figa84 OZNACZENIE MODELI 07.09.08, 15:59 Dziewczyny napisałam już na LBM, ale napiszę i tu. Z jednego modelu zakupiłam stanik w 3 rozmiarach. Okazuję się, że mylne było podejście dziewczyn, które pisały w tabelce duży numer spod rozmiaru jako nr modelu. Nr modelu to ten malutki napis pod tym dużym. W dowód fotka: tiny.pl/8w8x Odpowiedz Link
kuraiko Re: OZNACZENIE MODELI 07.09.08, 16:10 aha to już sprawa wyjaśniona :) ja dla pewności wpisałam w temacie oba numery ;) Odpowiedz Link
sineira Truly you - pilne pytanie o rozmiar 17.09.08, 21:06 Napiszcie mi proszę, jak wypadają miseczki w przypadku "truly you", bo waham się między 34e a 34f!!! (moje rozm. 78/99-101) Odpowiedz Link
martvica Re: Truly you - pilne pytanie o rozmiar 17.09.08, 22:37 _Wydaje mi się_ że standardowo, przynajmniej w wypadku miękkich modeli, na 93 w biuście mam 32E i jest OK, 32F jest za duży. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Truly you - pilne pytanie o rozmiar 17.09.08, 23:04 Sineira, sprobuj znalezc jakies zdjecie modelu, o ktory Ci chodzi. Mam w domu chyba ze 3 szt. Truly You, 34G plunge miekkie (oczywiscie na mnie miska zrobila sie za mala blyskawicznie i poszly w stan spoczynku:(), moge je porozciagac i pomierzyc. Acha, ja pod biustem na scisk mam 80cm i wydawalo mi sie, ze 34 jednak sa za luzne. Ale jutro jeszcze je powyciagam z czelusci szafy i pomierze obwody. Odpowiedz Link
sineira Re: Truly you - pilne pytanie o rozmiar 17.09.08, 23:16 Konkretnie ten: tinyurl.com/4qkox7 Nie ma 32FF, więc... Ale jeśli są luźne, to nie wezmę. A jak wygląda z tym opisywanym wyżej rozpychaniem na boki? Faktycznie tak fatalnie? Dodam, że jestem bardziej Freyowa niż Panachowa. Odpowiedz Link
drzazga1 Oj, przepraszam Cie, zapomnialam o watku:( 29.09.08, 01:52 Ten na zdjeciu ma chyba dolna czesc miseczki wzm ocniona i pewnie sztywniejsza, moje sa calkiem miekkie i eteryczne takie, z haftowanego tiulu, w dolnej czesci miski tego tiulu sa dwie warstwy. Co do rozciagliwosci - dobrze zapamietalam. Mam rozmiar 34G tych plandzy, moj obwod pod biustem to 80 cm i uwazam, ze sa zbyt luzne dla mnie, jak rozciagnelam bardzo mocno w rekach to wyszlo 89 cm (od haczykow do najluzniejszej haftki) Co do rozpychania - akurat tego nie zauwazylam, np. w TangoII (wiem, ze full cup, ale to w tej chwili moj jedyny naprawde dobry rozmiarowo stanik i do niego sie odnosze) piersi mi wylaza jednak poza obrys tulowie, a w tych M&S sa zebrane. Co dziwne: te staniki maja na mnie sporo za male miski (moj rozmiar w znakomitej wiekszosci brytyjczykow to 32HH, a mierzylam juz chyba z pietnascie modeli), natomiast kiedy je wloze to mostek przylega pomiedzy piersiami (z racji tego, ze jest bardzo niski, cale 3 cm), fiszbinom brakuje tak z 1,5 cm zeby celowac dokladnie w strone pachy (w sensie sa za waskie) i te fiszbiny sa wbudowane w obwod, wiec nie rozjezdzaja sie tak tragicznie jak np. w Panache. Sa zabudowane pod pachami dosc wysoko (ale nie sadze, zeby bylo to bardzo uciazliwe, bo material stanika jest przyjemny w dotyku, bez porownania do Tanga), za to posrodku dekoltu nisko, dlatego nawet w tak niedobranym rozmiarze piersi mi pod pachami nie wylaza, za to ponad gorna krawedzia misek istne bochenki:) Podsumowujac: gdyby M&S zaczal robic staniki w moim rozmiarze - kupowalabym u nich, bo najprawdopodobniej lezalyby dobrze. Niestety nie jestem tego w stanie sprawdzic:(. Kiedy porownuje je do tego, co w moim rozmiarze jest dostepne to plakac sie chce, bo te M&S sa z milego materialu, maja cienkie ramiaczka i w ogole sa bardzo ladne i delikatne. Jesli mnie Effuniak nie poratuje to chyba w ostatecznej desperacji nabede jakies 85G i skroce obwod. Stanowczo jednak nie ma sensu brac luzniejszych pod biustem. Odpowiedz Link
magda_552 autograph with Silk - recenzja :) 18.09.08, 00:29 Nabyłam to cudeńko od forumki ale niestety za wielkie. Stanik piękny- szary z kremowymi dodatkami, fasonem trochę przypomina maskaradki. Rozmiar 85F na mnie za duży i pod i w. Bardzo mocno zbiera z boczków- takiego czegoś to jeszcze nie widziałam, może dlatego że miski były w połowie puste :D Odpowiedz Link
leli1 Re: autograph with Silk - recenzja :) 30.09.08, 10:16 któras z forumek pytała o ten model. Mam świeżo nabyty w kolorze bakłażana, wygląda ślicznie....ale niestety nie dla mnie. Przy moich 74/94 kupiałm 70dd (e) i miseczki są zdecydowanie za duże, myslę ze gdzies na 96-98 cm. Dodatkowa wada to brak regulacji ramiączek na całej długości. Sumując - jak dla mnie on jest tylko ładny....pewnie nawet w nim nie wystąpię :) Odpowiedz Link
marzka87 Re: autograph with Silk - recenzja :) 15.04.09, 19:05 Dostałam go przed kilkoma dniami i muszę stwierdzić że bardzo mi się spodobał. Jest stalowy z kremowymi dodatkami, 36e i muszę stwierdzić że zwykle noszę miseczkę f, to e okazała się w pełni wystarczająca. Z boczków zbiera fantastycznie. Jedyną wadą jest to że jedna miseczka marszczy mi się na górze :/ próbowałam podszyć ale to nic nie dało. Nie zrażam się i noszę bo marszczenie niewielkie a staniczek śliczny. Odpowiedz Link
the_mariska M&S Body plunge - recenzja 20.09.08, 00:32 Czarny, usztywniany plunge typu moulded, odkupiony od naszej forumki, rozmiar 32G na moje 68/100 (przypominam że w rozmiarówce M&S miseczka G odpowiada brytyjskiemu FF. W moim przypadku to się zgadza, w obwodzie 70 celuję właśnie w tą miseczkę). No cóż, cudów nie ma - obwód 70 przy 68cm pod biustem nie jest najlepszym pomysłem. Chociaż stanik i tak jest ściślejszy od Arabelki 65G i dzięki potrójnym(!) haftkom na plecach sprawia wrażenie bardzo stabilnego - test skokowo-czołgający przeszedł pomyślnie na środkowej haftce. Z mierzonych przeze mnie biuściastych push-upów ten leży na mnie najlepiej (w porównaniu ze skrajnie niekompatyblinym Inferno i golfiastą Freyą Retro), ale do ideału sporo mu brakuje. Z pozytywów: jest to najprawdziwszy plunge na świecie z miseczkami połączonymi cienką tasiemką na mostku, rozmiarowo jest dobrze dopasowany (na ile mogę to ocenić przez półcentymetrową gąbkę), ma uroczo cieniutkie ramiączka i robi z piersi bardzo ładną kresko-dolinkę. Jeżeli chodzi o wady - konstruktor zdecydowanie poszedł za bardzo w powierzchnię miski zamiast w głębokość, przez co stanik lekko spłaszcza piersi i jest stanowczo za mocno zabudowany. Nadaje się tylko do dekoltów typu dość-wąskie-V, chociaż i tak wypada pod tym względem lepiej niż pancerna Freya Retro. Stanowczo odradzam wszystkim małobiuściastym którym jeszcze push-upy nie obrzydły - z moim średnim biustem obserwuję w tym staniku pierwsze objawy wszystkich małobiuściastych problemów. Fiszbiny mogłyby być węższe, miseczki sięgają sporo powyżej pachy i zakrywają znaczną powierzchnię piersi, dodatkowym problemem są wysokie boczki wzmocnione bocznymi fiszbinami które wrzynają się w pachę. Podejrzewam, że na mniejszych biustach te wszystkie zjawiska będą jeszcze bardziej spektakularne. Być może jest to spowodowane opisywanym ostatnio przez Joankb 'Efektempłaszczaka' - kupując luźniejszy obwód niż zazwyczaj, zafundowałam sobie dodatkowo płytszą miseczkę. Zwiększenie miseczki nic tu nie da - co najwyżej zwiększy się zabudowanie stanika. Koniec końców pancernik M&S zostaje ze mną, bo jest jedynym głębokim plandżem jaki posiadam, a lepszych nie szyją. Jeżeli będę go nosić od czasu do czasu na wielkie wydekoltowane wyjścia może mój biust na tym aż tak nie ucierpi. A kiedy tylko Effuniak wprowadzi push-upy to rozstanę się z nim bez wyrzutów sumienia ;) Swoją drogą - strasznie mało komfortowo się łazi z pancerną gąbką na klacie, nie wiem jak ja mogłam chodzić całe życie w push-upach... Odpowiedz Link
lawendowata Re: M&S 28.09.08, 21:03 późno, bo dawno obiecywałam, ale posłałam do galerii zdjęcia dwóch miękkich M&Sów. Będą jak będą ;) Odpowiedz Link
beauty-gosiek M&S T33 07491/2806 CAMEL do dekoltów 30.09.08, 14:47 Na moje wymiary 77-99/100 kupiłam rozmiar 34E (używany, stan idealny) i jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze idealny rozmiar! Fiszbiny również w sam raz, celują idealnie w środek pachy. Jest w pięknym beżowo-złotym błyszczącym kolorze i nie prześwituje pod białą bluzką. Zapina się na jeden rząd haftek. Mógłby być trochę ciaśniejszy obwód (zapinam się na najciaśniejszą haftkę) no i brak kreseczki ale dla mnie to nie aż takie znów wady, zawsze mogę obwód podszyć a na kreseczce aż tak bardzo mi nie zależy, zwłaszcza że dekolty u mnie raczej od święta.. Jestem szczęśliwa, bo kupowałam już kilka staników na allegro ale do tej pory nigdy nie trafiłam z rozmiarem, aż w końcu się udało :) Po moich pierwszych dobrze dobranych Melissach ten wydaje mi się piękny.. Odpowiedz Link
victoria08 wysylkado polski? lobbujcie:) 11.10.08, 10:12 email: RetailCustomer.Services@marks-and-spencer.com napisalam do m&s ze skladalam przez kolezanka 2zamowienia i bardzo lubie ich marke i czy przewiduja wysylke do polski... wiec mysla nad tym i robia badania.. to moze by im tak pomoc w tych badaniach? maja swietne ciuchy, tanie staniki male obwody do DD mozna juz za 10f kupic bez promocji.. jak dostana duzo maili z polski to sie cos ruszy moze wreszcie?:) oto ich odpowiedz: email: RetailCustomer.Services@marks-and-spencer.com Dear Customer, Thank you for your email. I'm pleased to let you know that you can register on the M&S shopping website in the following countries: Australia, Belgium, Canada, China, Denmark, Egypt, France, Germany, Greece, Hong Kong, Ireland, Israel, Italy, Japan, the Netherlands, New Zealand, Singapore, Spain, South Africa, Sweden, Switzerland, Turkey, Taiwan, the United Kingdom, and the USA. However, please may I advise you that your order can only be delivered to a mainland United Kingdom address. We do hope to be able to offer an ordering and delivery service to our overseas customers in the future, and the situation is currently under review. Thank you again for getting in touch. Kind regards, Adam Jones Retail Customer Services Telephone: 0845 302 1234 Odpowiedz Link
fiu_bziu M&S Ceriso T81 09486/3126, Antique cream, 30G 28.10.08, 12:05 Jestem trzecią właścicielką, ale stanik był mało noszony, jest w bardzo dobrym stanie. I cóż? Nacięłam się oczywiście na M&S-owe G. O tym, że to właściwie FF doczytałam już po aukcji :( Czasami jednak FF bywa na mnie dobre, ale nie tym razem. Staniczek jest prześliczny, nisko wycięty plunge z cudownymi koronkami i kwiatowym haftem, w pięknych kolorach. Ogromnie żałuję, ale mam w nim pół piersi wybułowane za miską, a reszta materiału pomarszczona (pomarańcza w szklance?). Obwód trochę za luźny, do noszenia pewnie trzeba by go było podszyć. I tak kupowałam go raczej z przeznaczeniem kusidełkowo-wieczorowym, ale ze względu na rażącą zamałość nawet do tego się nie nadaje :( Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Rozmiary GG+ 29.10.08, 13:37 Chyba jeszcze nikt nie wrzucał tej informacji? tiny.pl/s1jt Miseczki do J, obwody w tym przedziale miskowym od 32 do 44. Odpowiedz Link
alex331 cielisty plunge z serii BODY 70F 29.10.08, 13:58 Nabyłam ostatnio cielisty pluge z serii body w rozmiarze 70F. Naciąga się do ok. 80 ale zapinany z tyłu trójstponowo jest dość stabilny i nie jeździ po plecach, miseczka na mnie powinna być raczej G, ostatnio skłaniam się do FF, a jak wiadomo M&S FF nie posiada. Dość głębokie plunge, gładki, usztywniane miseczki, mało widoczny pod ubraniem. Wiecie jak trudno dobrać cielisty kolor do odcienia własnej karnacji, a ten z moją współgra idealnie. Bardzo fajnie się go nosi, ale następny M&S będzie z miseczką G. Odpowiedz Link
alex331 biały plunge z odpinanymi ramiączkami 70E 29.10.08, 14:14 Posiadam również biały usztywniany plunge z odpinanymi przeźroczystymi ramiączkami w rozmiarze 70E - przyznają się bez bicia, że miseczka na mnie za mała - ale jakiiii dekolt robi, i właśnie dlatego na razie go nie odsprzedaję, przynajmniej do czasu jak dostanę taki w moim rozmiarze. Obwód dość ciasny zapinany trójstopniowo, głębokie plunge , miseczki nisko zabudowane, nie wystają spod bluzek. Gdyby to był mój rozmiar to byłby idealny. Jedynym minusem jest szycie miseczki dzielące ją na 2 wzdłuż, jest dość widoczne pod obcisłymi ciuszkami. Odpowiedz Link
sineira Truly You 04.11.08, 21:42 Gwoli informacji: ścisły i małomiseczkowy. Poza tym śliczny, delikatny, wąskie ramiączka, z przodu jako podwójne tasiemki. No i co z tego, skoro tragicznie za mały? Odpowiedz Link
kochanica-francuza Rozmiarówka M&S 10.11.08, 21:30 Podobno się różni od innych... wyspiarskie 34G to będzie w M&S co? Dziękuję z góry. Odpowiedz Link
m_oments Re: Rozmiarówka M&S 10.11.08, 21:52 34GG w M&S nie ma FF , oznaczenia idą : ...D,DD,E,F,G,GG,H.. tnij.com/ms967 Odpowiedz Link
m_oments balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygodne 19.11.08, 11:25 Pojawiły się ostatnio balkoniki na ebayu , błyszczące i lekko usztywniane - padded, nosząc rozmiar 30ff/30G kupiłam 30G i jest taki idealnie na styk, wiec miseczke okresliłabym jako standardową w kierunku dużej, obwód standardowy, nie jest max scisły ale nie wyglada ze bedzie się bardzo rozciagał; Miseczki mają pionowe cięcie, jest naprawdę wygodny, miekki, nie mają koronek, nie przebijają sie przez bluzki; mam kremowy z osrym rózem na ramiaczkach, i cały różówy (ten chyba puszczę dalej) po prostu muszę kupic jeszcze jeden w kolorze zielonym, lub granatowym:) o tego typu: tnij.com/ms469 tnij.com/ms1 Odpowiedz Link
martvica Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 11:47 Do tych turkusowych się ślinię, muszę przyznać... Do kremowych też. Do różowych trochę mniej, bo różowego halfcupa od M&S mam. Jak ze stopniem zabudowania? Odpowiedz Link
m_oments Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 12:23 Ten turkusowy chciałabym upolowac z szortami, i czekam przebierając nogami:) Ostatnio każdy stanik porównuję z freya rio (czerwoną 30ff) , bo jest dla mnie idealna, i kremowy Ceriso pod pachą jest na takiej samej wysokosci (w miejscu gdzie czasami bywaja fiszbiny boczne 9cm), mostek jest o 1cm nizszy (ma 7cm), jedyna różnica to freya wyżej ma połączenie z ramiączkiem, w Ceriso jest niżej (3cm na lini koniec fiszbiny początek ramiączka); Obwód w 30G 54cm (najciasniej) rozciąga sie do 76cm (najluźniejsza haftka, bez trzeszczenia materiału) - ja mam 74 pod i jest idealny- co prawda mam go tydzień, ale rokuje bardzo dobrze;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 12:49 Kurcze, strasznie mi sie te silki podobaja, smutne doswiadczenia nauczyly mnie jednak, ze jak M&S ma cos padded to jest to rozmiar mniejsze. Czyli tutaj to nie dziala? Odpowiedz Link
martvica Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 13:27 Na mnie ten ciemnoróżowy half z koronką/falbanką jest dobry :) A jest padded. Ten turkusowy jest strasznie słodki, mógłby mieć nieco mniej materiału, ale cóż :) Odpowiedz Link
m_oments Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 15:53 Mogę przyjąć, że rozmiar 30G tego Ceriso odpowiada dużomiseczkowemu 30FF "wyspiarskiemu" innej firmy; ma porównywalne miseczki do mojego Rio 30FF; Ja mam dobrych kilka M&S w rozmiarze 30G, ale mierzyłam sporo, i co model, to inaczej jesli chodzi o sciśliwość, wielkość miseczek,szerokośc fiszbin; większość jest minimalnie przymała, ale trafiaja sie dobre.. cena atrakcyjna, kolorki i wzornictwo też mi odpowiadają; Odpowiedz Link
martvica Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 16:08 A ile masz w biuście? Ja przy wymiarach 73/93 mam jedno Ceriso 65F (miękkie, kremowe z różowymi i kakaowymi elementami), jedno Ceriso 65G (różowy halfcup), drugie Ceriso 65F (za małe w miskach, ale za to jaaaki dekolt robi! niestety chyba będę się musiała go pozbyć, a to stary model i nie mam na niego szans ;() i dwa Truly You 70E (miękkie plunge, ten sam model w rożnych kolorach, za luźne się robią). Strasznie żałuję że w Polsce się tego nie da dostać i pomacać, a moja siostra siedząca w Anglii bardzo kiepsko rozumie aluzje :((( Odpowiedz Link
m_oments Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 17:55 mam ok 74/97, mam same Ceriso, w 30G Truly You mają mniejsze miseczki, Adored mi się nie podobaly, nie miałam styczności z Autograph; 30GG nie ma juz takiego wyboru, dlatego szukam dużomiseczkowych 30G; Ceriso u mnie odpadają takie w kropki z dużą kokardą -plunge, one sa bardzo ścisłe, i w ogole plunge lub balkoniki o niskim mostku są nieprzewidywalne, balkoniki o wyższym mostku z reguły mają wiekszą miseczkę, ale ja ciągle szukam plunge:) Pierwszy jest starszy, 3 kolejne stosunkowo nowe tnij.com/ceriso 1. czerwono-złoty balkonik, starszy model (kupowalam ponad pół roku temu, i już wtedy nie bylo ich dużo, dość szerokie fiszbiny, ale wygodny; 2. kremowy lekko ażurowy - ładnie zaokrągla biust, bardzo go lubię; 3. kremowy w róże - ładny, mam komplet, ale miałam nadzieję na lepsze wyeksponowanie dekoltu (rozbestwilam się, 2 lata temu byłabym zauroczona); 4. w kropki - minimalnie bułkuje, ale zbiera mi biust do siebie, więc zostaje; Odpowiedz Link
nieco8 Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 20:27 Na eBayu rzeczywiście sporo tych jedwabnych gąbkowanych Ceriso i tak sobie pomyślałam czy nie ostanikować mojej mamy w ten model, bo mam wytyczne - znaleźć coś usztywnianego. Pomóżcie więc kochane, czy dobry będzie na nią 70G przy wymiarach 75/99? Nie chcę na początku szokować jej obwodem 65 i literką H. Z tego co pisałyście są dość ściśliwe, a jakie są fiszbiny szerokie czy wąskie? Odpowiedz Link
m_oments Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 22:28 Moja mama dzisiaj mierzyła ten balkonik, i odstawał jej zbytnio w górnej częsci- zalezy od kondycji biustu, ona woli nisko zabudowane pod pachą, a miseczki raczej ful cup lub half cup, balkoniki z M&S jej nie podeszly, ma zwiotczały biust niewypełniony w górnej częsci, więc nie gwarantuję że kazda osoba bedzie z niego zadowolona, Na mnie dobre miseczkowo są 32F, i dużomiseczkowe 30G, więc jest spora szansa że 32G bedzie odpowiednie dla Twojej mamy; Odpowiedz Link
klymenystra Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 20:31 Mam ten czerwony, bardzo go lubie, chociaz ksztalt nie jest idealny, ale za to ta czerwien, mrrrrr... Na ebayu na razie nie ma interesujacych mnie kolorow, wiec sobie odpuszcze. uf. Odpowiedz Link
klymenystra Re: balkoniki padded Ceriso silk - wg mnie wygod 19.11.08, 20:29 Odpisali mi ze strony M&S, ze pracuja nad wysylka do Polski :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: balkoniki padded Ceriso silk - rozmiar? 22.11.08, 16:47 Na allegro pojawiło się kilka modeli, niestety w różu, wolałabym te błękitne, ale sam stanik wydaje się fajny, no i cena bardzo korzystna. Tylko nie wiem, czy na 72/94-5 30g ma szansę pasować... mniejszych nie ma, większych na pewno nie potrzebuję... mam - panache celine 30ff - bułkuje, frillys clarissę - 30g na styk, freyę retro plunge 32f - mniej więcej dobrą i teraz milenową sylvestrine 70g też raczej ok... no i mój biust nie jest zbyt pełny górą. co mi radzicie? :) niby wiem, że mogę zamówić i sprzedać potem na giełdzie czy coś, ale wolałabym tego uniknąć :P Odpowiedz Link
helawu MARKS&SPENCER TRULY YOU - recenzja 23.11.08, 13:20 Przedstawiam recenzję jednego z staników M&S, którego jestem posiadaczką. Pełna nazwa: MARKS&SPENCER TRULY YOU nr T81 08199/0206 Rozmiar: 32E (70E) (kupiony jako używany) Kolor: green (zielony) z błyszczącym haftem blado-beżowym i blado-niebieskim – mój stanik (używany) jest raczej blado niebieski niż zielony Rodzaj: plunge ~~Miseczka: *Głębokość: 24cm *Krój: 3-częściowy *Fiszbiny: - długość: 24cm - długość kanalika na fiszbinę: 26cm - rozstawienie fiszbin: U = 15cm, UU = 32cm - wysokość z boku (od obwodu do pachy): 8cm + 2cm pusty kanalik ~~Mostek: niski 3cm – do głębszych dekoltów ~~Ramiączka: *regulowane na całej długości (z przodu ograniczenie haftem 8cm) *szerokość: 1,8cm ~~Materiał: *skład: 85% polyester, 21% polamide, 14% elastane *miseczka: - podwójny w dolnej części, w górnej jedna warstwa - przezroczystość: w górnej części – siateczka z haftem *boki: - bardziej szorstki w dotyku niż materiał miseczek - elastyczny - jedna warstwa - obszyte gumą: dół 1,2cm, góra: 1cm ~~Zapięcie: - 3-stopniowe, 2 haftki - szerokość: 2,5cm ~~Szerokość obwodu (mierzone od 1 do 3 haftki): *bez naciągania: 54cm – 58cm *naciągnięty: 70cm – 74cm ~~Komfort noszenia [moja ocena (na moim biuście)]: + dobre podtrzymanie biustu (troszkę gorzej niż Tango Two Tone) + w staniku biust jest do przodu (nie na boki ani do środka) + fiszbiny celują w kierunku środka pachy (rozstaw fiszbin większy o 2 cm z każdej strony niż w RIO) + mięciutka metka (nie trzeba się jej pozbywać) +/- obwód dobrze ścisły, mam wrażenie, że trochę za ciasny bo fiszbiny uwierają w żebra i trochę odstają pod biustem (jak założyłam przedłużkę problem zniknął) +/- stanik trochę widoczny pod obcisłą bluzką (szwy miseczek i haft) +/- ładny zaokrąglony naturalny wygląd biustu aczkolwiek odrobinę miseczki deformują górę (pod bluzką mało widoczne) -/+ czuć lekki ucisk fiszbin na żebra po bokach (przy zbyt ścisłym obwodzie) - miseczki trochę małe (przy mocno wyprostowanej sylwetce trochę bukują) i w górnej części są luzy (brak pełnego wypełnienia) Ogólnie biustonosz wygodny (noszony z przedłużką – bo przy moim obwodzie 76 cm odrobinkę zbyt ścisły) Dodam, że bez stanika mam biust osadzony na wysokości połowy ramienia, dosyć jędrny, u góry raczej płaski, zero tłuszczyku (widoczne żebra) ;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: MARKS&SPENCER TRULY YOU - recenzja 23.11.08, 16:04 Wzielas pod uwage, ze to lekko przymale miseczki moga sprawiac, ze masz wrazenie scislosci stanika? Odpowiedz Link
kuraiko Re: MARKS&SPENCER TRULY YOU - recenzja 23.11.08, 16:54 ale jeśli helawu ma pod biustem 76cm, a obwód rozciąga się do 74, to nie ma bata, żeby nie był ścisły ;))) tzn nie wiem jak można się zapiąć w ogóle bez przedłużki, jeśli rozciągnięty obwód jest mniejszy niż ciasno zmierzony pod biustem :P ja mam M&S, który rozciągał się do 73cm i kiedy miałam 73cm pod biustem, to nie mogłam w nim chodzić. teraz się rozciąga do 74cm, a ja mam 72cm i nadal noszę przedłużkę... nie sądzę aby w takim przypadku miski miały cokolwiek do rzeczy, co innego gdyby obwód rozciągał się do np 78-80cm. Odpowiedz Link
helawu Re: MARKS&SPENCER TRULY YOU - recenzja 23.11.08, 19:08 heh... o dziwo stanik jest na tyle rozciągliwy, że się zapinam bez przedłużki, ale jest trochę nie wygodnie bo jest ucisk fiszbin na żebra. Kiedy mierzyłam go rozciągając na maxa obwód wynosił 74. Miseczki są wygodne (czyli nie za małe) lecz spłaszczają trochę pierś od ramiączka w kierunku mostka. Odpowiedz Link
klymenystra Re: MARKS&SPENCER TRULY YOU - recenzja 26.11.08, 08:11 Jesli helawu ma pod biustem 76, a stanik sie rozciaga do 74, to sie zwyczajnie nie zapnie. Poza tym ja nie przecze, ze stanik moze byc scisly. Tylko pytam. Odpowiedz Link
kuraiko szerokość fiszbin... 25.11.08, 14:48 jak oceniacie fiszbiny? bo ja mam ceriso padded 30F i ma zdecydowanie za szerokie fiszbiny. dzisiaj przyszedł miękki ceriso 30G i fiszbiny też za szerokie :( co w moim przypadku wygląda fatalnie... Odpowiedz Link
m_oments Re: szerokość fiszbin... 25.11.08, 23:43 nie spotkałam naprawdę wąskich fiszbin, w 30G mam Ceriso takie jasne ażurkowe i ono ma wg mnie najwęższe fiszbiny, 15cm.. Z tych modeli które mierzyłam (w rozmiarze 30G i 32F) najczęściej mają około 15- 17cm; M&S ma tak specyficzną rozmiarowkę jesli chodzi o wielkośc miseczek, że podejrzewam że szerokośc fiszbin to tez loteria- co model, to inaczej, jedyna metoda to mierzyć; Nie lepiej zamówić Ci Freye? masz większa pewność że będą węższe fiszbiny Odpowiedz Link
kuraiko Re: szerokość fiszbin... 26.11.08, 02:29 heheh gdybym miała kasę, to i lepiej ;) a tak zamówiłam 2 M&Sy za ok 76zł z przesyłkami włącznie ;) ale o ile szerokie fiszbiny w padded da się przeżyć, bo miska sama się trzyma, to w tym miękkim jednak piersi przez to opadają. chodzi o za duży łuk pod piersią :/ jeszcze opiszę ten stanik ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: szerokość fiszbin... + ceriso silk 30.11.08, 09:35 Ja mam od wczoraj Ceriso silk wściekle różowe i fiszbiny wydają mi się raczej dość wąskie, a na pewno węższe niż w moich Panache ;) poza tym stanik jest super wygodny, ale mam wrażenie, że na mnie leży bardziej jak plunge niż balkonetka :D Odpowiedz Link
megiddo0 ceriso silk-jaki rozmiar? 15.01.09, 14:27 doradzcie dziewczyny prosze bo musze cos kupic i wlasnie wpadly mi w oko te ceriso silk na allegro i nie wiem czy wziac 65F czy 65G w brytyjskiej rozmiarowce 60FF wlasnie sie zrobilo troche przymale Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ceriso silk-jaki rozmiar? 15.01.09, 16:33 To dość trudny stanik wg mnie - ma strasznie długie ramiączka, ja skróciłam na maksa i jeszcze miski odstają, a jak przyłożę miski do biustu, to mam buły. W każdym razie ja mam 30g na wymiary w sygnaturce i jest trochę za mały. Trudna sprawa - bo ponoć padded od M&S wypadają miskę mniejsze, natomiast w dyskusji parę postów wyżej dziewczyny pisały, że ten model akurat ma mniej więcej normalne miski, więc ja bym jednak spróbowała 65f. Odpowiedz Link
martvica Re: ceriso silk-jaki rozmiar? 15.01.09, 18:01 Kurczę, wyżebrałam u siostry w prezencie taki turkusowy, jest obłędnie śliczny ale coś z nim nie tak. Mam porównanie do peoniowego half-cupa z koronką na brzegach misek - ten sam rozstaw fiszbin, głębokość miski chyba też, tylko turkusowy jest ciut wyżej zabudowany i się marszczy od strony pachy. Nie wiem czy to niekompatybilność, czy powinnam uciachać ramiączka bo rzeczywiście za długie są, może skrócenie by pomogło... Buu, a czaiłam się na kremowy jeszcze :( Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ceriso silk-jaki rozmiar? 15.01.09, 18:11 martvica napisała: Nie wiem > czy to niekompatybilność, czy powinnam uciachać ramiączka bo rzeczywiście za > długie są, może skrócenie by pomogło... Ja mam wrażenie, że te staniki są po prostu jakoś dziwnie szyte, na modelkach też wyglądają mocno średnio. Jak na tej fotce - z aukcji z allegro : images28.fotosik.pl/309/44af7e22b68fdc18.jpg. Ramiączka są strasznie długie, miski nie przylegają do biustu i materiał się marszczy :/ to nie jest jakiś super-stanik :( Jednak biust całkiem fajnie w nim wygląda. Odpowiedz Link
martvica Re: ceriso silk-jaki rozmiar? 15.01.09, 18:20 Jak dla mnie spokojnie by mogły być niżej zabudowane, ten mój ciemnoróżowy half jest naprawdę idealny pod tym względem. Odpowiedz Link
psuj-ka Ceriso Silk - jednak porażka :/ 17.01.09, 22:18 Kasuję moje zadowolenie z tego stanika :/ Naprawdę dziwnie leży, wbija mi się w żebra fiszbinami i nie przylega do biustu. Miski mam za małe, a stanik i tak odstaje, i to prawie cała miska, w ogóle się nie przystosowuje do mnie, trzyma własny kształt. Ramiączka za długie, na najluźniejszej haftce lata mi po plecach, a i tak wbija się fiszbinami. Kształt biustu jest ok, stanik jest ładny choć trochę dziwnie skrojony, ale komfort noszenia to dla mnie tragedia. Odpowiedz Link
martvica Re: Ceriso Silk - jednak porażka :/ 18.01.09, 11:07 Ja mam wątpliwości co do mojego. źle napisałam, on odstaje krawędzią od piersi, a nie marszczy sie od strony pachy - ale jak obciagnę tył stanika w dół to chyba jest OK, czyli to kwestia ramiączek. Muszę obfocić drania i zapytać galeryjki co o tym sądzą :) Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Ceriso Silk - jednak porażka :/ 18.01.09, 20:57 eh...to mnie teraz zaniepokoilas a wlasnie dzisiaj kupilam go w rozmiarze 65F i cudnym niebieskim kolorze i zastanawiam sie jak bedzie wygladal na malym biuscie... (szczegolnie ze bede musiala mu pewnie zrobic maly tuning w postaci zwezenia obwodu i skracania ramiaczek i mozliwe ze uciachania kawalka miski, o ile w ogole bedzie dobry rozmiarowo...) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Ceriso Silk - jednak porażka :/ 18.01.09, 21:38 O ile to stanik, który mam na myśli, to chyba trzeba do niego mieć "wysokie" piersi... Koleżanka, która nosi ten sam rozmiar co ja wyglądała w nim ok, a na mnie odstawały dramatycznie miski jakby był sporo za duży. Myślę czy nie kupić 65F, bo taki miły w dotyku był i fajny kształt robiłby jakby nie to odstawanie no i tani dość... ale może powinnam się rozmyślić :/ Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Ceriso Silk - jednak porażka :/ 18.01.09, 21:58 ja jestem zadowolona z tego modelu. Muszę się zebrać zrobić zdjęcia do galerii i wysłać. Mam go w rozmiarze 65G, jest bardzo wygodny, w cudnym, nasyconym ciemnym turkusie a co do kształtu biustu jaki nadaje - maskaradowa antośka może się schować. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Ceriso Silk - jednak porażka :/ 18.01.09, 22:44 Generalnie gdybym obcięła część ramiączek i miała miskę większą o co najmniej jeden rozmiar, a fiszbiny nie wbijały mi się w żebra, to też bym była zadowolona. Odpowiedz Link
psuj-ka M&S czarny w kolorowe kwiatki 30G 10.02.09, 21:35 Kupiony od forumki. Dokładny model to t81 07541/5005G jeśli komuś to pomoże :D Pierwsze wrażenie - słodki, b. dziewczęcy. Bardzo dużą część obwodu zajmują miski, zdecydowanie nie da się go płasko położyć. Jedno pionowe cięcie, fiszbiny średnie/szerokie, sztywne, niski mostek. Ramiączka dość cienkie, przeplatane wstążką i z koronką z boku, taka sama wstążka przy brzegu misek, ale przepleciona płasko, dzięki czemu brzegi misek mało się odznaczają. Obwód ścisły. Miska dość spora, może nawet odpowiada normalnemu 30G? B. delikatnie usztywniany. Niestety, na moim biuście to porażka :( To już mój drugi M&S usztywniany, który nie trzyma się mojego biustu. Zbiera całkiem ładnie, ale widok z góry na biust straszny... Albo jestem z tym typem stanika niekompatybilna, albo w ogóle z pionowym cięciem, bo Sahara podobny efekt mi robiła. Podsumowując, staniczek śliczny i delikatny, ale zdecydowanie nie dla mnie :( Odpowiedz Link
kama1982 Re: M&S czarny w kolorowe kwiatki 30G 11.02.09, 04:37 Chcę zlecić facetowi przebywającemu w UK zakup staników - po 1 szt. dla mnie i dla siostry. Na razie, żeby się rozeznać w nowych rozmiarach i w razie, gdyby okazały się złe, nie płakać z powodu grubej forsy wyrzuconejw błoto - zatem wybór padł na M&S. W związku z tym mam prośbę - zajrzałam na ich stronę internetową, przejrzałam wątki poświęcone marce, ale nadal nie wiem, w jaki model powinnam celować. www.marksandspencer.com/Lingerie-Nightwear/b/43233030?mnSBrand=core Potrzebuję zbieracza, na przeczekanie, który cośtam zmigruje na miejsce i generalnie poprawi samopoczucie:) Móje wymiary to: 77cm pod biustem (76 na straszny ścisk, ale to już prawie centymetr pękał) i 95 w biuście Czyli wychodzi rozmiar 32 E. Wymiary siostry: 83cm pod biustem, 99 w biuście (czyli 34E) Siostra jest w wieku rozwojowym, ja już nie, obie mamy szeroki rozstaw piersi. Wolimy raczej miękkie staniki, tzn na fiszbinach, ale same miski raczej bez usztywnień i jakichś skomplikowanych przeszyć. Nie wiem, czy to wystarczające informacje, ale pytam tutaj, bo macie doświadczenie z tą firmą, orientujecie się, czy mają standardową brytyjską rozmiarówkę i generalnie wiecie więcej ode mnie:) Także bardzo bym prosiła o podpowiedź - które modele brać pod uwagę w naszym przypadku...z góry dziękuję za szybką odpowiedź, bo najpóźniej dziś muszę mu napisać co i jak. (Cud, jak się zgodzi, bo on jeszcze nie wie, w co go chcę wpakować ;P ) Odpowiedz Link
m_oments Re: M&S czarny w kolorowe kwiatki 30G 13.02.09, 14:16 przy 95 w biuscie brałabym do przymierzenia zarówno 32E jak i 32F - zależnie od modelu miseczki są mniejsze lub większe, (i dla siostry 34E i 34F); Osobiscie nie trafiłam z M&S na super zbierający stanik, bardzo je lubie, bo są kolorowe, mają ładne ramiączka, ale materiały (miekie, delikatne modele) nie są ściśliwe i mocno podtrzymujace, mają raczej tendencje w kierunku poddawania się biustowi, i z fiszbinami to loteria; Z ksztaltu jestem najabrdziej zadowolona z serii Per Una (np model 8944 245) - mam teraz 32G, przy 96 brałam 30G lub 32F),kilka z Ceriso Osobiście przy możliwości tanich zakupów wolałabym poprosić o freye rio:D lub jakąś LaSenze (32F - ścisliwe, miseczki są mniejsze) Odpowiedz Link
strach-na-wroble-w-suchym-polu Re: M&S 19.02.09, 20:51 witam. forum czytam od dawna, dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy i tak naprawdę oczywiście byłam w szoku po wyliczeniu rozmiaru (nie wspominam juz o noszeniu 90DD <wstyd>), ale ponieważ lubię zmiany, rzuciłam się w wir przymierzania. teraz jestem na etapie odchudzania, więc nie szaleję za bardzo. o, postanowiłam wypowiedzieć się na tym wątku, bo dzisiaj "przypadkiem" poszłam do sklepu m&s, i... byłam w szoku, bo znowuż "przypadkiem" czekało na mnie moje 75G!!! Czarne, w różowe wzorki!!!! dziewczyny, jeszcze nigdy nie miałam MIĘKKIEGO stanika,w którym bym się zakochała!!! A teraz...o dziwo, tak jest!!! może na miesiąc mi wystarczy, bo przecie się odchudzam. <poszła szczęśliwa> Odpowiedz Link
after.midnight Re: M&S Ceriso padded plunge (różowy w groszki) 20.03.09, 21:34 obów - ścisły, po dwóch iesiącach rozciągnął się nieznacznie (mam 65F na 73 zm pod biustem i nadal trzyma), na ostatnią haftkę się nie zapnę :) niestety - miski są dziwnie szyte - nie dość, ze kaczodziobują, przewidują "szczyt" biustu (to najbardziej "wystające" miejsce :)) w innym, dość dziwnym miejscu. W ogóle dziwnie się układają albo ja mam wysoko osadzony biust :) bo w dolnej części tworzą się jakby "fałdy", za dużo miejsca mimo że miska jest dobra. Odpowiedz Link
kuraiko Re: M&S Ceriso padded plunge (różowy w groszki) 20.03.09, 23:04 jeśli to taki, to ja mam taki sam ;) i13.ebayimg.com/07/i/000/ac/ee/4246_1.JPG bardzo ścisły obwód!! Odpowiedz Link
after.midnight Re: M&S Ceriso padded plunge (różowy w groszki) 19.05.09, 16:01 przepraszam że dopiero teraz, nie zauważyłam posta :) nie to, inny : img526.imageshack.us/my.php?image=363a1.jpg (zdjęcie z ebay) poł zaokrągla, półkaczodziobuje i robi wrażenie przymałego... najbardziej ścisły obwód ze wszystkich moich staników, z tym, że tego mam najdłużej. Odpowiedz Link
psuj-ka M&S galeria Malta Poznań 25.03.09, 22:24 Byłam dzisiaj zobaczyć, co tam ciekawego ;) Centrum handlowe koszmarnie wielkie i wypchane wszelkimi możliwymi sklepami, także tymi rzadziej spotykanymi w Polsce jak M&S. Oczywiście zerknęłam na dział bieliźniany, no i oferta jest raczej średnia. Jedynym plusem są obwody 30, widziałam miski D i DD, chyba w żadnym obwodzie większych niż DD nie było :( Za to zakochałam się w jednej przepięknej spódnicy. Cenowo w ogóle nie przystosowali się niestety do polskich warunków, cena = cena brytyjska w funtach razy 5 mniej więcej :( Odpowiedz Link
ania.kar Re: M&S galeria Malta Poznań 25.03.09, 22:28 Pytajcie się przy każdej wizycie w M&S o większe rozmiary! W Warszawie już się powoli pokazują modele w DD+, to może i w Poznaniu będą do kupienia. Odpowiedz Link
kuraiko Re: M&S galeria Malta Poznań 26.03.09, 04:00 omg ta Galeria Malta to to bydlę co budowali jeszcze rok temu w czerwcu opodal Malty? byłam wtedy pierwszy (i jak na razie jedyny) raz w Poznaniu i nigdzie indziej nie lokalizuję galerii w tamtej okolicy ;) Odpowiedz Link
kasikk68 Re: M&S galeria Malta Poznań 28.04.09, 21:41 właśnie tam:) ja także poszłam uradowana do M&S z zamiarem przymierzania i kupienia stanika bądź nawet staników a tu klpos... nie było ani jednego stanika powyżej miski DD a te z obwodem 65 kończyły się na misce C:D zresztą nie wspomnie już o sklepie la senza, w którym panie nie słyszały o obwodach mniejszych niż 70 i misce większej niż D :D Odpowiedz Link
onion68 Re: M&S 28.04.09, 22:21 Byłam w niedzielę w M&S w Złotych Tarasach (miałam nadzieję, że się niedrogo obłowię) i, słowo daję, jedyne biustonosze, jakie widziałam to 34 i 36 B. Ale może źle patrzyłam, bo się zniechęciłam dosyć szybko :-( Odpowiedz Link
kuraiko Ceriso moulded plunge - jasny róż z czarną koronką 05.05.09, 00:40 mierzyłam rozmiar 30E, ponieważ niektóre usztywniane Ceriso są podobno dużomiskowe (moje wymiary to coś ok 71-72/92). obwód niezbyt ścisły, mogłam się zapiąć na środkową haftkę, do tego w miskach było pustawo (!), a jednocześnie było widać że krawędzie wbijałyby się w piersi, gdyby było ciut pełniej (ale nadal byłoby pustawo w miskach), do tego dekolt wąski do "V" ;/ stanik leżał nieciekawie, do większych dekoltów odpada. nie wiem dla jakich piersi przeznaczony, bo przy pełniejszych wbijałaby się krawędź... i13.ebayimg.com/07/i/001/3e/0b/e464_1.JPG Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Ceriso T813147A 30G 17.05.09, 23:21 Model o numerze katalogowym jak w temacie, biały z granatowymi wykończeniami taki jak na zdjęciu tnij.com/M_Smix Kupiłam jako używany (nie wiem jak długo), ale nie widać znaczących śladów używania. Ścisły (na wymiary 73/91, 94 w zwisie), na samym biuście nie jest zabudowany wysoko, nada się pod dekolty (może nie bardzo głębokie), bardzo wysoko zabudowany pod pachą. Ramiączka z częściową regulacją, musiałam skrócić od razu, bo były za długie. Bardzo delikatny, dziewczęcy, wstążka jest luźna, nie wpija się i nie kroi piersi na pół. Na moje wymiary jest na styk na większej piersi, na mniejszej górna część koronki troszkę odstaje ale nie odznacza się to pod bluzką, nie marszczy się jak moja Freya Saskia. Właściwie ma jedną wadę - nie nadaje kształtu kulek, dziobuje lekko, chyba przez to, że górna część jest znacznie mniejsza od dolnej (pod szwem poziomym). Ale pod obcisłymi bluzkami jest OK, to dziobowanie się rozpłaszcza :) Ogólnie polubiliśmy się i mam nadzieję, że jakiś czas mi posłuży. I na koniec trochę wymiarów obw. w spoczynku: 60cm rozciągnięty: 72cm (na max z odgięciem fiszbin 78cm) U 15cm UU 31cm Odpowiedz Link
kuraiko Ceriso T81 08543/3024 padded czarny halfcup? 19.05.09, 03:30 znaleziony w lumpeksie, rozmiar 32DD, taki jak na zdjęciu (z allegro, z aukcji użytkownika kita30) i13.photobucket.com/albums/a286/Kuraiko_/kita30.jpg obwód w spoczynku/rozciągnięty - 60/82 (na moje 70 mogę nosić na środkowej haftce) wysokość mostka - 6cm szerokość mostka na górze - 2cm szerokość fiszbin mierzonych "wewnątrz" - 13,5cm długość fiszbin - 26cm wysokość boczków pod pachą - 9cm szerokość ramiączek - 12mm miski wydają się standardowe, tzn na moje 92-93cm jest na styk jeśli się porządnie wyprostuję i ściągnę łopatki. niestety fiszbiny uwierają w mostek, ale ja tak mam z prawie każdym stanikiem :( Wydaje mi się, że to jest halfcup, pod bluzką robi fajne kulki, no i dzięki temu, że jest padded, to widać, że mam biust :P fajny stanik za grosze, można dorwać na allegro i ebay Odpowiedz Link
after.midnight Re: M&S T33 00236/2593 black mix 19.05.09, 16:07 img521.imageshack.us/my.php?image=612246967.jpg jedne wielkie kacze dzioby! albo to mój biust tak na niego reaguje, bo na zdjęciu na takiego ne wygląda. bardzo wysoki mostek, wbija mi się w prawą pierś, chociaż gdyby byłby niższy, przylegałby. obwód raczej rozciągliwy. odpinane ramiączka i jest silikonowany, co jest dużym plusem! tak mi było go żal, że spróbowałam coś zadziałać przeciw kaczym dziobom i w górnej połowie miseczki zrobiłam pionowy szew, co prawda ręcznie, i na środku, przy poziomym szwie, zaszyłam tak, żeby nie było żadnych zmarszczek. jest lepiej niż było, ale nie idealnie. Zawsze lepsze coś niż nic :) Odpowiedz Link