irenka65f Re: Ewa Bień 30.05.09, 16:05 Dzisiaj odebrałam Selenę soft. Śliczny. Niestety miseczka okazała się za duża. Wybrałam wg ich tabeli, na 73/92 rozmiar 65G. I znów moja siostra, która nawet nie raczy zajrzeć na to forum ma śliczny biustonosz. Obwód trochę luźniejszy niż Freyowych Grety i Pollyanny (takie mam), ale wcale nie wygląda na rozciągliwy. Niestety nie mogłam zmierzyć bo siostrzyczka jak już założyła to nie chciała zdjąć :-( Odpowiedz Link
aga.609 Re: Ewa Bień 30.05.09, 22:40 irenka65f napisała: > Dzisiaj odebrałam Selenę soft. Śliczny. Niestety miseczka okazała się za duża. > Wybrałam wg ich tabeli, na 73/92 rozmiar 65G. Na mnie 65g trochę odstawało, natomiast dzisiaj dzięki Mahedzie (za co oczywiście bardzo dziękuję) okazało się, że miska jest akurat (chociaż miałam nadzieję na więcej luzu), tylko trzeba było trochę obwód zmniejszyć. oczywiście wszytko na miejscu w Li Parie na chmielnej. i od razu inaczej leży! Odpowiedz Link
irenka65f Re: Ewa Bień 31.05.09, 19:25 Ooo, to cenna informacja. Mi obwód wydał się nie taki luźny. Zapięłam na środkową haftkę. To zamówię sobie F. Wychodzi, że mam akurat 2 cm mniej od Ciebie, a nie chcę za dużo luzu. Wpadłam z stanikomanię i będę z lubością kupować staniki jak powyrastam z pierwszych. Już nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link
irenka65f Re: Ewa Bień 08.06.09, 22:53 Właśnie odebrałam. Fioletowa Selena 65 F. Śliczna. Piękny kształt. Rzeczywiście trochę luźnawa. Zapinam na środkową haftkę, a jak się uprę to i na ostatnią. Najwyżej podszyję. I Minerwa. Zamówiłam 65 F i G. Wypada mniejsza od Seleny. Nawet mierząc miseczki do siebie wygląda, że Selena ma większe. Za to Minerwa ma te miseczki takie trochę rozciągliwe. Nie wiem czy będą dobrze trzymać, chociaż 65G to w sumie niewielki biust. Chyba ciut ciaśniejszy obwód. Nie robi takiego pięknego kształtu jak Selena, ale bardzo mi się podoba. Pomyślę jeszcze, ale może zostawię sobie G. Będzie pod trochę grubsze bluzki bo widać szwy. No to mam już 5 staników w dobrych (czy na pewno?) rozmiarach. Ale wciąż nie mam niczego pod obcisłe bluzki. Ostatnio włożyłam 70D, które nosiłam jeszcze niespełna miesiąc temu. Tragedia. Myślałam podszyję i jakoś przetrwam, ale po zwężeniu obwodu i wygarnięciu bułek zrobił się klasyczny czteropierś. Co jak teraz mam nosić? Cieńsze bluzki zaczynają kurzyć się na dnie szafy ;-( Odpowiedz Link
metia Mały raport z Granexu (Wrocław) 01.06.09, 23:03 Byłam dziś na Szczytnickiej. Ogólne wrażenie ze sklepu pozytywne: Panie ekspedientki nie robią wielkich oczu na prośbę o 65f/g i chętnie dzielą się wszystkim, co mają w podanym rozmiarze. Zaoferowano mi także sprowadzenie rozmiaru, którego nie było. Ale to raczej sklep dla bardziej zaawansowanych użytkowniczek, bo fachowego bra-fittignu się nie uświadczy - byłam w kabinie ponad 30 min. i ani razu nie spytano mnie, czy stanik dobrze leży, czy coś donieść itd. A w kabinach obok inne klientki radośnie mierzyły 75b i 80c ;) A teraz do staników. Mierzyłam to, co było z kolekcji wiosennej 2009 z softów i nowych softów, czyli nowe modele. (I Kaliope soft czarną z prawie poziomym szwem - ale to był taki dramat, że przemilczę ;)). Ogólnie muszę stwierdzić, że dużomiseczkowości, o której była mowa kilka razy, nie stwierdziłam. 65f na moje 74/93-94 zdecydowanie za małe, 65g na styk. 65h (na stronie internetowej jest wymienione przy modelach "pseudoarabelkowych") nie było, ale ma się pojawić. Na zdecydowany minus ramiączka - b. rozciągliwe i jakoś dziwnie zawijają sie przy tym metalowym regulatorze :/ No i ceny - ok. 100- 130zł. W porówaniu z Freyą niby nie aż tak dużo, ale za tyle można mieć Effuniaka. Poszczególne modele: NUMA: b. ładny model, niestety siateczka jest dość miękka i wiotka, więc całość kiepsko trzyma, zwłaszcza po wygarnięciu. Obwód luźny (od razu najciaśniejsza haftka). Krój "arabelkowy" (specjalnie założyłam dziś arabelkę, żeby porównać), ale nieco wyższy niż w arabelce mostek i nie robi arabelkowych zadartych nosków. ERATO: jeszcze ładniejszy, ozdobiony srebrnym haftem na białym tle. Siateczka nieco sztywniejsza, więc obwód ciaśniejszy i podtrzymanie ogólnie lepsze. Krój "arabelkowy", ale wyższy niż w arabelce mostek i trochę spłaszcza. Ogólnie leżał najlepiej ze wszystkich mierzonych przeze mnie staników i chyba go kupię, jeżeli Rea 65g nie będzie dobra. SELENA: od strony wizualnej ładna, zwłaszcza fiolet. Krój half-cup z pionowym szwem. Niestety wzorko-haft jest dość wypukły i u mnie był widoczny pod jasną bluzką. O dopasowaniu nie mogę się wypowiedzieć, bo 65g nie było, a 65f zdecydowanie za małe (we wszystkich 3 kolorach). Obwód wydał mi się dośc ciasny, ale to mogło być związane z za małymi miseczkami. AURORA: wizualnie piękny! Srebrny haft jest dużo ciemniejszy, niż na zdjęciach (właściwie jest ciemnoszary) i było go widać pod jasną bluzką. 65g leżało bardzo źle, pionowy szef załamywał się mniej więcej w 1/3 wysokości i kształt biustu był bardzo dziwny. Szkoda :/ REA: Z wyglądu mało efektowny, trochę (ale tylko trochę) podobny do Casablanki, ale przypadł mi do gustu właśnie przez prostotę. Ma dość ciasny obwód i miseczka dobrze się układa. Niewidoczny pod jasną bluzką. Niestety 65f za małe, zamówiłam sobie 65g i jeżeli będzie dobre, to kupię je zamiast Erato, które kosztuje prawie 130zł (Rea - 99zł). Więcej modeli nie było w moim rozmiarze (gdzieś na wieszaczakch widziałam jeszcze Minerwę i Junonę), ale można się dopytywać i w miarę możliwości Panie będą sprowadzać. To chyba tyle :) Odpowiedz Link
mujer_bonita Re: Mały raport z Granexu (Wrocław) 01.06.09, 23:24 metia napisała: > REA: Z wyglądu mało efektowny, (...) > Niewidoczny pod jasną bluzką. Niewidoczny... a jak z odznaczaniem się? Odpowiedz Link
metia Re: Mały raport z Granexu (Wrocław) 01.06.09, 23:28 Hmmm :) Haft jest w Rei mniej wypukły niż w Selenie. ale nie jest całkiem płaski. U mnie się nie odznaczał, ale bluzka nie była za bardzo obcisła w rejonach biustowych. Odpowiedz Link
klakierka Re: Mały raport z Granexu (Wrocław) 10.06.09, 20:06 Dziewczyny mam pytanie :0 mój rozmiar to 34F ale nie wiem jaki zamówić z ewy bień- w sklepach stacjonarnych nie spotkałam zeby pomierzyć i chba bede zamawiać przez net tylko nie wiem czy sugerować się ich tabelką?? ta co maja na stronie?? chodzi mi o biały lub kremowy w miare gładki biustonosz a na jej stronie kilka by mi odpowiadało :) Odpowiedz Link
confused.girl Re: Mały raport z Granexu (Wrocław) 19.04.10, 18:46 To ja też zdam raport z wizyty w Garnexie - jestem zachwycona:) Kupiłam model "rea", za kilka dni zdam relację, jak ponoszę. Póki co bardzo podoba mi się kształt, który daje pionowy szef. Panie w sklepie są bardzo miłe i pomocne, dużo lepiej się tam czułam niż we wrocławskiej milli, chociaż szkoda, że z rozmiarów 65 mają tylko ewe bien i samante. Zdecydowanie wrócę tam nie raz. Nawet już Mamie poleciłam, żeby wybrała się tam poprzymierzać "uświadomione" rozmiary:) Może nie ma brafittingu, ale widziałam, jak panie innej klientce tłumaczyły, że obwód nie może być zbyt lużny,a w przymierzalni jest wywieszona ulotka lobby z informacjami, jak wygarniać i dobierać rozmiar:) Odpowiedz Link
salomea_ Re: Ewa Bień 18.07.09, 22:04 Właśnie zmordowałam się szukaniem stroju kapielowego dla siebie w rozmiarze 70f. Panache znalazłam w ebras.pl, ale jednak takie nic ciekawego jeśli chodzi o kolory. Dlatego zaciekawiła mnie Ewa Bień. Z tego co piszecie, powinnam kupic 65 i udało mi sie znaleźć 65g w takie oto śliczne kolory: www.ewabien.com/eshop/?prod,1105 może zaryzykuje też z jakimś stanikiem, bo rzeczywiscie są przepiękne. Odpowiedz Link
fieruska Re: Ewa Bień 19.07.09, 08:35 salomea_ napisała: > Właśnie zmordowałam się szukaniem stroju kapielowego dla siebie w rozmiarze 70f > . Panache znalazłam w ebras.pl, ale jednak takie nic ciekawego jeśli chodzi o k > olory. Dlatego zaciekawiła mnie Ewa Bień. Z tego co piszecie, powinnam kupic 65 a jakie masz wymiary ,koniecznie napisz jak juz dostaniesz ten kostium ja tez sie zastanawiam nad kupnem ich bielizny > i udało mi sie znaleźć 65g w takie oto śliczne kolory: > www.ewabien.com/eshop/?prod,1105 > może zaryzykuje też z jakimś stanikiem, bo rzeczywiscie są przepiękne. Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Ewa Bień 19.07.09, 11:36 Tylko upewnij się, że figi S będą dla Ciebie odpowiednie (88-92 w biodrach). Nie, żebym sądziła, że jesteś szersza ;) ale pamiętaj, że u Ewy Bień niestety rozmiar majtek jest uzależniony od obwodu pod biustem. Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Ewa Bień 25.10.09, 20:00 Mierzyłam dziś model z nowej kolekcji, Selena, na foto po lewej stronie (przezroczysta balkonetka): www.ewabien.com/eshop/products/ewabien.php?%27Selena%20bordowy%20soft%20i%20push%20up.jpg%27,500 Rozmiar 65H. Że dziobował, to pikuś. Ale że obwód 65 był na mnie luźny, a przynajmniej niestabilny, to już przesada. Przecież ja mam pod biustem: ciasno - 70, normalnie - 77, na wdechu - 83... Odpowiedz Link
klymenystra Re: Ewa Bień 26.10.09, 12:44 Ja mam teraz w mierzeniu Selene balkonik i half cup 65G - rozmiarowo super, obwod na razie na najluzniejsza haftke (oba sa czarne, najscislejsze). Ksztalt w obu mi odpowiada, balkonik ladnie zbiera, ksztalt z profilu to lekko zadarte noski (ale mniej niz w Arabelli), w half cupie ladne jabluszka. Niestety, w half cupie ramiaczka nadal sa zbyt blisko pach. Roszerzyli rozmiarowke do J, czyli w okolice brytyjskiego 30H, jak wynika z moich obliczen. Jak zobacze, jak sie te staniki spisuja w akcji, to opisze wrazenia. Odpowiedz Link
kasiulkasp Ewa Bień Kora Soft 65G 28.10.09, 10:42 Stanik jest po prostu śliczny, kupiłam od forumki za niedużą cenę:) Muszę tylko powiedzieć że miski są niepolskie:P 65G wypada angielskie, nie wiem w nowszych modelach chyba jest inaczej. Po pierwsze sam wygląd jest nieziemski:D Obwód luźnawy, ale u mnie jest ok. Jedynym minusem są ramiączka - wizualnie śliczne, ale dla mnie za szeroko rozstawione, i drapią przez to, ale jestem w stanie wytrzymać. Stanik dobrze zbiera, nie zauważyłam żeby jakoś ekstra podnosił, ale dobrze kształtuje, chodziłam w nim 2 dni i kulki jak się patrzy zostawia:) Ogólnie jestem zadowolona i myślę nad kupnem czegoś z nowej kolekcji:) Odpowiedz Link
ania.biulandia Poprawa jakości 05.03.10, 12:46 Nie chcę pisać tu jakiś listów pochwalnych i wciskać kitów ;) spróbuję obiektywnie opisać markę, której dałam kredyt zaufania i która jest dostępna w moim sklepie. Plusy: - bardzo dobra konstrukcja half-cupów, dostępna mniej więcej do brytyjskiej miski F/FF, które dają dobre podtrzymanie. - obwody mniej rozciągliwe niż we wcześniejszych kolekcjach, np. Rea w obwodzie 70 ma ok.57cm w spoczynku i rozciąga się do 77 cm, selena tak samo. Najciaśniejsze według mnie są Nike i Izyda - w spoczynku ok. 58cm, rozciągają się do 74cm. - Selena, Nike, Izyda, Rea z miseczką ciętą na trzy dostępne są do miski J w obwodzie 65,70, a w 75 do I, 80 do G. Miski są dosyć spore, gdyż ja nosząc brytyjskie 32GG/H mieszczę się w bieńowskie 70I. - stosunkowo wąskie fiszbiny, takie freyowe do G - odpinane ramiączka w większości modelów - doły do komleptu dostępne są w trzech wersjach - szorty, figi i stringi - przepiękne i staranne wykończenie haftów Minusy: - rozmiarówka średnia, bo nie obejmuje wszystkich dużych biustów - brak w uświadomionych modelach mniejszych misek 65B,C 70B,C - w tych rozmiarach są puszapy, które mają strasznie rozciągliwe koronkowe i siateczkowe obwody - inne materiały niż w modelach New i Soft - po intensywnym noszeniu przez miesiąc moja Izyda 70I rozciągnęła się już 3cm. - podtrzymanie większych biustów, tak od FF brytyjskiego nie jest do końca stabilne, tzn. czuję się komfortowo, biust mi nie skacze, ale czasami mam wrażenie, że "faluje". Ogólnie pozytywnie, ale męczę dystrybutora żeby było jeszcze lepiej. Szkoda również, że nie może być ciut taniej, ale o tych mechanizmach już wiele było na lobby... :/ Odpowiedz Link
confused.girl westa 19.04.10, 19:28 Może któraś ma/mierzyła i napisze coś więcej? Podoba mi się taki arabelkowy krój, a oryginalna arabelka nie bardzo mi do gustu przypadła;) Mierzyłam Numę 65f - fiszbiny były ok, ale góra bardzo odstawała. Mierzyłam też Erato - już mniej odstawało, ale też bez rewelacji. Zastanawiam się nad Westą, ale nigdzie nie mogę opinii znaleźć:( Odpowiedz Link
confused.girl Rea, biała soft, pionmowy szef, 65f 05.05.10, 12:20 Już trochę w niej pochodziłam, więc mogę zrecenzować:) Plusy: +bardzo ładna wizualnie +robi śliczny, okrągły kształt +podnosi +obwód w miarę ścisły (na moje 72cm pod biustem, 92cm w biuście) Minusy: -szeroko rozstawione ramiączka i do tego bardzo grube. Sprawiały mi ból, więc wymieniłam na cieńsze i jest ok. Nie spadają -nie podtrzymuje dobrze:( myślę, że gdyby ramiączka nie były tak szeroko rozstawione, mogłoby być lepiej -cena - co prawda 100zł to w porównaniu z brytyjczykami w polskich sklepach to nie majątek, ale biorąc pod uwagę słabe podtrzymanie to trochę za dużo -w ciągu dnia miski się osuwają, ale obwód nie idzie do góry, więc znów podejrzewam, że może to być wina tych nieszczęsnych ramiączek;) Dodam jeszcze, że materiał miski na początku mnie drapał, ale po dniu noszenia przestał. Mam nadzieję, że w przyszłych kolekcjach poprawią konstrukcję, bo kształt jest naprawdę super:) Miałam chrapkę jeszcze na szafirową Selenę, ale chyba nie jest warta tych 100zł, wolę dorzucić i zamówić sobie coś z uk. No chyba, że mój rozmiar ostanie się do czasu wyprzedaży;> Odpowiedz Link
marsmig Re: Rea, biała soft, pionmowy szef, 65f 05.05.10, 15:14 ...mam i ja! Jest to mój najlepiej leżący stanik, z tych, które obecnie posiadam. W ciągu dnia nie czuję, że mam go na sobie. Robi ładny, okrągły ale i naturalny kształt - bez efektu dwóch piłek pod brodą, który mi się nie podoba. Koronka nie odznacza się tak bardzo pod elastycznymi, obcisłymi bluzkami, jak możnaby się tego spodziewać. Estetyka Rei i Seleny jest dla mnie mistrzowska, nie widziałam tak ładnych (w moim pojęciu) brytyjczyjów, o polskich stanikach nie wspominając... Koronka i kolory - super. Kupiłabym sobie hurtem, gdyby nie następujące wady: Obwód 65 jest dla mnie w oryginale trochę za luźny, w związku z czym muszę zwężać. Nie lubię robić przeróbek na nowych rzeczach, wolałabym kupować od razu ściślejsze. Odpinane ramiączka same w sobie są dla mnie plusem, ale pętelka jest wszyta w takim miejscu, że metalowa sprzączka okropnie rypie pod pachą. Poradziłam sobie w ten sposób, że przepięłam ramiączka na krzyż, a jak potrzebuję równolegle, to wpinam sprzączkę w taką ukrytą pętelkę już pod miseczką. Jest to podszyta końcówka pętelki właściwej, ale jej funkcję pełni znakomicie. Wolałabym jednak, żeby pętelki były wszyte minimalnie bliżej środka miseczki. W związku z tymi dwiema wadami, zamiast kupować hurtem teraz, poczekam do kolekcji jesiennej, w której mam nadzieję, że zostaną one poprawione. Wtedy kupię wszystkie śliczne, koronkowe, kolorowe staniczki z pionowym szwem :D Podobają mi się tak bardzo, że w zasadzie nie chcę już innych. Dlatego mam nadzieję, że producent weźmie sobie do serca moje uwagi dotyczące wad ;) Odpowiedz Link
confused.girl Re: Rea, biała soft, pionmowy szef, 65f 05.05.10, 15:33 Zgadzam się co do designu:) Również w mój gust trafiły, bo mało który brytyjczyk mnie zachwyca;) Jeszcze tylko chciałam dodać, że czasem są duże różnice między poszczególnymi kolorami w tym samym rozmiarze. Z Rei mierzyłam czarny i biały i ten pierwszy był wyższy pod pachą, wrzynał się i sprawiał ból już podczas mierzenia, a w białym tego problemu już nie było:) Dziwne. Odpowiedz Link
ania.biulandia confused.girl 05.05.10, 23:11 Jest szansa, że producent weźmie sobie do serca Twoje słowa, ostatnio EB zaczęła intensywnie słuchać klientek :) Mam w sklepie Reę w czerwieni i złocie i nie zaobserwowałam żadnych różnic, dziwne? Może to zależy od tego w którym sezonie wszedł kolor? Bo Czerwony i złoty są z zimy 09. Szeroko rozstawione ramiączka - to chyba też zależy od ramion, zobacz proszę EB na Balkonetce - są zdjęcia mojej modelki, czy u niej jest podobny efekt jak u Ciebie? Odpowiedz Link
confused.girl Re: confused.girl 06.05.10, 08:49 No to bardzo mnie ucieszyłaś i mam nadzieję, że w kolejnym sezonie ich biustonosze będą jeszcze lepsze:) - na pewno wtedy chętnie się w nie zaopatrzę:) Widziałam zdjęcia na balkonetce, właściwie to miałaś bardzo dobry pomysł z ich zamieszczeniem, bo mnie bardzo zachęciły:) Co do szeroko rozstawionych ramiączek to to nie jest tak, że one mnie obcierają (tutaj winna była ich grubość, ale już je zmieniłam) czy uciekają gdzieś pod pachę, tylko wydaje mi się, że nie trzymają tej miseczki dobrze - mam wrażenie, że podczas noszenia im dalej od ramiączka ku środkowi, tym stanik bardziej osuwa się w dół i to tylko z przodu. Odpowiedz Link
marsmig Re: confused.girl 06.05.10, 12:39 Mnie te ramiączka strasznie drapią i obcierają przy zapięciu z przodu i prawdopodobnie jest to spowodowane bardzo szerokim rozstawem ramiączek przy jednoczesnym relatywnie wysokim zabudowaniu pachy. Obejrzałam sobie wczoraj ten stanik pod kątem konstrukcji i ponieważ miska jest z cieniutkiej koronki, to pętelka do zapięcia musi być przyszyta do taśmy stabilizującej obwód. A ponieważ obwód musi się skończyć, aby zaczęła się miseczka, to de facto zapięcie wypada mi pod pachą. Ewentualnym rozwiązaniem problemu byłoby uszycie stanika o obwodzie niższym z góry właśnie o szerokość tej taśmy - taśma byłaby niżej, zachodziłaby od góry trochę dalej na miseczkę i zapięcie wypadałoby już na gładkiej piersi. Drapie mnie zarówno metalowa sprzączka, jak i twarda krawędź pętelki, taka jakby stopiona, żeby się końcówka nie pruła. Rekompensuje mi to na razie niewątpliwa uroda stanika i jego kształt. Mimo to, robi się to powoli nie do wytrzymania, bo naprawdę boli i nie mam pomysłu jak temu zapobiec bez rozpruwania całego, nowego w końcu, stanika. Trudno mi porównać swoją sytuację do modelki, bo wizualnie obie wyglądamy w tym staniku pięknie. Aż tak szczegółowo się sobie nie przyglądałam, ale wydaje mi się, że u mnie te ramiączka są minimalnie bliżej pachy. Coś jak u alladyny w Hybrisie, że startują spod pachy i dopiero potem się rozchodzą na właściwą szerokość. Porównanie mam natomiast z dwoma pozostałymi uświadomionymi stanikami Dalii: 1. Anabelle semisoft K24, który nic nie obcierał i leżał absolutnie idealnie, dopóki z niego nie wyrosłam. Obwód pod pachą ma chyba nawet wyższy niż Rea, ale ramiączko jest wszyte bliżej środka. oraz 2. Nina soft K10, który ma tak fikuśnie ciętą miseczkę z boku (taki ekstra pionowy języczek materiału, który ma zbierać z boków) i też mnie potwornie obciera. Nie noszę go również dlatego, że robi mi paskudnego kaczego dzioba. OT: Aniu, bardzo podoba mi się Twój sklep i to, że pokazujesz modele na ogólnodostępnej Balkonetce. Jeżeli jeszcze okazałoby się, że masz moc wpływania na producenta, to już w ogóle zostałabym wierną fanką :) Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Ewa Bień 08.05.10, 00:15 Miałam kiedyś komplet tej firmy - kupiony na intymnej albo e-lady - nie pamiętam już. Ale to było przed lobby, tyle, że ja już byłam wtedy względnie "uświadomiona" przez słynną;) panią Hanię. Jako, że rozmiarówka tej firmy kilka lat temu zaczynała się od obwodu 70 albo nawet 75 to kupiłam 70 lub 75F. Komplet był ładny - szary z różową koronką, ale majtki były strasznie niskie - do przesady, a stanik leżał dobrze przez chwilę, a potem obwód tak się rozciągnął, że miałam go między łopatkami - no, ale co się dziwić - od czasu odkrycia lobby, angielskie staniki kupuję z obwodem 60 lub 65. Niemniej co mi się bardzo podobało to odczepiane ramiączka, dzięki czemu mogłam przyczepiać przezroczyste ramiączka i tym samym mogłam kupować bardziej odsłoniętą "górną" garderobę - bardzo nie lubię jak mi wyjeżdżają ramiączka...Dlatego marzę, że effuniak wypuści staniki z odpinanymi ramiączkami - nie muszą być straplesy, chodzi o to żeby ramiączka można było zmieniać w zależności od potrzeby kolorystycznej. Odpowiedz Link
i-w-ona Wielkość misek 04.06.10, 22:56 Jak to jest z wielkością misek u Ewy Bień? Czytałam, że podobno wypadają większe niż zwykle bywa w rozmiarówce polskiej. To prawda? Interesują mnie konkretnie dwa modele: Aurora i Ceres. Wiecie jak to z nimi jest? Odpowiedz Link
moon-land Re: Wielkość misek 04.06.10, 23:11 Mam od niedawna model Ceres. Na 72/94 kupiłam, po przejrzeniu Balkonetki, 65G i jest na styk - następnym razem celowałabym chyba w 65H. Kalkulator na stronie mówił, że mam kupić 70F, ale : 1)trochę bałam się rozciągliwości (i słusznie) 2)naczytałam się własnie o wielkomiseczkowości Ceresa, co u mnie kompletnie się nie sprawdziło. Myślę, że jeśli chodzi o wielkość miski u mnie 70F byłoby lepsze, ew. wpadłabym w lukę pomiędzy miskami. Za to 70 na pewno byłby za luźny - Ceresa 65 noszę na ostatniej haftce. Ale rozciągliwość to jest jedyny (wiem, poważny) mój zarzut do tego stanika (a był to dla mnie debiut Ewy Bień). Poza tym jest bardzo ładny, delikatny, wygodny i kształtowo ok (choć bez rewelacji). Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Wielkość misek 04.06.10, 23:44 Ja mam wymiary 70/91 i właśnie zastanawiałam się czy wziąć 65F czy 65G. Prawdę mówiąc, nadal nie wiem... Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Wielkość misek 04.06.10, 23:47 Jeszcze jedno: kupiłam parę dni temu strój kąpielowy Ewy Bień i rozmiar 65G jest idealny. Może, sugerując się tym, inne staniki 65G też będą dobre? Odpowiedz Link
bacia12 stroje kąpielowe 05.06.10, 13:34 Czy stroje też są bardzo rozciągliwe? Czy na moje 68/90 65F będzie ok? Zamówilam już i czakma na przesyłkę, ale zastanawiam się, czy jeśli 65 będzie za szerokie czy oddawać, czy szukac z innej firmy... Odpowiedz Link
i-w-ona Re: stroje kąpielowe 05.06.10, 19:03 Mój strój jest zupełnie nowy, jeszcze nie miał kontaktu z wodą, słońcem itd., więc nie wiem jak będzie później, ale wygląda na bardzo dobrej jakości. Obwód jest dość ścisły - na moje 70 cm pod biustem 65-tka jest przyjemnie ciasna, węższa byłaby już niewygodna. Materiał wydaje się być porządny, taki mięsisty, nie byle szmatka. Tak więc odnośnie jakości nie mam na razie żadnych zastrzeżeń. Oby w użytkowaniu też nie wyszły ;] Natomiast możesz mieć problem z rozmiarem. Moje wymiary to 70/91, różnica między Twoimi obwodami jest więc nawet większa od mojej, być może będziesz potrzebowała większej miski. A który model zamówiłaś? Bo mierzyłam kilka i w zależności od kroju, miski w tym samym rozmiarze były różnej wielkości. Odpowiedz Link
bacia12 Re: stroje kąpielowe 05.06.10, 20:18 zamówiłam ten: www.intymna.pl/search/index/itemId/1/pageId/12 F za mała? Kurcze... U mnie problem taki, ze ja karmiąca jestem i ten obwód ciężko zmierzyc :( Az taka róznica w rozmiarze misek? Nie mam możliwości poprzymierzania w stacjonarnym, niestety ;( Odpowiedz Link
bacia12 Re: stroje kąpielowe 05.06.10, 20:21 87 mam mierzone w biustonoszu, a 92 w zwisie. I bądź tu mądry :( Odpowiedz Link
i-w-ona Re: stroje kąpielowe 05.06.10, 23:46 Nie wiem który zamówiłaś, bo link jest do jakiegoś kompletu bielizny Euphoria, nie do stroju kąpielowego Ewy Bień. Ale skoro 92 to pomiar w zwisie, to spokojnie, miseczka F powinna być wystarczająca. Myślałam, że to pomiar w pozycji stojącej. Jeśli normalnie masz 87 cm, powinno być dobrze, ale pokaż jeszcze co zamówiłaś. Odpowiedz Link
bacia12 Re: stroje kąpielowe 05.06.10, 20:22 ten: www.intymna.pl/search/index/itemId/1/pageId/12 Az taka bylaby róznica w miskach? :( Nie mam mozliwości mierzenia stacjonarnie :( Biust cięzko mi zmierzyć, bo karmiaca jestem Odpowiedz Link
marsmig jesień - zima 2010 20.09.10, 23:08 Ponieważ pojawiła się nowa kolekcja, która mi się baaardzo podoba :) mam pytanie natury technicznej: czy konstrukcja miękkich half-cupów dużo się zmieniła? Mogę porównywać tylko z Reą białą, więc: czy obwód jest ściślejszy niż w bialej Rei, czy ramiączka nadal są tak szeroko wszyte, czy miseczki są podobnej wielkości? Najbardziej interesują mnie Rea wrzosowa i Kirke zielona. Najlepiej poinformowana będzie pewnie Ania z Biulandii, ale jeżeli ktoś już testował, to poproszę o opinie :) Odpowiedz Link
marsmig Re: gdzie ? 21.09.10, 10:40 w biulandii :) niektórych modeli na razie nie można kupić, ale zdjęcia już są Odpowiedz Link
confused.girl Re: jesień - zima 2010 21.09.10, 11:19 Mnie zauroczyła Kirke brązowa:) Rei wrzosowej nie znalazłam w Biulandii - możesz podać link? I również jestem ciekawa czy poprawili coś w konstrukcji halfów, zwłaszcza te mocno rozstawione ramiączka. Wydaje mi się, że nie są już odpinane, przynajmniej tak wnioskuję ze zdjęć. No i chciałam pomarudzić na ceny majtek - dorównują tym z Avocado,a wiadomo, materiały i wzornictwo jednak nie to;) Odpowiedz Link
marsmig Re: jesień - zima 2010 21.09.10, 11:45 Rea wrzosowa jest dodana jako kolor do dotychczasowej Rei z białym zdjęciem. Z rozwijanej listy można sobie wybrać jeszcze czarny, żółty, kremowy. Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: jesień - zima 2010 21.09.10, 21:11 Zgłasza się wywołana do odpowiedzi ;) Już gdzieś pisałam, że jeszcze za dużo nie wiem, bo nowa kolekcja pojawiła się na razie teoretycznie, a modele będą doszywane jeszcze do połowy października. Dopiero będę zamawiać cosik do porównania. Z egzemplarzy pokazowych wywnioskowałam, że większej rewolucji w obwodach niestety nie ma - są porównywalne do Rei, Seleny. Zakres halfów (i to niektóre modele) poszerzono o 65D i 70C. W balkonetkach doszła miseczka K :) Ramiączka w Rei (jej nowych kolorach) pozostały odpinane, a w nowych modelach - chyba po połowie - w jednych odpinane w innych nie. Odpowiedz Link
marsmig Re: jesień - zima 2010 21.09.10, 21:56 Dzięki :) Mam taką wściekłą żądzę wrzosowej Rei i zielonej Kirke (i już się nauczylam, że trzeba kupować od razu, a nie czeeekać na ewentualne przyszłe nadwyżki finansowe -> vide moje zagapienie się ze złotą Reą), że pewnie nawet te obwody i ramiączka mnie nie powstrzymają. W sumie dobrze, że nowe modele będą w sprzedaży dopiero od połowy października, bo jakiekolwiek pieniądze na przyjemności pojawią mi się dopiero w listopadzie ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Kirke Soft Pionowy 70G 11.11.10, 13:47 Skusiły mnie hafty i zieleń. Niestety nie poprawili wad, o których pisałyście wcześniej - ramiączka są bardzo szeroko rozstawione, obwód wiotki i rozciągliwy :( na mnie leży zdecydowanie nieciekawie. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Kirke Soft Pionowy 70G 15.11.10, 11:03 A jak z podtrzymaniem? I z jakością materiału w Kirke? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Kirke Soft Pionowy 70G 15.11.10, 17:24 Z podtrzymaniem średnio przez ten fatalny obwód. Materiał wydawał się całkiem fajny, bez drapania. Odpowiedz Link
fuks-09 Re: Kirke Soft Pionowy 70G 16.11.10, 08:20 Dziewczyny, a jak jest z kolorem? U mnie na ekranie wygląda na przydymiony błekit i nie ma nic współnego z zielenią. Nie mam gdzie zobaczyć go na żywo :-( Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Kirke Soft Pionowy 70G 16.11.10, 09:04 kolor rzeczywisty nie ma nic wspólnego z tym z katalogu - jest ciemniejszy, taka trochę blada morska zieleń ;) Odpowiedz Link
confused.girl Re: Kirke Soft Pionowy 70G 16.11.10, 21:31 A te duże aplikacje na miskach mocno się odznaczają pod ubraniem? One są płaskie czy wypukłe? -- Kobiety całują się na powitanie, bo nie mogą się ugryźć ;D Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Kirke Soft Pionowy 70G 16.11.10, 21:54 Trudno mi powiedzieć, bo już nie mam Kirke, i jakoś specjalnie podczas przymierzania tego nie sprawdzałam, ale w miarę płaskie. Odpowiedz Link
agn44 Rea soft 10.04.11, 13:46 Kupiłam go w sklepie stacjonarnym, czarny, szyty z 3 części, rozmiar 65i (przy wymiarach 68/98). Jak go mierzyłam pierwszy raz wydawał mi się ścisły, ale po ponownej przymiarce w domu, miałam już zupełnie inne wrażenie. Po jakimś czasie obwód zapięty na najluźniejsze haftki podjeżdża. Ramiączka są odpinane, w obwód wszyte są fiszbiny boczne. Mostek przylega mi tylko od strony mniejszej piersi. Wydaje mi się, że jest odrobin za mały na większą pierś, ale w bluzce wygląda dobrze. Fiszbiny są bardzo szerokie, myślałam, że będę je miała na plecach, ale w rzeczywistości okazały się dobre (przynajmniej przy większej piersi). Niemniej jednak przez te fiszbiny miska się wypłyca i piersi są bardziej związane z klatką, a nie wypchnięte do przodu. Stanik jest dość wygodny. Przez cały dzień w pracy w ogóle go nie czułam na sobie, ale po powrocie do domu, kiedy usiadłam bardziej swobodnie, ramiączka zaczęły nie uwierać pod pachami. Podsumowując jestem zadowolona z zakupu :) Odpowiedz Link
agn44 Kera soft 10.04.11, 13:48 Kupiony w sklepie stacjonarnym. Model B112 (miękki z 2 szwami - ukośnym i pionowym). On również przy pierwszej przymiarce wydawał mi się ścisły, natomiast w domu stwierdziłam, że jest raczej normalny, albo nawet luźny. Podobnie jak w Rea, fiszbiny są dość szerokie. Miski ma trochę mniejsze od Rei, obecnie trochę za małe na większą pierś, mostek odstaje z 3 mm. Niestety nie było większego rozmiaru w sklepie, ale stwierdziłam, że skoro zamierzam schudnąć to będzie na potem. Tutaj również przez te fiszbiny miska się wypłyca i piersi są bardziej związane z klatką, a nie wypchnięte do przodu. Ramiączka regulowane do połowy długości, nie odpinane. Nie ma fiszbin bocznych. Na mostku kokardka jest mniejsza niż na zdjęciach katalogowych, metalowe serduszko jest inne (chyba je ciachnę). Jeśli chodzi o wygodę, to jest chyba tak samo jak z Reą - jak chodzę, siedzę w miarę wyprostowana to jest wygodny, ale jak tylko się rozluźnię, przygarbię to od razu ramiączka robią mi krzywdę w okolicy pach (zwłaszcza przy mniejszej piersi). Kupiłam kolor granatowy, fiolet moim zdaniem ładniejszy, ale rozmiaru nie było. Odpowiedz Link
ptasia Kera soft pionowy 60h 13.04.11, 13:34 Ja 71/73/93. Najczęściej noszę 30f, 30e z dużomiseczkowych i w niektórych halfach. Po smutnych doświadczeniach z obwodem w złotej Rei 65G i skuszona promocją ;), zamówiłam białą Kerę 60H. Nigdy jeszcze w życiu nie miałam obwodu 60 i z pewnym smutkiem stwierdziłam, że to 60 na mnie pasuje - smutkiem, bo oznaczałoby to jednak dużą rozciągliwość obwodu. To 60 jest takie, jak porządne brytyjskie 30''. Wykonanie stanika bdb, widać postępy w stosunku do Rei jeśli chodzi o wykonanie i materiały. Wizualnie - piękny, zresztą miękkie Ewy Bień w ogóle odpowiadają mi estetycznie jako to, co ja rozumiem przez kusidełko (pomijając ozdóbkę na mostku, którą jednak łatwo usunąć :). Kształt kulisty, aczkolwiek lekko przypłaszczony, z tym, że ja lubię taki efekt (Masquerade często taki daje). Mostek przylega. Mało widać asymetrię. Z minusów - ramiączka jak i w Rei wszyte są dość szeroko, i to trochę uwiera w pachę, nie jednak w stopniu nagannym. Ogólnie jestem zadowolona :) Odpowiedz Link
imp18 Re: Ewa Bień 12.02.12, 23:15 Dzisiaj po długiej przerwie weszłam do sklepu internetowego, aby zobaczyć co się zmieniło, jakie modele wyszły itd. Widzę, że zdecydowanie zmieniły się ceny! Czy naprawdę Ewa Bień oferuje już jakość na poziomie 160zł ? Czy wszystkie polskie firmy, które rozszerzają rozmiarówkę muszą skakać od razu do poziomu cen brytyjczyków ? :| Ze smutkiem stwierdzam, że wolę pozostać na razie przy sprawdzonych firmach.... Odpowiedz Link
azmika88 Re: Ewa Bień 19.06.13, 15:21 Kupowałam Ewę Bień kilka lat temu i wchodząc ostatnio też doznałam szoku cenowego. 150 zł to zdecydowanie za dużo jak na taką jakość. 5 lat temu udawało mi się kupić swój rozmiar nawet za 26 zł w wyprzedaży i według mnie to była adekwatna cena do jakości. Dajcie znać czy coś się zmieniło z jakością w tym roku (od kiedy Siwiec jest u nich modelką...). Biustonosze Ewy Bień kupowałam tylko i wyłącznie za cenę - zawsze trafił się jakiś do 50 zł, ale ich jakoś pozostawała wiele do życzenia. Wytrzymywały bez rozciągnięcia niecałe pół roku... Odpowiedz Link
szpinakson Re: Ewa Bień 06.06.14, 16:31 Też odnoszę wrażenie, że odkąd ich główną modelką stała pontonousta celebrytka ze sztucznymi piersiami, ceny poszły do góry i nawet w promocjach, czy po przecenach są nadal wysokie. Mogłabym to przeboleć, mając świadomość, że kupuję towar naprawdę wysokiej jakości, ale kupowanie Ewy Bień to dla mnie zawsze loteria. Na sześć push-upów w tym samym rozmiarze, jeden był za duży, jeden za mały, a ostatnio kupiłam taki, który miał ewidentnie za krótkie ramiączka i ściągał mi piersi pod brodę, a dodam, że nie jestem jakąś ponad dwumetrową żyrafą z pretensjami. Wracając do akcji promocyjnej Ewy Bień - kiedy patrzę na eksplodujący ze stanika biust celebrycki wiadomego pochodzenia, nachodzi mnie myśl, że ktoś próbuje mnie zmanipulować, bo może ja nie wiem, że to silikon i uwierzę, że oszałamiający wygląd to wyłącznie zasługa tej wspaniałej bielizny. A ja zastanawiam się, czy te staniki są tak słabe konstrukcyjnie, że nie można ich było eksponować na naturalnym biuście? Odpowiedz Link
estreno Kirke 70I, Maja 75G, Artemis 75H - miękkie 22.09.13, 18:54 Do wypróbowania staników tej marki skusiły mnie ładne wzory i 50-proc. zniżka w ich sklepie internetowym. Wszystkie trzy staniki są miękkie, krój B111. Kirke 70I czekoladowy - kolor to raczej bardzo mleczna czekolada, ciepły, na pewno nie pasuje do mojej skóry. Obwód z jednej warstwy materiału, wyraźnie wiotki. Zapięcie 2 x 3 rzędy. Mostek za szeroki - mam blisko osadzony biust. Fiszbiny miękkie. Miseczki za małe o jeden rozmiar. Nie czuję się w nim stabilnie. 75 zł. Wraca do sklepu. Artemis 75 H śliwkowy. Obwód z dwóch warstw - siateczka i materiał, ale również słabo w moim odczuciu podtrzymuje. Wróżę szybkie rozciągnięcie. Nie czuję specjalnej różnicy w 75 a 70. Reszta jak przy Kirke. 82 zł. Wraca do sklepu. Maja 75G granatowy - wizualnie śliczny. Materiał na miseczkach nieco sztywniejszy niż w przypadku Kirke i Artemis - przypuszczam, że także za sprawą haftu. Obwód pojedynczy, wiotki. Zapięcie 2 x 3 rzędy. Fiszbiny miękkie, wchodzą mi na piersi. Miseczki za małe. 75 zł. Wraca do sklepu. Mimo korzystnych cen nie zostawię żadnego stanika, nawet nie mam na co wymienić, bo żadnego 70J nie ma już w promocji, a i tym obwodom nie dowierzam. Dizajnowo to są piękne staniki (tu już piszę o większości z tego, co widziałam na stronie), ale stosunek ceny do jakości jest bardzo kiepski. Za regulaminową cenę w życiu bym takiego biustonosza nie kupiła. Wracam grzecznie do effuniaków, po drodze wypróbować chcę jeszcze miękką Avę. Odpowiedz Link
shayah Re: Ewa Bień 21.01.14, 09:04 Właśnie upatrzyłam sobie ten komplecik :D Mam jednak wątpliwości co do tego, jak trzyma biust, bo z tego co widzę to miękki model a nie chciałabym żeby coś mi się źle układało. Te same wątpliwości mam co do fig. Są raczej obcisłe czy nie? Odpowiedz Link
cavova Re: Ewa Bień - Ossa soft - do jakiego rozmiaru? 07.10.14, 00:23 Ossę zakupiłam niedawno, i chętnie namówiłabym na ten sam model swoją mamę - stanik dla niej po prostu idealny, występujący w kolorach czarny, biały, beżowy; miękki (usztywniane są złe, każdy usztywniany = puszap i koniec) gładki, bez żadnych koronek (gryzą) ani wzorków - (nadaje się pod bluzki koszulowe). Mam dwa pytania - nie jestem pewna, do jakiej miseczki jest produkowany? Do I czy więcej? Na ich stronie jest do I, pytanie, czy to rzeczywisty asortyment, czy to co akurat mają: sklep.ewabien.com/product/367047/Biustonosz-Ossa-B123-Soft-elastyczny nie wiem, czy J ni byłoby lepsze niż I. Drugie pytanie - ciekawa jestem, jak się sprawdza ten model na większym biuście jesli chodzi o podtrzymanie. Wydaje mi się, że jest ok, ale ja mam ten stanik w polskim 65G. Ten cały "elastyczny" materiał budzi moje obawy - mam wrażenie, że przy cięższym biuście mogłoby być różnie. ktoś miał może okazję testować? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Ewa Bień 15.07.20, 18:11 Recenzja modelu Avero: stanikomania.pl/ciasteczko-czy-pisanka-recenzja-biustonosza-ewa-bien-avero-b-104/ (jest sens postować tu linki, czy już nie? :-) ) Odpowiedz Link