Dodaj do ulubionych

pomocy-sukienka na wesele

03.05.14, 17:16
kobitki pomóżcie, mam rozmiar 30j i problemy ze znalezieniem sukienki na wesele, zależy mi bardzo ... wesele będzie w Angllii, żeni się Anglik z arystokracji z Dunką, cholera... a ja we wszystkim wyglądam beznadziejnie, nie mieszczę się w cyckach i już,
mam dobra krawcową która szyje na miarę więc jakby co, tylko nie mam pomysłu

wiecie co, ja już naprawdę mam dość swojego biustu
poprzednio pisałam że myślę o operacji tylko się boję, postanowiłam, że jak nie ubiorę się porządnie na to wesele to idę do chirurga, już się umówiłam na wizytę pod koniec maja:-)

Obserwuj wątek
    • kk345 Re: pomocy-sukienka na wesele 03.05.14, 17:46
      Jesteś w Polsce, czy w Anglii?Kiedy to wesele? Będzie bardzo formalne? Jakie sa wytyczne co do stroju na zaproszeniu- sukienki koktailowe, wieczorowe, inne?
      • funia79 Re: pomocy-sukienka na wesele 03.05.14, 20:11
        wesele w Anglii, jestem w Polsce
        sukienki koktajlowe i fascynatory (stroiki) na głowę

jak ja żałuję, że nie zrobiłam tej operacji...
        • nientepaura Re: pomocy-sukienka na wesele 03.05.14, 21:56
          spokojnie;)
          primo: jakie masz wymiary poza rozmiarem stanika - to 30 J to rozmiarówka brytyjska, polska, effuniakowa?
          secundo: patrzyłaś na biubiu? imo martini cream mogłaby pasować, tylko kwestia nakrycia głowy
        • kk345 Re: pomocy-sukienka na wesele 04.05.14, 01:08
          > jak ja żałuję, że nie zrobiłam tej operacji...

Daj spokój, operacja, żeby dobrać jedną sukienkę??? Stóp przecież nie zmniejszasz ,zeby nosić konkretne buty...
    • madzioreck Re: pomocy-sukienka na wesele 05.05.14, 00:32
      > wiecie co, ja już naprawdę mam dość swojego biustu
      > poprzednio pisałam że myślę o operacji tylko się boję, postanowiłam, że jak nie
      > ubiorę się porządnie na to wesele to idę do chirurga, już się umówiłam na wizy
      > tę pod koniec maja:-)

Ano, to jak chcesz, to tnij. Mam tylko nadzieję, że przemyślałaś sprawę staników, skoro już się chcesz operować biust ze względu na odzienie - dobranie stanika na biusty pooperacyjne bywa... bardzo trudne.
    • genepi Re: pomocy-sukienka na wesele 05.05.14, 10:49
      Z pewnością na wesele już nie zdążysz zrobić operacji więc zostało ci tylko znalezienie sukienki. Skoro masz krawcową to już 7/8 sukcesu.
      Trzeba tylko ustalić:
      - kolor
      - długość
      - fason
      - dodatki.

• yo_anka Re: pomocy-sukienka na wesele 05.05.14, 10:58
      Polecam Biu Biu i Pepperberry
      Jak nosiłam 30K tez się mieściłam w Bravissimowe ciuchy. Teraz nosze 32J i mam sporo ciuchów z Pepperbery dawniej Bravissimo.
      Mają zresztą SuperDuper rozmiar na super biuściaste kobietki:)
      Tu w kiecce rozmiar SD jak nosiłam 34JJ/36HH fotoforum.gazeta.pl/a/64470.html i ją teraz muszę sprzedać. Da się ubrać kobieco i w sukienki nie z dżerseju - jestem dowodem :)
      A jak masz krawcową tu już w ogóle cudo! Uszyje ci co chcesz!

Na weselach u arystokracji nie bywam, więc kroju nie doradzę, ale to ty musisz się dobrze czuć :)
      Np ta www.bravissimo.com/pepperberry/products/sale/dresses/occasion-and-party-dresses/spot-shift-dress/blue-spot/blf1bs/?curvy=sd&sale=true wygląda całkiem sensownie ale bez zadęcia, do tego np kremowy szal + kapelusz aby był bardziej "Ę-Ą" i wio na tańce :)
    • azymut17 Pepperberry? 05.05.14, 11:06
      Patrzyłaś na ich imprezowe sukienki?
      www.bravissimo.com/pepperberry/products/dresses/occasion-and-party-dresses/
      Rozmiarówka jest biuściasta, więc musiałabyś tylko wybrać krój i sprawdzić, czy Twój rozmiar jest dostępny.
      Skoro masz krawcową, która umie szyć na duże biusty, to problem praktycznie jest rozwiązany :-) Wystarczy tylko wybrać fason i już. Wrzuć w gugla frazę "sukienka koktajlowa", wybierz, co Ci się podoba i jej zanieś. Po co robić operację? Za tę kasę nakupisz/uszyjesz sobie taką furę pasujących ubrań, że w szafie Ci się nie zmieści ;-)

> wiecie co, ja już naprawdę mam dość swojego biustu
      > poprzednio pisałam że myślę o operacji tylko się boję, postanowiłam, że jak nie
      > ubiorę się porządnie na to wesele to idę do chirurga, już się umówiłam na wizy
      > tę pod koniec maja:-)
      >
      Skoro chcesz zrobić sobie operację, to rób, Twoja sprawa, ale nie tłumacz tego brakiem ubrań. Ja sama nie zamierzam przeszczepiać sobie tłuszczu/silikonu do stóp tylko dlatego, że są wąskie i większość butów jest za szeroka ;-) Albo obcinać sobie palców, by szerokość dopasowała się do długości ;-) Szukam po prostu wąskich 39, wybór jest nieporównanie mniejszy, ale nadal jest.
      • funia79 Re: Pepperberry? 05.05.14, 18:16
        dziiekuję za odzew, poprzeglądam te propozycje o których pisałyście

a co do operacji to temat wraca jak bumerang już od kilku lat :-)
        • azymut17 Operację zawsze zdążysz zrobić, 05.05.14, 20:01
          na razie wypróbuj inne możliwości :-)
          Przypomniałam sobie jeszcze o sukienkach, jakie pokazywała Butters na blogu:
          kobieceksztalty.blox.pl/2010/07/Dmuchawce-latawce-wiatr.html
          kobieceksztalty.blox.pl/2010/06/The-grass-was-greener.html
          • funia79 Re: Operację zawsze zdążysz zrobić, 07.05.14, 00:03
            ooo tak!
            bardzo podoba mi się ta pierwsza sukienka:dmuchawce-latawce :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka