ananke666 Re: Witam:) 21.11.06, 02:25 Witam serdecznie i radośnie :D Trafiłam tu zupełnym przypadkiem, czytam i korzystam z porad, pytać pewnie będę także. Moim zdaniem biust posiadam na oko niespecjalnie obfity, acz moje staniki 75 D odmawiają współpracy i miseczki stwierdzają nadmiar, przy jednoczesnym, jakże nagminnym zjawisku podjeżdżania zapięć na kark. Dziwne to jakieś. Z nieba mi spadłyście :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 21.11.06, 09:11 W takim razie, jak już się pewno gdzieś na forum doczytałaś - 70, ja bym na Twoim miejscu spróbowała najpierw F, a jak miseczki nadal będą stwierdzać nadmiar to jeszcze dalej :). Zależy jak duży jest to nadmiar, ale jeśli nie bardzo duży, to pewnie mamy ten sam rozmiar, w 75D miałam kiedyś podobne problemy, a 70F leży super. Odpowiedz Link
biedronka_pstra81 Re: Witam:) 22.11.06, 09:37 Hej hej! ja nosiłam 80C, nie byl to super duzy rozmiar ale mi sprawiał sporo problemów (radości tez :D)... od niedawna mam 70 G z tendencją na H...boli jak diabli noszenie czegos takiego ale miseczka sie sprawdza. zobaczym z jakim rozmiarem po korekcji u p. Hani wyląduje ( w fazie koncowej, bo teraz jestem w fazie początkowej zmian) pzdr wszystkie Biuściaste :D Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Witam:) 22.11.06, 15:32 Witam! Mam na imie Kinga mam 25 lat, biust z wymiarem 75FF. Kiedys moze byl moja ogromna duma, ale teraz po wykarmieniu dwujeczki dzieci jest moja poprostu duma. Na forum zagladam juz ze 2 lata, ale niestety czasowo ograniczona jestem bardzo mocno i rzadko pisze ( w wyszukiwarce o dziwo zapodzialy sie moje wczesniejsze wypowiedzi). Obiecuje jednak sie poprawic. Aha, mieszkam w Anglii wiec moja ulubionym sklepem jest Bravissimo, ktory mam bardzo niedaleko i strasznie go lubie. Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link
umasumak Re: Witam:) 23.11.06, 16:57 Witam :-). Anna-pijawka mnie tu zwabiła :-). Ja z tych średnio biuściastych, jeno skromne D Bozia mi dała, ale co tam, do lobby mogę przystąpić :-). A tak swoją drogą, gdy dodałam to forum do ulubionych, to automatycznie miejsce na ulubione mi wybiuściło ;-P. Uma Maniaczka stanikowa Odpowiedz Link
butters77 Witamy wszystkie nowe:) 23.11.06, 19:25 Kinga, ale ja Ci zazdroszczę tego sąsiedztwa!:) Chociaż pewnie bym tam wydawała całą pensję (przynajmniej przez pierwsze pół roku:) Umasumak, zakończenie czyli: > Uma > Maniaczka stanikowa sprawia, że zdecydowanie do nas pasujesz;) Witam serdecznie!! Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Witamy wszystkie nowe:) 23.11.06, 20:12 Butters... wierz mi, ze mnie tez korci... w ostatni poniedzialek zrobilam zakupy i mam 3 piekne nowe staniki... staram sie tam zagladac rzadziej niz czesciej, bo tyyyle rzeczy tam korci. Kinga p.s. postaram sie zrobic zdjecia i Wam podeslac Odpowiedz Link
kasica_k Bravissimo :) 23.11.06, 20:34 Czy oni w naturze tez sa tak ujmujaco grzeczni, jak przez net? Bo przyznam, ze w Bravissimo jak dotad najprzyjemmniej mi sie kupowalo. List zawsze zaczyna sie od "dziekujemy za maila", potem ida, dajmy na to, przeprosiny, ze bardzo im przykro, ze rozmiar nie jest idealny, potem uprzejme zapewnienia, ze doloza wszelkich staran, zeby wszystko bylo jak sobie zycze, a gdybym jeszcze miala jakies pytania czy problemy, to sa na skinienie mojej dloni. Naprawde sa przemili. Ostatnio zapomnalam hasla do swojego konta na ich stronie - z wersalska grzecznoscia zapewnili, ze z przyjemnoscia mi pomoga, przyslali haslo w osobnym mailu i zyczyli mi happy shopping. To wszystko sprawilo, ze naprawde nabralam do nich zaufania. A ich oferta jest pierwsza klasa. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Bravissimo :) 24.11.06, 11:15 Tak obsluga w sklepie tez 1 klasa. W wiekszosci babeczki z duzymi biustami, ktore swietnie znaja wszystkie nasze bolaczki. Chyba sprowadzamy ten watek na zla droge ;) Butters nam nie wybaczy... Kinga Odpowiedz Link
butters77 Re: Bravissimo :) 24.11.06, 13:48 Myślę, że wybaczę, bo sama sprowadziłam wątek na manowce, pisząc, że zazdroszczę:) Odpowiedz Link
verano5 Witam 24.11.06, 14:59 Cześć Dziewczyny. Mój biust do największych raczej nie należy (mam tylko 75 D), ale panuje tu tak miła atmosfera, że postanowiłam się przyłączyć. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam 24.11.06, 15:29 Witamy serdecznie. Pieknie to brzmi: "mam tylko 75D" :-) Wyobrazilam sobie, jaka zdumiona reakcje wywolalabys w "normalnym" srodowisku. Pamietam, jak znajoma wybaluszyla szeroko oczy na moje stwierdzenie, ze to C, ktore wisi obok na wieszaku, z cala pewnoscia jest na mnie za male :-) Odpowiedz Link
milupa2 Re: Witam 07.12.06, 18:29 70 F...jak f...łomatko, takich staników nie produkują;) To forum spadło mi z nieba- nie tylko ja mam dwa pasujące staniki...:P Witajcie:) Odpowiedz Link
joannea Re: Witam:) 09.12.06, 19:36 Witam się pięknie :) czytam od niedawna, teraz przyszła pora na aktywny udział :) znalazłam Was szukając opinii o jednej z polskich linii bielizny, wyszukiwarka wypluła lobby, zabrzmiało ciekawie :) Ja jestem posiadaczka bliżej niesprecyzowanego rozmiaru, ale czuję, że jeszcze kilka wieczorów na tym forum, i będzie dobrze :) pierwszy duży biust w rodzinie, więc przez lata wierzyłam, ze to 80B, później jakaś litościwa ekspedientka podsunęła C, gdzieś dwa lata temu wpadłam na to, żeby się pomierzyć, i wyszło 75 E-F (a co ma wyjść, przy 75 pod biustem...). Na widok sugerowanej miski pupukałam się w czoło, stanęło na 75D. Czas płynął z wolna, mój biust również zaczął się "upłynniać", od paru miesięcy usilnie poszukuję rozwiązania, i chyba zmiana staników na w końcu odpowiedni rozmiar będzie TYM posunięciem :) w czym to forum zapewne będzie mi bardzo pomocne :) :) :) Odpowiedz Link
minimania2 Re: Witam:) 30.12.06, 13:43 dotarłam tu dziki achemiczce, witam wszystkie Panie i ponieważ juz jutro Sylwester-życzę wszysstkiego dobrego w Nowym Roku :) Odpowiedz Link
melkox Re: Witam:) 02.01.07, 12:48 to ja tez sie przywitam... momo ze juz kilk apostow mam! Odpowiedz Link
aska01 Re: Witam:) 11.01.07, 20:26 Dzien dobry, witam. Do napisania czegos wreszcie zmotywowal mnie pierwszy internetowy zakup. Odpowiedz Link
molowiak witam was serdecznie 31.01.07, 11:24 Cztam was od niedawna i dzięki waszym radom kupiłam sobie niedawno biustonosz w rozmiarze 85FF, wcześniej było to zwykle 95E, podjeżdżające pod kark i "bułeczkujące" oczywiście. W moim nowym dopasowanym staniku czuję się cudownie i wyglądam szczuplej a mój mąż zobaczywszy efekty przestał mnieć wątpliwości co do sensowności wydawania 150 zł na stanik. KOcham was dziewczyny :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: witam was serdecznie 31.01.07, 11:31 Serdecznie witamy :) Moze nastepnym krokiem bedzie 80G? :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: witam was serdecznie 31.01.07, 11:33 Witamy i my. Poprzeglądaj te wszystkie kolorowe piękne staniki w sklepach internetowych i kup jeszcze kilka, a mąż nie tylko przestanie mieć wątpliwości, ale sam będzie namawiał, żebyć kolejny kupiła ;-). Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Witam:) 01.02.07, 12:45 Chciałam sie przywitac;-)Nie wiem, co prawda czy mnie nie pogonicie, bo ja ze swoim C, to mieszcze sie na koncu "Waszych wymiarów". C jednak wcale nie oznacza ze stanikami jest łatwo i przyjemnie;-(Mierze, próbuje i tak naprawde zadowolona tak zupełnie byłam z Gossarda, niestety model został wycofany Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 01.02.07, 15:00 A na pewno masz C? Podaj swoje wymiary - jeszcze sie okaze, ze masz wiecej, tylko o tym nie wiesz ;) Witamy serdecznie, tutaj kazdy biust jest mile widziany, pod warunkiem, ze nie poleca nam stanikow dostepnych wylacznie do C :) Odpowiedz Link
maheda Dziewczyna już wie, że nie C... 01.02.07, 15:03 Podała 80/100, ale jeszcze nie wiemy, czy to 80cm to jest mierzone ciasno pod biustem, czy luźnawo. Bo może ma ciasno 78 np., a w biuście ok. 102? To wtedy być może i w niektórych modelach 70G? Odpowiedz Link
kasica_k No wlasnie zajarzylam :) 01.02.07, 15:16 Szukalam jej w watku obwodowym i znalazlam dopiero teraz. m.plitnik, co ty kupilas w tym brastopie? C? Zmieniaj migiem zamowienie! Odpowiedz Link
m.plitnik Re: No wlasnie zajarzylam :) 01.02.07, 15:36 No, kupilam sobie 36C;-(Zaraz zerkne, co to było. Na urodzie ci pisałam. Najwyzej odeslę Charnos Cherub Lepel Roma Gosia Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Witam:) 01.02.07, 15:34 Podałam, podałam i ..miałas rację:D Wszystkie staniki do wywalenia. Zastanawiam sie jaki ogrom mojej głupoty był. Ja mam juz nawet odruch upychania biustu z powrotem do miseczek. Kasica, za swojego bloga, to nobla pownnas dostac!! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 01.02.07, 15:53 Nobla to powinna dostac Butters za to forum! :) Popatrz sobie po watkach w "spisie tresci", tam duzo dobra jest. I jeszcze w telegraficznym skrocie o mierzeniu i dobieraniu: - obwod pod biustem mierzysz na maksa ciasno i na wydechu (staniki sa _znacznie_ bardziej rozciagliwe niz centymetr krawiecki!) - obwod w biuscie mierzysz normalnie - moze byc w staniku, jesli nie sciska Ci biustu i nie znieksztalca - fiszbina z boku ma celowac w srodek pachy, a z przodu lezec "na zebrach" - obwod ma siedziec poziomo, nie podjezdzac z tylu do gory i trzymac biust (to nie ramiaczka trzymaja biust). W rozmiarze F i FF jest bardzo duzy wybor, zwlaszcza w necie. Wieksze problemy zaczynaja sie wyzej, w dodatku niektore biustonosze juz od G maja inny kroj. Ale ogolnie jestes w swietnej sytuacji :) I nie boj sie ciasnych obwodow, zwlaszcza jesli nie jestes super szczupla - czlowiek jest scisliwy, material rozciagliwy. W nowym staniku powinnas sie z trudem zapinac na najluzniejsza haftke, bo z czasem i tak sie rozciagnie. Aha, i jeszcze jedno - rozne firmy maja rozne rozmiarowki. Wiekszosc z nas chyba posluguje sie rozmiarowka brytyjska, bo na tym rynku najwiecej jest firm z UK. Dobra tabela tej rozmiarowki jest tu: www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Witam:) 01.02.07, 16:03 Kasica jestem CI dozgonie wdzieczna;-)Mam nadzieje ze kiedys bedziesz w 3 miescie, to bede mogła sie zrewanzowac realnie;-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 01.02.07, 16:09 Ja tylko przekazuje wiedze ;) BTW sama sie ostatnio zastanawiam, czy nie zrewidowac swojej koncepcji wlasnego rozmiaru. Chyba osiagam jakis kolejny stopien wtajemniczenia stanikowego ;) A zrewanzowac sie mozesz bywajac na forum - im wiecej nas buszuje po sklepach i opisuje tu swoje nabytki, tym lepiej! Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Witam:) 01.02.07, 16:15 A, to na pewno. Na biezaco bede zdawała relacje,a teraz czytam, czytam i im wiecej czytam to mniej wiem;-)) Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Witam:) 01.02.07, 16:13 Aaa, to juz brzmi rozsadniej, bo z niej wynika D;-)Jak mam 78, to mam patzrec na 80czm i 99 w biuscie, czy 75? Odpowiedz Link
maheda Kobiałko, chodź na inny wątek :) 01.02.07, 16:15 O rozmiarach :) Tutaj chodź :-) Odpowiedz Link
butters77 Kasico, 01.02.07, 18:39 Kasico, Nobel to raczej zbiorowy tu się należy:) Powiem Ci, że jak zakładałam forum, to myślałam: "Może chociaż z pięć dziewczyn się znajdzie z takim dużym biustem, to będziemy sobie opisywać te staniki..";))) Odpowiedz Link
m.plitnik Re: Kasico, 01.02.07, 21:06 A, pomyslałas ze nawrócisz o 3 rozmiary;-)Sle Ci moc pozytywnej energii, w podziekowaniach za forum;-)( Odpowiedz Link
butters77 Re: Kasico, 02.02.07, 21:33 m.plitnik napisała: > A, pomyslałas ze nawrócisz o 3 rozmiary;-)Sle Ci moc pozytywnej energii, w > podziekowaniach za forum;-)( M.plitnik, Ty nawet nie wiesz, jak mnie to uskrzydla:) Zresztą, jestem pewna, że nie tylko mnie! Pamiętając nasze staniki kiedyś i teraz (tzn. komfort noszenia miseczki D przy biuście F;), naprawdę z całego serca życzymy wszystkim biuściastych, żeby doświadczyły tej wygody. Nie ma porównania po prostu. Dlatego cieszę się, że Ci się udało:) PS. Przy okazji witam serdecznie wszystkie dziewczyny, które dopisują się do LISTY OBECNOŚCI!!! Nie mogę tego zrobić tam, bo lista przestałaby pełnić funkcje statystyczne (obowiązuje zasada 'jeden wpis na jedną osobę' - a ja już się kiedyś wpisałam:) Odpowiedz Link
ewcia1992 Re: Witam:) 04.02.07, 10:54 Hej dziewczyny! Badzo sie ciszę ze trafilam na to forum. Mam nadzieje że przyjmujecie do klubu nieletnie? Natura wyposazyła mnie w miseczkę D. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
butters77 Re: Witam:) 04.02.07, 14:00 Ewka, jeśli masz D i jesteś jeszcze przed osiemnastką... to wszystko przed Tobą!;) Witamy! Odpowiedz Link
ewcia1992 Re: Witam:) 04.02.07, 20:45 Nieźle tu ujełaś, wszystko przedemną, ja i tak mam już dużo przed sobą ;-)))) A tak na serio to własnie tego się obawiam :-( Narazie czytam forum i sie nie odzywam bo z czym do ludzi. Nie jestem za bardzo w temacie przy (za przeproszeniem) starych wyjadaczkach ;-) Tym bardziej, że za wielkiej pomocy w domu nie mogę uzyskac bo jestem jakimś wyriodkiem, zarówno mam jak i siostra to male biuściki i za bardzo nie rozumieja w czym tkwi mój problem. Dzieki butters77 za to forum, to naprawde kopalnia wiedzy dla "tych co maja dużo przed sobą". Odpowiedz Link
aska01 Re: Witam:) 04.02.07, 20:53 To określenie "wszystko przed Tobą" powinno być gdzieś umieszczone jako motto:D Poważniej odczułam, ile mam przed sobą, jak założyłam pierwszego dobrego rozmiarowo push-upa i miałam wrażenie, że muszę się starać nadążać za biustem. Ewa, tu naprawdę nie trzeba się bać pisać:) Też jestem dość nowa, ale już wiem, że dziewczyny są przesympatyczne. Odpowiedz Link
mahla Re: Witam:) 04.02.07, 21:02 No to nadszedł i czas na mnie... podczytuję to forum od jakiegoś czasu, wypada się więc przedstawić...jestem studentką z Poznania i posiadaczką...no właśnie rozmiaru 80FF. Muszę się dokładnie zmierzyć bo planuję rajd po internetowych sklepach zagranicznych, tylko zapominam wyrobić tę kartę wypukłą do zakupów w internecie. Cieszę się, że jesteście Wszystkie:-) ps: to takie pokrzepiające wiedzieć, że nie jestem sama. Odpowiedz Link
doris991 dzień dobry 05.02.07, 09:38 chciałam się przywitać ze wszystkim szczęśliwymi posiadaczkami rozmiaru innego niż 75B:)) ja mam chyba 85 G , na razie zaczęłam testy :) pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
maheda Re: dzień dobry 05.02.07, 09:44 Witaj :) Ciekawe, na jakim rozmiarze staniesz ;) Ja też zaczęłam od 85G :) Obecnie chyba 80HH, ale powoli oswajam się z myślą o 75JJ - zobaczymy ;) Odpowiedz Link
doris991 Re: dzień dobry 05.02.07, 10:00 mnie G przeraża a co dalej to nie mam wyobrażenia ;)) Odpowiedz Link
kasica_k Re: dzień dobry 05.02.07, 12:59 Nie przerazaj sie. G to malizna, sama czasem tyle zamawiam, a ja tu jestem raczej z desek. Dzialalnosc badawcza zacznij od zmierzenia sie _ciasno_ pod biustem, a potem zapraszamy na watek "pomozcie, jaki rozmiar" :) Odpowiedz Link
lizzy.bennet Re: Witam:) 05.02.07, 17:05 Witam :) Od dawna podczytuje posty na forum, ale ujawniam się dopiero teraz. 74/97 - nosze 75F tylko dzięki Wam :D a pomyśleć, że kiedyś kupowałam staniki 80 C/D hyhy. Butters77, dzięki za założenie lobby ;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 05.02.07, 17:15 Witam serdecznie i od razu proponuje sprobowac obwodu 70 i miski FF :) Przy 74 pod biustem to moze sie okazac znacznie lepsza opcja. Odpowiedz Link
lizzy.bennet Re: Witam:) 05.02.07, 19:02 oooch... możliwe :) ale w sumie, chciałabym a boje sie ;) ostatnio i tak przeskoczyłam z 75E na 75F w tym samym modelu stanika... boje sie, że jak bede miala ciaśniejszy obwód to "wyjdą" mi wałeczki na plecach ;) ale jak gdzies spotkam 70FF to na pewno przymierze, dziekuje :) Odpowiedz Link
butters77 Serdecznie witamy... 06.02.07, 09:42 ...wszystkie nowe osoby!:) I zapraszamy do dyskusji! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 06.02.07, 10:51 Przymierz, przymierz. Moim zdaniem warto :) Nie ma sily, zeby 75 nie bylo na Ciebie za duze przy takich wymiarach. A 70FF jest wszedzie :) (nie mowie o realnych sklepach, bo do takich to nawet wchodzic mi sie nie chce;) Odpowiedz Link
lalinia : Witam:) 06.02.07, 13:48 Witam wszystkich Bardzo się ciszę ze trafiłam na to forum. Hm... myślę że mam 75 E, ale zobaczymy czy się coś nie zmieni hehehe mam nadzieję że na większe już nie-bo kupowanie bluzek i staników mnie dobija :/ Odpowiedz Link
maheda A jakie masz rozmiary pod biustem i w biuście? :) 06.02.07, 14:06 Czyli pytanie wyjściowe? :) Mierzyłaś się ostatnio? Odpowiedz Link
lalinia Re: A jakie masz rozmiary pod biustem i w biuście 07.02.07, 20:07 tak ale różnie wychodzi hehe nie wiem od czego to zależy pod to jakieś 78 -ale jak biorę stanik 80 to jest za duży w obwodzie a w biuście to ok 101 w staniku z triumpha najlepiej mi leży 75E stąd moja opinia na temat mojego rozmiaru w niektórych rozmiarówkach (tabelkach) to mi G wychodzi więc zawsze kupuje metodą mierzenia bo to od fasonu dużo zależy pozdrawiam Odpowiedz Link
kasica_k Re: A jakie masz rozmiary pod biustem i w biuście 07.02.07, 23:34 lalinia napisała: > tak ale różnie wychodzi hehe nie wiem od czego to zależy Od scisku :) Zmierz sie jeszcze raz :) Ale pod biustem bardzo ciasno. Na wydechu i do oporu. > pod to jakieś 78 -ale jak biorę stanik 80 to jest za duży w obwodzie Nic dziwnego, z takim obwodem najwyzej 75 powinnas brac. Albo i 70 (zalezy, jak luzno sie mierzylas) > a w biuście to ok 101 w staniku > > z triumpha najlepiej mi leży 75E stąd moja opinia na temat mojego rozmiaru > w niektórych rozmiarówkach (tabelkach) to mi G wychodzi więc zawsze kupuje > metodą mierzenia bo to od fasonu dużo zależy To prawda oczywiscie. Wg brytyjskiej rozmiarowki wychodzi Ci na oko 75F albo 70G. Sprobuj kiedys kupic cos w tym rozmiarze, np. w Bellissimie czy na brastop.com. Mimo wszystko przypuszczam, ze to E w Triumphie jest na Ciebie przymale :) Odpowiedz Link
lalinia Re: A jakie masz rozmiary pod biustem i w biuście 08.02.07, 13:47 wielkie dzięki za porady Odpowiedz Link
besame.mucho Re: A jakie masz rozmiary pod biustem i w biuście 08.02.07, 13:56 I ja tak przypuszczam. Nosiłam 75E Triumpha przez dłuugi czas. Było na mnie, oczywiscie, za wielkie pod biustem, ale w biuście leżało bardzo dobrze. A ja mam ok. 96-7 cm w biuście. Na Twoim miejscu przy 75 spróbowałabym F. Odpowiedz Link
madzior84 Re: Witam:) 06.02.07, 14:16 Witam, od jakiegoś czasu czytam forum i dzięki Wam dowiedziałam się, że nie mam rozmiaru 75F ani tym bardziej 80E... Niedawno kupiłam 2 staniki w rozmiarze 70G, ale po przeczytaniu wątku o 'bułeczkach' zdecydowałam, że spróbuję GG;] (Teraz czekam na dopływ kasy i zabieram się za buszowanie po Bellissimie, może niedługo się ośmielę spróbować z Brastopu;)) Odpowiedz Link
maheda Re: Witam:) 08.02.07, 14:05 No proszę, jak miło - kolejna kobieta świadoma swoich potrzeb :) Jak miło :) Odpowiedz Link
natder Re: Witam:) 08.02.07, 15:26 Witam Was serdecznie, forum znalazłam dopiero wczoraj co jest ogromną szkodą dla mojego biustu ;-))) Właśnie przymierzam się do nowych bieliźnianych zakupów w necie i mam problem z dobraniem rozmiaru :-( Niestety w moim malutkim mieście właścicielka sklepu z bielizną przywozi towar tylko dla takich jak ona sama, czyli 75B ;-))) Trzeba mieć mnóstwo szczęścia by trafić na coś w rozmiarze 75D (na mnie i tak za małe) a większe rozmiary dostać można tylko na rynku na stoisku z babcinymi namiotami ;-) Pozdrawiam serdecznie i od dziś propaguję to forum gdzie się da a nawet tam gdzie się nie da, ulotki o tym miejscu powinny się znaleźć w każdej przychodni bo jak sie okazuje dobrze dobrany biustonosz to nie tylko kwestia wyglądu i samopoczucia ale zdrowia przede wszystkim. Póki co forum wędruje do ulubionych, pozdrawiam serdecznie wszystkie foremki :-) Odpowiedz Link
elle-est-la Witam:) 14.02.07, 20:32 Witam serdecznie, z wrazenia odnalezienia tego forum zdarzylam zamiescic juz swoj post z prosba o rade zanim sie przywitalam ! Zatem witam wszystkie Panie. Ogromnie sie ciesze, ze jest forum na ktorym mozna wymienic infos zwiazane ze wszystkim co biustu dotyczy (zwlaszcza jesli ma on rozmiar nietypowy) i jak zauwazylam czytajac inne watki nie tylko :) Pozdrawiam i postanawiam zostac tutaj na dluzej :) Odpowiedz Link
loheng Re: Witam:) 18.02.07, 17:00 cześć :) dołączam się do forum i mnie samą chyba najbardziej to cieszy :D Jesteście fantastyczne, dziewczyny, kocham humor z jakim odnosicie się do siebie i do swoich ukochanych biustów ;) Odpowiedz Link
yoacha Re: Witam:) 19.02.07, 10:55 Ja również witam :) Z wielką radością odkryłam to forum. Mój biust od lat był większy niż wszystko w większości sklepów, a teraz dopiero co urodziłam moje maleństwo, karmię i biust jest jeeeeeszczeee większy. Na razie 85F. Może jak skończę karmić i stracę parę pociążowych kilogramów, to się trochę zmniejszy, ale na wszelki wypadek nie robię sobie nadziei, tym bardziej, że chciałabym jeszcze jednego dzidziusia... Odpowiedz Link
gacusia1 Re: Witam:) 21.02.07, 01:52 No to ja tez sie witam,chociaz nie jestem posiadaczka biustu 75F. Odpowiedz Link
aislinn Re: Witam:) 27.02.07, 18:15 To i ja się witam, poniekąd ponownie, bo w początkach istnieni forum napisałam kilka postów, ale potem jakoś tak wyszło... niemniej jednak forum czytam bez przerwy i Wam zawdzięczam wiedzę o tych wszystkich cudownych stanikach, które jednak gdzieś tam w świecie na nas czekają ;) Pozdrawia 80H/85G Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 27.02.07, 18:20 Ooo, super, ze masz H :) Bedzie jakas przeciwwaga dla tej malizny, co sie tu panoszy (w tym mnie) ;)) Odpowiedz Link
maryshaa Re: Witam:) 28.02.07, 15:49 Witam Was bardzo serdecznie!! Chyba mi z nieba to forum spadło!! Nie jestem osamotniona w walce z producentami staników dla płaskich desek, którzy zapomnieli o NAS!! Ja to myślę, że staniki projektują jakieś zazdrosne płaskie deski i za ten nasz piękny duży biust chcą nas ukarać tym że musimy chodzić w niewygodnych albo zabudowanych stanikach hihihi :-) Odpowiedz Link
aislinn Re: Witam:) 28.02.07, 16:36 he he :) przeciwwaga to jest i owszem - może nie tyle przeciw, ale waga.... ;) Tak a prpopos jakby mi ktoś dwa lata temu powiedział że będę miała miske H , to bym się palcem w czoło popukała :) A ja się wbijałam w 90F ;), które latało mi dookoła jak nie wiem co. Teraz w zależności od modelu mam 80H lub 85G, a czasem zdarzają się i inne rozmiary, wiecie same jak czasem dziwnie bywa na tym polu... Odpowiedz Link
kasietta Re: Witam:) 05.03.07, 10:44 coś się źle wysłało... To i ja się przywitam :-) Podczytuję Was od jakiegoś tygodnia i póki co zmieniłam swoje 80D (a jeszcze wcześniej 85C)na 80E (82 i 102). Zobaczymy co będzie dalej :-) Już nawet zdążyłam zrobić jeden zakup w brastop. Teraz czekam na przesyłkę i zabieram się za dalsze czytanie. Kasia Odpowiedz Link
maheda Po mojemu, to powinnaś celowac raczej 05.03.07, 11:30 w 75F... ;-) O ile nie w 70G dla Fantasie ;-) 80tki to ja noszę, ze swoimi 87 cm pod biustem :P :-))))) A i to czasem lepsze są 75tki. :) Odpowiedz Link
kasietta i pewnie masz rację :)) 06.03.07, 11:08 bo jak wczoraj miałam na sobie moje najściślejszą 80-tkę to zauważyłam, że jest trochę luźna. Ale przenoszę się z moimi dywagacjami na właściwy wątek Odpowiedz Link
bianna Re: Witam:) 06.03.07, 14:47 Witam serdecznie, chyba mogę się podpiąć ze skromnym... 75e? :) Odpowiedz Link
maheda Z każdym :) 06.03.07, 14:55 I tylko pytanie wstępne - a jesteś absolutnie i na bank pewna rozmiaru? ;) Odpowiedz Link
bianna Re: Z każdym :) 07.03.07, 14:12 A czy w naszym kraju można być czegokolwiek pewnym? Zawsze muszę przymierzać, aczkolwiek wołam 75e za każdym razem, bo taki najczęściej od razu pasuje. Co nie zmienia faktu, ze panie sprzedawczynie ZAWSZE lepiej wiedzą jaki mam rozmiar i wciskają coś mniejszego... Odpowiedz Link
maheda A mierzyłaś 70F albo FF? ;) 07.03.07, 14:37 Tutaj zaraz Cię przerobimy ;) Dawaj swoje obwody :) Odpowiedz Link
fettinia Re: Witam:) 06.03.07, 19:51 Witam tez:)Dlaczego wczesniej mnie tu nie bylo?:))) Hmm-85e-w porywach 90f:))) Odpowiedz Link
fettinia Re: Witam:) 06.03.07, 19:58 znaczy mialo byc 90g-bo one sobie rosna proporcjonalnie do reszty:)) Odpowiedz Link
maheda Pewnie dlatego, 07.03.07, 08:28 że nikt Cię tu wcześniej nie ściągnął ;) Hej :-))))) Odpowiedz Link
balbina11 Re: Witam:) 08.03.07, 16:12 Jestem szczęśliwa, że znalazłam to forum ;-) Moj rozmiar to 70G, ale nie leży idelanie. Jestem na etapie szukania ;-) Odpowiedz Link
ambeer Re: Witam:) 10.03.07, 14:12 Witam się jako jedna z czytających, mimo iż mój biust ma rozmiar raczej mikro. Na forum dla małobiuściastych można jednak przeczytać prawie wyłącznie o cudownych środkach na powiększenie piersi, a to akurat średnio mnie ciekawi. Tu znalazłam o wiele więcej informacji :-) Odpowiedz Link
maheda Hej, hej :) 10.03.07, 15:26 Witamy kolejną Biuściastą :) Jak to powiedziała jednak z Foremek - "Biuściastość to stan umysłu", a nie centymetry :) Odpowiedz Link
ambeer Re: Hej, hej :) 10.03.07, 21:19 Fantastyczne powiedzenie, powieszę sobie nad łóżkiem :-) A inny trend ciężko będzie wprowadzić, dziewczyny wydają się być naprawdę zdesperowane, żeby nie powiedzieć - zaślepione... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Hej, hej :) 10.03.07, 22:21 ambeer napisała: > A inny trend ciężko będzie wprowadzić, dziewczyny wydają się być naprawdę > zdesperowane, żeby nie powiedzieć - zaślepione... Weszlam, poczytalam. Coz, watek o pani Hani wskazuje, ze w wielu przypadkach wystarczy po prostu zmienic stanik ;) I nauczyc sie, ze np. z luzno mierzonym 73 nie wolno brac 75 pod biustem... Moje ogolne wrazenie jest takie, ze "malobiusciaste" sa dosyc mlode i, hm, malo wiedzace o zyciu :) Ale moze to krzywdzaca generalizacja. A wyspecjalizowane sklepy dla biustow z serii A istnieja - np. www.daintylady.co.uk/ , www.aalingerie.com/ - lepiej pobuszowac w ladnych staniczkach, zamiast sie zamartwiac :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 10.03.07, 17:43 Wszystkie biusty mile widziane :) A moze sprobuj tez wprowadzic nowy trend na tamtym forum? Na mniejsze biusty jest mnostwo przepieknej, luksusowej bielizny, naprawde jest sie czym zachwycac, o czym pisac i co kupowac. Wiekszy klopot maja dziewczyny z miseczkami ponizej A (AA, AAA), ale i tu sa wyspecjalizowani producenci i sklepy. Starczy pogrzebac w sieci :) Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 10:40 Witam i ja :-) czytam czytam i wpadam w coraz wiekszą depresję - ja stanika dla siebie to już chyba nie kupię sobie nigdy..... Pod biustem 90, w biuście 110. Generalnie noszę Triumpha 80F ale tak do końca nie jestem zadowolona... Cieszę się jednak bardzo że nie jestem samotną "wielkobiuściastą" kobitką :-)) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 13.03.07, 10:48 Gwarantuje Ci, ze kupisz i to niejeden :) Od tego czytania to powinnas z depresji wychodzic, a nie w nia wpadac, bo my tu piszemy dokladnie o stanikach na Twoje wymiary. 80FF czy 80G jest wszedzie na peczki, a taki rozmiar bym Ci radzila - na 110 w biuscie F jest stanowczo za male przy tym obwodzie. Witamy w gronie :) (i bezczelnie polece swojego bloga - duzo linkow w jednym miejscu ;) Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 11:15 łooo matko, toż to namiaty :( Wprawdzie jestem wysoka - 172cm ale i tak powiem Wam że czuję się bardzo źle z tym czym obdarzyła mnie natura.... jakoś nie potrafię zaakceptować siebie takiej jaką jestem :(( Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witam:) 13.03.07, 11:25 do_rota35 napisała: > łooo matko, toż to namiaty :( Wprawdzie jestem wysoka - 172cm ale i tak > powiem > Wam że czuję się bardzo źle z tym czym obdarzyła mnie natura.... jakoś nie > potrafię zaakceptować siebie takiej jaką jestem :(( Hmmm. Chyba potrzebujesz otrzeźwienia :) Kobito! Czy bedziesz sie dla siebie bardziej akceptowalna noszac ZA MALY STANIK??? Nie widzisz, jaki to absurd? BTW czy widzialas kiedys stanik FF czy G? Nie da sie w nim zamieszkac, zapewniam :) Od za malego stanika biust Ci sie nie zmniejszy, bedziesz tylko gorzej wygladac, a i krzywde mozesz sobie zrobic. F w tym towarzystwie to malizna, prawdziwy biust zaczyna sie od GG, a i H tutaj to normalka. Daj spokoj... zeby marudzic na G to naprawde... poczytaj, pogladaj, to zmienisz zdanie :) Zapraszam do innych watkow :) Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 11:47 Noo dobra już nie marudzę :-) Idę czytać dalej :-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 13.03.07, 14:02 Dokładnie! Twój biust się od stanika nie zmieni (co najwyżej będzie wyglądał brzydziej lub ładniej, w zależności od tego jak dobrze go dobierzesz). Miseczka może się nazywać nawet i Z, ważne żeby była dobra! Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 14:45 A bo ja to całe życie miałam kompleks dużego biustu, nie było chyba momentu żebym dobrze się czuła z tym co mam. Kiedyś nosiłam 75E, potem próbowałam upchnąć się w 75F ale z marnym skutkiem, teraz mam dosłownie dwa staniki 80F - oczywiście minimisery bo w innych czuję sie jak wyrzutnia rakiet :-) ale muszę zgodnie z waszymi radami w innych wątkach poszukać czegoś co mi bardziej odpowiada, mam nadzieję ze się uda - bo te moje tak bardzo plaskaczą biust i mało atrakcyjnie to wyglada, albo ja to już mam obsesję.... Boję się jednak zamawiać w internecie bo co będzie jak nie będzie pasował...... ech Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 13.03.07, 14:55 O tym, czemu strach przed zakupami w sieci jest irracjonalny Kasica świetnie napisała tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=57356275 Swoją drogą - z moich prywatnych obserwacji wynika, że kompleks dużego biustu w 99% przypadków bierze się ze złych staników. Bo rzeczywiście można wpaść w kompleksy nosząc modele w stylu Doreen, a do tego wyglądając dwa razy grubiej niż w rzeczywistości. No i jeszcze musząc co chwila poprawiać zapięcie stanika, albo piersi w miseczkach. Poza tym kiedy nosi się złe staniki biust nie wygląda ładnie również po ich zdjęciu. Dopiero chodzenie w dobrze dobranych układa piersi z powrotem na swoim miejscu. No i ja nie wiem jak można nie lubić swojego biustu mając na nim takie cudo jak na przykład Arabella czy Zeta :). Dobierz dobry stanik, zobacz o ile ładniej w nim wyglądasz, a polubisz, albo przynajmniej zaakceptujesz swój biust :). Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 15:01 No i ja nie wiem jak można nie lubić swojego biustu mając na nim takie cudo jak > na przykład Arabella czy Zeta :) A jakiej to firm, podlinkuj proszę cobym pooglądała sobie :-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 13.03.07, 15:08 Freya. To takie dwa moje ulubione, ale ogólnie internetowy wybór jest wielki, więc osoba z kompletnie innym gustem niż ja też znajdzie staniki, które będą dla niej piękne ;-). A do rzeczy: Klasyczna czarno-różowa Arabella: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FRA-5721&colour=black Radosna Arabella w kolorze mocnego różu: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FRA-5721&colour=peonybrightmauve I obiekt moich westchnień, czyli urocza ostrygowa: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FRA-5721&colour=oysternude Bardzo delikatna biała Zeta: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FRA-AA5720&colour=white I seksowna randkowa czerwona Zeta: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FRA-AA5720&colour=red Zetę w niektórych sklepach da się jeszcze znaleźć czarną. Były też kolorowe, ale niestety chyba już nie do kupienia. Odpowiedz Link
do_rota35 Re: Witam:) 13.03.07, 15:22 Noo Kochana toż to prawdziwe cudeńka! Dziekuję bardzo :-)) Odpowiedz Link
kasica_k Takich cudeniek jest masa! 13.03.07, 16:48 Zajrzyj chocby na bravissimo.com, brastop.com, bellissima.com.pl, no i do watku o sklepach... Ponadto kazda firma ma na forum swoj watek (zobacz SPIS PRODUCENTOW, tam sa linki do watkow "firmowych") I do mojego bloga, rzecz jasna :)) Odpowiedz Link
ellena Re: Witam:) 04.03.08, 14:29 Dziewczyny! Witam Was cieplutko z zimnego i wietrznego Białegostoku. Trafiłam dziś rano na to forum i czuję jakby spadły mi klapki z oczu! :) Głupia wierzyłam, że noszę jedyny słuszny rozmiar 75B- w porywach do 80C, ale bardzo się myliłam. Od dziś już nic nie będzie takie samo :) A, że niedługo wychodzę za mąż, mam nadzieję, że chociaż do ołtarza, skoro wcześniej nie było mi to dane, pójdę z wypiętą piersią, nie obawiając się wystających fałdek i bułeczek :) Odpowiedz Link
ahaso Witam:) 28.03.08, 18:21 Witam serdecznie.Życie zrobiło się piękniejsze, nie jestem sama!Nie jestem potworem :))). Dawno temu, przed urodzeniem dzieci to był rozmiar 75c w porywach do d.Teraz to już 38j lub 40g, a może coś koło tego:)))). Jeszcze nie wiem. Wiem, że dzięki Wam będę wyglądała jak kobieta, a nie jak wór na kartofle. Nabrałam odwagi na zakupy w UK, zorganizowałam sobie kartę pre-paid. Wierzę, że znajdę swój rozmiar. Wielkie dzięki. Jesteście wspaniałe.ahaso Odpowiedz Link
beata197112 Re: Witam:) 13.03.07, 20:44 Z radością odkryłam to forum.Chyba miejsce w sam raz dla mnie 90 dd lub f Odpowiedz Link
maheda Oj, 90? 13.03.07, 20:52 I jak może być DD lub F? :) Ile masz - zmierzona porządnie pod biustem - centymetrów? :) Miarą krawiecką i CIASNO? :) Odpowiedz Link
dadaczka to i tutaj się przywitam :-) 14.03.07, 13:46 bardzo mi się tu podoba :-)) Dada nosicielka 80D z tendencją do E (czyli DD ;-)) Odpowiedz Link
maheda Albo E, albo DD ;-) 14.03.07, 13:54 www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia :) Różnica między DD a E ISTNIEJE, jeśli chodzi o staniki brytyjskie :) Odpowiedz Link
maheda Nosisz prawdopodobnie źle dobrany rozmiar... 14.03.07, 13:57 Jesteś pewna tego 80DD/80E? Zapraszamy tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=59001218 Wg tabeli Bellissimy (do której to tabeli moje rozmiary na przykład kompletnie nie pasują, więc spoko :) ), powinnaś celować raczej w 80G albo 75H? Odpowiedz Link
dadaczka a czego można być w życiu pewnym? ;-) 14.03.07, 14:14 to 80E to praktyka z moich ostatnich zakupów "stanikowych". W 80 D w 90% mam zdecydowanie za mało miejsca na upchnięcie cycuszków (no wyjątkowo jeszcze się mieszcze w niektóre chantelle), kupiłam ostatnio samanty, kostar, anity i (w avocado) creole 80E leżą dobrze. Mierzone F są za duże. Ale - przy biustonosza typowo "dla biuściastych" to E często jest jakby za duże. Stąd moje podejrzenia, że coś takiego jak DD pewnie by było najlepsze. Odpowiedz Link
maheda no tak :) 14.03.07, 14:25 Wchodzi Ci cała pierś do tej miski? Nic Ci nie zostaje pod pachami? Odpowiedz Link
dadaczka Re: no tak :) 14.03.07, 14:40 maheda napisała: > Wchodzi Ci cała pierś do tej miski? Nic Ci nie zostaje pod pachami? nienienie, na bułeczki pod pachami jestem uczulona (to już chyba wolę, jak mi wychodzi coś z przodu ;-) tak mam zwykle przy D - ale ofc żartuję, nic ma nie wychodzić i już). Lubię maniakalnie jak stanik dobrze leży, najbardziej bardotki, żeby dobrze podnosiły biust i robiły takie ładne jabłuszka. Przy miseczkach F (na ogół) i czasem przy E moje piersi po prostu ich nie wypełniają, miseczki się marszczą (jeśli są miękkie), albo są ewidentnie częściowo puste (jeśli usztywniane) Ale sprowokowałaś mnie do powtórnego i dokładnego zmierzenia się. Z przykrością stwierdzam, że chyba utyłam od ostatniego razu i pod biustem nijak nie może być mniej niż 84, a obwód.. hmm 108 na wydechu, przy wdechu nawet i 110. Ale rozmiary rozmiarami, a po przymierzeniu tych ...dziestu staników w ostatnich tygodniach (przy okazji zakupów) i tak się upieram: 80E w normalnych sklepach. Po prostu inne nie leżą jak trzeba. Odpowiedz Link
agnieshka023 witam 16.03.07, 09:40 Juz sie wpisalam na liste obecnosci wiec tylko sie jeszcze ladnie przywitam tutaj i pozdrowie wszystkie forumowiczki Aga 70G Odpowiedz Link
agnieshka_23 Re: witam 16.03.07, 10:35 Ale wstyd założyłam konto przywitałam się ze wszystkimi i nie moge sie zalogowac z powrotem- podaje mi ze wpisuje zle haslo- czyli pewnie jakas literowka mi sie wkradla. Powalczylam troche, ale w koncu zalozylam nowe ;O) Witam ponownie z tego konta w takim razie Odpowiedz Link
dadaczka hihi, ile to było miesiecy temu? cztery? 26.07.07, 17:14 no to teraz hau hau odszczekuję ponownie: żadne tam 80E (już o nich zapomniałam, chociaż to wspomniane avocado i anitę ciągle jeszcze mam), żadne 80F, metodą prob i błedow 75FF wzglednie G, a podejrzenia mam na 70 GG brytyjskie - tylko nie mam gdzie przymierzyć. Więc Mahedo - oczywiście miałaś racje ;-)) Odpowiedz Link
dadaczka w sprawie nicka 31.01.08, 17:20 to chcialam wyjasnic, ze na innych forach (dzieciecych, glownie chodzi o forum rowiesnicze i zwiazane z choroba mojego dziecka) zdarza mi sie uzywac innego: muress. I jesli mi sie zdarzy napisac tutaj pod tym nickiem, to ciagle ja. Taka schizofrenia nickowa mi wyszla, ale to dluga historia dlaczego i skad. Odpowiedz Link
weerek Re: Witam:) 18.03.07, 12:46 Witam wszystkie biuściaste! Odkrycie tego forum (dzięki pojawieniu się linka na portalu GW;)) było jak nieoczekiwany prezent:) Dzisiaj pisze po raz pierwszy, bo dotychczas pochłaniałam wątki, odwiedzałam polecane sklepy, etc. Ponieważ mam poczucie, że ja znam Was już całkiem dobrze, a wy nie macie pojęcia o moim istnieniu, postanowiłam zmniejszyć dysproporcję;) Khem, khem: Mam 80 cm pod biustem i 104 cm w biuście. Rewolucję w podejściu do rozmiarów staników przeżyłam jakieś dwa lata temu, po wizycie u Rudej Małpy (czyli Pani Hani z ul. Grochowskiej w Warszawie). Staniki firmy Dalia noszę 70G, ale mój pierwszy stanik firmy Freya (model arabella, o firmie i sklepie w CH Bemowo dowiedziałam się od Was:)) kupiłam 75 F. Forum poleciłam wszystkim biuściastym koleżankom i robi furorę;) Pozdrawiam wszystkie Panie. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 18.03.07, 12:50 Aa, momencik. To znaczy że w CH Bemowo mają Arabellę? Nigdy mi się tam nie chciało wybrać, na Bemowo mi nie po drodze, ale jeżeli mają to chyba się zdecyduję. Na ostrygową jeszcze nie liczę, ale mają ten cudowny wściekły róż :) ? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Witam:) 18.03.07, 13:38 Arabella? Na Bemowie? Dawno temu odpuściłam sobie ten sklep, ponieważ nie chce mi się tłuc przez pół miasta, aby poprzymierzać stos Felin o za dużych obwodach lub za małych miskach oraz jedengo rozciągliwca polskiego producenta, na jego szczęście nazwy nie pamietam. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Witam:) 18.03.07, 13:42 No właśnie też się trochę zdziwiłam, że w Warszawie mają Arabellę, a my tu o tym nie wiemy ;). Cenowo pewnie i tak gorzej niż w UK, ale jeśli faktycznie ją mają, to chętnie bym się wybrała i zmierzyła, jeśli kupienie tam zupełnie by się nie opłacało, to przynajmniej miałabym pewność, że zamawiam przez internet dobry rozmiar. Odpowiedz Link
butters77 Re: Witam:) 18.03.07, 14:13 weerek napisała: > > Forum poleciłam wszystkim biuściastym koleżankom i robi furorę;) I oby było nas jak najwięcej!:) Witamy serdecznie! Odpowiedz Link
weerek Freya w Edenie w CH Bemowo:) 18.03.07, 17:09 Bardzo mi miło, że mimo krótkiej bytności mogę donieśc o czymś, o czym jeszcze nie wszyscy wiedzą :) Od niedawna sklep Eden w CH Bemowo jest dystrybutorem staników Freya. Rozmiarówka oczywiście pozostawia wiele do życzenia, 70G była tylko jedna arabella, a 75F arabella i jeszcze jeden model (nie znam nazwy). Dla mnie wściekłego różu nie było, ale widziałam, że wisi na wieszaczku. Nie pytałam o jego rozmiar, bo mnie się bardziej podobał czarny z różowymi kokardeczkami i taki mam. Jeśli ktos ma daleko na bemowo, to lepiej najpierw zadzwonić i dowiedziec się, co w potrzebnym rozmiarze mają. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Freya w Edenie w CH Bemowo:) 18.03.07, 17:18 Jakbys mogla umiescic te dobra wiadomosc jeszcze w watku o sklepach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992 to by bylo fajnie :) Odpowiedz Link
weerek Re: Freya w Edenie w CH Bemowo:) 19.03.07, 09:08 Sory, zanim do tarła do mnie Twoja propozycja, założyłam osobny wątek... Wiem, że nie ma sensu robić bałaganu i obiecuję na przyszłość trzymać się istniejących list dyskusyjnych:) Odpowiedz Link
carmelli Re: Witam:) 19.03.07, 02:28 Witam Dziewczyny! Hmmm na tym forum przynajmniej smialo moge sie kierowac bezposrednio w kierunku plci pieknej, bez wiekszych obaw, ze kogos pomine;))) Z dzika radoscia przemierzam otmety watkow na tym cudownym forum i dziekuje Wam, ze jestescie!!:)) Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link