maheda 11.05.07, 19:55 Proponuję stroje kąpielowe, opalacze i inne takie opisywać gdzieś w jednym wątku, a nie rozrzucone po wątkach producenckich - jak myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maheda Freya, Drew Swimsuit Olive, 1-częściowy 11.05.07, 19:59 Przyszedł do mnie rozmiar 36GG, więc mój standardowy, wyjściowy rozmiar. Jestem rozczarowana tym, że nie ma zapięcia z tyłu, przedłużającego linię stanika. Stanik jest wszyty - owszem - z przodu, ale około 8 cm za szyciem brzegu kończy się przedłużenie bocznego pasa i zaczyna dziura na plecy. Owszem, poprawia sylwetkę, dźwigając mocno biust, ale na pewno nie modeluje biustu wcale, bo miseczki są z cieniutkiej, bardzo rozciągliwej siatki i dostosowują się do biustu - co akurat jest może i dobre w wypadku młodych i twardych biustów, ale przy moim biuście o rzadkiej konsystencji kompletnie nie zdaje egzaminu, bo jak biust wisiał, tak wisi - tyle, że zwisa dużo mniej, co jest niewątpliwie zaletą :-) Odpowiedz Link
zazulla propozycje 16.05.07, 23:39 A myslalas o tych? 36G Fantasie Aphrodite Halter Swimsuit 8531 Jade www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Aphrodite_Swimsuit_Jade_atod.html 36G Fantasie Fiji Plunge Swimsuit 8266 Lagoon www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Fiji_Plunge_Suit_Lagoon_atod.html 36G Fantasie Aphrodite Halter Swimsuit 8531 Black www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Aphrodite_Swimsuit_Black_atod.html Odpowiedz Link
maheda Re: propozycje 17.05.07, 00:04 Owszem, myślałam, ale na myśleniu się skończyło, bo nie miały GG, tylko G (idiotka). A swoją drogą, pierwszy i ostatni to chyba też spłaszczacze, chociaż niewątpliwie mniejsze. Tjudno, zostawiam, jak jest, czekam na Bahamas i zostawiam sobie lepszy z nich. Jeśli lepszy będzie Drew - odeślę Bahamas. Jeśli lepszy będzie Bahamas - wystawię Drew za moją cenę zakupu do sprzedaży. Odpowiedz Link
zazulla Re: propozycje 17.05.07, 00:08 Moim zdaniem ten bylby dla Ciebie super - gdyby mial zapiecie takie biustonoszowe z tylu. www.figleaves.com/us/product.asp?product_id=MIR-76088&mci=&size=&colour=&image=pm_mir-76088 Odpowiedz Link
maheda Re: propozycje 17.05.07, 00:37 jej.... jaki cudny!... Niestety, cena też cudna :/ Dzięki, Zazulko, ale już nie szukaj. Już postanowiłam, co do kostiumów. Nie stać mnie już w tym roku na nowe zakupy z tej serii, a szkoda ;) Odpowiedz Link
zazulla triumph 17.05.07, 06:51 Wczoraj bylam w jednym Triumphie i nie maja tego mojego, maja tylko nowa kolekcje, niestety najwieksza miseczka jaka widzialam to E albo F. Odpowiedz Link
maheda Wiesz co... :-) 25.05.07, 16:56 Odmówiłam w Bellissimie Bahamas (ma ponoć bardzo głęboko wycięte plecy i nie ma stanika), kupiłam natomiast na brastopie Fantasie Fiji Plunge Swimsuit 8266 Lagoon, ma ponoć wszyty stanik, tak samo zresztą, jak Aphrodite. Jak dla mnie, Afrodyta jest za bardzo wycięta w dekolcie (będę się wydawała krótsza, co przy mojej szerokości nie jest najszczęśliwszym pomysłem), no i ma jeszcze mocno dziurkowany materiał nad biodrem, jakoś to do mnie nie przemawia ;) Za to Fiji owszem, zachorowałam zresztą na początku sezonu na jego czarną wersję z tego roku ( www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=fiji& ), ale cena mnie absolutnie zabiła. Cena z Fiji jest znacznie znośniejsza, poza tym mam niebieski lepiej "idzie" do bladej skóry, niż czarny. Freyę też sprzedaję. Nie ma co łazić w rzeczach, które nie są takie, jak bym chciała, bo nie mam wtedy kasy na coś, co istotnie mi będzie służyło, w czym będę dobrze wyglądać i się dobrze czuć. Dzięki, Zazulko :) Odpowiedz Link
maith Re: Stroje kąpielowe 11.05.07, 21:21 Dobry pomysł. Kostiumy kąpielowe różnią się w końcu od zwykłej bielizny, różnią się też od ubrań. I zwykle jak chcemy kupić sobie kostium, to przeszukiwanie wątków producenckich faktycznie przypomina szukanie igły w stogu siana. Odpowiedz Link
debrief jaki rozmiar stroju kupujecie 18.05.07, 10:29 Nie wiem czy moge w tym wątku poruszyć ten temat. Po przestudiowaniu forum w końcu udało mi się nabyć pierwsze dwa staniki w dobrym jak sądzę rozmiarze (zmiana z 85 D na 75 G lub FF) i wg waszych wskazówek są naprawdę ścisłe w obwodzie, a że do szczupłych nie należę wystają na plecach lekkie fałdy. Czy w związku z tym strój kąpielowy (którego szukam od roku) powinien tez być w takim rozmiarze, czy raczej zdecydować sie na 80 FF. Czy stroje również są tak dokładnie (ściśle) dopasowane do ciała? Nigdy nie miałam na sobie stroju w moim rozmiarze stąd pytanie. Iwona Odpowiedz Link
kasica_k Re: jaki rozmiar stroju kupujecie 18.05.07, 13:28 Na przykladzie stanika od bikini Panache Kaleidoscope moge powiedziec, ze nie ma sie co przejmowac faldkami - obwod jest bardzo elastyczny i zwyczajne staniki w tym samym obwodzie "faldkuja" mi bardziej niz ten kostiumowy. Przynajmniej w tym jednym przypadku tak jest. Odpowiedz Link
suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 13:42 mam podobny problem. Moj rozmiar to wlasciwie 32 GG. Chociaz po przymierzeniu jednego stanika z obwodem 65 (Fantasie Belle full cup) zaczynam sie zastanawiac, czy moze i 65. Ale do rzeczy. W obwodzie mam rowno 75. Jesli wzielabym gore od stroju (a koniecznie chce dwuczesciowy) z obwodem 75 to miseczka celowalaby w FF i mialabym o wiele wiekszy wybor strojow i w lepszych cenach. Chociaz moje rozumowanie jest rodem z czasów przedforumowych - jak nie ma nic na mnie to wezme co jest - to ta perspektywa mnie kusi ... Chociaz jednoczesnie pracuje nad soba - odchudzam sie i licze ze moze 32 G okaze sie dobre..Ech.. ciezkie zycie mamy. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:01 suziliu napisała: > W obwodzie mam rowno 75. Jesli wzielabym gore od stroju (a koniecznie chce > dwuczesciowy) z obwodem 75 to miseczka celowalaby w FF Wracajac do "mojego" Panache Kaleidoscope - odradzam. Mierzylam 34, podczas gdy normalnie nosze 34 albo 36 (absolutnie nie zmiescilabym sie w 32, w niektore 34 wchodze z trudem). I obwod jest naprawde luzacki - tzn. luzniejszy juz by nie trzymal. Nie mam doswiadczenia z innymi strojami, ale w tym zdecydowanie odradzam branie wiekszych obwodow niz normalnie. Ze swoim 32 "patrzacym" w kierunku 30 raczej utopilabys sie w 34. Ale nie wiem, moze inne kostiumy bywaja ciasniejsze. Odpowiedz Link
suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:17 Dzieki kasica za informacje. Cóż w takim razie pozostaje liczyć na to że do podróży poślubnej zdąże na tyle schudnac aby moj biust sie zmniejszyl do 32 G... Nie mówiąc o tym ze bezramiączkowce, których potrzebuje do sukienki też są tylko do G. Ciężko jest nam, tej częsci forumek- tzn. powyzej G-biustów. Kurcze, a jednak czekają mnie prawie 3 miesiace na sałacie... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 15:06 > Kurcze, a jednak czekają mnie prawie 3 miesiace na sałacie... Po których poleci Ci bardziej obwód pod biustem niż w biuście. Głupi, oj głupi pomysł ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:19 Ja mam Panache Grace w rozmiarze 34F. Zastanawiałam się nad 36 ze względu na fałdki... ;) Ale dobrze, że wzięłam ten, jest ok - fakt, trochę się wpija w plecy, ale może być. Powiedziałabym, że ma obwód jak inne panache. Odpowiedz Link
zazulla Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:25 Ja mam 77/79 pod biustem i biustonosze celuje 70. W Panache mierzylam kiedys biustnosze 75 i 80 i racji ze byly bardzo ciasne myslalam ze strojami bedzie podobnie. Zamawialam Panache 75H i 70J i sie utopilam. 70J byl jako tako, 75 ogromne. Musialabym brac ten stroj 65. Odpowiedz Link
suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:37 zazulla, kochana, nie dobijaj mnie...Moj biust nie jest tych bardzo chudnacych biustów - wiec co miałabym wziac 65HH... Jak schudne to H. No nie, a mi tak sie podobaja te stroje do G... Odpowiedz Link
debrief Re: panache grace - Yaga 18.05.07, 15:36 A masz jednoczęściowy? czy on dobrze trzyma, właśnie myślę o tym stroju, tylko czy moje "uszy jamnika" dobrze będą wyglądały. Kupiłas swój normalny rozmiar? Iwona Odpowiedz Link
yaga7 Re: panache grace - Yaga 18.05.07, 15:50 Nie, dwuczęściowy, stanik typu plunge - rozmiar standardowy :) Odpowiedz Link