Dodaj do ulubionych

brastop.com i klapa :(

15.05.06, 15:11
Skuszona opisami i za ciasnymi stanikami, zakupiłam sobie zachwalaną Freya
Chloe Cotton Bra Aqua Print.... no śliczny - racja, śliczny - ale tylko na
zdjeciu....
Ze sklepu dostałam zwykły bawełniany stanik, z nieładnym wykończeniem
ramiączek, o rozmiar większy niż zamówiłam! :( mimo, że na kartce którą
przysłali był napisany dobry rozmiar... W dodatku dostałam nie ten kolor co
trzeba... Mam nadzieję, ze to uczciwa pomyłka, a nie że sklep pozbywa się tego
co mu zbywa wciskając klientom ochłapy.... Aż mi sie smutno zrobiło.. jak dla
mnie to nie są tanie staniki, a wysyłanie tam i spowrotem też kosztuje... no i
jakoś tak niefajnie... I kolejny raz sie utwierdzam w przekonaniu, ze kupic
stanik dla siebie wcale nie jest łatwo.
W oczekiwaniu na odpowiedz sklepu - pozdrawiam wszystkie biusciate.

Butters - jak chcesz, to prosze usun tego posta, albo moze przesun do "sklepy
internetowe". ale tak jestem rozgoryczona, ze musiałam tu napisać.
Obserwuj wątek
    • ansil Re: brastop.com i klapa :( 15.05.06, 15:42
      bo.tak- jak oni popelnili blad to musza za przesylke zaplacic..
      tak mi sie przynajmniej wydaje..
    • maith Re: brastop.com i klapa :( 15.05.06, 16:09
      To teraz czekamy, jak się ta sprawa zakończy.
      W końcu wiele z nas tam zamawia. Napisz koniecznie, co dalej.

Nie podejrzewam ich o wciskanie czegokolwiek, bo ja miałam z nimi akurat
      odwrotny problem - odesłali mi pieniądze od razu, jak zobaczyli, że nie mają
      rozmiaru, na który chciałam wymienić. A ten rozmiar pojawił się za kilka dni i
      w końcu musiałam go zamówić jeszcze raz ;-)

Oczywiście, że przy ich błędzie odesłanie powinno być na ich koszt. Jeśli coś Ci
      się nie spodobało, to jest inaczej, ale jeśli dosłali Ci zły rozmiar... Ale
      rozumiem, że ten nieprawidłowy rozmiar jest gdzieś zaznaczony na staniku i jest
      niezgodność między dołożoną kartką a rozmiarem na metce?

Nic się nie martw na zapas i od razu nam napisz, jak się sprawa zakończyła :-)
    • ekler.ka Re: brastop.com i klapa :( 15.05.06, 21:23
      no on jest bawelniany,pisalam o tym,ale przyjemny...kurcze,a ramiaczka
      fajne,przynajmniej ja bylam zadowolona,zreszta zdjecie jest w galerii..ech.a o
      wciskanie kitu ich raczej nie podejrzewam...
    • butters77 Re: brastop.com i klapa :( 16.05.06, 09:51
      Tez myślę, że to pomyłka - nie wciskaliby Ci nieodpowiedniego koloru i
      rozmiaru.. Mi się zdarzyło, że zamówiłam w Brastop 2 rzeczy, a przyszła jedna z
      informacją o braku drugiej i dokonanym zwrocie pieniędzy za nią.
      Mam nadzieję, że Twoja sprawa zakończy się pomyślnie.

Co do samego modelu, to ja też mam chrapkę na Chloe - ale właśnie dlatego, że
      jest miękki i bawełniany (wiem to z wypowiedzi Ekler.ki).. Cóż, po prostu po raz
      kolejny okazało się, że opisy produktów w sklepach szwankują - i lepiej popytać
      forumek..
    • bo.tak wieści z brastop 22.05.06, 11:05
      Czesc dziewczyny,

Odpisali mi dopiero dzisiaj, po kolejnym mailu ;) (niecierpliwa jestem) ze
      odesłali mi w piątek, i że taki kolor miał być (!) że wszystko to wina złej
      jakości zdjęc na stronie, ktore mają od producenta... ja nie wiem, ale na tym
      zdjęciu nie wygląda jak "niebieskie maźki" - chociaż całkiem ładne...) i
      napisany jest kolor: waterprint, a wtedy przysłali SKY.. czy to ten sam kolor?
      www.brastop.com/cgi-bin/sh000099.cgi?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww%2ebrastop%2ecom%2facatalog%2fsearch%2ehtml&WD=cotton&PN=Freya_Chloe_Cotton_Print_atod%2ehtml%23a201944356001Z#a201944356001Z
      na jak byki napisane ze "Aqua Print", a na metce stanika był SKY.... albo ja już
      nic nie wiem... albo nie wiem co... Ekler.ka ty masz juz taki stanik - powiedz
      mi czy to jest taki sam kolor??

O błednym rozmiarze w mailu ani słowa...

no nic. Czekam na przesyłke, powinna dojść w tym tygodniu.
      pozdrawiam
      • ekler.ka Re: wieści z brastop 22.05.06, 15:00
        ja go mam akurat w kolorze candy- czyli rozowy.ale wszedzie gdzie go widzialam w
        tej twojej wersji (nawet zdjecie to samo) opisywany byl jakos sky,sky blue.
      • zuzia_65g Re: wieści z brastop 26.05.06, 12:48
        Tez mam ten sam stanik. Na metce jest napisane sky. Ja moj kupilam z Bravissimo
        jak w czasie pobytu w Londynie. Podejrzewam, ze ta inna nazwa to wymyslona
        przez nich, a stanik jest ten sam. Czasami jak zamawiam z Bellissima czy Bieli
        to metki maja nazwy angielskie, a w opisie produktu jest nazwa polska. Nie
        zawsze jest doslownie przetlumaczona. Domyslam sie, ze dla ulatwienia. Moze
        Brastop chce po prostu byc oryginalny i wymysla swoje nazwy :-) Ale tak na
        serio to wydaje mi sie, ze to ten sam stanik.
    • maith Jak wątek narzekalny... 26.05.06, 11:39
      To jak mamy wątek narzekalny, to i ja się dołączę. Tylko nie wiem, czy mam
      narzekać na Brastop czy na pocztę. Zamówienie złożyłam 2 tygodnie temu, w
      piątek, konto obciążyli mi w poniedziałek, do tej pory nic nie przyszło.
      Normalnie bym się nie przejęła, ale przesyłki z Brastopu do tej pory docierały
      po 3 dniach. Inna sprawa, że wtedy zamawiałam po 1 staniku i wysyłali go w
      kopercie, która mieściła mi się w skrzynce, a teraz zamówiłam więcej, to byłaby
      większa. A nie wiem, jak poczta rejestruje i czy w ogóle, takie większe,
      niepolecone przesyłki. Do tego dostałam dziwny zwrot na konto z Brastopu, jakby
      za 1 stanik i już nic nie wiem. Do Brastopu napisałam 2 dni temu, dziś powtórnie
      (też nie mam cierpliwości ;-) i sobie czekam na odpowiedź.
      Jak będę wiedziała, co się stało i jak sprawa się skończyła, to Wam napiszę.
      • ekler.ka Re: Jak wątek narzekalny... 26.05.06, 15:46
        wiecej chyba tez wysylaja w kopercie-ja tak dostalam 3,w tym jeden usztywniany...
    • bo.tak odpowiedzieli i odesłali 28.05.06, 12:45
      Cześć dziewczyny. Dostałam swoją przesyłkę. Tak jak zgadłyście - napisali,że
      nazwezmienili sami, i ze to wina zdjęc na stronie - bo marna jakosć, wygląda jak
      biały, a tak na prawde jest zielonkawo-niebiesko-białawy. Ale już mi sie podoba
      ;) kobieta zmienną jest... a to dlatego że.. jest super wygodny!
      Przysłali mi w paczce mój rozmiar - i jakgo ubrałam to nie miałam ochoty ściągac
      :) super wygodny, polecam :)
      Więc podsumowując, przygoda z brastop skonczyła się po miesiącu od zamówienia,
      na szczęscie szczęsliwie.

pozdrawiam i dzieki za pocieszania :)
      • butters77 Re: odpowiedzieli i odesłali 28.05.06, 12:53
        Fajnie, ze się udało - miłego noszenia!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka