Dodaj do ulubionych

smietnik cd

25.05.07, 00:00
pozwole sobie postawic drugi smietnik, bo tamten juz pełny i cieżko w nim
grzebac.. i na same dno wrzucam forum wynalezione:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47357
boski opis ;)my MAMY prawdziwe problemy ;)
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: smietnik cd 25.05.07, 09:59
      O jaaa.. Rzeczywiście urocze;)
      • butters77 PS. 25.05.07, 10:01
        Tylko proszę mi na to, broń Boże, nie odpowiadać - nie dajemy się takim
        prowokacjom!:)
        • ananke666 Re: PS. 25.05.07, 10:03
          Nie odpowiadamy. Mamy dość swoich... problemów :p
          • maith Re: PS. 25.05.07, 12:40
            No właśnie też już sobie wyobraziłam jakąś naszą forumkę wygłaszającą tekst, że
            jak ktoś myśli, że ma 80G, to prawie na pewno ma źle dobrany rozmiar
            (szczególnie jeśli myśli tak ktoś, kto nie wie, gdzie kupić stanik) itd. ;)
            I też chciałam prosić, żeby jednak nikt się nie wychylił ;)
            • rennya znam geneze powstania foruma:) 12.06.07, 16:24
              wcale nie ma nic wspólnego z biusciastymi:)
              ale z swiezo upieczonymi mamami ktore walcza z mlecznymi piersiami, dodatkowymi
              kg i oponkami:):):)
              • mamula_to_ja Potwierdzam !!! Święta prawda :-) nt 28.06.07, 14:23
    • aislinn chińska rozmiarówka :) 26.05.07, 18:55
      W sumie nie wiem gdzie to wrzucić, więc padło na śmietnik ;)

Wczoraj zauważyłam, że moja kuzynka ma jakby większe piersi, tak ładnie zebrane,
      chyba kwestia stanika, myślę sobie.... no to zaczęłam rozmowę o rozmiarze,
      pyajac, jaki nosi.

80C - usłyszałam.

Tu się roześmiałam, bo wydało mi się to komiczne- jest dobre 20 kilo chudsza ode
      mnie przy podobnym wzroście, a ja noszę 80H. Mówię jej więc, że to niemożliwe że
      nosi 80 pod biustem, na pewno jej wyłażą piersi dołem z miseczek a obwód
      podjeżdża. (kłania się stanikomaniactwo!)
      Musiałam sprawdzić, i tu... szok! Wszystko idealnie dopasowane, obwód
      ciaśniutki,nic dołem nie wypływa, ledwo dłoń można na plecach podeń włożyć. Szok!!!
      Oczywiście wówczas pojawiła się myśl, że może to nie jest wcale 80. Patrzę na
      metkę, i tu dochodzimy do sedna.... stanik okazał się być jednym z tych
      chińskich bazarowych, a rozmiar na metce miał następujący :

36/80 L !!!!!!!!!!

to "L" mnie powaliło :) Nie tylko jako sposób oznaczernie rozmiaru, ale także
      jako zestawienie z wielkością biustu - zatem moj byłby 80XXXXXXXL ? ;)

:))))

ale nadal nie wierzę że ona nosi 80c ;)
      • limonka_01 Re: chińska rozmiarówka :) 26.05.07, 23:17
        A może to L, to nie z rozmiarówki typu S, M, L, tylko wielkość miski tak jak J,
        K, L?
        • aislinn Re: chińska rozmiarówka :) 26.05.07, 23:27
          Na to nie wpadłam :))))

ale w takim razie dla wiekszych rozmiarów zabraknie im alfabetu, skoro u mojej
          kuzynki z obiektywnie duuuuzo mniejszymi piersiami niż moje 80H jest już L :)
      • chocochoco Re: chińska rozmiarówka :) 27.05.07, 00:40
        Ja kiedyś kupiłam taki stanik na bazarku rozmiar 80 XL, co miał byc
        odpowiednikiem 80D, więc te rozmiary to są typu S- miska A, M- miska B itd.
        Potrzebowałam czerwony stanik na jeden raz wszysłam obwód i miałam:P.
        Zapłaciłąm zawrotną sumę 12 zł i wyrzuciałam to 12 zł w błoto. To 80D, przy
        moim prawidłowym rozmiarze 65G nawet mi sutków dobrze nie zakryło :P, to jakieś
        góra 80B jak na nasze było...
    • aislinn żeby nie było bułeczek ;) 30.05.07, 20:23
      no cóż, jest świetny sposób na za małe bikini ;)

egotastic.com/entertainment/celebrities/heather-locklear/heather-locklears-bikini-is-too-small-perfect-fit-002496
    • zazulla Tina - jak strojem wymodelowac duzy biust 31.05.07, 19:06
      Znalazlam cos takiego, mam nadzieje, ze skany sa czytelne.

voila.pl/yddee/index.php?get=1&f=2
      voila.pl/yddee/index.php?get=1&f=1
      • ananke666 Re: Tina - jak strojem wymodelowac duzy biust 31.05.07, 22:00
        Jakiś kiepskawy dzień mam :/ nie wiem, czy ja jestem jakaś dziwna, ale:
        Babka na zdjęciu nie ma specjalnie dużego biustu.

Za to jest na zdjęciu "przed" na maksa wypięta (wystarczy zerknąć na sposób trzymania ramion i linię dekoltu między szyją a piersiami, na reszcie zdjęć jest naturalna, bardziej pionowa, na tym pierwszym kąt jest bardziej rozchylony, musiała wciągnąć sporo powietrza i odchylić w tył ramiona)

Przy sporym biuście duża i stercząca kokarda w pasie to chyba nie jest najlepszy pomysł świata. Zaciera talię i tworzy jakże upragniony klocek.

Ten lśniący pas bardzo mi się podoba, ale mam wrażenie, że pasuje do koszuli w prążki jak pięść do nosa.

Reszty się nie czepiam, rzecz gustu. W pasie na pewno nic nie będzie mi tak sterczeć, to pewne.
      • magdalaena1977 Re: Tina - jak strojem wymodelowac duzy biust 31.07.07, 22:40
        "Co zrobić gdy szafa pełna jest strojów z dekoltem w łódkę ?" - Puknąć się w
        głowę: po co ja głupia je kupowałam. Przecież ta kobieta ma taki biust od lat ,
        nie zaskoczył jej nagle ...
    • czarna.czajka Ustalanie rozmiaru 01.06.07, 08:45
      Jaki to rozmiar?? Jaka bielizna:)

galleries.busty.pl/hosted/133dgv/hosted.php?id=1164249
      • besame.mucho Re: Ustalanie rozmiaru 01.06.07, 08:58
        Jaka to ogromna BUŁA nad stanikiem na tym zdjęciu, na którym jeszcze go ma (pierwszym na górze po
        lewej). Przestaję się dziwić, że ona twierdzi, że ma 70E czy tam F. Dawno nie widziałam aż o tyle za małej
        miseczki.
        • chocochoco Re: Ustalanie rozmiaru 01.06.07, 09:18
          Denerwuje mnie ta Ewa Sonnet. Rozgłasza, że ma miseczkę E, a potem dziewczyny
          myślą, że E to jest taki duży biust i same nawet nigdy nie wpadną na to, żeby E
          przymierzyc. Jest jedną z nabardziej znnych biuścistych z naturalnym biustem i
          dla niektórych jest swoistym wyznacznikiem. Już gdzieś pisałam, że przyjaciółka
          mówiła mi, że to nie możliwe, że noszę G, jak Ewa Sonnet nosi E. A najgorsze w
          tym wszystkim, że ta przyjaciółka sama powinna 70E nosic jak na moje oko, a nie
          da jej się przmówic do rozsądku...
        • butters77 Besame ma rację 01.06.07, 10:46
          To zdjęcie, na którym Ewa jest w staniku:

galleries.busty.pl/hosted/133dgv/01.jpg
          pokazuje dobitnie, jak wygląda osoba z biustem powyżej H w staniku E...
          • maith Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 05.06.07, 17:58
            Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny, pierwsze z lewej, od góry.
            To gdzie jedna pierś jest w staniku, a druga bez. Ta bez pokazuje rozmiar (ta
            pierś jest o połowę większa niż ta miseczka obok). A druga pierś, to klasyka za
            małych misek. Biust trzyma się na czubku, a piersi wypływają górą i wielką,
            rozlaną bułą, wypływającą w stronę pach. Szczególnie przykro wygląda miejsce,
            gdzie w to rozlewające się ciało wbija się fiszbina.
            • maith Re: Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 05.06.07, 18:29
              Tfu, końcówka oczywiście miała brzmieć "STANIK trzyma się na czubku BIUSTU, a
              piersi wyplywają górą i wielką, rozlaną bułą, wypływającą w stronę pach.
              Szczególnie przykro wygląda miejsce, gdzie w to rozlewające się ciało wbija się
              fiszbina."
              • a_gneskka Re: Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 05.06.07, 20:24
                Hmm... w porównaniu z tą panią w czerwonym Ewa Sonnet ma stanik niemal idealny:
                www.busty.pl/html/ewa/inescassandra/duze/dcp0031.jpgAuć....
                • a_gneskka Re: Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 05.06.07, 20:25
                  Poprawka:
                  www.busty.pl/html/ewa/inescassandra/duze/dcp0031.jpg
                  • kasiamat00 Re: Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 05.06.07, 20:55
                    Auć. Mnie boli jak na to patrzę. Tej pani na żywo nie?
                  • origami_21 Re: Szokujące jest też zdjęcie z prawej kolumny 06.06.07, 08:28
                    Ale ta Pani z samego tyłu chyba też bardzo cierpi:/
      • maith A swoją drogą obwód 05.06.07, 19:46
        Skoro ona jest w stanie tak swobodnie wyjmować biust ze stanika, to to najlepszy
        dowód, jaki tam jest szeroki obwód. I mimo to miseczka nadaje się do zasłonięcia
        czubków.
    • takajakwszystkie Re: smietnik 01.06.07, 10:01
      wiecie co, musze sie do czegos przyznac. Mialam duzy biust, znalazlam to forum
      (a bylo to juz jakies pol roku temu), poczytalam troche i pomyslalam.. sorry
      dziewczyny- ze te ..F G ..to sa jakies straszne biusty wieksze niz ma Ewa
      Sonnet okropnie wielkie ciezkie i w ogole.. a H to przeciez nie istnieje bo nie
      moze. Pomyslalam, ze pewnie jestescie nienormalne albo tak sie Wam wydaje.
      Poczytalam wiecej, zmierzylam sie.. znowu poczytalam.. weszlam do paru
      sklepow.. Juz nigdy wiecej nie pomysle, ze jakikolwiek rozmiar biustu jest
      nienormalny, albo ze jakiegos rozmiaru nie ma, a nade wszystko- nie pomysle, ze
      G to G i zawsze takie samo ( a kiedys tak sadzilam.. o ja niewyedukowana)
      Naprawde, mea culpa..
      Dzieki ze jestescie, bo dalej zylabym w takiej nieswiadomosci i pewnie nie
      tylko ja.
      =)
    • inkaka AUREA - stroje kapielowe 05.06.07, 13:17
      Zobaczcie, jaką mają fajna rozmiarówke:-)
      wklejam:
      Informacje
      Rozmiary kostiumów
      S : 65A (góra) / 36 (dół)
      M : 70B (góra) / 38 (dół)
      L : 75C (góra) / 40 (dół)
      XL : 80D (góra) / 42 (dół)
      2XL : 85E (góra) / 44 (dół)
      3XL : 90F (góra) / 46 (dół)
      4XL : 95G (góra) / 48 (dół)

• maith Re: AUREA - stroje kapielowe 05.06.07, 15:58
        Kwintesencja producenckiej głupoty. Bo przecież trzeba mieć mocno niepoukładane
        w głowie, żeby coś takiego wymyślić ;)
        • ananke666 Re: AUREA - stroje kapielowe 05.06.07, 18:10
          Ale jaka konsekwentna. Obwód rośnie równo z miską :p Jak być durniem, to na całego.
          • inkaka Re: AUREA - stroje kapielowe 06.06.07, 01:06
            No bo im wyszło, że im kto grubszy tym ma większy biust. W ogóle go więcej, bo
            i pupę ma większą. Stopy pewnie też..np przy rozmiarze 95 G rozmiar buta 44.,
            bo 70 A to chyba but 35. Okropnie jestem ciekawa tej rozmiarówki:-)
    • masaiimara no bez przesady... 06.06.07, 19:15
      ...żeby żona TAKIEGO projektanta miała buły??!! www.kobieta.wp.pl/gid,8908086,img,8908088,kat,59116,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=26
    • masaiimara Bardzo głupie;) 06.06.07, 19:31
      video.interia.pl/obejrzyj,film,61996
    • origami_21 Re: smietnik cd 11.06.07, 09:09
      Nie wiem czy już było, ale to kolejna perełka, a zwłaszcza twierdzenie, że jak
      obwód za ciasny to podjeżdża do góry:DDD
      kozlowski.bloog.pl/id,1924860,.?ticaid=63e79
      • a_gneskka Re: smietnik cd 11.06.07, 09:32
        "Duża litera oznacza wielkość miseczki - najpłytsza to A, najobszerniejsza -
        nawet G (dostępna tylko w niektórych firmach)".

:):):):):)
      • maith Re: smietnik cd 11.06.07, 11:50
        To jest zabawne:

"Jeżeli możesz go zapiąć na obie haftki bez naciągania tkaniny, jego obwód
        odpowiada twojej budowie."
        [Czyli generalnie powinien luźno zwisać]

A to pokazuje, że tekst jest jakimś przypadkowym zbitkiem półwiedzy:
        "Rozmiar biustonosza może być oznaczony w dwojaki sposób: w systemie
        międzynarodowym (np. 70A) albo amerykańskim (czyli 32A)."
        Ja rozumiem, że to pisał facet, ale żeby nie miał sobie nawet gdzie paru
        staników obejrzeć?
        Jakby ktoś potraktował to jak źródło wiedzy, to nieźle by się zdziwił
        przeczytawszy potem na staniku stosowane najczęściej oznaczenia w standardach
        EUR/UK/FR, bo żadnego by nie rozpoznał.

• kasica_k Re: smietnik cd 11.06.07, 12:58
          Dobre bylo jeszcze o rozmiarach angielskich - ze trzeba je mnożyc przez DWA,
          zeby uzyskac rozmiar "miedzynarodowy". Wedle tej reguly noszę 68G albo 72FF.
          Ciekawe, bo amputacji żeber jakoś sobie nie przypominam...
    • origami_21 Re: smietnik cd 12.06.07, 10:13
      I znowu koszmar:
      www.bielizna4you.pl/photo/335.jpg
      • yaga7 Re: smietnik cd 12.06.07, 10:19
        To że kobieta ma źle dobrany kostium to jedno, ale z drugiej strony oglądnęłam
        sobie stronkę i widzę, że zdjecia są naturalne do bólu, zero fotoszopa... Z
        jednej strony to dobrze, że jeszcze nie wszyscy fotoszopują, ale z drugiej
        strony momentami to nie wygląda zachęcająco...
        Sama nie wiem, co lepsze.
        • turzyca Re: smietnik cd 13.06.07, 00:45
          To nie jest alternatywa: albo photoshop albo beznadziejne zdjecia!

Przez lata photoshopa nie bylo, a ludzie umieli zrobic piekne zdjecia. Ale nie
          wystarczy kupic aparat, zobaczyc przez wizjerek fotografowana osobe i kliknac.
          Trzeba pomyslec o kadrowaniu, kompozycji, swietle, czasie naswietlania i
          czulosci blony (czy teraz matrycy.) Nawet amator jest w stanie opanowac te
          wiedze - o ile mu sie chce.
      • catsumi Re: smietnik cd 12.06.07, 11:26
        Faktycznie nie wygląda to zachęcajaco...
    • filoruska Re: smietnik cd 12.06.07, 10:52
      do pośmiania się:

www.virtuela.de/biustonosz.htm
      miseczka C - to już wielki biust
      miseczka D - grożą ci rozstępy!!!
      • butters77 Re: smietnik cd 12.06.07, 11:03
        "tylko najlepsze gatunkowo biustonosze pomogą starannie oprawić takie piersi."

TAKIE piersi to oczywiście D:))
        Ale już przy C trzeba nosić staniki na szerokich ramiączkach, żeby nie wpijały
        się w ciało:)

PS. Największą bzdurą na tej stronie jest podawanie miseczek bez obwodów - bo
        oczywiście B przy każdym obwodzie wygląda tak samo;))
        • catsumi Re: smietnik cd 12.06.07, 11:23
          i potem się dziwimy dlaczego 80% Polek ma źle dobrany rozmiar biustonosza :(
          Jeżeli w większości artykułów w gazetach czy internecie przedstawiają miseczkę
          C jako piersi już bardzo duże a D wogóle koszmar z rozstępami. Większe rozmiary
          już nie istnieją :( No i polskie sklepy ze swoją rozmiarówka to potwierdzają.
          Co do "śmietnika" to nie zagladałam do niego wcześniej a teraz poczytałam
          wszystkie wątki i naprawdę poprawił mi sie humor :)))
      • maith Niewiedza i zabobony 12.06.07, 14:05
        Bo żeby się przekonać, że C czy D nie może oznaczać żadnej konkretnej wielkości,
        bo nic nie znaczy bez obwodu, wystarczy wejść do samoobsługowego sklepu z
        bielizną i porównać np. 70C, 75C, 85C, 90C. Różnicę widać gołym okiem. To nie
        jest żadna skomplikowana wiedza. A nie ma jej 90% osób "informujących" Polki o
        dobieraniu bielizny.
        A zabobonna wiara w konieczność noszenia szerokich ramiączek "od C" jest
        najlepszym dowodem na to, jakie C noszą Polki. Bo przecież każda z nas mogłaby
        nosić stanik o 15-20 cm za szeroki w obwodzie z miseczką C. I wtedy faktycznie
        ramiączka by się wbijały.
      • maith A "konieczność noszenia szerokich ramiączek" 12.06.07, 14:07
        A "konieczność noszenia szerokich ramiączek" przypomina konieczność wzywania
        karetki do pszczelarza za każdym razem, kiedy ten wyjmuje miód z ula. Kiedy
        każdy normalny pszczelarz zakłada po prostu ubranie ochronne i nie zawraca głowy
        służbie zdrowia. Tu jest tak samo - nie ma co chronić przed skutkami źle
        dobranego rozmiaru. Trzeba go dobrać dobrze.
      • maith Hehe, a wiecie, co jest najzabawniejsze? ;) 12.06.07, 14:58
        Że oni to nazwali:
        encyklopedia (a powinno być: spis bzdur i zabobonów)
        nowoczesnej kobiety (a powinno być: osoby nie mającej dostępu do nowoczesnej
        wiedzy) ;)
      • kasica_k Rozstępy 12.06.07, 16:03
        Słuchajcie, jak sie nie znam, bo rozstepy mam tylko ponizej pasa ;), ale czy to
        nie jest tak, ze one sie pojawiaja niezaleznie od rozmiaru piersi? Przeciez to
        chyba zalezy po pierwsze od indywidualnych sklonnosci, po drugie od ZMIAN wagi
        ciala czy rozmiaru piersi (karmienie, ciąża, przybieranie i spadanie na wadze,
        odchudzanie/tycie). Dopiero w jakiejstam kolejnosci od konkretnego rozmiaru -
        tj. osoba ze sklonnosciami do rozstepow byc moze bedzie je miala przy duzym
        biuscie, a przy bardzo malym - nie?
        • ananke666 Re: Rozstępy 12.06.07, 17:00
          Ja też się super nie znam, natomiast wiem, że nawet osoba z niezbyt dużymi piersiami może mieć rozstępy, jeśli np. piersi urosły jej szybko, albo miała gwałtowną zmianę wagi. Dziewczyny z B i C też miewają rozstępy, podobnie jak miewają je gdzie indziej szczupłe dziewczyny (diabli wiedzą czemu) i podobnie jak są chude z cellulitem. Nie rozmiar piersi ma tu znaczenie. Nawet faceci przecież miewają rozstępy - kiedy gwałtownie urosną, kiedy szaleją na siłowni, albo hodują sobie zapas tłuszczu. A niekiedy cholera wie czemu.

I jak ja uwielbiam takie zdjęcia, kiedy to C udaje A, D udaje B, E udaje C. Zwłaszcza zdjęcie C jest urokliwe, nie ma to jak rakiety i buły w jednym.
          Stek bzdur nawypisywany w tym tekście przyprawia o dreszcze.
          Gąbka wypełniająca miseczki sprawia, że biust staje się większy. - akurat, on się zaledwie WYDAJE większy, a to zasadnicza różnica.

najodpowiedniejszym stanikiem może być ten, który dokładnie przylega do piersi... - mnie się wydaje, że każdy powinien dokładnie przylegać, a taki, który tego nie robi, nie nadaje się do noszenia.

...modelujący, a zarazem podnoszący biust - tak zwana bardotka. - każdy dobry stanik modeluje i podnosi, nie tylko bardotka bynajmniej...

Najodpowiedniejszymi stanikami do podtrzymania takiego biustu, sa miseczki w ksztalcie trójkata doskonale wymodelowane za pomocą fiszbin na szerokich ramiączkach, po to, aby nie wrzynały się w ciało. - miseczki trójkątne mnie rozłożyły. Znaczy, okrągłe nie trzymają, tak?! Do reszty głupot w tym zdaniu nie mam siły.

tylko najlepsze gatunkowo biustonosze pomogą starannie oprawić takie piersi. - jezu, TAKIE piersi?! to są jakieś potworne piersi. Uwielbiam te określenia: "TAKIE piersi", "w TYM rozmiarze", jakby to jakiś dwutonowy ciężar był.

Nieodpowiednie, zbyt ciasne staniki mogą być przyczyną rozstępów, z którymi nie jest do śmiechu. - i już wiemy, co jest zasadniczą przyczyną rozstępów.
          • a_gneskka Re: Rozstępy 12.06.07, 20:07
            Dziekuję za linka, bo mam dziś nastrój bojowy i po przeczytaniu tych "rewelacji"
            mogłam się wyładować ;) Wystosowałam do autorki maila uświadamiającego, z
            wyjaśnieniem podstawowych błędów, informacją, że mitycznie gigantyczne D to
            nawet nie połowa skali, odsyłaczami tu i do Kasicy, prośbą o wyciągnięcie
            wniosków i zadbanie o dobro czytelniczek etc.
            W odpowiedzi dostałam:
            "bardzo dziekuje za cenne uwagi. Pozdrawiam i proponuje nie szokowac sie z byle
            powodu, relax.
            VirtuEla"

Nic to pewnie nie da, ale przynajmniej się rozładowałam w pożytecznym celu ;)
            • catsumi Re: Rozstępy 12.06.07, 22:18
              No raczej stek bzdur i kłamstw który może wpędzić niejedną nieuświadomioną i
              nieodwiedzającą tego forum dziewczynę w kompleksy to nie byle powód...
              Wypisywanie takich bredni na stronie która ma informować i czegoś uczyć to nie
              takie byle co po prostu. Ale widać autorka artykułu sama nie traktuje poważnie
              tego co robi jeżeli radzi nie szokować się "z byle powodu" I jeszcze to jej
              kretyńskie "relax" na końcu...
              Bardzo dobrze, że jej napisałaś :) Chyba też coś do niej napiszę :)))
          • joannea Re: Rozstępy 12.06.07, 22:18
            ananke666 napisała:

> Ja też się super nie znam, natomiast wiem, że nawet osoba z niezbyt dużymi
            piersiami może mieć rozstępy, jeśli np. piersi urosły jej szybko, albo miała
            gwałtowną zmianę wagi.

Potwierdzam w całej rozciągłości. Rozstępy na biuście mam od leczenia
            hormonalnego, dzięki któremu w ciągu roku przytyłam ponad 10 kg a następnie
            schudłam do właściwej wagi. Ale ja nie o tym: mam też rozstępy na biodrach (a
            raczej w miejscu, gdzie większość kobiet ma biodra), z czasów dorastania i
            szybkiego rośnięcia. Przy 168 wzrostu najszersza część pupy z przydatkami nie
            osiąga u mnie nawet 90 cm, a rozstępy są :), więc NAPRAWDĘ nie zależy to od wagi...
          • turzyca Re: Rozstępy 13.06.07, 00:52
            Moja Mama sie zainteresowala, bo rozstepy nie trafily sie jej nawet podczas
            ciazy. Lekarz, ktorego zapytala twierdzil, ze zalezy to wylacznie od "urody" a
            dokladniej od elastycznosci tkanek, tendencji do ich rozchodzenia sie. Jak sie
            ma szczescie to sie nie bedzie mialo nigdy, jak sie ma pecha, to nawet bardzo
            szczupla dziewczyna bedzie miala potworne rozstepy. Ogolna zasada jest taka, ze
            rozstepy sie robia, gdy skora jest poddawana zbyt duzym naprezeniom - np podczas
            tycia lub ciazy.

U przecietnej osoby mozna sie przy duzym, ZLE PODTRZYMYWANYM biuscie spodziewac
            rozstepow, bo tkanki sa poddane rozciaganiu pod wplywem wlasnego ciezaru piersi.
            Co oznacza tylko tyle, ze dobry stanik temu zaradzi. :)
        • anna-pia Re: Rozstępy 14.06.07, 14:31
          rozstępy pojawiły mi się na biuście, kiedy przechodził nagle - pierwsza ciąża -
          z 70B do 75D; potem już się nie pojawiały
          o ile mi wiadomo, są związane z NAGŁYMI zmianami związanymi z rozciąganiem skóry
          (ale np. na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu,pomimo trzech ciąż)

• chocochoco to juz przesada... 12.06.07, 22:40
        Te trójkątne miseczki, a'la lata 80-te przy C biuście mnie rozśmieszyły chyba
        najbardziej. Ogólnie porażka, mam 29 cm różnicy między obwodem a biustem,
        kwalifikuję się już chyba tylko to operacji, bo będę miała rozstępy i zwisy do
        pępka:-).
        • limonka_01 Najbardziej mnie ubawiły... 12.06.07, 23:53
          Najbardziej mnie ubawiły "fiszbiny na szerokich ramiączkach". Wiem, że to efekt błędu interpunkcyjnego, ale dzisiaj miałam podły dzień i każda zabwna rzecz dobrze mi robi.
    • turzyca Re: smietnik cd 13.06.07, 19:37
      mam nadzieje, ze jeszcze nie bylo:
      fotkapeel.blogspot.com/2007/02/powikszamy-optycznie-czyli-efekt-puszap.html
      • kasiamat00 Re: smietnik cd 13.06.07, 19:46
        Ja się zastanawiam, czy pani na trzecim zdjęciu na Inferno :) Efekt
        infernopodobny, ramiączko na szyi, kolor ciemnofioletowy... Dużo przemawia za :)
        • catsumi Re: smietnik cd 13.06.07, 19:49
          :)))))))))
    • ansil mój prywatny smietnik 13.06.07, 20:00
      musze to z siebie wyrzucic.. nie zasluguje to na osobny watek, wiec wyrzucam na
      smietnik.. wlasnie kupowalam stanik na ebayu.. tak bez przekonania, bo to M&S,
      ale kolor ladny by no i taniutki, wiec stwierdzilam- wezme.
      zaczailam sie pod koniec aukcji, bo nie chcialam ceny podbijac i na kilka sekund
      przed koncem aukcji zalicytowalam.. tyle, ze zamiast kropki w 3.50 wpisalam
      przeciniek! potwierdzilamw pospiechu prawie nie patrzac i w momencie jak
      wcisnelam enter zobaczylam , ze wpisalo 350 funtow!!! zawał!
      dzieki Bogu, ze serwisy aukcyjne podbijaja tylko o jednoske ponad najwyzsza
      oferte! kupuje przez ebaye, allegro itp juz prawie 5 lat, bedzie juz setki
      transakcji i nigdy niczego tak glupiego nie zrobilam.. ech, te staniki robia mi
      wode z mozgu..
      • butters77 No, niezle, Ansil:)) 13.06.07, 22:31
        M&S za 350 funtów to tylko do zamknięcia w gablocie by się nadawał:)

Cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło!
    • effka454 natural "G" 13.06.07, 23:13
      en.wikipedia.org/wiki/Yulia_Nova
      • molowiak heh 13.06.07, 23:29
        110G a w pasie 60 cm - niezłe
      • chocochoco Re: natural "G" 13.06.07, 23:34
        Czy ja dobrze widzę, że ona nosi stanik 110G, przy 60 cm w pasie, czy może się
        myle (mam taka nadzieję) i to 110 oznacza co innego??;-)
        • anna-pia Re: natural "G" 14.06.07, 14:34
          chocochoco napisała:

> Czy ja dobrze widzę, że ona nosi stanik 110G, przy 60 cm w pasie, czy może się
          > myle (mam taka nadzieję) i to 110 oznacza co innego??;-)

no pewnie, że nosi 110G - widziałaś, jak się jej obwód podciągnął? prawie na
          sutkach się trzyma

biedna, biedna dziewczyna...
      • kasiamat00 Re: natural "G" 13.06.07, 23:52
        Ona może mieć 110 cm w biuście... Ale nie pod...
      • kasica_k A propos wikipedii 13.06.07, 23:52
        to sam artykul o stanikach jest ciekawy:
        en.wikipedia.org/wiki/Brassiere#Size_and_measurement
        - tylko nie patrzcie na zdjecie, bo paskudne...

Niestety jakis heretyk tam napisal, ze angielskie 34 oznacza 86cm pod biustem,
        co jest bzdura (rozmiar angielski to nie jest obwod pod biustem w calach, tylko
        obwod pod biustem w calach PLUS cos w okolicach 4 :))
        • kasica_k Re: A propos wikipedii 14.06.07, 00:00
          I kolejna dziwność wikipedyjna:

In a study of 103 women seeking breast-reduction surgery (reduction mammaplasty)
          for pain, one woman never wore a bra, but of the remaining 102 all were wearing
          an incorrect bra size. The underband was too tight and the cup size too large.
          The larger the woman, the worse the fit. The result was a bra that compresses
          the breast and distorts it by compressing the breast against the skin of the
          chest wall.

Chyba miało być odwrotnie - za mala miska, za szeroki obwod. Jakim cudem za
          wąski obwód pod biustem przy za dużej misce miałby ściskać _biust_? I na czym
          polega owo przyciskanie piersi do skory klatki piersiowej? Ktos rozumie? :)
          • ananke666 Re: A propos wikipedii 14.06.07, 02:25
            > I na czym
            > polega owo przyciskanie piersi do skory klatki piersiowej? Ktos rozumie? :)

Ja chyba rozumiem. Przy za szerokim obwodzie i za małej misce czasem bywa, że piersi nie mają jak się ułożyć i właśnie coś takiego się zdarza... jakby to obrazowo ująć... pierś zostaje przyciśnięta do klatki piersiowej i fiszbina nie wchodzi tam, gdzie powinna. Spróbujcie tak bez stanika przycisnąć piersi do ciała, naciskając od góry, a potem wcisnąć w palec pod pierś, tam, gdzie normalnie powinna leżeć fiszbina. Ni mo miejsca.
        • aska01 Re: A propos wikipedii 14.06.07, 00:06
          Tam prawie same herezje są :/ Opinie lekarzy, że noszenie stanika nic nie
          zmienia, wyniki jakiegoś eksperymentu z Japonii, gdzie kształt biustu poprawiał
          się po pewnym czasie bez staników - co te kobiety ubierały wcześniej? Itp.
          • aska01 Re: A propos wikipedii 14.06.07, 00:07
            A i jeszcze ten motyw, że kobiety źle mierzą obwód biustu, bo w staniku, a
            powinny kompletnie bez.
            • butters77 Re: A propos wikipedii 14.06.07, 00:14
              No tak - to by było bardzo miarodajne... Wystarczy, że piersi lekko opadają na
              klatkę piersiową - i już obwód biustu wyszedłby nam znacznie mniejszy. Cóż,
              takimi herezjami karmi się kobiety..:/
            • kasica_k Re: A propos wikipedii 14.06.07, 00:16
              No, sa tam raczej dyskusyjne punkty...
              Ale z drugiej strony sporo sensownego o tym, dlaczego system rozmiarow jest
              nieadekwatny, oraz ze prawie wszystkie kobiety nosza niewlasciwy rozmiar. I to
              jest prawdopodobna przyczyna wielu problemow zdrowotnych wiazanych z noszeniem
              stanikow - chodzi o noszenie zle dopasowanych stanikow.

A co do tego, czy stanik zapobiega opadaniu biustu, czy wrecz przeciwnie, to
              chyba medycy caly czas sie zgodzic nie moga. Ale moj biust na razie twierdzi, ze
              bardzo lubi swoje staniki :)
              • turzyca Re: A propos wikipedii 14.06.07, 02:09
                wikipedie kazdy moze redagowac...

...uczestniczki lobby rowniez! :D

np tutaj rowniez by mozna zrealizowac sie z fachowa wiedza:
                pl.wikipedia.org/wiki/Biustonosz
        • kasica_k poprawka linka 14.06.07, 00:11
          link do calosci artykulu od poczatku:
          en.wikipedia.org/wiki/Brassiere
    • loltka co myslicie?? 14.06.07, 03:01
      pozwole sobie zamiescie kilka linków w celu skomentowania przez fachury:)

zyciegwiazd.onet.pl/52872,0,1,gwiazdy_w_kostiumach_kapielowych,galerie.html
      moda.gazeta.pl/moda/51,77803,4215672.html?i=11
      • milva_2 Re: co myslicie?? 14.06.07, 03:30
        Jak dla mnie, przeważają za małe zasłaniacze.
      • turzyca Re: co myslicie?? 14.06.07, 13:07
        taki kostium chetnie bym nabyla:
        moda.gazeta.pl/moda/51,77803,4215672.html?i=8
        Modelka pulchniutka - rozmiar a nawet dwa wieksza ode mnie i nizsza o kilka
        centymetrow, a cialko wyglada zarabiscie. Tylko takich chyba juz nie produkuja... :(
        • salsa.loca Re: co myslicie?? 14.06.07, 14:42
          a szkoda:)

jak to sie mowi Marylin Monroe zawsze miałą poczucie stylu i bezbłednie dobrana
          garderbe
    • kasiamat00 Ewa Bień na e-bay'u 14.06.07, 11:10
      cgi.ebay.co.uk/Ewa-Bien-sexy-SET-in-sea-green-bra-30E-30F-brief-XS-S_W0QQitemZ180129927925QQ
      Opis mnie zabił. Szczególnie wiara, że 70E z EB, to 65F z anglików.

--
      " Śmiej się // Póki na łez nie uskarżasz się brak
      Bo cokolwiek powiedzą przeciw nam to powiedzą
      Bo cokolwiek usłyszą usłyszą nie tak"
    • filoruska swojskie allegro 14.06.07, 13:37
      www.allegro.pl/item205807072_biustonosz_na_bardzo_duzy_biust.html
      jak się z 44DD zrobiło 90 nie_wiadomo_co czyli tyle samo co 48G
      • salsa.loca czy ten stanik 14.06.07, 14:50
        nie jest na nia za mały?? (dpiero sie uczę) :0

www.akka.sklep.pl/img/max_t001a_biust_403.jpg
        dałam sie wciagnac przegladaniu stron z bielizną i nzalazłam takie wdzieczne foto
        • salsa.loca Re: czy ten stanik 14.06.07, 14:51
          salsa.loca napisała:

> nie jest na nia za mały?? (dpiero sie uczę) :0
          >
          > www.akka.sklep.pl/img/max_t001a_biust_403.jpg
          > dałam sie wciagnac przegladaniu stron z bielizną i nzalazłam takie wdzieczne f
          > oto

aha-tam na dole jest rozmiarówka

www.allegro.pl/item202728831_%5E%5E_beauty_biustonosz_push_up_403_gorsenia_75_b.html
          według takiej dobierałam sobie kiedys staniki:)
          • origami_21 Re: czy ten stanik 14.06.07, 16:04
            Rozmiar 80D - obwód w biuście od 98 do 1000 (tysiąc!!!) cm:))))
            • salsa.loca Re: czy ten stanik 14.06.07, 17:15
              origami_21 napisała:

> Rozmiar 80D - obwód w biuście od 98 do 1000 (tysiąc!!!) cm:))))

no kurcze, nie zwróciłam uwagi, ale jaja

;)))))))))))))))))))
              • izuss1 Re: czy ten stanik 21.06.07, 19:01
                przede wszystkim jest chyba zbyt luźny pod biustem, nie?
                pozdrawiam - iza
        • annasi23 Re: czy ten stanik 14.06.07, 17:42
          Moim zdaniem jest za mały. Jakby się pochyliła to dostałaby piersią w brodę.
          Jak jeszcze nosiłam złe rozmiary i wierzyłam w to co pokazane było na
          zdjęciach, to unikałam takich staników, bo wydawało mi się, że one tak własnie
          robią z piersiami (tzn. że biust jest taki wylewający się) i że małym biustom
          to nie szkodzi, natomiast duże nie mogą sobie na to pozwolić.
          I myślałam, że wszystkie małe biusty tak się właśnie ubierają.
          • kasica_k Re: czy ten stanik 14.06.07, 18:14
            Mnie sie wydaje, ze malo ktore piersi naprawde dobrze wygladaja w za malym
            staniku. I jesli na takiej fotce wydaja sie ksztaltne i okragle, to za kazdym
            razem mam bardzo duze podejrzenia, ze wiecej w tym fotoszopa niz natury. Zreszta
            wystarczy sobie wyobrazic, ze taka osoba sie poruszy - przeciez przy kazdym
            gwaltowniejszym ruchu by jej te piersi powyskakiwaly.
      • aska01 Re: swojskie allegro 14.06.07, 19:08
        A to akurat dość częsty przypadek opisów na allegro - na metce DD czyli skoro za
        duże, to na pewno ma złą metkę. Ani chybi trafia w to mityczne G. A że przy
        obwodzie 90 miseczka DD musi być naprawdę duża, to już wyższa szkoła jazdy ;)
    • a_gneskka Mam za mały stanik i nie zawaham się go włożyć... 14.06.07, 19:45
      ...czyli zmaltretowane biusty w ilości hurtowej:
      www.flickr.com/photos/atotalcad/page3/
      • origami_21 Re: Mam za mały stanik i nie zawaham się go włoży 14.06.07, 19:54
        www.flickr.com/photos/atotalcad/529981894/
        A to rozumiem, strój kąpielowy jest??? Jeśli jest w rozmiarze 80D, tym z
        Allegro to chętnie taki sobie sprawię;)))
        • salsa.loca Re: Mam za mały stanik i nie zawaham się go włoży 14.06.07, 20:20
          origami_21 napisała:

> www.flickr.com/photos/atotalcad/529981894/
          > A to rozumiem, strój kąpielowy jest??? Jeśli jest w rozmiarze 80D, tym z
          > Allegro to chętnie taki sobie sprawię;)))

o masakra
          az mnie to zabolało:)
        • maith Re: Mam za mały stanik i nie zawaham się go włoży 18.06.07, 14:36
          Mogła sobie dziewczyna po prostu kwiatki na czubki nalepić. Lepiej by to wyglądało.
          • loltka oto duzy rozmiar, na ile go ocenicie?? 18.06.07, 14:58
            Mysle, ze kazda dziewczyna z pokażnym biustem poczuje sie jak decha gdy spojrzy
            na ten rozmiar:)))
            na ile go wyceniacie?

kozinka79.wrzuta.pl/img/file/yBBWTGuPvO/big_stanik
    • origami_21 Re: smietnik cd 18.06.07, 09:31
      Zastanawiamy się czasami jak ukryć rześwitujące brodawki, a tu proszę:
      www.allegro.pl/item202956652_samoprzylepne_silikonowe_brodawki.html
      • catsumi Re: smietnik cd 18.06.07, 13:16
        hi hi :))) widziałam już kiedyś na allegro te samoprzylepne brodawki i naprawdę
        poprawiły mi humor :) Nawet jakbym miała miseczkę A i marzyłabym o większych
        piersiach nigdy bym czegoś takiego nie założyła :)) Już widzę minę faceta który
        zdejmuje z dziewczyny taki sztuczny silikonowy biust razem z brodawkami :))))))
        • turzyca Re: smietnik cd 19.06.07, 00:23
          ja kupuje naklejki w h&mie. Serduszka kwiatki itp zaslaniacze zostaly przyjete
          calkiem pozytywnie.
    • bibita Re: smietnik cd 18.06.07, 23:12
      www.kaprysy.pl/1203/doda-w-opolu/
      doda i jej klejnoty:)

mysle ze jest dobrze, a Wy??
      • rudapaskuda Silikony! 18.06.07, 23:18
        Coś jakoś fiszbiny jej odstają.

Ale jak się na silikonowy biust to można sobie na nim nawet chusteczkę do nosa
        zawiązać i wszystko będzie się super trzymało ;)
    • salsa.loca czy to są bułki??? 19.06.07, 00:31
      www.biel.com.pl/images/pa.cancun-4022.jpg

dokształacałam sie i postanowiłam poszukac bielizny w necie
      niestety, mało co dla siebie znalalzlam
      jak juz cos wyglada i ejst w moim rozmiarze to kosztuje

ale to mi sie podoba:

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-7700&mci=&size=30dd&colour=&image=r450860-p451108-front#

co Wy na to???
      • anna-pia Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 01:16
        salsa.loca napisała:

> www.biel.com.pl/images/pa.cancun-4022.jpg
        >
        > dokształacałam sie i postanowiłam poszukac bielizny w necie
        > niestety, mało co dla siebie znalalzlam
        > jak juz cos wyglada i ejst w moim rozmiarze to kosztuje

tak, to są bułki :)

>
        > ale to mi sie podoba:
        >
        >
        www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-7700&mci=&size=30dd&colour=ℑ=r450860-p451108-front#
        >
        > co Wy na to???

nic, słonko, rozmiarówka do DD, co nam po DD?
        • salsa.loca Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 01:20
          anna-pia napisała:

> salsa.loca napisała:
          >
          > > www.biel.com.pl/images/pa.cancun-4022.jpg
          > >
          > > dokształacałam sie i postanowiłam poszukac bielizny w necie
          > > niestety, mało co dla siebie znalalzlam
          > > jak juz cos wyglada i ejst w moim rozmiarze to kosztuje
          >
          >
          > tak, to są bułki :)
          >
          > >
          > > ale to mi sie podoba:
          > >
          > >
          > www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PM-7700&mci=&size=30dd&colour=͎
          > 5;=r450860-p451108-front#
          > >
          > > co Wy na to???
          >
          > nic, słonko, rozmiarówka do DD, co nam po DD?
          >

ale to moj rozmiar jest :((((
          to jak juz sie nawrciłam na dobry rozmiar to teraz szukam stanika
          30 DD to na mnie idealnie, tylko nie znam modelu, nic nie zma, to pytam sie i juz:))
          • anna-pia Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 13:36
            salsa.loca napisała:

> ale to moj rozmiar jest :((((
            > to jak juz sie nawrciłam na dobry rozmiar to teraz szukam stanika
            > 30 DD to na mnie idealnie, tylko nie znam modelu, nic nie zma, to pytam sie i j
            > uz:))
            >

ale mi ci nie odpowiemy na pytanie o markę, która ma miski tylko do DD - ładny
            stanik, zamów, przymierz, sama zobaczysz :)
            • salsa.loca Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 13:58
              anna-pia napisała:

> salsa.loca napisała:
              >
              > > ale to moj rozmiar jest :((((
              > > to jak juz sie nawrciłam na dobry rozmiar to teraz szukam stanika
              > > 30 DD to na mnie idealnie, tylko nie znam modelu, nic nie zma, to pytam s
              > ie i j
              > > uz:))
              > >
              >
              > ale mi ci nie odpowiemy na pytanie o markę, która ma miski tylko do DD - ładny
              > stanik, zamów, przymierz, sama zobaczysz :)
              >

czy to znaczy ze nikt takich misek nie nosi??
              przeciez sa tu dziewczyny rowniez z małym biustem
              czy jedyne słuszne marki to takie, ktore jadą rozmiarówke przez cały alfabet?
              w takim razie po co promujecie triumfa? osobiscie mnie ta marka po nic:((((

w takim razie pozostaje mi zostac ionierka tegoz stanika, moze sie okazac, ze
              dziewczyny o podobnych co ja wymiarach jednak sie zainteresuja:)

jesli ktoras byłaby zainteresowana stanikiem z obwodem w okolicach 30 i miska
              koło D-E to bede miała osobista dostewe z UK, moge komus cos zamowic u koleżaki,
              ktora zamierze mnnie odwiedzic w najbliższym czasie. bedzie kupowała pewnie w
              promocjach
              • anna-pia Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 14:27
                salsa.loca napisała:

> czy to znaczy ze nikt takich misek nie nosi??
                > przeciez sa tu dziewczyny rowniez z małym biustem

są - ale nie sa stałymi bywalczyniami, bo w sklepach stacjonarnych miski DD to
                norma, a G czy H juz nie

> czy jedyne słuszne marki to takie, ktore jadą rozmiarówke przez cały alfabet?

bingo!

> w takim razie po co promujecie triumfa? osobiscie mnie ta marka po nic:((((

a kto tu promuje triumfa? Triumph ma swój wątek, i niech go ma, on mi też na
                nic, mam obrzydzenie do tej marki, ale jak wątek jest, to niech będzie

>
                > w takim razie pozostaje mi zostac ionierka tegoz stanika, moze sie okazac, ze
                > dziewczyny o podobnych co ja wymiarach jednak sie zainteresuja:)

no pewnie - załóż wątek producenta - z nawa producenta w tytule - i opisuj, na
                pewno komus się przyda

tutaj większość stałych bywalczyń nosi miseczki od E wzwyż, obwody od 60 do
                [cenzura ;p] - ja sama przesiadam się własnie z 75F na 70 chyba H, a jestem
                tutaj z "mniej biuścistych", więc wybacz, ale najpiękniejszy stanik kończący
                miseczki na DD może mnie co najwyżej rozbawić
                • salsa.loca Re: czy to są bułki??? 19.06.07, 14:41
                  ja wiem czy 65 DD to taka norma w sklepach??
                  wracajac z pracy zajrzałam do kilku sklepów z bielizna na floriaskiej, na
                  starowiślnej i katastrofa. Panie nawet nei słyszały o takim wynalazku, a obwod
                  60-65 ktorego szukałam to dla nich jak rozmowa ze slepym o kolorach
                  dowiedziałam sie o raz setny ze nie ma zadnego 60 E czy 65 DD, tylko 75 B-to
                  moj jedyny słuszny rozmiar

wiec niestety, ale stacjonarka tez odpada
                  • anna-pia Re: czy to są bułki??? 20.06.07, 00:12
                    salsa.loca napisała:

> ja wiem czy 65 DD to taka norma w sklepach??
                    > wracajac z pracy zajrzałam do kilku sklepów z bielizna na floriaskiej, na
                    > starowiślnej i katastrofa. Panie nawet nei słyszały o takim wynalazku, a obwod
                    > 60-65 ktorego szukałam to dla nich jak rozmowa ze slepym o kolorach
                    > dowiedziałam sie o raz setny ze nie ma zadnego 60 E czy 65 DD, tylko 75 B-to
                    > moj jedyny słuszny rozmiar
                    >
                    > wiec niestety, ale stacjonarka tez odpada

Oj, przepraszam, dopiero teraz do mnie dotarło, ze to chodzi o obwód 65. Zwracam
                    honor - jak najbardziej obwody 60 - 65 są pożądanym dobrem. Załóż firmie wątek i
                    śledź ją po sklepach.
              • maith Salsa.loca wskakuj szybko w ten wątek z 30DD :) 19.06.07, 15:10
                Salsa.loca wskakuj szybko w ten wątek
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64451086&a=64460069
                Tam właśnie 65-tki się obkupują i jest też 30DD :)

A w ogóle, to 30DD, to przecież odpowiednik melissowego 65E (bo nie mają DD,
                więc bierze się następne). Tam masz sporo propozycji
                www.melissa.com.pl

I to są wszystko staniki, które już ktoś zamawiał i można o nich poczytać we
                właściwych wątkach w spisie producentów.
                • salsa.loca Re: Salsa.loca wskakuj szybko w ten wątek z 30DD 19.06.07, 15:23
                  dzieki kochana, juz sie tam zainstalowałam

zamowiłam juz melise, rpzed weekendem i czekam teraz na nia

ale jedna melisa wiosny nie czyni-mam około 40 staników, ktore uzywałam na
                  codzien (przed wizyta na forum) i jakies 10 na specjalne okazje

jedna melisa w dobrym co prawda rozmiarze ( czy dobry to sie okaże) niestety
                  wpada bledziutko
      • maith Salso, a o Pour moi jest tu 19.06.07, 15:49
        Salso, a o Pour moi jest tu
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=61927363&a=61927363
        Niewiele jak na razie i nie o Twoim modelu, ale wygląda, że to przyzwoita firma :)
        • salsa.loca Re: Salso, a o Pour moi jest tu 19.06.07, 15:58
          maith napisała:

> Salso, a o Pour moi jest tu
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=61927363&a=61927363
          > Niewiele jak na razie i nie o Twoim modelu, ale wygląda, że to przyzwoita firma
          > :)

dzieki dzieki dzieki
          bije czołem w odłoge:))))

gapie sie na ten stanik juz od dwochdni,ogladam w powiekszeniu itp
          bardzo mi sie podoba
          ale troche sie boje bo to jednak przesyłka zagraniczna

a tak z ciekawosci-ile trzeba doliczyc do ceny stanika na przesyłke zagranczna
          i jak to jest ze zwrotami do UK??
          • maith Re: Salso, a o Pour moi jest tu 19.06.07, 16:11
            Ze zwrotami nie ma żadnych problemów. Masz na nie 28 dni (czyli w zasadzie
            trzeba odesłać po 20, bo oni liczą do czasu dotarcia, a nie jak Polacy, którzy
            swoje 10 dni liczą do czasu nadania przesyłki na poczcie :)
            Tylko nie obcinaj metek, nie pozostawiaj śladów używania, mierz ostrożnie i
            wypełnij bardzo prosty formularz zwrotu.
            W Figleaves doliczają Ci za przesyłkę 4 funty, czyli dzisiaj to jest jakieś 20
            zł. Funt ostatnio nisko stoi :)
    • panistrusia Re: smietnik cd 19.06.07, 01:02
      Przepraszam, musiałam
      pokacycki.fotolog.pl/1170542,komentarze.html
    • bibita Re: smietnik cd 19.06.07, 04:16
      www.smog.pl/wideo/10664/nowa_kamerka_nicole/

uwaga, tylko na mocne nerwy
      • rudapaskuda Re: smietnik cd 19.06.07, 11:00
        Hmm... Same silikony ostatnio :P
        Smutne, że niektóre panie widzą w takim czymś sposób na życie i zarobek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka