sybla1 Re: Pokażmy Reserved! 15.06.13, 16:20
      Wypełniłam jako swoistą ciekawostkę. Nie sądzę, żeby wiele zmienili, ale może w końcu dotrze, że istnieje więcej rozmiarów biustonoszy, niż oni uważają za słuszne :D
    • smallfemme Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 11:22
      Komentarze pod postem są całkiem budujące, ciekawe tylko ile tam lobbystek:
      www.facebook.com/Reserved/posts/10151972059928098
      • mantha Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 11:28
        Moze moje marzenie sie zisci? ide do Reserved, czy innego HM i za 49,99 kupuje dwupak podstawowych stanikow w moim rozmiarze?
        moze wtedy stanikowe firmy beda musialy obnizyc ceny i stanik za 250 zl bedzie juz egzotyczna cikawostka na ktora patrzymy z politowaniem?
        • azmika88 Re: Pokażmy Reserved! 17.06.13, 15:04
          Też uzupełniłam, niech wiedzą, że biustonosze nie kończą się na misce D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka