Dodaj do ulubionych

rozpaczliwe poszukiwania gorsetu do sukni ślubnej!

11.12.13, 18:26
Już straciłam nadzieję...pomóżcie.

Wśród wszystkich sukien ślubnych wybrałam sobie najtrudniejszą z możliwych (podobna do tej na zdjęciu)
https://bios.weddingbee.com/pics/119117/Picture_035.jpg

Wycięcie z tyłu jest bardzo efektowne, ale i kłopotliwe.
Mój biust (rozmiar 65F) wygląda w niej efektownie, ale jak go utrzymać w ryzach bez tradycyjnego stanika?
- sukni nie zmienie :)
- w suknie nie da się wszyć miseczek (ma dwie warstwy, satyna i na to koronka, układa się swobodnie)
- obniżacz zapięcia nie działa, biust mi lata na wszystkie strony niestety...już próbowałam
- silikonowe nakładki nie utrzymają biustu

Przeszukałam internet i najlepiej sprawdził się chyba taki gorset z obniżonym zapięciem z tyłu plus dodatkowo ramiączka.
https://wwcdn.weddingwire.com/static/wedding/1240001_1245000/1241446/thumbnails/400x400_1335897325998-V298455CROP1.jpg
Tylko gdzie to ustrojstwo kupić? W Warszawie w La parie udało mi się znaleźć podobny, ale czarny i nie w moim rozmiarze...w innych sklepach rozkładają ręce...
Będę niezmiernie wdzięczna za każdą wskazówkę co z tym fantem zrobić
Obserwuj wątek
    • melissadessous Re: rozpaczliwe poszukiwania gorsetu do sukni ślu 11.12.13, 19:04
      Realizujemy różne indywidualne zamówienia. Jeżeli jest Pani zainteresowana prosimy o kontakt melissa@melissa.com.pl Może uda nam się pomóc.
      Pozdrawiamy www.meliss.com.pl
    • torteluga Re: rozpaczliwe poszukiwania gorsetu do sukni ślu 12.12.13, 17:41
      Moja przyjaciółka miała ten sam problem, tyle że wycięcie w sukni było głębsze. Rozwiązała to tak, że na plecach wszyła delikatną koronkę, która wpasowała się w suknię, a ona pod spodem miała cielisty biustonosz wtapiający się w jej skórę.
      • lauraa29 Re: rozpaczliwe poszukiwania gorsetu do sukni ślu 13.12.13, 07:16
        Cały urok sukni jest w tym wycięciu więc nie pot o ją wybrałam żeby teraz to zaszywać :)
    • yo_anka Ultimo Backless Body 12.12.13, 18:04
      Ultimo coś takiego robiło , niestety od 70-tki
      www.ultimo.co.uk/default.aspx?id=761&n=218&cid=0&rid=0&catid=0&clid=1401&pid=1110
      www.next.co.uk/x525258s3
      www.halens.pl/moda-damska-bielizna-bielizna-modelujaca-5778/body-086106
      www.ebay.co.uk/bhp/ultimo-backless-body
      • roza_am Re: Ultimo Backless Body 12.12.13, 18:31
        > Ultimo coś takiego robiło , niestety od 70-tki
        > www.ultimo.co.uk/default.aspx?id=761&n=218&cid=0&rid=0&catid=0&clid=1401&pid=1110

Na stronie podają, że można do nich pisać w sprawie 30-tek.

Ew. może spróbować w krakowskim Adore. Mają coś takiego w jednym rozmiarze, może są w stanie zamówić inne?
        • lauraa29 Re: Ultimo Backless Body 13.12.13, 07:15
          Dziękuję wam serdecznie za pomoc. Wydaje mi się,że to ultimo będzie najlepsze, nie będzie zbytnio się odznaczać.
          Mam tylko problem z rozmiarem, na różnych stronach są różne wskazówki.
          Pod biustem mam 70 cm, w biuście od 88 do 90 (wahania w przypadku zmiany wagi ;)
          Na stronie next znalazłam pełną rozmiarówkę, według ich tabelek powinnam mieć rozmiar 32D
          rozmiary
          Natomiast na stronie ultimo
          ultimo
          jest tylko porównanie europejskich rozmiarów z UK, i wtedy w tym EUR mam przecież F a to daje UK - E...więc już zgłupiałam...
          Trochę boję się zamawiać na odległość, ale chyba nie mam wyjścia....
          jeszcze raz wielkie dzięki!
          • kasica_k Re: Ultimo Backless Body 13.12.13, 08:57
            Zapomniałaś o obwodzie :-) W EU nie masz "F" tylko 65F. To body Ultimo jest zdaje się od 32 dopiero, czyli od 70, a więc musisz przeliczyć miskę w dół, a do tego dochodzi jeszcze różnica rozmiarówek. Generalnie w rozmiarówce UK powinno pasować na Ciebie 30E. 30 to odpowiednik 65. Tutaj ja bym też proponowała 32D, ewewntualnie 32DD, jeśli nie ma 30E. Tu jest tabelka rozmiarów UK:

stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html
          • pierwszalitera Re: Ultimo Backless Body 13.12.13, 08:57
            lauraa29 napisała:

> Pod biustem mam 70 cm, w biuście od 88 do 90 (wahania w przypadku zmiany wagi ;
            > )
            > Na stronie next znalazłam pełną rozmiarówkę, według ich tabelek powinnam mieć r
            > ozmiar 32D
            > Natomiast na stronie ultimo > jest tylko porównanie europejskich rozmiarów z UK, i wtedy w tym EUR mam przeci
            > eż F a to daje UK - E...więc już zgłupiałam..

No a te 65F, to masz takie sprawdzone? W wielu stanikach i modelach? Szczególnie brytyjskich i takich podobnych do życzonego stanika? Bo w balkonetkach ma się czasem nieco inny rozmiar niż w half cupach, dotyczy to nieraz właśnie mniejszych biustów, na których balkonetki lubią się wbijać krawędzią, więc bierze się rozmiar więcej. W bardziej wyciętych stanikach góra może jednak wtedy odstawać lub powiewać, w zależności od modelu (miękki, czy usztywniany). Ja przy wymiarach 72/94 noszę ledwo brytyjskie 32E, a mam więcej różnicy pomiędzy biustem, a podbiuściem. Co oczywiście nic nie znaczy, ale ja nie przeliczałabym tabelkowo polskiego, czy jakiegoś innego europejskiego stanika do wyznaczania brytyjskiego rozmiaru, bo europejskie marki nie trzymają się normy. Mam kilka takich 70E, od zdecydowanie za małego, do takiego odpowiadającego nawet brytyjskiemu 32E. Ja na twoim miejscu zamówiłabym pewnie najpierw rozmiar pomiędzy, czyli 32DD do zmierzenia. Możliwe, że będzie właśnie najlepszy.
            • lauraa29 Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 07:53
              Dziękuję wam za wszelkie porady.
              Udało mi się kupić Ultimo body, zamówiłam 32DD w sklepie NEXT. Moje wrażenia:
              Body bardzo fajne, delikatny materiał, nie odznacza się pod ubraniem, dobre wykonanie, ładnie układa się na ciele i gwarantuje bardzo mocno wycięte plecy. Duży minus za tył body, czyli pasek, który niemiłosiernie wbija się w pupę, nie każdy to lubi.
              Rozmiar niby ok, tu mam trochę wątpliwości. Moje 65 F jest sprawdzonym rozmiarem, skusiłam się jednak na DD bo ktoś pisał, że Ultimo ma duże miski.niby wszystko dobrze leży, biust ładnie zebrany, ale nie ściśnięty, jednak widzę,że miseczki są ciut przymałe.
              Problem w tym,że miseczki połączone są z body, które ciągnie w dół, boję się,że jak wymienię na większą miseczkę to podtrzymanie będzie kiepskie i miseczki zjadą w dół.

Kupiłam też panache special occasions 80 DD (innego nie było, tak na spróbowanie) i niestety biust jak w pancerzu, mocno zakryty, ale kiepsko podtrzymany....tego efektu chciałabym uniknąć.

Jak myślicie zwrócić to body i zamówić inny rozmiar 32 E, F????
              • effuniak Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 08:33
                Raczej rozejrzyj się za krawcową która przedłuży Ci to body dołem bo inaczej przez cały dzień/noc będziesz się skupiała na własnym tyłku i na wrażeniu przeżynania za krótkim stanem bielizny
                Przepraszam, że tak brutalnie ale wiem z doświadczenia, że jeśli przy przymiarce body jest za krótkie to potem będzie tylko gorzej i z przodu będzie miski ciągnęło w dół a tyłem będzie niemiłosiernie gryzło w tyłek !

No, chyba że koniecznie chcesz mieć tak nietuzinkowe wspomnienia ze ślubu ;D
                • lauraa29 Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 08:39
                  hehe dzięki. Zastanawiam się nad dodanie sobie paru cm do zapięcia żeby mnie tak nie gryzło. Długość body jest ok. Tylko to coś wbijające się w tyłek jest do kitu (ale to może kwestia tego,że nie noszę i nie przepadam za stringami).Tak czy inaczej uważam,że body Ultimo ratuje życie w takich beznadziejnych przypadkach :)
                  Bałam się raczej że jak zamówię większe miseczki to będą brzydko odstawać. Hmmm wrzuciłabym zdjęcie, ale nie za bardzo chce na forum publicznym... Dziś rano znowu przymierzyłam body i nie mogę się zdecydować co do miseczek. Mam 28 dni na zwrot.
                  Tak sobie myślę, że może i zleci mi trochę z biustu bo organizacja ślubu i wesela to bardzo stresująca dla mnie sprawa i już mi lecą kilogramy.
                  • pierwszalitera Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 10:51
                    lauraa29 napisała:

> Bałam się raczej że jak zamówię większe miseczki to będą brzydko odstawać.

No a po co ci większe miski? Ślubna sukienka, to nie egzamin w Akademii Brafittingu i jak miska nie wyciska jakiś strasznych bułek, nie kroi biustu na czworo i fiszbiny nie wbijają się w pierś, to świat się nie zawali, gdy miska jest na styk. Moim zdaniem z dwojga złego nawet lepiej miska ciut za mała, niż ciut za duża. No chyba, że masz tyle czasu, że możesz zamówić jeszcze większy rozmiar (32E) i porównać, ale tego body bym na razie nie odsyłała.
                    • lauraa29 Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 15:02
                      Body zostaje :)
                      teraz zastanawiam się co zrobić z tym tyłem, który doprowadza mnie do szału.
                      https://images.okazje.info.pl/p/odziez-i-obuwie/1015/ultimo-body-1086653453-.jpg
                      No nie dam rady w tym czymś wbijającym się między pośladki.
                      Co z tym zrobić?
                      przedłużyć czymś zapięcie body żeby było luźniejsze zapięcie i się tył nie wbijał tak głęboko? Tylko że cała konstrukcja body jest taka , że jak będzie za luźno to efekt chyba marny
                      Myłlałam o jakiejś bieliźnie korygującej, takiej sztywniejszej na której może zatrzyma się zapięcie body i nie wpije mi się w tyłek....
                      Jakieś inne pomysły?
                • yo_anka Re: Ultimo Backless Body 09.01.14, 14:43
                  Ha! też miałam dać taka rade jak Ewa :)
                  Jako osoba wysoka mam permanentny problem z ciągnięciem w dół.
                  Rozwiązanie: wszyć odpowiednio długi kawałek bawełny np. z innych gaci.
                  Ty jak nie lubisz stringów i ma cię to wkurzać na weselu rozważ zakup wysokich gaci, pewnie lepiej obciskające np. polecam Mitex i daj krawcowej odetnie ci dół firmowy i wszyje tyle ile trzeba gaci na cały tyłek.
                  NP: sklep.mitex.pl/produkt/iga-figi-korygujace
                  sklep.mitex.pl/produkt/ideal
                  te drugie są super obciskające, bywały też białe i mają zapinanie w kroku.
                  Nie wiem czy takiego obciskania tylko potrzebujesz, może pójdź do dobrego sklepu z bielizna coś doradzą / dobiorą.

są też takie obniżacze zapięcia, nie wiem czy wystarczająco obniżą www.bravissimo.com/products/lingerie/bra-accessories/low-back-converter-clips-dplus/nude/nt02nu/?level=1
                  Ja spotkałam kiedyś takie coś w KappAhlu, ale to powinno być w bieliźniarskich dostępne.

Co do sukienki, rozumiem bo jest piękna.
                  Gdybym mogła też chciałbym takie nosić.
                  Ślub to takie wydarzenie ze suknie chce się mieć wymarzoną.
                  Wiec rozumiem, że podążasz za marzeniami.
                  Gdybym miała mały biust rozważyłabym też pójście bez stanika.
                  Ale domyślam się że w bieliźnie człowiek jednak czuje się pewniej.
                  A zwłaszcza w dniu kiedy wszystkie oczy są na Pannę Młodą zwrócone :)
                  U mnie niestety nastąpiło zderzenie marzeń i rzeczywistości (wtedy bryt 32J) i musiałam mieć dopasowany gorset, pełen bez wycięć aby nic nie wystawało :/.

Ważna sprawa: abyś na przymiarki zabierała z sobą to body albo co tam innego planujesz!

I na koniec: jak do ślubu pare m-cy, to raczej się chudnie niż tyje, wiadomo :)
                  Zostaw to co już masz :)
                  powodzenia!
              • slotna Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 12:52
                > Kupiłam też panache special occasions 80 DD (innego nie było, tak na spróbowani
                > e) i niestety biust jak w pancerzu, mocno zakryty, ale kiepsko podtrzymany....t
                > ego efektu chciałabym uniknąć.

Ale mi probowanie :P Skoro wzielas stanik z obwodem o tyle szerszym, to nic dziwnego, ze nic nie podtrzymywal.
                • lauraa29 Re: Ultimo Backless Body 08.01.14, 14:54
                  z takim gorsetem to nigdy nie wiadomo, niby dół zapina się dobrze, ale u góry są luzy...
                  tak czy inaczej panache jest zbyt mocno zabudowany i idzie do odsprzedaży :)

Po kolejnej przymiarce body doszłam do wniosku, że jest ok, nie ma co szaleć i wymyślać. Zostawiam to co jest.
          • yo_anka poszukaj pamiętam ktoś juz mierzyl 13.12.13, 09:37
            przeszukaj na forum
            forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=&forumId=32203&query=ultimo&title=
            https://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,82756563,,ULTIMO.html?v=2
            chyba dadaczka

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,77994054,,_trudne_ubrania.html?v=2
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,137508849,,Marka_ULTIMO.html?v=2
            • kasica_k Re: poszukaj pamiętam ktoś juz mierzyl 13.12.13, 10:37
              Ja właśnie znalazłam w Galerii, Dadaczka mierzyła i okazał się dużomiskowy, wobec tego raczej D niż DD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka