Dodaj do ulubionych

zapraszam do współpracy

25.03.14, 12:05
Kochane biuściaste :)
Wiem że to niekoniecznie o biusach, ale może którąś z Was propozycja zainteresuje.
Młody magazyn dedykowany osobom z kręgów tzw. "plus size" w związku z dynamicznym rozwojem nawiąże współprace redaktorska i nie tylko ze wszystkimi zainteresowanymi tematyką mody i lifestyle'u, a w szczególności:

- redaktorami tekstów
- fotografami oraz modelkami z kręgów "plus size"
- stylistami oraz projektantami tworzącymi kreacje dla "plus size"
- firm i osób tworzących ubrania i dodatki dedykowane kobietom ze szczególnym
- wszystkimi którzy czują się plus size i chciały by o tym jak to fajnie być sobą przekonać innych.

Warunki współpracy do uzgodnienia !

Zapraszam!
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: zapraszam do współpracy 25.03.14, 16:57
      Wiem, że nie o to prosisz, ale mimo wszystko pozwolę sobie na kilka sugestii na temat samego magazynu. Z radością kliknęłam w twój link, bo mnie ta tematyka interesuje i czekam z utęsknieniem na pojawienie się w naszym kraju magazynów, blogów, portali i społeczności plus size z prawdziwego zdarzenia, takiej, jaka istnieje np. w UK czy USA. Nie spodziewałam się może od razu magazynu na miarę VolUp2, ale mimo wszystko jestem trochę zawiedziona, bo oprócz paru ciekawych tekstów jest cała masa nudnych porad, a zwłaszcza reklamy i lansowania produktów zupełnie niezwiązanych z grupą Waszych potencjalnych czytelniczek (zwłaszcza na samym portalu... Come on, artykuł o żelu pod prysznic?) Rozumiem, że to przedsięwzięcie komercyjne i z czegoś żyć musi, ale od przepisów na sałatkę czy sposobów na trądzik są tysiące blogów, portali, gazetek itp., po co zajmować się takimi głupotkami, gdy tyle jest ciekawego do napisania o modzie, psychologii, społeczeństwie w kontekście plus size? Ale kibicuję i mam nadzieję na ciekawy magazyn.
      • zolta Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 07:49
        Dziękuję za tą garść uwag. Właśnie po to chcemy rozszerzyć grupę osób z którymi chcemy współpracować. Mam nadzieję że kolejne numery bardziej przypadną Ci do gustu. :D
        • kasica_k Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 14:57
          Też mam taką nadzieję :) A póki co również oferuję swoją współpracę w związku z tematyką biustonoszową. Jestem autorką bloga z sygnaturki i czuję się "plus size" :) Zapraszam na maila gazetowego.
    • magdalaena1977 Re: zapraszam do współpracy 25.03.14, 21:35
      Niestety żaden z numerów się nie otwiera :-(
      • zolta Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 13:43
        Czy pojawia się jakiś komunikat? może masz jakieś zabezpieczenia lub brak aktualnej wtycznki. Jeszcze nie miałyśmy zgłoszeń że numery się nie wyświetlają.

Pozdrawiam
        Z.
        • magdalaena1977 Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 15:36
          Sorry, this publication is not available.
          Win7, FF28.0
          • zolta Re: zapraszam do współpracy 27.03.14, 19:00
            Znajomy ma podobnie w pracy i wygląda to na to że ma coś zablokowane, bo w domu już wszystko działa normalnie.

tu masz bezposrednie linki do magazynu
            styczen/luty: issuu.com/plussizelifestylemagazine/docs/pslm_01_2014
            marzec: issuu.com/plussizelifestylemagazine/docs/pslm_03_2014
            • magdalaena1977 Re: zapraszam do współpracy 27.03.14, 22:32
              Dziękuję - wyłaczyłam adblocka i pliki się otworzyły.

Niestety zawartość nie była już tak różowa - literki były za małe, żeby wygodnie je czytać na ekranie, a powiększanie było mocno niestabilne. W zasadzie widziałam wyraźną ilustrację problemu opisanego na tym blogu:
              swiatczytnikow.pl/dlaczego-magazyn-do-czytania-na-ekranie-wyglada-jak-druk/
              Tj. magazyn sieciowy, złożony jakby miał iść do druku.

Co do treści - zdecydowanie zniechęcił mnie artykuł o oczyszczaniu z toksyn - przecież nie ma jakichś ogólnych złych "toksyn" i nie trzeba się specjalnie oczyszczać.

Sorry.
              • kasica_k Re: zapraszam do współpracy 28.03.14, 12:22
                No właśnie - to takie typowe głupstwa z kolorowych pisemek. Albo reklama cukru trzcinowego (!) udająca normalny tekst. Jak już reklama, to niech się odróżnia, jako reklama. Summa summarum, czytając to czuję się traktowana jak osoba o inteligencji poniżej przeciętnej :(

A co do składu, mam jeszcze jedną uwagę: jeśli kolumna jest szeroka i jednocześnie nie ma odstępów między akapitami, to powinny być chociaż wcięcia.
                • kasica_k Re: zapraszam do współpracy 28.03.14, 12:34
                  A i dodam jeszcze, że w takim magazynie jest wg mnie miejsce przede wszystkim na obraz. Tekst też, ale większość objętości powinny jednak stanowić zdjęcia. Zdjęcia mody, ciekawe stylizacje, sesje w fajnych miejscach, z różnorodnymi modelkami (plus size niejeden ma kształt). Ciuchy, ciało, makijaż, nastrój. A nie druga "Pani domu" ;-)
    • marisella [OT] Oswald 26.03.14, 06:00
      Ja się na redaktora tudzież modelkę (nawet XL ;)) nie nadaję ani jak zwykle nic szczególnie mądrego nie mam do powiedzenia na temat zasadniczy, ale Wam za to napiszę, żebyście załączając w css czcionkę Oswald nie zapominali o rozszerzeniu latin-ext (kawałek kodu prawdopodobnie w formie:"<link href='fonts.googleapis.com/css?family=Oswald" zamieńcie na "<link href='fonts.googleapis.com/css?family=Oswald&subset=latin-ext'") to Wam się będą wyświetlać polskie znaki w tym samym kroju, co reszta nagłówka, a nie Tahomą czy innym Arialem, tak ni z gruchy, ni z pietruchy :)
      • zolta Re: [OT] Oswald 26.03.14, 07:50
        Dziękuję za podpowiedź. Zaraz kopniemy naszego "informatyka" gdzie trzeba by sie tym zajął :D
    • effuniak Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 06:43
      no to ja się zgłaszam do współpracy
      Proszę o kontakt na sklep@ewa-michalak.pl
    • tfu.tfu Re: zapraszam do współpracy 26.03.14, 13:40
      też chętnie dołączę do grona współpracowników :-)
      tfu.tfu@gazeta.pl
    • yaal Re: zapraszam do współpracy 31.03.14, 17:14
      Kliknęłam, dostałam w twarz wielkim nieostylowanym pop-upem "Artykuł Polub nas na facebook'u". Raczej już więcej nie kliknę.
    • zielona.limonka Re: zapraszam do współpracy 01.04.14, 17:42
      Zgłaszam się do współpracy :)
      Pisz na adres gazetowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka