Dodaj do ulubionych

BIUBIU 19 - ubrania na duży biust

• yaga7 Lniana Gomera 13.07.16, 15:18
      Na pewno leży lepiej niż poprzednia lniana Gomera i mam wrażenie, leży prawie że identycznie jak bawełniana. Wzięłam ten sam rozmiar, który mam w bawełnianej, i jest tak samo luźna dołem, a górą wcale się za bardzo nie opina.
      Materiał jest delikatnie rozciągliwy, ładnie leży, aczkolwiek trochę drapie, więc nie polecam dla osób z wrażliwą skórą, no chyba że po praniu się unormuje.

Na fejsie było napisane, że został zmieniony w jakiś sposób krój biustu i u mnie na pewno jest to zmiana na lepsze :)

Po ostatnich niepowodzeniach z BiuBiu wreszcie mam coś, co pasuje, więc lobbuję za wrzuceniem Gomery w bazówkę :D
      • edzia100 Re: Lniana Gomera 27.07.16, 15:01
        Ja nie miałam poprzedniej lnianej, ale ta jest spoko ? mam granatową od paru dni. Jest wygodna i opływa brzuch ? utyty teraz u mnie. Gdybym miała coś zmienić, to wolałabym tylko dłuższe/normalniejsze rękawki. Dla mnie najlepsza Gomera to jednak bawełniana, fuksjowa :) A drugi typ idealnego kroju biubiu ? sukienka Jacque sprzed 2 lat :) Kiedyś lubiłam Waikiki, ale zmieniły mi się proporcje i tę nową odsyłam. Bez sensu, by czekała w szafie na czasy, gdy człowiek schudnie ;) Choć kolor tej mozaikowej w realu jest idealny dla mnie...
    • dorotaifilip Lniana Gomera, Town 14.07.16, 12:46
      Lniana Gomera 46B
      Super leży i opływa brzuszek. Zdecydowanie wyszczupla. Jestem tak jak Yaga, za tym by powracał ten model.
      I dziękuję za miłościwą dla nóg długość, 100-101 cm daje radę.

Town 46B i 46BB
      Wzięłam BB, sugerując się tym co Sylwia miała ubrane i ......skucha.
      Powinnam celować w 44BB lub 44BBB (najczęściej wybieram 46B lub 46B/BB, bo się dobrze czuję w tym rozmiarze).
      Najmniejsza okazała się czarna sukienka i ją sobie zostawiłam.

Najbardziej zależało mi na tej w czerwone kwiatki, ale była za szeroka w mojej pseudo talii (jak się wyprostuję i lekko napnę to mam 92cm, jak się wypnę w brzuchu to 100cm; w biodrach 116cm, w biuście 113cm), a to model, który lepiej leży jak jest mocniej dopasowany.

Poza tym Towny to bawełna, bez podszewki, świetnie skrojona i odszyta. I nie muszę prasować po wypraniu!!! Bardzo polecam.

dorota
    • 3_asiunia Będzie ktoś odsyłał Gomery 46b? 22.07.16, 07:48
      Przegapiłam ze względu nasezon urlopowy dostawę Gomer i jestem bliska zapłakania się. Czy będzie ktoś odsyłał czarna, granatową albo jeansową 46b?
      Lub pytabie do Biubiu- czy będą może jeszcze doszywane?
      Odkupię którąkolwiek lub wszystkie 3!!:)
      • anka-ania Re: Będzie ktoś odsyłał Gomery 46b? 25.07.16, 16:26
        A może ktoś odsyła Gomerę 38BB navy, jeans lub coral?
        • edzia100 Re: Będzie ktoś odsyłał Gomery 46b? 27.07.16, 14:58
          Odsyłam, ale inne rozmiary (navy 42bb i jeans 42b). Swoją drogą ta w kolorze jeans jest z samego lnu i jest ciaśniejsza, więc może przymierz np. 40, jeśli jest...
          • anka-ania Re: Będzie ktoś odsyłał Gomery 46b? 27.07.16, 19:40
            Nie ma, jest tylko navy, ale IMO będzie za duża. Mam poprzednią lnianą Gomerę (zieloną) w rozm. 38BB, więc i w nowych celuję w ten rozmiar, o ile coś wróci do sklepu.
          • bileterka Re: Będzie ktoś odsyłał Gomery 46b? 29.07.16, 16:41
            Nie jest cała z lnu. Na stronie jest błąd. 80% len, 17% wiskoza, 3% elastan - taki skład mam na metce. Czy jest ciasniejsza? Nie wiem, nie mam porównania. Ale 42b była na mnie za duża, mam 40b. Natomiast Gomerę nie z lnu mam 40b i 42b i noszę tę większą bo mniejsza za bardzo mnie opina.
    • yaga7 Inca 02.08.16, 09:49
      Czy do kogoś doszła Inca?

W przeciwieństwie do drugiego modelu spodnicy ta jest z tkaniny, więc się nie rozciąga. Zamek jest wszyty tylko w karczku, więc spódnica ma mały otwór, żeby móc przeciągnąć ją przez tyłek. W związku z czym mimo że fason spokojnie mógłby być dla osób z szerokimi biodrami, nie jest, bo nie wejdzie przez tyłek.

Dla porównania zamówiłam 42 i 44. 42 w ogóle nie przejdzie mi dołem, 44 z trudem. Zmierzyłam, pasuje na biodra/tyłek maks. 108 cm, bo większe się nie zmieści :(
      44 jest na mnie za luźna w pasie, siedzi dość nisko na biodrach, w związku z czym jest za długa. Być może 42 w pasie by była dobra, no ale nie mam szans sprawdzić :(
      Być może zostawię 44 do kombinowania z krawcową (rozwiązaniem byłaby wymiana zamka na dłuższy + zwężenie talii).

Materiał świetny, lekki, przewiewny, fason chyba też dla mnie, tylko własnie problem konstrukcyjny :(
      • moon-land Re: Inca 10.08.16, 15:00
        Do mnie doszła w standardowym mym rozmiarze i mam ten sam problem (a Twój niepokojący wpis przeczytałam już po zamówieniu, niestety).
        Cóż, odsyłam; nawet zmierzyć się nie dało.
        • akna Re: Inca 11.08.16, 08:35
          a czemu nie założyć jej przez głowę?
          • yaga7 Re: Inca 12.08.16, 10:10
            U mnie zakładanie przez głowę odpada na 100%, mam za szerokie bary do tego :) Może jak ktoś ma wąskie ramiona, to faktycznie to dobry pomysł, no ale nie kazdy ma.
          • moon-land Re: Inca 12.08.16, 11:31
            Pomyślałam o tym wcześniej, ale jednak przestraszyłam się, że coś trzaśnie i z potencjalnej odsyłki nici (naprawdę ten otwór, jaki powstaje po otwarciu zamka na maksa, nie jest duży - zaznaczę, że w moim przypadku to rozmiar 36). Nie lubię takich sytuacji i zwykle wtedy nie ryzykuję. Ale stwierdziłam dziś, że może jednak spróbuję - wyciągnęłam spódnicę z folii, w której czekała już na odesłanie i okazało się, że daje się przez głowę założyć ją. Zdejmowanie to już jednak trochę ekwilibrystyka, nieco absurdalna. Pewna niedogodność to jest tak czy inaczej, uważam. Ale może jednak Inca ze mną zostanie, bo podoba mi się ogólnie; muszę się zastanowić jeszcze.
    • yaga7 Malaga 29.09.16, 19:58
      W porównaniu do ostatniej bawełnianej Gomery wypada moim zdaniem większa, ewentualnie jest to kwestia kroju dołu. Gomerę letnią mam w 44 i jest dobra (luźna, nie opina, ale wygląda dobrze, w 42 opinają mi się trochę kieszenie na biodrach, dlatego wolę większą). Malagę wzięłam wobec tego w 42 i 44. 44 jest bardzo luźne i trochę bezkształtne, w 42 czuję trochę naciąganie na rękawach i w biuście, za to dół jest dobry. Ale niewykluczone, że innym osobom będzie pasować rozmiar gomerowy.
      Dekolt jest faktycznie dość spory, jak na kieckę z długim rękawem mógłby być mniejszy, bo u mnie do balkonetek wygląda średnio, może nie wystają, ale kiecka nie do końca dobrze się układa, pewnie z plandżami będzie lepiej.
      Nie podoba mi się zawieszka z logo przy rękawie, jest plastikowa, srebrna, podejrzewam, że po pierwszym praniu odleci kawałek sreberka i całość zawieszki trzeba będzie jakoś usunąć. Metalowa byłaby lepsza, przy poprzednich kieckach były takie małe metalowe zawieszki, wyglądały znacznie, znacznie lepiej.
      • mati123 Re: Malaga 04.10.16, 15:16
        Malaga 42 bb/bbb: nie wiem czy jest sens opisywać, bo kiecki rozdrapane, ale trochę innych kolorków zostało. A więc na plusy: przede wszystkim milusi materiał dresowy, z takich co zakładasz i nie chcesz zdjąć. Nie wiem jak będzie po kontakcie z detergentami, ale jestem dobrej myśli. Dekolt moim zdaniem ok, nie jest duży, a zawsze zostaje jesienna apaszka. Kolor bardzo ładny, czarny, ale po przyłożeniu do innej czerni widać, że jednak lekko fioletowy. Bardzo twarzowy, nie wygląda się jak śmierć na pogrzebie, co zdarza się niestety w czerni od konkurencyjnej firmy.
        Teraz minusy: fatalne są te udziwnienia, czyli przywieszka i taśmy. Myślałam, że będą bardziej z materiału taśmowego jak w paskach lub plecakach, tu niestety zwykły materiał wycięty w pasek i nieobrębiony. Kolor taki sobie. Jeśli zostanie będzie trzeba to odpruć i kupić jakąś wstążkę do ściągania.
        U mnie leży bardzo fajnie na pupie, dobrze a górze i gorzej na biodrach, ale to raczej cecha osobnicza. Jako "coś na jesień dla poprawy humoru" jest okej i jak znam siebie to pewnie zostanie.
      • veev Re: Malaga 07.10.16, 13:57
        Ja mam w niej problem z kieszeniami.
        Na stronie prawie nie ma zdjęć, w których modelka nie miałaby rąk w kieszeniach (tylko dżinsowa, ale tam materiał jest trochę inny), a moim zdaniem "bez rąk" wygląda to średnio. Na zdjęciu zielonej trochę to widać: to rozcięcie się dziwnie układa i przebija spod spodu wewnętrzna kieszeń. Wolałabym chyba, żeby te wejścia kieszeni były mniej na środku. Albo kangurzą kieszonkę naszytą na wierzchu. Albo w ogóle bez kieszonek
        • yaga7 Re: Malaga 07.10.16, 14:01
          Frontera miała podobne kieszenie, więc się przyzwyczaiłam. Ale w sumie też wolałabym je jakoś inaczej i mniej na środku.
          Jak wyprujesz i zszyjesz, daj znać, ciekawa jestem, jak to wyjdzie :)

Co do pasków, też w sumie się zgadzam, dla mnie są za długie. Wolałam paski z Frontery, takie typowo dresowe, mniejsze, krótsze, lepiej moim zdaniem wyglądają.
          A kokardka to dobry pomysł, spróbuję.
    • yaga7 Melia i nowa Gomera 19.10.16, 20:16
      Melię zamówiłam w 42BB/BBB, podobnie jak Malagę, ale niestety jest za mała, w sumie po całości. Na pewno nie powiedziałabym, że to jest luźny krój, jest raczej dość oblepiająca, być może będę wymieniać na większą, ale nie do końca jestem przekonana, czy obecnie jest to krój dla mnie, obawiam się, że w większym rozmiarze też nie będzie do końca dobrze leżeć.
      Nie podoba mi się zawieszka przy tej górnej linii szwu, gdybym miała zostawiać, raczej bym odpruła, nie lubię tak świecić nazwą firmy. Zawieszki przy kieszeniach są jeszcze ok, bo ich nie widać, ale taką na biuście widać od razu.

Zamszową Gomerę wzięłam w 44BB, czyli w rozmiarze lnianej Gomery. I niestety idzie do zwrotu. Po pierwsze, jest dla mnie za długa, mam ją ZA kolano, absolutnie nie jest to długość dla mnie. Po drugie, o ile jest dobra w ramionach i w biuście, od podbiuścia w dół mam wielki wór, a na plecach kolejny wór. Nie wiem, czy to kwestia tego, że ten zamsz jest taki ciężki i ciągnie to wszystko w dół, a w lnianej to się układało (aczkolwiek lniana też jest przyduża w plecach, ale dobra w biodrach, no i krótsza), czy czegoś innego. Nie będę próbować rozmiaru mniej, bo nie wejdą mi górne plecy, ramiona czy bary. A szkoda, bo materiał jest bardzo przyjemny.
    • yo_anka Nowa strona BiuBiu - Gratulacje! :) 20.10.16, 13:29
      Wchodzę sobie a tu nowa odsłona strony :)
      www.biubiu.pl/#
      Bardziej przejrzysta, większe zdjęcia, bardziej "graficzna" - podoba mi się :)!

I jestem tez ciekawa nowej linii premium!
      Czekam na więcej wieści!
    • genepi Spódnica Essential red 06.11.16, 10:52
      Wiem że Biubiu planuje linię premium ale spódnica zamszowa Essential to kategoria Mega Premium. Ma przepiękny głęboki kolor, jest starannie wykończona, lekko zwęża się ku dołowi. Bałam się długości bo na Sylwii jest mocno poniżej kolana ale u mnie wychodzi krótsza więc ołówek idealny.
      Z tyłu ma małe kryte rozcięcie. Swoją drogą chciałabym żeby na stronie były zdjęcia tyłów ubrań.
      Spódnica jest tak klasyczna i dobrze uszyta że planuję zakup czarnej i navy.

Ubrania na sprzedaż: www.olx.pl/mojolx/
      • felisdomestica1 Re: Spódnica Essential red 06.11.16, 18:23
        No tak, tylko ta spódnica nie jest zamszowa, tylko poliestrowa. Poliester raczej nigdy nie będzie "premium". Mogę sobie wyobrazić, jak taka spódnica będzie się elektryzować na rajstopach.
        • genepi Re: Spódnica Essential red 06.11.16, 20:12
          No to ci powiem: się nie elektryzuje.
          • felisdomestica1 Re: Spódnica Essential red 08.11.16, 10:36
            Bo na razie jest duża wilgoć w powietrzu. Poczekajmy na mróz :-).
    • dorotaifilip Melia 46b/bb 08.11.16, 12:27
      Rozmiar standardowy dla mnie.
      Super fason dla mojej figury (drobniejsze ramiona, szerszy dół, brzuszek).
      Kolor raczej dla blondynek (dla Lata), chłodny.
      Polecam
      dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka