Dodaj do ulubionych

Stroje kąpielowe

11.05.07, 19:55
Proponuję stroje kąpielowe, opalacze i inne takie opisywać gdzieś w jednym
wątku, a nie rozrzucone po wątkach producenckich - jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • maheda Freya, Drew Swimsuit Olive, 1-częściowy 11.05.07, 19:59
      Przyszedł do mnie rozmiar 36GG, więc mój standardowy, wyjściowy rozmiar.
      Jestem rozczarowana tym, że nie ma zapięcia z tyłu, przedłużającego linię
      stanika. Stanik jest wszyty - owszem - z przodu, ale około 8 cm za szyciem
      brzegu kończy się przedłużenie bocznego pasa i zaczyna dziura na plecy.
      Owszem, poprawia sylwetkę, dźwigając mocno biust, ale na pewno nie modeluje
      biustu wcale, bo miseczki są z cieniutkiej, bardzo rozciągliwej siatki i
      dostosowują się do biustu - co akurat jest może i dobre w wypadku młodych i
      twardych biustów, ale przy moim biuście o rzadkiej konsystencji kompletnie nie
      zdaje egzaminu, bo jak biust wisiał, tak wisi - tyle, że zwisa dużo mniej, co
      jest niewątpliwie zaletą :-)
      • zazulla propozycje 16.05.07, 23:39
        A myslalas o tych?

36G Fantasie Aphrodite Halter Swimsuit 8531 Jade
        www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Aphrodite_Swimsuit_Jade_atod.html
        36G Fantasie Fiji Plunge Swimsuit 8266 Lagoon
        www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Fiji_Plunge_Suit_Lagoon_atod.html
        36G Fantasie Aphrodite Halter Swimsuit 8531 Black
        www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Aphrodite_Swimsuit_Black_atod.html
        • maheda Re: propozycje 17.05.07, 00:04
          Owszem, myślałam, ale na myśleniu się skończyło, bo nie miały GG, tylko G (idiotka).
          A swoją drogą, pierwszy i ostatni to chyba też spłaszczacze, chociaż
          niewątpliwie mniejsze. Tjudno, zostawiam, jak jest, czekam na Bahamas i
          zostawiam sobie lepszy z nich. Jeśli lepszy będzie Drew - odeślę Bahamas. Jeśli
          lepszy będzie Bahamas - wystawię Drew za moją cenę zakupu do sprzedaży.
          • zazulla Re: propozycje 17.05.07, 00:08
            Moim zdaniem ten bylby dla Ciebie super - gdyby mial zapiecie takie
            biustonoszowe z tylu.

www.figleaves.com/us/product.asp?product_id=MIR-76088&mci=&size=&colour=&image=pm_mir-76088
            • maheda Re: propozycje 17.05.07, 00:37
              jej.... jaki cudny!...
              Niestety, cena też cudna :/
              Dzięki, Zazulko, ale już nie szukaj. Już postanowiłam, co do kostiumów. Nie stać
              mnie już w tym roku na nowe zakupy z tej serii, a szkoda ;)
              • zazulla triumph 17.05.07, 06:51
                Wczoraj bylam w jednym Triumphie i nie maja tego mojego, maja tylko nowa
                kolekcje, niestety najwieksza miseczka jaka widzialam to E albo F.
        • maheda Wiesz co... :-) 25.05.07, 16:56
          Odmówiłam w Bellissimie Bahamas (ma ponoć bardzo głęboko wycięte plecy i nie ma
          stanika), kupiłam natomiast na brastopie Fantasie Fiji Plunge Swimsuit 8266
          Lagoon, ma ponoć wszyty stanik, tak samo zresztą, jak Aphrodite.
          Jak dla mnie, Afrodyta jest za bardzo wycięta w dekolcie (będę się wydawała
          krótsza, co przy mojej szerokości nie jest najszczęśliwszym pomysłem), no i ma
          jeszcze mocno dziurkowany materiał nad biodrem, jakoś to do mnie nie przemawia ;)
          Za to Fiji owszem, zachorowałam zresztą na początku sezonu na jego czarną wersję
          z tego roku ( www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=fiji& ), ale cena mnie
          absolutnie zabiła.
          Cena z Fiji jest znacznie znośniejsza, poza tym mam niebieski lepiej "idzie" do
          bladej skóry, niż czarny.
          Freyę też sprzedaję. Nie ma co łazić w rzeczach, które nie są takie, jak bym
          chciała, bo nie mam wtedy kasy na coś, co istotnie mi będzie służyło, w czym
          będę dobrze wyglądać i się dobrze czuć.

Dzięki, Zazulko :)
    • maith Re: Stroje kąpielowe 11.05.07, 21:21
      Dobry pomysł. Kostiumy kąpielowe różnią się w końcu od zwykłej bielizny, różnią
      się też od ubrań. I zwykle jak chcemy kupić sobie kostium, to przeszukiwanie
      wątków producenckich faktycznie przypomina szukanie igły w stogu siana.
      • debrief jaki rozmiar stroju kupujecie 18.05.07, 10:29
        Nie wiem czy moge w tym wątku poruszyć ten temat. Po przestudiowaniu forum w
        końcu udało mi się nabyć pierwsze dwa staniki w dobrym jak sądzę rozmiarze
        (zmiana z 85 D na 75 G lub FF) i wg waszych wskazówek są naprawdę ścisłe w
        obwodzie, a że do szczupłych nie należę wystają na plecach lekkie fałdy. Czy w
        związku z tym strój kąpielowy (którego szukam od roku) powinien tez być w takim
        rozmiarze, czy raczej zdecydować sie na 80 FF. Czy stroje również są tak
        dokładnie (ściśle) dopasowane do ciała? Nigdy nie miałam na sobie stroju w moim
        rozmiarze stąd pytanie.
        Iwona
        • kasica_k Re: jaki rozmiar stroju kupujecie 18.05.07, 13:28
          Na przykladzie stanika od bikini Panache Kaleidoscope moge powiedziec, ze nie ma
          sie co przejmowac faldkami - obwod jest bardzo elastyczny i zwyczajne staniki w
          tym samym obwodzie "faldkuja" mi bardziej niz ten kostiumowy. Przynajmniej w tym
          jednym przypadku tak jest.
    • suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 13:42
      mam podobny problem. Moj rozmiar to wlasciwie 32 GG. Chociaz po przymierzeniu jednego stanika z
      obwodem 65 (Fantasie Belle full cup) zaczynam sie zastanawiac, czy moze i 65. Ale do rzeczy. W
      obwodzie mam rowno 75. Jesli wzielabym gore od stroju (a koniecznie chce dwuczesciowy) z obwodem
      75 to miseczka celowalaby w FF i mialabym o wiele wiekszy wybor strojow i w lepszych cenach. Chociaz
      moje rozumowanie jest rodem z czasów przedforumowych - jak nie ma nic na mnie to wezme co jest - to
      ta perspektywa mnie kusi ... Chociaz jednoczesnie pracuje nad soba - odchudzam sie i licze ze moze 32
      G okaze sie dobre..Ech.. ciezkie zycie mamy.
      • kasica_k Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:01
        suziliu napisała:
        > W obwodzie mam rowno 75. Jesli wzielabym gore od stroju (a koniecznie chce
        > dwuczesciowy) z obwodem 75 to miseczka celowalaby w FF

Wracajac do "mojego" Panache Kaleidoscope - odradzam. Mierzylam 34, podczas gdy
        normalnie nosze 34 albo 36 (absolutnie nie zmiescilabym sie w 32, w niektore 34
        wchodze z trudem). I obwod jest naprawde luzacki - tzn. luzniejszy juz by nie
        trzymal. Nie mam doswiadczenia z innymi strojami, ale w tym zdecydowanie
        odradzam branie wiekszych obwodow niz normalnie. Ze swoim 32 "patrzacym" w
        kierunku 30 raczej utopilabys sie w 34. Ale nie wiem, moze inne kostiumy bywaja
        ciasniejsze.
        • suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:17
          Dzieki kasica za informacje. Cóż w takim razie pozostaje liczyć na to że do podróży poślubnej zdąże na
          tyle schudnac aby moj biust sie zmniejszyl do 32 G... Nie mówiąc o tym ze bezramiączkowce, których
          potrzebuje do sukienki też są tylko do G. Ciężko jest nam, tej częsci forumek- tzn. powyzej G-biustów.

Kurcze, a jednak czekają mnie prawie 3 miesiace na sałacie...
          • kasiamat00 Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 15:06
            > Kurcze, a jednak czekają mnie prawie 3 miesiace na sałacie...

Po których poleci Ci bardziej obwód pod biustem niż w biuście. Głupi, oj głupi
            pomysł ;)
        • yaga7 Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:19
          Ja mam Panache Grace w rozmiarze 34F.
          Zastanawiałam się nad 36 ze względu na fałdki... ;)
          Ale dobrze, że wzięłam ten, jest ok - fakt, trochę się wpija w plecy, ale może
          być. Powiedziałabym, że ma obwód jak inne panache.
        • zazulla Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:25
          Ja mam 77/79 pod biustem i biustonosze celuje 70. W Panache mierzylam kiedys
          biustnosze 75 i 80 i racji ze byly bardzo ciasne myslalam ze strojami bedzie
          podobnie. Zamawialam Panache 75H i 70J i sie utopilam. 70J byl jako tako, 75
          ogromne. Musialabym brac ten stroj 65.
          • suziliu Re: Stroje kąpielowe 18.05.07, 14:37
            zazulla, kochana, nie dobijaj mnie...Moj biust nie jest tych bardzo chudnacych biustów - wiec co
            miałabym wziac 65HH... Jak schudne to H. No nie, a mi tak sie podobaja te stroje do G...
            • debrief Re: panache grace - Yaga 18.05.07, 15:36
              A masz jednoczęściowy? czy on dobrze trzyma, właśnie myślę o tym stroju, tylko
              czy moje "uszy jamnika" dobrze będą wyglądały. Kupiłas swój normalny rozmiar?
              Iwona
              • yaga7 Re: panache grace - Yaga 18.05.07, 15:50
                Nie, dwuczęściowy, stanik typu plunge - rozmiar standardowy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka