Dodaj do ulubionych

pytanie o rozmiar biustonosza

22.10.14, 20:18
Jestem w 8 miesiącu ciąży. Niebawem planuję zaopatrzyć się w biustonosze do karmienia i kompletnie nie wiem, jaki wybrać rozmiar. Teraz w ciąży noszę biustonosz 85 E firmy Naturana. Przed ciążą zazwyczaj nosiłam rozmiar 75 D, E (Triumph).

Podaję swoje obecne gabaryty:

pod biustem ciasno: 89 cm
pod biustem luźno: 93 cm
w biuście normalnie: 110 cm
w biuście w zwisie: 113 cm

Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedź:-)
Obserwuj wątek
    • melissadessous Re: pytanie o rozmiar biustonosza 22.10.14, 22:11
      Witamy, jeżeli chciałaby Pani zapoznać się z ofertą sklepu internetowego Melissa dessous na podstawie podanych wymiarów proponujemy rozmiar 85F. Posiadamy szeroką gamę biustonoszy do karmienia również bawełnianych. Służymy poradą w doborze odpowiedniego fasonu.
      Pozdrawiamy
      Melissa dessous
      www.melissa.com.pl
    • azymut17 Re: pytanie o rozmiar biustonosza 28.10.14, 15:03
      Ciężko określić, jakiego rozmiaru będziesz potrzebowała po porodzie, bo wszystko się wtedy może zmienić. Do tego w czasie przed ustabilizowaniem się laktacji rozmiar w ciągu doby może się zmieniać nawet o dwie miski (piersi napełniają się mlekiem, dopiero po ok. 6 tygodniach, czasem nawet 3 miesiącach mleko produkowane jest na bieżąco podczas ssania dziecka). Dlatego na początek dobrze jest wybierać biustonosze wysoko zabudowane, z miękkich materiałów (ale nie bardzo rozciągliwych, żadne "rośnięcie z biustem" nie podtrzyma dobrze ciężkich od mleka piersi), by można dopasować głębokość miski przez podciąganie ramiączek.

Z polskiej rozmiarówki spróbuj 80I oraz J (nie przerażaj się literkami, to tylko 3 i 4 miski więcej od tego, co masz teraz, co i tak prawdopodobnie jest za małe). Pamiętaj, by nie dopasowywać stanika na styk, musi być trochę luzu, bo biust na pewno po porodzie się powiększy. Polecam też zapoznanie się z instrukcją poprawnego zakładania stanika, dobrze pokazane jest na niej wygarnianie piersi spod pach do miseczek:
      na-ostatnia-haftke.blogspot.com/2012/03/zakadamy-biustonosz-cz-ii-przewodnik.html
      • cebulka25 Re: pytanie o rozmiar biustonosza 28.10.14, 15:23
        Bardzo dziękuję za pomocne informacje:-):-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka