Dodaj do ulubionych

Proszę o Pomoc!

24.03.15, 16:32
mam problem z dopasowaniem biustonosza dla mojej mamy, nosi aktualnie 90D. obwód jest za duży włożę całą dłoń a może i dwie a miseczka zbyt mała. w biuście ma 122cm a pod około 98cm. myślałam nad 85 F ale nie jestem pewna. ona się obawia ,że F to będzie namiocik. pomocy!
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Proszę o Pomoc! 30.03.15, 16:10
      A jak bedziesz kupowac? Rozumiem ze przez Internet z mozliwoscia odsylki? 85F bedzie mialo tylko nieco wieksze miski niz 90D. I tabelkowo powinno byc co najmniej o cztery miski za male, choc w tej czesci tabelki to nigdy nie wiadomo. I tu wlasnie dochodzimy do sedna problemu - bardzo trudno zdalnie ocenic, jak miekki Mama ma biust i jaka czesc obwodu to faktycznie biust, a jaka plecy. Rozumiem, ze nie macie opcji zakupow stacjonarnych?
      Ja bym postarala sie ocenic, o ile miseczka jest za mala - o jedna miske, trzy, piec? I na tej podstawie strzelala w zakres rozmiarowy, dodajac jedna miske na zanizenie obwodu. Czyli jesli wyglada na to, ze Mama potrzebuje 90G, to bralabym 85G, 85H i 85I. I 85F na sam poczatek, zeby miala porownanie, jak mala to jest miseczka.

PS Piszac "wloze cala dlon" nie masz bron boze na mysli dloni na plask? Ocen raczej "poziomosc" obwodu.
      • zaneta1918 Re: Proszę o Pomoc! 30.03.15, 16:15
        całą dłoń znaczy,że obwód jest tak luźny,że mogę go z 10cm odciągnąć od ciała. mama ma duży pełny biust, nie obwisły. raczej jędrny. według tabelki polskich producentów wychodzi jej 85 J lub 85K. Mohe miasto jest bardzo małe i w większości są dostępne tylko chińskie staniki po 15zł ;/ mama lubi biustonosze miękkie i semi softy. o usztywnianych nie ma mowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka