Dodaj do ulubionych

jak optycznie zmniejszyc biust???

19.04.07, 22:03
za porada jednej z Forumowiczki odwiedzam forum "biusciaste" skoro nie mozna
zmniejszyc piersi niechirurgicznymi sposobami to jak zmniejszyc je
optycznie???co ubierac zeby wygladały na mniejsze ...???
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: jak optycznie zmniejszyc biust??? 19.04.07, 22:13
      Mozna kupić minimizer - to taki biustonosz zmniejszający (spłaszczający) biust. Jest w ofercie kilku firm, np. Triumpha.

Albo kupić piękny staniczek balkonikowy, ubrać w niego swoje piersi i się cieszyć!!!!
      Dlaczego chcesz zmniejszać????? Podaj swoje wymiary. Może nosisz źle dobrany rozmiar i wtedy rzeczywiście piersi wyglądają na wielgachne i paskudnie wiszące.
    • maith Re: jak optycznie zmniejszyc biust??? 19.04.07, 23:08
      Dokładnie. Zanim zaczniesz go zmniejszać, najpierw zobacz się w staniku dobrze
      trzymającym i ładnie kształtującym biust. Mogę się założyć, że po założeniu np.
      Panache Heaven, albo Panache Salsy zapomniałabyś o minimiserach :)
      Ale jeśli chcesz, to proponuje je choćby Marks& Spencer i Triumph.
      A jaki nosisz rozmiar? I jak Twój biust w nim wygląda, że chcesz go zmniejszać?
    • kasica_k A po co? 20.04.07, 00:29
      Duzy biust to atut. Po co chcesz go zmniejszac? Lepiej zainwestuj w dobrej
      jakosci, ladna bielizne, ktora odpowiednio go podtrzyma i wyeksponuje. Jedyny
      sposob na "optyczne zmniejszenie biustu" to staniki typu minimizer, ale nie
      polecam - wyglada sie w nich jak klocek, nie jak kobieta.
      • malaczarna102 Re: A po co? 20.04.07, 09:02
        wię ctak... mam niecałe 160 wzrostu , waze 40 kg (nie jestem anorektyczka
        poprostu mam taka budowe ciała i nie odchudzam sie) przy takiej masie ciała
        nosze rozmiar 70D. nie wyglada to zbyt dobrze , uprawiam czynnie sport wiec tym
        bardziej mi to przeszkadza.
        • zazulla :D 20.04.07, 09:17
          malaczarna102 napisała:

> wię ctak... mam niecałe 160 wzrostu , waze 40 kg (nie jestem anorektyczka
          > poprostu mam taka budowe ciała i nie odchudzam sie) przy takiej masie ciała
          > nosze rozmiar 70D. nie wyglada to zbyt dobrze , uprawiam czynnie sport wiec tym
          > bardziej mi to przeszkadza.

Ja mam 160-162, waze +/-30 kg wiecej [jezusicku jak to brzmi, prawie dwa razy co
          Ty!] i mam polski rozmiar 75K a niedlugo sprawdze 70L. Jesli ja z moimi
          tluszczykami mieszcze sie w 70 [w Fantasie i Freya w 65] to nie chce mi sie
          wierzyc, ze masz 70D. Stawiam na duzo mniej pod biustem i tu sie chyba kryje
          problem z doborem Twojej bielizny - moze masz za luzna pod biustem i stad
          niedogodnosci w uprawianiu sportu i chec zmniejszania? Bo szczerze mowiac 70D to
          ...deska ;)

O typach biustonoszy mozesz poczytac i ogladnac przyklady tutaj:
          www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=132&txt=2677
      • malaczarna102 Re: A po co? 20.04.07, 09:03
        powiedz cos wiecej o tym minimizerze????? nigdy o tym nie słyszałam
        • molowiak Re: A po co? 20.04.07, 13:30
          Zanim kupisz jakiś stanik to wpisz swoje wymiary w wątku o dobieraniu rozmiarów.
          NIE KUPUJ minimisera 70D bo będziesz wyglądała jak baleronik. Założę się, że
          powinnaś nosić conajmniej 60F. Z doświadczenia wiem, że nic tak nie zmniejsza
          optycznie biustu, jak odpowiednio dobrany stanik.
        • maheda najpierw się porządnie zmierz. 20.04.07, 13:37
          Ciasno pod biustem i bez ściskania się - w biuście.
          Jak podasz nam swoje wymiary, to spróbujemy Ci pomóc w wyszukaniu takiego
          stanika, w którym Twój biust będzie wyglądał najlepiej.
          Jesteś niska i pewnie drobna, ale jeśli trenujesz pływanie, to może masz
          stosunkowo szeroką klatkę piersiową i powinnaś nosić staniki w rozmiarze nie 60
          (jak by wyglądało na pierwszy rzut oka), ale istotnie nawet 65?
          Bez obwodu w biuście jednak niczego Ci nie doradzimy, bo różne staniki
          produkowane są w różnych zakresach rozmiarowych.
          Podaj swoje zmierzone wymiary tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=59001218
          Zobaczymy, co się da zrobić :)
    • bianna Re: jak optycznie zmniejszyc biust??? 20.04.07, 14:03
      Na moje to widać tu zdecydowanie kompleks dużego biustu. Który nota bene, po
      analizie okaże się biuścikiem. Też tak miałam. Właściwie dobrany biustonosz
      naprawdę potrafi sporo zmniejszyć biust. Teraz sama się sobie nie mogę nadziwić.
      A wciskałam się też w minimizery, które tylko rozpychały biust na boki i czyniły
      go w 100% nieatrakcyjnym. Dobry biustonosz to jest to!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka