Dodaj do ulubionych

Bellissima - brak informacji i wysyłki :(

18.03.07, 13:30
Jeżeli dubluję wątek to sorry, ale szukałam i nie znalazłam.
A nękają mnie żale i rozterki bo zamówiłam w Bellissimie cudo-staniczki,
odczekałam te piekielnie długie 21 dni (minęły w zeszły piątek), a ponieważ
są to moje pierwsze zakupy postanowiłam zapłacić przelewem i Bellissima miała
się do mnie odezwać mailowo jak dotrą staniki.
Od czwartku piszę do nich zapytanie (grzeczne) czy już coś wiadomo co z moim
zamówieniem - i głucha cisza - wysłałam najpierw na e-mail ogólny, ale
pomyślałam, że może zczytują go raz na tydzień, więc napisałam na adres do
kontaktów z klientem i ... nic.
Jak pytałam o rozmiar reakcja była błyskawiczna - a ja chcę tylko wiedzieć
czy mam czekać długo, krótko, czy w ogóle nie czekać, czyli co jest grane.
Zdarzyło się Wam coś takiego - mam siedzieć cicho i czekać na kontakt, czy
mam złożyć nowe zamówienie i co - czekać następne 21 dni ??? A dodatkowo nie
mam wcale pewności czy staniczki będą pasowały i nie będę musiała wymieniać
(co dodatkowo wydłuży wszystko), a ja mam jak na razie tylko 1 stanik :(
Co radzicie ????????
Obserwuj wątek
    • besame.mucho Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 13:36
      Jeśli chodzi o dni - czy liczyłaś też weekendy? Na stronie Bellissimy jest napisane, że chodzi tylko o dni robocze, więc jeśli liczyłaś też weekendy to musisz jeszcze kilka dni doliczyć. Ogólnie jeśli chodzi o terminy, to nie ma się jeszcze czym przejmować - wydaje mi się, że ten czas okczekiwania podany dotyczy towaru, który mają u siebie w magazynie (jak zamawiałam stanik dostępny w tym trybie, to nie czekałam nawet tych trzech dni, doszedł błyskawicznie). A 14-21 dotyczy staników, które Bellissima dopiero ściąga z angielskich magazynów. Dlatego oczekiwanie często trochę się przedłuża.
      Jeśli chodzi o maila - poczekaj do poniedziałku, większość firm nie odpisuje w weekendy. Jeśli wtedy nie odpiszą, to próbuj jeszcze raz, może mail nie doszedł, bo w Bellissimie na wszystkie wiadomości odpisują zazwyczaj szybko.
    • limonka_01 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 13:40
      Może mają kłopoty natury IT.
      Bellissima ma telefon, można dzwonić.
    • balbina11 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 13:49
      Ja napisałam maila z zapytaniem o rozmiar i nie dostałam odpowiedzi. Jeszcze nic
      nie zamiawiałam, ale mam zamiar. Zobaczymy co będzie. Na chwilę obecną nie mam
      dobrego stanika ;-(
      • maheda Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 14:05
        Zapewne będzie to wątpliwe pocieszenie, ale ja pierwszy pasujący na siebie
        stanik kupiłam po kilku błędnych strzałach (co dało kilka miesięcy szukania).
        Cierpliwości! :)
    • butters77 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 14:04
      Nowego zamówienia nie składaj na pewno - ale próbuj kontaktować się do skutku.
      Jeśli nie odpowiadają na maile od piątku, może to kwestia weekendu i jutro
      wszystko się wyjaśni.. Jeśli nie odpowiedzą jutro - dzwoń do nich koniecznie.
    • yaga7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 14:13
      Ja na którąś przesyłkę z Bellissimy czekałam chyba prawie 2 miesiące jak dobrze
      pamiętam.

Trzymam kciuki, żeby w poniedziałek się do Ciebie odezwali :)
      • maat7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 15:36
        Dni policzyłam prawidłowo, tzn. robocze, a zamówienie składalam 15.02. !!!
        Chyba faktycznie dam im szansę odezwania się do mnie w poniedziałek a potem
        atak frontalny tzn. napiszę jeszcze 1 maila i chyba zadzwonię do nich. Trochę
        żałuję że nie zamówiłam w Brastopie, ale 1 zakupy chciałam porobić w Polsce
        zanim wypłynę na szerokie wody i strony angielskie. Tym razem mój lęk pierwotny
        był złym doradcą, ale miejmy nadzieję, że to przejściowe i Bellissima się
        odezwie z radosną nowiną :) Poczekamy - zobaczymy
        • yaga7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 16:30
          Wiesz, ja na swoje pierwsze zamówienie w brastopie czekałam prawie miesiąc -
          więc u nich też się zdarza czekać, niestety. Wcale nie jest powiedziane, że
          zamówienie z brastopu na 100% przyszłoby wcześniej :)
          • sunnysmile Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 17:21
            Ja złożyłam zamówienie 8.02! Do tej pory nie widziałam stanika. Dzwoniłam kilka
            razy. W zeszłym tygodniu w środę powiedziano mi, że stanik i majtki już są u
            nich i wyślą mi to najpóźniej w piątek. Zobaczymy czy dojdzie! Szczerze mówiąc,
            to już nie zamówię u nich nic. Fakt, że widziałam, że tak długo się czeka, lecz
            jednak nie podoba mi się już to czekanie. Tym bardziej, że 21 roboczych dni
            dawno minęło! Był to mój pierwszy zakup w tym sklepie i pewnie ostatni.
            • turzyca Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 23:07
              dorzuc troche na rzecz poczty - nie wiem dlaczego, ale ostatnio to jest juz w
              ogole kryzys nad kryzysy. Zwykly list szedl 2 tygodnie. Kartka ze Slowacji - 4
              tygodnie (do Finlandii doszla 10 dni wczesniej...)
    • weerek Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 18.03.07, 17:22
      Maat, ja pierwsze zamówienie w Bellissimie złożyłam 1 lutego i miałam mieć
      stanik u siebie do 5 marca. Ponieważ nie doszedł, a ja jestem 'średnio"
      cierpliwa, zaczęłam się dopytywać co i jak. Dostałam odpowiedź mailową, z
      następującym wyjasnieniem:
      "Przepraszamy za opoznienie zwiazane z wysylka bielizny .Spowodowane ono jest
      przetrzymaniem paczki nadanej od producenta Panache przez jeden z oddzialow UPS.
      Powodem bylo rozerwnanie kartonu w trakcie transportu .
      Raz jeszcze przepraszamy za wszelkie niedogodnosci zwiazane z opoznieniem
      terminu realizacji zamowienia."
      Koniec końców, przesyłka dotarła 9 marca. Może z Twoim zamówieniem bła
      analogiczna sytuacja..? Nie denerwuj się jeszcze, daj im szanse do poniedziałku;)
      • maat7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 19.03.07, 09:33
        No i jest poniedziałek, Bellissima milczy nadal, miło by było otrzymać nawet
        informację, że muszę czekać jeszcze raz tyle, a nie takie "olewanie" klienta.
        To dość niemiły zgrzyt w zaczynającej się współpracy - a mogła ona być bardzo
        intensywna biorąc pod uwagę, że staniczki mają cudne.
        Cóż tak jak planowałam napiszę dzisiaj ponownie maila (nadal w grzecznym
        tonie), a jutro przy braku odpowiedzi dzwonię. Właściwie to chciałabym tylko
        uzyskać informację ile jeszcze będę musiała czekać - to wszystko. Przecież
        rozumiem, że z dostawą z Anglii mogło dziać się różnie łącznie z tym, że
        dostali nie to co zamawiali i np. moich staniczków nie było. Ale z grubsza
        rzecz ujmując powinni zadbać o dobry kontakt z Klientem, który będzie bardziej
        wyrozumiały wiedząc co się dzieje, niż odczuwając brak informacji jako
        lekceważące.
        No i przez nich ponownie kupiłam staniczek na allegro :) Jak tak dalej pójdzie
        to skompletuję sobie całą szufladę nowych staniczków bez ich pomocy :O
        • yaga7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 19.03.07, 10:30
          A co do braku info - ja mam tak teraz z brastopem.
          Na początku mi odpowiadali w ciągu 2h, a teraz czekam na odpowiedź od czwartku i
          też nie wiem, co robić ;)
        • alka233 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 19.03.07, 10:44
          Ja mam ten sam problem. Ponad tydzień temu zapłaciłam przelewem za zamówiony
          stanik, po informacji od Bellissimy że paczka gotowa do wysłania. I co ?
          Do dzisiaj cisza - paczki nie mam, na 3 maile co się z tym dzieje też zero
          odpowiedzi.
          Zadzwonię tam dzisiaj ale sytuacja jest jakaś nieciekawa i nie zachęca do
          dalszych zakupów.
          Już zaczynam się martwić że coś z tym sklepem nie tak.
          • maat7 Re: Bellissima się do mnie zgłosiła !!! 19.03.07, 11:23
            To była reakcja na mój e-mail, który asertywnie i grzecznie przypomniał, iż
            CZEKAM !!! Babeczka grzecznie mnie przeprosiła, usprawiedliwiła się piątkowym
            szkoleniem. Było to miłe z ich strony.
            Teraz złe (dla mnie) wieści: Panache pomylił rozmiarówkę i przysłał nie ten
            Baby Pink, który sobie życzyłam :(
            Bodajże jest to dostawca, któremu to często i gęsto się zdarza (zgodnie z
            wypowiedzią Bellissimy). Szkoda bo to miał być mój "cukiereczek" w bezpiecznej
            biało-czarnej garderobie stanikowej, ale za to dotarła reszta zamówienia czyli
            Rio i Belle :D tak więc za chwilkę wyślą mi paczuszkę i będę mogła się
            poprzymierzać i - OBY - nacieszyć dokonanym zakupem.
            Być może los tak chciał, abym nie miała Baby Pink tylko inne piękne cacuszko :)
            Muszę się czymś pocieszyć, choć fakt że staniczki już są dodał mi skrzydeł ;)
            • alka233 Re: A ja dalej cisza 19.03.07, 14:01
              Niestety cisza, zero informacji. Wysłałam kolejnego maila. Mam tego dosyć.
              • sunnysmile Ale się dziś uśmiałam 19.03.07, 20:29
                Dzwoniłam znowu do Bellissimy z pytaniem gdzie mój Venus Strapless. Babka
                powiedziała mi, że w piątek dostali przesyłkę od producenta, że moja paczka juz
                gotowa i czeka na wysłanie. Dziś a najpóźniej jutro będzie wysłana. :D Dobre
                sobie. Dzwoniłam tam w środę bodajże, tą samą śpiewkę usłyszałam!!! Na moje
                stwierdzenie: ależ to samo mówiła mi Pani w środę! Babka zaczęła się motać i
                mówić coś, że zamiast 19 kartonów z bielizną przysłali im 10 i moja była w
                jednym z tych zaginionych. Więc ja jej mówię, ze w środę mówiła, że już
                zaadresowana paczka leży i czeka na wysłanie. Babka zonk. Coś tam kręciła.
                Zadałam ostanie pytanie: kiedy będzie paczka? Ona twierdzi, że koło czwartku
                najpóźniej u mnie jeśli (uwaga!) poczta polska nic tu nie zawali, bo oni jutro
                najpóźniej ją wyślą! Hahahaha :D Pierwszy i ostatni raz tam robię zakupy.
                • limonka_01 Re: Ale się dziś uśmiałam 19.03.07, 20:46
                  sunnysmile napisała:

> 19 kartonów z bielizną

ciekawe, ciekawe...
                • maat7 Re: Ale się dziś uśmiałam 20.03.07, 09:19
                  No kurka a ja tak się cieszyłam wczoraj, że już mają moje staniczki i już za
                  chwileczkę, już za momencik trafią w me szponki !!! A teraz drżę czy wyślą mi
                  je w tym tygodniu czy może w przyszłym, bo to że w ogóle wyślą to niewątpię i
                  tylko po cichutku mam nadzieję, że Twoja przesyłka Sunnysmile była pechowa moja
                  nie musi (za co z ręką na sercu bardzo przepraszam, ale mój egoizm wyszedł na
                  wierzch :) Ale poczekamy i zobaczymy co i jak.
                  Z drugiej strony mogliby się pod tym względem uporządkować - nie wiem jak Wy,
                  ale ja wolę usłyszeć prawdę nawet najbardziej przykrą (typu, że dali ciała i
                  nie zamówili na czas, albo nie dali rady wysłać + ofkorse słowo przepraszam :)
                  niż zwodzenie mnie wymówkami, które później przy weryfikacji zarzucają na nich
                  samych sidła. Bo w ten sposób stają się mało wiarygodni i przez to tracą moje
                  zaufanie, a w parze z tym faktem pójdzie "przerzucenie się" na innego dostawcę.
                  Mam nadzieję Sunnysmile, że Twoja paczuszka już jest do Ciebie w drodze, no i
                  moja również :)
    • molowiak ja też 20.03.07, 09:42
      Już czekam półtora miesiąca i mam już szczere dosyć,regulaminowe 21 dni minęło
      15 marca. Jak stanik nie będzie pasował to zwariuję <wrr>. Już nigdy nie zamówię
      nic w bellissimie z dostępnością 14-21.
      • maat7 Re: ja też 20.03.07, 10:04
        No tak, tylko ja szukając swojego nowego nie do końca jeszcze przetestowanego
        rozmiaru 70FF mam tylko i wyłącznie te 21 dni, nic nie jest zaznaczone na
        czerwono !!! Troche się wzdragam na myśl co będzie jak przyjdzie mi
        wymienić ... Dodatkowo na lato chciałam sobie zamówić staniczek z odpinanymi
        ramiączkami i wypada na to, że aby się załapać letnią porą powinnam zamawiać
        już teraz.
        Nic to następne zakupy (zakładając, że gotówka się znajdzie :) uczynię na
        Brastopie i zobaczymy co oni potrafią (przynajmniej nie będzie ściągania
        staniczków z Anglii, bo one już tam będą :D
        • sunnysmile Re: ja też 20.03.07, 12:15
          maat7 -> nie gniewam się ;)

Jeśli do piątku nie dostanę paczki, to dzwonię tam ponownie i upomnę się o
          swoje. Jeśli dalej będzie mnie kobieta zwodzić, to napiszę rezygnację z
          zamówienia i poproszę o zwrot pieniędzy. Nie będę czekać kolejnych tygodni na
          stanik. Grrr, zaraz przejrzę regulamin zakupów w tym beznadziejnym sklepie.
          • sunnysmile Re: ja też 20.03.07, 12:23
            Na ich stronie nie ma nic o rezygnacji z zamówienia! ;] A wiecie co mnie ciekawi
            jeszcze? Dlaczego za każdym razem gdy tam dzwonię to babka się mnie pyta: czy
            zapłaciła pani już za paczkę? Jak to było płacone? Przelewem? Wtedy ja się
            wściekam i mówię: Tak, od razu 8 lutego przelew zrobiłam. No i co słyszę?
            "Dobrze, to w takim razie wszystko w porządku". Kurde czy oni nie mają
            komputerów tam? Co raz bardziej nie znoszę tego sklepu. Ale w lato jade do UK ;)
            I tam nakupię sobie staników za wszystkie czasy :)
    • sunnysmile Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 14:52
      Godzinę temu dzwoniła babka z Bellissimy powiedzieć mi , że dziś wysłali do mnie
      paczkę i przepraszają za tak długi termin realizacji. No proszę, czyżbyśmy
      wszystkie zaczarowały ten sklep? hehe Zobaczymy kiedy dojdzie.
      A jak u Was? Dzwonili do Was? Miłego popołudnia. Zajrzę tu wieczorem. Pozdrawiam!
      • maat7 Re: Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 15:11
        Do mnie nie dzwonili i nie pisali, ale ja dobijałam się o informację kiedy
        będzie moje zamówionko :) W każdym bądź razie dam im szansę bez przypominania
        się. Jak będą pustki w skrzynce do końca tygodnia + poniedziałek (to taki mały
        zapas dla listonosza, gdyby w piątek stracił ochotę i do mojego domku nie
        doszedł :) to rusza akcja pt. dzwonię i piszę i się pytam (naturalnie grzecznie
        a jak) co z paczuszką.
        A orientujecie się może czy te przesyłki z Bellissimy (2 staniczki) idą listem
        poleconym czy paczką - od tego zależy na którą pocztę będę musiała biegać ???
        • maat7 Re: Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 15:17
          Koryguję poprzedni wpis - właśnie dzwonili, że paczuszka już została nadana i
          będzie u mnie na dniach - ach jak miluśko i radośnie wokół, gdyby jeszcze tylko
          nie padał ten deszcz, bo odejdę na zawał po tych 5 kawach i do tego przed
          dostaniem staniczków :)
          • molowiak Re: Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 15:26
            Do mnie też dzwonili, że paczka została dziś wysłana. Nawet obiecali rabat przy
            następnym zamówieniu :)
            Zastanawia mnie tylko jedno. Jak to możliwe, że do nas przesyłki z UK idą trzy
            dni a DO NICH trzy tygodnie?
            • besame.mucho Re: Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 15:29
              Bo do nas idą detalicznie - jak zamawiamy, to następnego dnia wysyłają nam zamówienie i już. A do sklepów wysyłają chyba hurtowo - mają pewnie jakiś jeden dzień w tygodniu czy na dwa tygodnie w którym wysyłają wszystko, co przez ten czas było zamówione. Bo wysyłanie z magazynu do sklepu po jednym staniczku jest pewnie niezbyt opłacalne. Jakby im wysyłali po jednym, to pewnie staniki w Bellissimie byłyby droższe, bo do każdego trzeba by było dołączyć koszty przesyłki z Anglii.
              • yaga7 Re: Paczka wysłana dziś !? 20.03.07, 15:35
                Co do wysyłki - jak zamawiałam z Bellissimy, to mi powiedzieli, że oni przesyłki
                z Anglii dostają raz w tygodniu. Być może to się nie zmieniło i stąd takie
                opóźnienia.
    • balbina11 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 21.03.07, 10:03
      Wczoraj złożyłam zamówienie w bellissimie. Zobaczymy jak to będzie dalej.
      Poczekam na potwierdzenie paczki i wysyłam przelew.
      • sunnysmile Paczka dotarła! 22.03.07, 19:28
        Dziś dostałam paczkę. Zamówiłam Venus Strapless. Super stanik. Tyle że nigdy nie
        miałam bezramiączkowca i hmm dziwnie się w nim czuję. Piersi mają dziwny
        kształt. Właściwie to nie mają żadnego, bo on je tylko opatulił jak druga skóra.
        Przy moim 70F są lekko wiszące, więc on sprawia, że one tak wiszą jakbym była
        bez stanika. Dziwnie. A majtki? Nie wiem, bo nawet ich nie rozpakowałam. Nie
        miałam kiedy. Sam stanik mnie intrygował bardzo :D Hmmm a może ten opis powinnam
        dać w wątku Panache? A
    • kasica_k Uspokajajace wiadomosci 23.03.07, 21:13
      Poniewaz ostatnio wymienialysmy maile z pania Izabela z Bellissimy, poruszylam
      temat dostaw. Dostalam uprzejme wyjasnienia, ktore czesciowo zacytuje:

"W sprawie opoznien dostawy mielismy problem z przewoznikiem. Jedna z paczek
      zostala rozdarta i przetrzymana przez firme kurierska w celu
      spisania protokolu zniszczen i strat. W niej wlasnie znajdowaly sie niektore
      z zamowionych biustonoszy. Obecnie otrzymalismy zaginiona paczke i wszystkie
      zawarte w niej produkty zostaly wyslane do klientow.
      [...]
      Prosze mi wierzyc, ze robimy wszystko, aby przyspieszyc dostawy. Mamy
      nadzieje, ze zwiekszenie czestotliwosci skladania naszych zamowien do
      producenta polepszy nasz serwis w stosunku do klientek Bellissima."

Ponoc czasem okazuje sie tez, ze sam producent nie ma danego towaru
      w magazynie, i stad biora sie niekiedy dodatkowe opoznienia, niestety.
      Wiec rzecz jasna Wasze zniecierpliwienie jest calkiem zrozumiale, ale
      ogolnie nie ma sie czego obawiac - towar pojawi sie predzej czy pozniej :)
      A czestsze skladanie zamowien przez sklep najprawdopodobniej sprawi,
      ze terminy sie skroca.
      • maat7 Re: Moja paczuszka też dotarła :) 26.03.07, 09:48
        jeszcze w czwartek wieczorem mogłam ją odebrać. Staniczki śliczne, ale sama nie
        wiem - marszczą mi się delikatnie górą. Zresztą obfotografowałam się w nich i
        dziś wieczorem wrzucam je na Galerię z nadzieją, że dziewczyny doradzą co
        robić, wymieniać, zwracać, czy po prostu tak być ma (choć w to ostatnie
        szczerze wątpię).
        Tak czy siak paczuszka dotarła, nie była rozpakowana przez niepowołane ręce - i
        to się liczy !!!
      • weerek Re: Uspokajajace wiadomosci 27.03.07, 13:21
        "W sprawie opoznien dostawy mielismy problem z przewoznikiem. Jedna z paczek
        > zostala rozdarta i przetrzymana przez firme kurierska w celu
        > spisania protokolu zniszczen i strat. W niej wlasnie znajdowaly sie niektore
        > z zamowionych biustonoszy. Obecnie otrzymalismy zaginiona paczke i wszystkie
        > zawarte w niej produkty zostaly wyslane do klientow."

No tak, to właśnie w tej paczce był mój nietrafiony inferno. Pisałam o tym
        wcześniej. Przesyłka spóźniła się o 3 dni i faktycznie, stanik nie miał
        oryginalnego opakowania. Jeśli chodzi o korespondencję z Bellissimą, to
        naprawdę nie mam do czego się przyczepić- odpowiedzi dostaję szybko, wszytsko
        bardzo miło ujęte i kompetentnie.
        Tylkjo ten czas oczekiwania jest straaaasznie długi...:(
    • zazulla zobaczymy jak bedzie u mnie 26.03.07, 10:45
      Stroje zamowilam w piatek przed 14 za pobraniem, wszystkie maja status 3-5 dni,
      wiec powinnam miec w tym tygodniu.

Swoja droga zrobilam zamowienie dwoch strojow za 376 zl, do tego place za
      przesylke 13 zl gdzie w sklepie www.intimo4you.com przy zakupie powyzej 150 zl
      przesylka jest juz gratis. I dlatego pewnie tam skusze sie na przetestowanie
      Arabelli, ktora dodatkowo nie jest drozsza o 10 zl tylko dlatego, ze jest to
      rozmiar J.
      • maat7 Re: Bellissima - chwalę obsługę :) 27.03.07, 11:16
        Dziewczyny po pierwszych zgrzytach z długim wyczekiwaniem na staniczki i
        brakiem informacji nie mogę złego słowa o Bellissimie powiedzieć. Zadzwonili do
        mnie, przeprosili za milczenie, potem zadzwonili, że paczkę wysłali ... i
        faktycznie na 2 dzień była u mnie. Ale to nie koniec pochwał. Staniczki nie do
        końca mi pasowały, więc napisałam do nich jak zamienić (1 stanik był dostępny w
        ciągu 3-5 dni, drugi z długim okresem oczekiwania). I co - otrzymałam
        błyskawiczną odpowiedź + pytania co mi nie odpowiada w stanikach. Po analizie i
        konsultacjach otrzymałam radę, żeby spróbować mniejszą miseczkę + linki do
        dostępnych (3-5 dni) staniczków. Na zadane pytanie organizacyjne co zrobić aby
        te dostępne "zabezpieczyć" do momentu przyjścia mojego zwrotu otrzymałam szybką
        odpowiedź, że są dla mnie ODŁOŻONE :) I krótko mówiąc to nazywam dbałością o
        klienta :)) Koresponduję mailowo z 1 osobą (Pani Monika), nie jestem odsyłana i
        zbywana, czuję że tam się o mnie troszczą. I ja to lubić :D
        Tylko żebym teraz nie żałowała tej podmiany stanikowej ;( Trzymajcie kciuki,
        aby wszystko dobrze się skończyło.

A tak na marginesie Bellissimy - to jak długo mają cierpliwość do zamian???
        No bo jak moja zamiana nie wypali to będę musiała wrócić do miseczki FF i
        najprawdopodobniej czekać następne 21 dni, bo takie szczęście, że coś będzie
        szybciej dostępne (zapewne ze zwrotu którejś z Was :) może mnie już nie
        spotkać.
      • zazulla dzisiaj wyslali 27.03.07, 11:34
        I niestety z haslem Stanikomania spoznilam sie 1 dzien :( Zdazylabym gdybym nie
        czekala na odpowiedziec o dlugosc fiszbin.
    • bianna Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 13.06.07, 08:21
      no to się załamałam po przeczytaniu waszych wpisów... Zamówiłam swoje pierwsze
      dobre (miejmy nadzieję) staniczki w Bellissimie, miały być dostępne w 3-5 dni
      roboczych. Od razu zrobiłam przelew i czekam.... Czekam.... Czekam.... Napisałam
      do nich i cisza. Co dziwne, wcześniej gdy pisałam w celu ustalenia rozmiaru to
      wymiana maili następowała w tempie błyskawicznym. Teraz napisałam zapytanie o
      całą procedurę i czas oczekiwania. I tu chyba Bellissima ma problem z
      udzieleniem właściwej odpowiedzi. Rozumiem, że jeżeli staniki dostępne są w 3-5
      dni roboczych to znajdują się już na stanie w Polsce i nie trzeba ich zamawiać.
      Zawiodłam się sromotnie :(
      • molowiak Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 13.06.07, 10:04
        Może spróbuj zadzwonić (0-55) 272-60-40
        • maat7 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 13.06.07, 14:04
          Bianna - dzwoń do nich śmiało bo tak najszybciej dowiesz się co i jak.
          Ja tak miałam, że były szkolenia itp., i zareagowali lekko spóźnionymi
          przeprosinami na moje maile ponaglające i potem wszystko było super sprawnie.
          A co do tych 3-5 dni to różnie z tym bywa. Ja zamówiłam sobie taki "szybki"
          staniczek, ale biednemu zawsze wiatr w oczy i ... trafiłam na wolną majówkę :)
          Ale staniczek w końcu dostałam i odesłałam do wymiany i teraz czekam sobie
          spokojniutko na moje nowe cudeńko, które około 21.06. powinno zostać wysłane -
          naturalnie zgłoszę się na dzień przed terminem z pytaniem co słychać, bo
          wyznaję zasadę, iż jak ktoś się dobija to chociażby poprzez irytację otoczenia
          wymusza szybsze załatwienie sprawy dla świętego spokoju :)
          • indra3 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 28.06.07, 13:03
            Też mam w chwili obecnej problemy z zamowieniem u nich. Co ciekawsze- probuję
            się do nich dodzwonić i telefon milczy.....
    • dagi1982 Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 28.06.07, 22:41
      ja ostatnio czekałam i czekałam...zamówienie wysłałam na początku maja,a
      przesyłkę odebrałam 25 czerwca...na maile oczywiście nie odpisywali,dopiero po
      moich telefonach dowiedziałam się że paczka jest już w drodze,także próbuj
      dzwonić...
      • bianna Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 29.06.07, 09:45
        No ja wciąż czekam. Staniki dostępne w ciągu 3-5 dni idą już połtora miesiąca...
        • prenatka Re: Bellissima - brak informacji i wysyłki :( 29.06.07, 19:02
          ja też zamówiłam, potrzebny mi był stanik na wesele, które już jutro, czyli w
          sobotę. Teraz to niech się wypchają. Zamówiłam ponad miesiąc temu, żadnej
          informacji, nic, no więc napisałam dziś że rezygnuję i we mnie klienta mieć nie
          będą. To już drugi raz to samo, więcej sie nie dam nabrać. Znów zarobią Anglicy
          z Brastopu, ale jak mam dać zarobić "Naszym" za tak nieprofesjonalne podejście
          do klienta?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka