Dodaj do ulubionych

chcialam sie przywitac:-)

18.01.07, 15:12
Dzien dobry, podczytuje Was od jakiegos czasu i postanowilam sie
przywitac.Widze, ze watki sa tu dosc rozbudowane, wiec postaram sie nie
smiecic a zadawac tylko POWAZNE pytania;-) w kazdym razie co do biustu, bo to
o tej czesci ciala to forum, to cale zycie nosilam triumfa 80C albo 75C a
kiedys to nawet 80B.Juz wiem,ze wtedy wystarczylo mi 75 ale za pozno.Teraz
moim ulubionym stanikiem, tylko nie krzyczcie, jest M&S kupiony w UK w rozm
80C.A kupiony lat temu.....5!!! jak sie mozna domyslic nie wyglada zbyt
efektownie, miseczki juz troche za male (w ciagu 5 lat zdarzylo mi sie urodzic
dziecko) i pasek z tylu podchodzi bardzo do gory, co mnie wkurza
niemilosiernie.Oprocz tego mam pare sztuk triumfa w rozm 80C, ktore sa
absolutnie za male i zakladam jak musze poprawiajac sie nerwowo.W zwiazku z
tym sledze to forum, bo zamierzam sie zaoptrzec a pare nowych
biustnoszy.Wyliczylam ze powinnam miec 75F albo 80 DD badz E. Moje wymiary to
ok 83 pod biustem i 101 w biuscie, mierzone wg Waszych przykazan:-).Mierzone
miarka stolarka bo nie moge znalezc zwyklej miarki.Jak pisalam znam tylko
biustonosze Triumfa, wiec wszystkie inne firmy jakie tu sie pojawiaja sa mi
zupelnie obce.
Przesledzilam strone Bellisma i podobaja mi sie dwie Tanga (Tanga II
czekoladowy i Tanga Pure) i chyba zaryzykuje zakup;-)
Mam pytanie odnosnie Brastop- w jaki sposob placicie za paczke? czy trzeba
miec karte kredytowa jak to czesto bywa ze sklepami 'zagramanica'?
Dziekuje i pozdrawiam:-)i naprawde sie ciesze,ze Was znalazlam!!
Obserwuj wątek
    • maheda Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:39
      Witaj :)
      I próbuj 75F, 80 może być luźnawe. :)
    • besame.mucho Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:41
      Przede wszystkim - witaj :-).
      Tu znajdziesz informacje na temat internetowych zakupów, które dotyczą oczywiście też brastopu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=42118120
      Karta nie musi być kredytowa, ale musi być "wypukła" czyli taka, którą można zapłacić za pośrednictwem internetu. Zwykłe przelewy nie wchodzą w grę.
      A bardziej szczegółowe informacje na temat brastopu znajdziesz w tym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630&a=30148985
      • myszencja6 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:50
        Dzieki:-) tak sie skupilam na biustonoszach, rozmiarach etc ze nie zauwazylam
        linku do 'przywitania sie', ups;-)
        Nie mam niestety 'wypuklej' karty:-((buuu, pozostaje mi Bellisima albo dogadanie
        sie z kims z Wroclawia.
        • metalowiec77 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:54
          jeżeli masz konto na Allegro, to działa też ich karta Allekarta, to niby zwykła
          płaska karta, ale jest Visą i ma nr. Sciągają pieniadze z konta, a nie z karty.
          Chyba nawet warto po to założyć konto na Allegro.
        • veev Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:56
          > Nie mam niestety 'wypuklej' karty:-((buuu, pozostaje mi Bellisima albo dogadanie
          > sie z kims z Wroclawia.

Ja jestem z Wroclawia i bywa, ze kupuje w brastop, wiec jak nie znajdziesz
          lepszego rozwiazania, to mozemy zamowic wspolnie. Zreszta nosze ten sam rozmiar :)

v.
          • ciemnogrodzianka Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:57
            Właściwie można by nawet we trójkę zamawiać i zaoszczędzić na przesyłce ;)
            Robimy tak ze znajomymi przy zakupach w amazonie
        • kasica_k karty do placenia 18.01.07, 16:00
          Przejrzyj oferty bankow, co najmniej kilka oferuje karty "do zakupow
          w Internecie", ktore wcale nie sa kartami kredytowymi, ale
          sa normalnie honorowane w e-sklepach. Nie trzeba wcale
          spelniac 150 warunkow ani nawet miec stalych dochodow. Mam "eKarte"
          z mBanku zwana popularnie delfinkiem i bardzo ja polecam.
          www.mbank.com.pl :)
    • myszencja6 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 15:53
      i oczywiscie TangO a nie TangA:-)
    • myszencja6 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:08
      Dziewczyny jestescie wielkie!!! mam konto na allegro i tez w mbanku:-)wiec
      pewnie da sie cos wykombinowac.Jakby nagle Brastop rzucil jakies promocje to
      moze uda m sie dogadac z Veev:-)
      Veev, ja jeszcze nie wiem czy na pewno mam taki rozmiar, tak mi wyszlo ze
      wstepnego obmiaru:-)wybiore sie do Triumfa i sprawdze czy aby na pewno.

p.s. jak maz sie dowie ze chce sobie zrobic 'wypukla' karte aby kupowac staniki
      z UK i bedzie sie stukal po glowie 'a co to w PL nie ma?' to zwale na Was;-)
      • metalowiec77 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:14
        hmm, powiedz mu, ze takich jak on jest przynajmniej tylu, ile stałych i
        aktywnych uczestniczek Lobby... Przecież większość z nas ma partnerów, i kazdy
        z nich p ewnego dnia dowiedział się o niecnych planach Swojej Biuściastej i
        zauważył topnienie kasy na koncie, hihi
        na pocieszenie - wiele dziewczyn (w tym ja) ma wrażenie, że biust zmienił
        jakość od czasu noszenia lepiej dobranych staników, tzn. powiększył się,
        ujędrnił, itp. Jeżeli sa to obiektywne spostrzeżenia, a nie nasze przywidzenia,
        to powinny tylko ucieszyć Twego męża:))
        • kasica_k Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:21
          To ja jeszcze dorzuce: a wiesz, jak super wyglada duzy biust w pieknym
          staniku?

Kazdy maz padnie z wrazenia!
      • kasica_k Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:17
        Uwazaj: Triumphowa rozmiarowka rozni sie od tej, ktora ma wiekszosc
        stanikow na brastopie.

Do zakupow w UK najlepsza jest moim zdaniem tabelka na stronie Bellissimy -
        oni sprowadzaja tych samych producentow, co sklepy w UK i do nich wlasnie
        jest dostosowana ta tabela.

A tak naprawde wszystkiego o swoim rozmiarze dowiesz sie dopiero robiac
        zakupy. Tabele nie sa niezawodne. Ale na szczescie mozna bez problemu
        zwracac i wymieniac towar - jest to wsrod nas zjawisko powszechne i
        nie martw sie, jesli pierwszy zakup nie bedzie pasowal.

A mezowi powiedz, ze w PL nie ma, bo to jest fakt :)
        • maith Rozmiarówka 18.01.07, 16:56
          Tu bym się akurat nie martwiła. Mam kilka Triumphów i kilka staników z Brastopu.
          Naprawdę nie ma różnicy w rozmiarach (nie wnikam już kto ma złą rozmiarówkę -
          staniki się między sobą nie różnią). Nie wiem, jak to robią, bo tabelki są inne.
          Staniki są dla odmiany takie same (75F Triumpha będzie identyczne jak podane
          przez Myszencję Panache Tango w 75F)

Skoro zatem 80 C ma za małe miski, czyli przy 80 powinny być D, DD lub E, ale z
          drugiej strony obwód jest za szeroki bo podjeżdża w górę, czyli wygląda że
          lepsze będzie 75. A jak 75, to faktycznie najlepiej zacząć od 75F, może 75FF...

W kwestii rozmiarówek ostatnio przyznaję rację Bravissimo (i Bellissimie w
          wersji "nie cytujemy tabelki, tylko zadajemy pytania o to, jak odbierasz
          rozmiar, który nosisz i jakie masz objawy". :-)
          Żadnych tabelek, trzeba na podstawie noszonego stanika ustalić, co i o ile jest
          źle, ustalić wstępnie rozmiar, a potem po prostu przymierzyć i sprawdzić. Jak
          nie pasuje, to odesłać.
          Zatem ja tam bym na miejscu Myszencji zamówiła jeden 75 F i jeden 75 FF ale w
          tym samym modelu (najlepiej takim opisywanym jako "typowy rozmiar"). A potem
          odesłałabym gorszy.
          • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 17:05
            Maith, skoro jest tak jak mowisz w kwestii rozmiaru Triumpfa i Tango, to zamiast
            zamawiac dwa Tango pojde do sklepu Triumpfa i przymierze bez kupowania.Szybciej
            i taniej.No chyba ze mnie jakis Triumpf do siebie przekona to kupie, bo tam jest
            roznie z dostepnoscia 'nietypowych' rozmiarow.
            Pewnie wiele z Was tez mialo takie wrazenie, ale jak teraz mam te miske C i
            sobie pomysle ze mialabym miec FF to mi sie taka wieeeeelka wydaje;-)
            No nic, w weekend jade do sklepu i napisze Wam jaki byl efekt moich pomiarow i
            przymierzania stanikow.
            • kasica_k Re: Rozmiarówka 18.01.07, 17:09
              Spoko, F wcale nie jest WIEEELKIE :) Tutaj to malizna jest :)

Z Triumphem to ja dawno do czynienia nie mialam, wiec byc moze faktycznie
              warto u nich pomierzyc.

Ale wiesz, jak to jest - nawet w obrebie jednej firmy modele potrafia
              troche roznic sie od siebie wymiarami. Wiec potraktuj to tylko jako
              wstep.
              • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 17:11
                Jasne:-)
                wlasnie czytam Twojego bloga, dobrze ze turkus nie jest moim ulubionym kolorem
                bo nastepny biustonosz doszedlby mi do zamowienia!:-)ale jest absolutnie
                piekny...nawet nie szukam czy jest w innych kolorach....
                • kasica_k Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:35
                  Tango II? Jasne, ze jest :)
                  Byl niebieski, czerwony i taki bardzo ciemnoturkusowy, raczej ciemna
                  zielen. Gdzieniegdzie pewnie jeszcze do dostania. To taki niesmiertelny
                  model, pewnie za jakis czas znowu wyprodukuja go w nowym kolorze.
                  • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:40
                    oj nie, nie, chodzi mi o turkusowy Fantasie Rimini!!:-))
                    • kasica_k Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:53
                      No Riminich tez jest sporo :)
                      Na przyklad czekolada na brastopie jest :)
                      Jak sie rozejrzysz po sklepach, to znajdziesz tez rozowe, blekitne, czerwone.
                      • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:56
                        Dziekuje Ci bardzo moja mila ale nie bede sie juz rozgladac, bo wpadlam w jakis
                        stanikowy amok!:-)
                        i zobaczylam ze wlasnie cos o szarosciach napisalas, wykoncze sie normalnie!!:-)
                    • besame.mucho Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:55
                      Droga Myszencjo, to czy teraz sprawdzisz czy Rimini jest w innych kolorach nie ma najmniejszego znaczenia, ponieważ jako że trafiłaś na to forum to zakładam, że za najpóźniej miesiąc będziesz już stanikoholiczką przeliczającą pieniądze na staniki (oho! to by starczyło na dwa nowe staniki!) ;-).
                      Dlatego myślę, że mogę bezlitośnie napisać: TAK! Fantasie Rimini występuje w innych kolorach!
                      Ale jest w wielu sklepach, więc nie musisz się spieszyć. To popularny model, więc nie sądzę, żeby mieli go w najbliższym czasie wycofać. Możesz spokojnie pooglądać w jakich kolorach jest dostępny i zaplanować sobie następny wydatek ;-).
                      Niestety, to jedyna wada tego forum. Myślę, że wszystkie znamy już uczucie "zamówiłam sobie dwa nowe staniki i paczka jeszcze nie doszła, a ja już mam ochotę na kolejne trzy" ;-).
                      • kasica_k Re: Rozmiarówka 18.01.07, 19:10
                        besame.mucho napisała:
                        > że za najpóźniej miesiąc będziesz już stanikoholiczką przeliczającą pieniądze
                        > na staniki (oho! to by starczyło na dwa nowe staniki!) ;-).

besame.! a juz myslalam, ze jestem jakas dziwna :)) (hehe, wiem, ludzilam
                        sie) ;)

> "zamówiłam sobie dwa nowe staniki i paczka jeszcze nie doszła, a ja już mam
                        > ochotę na kolejne trzy" ;-).

Czy Ty mi siedzisz w glowie? :)))

Myslalam, ze jak sobie podlubie w blogu, to przejdzie mi troche obsesja
                        zakupowa, ale... nie wiem, jak to bedzie ;)
                        • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 19:14
                          zastanawiam sie czy sie nie wycofac poki nie jest za pozno....tylko ze gdybym tu
                          nie trafila, to bym zyla niewiedzac, ze sa takie piekne biustonosze, i co gorsza
                          ludzac sie ze mam 80C! Trudno, najwyzej bedziecie moja grupa wsparcia.Zostaje!:-D
                          • kasica_k Re: Rozmiarówka 18.01.07, 19:21
                            Bardzo sie cieszymy z pozyskania nowej duszyczki :)))
                            I obiecujemy dzielnie wspierac.
                            • myszencja6 Re: Rozmiarówka 18.01.07, 19:26
                              kasica_k napisała:

> I obiecujemy dzielnie wspierac.
                              >

' a na pocieszenie kup sobie nowy staniczek';-))
                          • maith Re: Rozmiarówka 18.01.07, 22:16
                            Taak, możesz się wycofać - kosztem stałego niszczenia własnego biustu ;-)
                        • veev Re: Rozmiarówka 20.01.07, 13:40
                          > Myslalam, ze jak sobie podlubie w blogu, to przejdzie mi troche obsesja
                          > zakupowa, ale... nie wiem, jak to bedzie ;)

Moja obsesje zakupowa ten Twoj blog niestety wzmaga (czytam codziennie przez
                          rss). A od poczatku roku kupilam juz... nie, nie przyznam sie, ile stanikow ;) I
                          w sumie troche to bez sensu, bo chodze glownie w trzech (czarnym Panache Heaven,
                          bialym Playteksie i bordowym Lepel Una)...

v.
            • besame.mucho Re: Rozmiarówka 18.01.07, 18:58
              Dokładnie, przeskokiem na F się nie przejmuj. Mi się też wydawało, że to jakiś wielki rozmiar. A teraz, przeglądając forum, z zazdrością myślę o tych wszystkich H i myślę sobie, że deska ze mnie. Pocieszam się wprawdzie tym, że ostatnio przeskakuję na G, ale to właściwie oszustwo - przeskakuję tylko dlatego, że zmieniam obwód na mniejszy.
              • origami_21 Re: Rozmiarówka 19.01.07, 18:20
                hahaha!
                jak ja się tu znalazłam to przeskoczyłam z D na G:)))
                i z 85-90 na 75-80 - czyli biust mi urósł ale w sumie zeszczuplałam.
                I to jest piękne!
            • maith Re: Rozmiarówka 18.01.07, 22:06
              Nie do końca, bo Triumph ma F ale nie ma FF ;-)
              No i też ma różnice między modelami.
              Moim zdaniem Pretty Desire Triumpha ma identyczną rozmiarówkę jak Tango Panache,
              zatem jeśli byś mierzyła, to tu masz największą szansę, że Ci się zgodzi.

Wyższą szkołą jazdy jest kwestia trójwymiarowości biustu, która powoduje, że w
              różnym stopniu wykorzystujemy różne fragmenty miseczek. Ale tym na razie jeszcze
              nie zawracaj sobie głowy ;-)
      • besame.mucho Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:19
        Jeśli mąż będzie narzekał to zainwestuj w któryś z super-seksownych staników dostępnych w zagranicznych sklepach, a kompletnie nie do dostania w Polsce i mu się w nim pokaż. Akcentując oczywiście, że u nas byś takiego nie dostała.
        Jeżeli wcześniej zdążysz zwalić na nas, to mąż zacznie nas wszystkie wielbić za to, że dzięki temu forum takie cudo kupiłaś ;-).
        • myszencja6 Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:28
          hehehe:-))nie jak to odpowiednie LOBBY:-)
          na szczescie moj maz jest z tych niewnikajacych za bardzo gdzie, skad i za
          ile.Oczywiscie w ramach rozsadku;-)
          Ale mi narobilyscie smaka! juz bym chciala taki Tango II czekoladowy miec na
          sobie!!
          • kasica_k Re: chcialam sie przywitac:-) 18.01.07, 16:34
            No to do sklepu biegiem :))
            (zajrzyj do linku ponizej, poklikaj tam w linki, to sobie dopiero smaka
            narobisz, hihi)
    • maith Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 17:03
      Myszencjo, zapamiętaj jedną zasadę - Ty w necie nie kupujesz ostatecznie. Na
      początku tylko zamawiasz i mierzysz. Dlatego zanim nie uznasz, że stanik jest
      ok, nie odcinasz metek i niczego nie wyrzucasz.

Po przymiarce masz prawo każdy stanik odesłać, jeśli Ci nie pasuje.
      Zagraniczne sklepy dają Ci na to miesiąc, a polskie 10 dni.

Jakby co, to tracisz tylko koszty wysyłki i odsyłasz na własny koszt.
      Cenę stanika Ci ZWRACAJą

Oni wiedzą, że albo odłożysz pierwszy stanik z płaczem do szuflady i więcej u
      nich nic nie zamówisz, albo odeślesz wszystko, co Ci nie będzie pasować, za to
      będziesz ich klientką przez lata.

A mężowi możesz pokazać to:
      www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=7D8AB8F05E7B81E5
      Musisz tylko najpierw kliknąć w DOWNLOAD NOW
      Tam jest poradnik doboru staników.

Możesz również zamówić kilka, jak któryś będzie pasował, to pokazać się mężowi i
      zapytać, czy masz go odesłać?

Bo wreszcie zamówiłaś swój prawdziwy rozmiar.

No i dziewczyno, ilu znasz mężów, którzy nie wpadną w hipnotyczny zachwyt po
      informacji, że mają żonę z 75F ;-)))
      • myszencja6 Re: Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 17:20
        Juz mojego meza odczarowalam:-))nie jest taki zly.Ale zapewniam Cie,ze on nie ma
        pojecia ze jest cos takiego jak F, hehe.Moze ma orientacje do C?
        Wiem, ze moge odeslac tylko ja jestem z tych niecierpliwych, wiec wole najpierw
        poprzymierzac aby potem zamowic z jak najmniejszym marginesem pomylki.Bo ja chce
        ten biustonosz juz i teraz!!a nie ma czekoladowego Tango w moim rozmiarze:-((
        Maith, czy to Ty pisalas ze Tango Pure jest mniej rozciagliwe niz Tango II i
        przy 80pare cm pod biustem lepiej brac 80 a nie 75?
        • kasica_k Re: Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 17:50
          Twoj maz nie jest wyjatkiem - 95% swiata uwaza, ze nie ma nic powyzej C.
          I myli sie straszliwie - wiekszosc kobiet nosi za male staniki! Powaznie.

Co do Tango - nie mam II, ale mam Pure i przy 80-pare pod biustem
          80 jest OK. Pure to bardzo "mocny" model.
          • myszencja6 Re: Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 18:44
            wlasnie o to mi chodzilo.A czy biust w Tango Pure nie jest taki....'lejacy'? bo
            ze zdjecia mam wrazenie, ze on jest miekki i niezbyt trzymajacy i
            modelujacy.Przypomina mi biustonosze dla nastolatek w stylu Bee Dees, czy jakos tak.

I jeszcze pytanie, czy to nie jest aby model Tango???:
            www.allegro.pl/item157127012_panache_sliczny_staniczek_roz_75f.html
            • maheda Zerknij na nasz wątek o allegro :) 18.01.07, 18:52
              Tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=48965699
              Zawsze część staników będziesz miała podaną na tacy, bez szukania ;-)
              • myszencja6 Re: Zerknij na nasz wątek o allegro :) 18.01.07, 18:54
                wlasnie tam sobie siedze:-))
                jezusicku, przez to forum zaniedbalam dzisiaj wlasne dziecko, biedak bawi sie
                makaronem....suchym;-)
                • maheda Makaronem? 18.01.07, 21:19
                  A nie zadławił się?
                  Ani nie wepchnął go sobie do nosa/ucha? (tfu tfu tfu!)
                  • myszencja6 Re: Makaronem? 19.01.07, 15:15
                    nie, no cos Ty! on juz duzy jest (2 latka):-)poza tym nigdy nie mial ciagatek
                    aby jesc wszystko co mu w rece wpadnie.No a makaron typu 'rurka' nie zmiesci sie
                    do ucha czy do nosa, hehehe.
            • kasica_k Re: Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 18:56
              myszencja6 napisała:

> wlasnie o to mi chodzilo.A czy biust w Tango Pure nie jest taki....'lejacy'?
              > boze zdjecia mam wrazenie, ze on jest miekki i niezbyt trzymajacy i
              > modelujacy.Przypomina mi biustonosze dla nastolatek w stylu Bee Dees, czy
              > jakos tak.

A gdzie tam. To jest stanik - zelazo, nawet go nie porownuj z tym badziewiem ;)
              Ja moge mu zsunac ramiaczka i odpiac z tylu, a on dalej siedzi na biuscie.
              Nie jest usztywniany, ale jest mocny. Zreszta zajrzyj do watku PANACHE (u gory
              masz link do spisu producentow). Tam o wszystkich Tangach sie rozpisywano.

> I jeszcze pytanie, czy to nie jest aby model Tango???:
              > <a
              href="www.allegro.pl/item157127012_panache_sliczny_staniczek_roz_75f.html"
              target="_blank">www.allegro.pl/item157127012_panache_sliczny_staniczek_roz_75f.html</a>

To wyglada na Tango II.
              • myszencja6 Re: Zakupy w necie - prawo ODESłANIA 18.01.07, 18:59
                dzieki, oczywiscie juz bylam na watku Panache i na Avocado i na Triumpf....
        • maith F to tylko prawidłowa nazwa dla Twojego C :-) 18.01.07, 23:09
          myszencja6 napisała:
          > on nie ma pojecia ze jest cos takiego jak F, hehe.Moze ma orientacje do C?

Na tym właśnie polega problem. Ponieważ wszystkie biuściaste kobiety wciskają
          się w C-D (nieważne, pod może mieć nawet 90 zamiast 70, byle nie przekroczyło D
          ;-) zresztą większego nie da się w kiepskich sklepikach kupić).
          No więc skoro te biuściaste noszą C-D, to wszyscy myślą, że F, to takie jeszcze
          z dwa razy większe.
          A to "F" to jest po prostu to C czy D, ale w dobrze dobranym staniku :-)
          Na tym polega problem - na latach wciskania kobietom, że rozmiarówka kończy się
          na D. Gdyby kobiety nigdy nie musiały się dopasowywać do rozmiarówki, a w
          sklepach spotykałyby kompetentne sprzedawczynie, przekazujące wiedzę tak, jak
          Besame_mucho w swoim poradniku, to nikogo by to F nie dziwiło.
          A tak, jak wszyscy myślą, że F, G czy H to C albo D, to i nic dziwnego, że
          wyobrażają sobie te rozmiary jako jakieś ogromne ;-) A to wyobrażenie jest błędne.
    • maith Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 18.01.07, 22:12
      Tango II ma bodaj z 10 różnych kolorów, a oprócz tego pojawił się ostatnio w
      wersji plunge - czyli taki bardziej wycięty, do większych dekoltów i ten plunge
      jest już tylko w 4 kolorach. Trudno nam się też o nim wypowiadać, bo mamy raczej
      klasyczne Tango II. Tak czy inaczej robiąc zamówienie uwzględniaj wszystkie
      możliwości ;-)
      • myszencja6 Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 15:19
        Widzialam, widzialam....Plunge na razie odpada, nie przepadam za takimi krojami,
        bo ja generalnie nie lubie glebokich dekoldow, w ktorych widac biust.A ten jest
        to takich wycietych bluzeczek, moze na lato sie skusze.Kolory widzialam!!!:-D
        ale jakos ze odbudowuje swoja stanikowa garderoba zaczynam od kolorow
        podstawowych czyli czarny, bialy....pozniej w planie czekoladowy (moze Rimini,
        bo widzialam go na Brastop i jest tanszy niz u nas) a pozniej sie zobaczy.
        Dziecko spi, wiec ide szybko na Brastop, no i pocztam co piszecie o innych firmach.
        • besame.mucho Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 15:24
          Nie żebym Cię namawiała do kupna jak największej ilości staników, ale jak coś widzisz na brastopie to lepiej szybko kupić. Bo tam rozmiary pojawiają się i znikają w tempie błyskawicy. Dlatego widząc swój warto brać - chyba, że to model, który jest tam często i w dużej ilości rozmiarów :-).
          • myszencja6 Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 15:31
            Besame, narazie nic nie moge wziac z Brastopu, bo nie mam jak zaplacic:-)
            wyrobie na dniach karte z mbanku (konto jest na meza, zgubilam kod do mlinii,
            wiec maz bedzie gderal ale trudno, sila wyzsza;-)).
            Mam jeszcze jedno pytanie techniczne, wczoraj jak siedzialam na Lobby to gdzies
            mi mignela tabela z ang. i polskimi rozmiarami a teraz nie moge jej namierzyc,
            czy moze mi ktos pomoc jak sie ma polskie 75F to numeracji angielskiej?
            • besame.mucho Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 15:33
              To zależy jakiej firmy jest to F. Bo czasami miseczki się różnią. Ale zakładając, że chodzi tylko o obwód, a miseczka będzie taka sama, to 75F = 34F.
              • myszencja6 Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 15:35
                o to mi chodzilo, dzieki:-)
          • maith Re: Tango - zwróć uwagę na kolory i modele 19.01.07, 23:20
            besame.mucho napisała:
            > ale jak coś widzisz na brastopie to lepiej szybko kupić. Bo tam rozmiary
            > pojawiają się i znikają w tempie błyskawicy

To samo chciałam napisać. Z Bellissimy Ci raczej nic nie zniknie. Z Brastopu
            zniknie szybciej niż się obejrzysz - bo Bellissima jest normalnym sklepem, a
            Brastop sklepem-wyprzedażą końcówek kolekcji. Dlatego też w Brastopie jest taniej.
            A brązowy stanik pod czarne bluzki da się spokojnie nosić.
        • kasica_k Dekolty 19.01.07, 15:29
          Ale dekolty sa dobre dla biusciastych. Moze sie kiedys przekonasz :)
          Biusciaste z reguly gorzej wygladaja zapiete po szyje.
          Polecam dekolty, choc oczywiscie niekoniecznie do pepka :)
          • myszencja6 Re: Dekolty 19.01.07, 15:34
            Kasica, oczywiscie masz racje.Nienawidze golfow!! nie lubie jednak takich
            dekoldow, w ktorych widac te przerwe miedzy piersiami.Nie lubie jak inne babki
            tak maja (chyba ze jest lato i siedzimy w ogrodku piwnym), drazni mnie to u
            siebie i zle sie czuje.Dekold tak-jak najbardziej ale do 'kreski';-)
            • myszencja6 Re: Dekolty 20.01.07, 16:59
              niestety rozlozylo mnie cos grypopodobnego i nie mialam sily jezdzic przymierzac
              biustnoszow:-( zdobylam miarke krawiecka, wiec moglam sie za to dokladnie
              obmierzyc.I tak pod biustem maksymalnie 82-na wdechu.W biuscie (mierzone W
              staniku) tak 99-100.101 jest takie ze moge sie okrecic dookola, czy tak do miski
              moze byc? czy moze lepiej wziac 75E....kurcze blade, nie wiem juz.Mam chec na
              ten Panache z allegro;-)))mam nadzieje,ze mnie nikt nie wygryzie!!:-)
              Nie wiem czy moge to tu zrobic ale zaryzkuje;-) wiem,ze na temat kazdego stanika
              juz duzo bylo ale po dwoch dniach pt 'stanik' mam 'pare' swoich typow.I sa to
              (narazie bez kolorow): Panache: Tango II, Tango Pure, Daisy,Salsa, Jasmin,
              Margueritte. Z Fantasie: Rimini i Lily.Z Avocado : Havana, Tango (choc nie
              przepdam za takim krojem ale ten jest sliczny!). Poza tym pare sztuk z Berlei
              mi sie podoba ale widzialam ze nikt sie przy nich nie wpisal, moze wiec bede
              pierwsza?;-) Jakby ktos prowadzil statystyke to wiekszosc z tych stanikow co
              wymienilam posiada najwiecej z Was i sa najbradziej lubiane i polecane.Rzecz w
              tym, ze jak do tej pory przejzalam tylko pare watkow z producentami....
              • besame.mucho Re: Dekolty 20.01.07, 17:52
                Moje uwagi na temat wybranych staników ;-) :
                Tango ma typową rozmiarówkę, więc spokojnie możesz go potraktować jako eksperyment i sprawdzić
                na nim czy lepsze dla Ciebie jest 75 czy 80.
                Daisy, Jasmin, Margueritte - niestety nie mam pojęcia.
                Salsa - biorąc pod uwagę, że dopiero szukasz swojego właściwego rozmiaru - może być ciężko. Ma
                nietypową rozmiarówkę. Ale jeśli podoba Ci się tak bardzo, że musisz ją mieć (co byłoby dla mnie
                zupełnie zrozumiałe, bo ja na nią też choruję i z utęsknieniem czekam, aż wreszcie mi ją przyślą) to
                pamiętaj, żeby nie szarżować z obwodem. Jest wąska, więc tu na pewno nie ryzykuj 75.
                Fantasie - obwody rozciągają się dosyć łatwo, więc myślę, że tu zaryzykowanie 75 nie grozi niczym
                strasznym ;-).
                Z Avocado nic nie mam, więc się nie wypowiem, żeby nie wprowadzić w błąd.
                • kasiamat00 Re: Dekolty 20.01.07, 22:02
                  To podepnę się pod ten wątek: czy to oznacza, że mając jakieś 72 cm pod biustem
                  i zapinając się w nowych biustonoszach Triumpha (70D/E) na najciaśniejszą haftkę
                  powinnam zamawiając Fantasie od razu zamówić 65? Bo jakoś nie mogę się do tego
                  przekonać (tzn. rozum mówi, że tak, ale jakoś takie to dziwne...). No i jaką
                  miseczkę? F?
                  • besame.mucho Re: Dekolty 20.01.07, 22:07
                    Ja też mam 72 pod biustem i właśnie czekam na moje Fantasie Rimini. Wzięłam
                    obwód 70, spodziewam się, że będzie trochę za szeroki, ale nie było 65G. Jak
                    dojdzie (powinien niedługo być, bo wysłali mi go w czwartek) to napiszę jak się
                    ten obwód trzyma.
                    A co do miseczki - tak, przy obwodzie 65 powinno na Ciebie pasować F.
                  • anna-pia Re: Dekolty 20.01.07, 22:35
                    kasiamat00 napisała:

> /ciach/
                    > powinnam zamawiając Fantasie od razu zamówić 65? Bo jakoś nie mogę się do tego
                    > przekonać (tzn. rozum mówi, że tak, ale jakoś takie to dziwne...). /ciach/

Wiesz, sądzę, że sporo biuściastych rozumuje właśnie w ten sposób "ale to jakieś
                    dziwne" i bierze za szeroki stanik z za małymi miseczkami. Dziwne czy nie, ma
                    być _wygodnie_ :)
                    • kasiamat00 Re: Dekolty 20.01.07, 23:13
                      Za małe miseczki - nigdy! To tylko ten obwód jest taki dziwny - chociaż już od
                      jakiegoś czasu podejrzewałam, że 70 w moim wypadku to jednak ściema. No nic,
                      trzeba będzie zadzwonić na mLinię i wyrobić sobie kartę - bo 65F to ja już w
                      zwykłych sklepach nie znajdę, a już na pewno nie w rozsądnych cenach. I
                      pomyśleć, że ze dwa lata temu kupowałam 75C... Człowiek był młody i głupi jednak.
                  • maith Re: Dekolty 20.01.07, 23:30
                    Mam i jedno i drugie.
                    Fantasie na 100% nie jest węższe od Triumpha (mam nawet wrażenie, że jest
                    bardziej rozciągliwe). Więc jeśli w nowych Triumphach 70 to za dużo - weź w
                    Fantasie 65. Będę szczera - jedno Fantasie zamówiłam w moim normalnym rozmiarze
                    i już zostanie, bo nie potrafię się z nim rozstać ;-) ale następne bez chwili
                    wahania przeliczyłam sobie na węższe. Obwód rozciąga się bowiem dość szybko.

Gdybyś chciała kupić Panache Salsę, to co innego ;-) Wtedy poleciłabym Ci 70,
                    jeśli nie 75 ;-)

Powinno Ci pasować 65F albo 65FF (pewnie raczej to drugie ;-)
                    • kasiamat00 Re: Dekolty 20.01.07, 23:47
                      Pewnie raczej 65F - naprawdę po odstawieniu hormonów biust mi poleciał w dół. I
                      ładne staniki to lekarstwo na złe samopoczucie z tego powodu (i paru innych też,
                      ale to już inna sprawa). Ale zepsucie sobie figury (mniej w biuście i jak na
                      złość więcej w talii :() ma też swoje dobre strony - przynajmniej jestem w
                      stanie kupić ubranie, które jako tako pasuje. Po raz pierwszy od dawna spodnie
                      tylko skracam :(. Przepraszam za takie straszne OT :)
                    • kasiamat00 Re: Dekolty 21.01.07, 12:16
                      Właśnie weszłam na stronę bellisimy i skończyło się to zamówieniem dwóch
                      staników Panache w rozmiarze 70D. Proszę na mnie nie krzyczeć - jest duża
                      szansa, że będą dobre (chyba jednak bardziej pasuję do cyferek na 70 D niż
                      70DD), poza tym to moja pierwsza przygoda z zamawianiem przez Internet (cholera,
                      właśnie się zorientowałam, że nigdy nie zamawiałam w sklepach internetowych - za
                      to ileś ich tam napisałam :). Najwyżej odeślę :)
              • maith Modele i rozmiary 20.01.07, 19:51
                Pamiętaj tylko, że zamawiając na Allegro nie masz prawa odsyłki, a zamawiając w
                sklepie - masz. To spora różnica dla kogoś, kto dopiero ocenia swój rozmiar.
                A w ogóle, to w 75F masz do wyboru także tańsze modele niż te, które wymieniłaś.
                A niektóre również są bardzo ładne. Dlatego spokojnie poczytaj sobie wszystkie
                wątki producenckie i na początku lepiej zamów w sklepie niż na Allegro.

Zresztą 75F możesz też mierzyć w sklepach stacjonarnych - wejdź w wątek o
                sklepach tradycyjnych - są tam opisane propozycje z różnych miast - może warto
                skorzystać i na spokojnie pomierzyć. W takich sklepach najczęściej występującymi
                markami są Triumph, Gaia, Samanta, Ewa Bień (czyli Elle). Zatem jeśli
                zastanawiasz się między E a F, to możesz spokojnie, bez żadnego ryzyka najpierw
                ustalić swój rozmiar w sklepie :-)
                • myszencja6 Re: Modele i rozmiary 27.01.07, 18:54
                  no i poczynilam piewsze zakupy.Poszlam po 75F, niestety wszystkie F byly ciut za
                  luzne, material sie zbieral lub marszczyl na gorze miseczek.Przymierzalam chyba
                  z godzine, ze 30 sztuk, Feliny i Triumpha.Kupilam dwa staniki: Felina Conturelle
                  waniliowa- sliczna!!! i czarny Corsina OI Triumpha.Moje wrazenia opisze w
                  stosownych watkach. Niestety co model to inaczej to wygladalo, wiekszosc
                  stanikow 'rozlewala' mi biust na boki zamiast zbierac je do kupy ku srodkowi;-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka