09.12.14, 15:42
Witam :) Potrzebuję pomocy... jak w temacie, mam 75 cm pod biustem na wydechu a w biuście 83 cm i od jakiegoś czasu mam świadomość, ze mam źle dobrany biustonosz :( Poza tym mam problem z fałdowaniem się skóry pod pachami i okropnie to wygląda. Jestem świadoma, że to przez źle dobrany biustonosz i chcę coś z tym zrobić. Poza tym moje piersi są bardzo odsunięte od siebie i chciałabym je do siebie maksymalnie zbliżyć. Doradźcie proszę jaki rozmiar powinnam nosić?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: 75/83 10.12.14, 14:57
      Witaj na forum :)

Z podanych wymiarów wychodzi Ci rozmiar w okolicy 70B, 70A, ale jeśli jesteś szczupłą osobą i na klatce piersiowej nie masz praktycznie tkanki tłuszczowej, to 70 może być niekiedy za ciasne. Wtedy raczej 75.

Jeśli chodzi o fałdki pod pachami, to w wielu przypadkach jest to zupełnie normalna i prawidłowa cecha naszej budowy (bez fałdki pod pachą nie mogłabyś ruszać ręką), bez związku z noszonym biustonoszem, chyba że rzeczywiście nosisz dużo za małe miseczki i fiszbiny wcinają Ci się w biust, zamiast otaczać go z boku. Szeroko rozstawione piersi to także zupełnie normalne piersi - a próby wyczarowania z nich stulonych kulek pośrodku klatki piersiowej mogą być dla nich nawet szkodliwe, jeśli się to robi zbyt mocno. Na pewno jednak dobry stanik ma znaczenie dla wyglądu.

Jeśli chodzi o fajne marki na drobniejszych biustów - dobre konstrukcje ma np. firma Onlyher - www.onlyher.pl/ - poszukaj w tym sklepie marki Onlyher. Mam nadzieję, że inne właścicielki drobnych biustów podpowiedzą Ci więcej.

Zerknij koniecznie tutaj, do galerii "normalnych biustów" - aby zobaczyć prawdziwe biusty w różnych rozmiarach, bez retuszu: www.007b.com/breast_gallery.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka