Dodaj do ulubionych

ukosne ciecie

10.05.06, 22:21
dziewczyny mam do Was pytanie. czy ktoras z was nie moze nosic biustonoszy z
ukosnym lub poprzecznym cieciem? moje piersi w takowych wygladaja zle
mianowicie robia sie okropne szpice do przodu zbiera sie tam czasem tez sie
faldka materialu i nic na to nie pomaga, probuje 70E, 70D, 75D i nic dzis
przymierzylam z 15 takich stanikow i wyszlam z pustymi rekami. jestem
rozczarowana bo w skapym wyborze ladnych stanikow moj staje sie ograniczony
do tych z szyciem pionowym czyli tzw. balkonikiem:(
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: ukosne ciecie 10.05.06, 22:46
      ja mam dokładnie odwrotnie, i to widzę, przy podobnym rozmiarze - nie mogę nosić balkoników - mój biust wygląda w nich koszmarnie.
      jeden z moich ulubionych biustonoszy:
      www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_prod&page_id=search&cat_id=0&mid=0&id=5196&page=5&sizeslt=59&sess_id=7c3a7764c743b443188c4b6a7b701e3b
      • lilivith Re: ukosne ciecie 10.05.06, 23:12
        jaki sliczny! az mnie skreca z zazdrosci! a co jest nie tak przy balkonikach,
        jesli moge tak niedyskretnie spytac? ja wlasnie wczoraj kupilam sobie sliczny
        stanik tej firmy ale niestety 75 i juz dzis widze ze mi tyl podjezdza do gory
        co zdaje sie jest znakiem ze za szeroko pod biustem:( buuuuuuu
        • kruszynka301 Re: ukosne ciecie 11.05.06, 07:11
          przy balkonikach mój biust się dzieli na pół, wyskakuje z niego, generalnie źle się czuję w takiej konstrukcji - moim ideałem są biustonosze, których wogóle nie czuję podczas noszenia (ten z linku taki jest) - ale każda z nas ma inny biust;).
          To, że stanik podjeżdża do góry, faktycznie oznacza, że jest zbyt szeroki pod biustem - spróbuj wymienić. Akurat Elle ma stosunkowo szerokie staniki, w porównamiu z innymi.
          • lilivith Re: ukosne ciecie 12.05.06, 09:15
            chyba nie moge juz wymienic bo juz go nosilam ale poprosze mame zeby mi go
            przeszyla. ale nauczylo mnie to ze muszu upiorac sie przy 70!
    • yaga7 Re: ukosne ciecie 11.05.06, 06:51
      Ukośne to od biedy ujdzie, ale pod warunkiem, że w tej drugiej części jest
      pionowy szew.

Poprzeczne odpada. Mam taki jeden stanik i spłaszcza mi biust tak w poziomie i
      robią mi się takie stożki, jak się patrzy z boku - czubkiem jest całe poprzeczne
      cięcie.

Dlatego staram się kupować staniki tylko z pionowym - w takich moj biust wyglada
      zdecydowanie najlepiej :) Fakt, takich jest mało. Dlatego mam też czasem z
      ukośnym i z tym pionowym cięciem w dolnej części.

Już myslalam, ze cos ze mną jest nie tak, bo dużo dziewczyn pisało, że to
      pionowe cięcie im nie odpowiada, a tu się okazuje, że jest ktoś podobny do mnie
      :) fajnie :)
      Polecam model Eliza A042
      www.sklep.samanta.pl/sklep.php?komplet=255
      Tam w sklepie jest juz przebrana rozmiarówka, ale jeszcze cos powinno byc w
      normalnych.
      • lilivith Re: ukosne ciecie 12.05.06, 09:13
        przepiekny! ide dzisiaj polowac na niego, strasznie sie podniecilam ze jest w
        kolorze bordo, od pary lat marze o takim kolorze a jak nie znajde w sklepach
        normalnych to sobia zamowie przez internet granatowy tez bedzie fajny! dzieki
        za inspiracje1
        • yaga7 Re: ukosne ciecie 12.05.06, 12:14
          On jest fajny dlatego, że ta koronka na miseczkach się nie rozciąga - no w ogole
          jest fajny. Cieszę się, że się na cos przydałam :)
          • lilivith Re: ukosne ciecie 12.05.06, 20:00
            wlasnie wrocilam z polowania, bylAM W GALERII KAZIMIERZ (JESTES Z KRAKOWA,
            PRAWDA?) wybor teraz maja zaloznie maly tylko jeden pasujacy rozmiar i skosne
            ciecie#$%@^*&^ mac! jutro powloke sie do plazy moze tam znajde moj wysniony
            kolor bordo!
            • yaga7 Re: ukosne ciecie 13.05.06, 07:28
              Tak, jestem z Krakowa.
              Pamiętam, że duży wybór Samanty był w takim małym sklepiku na Długiej, tak w
              srodku, idąc od Rynku po prawej stronie, gdzieś w okolicach przystanku
              tramwajowego. Ewentualnie na Sławkowskiej jeszcze mają.
              Powodzenia :)
    • butters77 Re: ukosne ciecie 11.05.06, 09:30
      Tu już troszkę było o cięciach miseczek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37884434&v=2&s=0
      • beatrycze_b1 Re: ukosne ciecie 13.05.06, 09:08
        Dla mnie idealne sa wlasnie tez biustonosze z cieciami pionowymi,wiec nie
        jestes jedyna :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka