Dodaj do ulubionych

Sztywne miseczki

10.12.06, 14:47
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że znalazłam to forum :)Mam do was pytanie.
Jak wam nosi się modele biustonoszy z usztywnianymi miseczkami? Ja nigdy nie
odważyłam się takiego nawet zamierzyć, bo wydaje mi się, że biust bedzie
jeszcze bardziej okazały niż jest (a mam 75E choć raczej F).
I jak to jest, że wiele z was potrafi sobie kupić coś super sexownego i
wygodnego przez internet a ja nawet z normalnego sklepu wychodzę zrozpaczona
(bo stanik nigdy do końca dobrze nie leży i jest brzydki)? Już nie wspomnę o
zdziwieniu i wielkich oczach sprzedawczyń kiedy pytam się o mój rozmiar.
Efekt: dół okropny przez tydzień:(
I jeszcze jedno. Może któraś z was kupuje staniki Ewy Bień i orientuje się,
który model jest lekko elastyczny w górze miseczek? Ostatnio przymierzałam
jeden z modeli (śliczny) ale cały był tiulowy i kiepsko się układał.
Przepraszam za taki ogrom pytań, ale w końcu mam z kim pogadać:)
Obserwuj wątek
    • maheda Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 15:11
      > jak to jest, że wiele z was potrafi sobie kupić coś super sexownego i
      > wygodnego przez internet a ja nawet z normalnego sklepu wychodzę zrozpaczona

Ja też wychodzę z "normalnych sklepów" zrozpaczona, natomiast przez interek
      kupiłam już kilka staników, i mam już nawet jeden naprawdę śliczny :)
      A miseczkę mam większą od Twojej :)
      Pewnie umiejętność kupowania seksownych przychodzi z czasem ;)
      Pozdrawiam!
    • besame.mucho Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 16:23
      Na pytanie o sztywne miseczki niestety nie umiem odpowiedzieć, bo też jeszcze się nie przełamałam, żeby taki stanik kupić. Ale wiem, że jednym z ulubionych forumowych staników jest Heaven, który ma usztywniane miseczki i wszystkie właścicielki bardzo go tu chwalą.
      Co do kupowania seksownych staników przez internet - po prostu jest ich więcej niż w zwyczajnych sklepach. Dlatego z normalnego sklepu wychodzisz zrozpaczona (chociaż muszę się przyznać, że ja jeszcze nie zamawiałam przez internet, cały czas się do tego zbieram, może po świętach... :-) ).
      Co do Ewy Bień - mierzyłam, nie pasował na mnie żaden. Na wieszaczkach te staniki są ładne, na mnie żaden nie wyglądał dobrze. Nie było obwodu 65, a 70 był na mnie za luźny (a zdecydowanie nie powinien taki być, 70 innych firm jest zawsze dobre), a materiał wyglądał na taki, który szybko rozciągnąłby się jeszcze bardziej. Niestety, jeśli chodzi o Ewę Bień to jestem na nie. Ale może to kwestia mojego biustu, a inne podtrzymuje ładnie.

Wracając jeszcze do tego wychodzenia z rozpaczą ze sklepu - najlepiej poszukać sklepu, w którym jest więcej niż dwa modele w naszym rozmiarze, wygrzebane gdzieś spod lady, bo wstyd coś tak brzydkiego wywiesić na wystawie :-). Zaręczam, że w sklepach nie-internetowych też można kupić coś super seksownego i wygodnego. Jeśli stanik jest brzydki - nic na to już nie poradzisz ;-), ale jeśli tylko nie do końca dobrze leży - może lepiej wypróbować inny rozmiar? Polecam zaznajomienie się z listą polecanych sklepów z bielizną, a jeśli się okaże, że nie ma żadnego w Twojej miejscowości, to trzeba się przełamać i próbować przez internet. Powodzenia.
      • maheda Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 16:41
        > Zaręczam, że w sklepach nie-internetowych też można kupić coś super seksownego
        > i wygodnego

Jeśli chodzi o sklepy w Polce - to nie ręcz :) Chyba, że akurat w rozmiarze
        podawanym przez dziewczynę :)
        • besame.mucho Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 17:17
          A jednak będę ręczyć ;-).
          Mam kilka staników kupionych w zwyczajnych sklepach i bardzo je sobie chwalę.
          Strasznie tylko żałuję, że nie mamy nigdzie w warszawie sklepu Panache. To by było moje spełnienie stanikowych marzeń ;-). Bo niby wiem, że mogę zamówić przez internet, wiem, że mogę przymierzyć, a jak będzie zły to odesłać, ale ja po prostu lubię wziąć do przymierzalni 10 staników, mierzyć wszystkie i dopiero wybierać.
          • maheda Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 17:23
            Ja w piątek, po przejściu wszystkich polecanych sklepów, znalazłam jeden (!), w
            którym miła pani powiedziała mi, że w moim rozmiarze będą po Nowym Roku.
            W reszcie sklepów usłyszałam "przykro nam, ale nie ma szans na kupno
            dopasowanego stanika".
            ;)
          • kasia_mm Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 17:24
            Panache bedzie w Zlotych Tarasach otwarcie 7.02.07:)
            • besame.mucho Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 17:59
              No to już wiem gdzie będę wydawać wszystko, co uda mi się zaoszczędzić ;-)
            • maith Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 19:45
              Jako Panache, jako Bellissima, czy jeszcze jakoś inaczej? Czego szukać? :-)
              • kasia_mm Re: Sztywne miseczki 12.12.06, 08:41
                dział Panache będzie w ... salonie Empiku :) serio
                • viv1 Re: Sztywne miseczki 18.12.06, 13:10
                  Powiedz prosze czy to na pewno wiarygodne informacje? Bo jesli tak to jest to
                  calkiem ciekawe. Czy moze wiesz czy beda posiadali tam cala kolekcje?
                  • besame.mucho panache - złote tarasy 20.12.06, 22:30
                    w internecie znalazłam tylko taką wiadomość:
                    "W budynku będzie 220 najemców, m.in.: Marks & Spencer, H&M, Zara, Van Graaf, Intersport, Albert, Saturn. W sklepie Empiku znajdzie się pierwszy w Polsce dział z luksusową bielizną Palmers."

Tekst pisał mężczyzna, więc możemy liczyć na to, że pomylił marki ;-).
                    To jest możliwe, bo sklep Palmers nie byłby wcale pierwszy - od dawna jest już na przykład w Galerii Mokotów.
                    • besame.mucho Re: panache - złote tarasy 20.12.06, 22:40
                      Niestety, google mówią, że to jednak będzie Palmers.
                      • viv1 Re: panache - złote tarasy 21.12.06, 10:08
                        Uuuuuu, szkoda :-(((
      • maith Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 20:16
        > jednym z ulubionych forumowych staników jest Heaven, który ma usztywniane
        > miseczki i wszystkie właścicielki bardzo go tu chwalą.

Bo Heaven nie jest całkiem usztywniany, tylko tak łagodnie - te miseczki mają na
        dole jedynie taką delikatną gąbeczkę i to nie ma na szczęście nic wspólnego z
        tradycyjnym usztywnieniem :-)
    • veev Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 17:35
      ja wlasnie najbardziej lubie staniki z (choc czesciowo) usztywnianymi
      miseczkami, wydaje mi sie, ze fajnie ksztaltuja biust i ladnie go podnosza, a
      wcale przy tym nie musza go powiekszac (nosze 80E/75F). zreszta w sumie przeciez
      nie ma nic zlego w okazalym biuscie :)

oczywiscie jest tu jeden absolutnie konieczny warunek - stanik musi byc dobrze
      dopasowany i dobrze uszyty. wspomniany tu panache heaven jest pod tym wzgledem
      genialny, ale - ze stosunkowo nowych nabytkow - mam tez dwa szyte jak push-up
      staniki gossarda i elbriny i tez je bardzo lubie.

dopoki nie znalazlam forum i nie zaczelam kupowac w brastop, kupowalam gaie -
      tez ma niezle modele z usztywnianymi miseczkami, choc moim zdaniem nieco za
      bardzo formuja piersi w stozki i bardzo rozciagaja sie w obwodach. ale gaie
      mozna przynajmniej wytropic w jakims realnym sklepie i pomierzyc, wiec na
      poczatek to zawsze cos. zerknij do spisu sklepow, moze jest cos sprawdzonego w
      Twojej okolicy.

pozdrawiam :)

v.

• butters77 Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 18:28
      Ja od czasu do czasu zakładam usztywniany stanik - taki push-upowy, do głębszych
      dekoltów. Faktem jest, że gdybym założyła taki pod obcisłą, gładką bluzkę, to
      mój biust wydawałby się znacznie większy niż w zwykłych stanikach - ale też
      piersi są w takim staniku (oczywiście pod warunkiem, że dobrze dobranym) ładnie
      zaokrąglone i uniesione.
      Wszystko zależy od okazji:)

Pozdrawiam!
    • maith "Normalne" sklepy 10.12.06, 20:27
      aniau1 napisała:
      > a ja nawet z normalnego sklepu wychodzę zrozpaczona

Aniu, nie z "normalnego", tylko z "bylejakiego".
      W normalnych 75F jest dostępne bez trudu, także w wersji seksownej.
      Przyjazne sklepy stacjonarne są opisane tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27220992
      W Twoim rozmiarze (75F) to zupełnie wystarczy.
      Natomiast oczywiście znacznie większy wybór jest w Internecie.
      I wszystkie te fajne staniki, które my sobie znalazłyśmy są w sklepach
      internetowych powszechnie dostępne. Spróbuj. Nie musisz kupować babcinych
      koszmarków, ani wciskać się w 75E, żeby zwiększyć sobie wybór. W 75F jest tyle
      pięknych i seksownych staników, że i tak nie byłoby Cię stać na kupienie nawet
      1/10 :-) (W tym miejscu to istotna zaleta :-)
    • magdalaena1977 Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 21:21
      aniau1 napisała:
      > Jak wam nosi się modele biustonoszy z usztywnianymi miseczkami?
      W zasadzie nie lubię biustonoszy bez usztywnianych miseczek. Lubię jak piersi
      mają się na czym oprzeć, a nigdy nie kupiłam sobie nic zupełnie cienkiego, bo
      boje się, że wyglądałyby strasznie miękko i bezkształtnie.

> wydaje mi się, że biust bedzie jeszcze bardziej okazały niż jest
      Mam taki sam rozmiar jak ty i nie mam nic przeciwko temu, że mój biust będzie
      okazały. Uważam go za mój główny atut i nie chcę ukrywać.

> I jak to jest, że wiele z was potrafi sobie kupić coś super sexownego i
      > wygodnego przez internet a ja nawet z normalnego sklepu wychodzę zrozpaczona
      Nie wiem czy jestem dobrym przykładem, ale w sklepach realnych trafiałam różnie,
      czasem paskudny, czasem dobry drogi itp.
      A w internecie kupiłam do tej pory dwa staniki i oba leżą idealnie - więc może
      nie trzeba mierzyć ?
    • aniau1 Re: Sztywne miseczki 10.12.06, 21:54
      Macie rację z tymi "normalnymi" sklepami. Mój mąż zawsze mnie pociesza, że to
      kiepski sklep skoro nie mogą mi dobrać modelu biustonosza. Jednak kiedy wchodzi
      się do pięciu takich pod rząd i wychodzi się z niczym, to można popaść w
      kompleksy nawet będąc dorosłą kobietą. Nie trafiłam na żadnego super sprzedawcę,
      który w sposób fachowy pomógł mi w wyborze. Mieszkając w małym mieście nie mam
      szans na normalne zakupy bez głupich komentarzy (choć jeszcze się łudzę, że
      kiedyś sytuacja się zmieni). Trudno muszę zaryzykować zakup internetowy lub
      wybrać się na polowanie do kochanej stolicy:)
      Pozdrawiam!
      • maith Co do małych miast 10.12.06, 22:51
        Oczywiście to różnie bywa, ale pamiętam, jak weszłam kiedyś do sklepiku z
        bielizną na rynku w Żorach (małe miasteczko pod Katowicami). Byłam w szoku, bo
        kompetentny pan nie dość, że miał wybór w F, to jeszcze mi pokazał, że nie
        wszystkie staniki Gai mają rozciągliwe obwody - on wiedział, że to jest problem
        i wiedział, które się nie rozciągają :-)
    • maith Heaven 10.12.06, 22:48
      Jeśli udałoby Ci się upolować Heaven, to on na pewno nie powiększa biustu.
      Niektórzy twierdzą nawet, że wręcz pomniejsza. Ja uważam, że po prostu nie
      powiększa :-) I w ogóle biust wygląda w nim elegancko.

Tekst o upolowaniu jest bardzo na temat, bo to cudo nie jest już produkowane i
      trzeba polować na to, co się jeszcze nie sprzedało.
      Można spróbować np. w angielskim sklepie internetowym - Brastop.com
    • kasica_k Re: Sztywne miseczki 11.12.06, 00:08
      Bardzo lubie usztywniane biustonosze. Kiedys mialam identyczne
      obawy, ale okazaly sie calkiem bezpodstawne. Wrecz odnosze wrazenie,
      ze usztywniane staniki ani troche nie powiekszaja biustu. A
      jesli nawet, to co z tego? :)

Za to potrafia doskonale go ksztaltowac, podtrzymywac, podnosic i
      w ogole zmieniac na plus cala sylwetke. Przelam sie i sprobuj -
      naprawde polecam. W szczegolnosci zwroc uwage, jak biust w takim
      staniku wyglada pod ubraniem, bo na codzien to przeciez
      najwazniejsze. Moje F w usztywnianych prezentuje sie bardzo
      korzystnie :)

Co do kupowania przez internet versus normalne sklepy - z 99%
      normalnych sklepow ja tez wyszlabym zrozpaczona, bo w realnych
      sklepach nic dla mnie nie ma - to jest wlasnie "norma" na naszym rynku.
      Gdyby nie sklepy netowe, mialabym (i wiele tu obecnych Pan pewnie
      tez) prawie pusta szuflade. W porownaniu z zakupami w realu, kupno dobrego
      stanika w necie to bulka z maslem. Wiec sprobuj czym predzej
      i nie trac czasu na dialogi ze sprzedawczyniami tudziez
      doly. No bo sama powiedz, do czego to podobne, zeby piekny, duzy
      biust byl powodem depresji? :) W tak zwanych cywilizowanych krajach
      jest znacznie wiecej mozliwosci i kobiety z biustem przez duze B
      (a raczej F, G, H albo I) nie maja powodow do takich zmartwien,
      wiec glowa do gory i karta kredytowa do reki :)
    • popea1 Re: Sztywne miseczki 14.12.06, 07:53
      Lubię. Kiedys miałam Gaię, która miała usztywnione miseczki i był to jeden z
      moich najlepszych staników (wygodny i swietnie układający biust), póki się -
      niestety - nie rozciągnął.
    • ananke666 Re: Sztywne miseczki 18.12.06, 16:57
      I ja lubię usztywniane miseczki, tyle, że usztywniane delikatną gąbeczką albo czymś podobnym, a nie uformowane raz na zawsze i po prostu twarde. Takich twardziochów miałam ze dwa kiedyś, jeden był naprawdę ładny, ale ciągle miałam wrażenie, że jak go wgniotę, to już tak zostanie :p przy wyrzucaniu go z ciekawości rozprułam i zobaczyłam w środku coś w rodzaju twardej siateczki, na której była rozpięta miska. Nie wiem, jak to inaczej opisać.

Natomiast takie usztywnione gąbeczką staniki nosi mi się najlepiej. Jakoś mam wrażenie, że porządniej podtrzymują biust. Teraz jestem stanikowa sierota pociążowa, ale jak będę kupować nowy, to raczej taki usztywniany właśnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka