Dodaj do ulubionych

Lupoline - ostatnio

28.01.14, 12:18
Miałam tę firmę w świadomości zaklasyfikowaną jako 'kilka push-upów dociągniętych do 70E', a dzisiaj zostałam oświecona przez znajomą że rozmiarówka poszerzona, kroje różne i potencjał, a ceny nadal przyjazne. Znalazłam dwa ładne miękkie chyba halfy, ale białe/białawe, jeden cudny czarny, ale rozmiarówka do kitu, pewnie starszy model, i kilka całkiem ładnych miękusów, niestety okazało się że to karmniki :P
Ktoś miał do czynienia z firmą jakoś niedawno? Kojarzę opinie sprzed paru lat, niezbyt pochlebne, o rozciągliwości, i średniej jakości, ale cóż, Ava też parę lat temu była rozciągliwa i średnia jakościowo.

https://sklep.lupoline.pl/images/models/oryginal/biustonosz_Lupoline_Bielizna_Model_1462.jpg
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 12:31
      Ja miałam do czynienia :)
      Firma mi przysłała celem zapoznania blogerki z ofertą całkiem przyjemnego cielistego półsztywniaka, który leży pięknie, trzyma i w ogóle ma sens, muszę tylko wymienić rozmiar i zabieram się do testów.
      • martvica Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 12:34
        Ooooo, to mam nadzieję że szybko pójdzie, jestem szalenie ciekawa.
      • yaga7 Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 13:08
        A można już wiedzieć, co testowałaś i jaki rozmiar pasuje, czy trzeba czekać do recenzji? :)
        • kasica_k Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 18:09
          Ten: sklep.lupoline.pl/product,pl,2418,Model-1366,.html
          (półsztywniak)
          - 80H leży doskonale w miskach, ale w obwodzie jest mi za ciasno. Chcę go wymienić na 85G.
          Kosztuje 39 zł!
          • yaga7 Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 19:05
            Dzięki, cena aż nieprawdopodobna :)

Czyli jak zacznę od 80H, powinno być ok - aczkolwiek po wejściu na ich stronę, zauważyłam, że w tym szaleńczym rozmiarze są raptem 4 modele. Ale dobre i to.
    • martvica Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 19:18
      Pytanie z cyklu głupich:
      https://sklep.lupoline.pl/images/models/oryginal/biustonosz_Lupoline_Bielizna_Model_1272(1).jpg
      To jest stanik do karmienia. Czy jak się nie karmi i nie ma zamiaru, to można nosić karmnik, czy to strasznie a/dziwnie wygląda b/jest niewygodne c/inne? Oni mają kilka tak ciętych, wyglądają ładnie, miło i potencjalnie przyjaźnie (pionowe cięcie).
      I zastanawiam się czy wszystkie kroje są takie ścisłe czy tylko semisofty... :P
      • neiti89 Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 19:43
        Podpinam się pod pytanie :) Jak wyszukałam swój rozmiar to na 11 biustonoszy tylko 1 nie jest opisany jako "dla mamy" ;p Wyglądają ślicznie :) I te ceny... :)
      • kis-moho Re: Lupoline - ostatnio 29.01.14, 17:14
        Jezeli to tylko ten bzdyczek przy ramiaczku, to ja bym sie chyba specjalnie nie przejmowala, mozesz udawac, ze to odpinane ramiaczka sa. Przynajmniej tak mi sie wydaje. A stanik faktycznie wyglada przyjemnie.
    • azmika88 Re: Lupoline - ostatnio 28.01.14, 23:38
      Ceny kuszą, ale nie mam pojęcia w jaki rozmiar celować. I fasony w większych rozmiarach nie zachwycają...
    • martvica Re: Lupoline - ostatnio 29.01.14, 12:46
      Napisałam na ich FB i muszę przyznać że nigdy nikt nie odpisał mi tak błyskawicznie :) Podobno da się ich upolować stacjonarnie, ktoś widział w Krakowie przypadkiem? ;)

Jej, ależ się zajawiłam, a wszystko to przez firmę Róża i ich Fifi soft co jest tylko do E...
      • nelyen Re: Lupoline - ostatnio 29.01.14, 23:00
        omg, martva, mało przez Ciebie nie padłam trupemXD polecam ostrożność przy wchodzeniu na stronę Róży.

chociaż ten model fifi chętnie bym gdzieś zobaczyła na żywo, czy nie jest tylko kawałkiem marnej firanki z drutem.

co do Lupo... ciekawa jestem recenzji, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby mogły porządnie kształtować. nic, będę śledzić.
        • slotna Re: Lupoline - ostatnio 29.01.14, 23:20
          Oczywiscie od razu z ciekawosci tam weszlam. Faktycznie creepy :)
          • martvica Re: Lupoline - ostatnio 30.01.14, 10:30
            Hmm, znalazłam ten stanik na elady, nie na stronie Róży, ale w takim razie nie zajrzę bo zaczęłam się bać :P
        • anirat Re: Lupoline - ostatnio 21.04.14, 20:13
          Chciałam zapytać, czy ktoś ma miękkie staniki tej formy w G+, mam semisoft 1366 i jest ok, chciałam zapytać, czy leżą dobrze, czy ładnie unoszą i kształtują? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    • niulka7 Re: Lupoline - ostatnio 26.04.14, 23:21
      martvica napisała:

> Miałam tę firmę w świadomości zaklasyfikowaną jako 'kilka push-upów dociągnięty
      > ch do 70E', a dzisiaj zostałam oświecona przez znajomą że rozmiarówka poszerzon
      > a, kroje różne i potencjał, a ceny nadal przyjazne. Znalazłam dwa ładne miękkie
      > chyba halfy, ale białe/białawe, jeden cudny czarny, ale rozmiarówka do kitu, p
      > ewnie starszy model, i kilka całkiem ładnych miękusów, niestety okazało się że
      > to karmniki :P
      > Ktoś miał do czynienia z firmą jakoś niedawno? Kojarzę opinie sprzed paru lat,
      > niezbyt pochlebne, o rozciągliwości, i średniej jakości, ale cóż, Ava też parę
      > lat temu była rozciągliwa i średnia jakościowo.
      >
      > https://sklep.lupoline.pl/images/models/oryginal/biustonosz_Lupoline_Bieliz
> na_Model_1462.jpg

Firma poszerzyła rozmiarówke także ten z fotki mojej jest dostepny do i75

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/tipy.jpg

Ten biustonosz bedzie dostepny w odcieniach ecri, białym oraz czarnym. Bardzo wygodny miękus rozmiar 75i moze pasować na wymiary ok 78-80cm pod biustem 110cm w biuscie.
      Niedługo beda też koszulki/ halki typu babydoll własnie na podstawie tych biustonoszów ;) ....

• martvica Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 19.08.14, 16:43
      Komuś się zdarzyło mieć, albo chociaż mierzyć? Nie podchodziły mi kolory z aktualnej kolekcji, za mdłe dla mnie, ale właśnie wrzucili na swój fp zajawkę z kolekcji jesiennej z cudnym fioletem, i mam dylemat, czy sprzedać nerkę czy sobie odpuścić ;)
      • ania.biulandia Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 20.08.14, 16:19
        Próbuj, ale tylko te z wysokim mostkiem. Te halfo-plunge w morskim kolorze miały luźne obwody i nie podtrzymywały.
        Biały i koralowy z kolekcji letniej - scisłe! Można brać obwód wyższy niż normalnie, a miskowo standardowo, tak podobnie do Avy myślę. Leżą bardzo ładnie, na pełnych biustach wręcz super. Na tych bardziej lejących - lekko spłaszczają.
        • beata-1978 Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 20.08.14, 18:25
          Ja mam model 1411 i drugi podobny do niego bladoróżowy/morelowy (nie ma go już w sklepie, a nie pamiętam numeru). Noszą się fenomenalnie, ładnie zaokrąglają, nic nie ciśnie. Pierwszy mam w rozmiarze 75G, drugi w 80F (bo była promocja i wyprzedaż końcówki serii). Z Avy porównywalnie noszę 75F. Jedyne do czego mogę się przyczepić, to w tym szarym wyszła mi fiszbina (ha! po raz pierwszy w uświadomionych stanikach) i lekko się skulkował. Pomimo intensywnego użytkowania obwód dobrze trzyma.
          • martvica Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 20.08.14, 18:38
            beata-1978 napisała:

> Ja mam model 1411 i drugi podobny do niego bladoróżowy/morelowy (nie ma go już
            > w sklepie, a nie pamiętam numeru).

Pamiętam go chyba, na stronie przez jakiś czas kosztował 29zł i się nad nim kiwałam, a potem moje okolice rozmiarowe zniknęły ;)
            Czyli celuję w 70F albo G i zaczynam oszczędzać ;)
        • martvica Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 20.08.14, 18:32
          Ooooo, dziękuję :) Halfo-plunge mówiły do mnie jako jedyne z racji koloru (biały, koralowy i kreci byłyby świetne, gdyby miały inne barwy niż biały, koralowy i kreci;)), ale trochę się bałam że się nie zmieszczę w rozmiarówkę - pasuje na mnie 70F z semisoftów Avy, ale inne polskie staniki w tym rozmiarze (fakt że mierzyłam głównie sztywne) bywają przymałe w miskach. I nigdy nie umiałam określić, czy mam pełny biust, ale jeśli wezmę pod uwagę częste wcinanie się górnej krawędzi, to wnioskuję że tak :)
          To ja jeszcze, jeśli będziesz tak uprzejma, mam pytanie o zabudowanie. Jak wypadają w porównaniu do B130 z Ewy Bień? Podobnie, czy wyższe miski? Czy można je nazwać halfem, czy to pionowo cięte balkonetki?

Ta jesienna fioletowa nowość jest tak ultraśliczna, że chyba jednak poważnie rozważę sprzedaż nerki ;)
          • martvica Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 08.12.14, 20:26
            Zamówiłam 70G, bo 70F się zdążyło skończyć (nawet nie zarejestrowałam że było), właśnie przyszło i... chyba jednak za duże. Zakrywa podejrzanie dużo, niby nie odstaje jakoś szalenie, ale mam wrażenie że miski mają potencjał i zmieściłby się jeszcze całkiem spory kawałek piersi. Tylko nie wiem czy 70F a/nie będzie za małe, b/nie będzie miało za wąskich fiszbin, bo te są tak na styk.
            A jest przepiękny! Postaram się jutro obfocić i wrzucić do galerii.
            • martvica Re: Miękusy koronkowe z ponowym cięciem 11.12.14, 18:00
              70F zdążyło się pojawić w międzyczasie i jest o wiele lepiej. Pierś ładnie wypełnia miskę, nie widzę jakichś strasznych rzeczy. Przyjrzę się jeszcze jutro rano. Fiszbiny mogłyby być szersze, ale wybaczam. Pasującemu miękusowi się w fiszbiny nie zagląda :>

Za to gatki są chyba większe niż standard, wzięłam 40, bo 38 lubi mi się wbijać w tłuszczyk, i są luźnawe, ale żywcem mi się nie chce znów wymieniać :P Następnym razem wezmę mniejsze.
    • kasica_k Modele półusztywniane 19.08.14, 17:51
      To ja dla porządku dodam, że testowałam półsztywniaki, jeden poddałam szczegółowej ocenie :)
      Recenzja tu:

stanikomania.blox.pl/2014/04/Lupoline-pod-lupa-czyli-spotkanie-po-latach.html
      Ogólnie: są wąskoobwodowe i mają spore miski, na mnie pasuje rozmiar 85F (w UK - 36G).
      • ekstaza_w_masle Re: Modele półusztywniane 16.06.15, 18:08
        Jak bardzo te miski duże i obwody małe? Bo kurcze napaliłam się na koszulkę: sklep.lupoline.pl/product,pl,2508,Model-1414,.html

70E w ramach 65FF-G może dać radę? Do spania nie potrzebuję jakiegoś super podtrzymania, ale jednak pewną gwarancję niewypadania biustu owszem. :(
        • kasica_k Re: Modele półusztywniane 16.06.15, 18:37
          Nie mam pojęcia. Koszulka jest do E, więc może zupełnie inaczej wypadać rozmiarowo niż linie staników projektowanych bardziej dla D+.
          • ekstaza_w_masle Re: Modele półusztywniane 16.06.15, 20:53
            Dzięki za odpowiedź. :) Rzeczywiście może być problem z inną rozmiarówką /pojemnością.
            No nic. Może kiedyś będę miała szansę pomacać niewirtualnie. :(
            • kasica_k Re: Modele półusztywniane 16.06.15, 21:05
              Nie chciałam zniechęcać ;) No bo kto wie, może akurat będzie dobra. Ale moje doświadczenia z semisoftem z rejonów F-G obawiałabym się przekładać na co innego...
    • yo_anka Re: Lupoline - na duży biust nada się? 25.03.15, 00:53
      nosze Panache Jasmine 34HH
      będzie na mnie coś w Lupoline?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka