Dodaj do ulubionych

Gossard Glossies i inne miękkusy

13.12.13, 10:30
Ostatnio wpadł mi w ręce katalog Gossarda i oprócz świetnie nam znanych sztywnych plandży uwagę moją zwróciły miękkie koronkowe balkonetki oraz przejrzyste Glossies - które teraz są do G. Czy którakolwiek z Was może coś powiedzieć o miękkich Gossardach? Dają radę?
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: Gossard Glossies i inne miękkusy 13.12.13, 11:48
      Glossies chyba jest w małej galerii. Na Balkonetce może też. Z tego, co pamiętam, to specjalnie nic z małym biustem nie robi, więc dużego nie podniesie.
    • ptysiowa_7 Glossies 13.12.13, 12:18
      Mam doświadczenie z Glossies i mogę powiedzieć, że rzeczywiście nie ma się co spodziewać po tym staniku uniesienia, zebrania, formowania itd. Za to jest bardzo wygodny i nadaje się doskonale jako kusidełko:) Można też w nim spać. Lekko podnosi i podtrzymuje, ale efekt jest bardzo naturalny. Tylko trzeba koniecznie wziąć miseczkę mniej. Obwód standardowy. Miseczki od DD wzwyż mają boczny panel zbierający, ale nie wiem, jak on się sprawuje, ponieważ mam rozmiar 65D. Ja mam kolor mocca, a właśnie do mnie leci czerwony.
      • aksanti Re: Glossies 14.12.13, 11:02
        Podpisuję się pod opiniami odnośnie Glossies. Dodam jeszcze, że to stanik "rosnący razem z biustem". Mam na myśli to, że miseczki rozciągają się w trakcie używania, u mnie dużo bardziej niż obwód, który przez rok nosiłam cały czas na pierwszej haftce. Zmienił mi się rozmiar miski o jeden w górę i stanik za tym nadążył ;)
        Niestety po roku stanik wyglądał jak szmatka (zaciągnięcia, puszczanie oczek jak w rajstopach), więc jeśli następny raz mnie skusi to na pewno poczekam na promocję.
        • aksanti inne miękusy Gossard 14.12.13, 11:05
          Jeszcze dodam, że jeśli chodzi o trwałość to inne miękusy Gossarda (cięte na 3 balkonetki) wyglądają na dużo bardziej trwałe i lepiej podtrzymujące, ale nie nosiłam żadnej więc to tylko moje przypuszczenia.
          • kasica_k Re: inne miękusy Gossard 22.03.14, 14:20
            To ja dołożę swoją opinię o innych miękkusach - przymierzałam niedawno miękką balkonetkę, chyba to był po prostu Superboost Lace w wersji nieusztywniany balcony. Leżał nawet w porządku, choć słabo zbierał, śliczna miękka koronka, niski mostek jak na balkonetkę. Wadą były ramiączka - bardzo rozciągliwe, wąskie, w każdym razie zupełnie nieprzystające do ciężaru mojego biustu, efekt - typowe jo-jo. Trochę się zdziwiłam, bo w końcu firma szyjąca D+ powinna już wiedzieć, jakie właściwości powiny mieć ramiączka w rozmiarze 36G czy FF (nie pamiętam dokładnie przymierzanego rozmiaru) i że takie jak do 34B raczej nie zdadzą egzaminu ;)
            • effuniak Kasico 22.03.14, 22:47
              Piszesz o moim staniuku ?
              • madzioreck Re: Kasico 23.03.14, 00:52
                Nie, o miękkiej balkonetce Gossarda :)
              • kasica_k Re: Kasico 23.03.14, 12:37
                A twój stanik ma metkę Gossard i nazywa się Supeboost Lace? O_O Chyba niezła impreza tam u ciebie :)
                • effuniak Re: Kasico 23.03.14, 13:26
                  uff... zmęczenie odbiera mi umiejętność czytania ze zrozumieniem , wybacz :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka