Dodaj do ulubionych

Czy znacie Biggi.pl

24.05.07, 23:43
Ostatnio szukając kolejnej "perełki" do kolekcji stanikowej ;) znalazłam taką
stronkę: www.biggi.pl/o-marce
Wprowadzenie brzmi zachęcająco i niby mają kilka modeli w większych
rozmiarach,np:
www.biggi.pl/xena
www.biggi.pl/mea
www.biggi.pl/eva
www.biggi.pl/lisa
ale to w zasadzie wszystko, no i raczej rozmiarówka nie powala na kolana.
Ale może przynajmniej dziewczynom do F na coś się przyda ten namiar. Co prawda
wklejone modele są podane do H, ale obawiam się, że ja z moim 122 w biuscie w
takie H bym się nie upchnęła.
A może już któraś z Was miała z nimi styczność i może coś na ten temat powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • maheda Po wrzuceniu w wyszukiwarkę słowa BIGGI 25.05.07, 00:29
      (swoją drogą - polecam) dostałam takie dyskusje i posty:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=47444324&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=59729934&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58600852&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=27002630&a=59730054
      • effka454 Re: Po wrzuceniu w wyszukiwarkę słowa BIGGI 25.05.07, 23:43
        Przyznaję, w natłoku informacji, przegapiłam te teksty - mea culpa
    • xseniaw Re: Czy znacie Biggi.pl 26.07.07, 15:26
      Czy ktoś może kupił i wypróbował tą bieliznę z Biggi??
      • agamara1 Re: Czy znacie Biggi.pl 30.07.07, 14:14
        mam pare biustonosz biggi :) sa bardzo fajne :)z rozmiarowka trzszke maja
        dziwnie bo ja noszac miseczke J w biggi mam G/H w zaleznosci od modelu
        maja rowniez bardzo ciasne dopasowane obwody ;) np 85 wypada na mniejszy
        ja pod biustem mam 76cm a 85cm jest na styk :) sa bardzo ciasne obwodowo i malo
        rozciagliwe :D najlepiej jest biustonosz przymiezyc bo nie ufalabym rozmiarowce
        podanej przez nich ;)
        • magdalaena1977 Re: Czy znacie Biggi.pl 30.07.07, 15:51
          agamara1 napisała:
          > najlepiej jest biustonosz przymiezyc
          > bo nie ufałabym rozmiarówce podanej przez nich ;)
          Agamaro ! Czytałam Twoje posty w wątku o zmniejszaniu biustu i wiem, że jesteś
          początkującą stanikoholiczką. Nie wiem więc na ile miarodajna jest Twoja ocena,
          akle uniwersalne pozostaje to, że KAŻDY stanik trzeba najpierw przymierzyć..
          Nawet inny kolor tego samego modelu może się inaczej układać.
          • agamara1 Re: Czy znacie Biggi.pl 30.07.07, 16:36
            dlatego napisalam ze najpierw trzeba pomierzyc ;)
          • agamara1 Re: Czy znacie Biggi.pl 31.07.07, 11:30
            z ciekawosci zmierzylam moja Xene i przy rozmiarze wszytym jest podany obwod
            85 :/ a ona nawet do tylu sie nie rozciaga

zmierzylam na plasko i ma 66cm a po rozciagnieciu 80cm

jako to jest z ta rozmiarowka ???? :/
            • kasica_k Napisalam do Biggi 31.07.07, 15:48
              z pytaniem, jaki powinnam wziac rozmiar przy 75 pod biustem i 108 w biuscie.
              Dostalam odpowiedz, ze 75J, ktorego nie szyja, ale zebym sprobowala 75I.
              Ciekawi mnie w zwiazku z tym, jak to jest z tymi obwodami - byc moze
              wystarczyloby mi w takim ukladzie 80I?
              • ocisza Re: Napisalam do Biggi 21.07.08, 09:16
                Przy 75 pod biustem to raczej staniki 70 powinnaś mierzyć.
        • tehanu Re: Czy znacie Biggi.pl 29.04.08, 19:23
          Ja mam zupełnie przeciwne doświadczenia. Kupiłam biały Yvonne 2 -
          jak wychodziło z tabelek 85 w obwodzie (gdy kupowałam pod biustem
          miałam 91 i ani milimetra mniej) Po trzech tygodniach noszenia
          zapinam na najciaśniejszą haftkę i choć nie czuję, że się rusza, po
          całym dniu noszenia widzę, że trochę podjechał. 80 pod biustem
          mogłoby być spokojnie. Inna rzecz, że z 91 pod biustem zrobiło mi
          się 89.
    • kasica_k Biggi nie sprzedaje w necie 01.08.07, 17:10
      Biggi pisze, ze w tej chwili nie da sie kupic ich bielizny w Internecie,
      a najblizszy Warszawy sklep z ktorym wspolpracuja jest w Sieradzu, wiec
      i tak nie wyprobuje. Szkoda, bo biustonosze wygladaja nienajgorzej, i moze
      chocby dla tych nieco mniej biusciastych z nas bylyby jakas alternatywa np.
      dla Melissy. Przypomne, ze dla moich wymiarow (brytyjskie 75G) zaproponowano
      mi I, ktorego tez nie ma w ofercie na ich stronie, ale byliby gotowi
      je uszyc i wstawic do sklepu.
      • magda-fl Re: Biggi nie sprzedaje w necie 13.08.07, 20:39
        kasica_k napisała:

> Biggi pisze, ze w tej chwili nie da sie kupic ich bielizny w Internecie,
        > a najblizszy Warszawy sklep z ktorym wspolpracuja jest w Sieradzu, wiec
        > i tak nie wyprobuje. Szkoda, bo biustonosze wygladaja nienajgorzej, i moze
        > chocby dla tych nieco mniej biusciastych z nas bylyby jakas alternatywa np.
        > dla Melissy. Przypomne, ze dla moich wymiarow (brytyjskie 75G) zaproponowano
        > mi I, ktorego tez nie ma w ofercie na ich stronie, ale byliby gotowi
        > je uszyc i wstawic do sklepu.
        >
        To może zacznijmy ich grupowo molestować, to może zaczną sprzedawać na
        zamówienie chociażby. Bo faktycznie staniki ładne, a ceny przyjemne.
        • kasica_k Re: Biggi nie sprzedaje w necie 13.08.07, 22:02
          Zachecam :)
          Ja juz "molestowalam" - w sensie, ze zrezygnowalam z zamiaru zakupu, bo do
          Sieradza po stanik nie bede jezdzic. Jesli pojawi sie wiecej takich glosow, to
          kto wie, moze firma pomysli nad zdalna forma sprzedazy.
          • magda-fl Re: Biggi nie sprzedaje w necie 14.08.07, 12:52
            kasica_k napisała:

> Zachecam :)
            > Ja juz "molestowalam" - w sensie, ze zrezygnowalam z zamiaru zakupu, bo do
            > Sieradza po stanik nie bede jezdzic. Jesli pojawi sie wiecej takich glosow, to
            > kto wie, moze firma pomysli nad zdalna forma sprzedazy.
            >
            No to zmolestowałam ich i ja. Może pójdą po rozum do głowy i zrobią sklep. W
            sumie ceny na stronie są podane, więc na początek mogliby zrobić prosty
            formularz zamówień, a z czasem stworzyć prawdziwy sklep.
            Doprawdy nie rozumiem firm, które nie chcą się rozwijać w kierunku, na które
            jest wyraźne zapotrzebowanie. Klient prosi, a oni go olewają. Doprawdy nie
            rozumiem... ???
      • agastrusia Re: Biggi nie sprzedaje w necie 13.08.07, 22:07
        a ja mimo wszystko spróbowałabym popytać w sklepach. Gdańska też nie ma
        wymienionego a ja kupiłam na Gildii. Więc może któryś sklep ma ;-P
        • nikagda Re: Biggi nie sprzedaje w necie 14.08.07, 11:49
          Hej :)
          Widzę, że jesteś z Gdańska. Czy mogłabyś mi powiedzieć, gdzie konkretnie na
          Gildii można kupić te biustonosze?
          • agastrusia Re: Biggi nie sprzedaje w necie 14.08.07, 22:09
            W drugim mniejszym pawilonie pierwsze wejście od torów (za bankomatem). Na tym
            stoisku nawet można zamówić konkretny model ;-)
            • nikagda Re: Biggi nie sprzedaje w necie 14.08.07, 23:11
              Super, dzięki za informację :) W czwartek sprawdzę ofertę osobiście.
              • agastrusia Re: Biggi nie sprzedaje w necie 15.08.07, 20:35
                Jeszcze jest w Gdańsku partner handlowy firmy biggi MERITUM GDAŃSK CZARNY DWÓR 2A
                (Pomorze) tel.058 5582571 - może i tu można dostać w detalu.
                • nikagda Re: Biggi nie sprzedaje w necie 17.08.07, 16:36
                  Byłam, sprawdziłam, przymierzyłam, kupiłam :D
                  Co prawda nie Biggi, a Gaia Sophie i nie 75C, a 75E, ale jestem zachwycona (i
                  lekko zszokowana zmianą rozmiaru).
                  Ogólnie spory wybór staników w miseczkach do F i przemiła dziewczyna, nie
                  robiąca żadnych durnych komentarzy. Polecam.
    • agastrusia Re: Czy znacie Biggi.pl 13.08.07, 21:58
      Ja mam biggi yvinne 75 h i jestem baaaaaardzo zadowolona. Inna sprawa, że mogli
      by mieć nieco więcej wzorów i większą rozmiarówkę no i kolory.
      • agastrusia . 17.06.08, 21:06
        Muszę wnieść poprawki.
        Stanik jest dobry dopuki jest nowy. obwód na początku
        całkiem ścisły.
        Po 3-4 m-cach rozciągnął sie niemożebnie.
        Da się go odpancernić ;-) - zdjęcia w ręcznych robutkach ;-)
    • annamariagr BIGGI Yvonne 17.12.07, 22:58
      Witam, jestem właścicielką jednego biustonosza tej firmy - Biggi, jakimś cudem
      udało mi się go zakupić w sklepie www.duzabielizna.pl, który zresztą polecam.
      Przy wymiarach 83/113 wybrałam rozmiar 85G w kolorze czarnym, oczywiście było to
      zanim, dzięki Wam kochane forumowiczki, dowiedziałam się, jaki tak naprawdę mam
      rozmiar i nie przeraża mnie już kupowanie rozmiaru 75H czy nawet HH i J (jak się
      zresztą okazuje, takie biustonosze spokojnie można w sieci zakupić, są do tego
      atrakcyjne poza ceną, która atrakcyjna nie jest w ogóle, ale trzeba zaakceptować
      taki stan rzeczy). Biustonosz jak dla mnie ma za małą miseczkę, fiszbiny nie
      obejmują całej piersi, odstają od mostka. Pod biustem jest dosyć ciasny, ale
      jednak lepsza byłaby 80-tka, bo obawiam się, że w 75 się nie wcisłabym. Poza
      tym, wykonany jest dosyć starannie ze ślicznego materiały - zupełnie nie
      rozciągliwego, dlatego bardzo stabilnie podtrzymuje biust. Tworzą się jednak
      bułki, a to oczywiście wina złego rozmiaru. Ogólnie biustonosz jest trochę
      pancerny, ale może dlatego, że jest usztywniany w dolnej części miseczki i ma
      mało atrakcyjne ramiączka, niby odpinane, ale nie spotkałam jeszcze ramiączek
      przeźroczystych takiej szerokości (2,2cm). Poza tym szczególnie pod koniec dnia
      czuję, jak fiszbiny wpijają mi się w żebra tuż pod piersiami. Reasumując:
      biustonosz na pewno wart jest kupienia, bo jest stabilny, wykonany z naprawdę
      ładnych materiałów, ale warunkiem jest oczywiście właściwy rozmiar - jeśli będę
      miała okazję zakupienia jakiegoś stanika Biggi w moim rozmiarze - przypuszczam
      80I lub nawet K, to pewnie to zrobię. Wysłałam maila do producenta z sugestią,
      by zajął się sprzedażą detaliczną w sieci, ale odpisał, że "na razie jest to
      niemożliwe, ale w przyszłości być może zajmą się sprzedażą w internecie".
      Szkoda, że tak trudno zdobyć ich bieliznę.
      • kocio-kocio a może PeachField by ich wciągnął do kolekcji? n/t 17.12.07, 23:08

• carramel YVONNE 2 beż 04.04.08, 10:12
      wrażenia po pierwszym założeniu - rozciagliwiec, ale miseczki dobrze sie układają i podtrzymują biust. Niestety, po pierwszym praniu (ręcznie, w letniej wodzie) stanik skurczył się praktycznie o rozmiar :|
      Gdyby to tylko obwód, ale miseczki też - a i tak wyglądały na nieco mniejsze niż by wynikało z rozmiarówki.
      Materiał, z jakiego uszyty jest stanik jest raczej kiepskiej jakości, o wiele gorszy niż np. staniki Gai.
      Ogólnie nie polecam.
    • hipciorra BIGGI we Wrocławiu 28.04.08, 16:19
      Pomolestowałam producenta, teraz dręczę sklep internetowy, żeby mi ściągnął Xenę w 75G. A może któraś z Was wie, gdzie we Wrocławiu można kupić biustonosze Biggi? Chętnie bym sprawdziła "tymi ręcami" tudzież "tymi biustami", jak się prezentują :-)
    • paulina_h81 Re: Czy znacie Biggi.pl 28.04.08, 16:33
      Ja o Biggi moge powiedziec kilka slow, niestety negatwnych. poza tym
      ze maja niektore naprawde ladne wzory i modele, to niestety
      rozciagaja sie w obwodzie potwornie. moze to tylko moje odczucie,
      ale mialam 3 czy 4 modele od nich i rozciagnely sie w ciagu 2
      miesiecy tak, ze musialam je zapianan na najciasniejsza haftke.
    • sheilunia Sofia 28.04.08, 20:01
      Jakiś czas temu (myślałam, że jestem już uświadomiona ;) ) kupiłam sobie Biggi
      model Sofia (nie ma go już na stronie) w Poznaniu w Amazonce, za 65 zł, rozmiar
      70G. Obwód solidny, nie rozciąga mi się i nadal jest przyjemnie ciasny (ale po 2
      miesiącach użytkowania przechodzę na środkową haftkę). Dół miseczki jest
      wzmocniony, w górnej części ładna koronka. Od jakiegoś czasu wiem, że powinnam
      mieć 70G, ale brytyjskie ;) co nie zmienia faktu, że staniczek nosi mi się nadal
      dobrze. Zakładam go jednak do głębokich dekoltów, bo robi oczywiście bułeczki
      (ale udało mi się osiągnąć fajny efekt jabłuszek w koszyku ;) ). Myślę, że gdyby
      miska była dobrze dopasowana, to stanik bym sobie bardzo ceniła, bo jest
      solidny, całkiem ładny, nie za mocno zabudowany.
      Dużym minusem jest jednak uboga oferta zarówno rozmiarowa (oczywiście, jak na
      polską firmę to i tak super, bo widziałam miski do H lub I) oraz kolorystyczna.
      Myślę, że gdyby firma się rozwinęła, to stałabym się ich klientką, zwłaszcza za
      tak atrakcyjne ceny i dobrej jakości towar :)
    • coco.nut Re: Czy znacie Biggi.pl 28.04.08, 20:14
      Dziewczyny ja mierzyłam biustonosze tej firmy (Amazonka, ul.
      Półwiejska, P-ń). I przy wymiarach 80/105, celuję teraz w angielskie
      32G. Z biggi musiałabym mieć 70J, bo H było ewidentnie za małe. A 75
      pod wyraźnie za luźne. Nie pamiętam jednak jakie to były modele...
      • sheilunia Re: Czy znacie Biggi.pl 28.04.08, 20:17
        O, witam sąsiadkę. :D
        Zapomniałam dopisać, że właśnie obwody wbrew sugestiom firmy, trzeba zaniżać,
        jak to mamy w zwyczaju ;)
        • coco.nut Re: Czy znacie Biggi.pl 28.04.08, 20:46
          No popatrz, nie widziałam twojego posta jak swojego pisałam :)))
    • esi1 mam ich biustonosz! 29.04.08, 20:39
      Mam ich biustonosz, a nawet dwa, tyle, że pierwszy jeszcze w "starym" rozmiarze
      75E. Drugi, to niby rozmiar prawidłowy dla mnie: 70H, ale to był pierwszy
      biustonosz w nowym rozmiarze, do tego niedrogi (50-60zł?), więc jest, ale....
      Obwód sporo za luźny, fiszbiny nie celują w pachę, ale niestety w biust, na
      mostku też nie leżą. Kupiłam go bo byłam zamroczona, tym, że w moim mieście
      znalazłam w ogóle taki rozmiar ;)
      Same biustonosze naprawdę ładne, tylko przy wybieraniu rozmiaru trzeba by było
      brać węższe obwody i większe miski.
    • kasikk68 model EVA a Tango II 17.06.08, 20:44
      zakupiłam ten model zeszłego lata jeszcze w moim starym rozmiarze za ok 60zł.
      Dopiero teraz zauważyłam łudzące podobieństwo z Panache tango II :)
      duzabielizna.pl/shop/galerie/e/eva-biustonosz_371.jpg
      ten model jest usztywniony gąbką w całości miski - ładnie modeluje i podnosi
      lecz po poru miesiącach obwód się strasznie rozciągnął i ramiączka "zlasowały"
      do tego po praniach, miski się zmniejszyły :> więc teraz jest do niczego
    • bell9 Re: Czy znacie Biggi.pl-już znam 20.07.08, 17:56
      dziś miałam przyjemnmość mierzenia staników Biggi.Za wyjątkiem niezłej ceny(ok.60-70zł) i w sumie nawet ładnego wizerunku(zwłaszcza Yvonne), znowu rozczarowanie.70H - miski oczywiście za małe, a tą 70 pod biustem to mogłabym jeszcze gdzieś się opleść.Spokojnie weszłabym w 65 a nawet nie wiem czy nie w 60.Zdecydowanie rozciągliwce, a nawet bardzorozciągliwe.Na pytanie czy są poniżej 70-oczywiście padła odpowiedź, że nie robią.Na moje stwierdzenie,że miski za małe (mierzyłam nawet 70 I-też za małe,a w tym modelu pod biustem trafił mi się ściśliwiec-model EVA), pani poradziła mi oczywiście 75I !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!miska będzie większa!!!.Skomentowałam,że owszem tylko zapięcie będę miała na łopatkach!!!!!!! i żebym dobrze podciągnęła ramiączka!!!!!!!!!! bo klientki tego nie robią, apotem stanik za mały!!!!!!!!!!!!
      dla zainteresowanych:
      www.biggi.pl/eva-0
      www.biggi.pl/yvonne-2
      • kuraiko Re: Czy znacie Biggi.pl-już znam 20.07.08, 19:03
        gdzie jest rozmiarówka tych staników? :/ na stronce nie znalazłam...
        a nawet "polska"/europejska rozmiarówka nie wszędzie jest taka sama.
        np "zwykłe" 75C to w Avie 75D, więc ci też mogli coś innego wymyślić
        • bell9 Re: Czy znacie Biggi.pl-już znam 20.07.08, 23:13
          mam wrażenie że producent zapomniał "odświeżyć" stronę i dodać nowe rozmiaryjak pogrzebiesz na ich stronie znajdziesz przekierunkowanie na hurtownię w której sprawdzisz dostepność rozmiarów.Stąd wiedziała że można na coś liczyć.Największ co dziś mierzyłam to 70I.Innych ponoć nie ma.Ani poniżej 70 ani powyżej I.Mierzyłam też H
          • kuraiko Re: Czy znacie Biggi.pl-już znam 21.07.08, 01:15
            to akurat znalazłam ;) chodzi mi o tabelkę, na jakie obwody w
            biuście są miseczki ;)
            • bell9 Re: odp. do kuraiko 22.07.08, 13:20
              właśnie mi przysłali mailem tabelę.jesli pilnie potrzebujesz podaj gdzie ci przesłać(mail, skype itp)
              • bell9 Re: odp. do kuraiko-link do tabeli rozm.BIGGI 22.07.08, 13:26
                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8f32d966172441d.html
                • kuraiko Re: odp. do kuraiko-link do tabeli rozm.BIGGI 23.07.08, 03:58
                  dziękuję :)))
    • bell9 Re: apel do producentów-odp. z BIGGI 21.07.08, 13:02
      "Witam,
      firma Biggi szyje biustonosze do 70I, na zamówienia również do miseczki J. Niestety w tych małych obwodach znacznie mniej się ich sprzedaje, dlatego też zamawiamy odpowiednio mniejsze ilości. Sklepy boją się tych dużych, nietypowych rozmiarów, ponieważ gdy klientka nie odbierze zamówienia, bardzo trudno jest im potem sprzedać tą sztukę. Sklepy boją się po prostu ryzyka, ale producent za to nie odpowiada. Wszelkie pretensje należy zgłaszać do sklepów, które nie chcą kupować nietypowych rozmiarów. Mamy kilku odbiorców nastawionych właśnie na miski H, I, J i bardzo dobrze nam się współpracuje, więc jest na nie zbyt. Rozumiem rozgoryczenie klientek o dużych biustach, ale my mamy czyste sumienie. Tłumaczenia sklepów, że nie mogą nigdzie dostać tak dużych rozmiarów są nieprawdziwe, po prostu nie chce im się szukać. Ale nic na to nie możemy poradzić."

Poprosiłam o adresy tych sklepów.Ciekawe czy mi podadzą???????
    • bell9 Re: Adresy sklepów BIGGI 21.07.08, 16:48
      najlepiej zaopatrzony jest sklep "AMAZONKA" w Poznaniu, przy ul.Półwiejskiej14 (w bramie), reszta sklepów kupuje nietypowe rozmiary, ale w mniejszych ilościach:
      - "TRZY GRACJE" ul.Narutowicza 37, Łódź (sklep z bielizną i biżuterią)
      - "MAKO" Al. 9 Maja 9, Szczecinek
      - "SARA" ul. W. Witosa 50 lok. 74, Gorzów Wlkp.
      - SKLEP "ANDA" ul. Marcinkowskiego 90 A (.,HALA "ORBI" ), Gorzów Wlkp.
      - "BIUSTONOSZE" ul.Kostrzyńska 1, Bydgoszcz
      - Pawilon nr 7 ul.Solskiego 15, Bydgoszcz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka