ava.adore VITALITY RED VELVET 18.06.08, 08:15 Jak tam miski i ściśliwość? Nieuchronnie zmierzam ku 60 (69 pod biustem), ale karmelowa Pollyanna 30FF dalej się trzyma (na ostatniej haftce, ale zawsze ;) Jest w ogóle sens z zawracaniem sobie nim głowy? Zwłaszcza jeśli nie ma FF i mogę wybierać między F a G? Poradźcie, pliss :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: VITALITY RED VELVET 18.06.08, 08:28 Pytanie jeszcze, czy chodzi Ci o balkonik czy o normalny. Ja mam normalny w standardowym rozmiarze 34F i jest dobry na styk. Nie wiem, jak się do tego ma balkonik. Odpowiedz Link
ava.adore Normalny :) 18.06.08, 09:34 No patrz, podałam kolor, bo wiadomo, jak to jest z rozciągliwością w różnych kolorach, a o modelu nie pomyślałam ;) Bardzo jest zabudowany, tak BTW? Bo jak piszesz, że standardowy rozmiar jest na styk, to mogłabym spróbować 30G - Polly jest ciut ciut przymała w FF. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Normalny :) 18.06.08, 09:52 Kwestia zabudowania jest bardzo subiektywna moim zdaniem ;) Na tle innych fayreformów sprawia wrażenie lekkiego i delikatnego, bo jest z cienkiej koronki. Ale w sumie zabudowany jest podobnie do innych. Jak masz dostęp do galerii, to on tam jest ;) Odpowiedz Link
natashka87 Chyba jednak jest:) 27.06.08, 01:55 tak przynajmniej mówi strona producenta: www.fayreform.co.nz/the-collection/range-detail?pid=F6FA7ECE-8257-4831-A757-09EF5606A4EE Odpowiedz Link
yaga7 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 06:38 Jest FF. Tylko FF jest produkowane na rynek brytyjski, na australijski nie - nie mam pojęcia dlaczego. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 07:18 A to zakombinowali... Przepraszam za wprowadzanie w błąd :) Odpowiedz Link
joankb Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 10:14 Ale te, które były w wyprzedażach w żadnym obwodzie nie miały FF. Ja uznałam numerację za australijską i zamówiłam G. Najwyżej ziemniaczki będzie gdzie trzymać :)) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 10:23 Vitality na pewno miał FF, bo się zastanawiałam, czy nie wziąć. W swoich łapkach też miałam FF, więc na pewno są i istnieją. Natomiast zastanawia mnie jedno. Skoro FF jest tylko na rynek brytyjski, to czy G na rynek australijski to FF na brytyjski? I wtedy G na brytyjski jest większe od G australijskiego? Odpowiedz Link
natashka87 Re: Chyba jednak jest:) 27.06.08, 11:30 Ja mam 3 w rozmiarze 30FF prosto z Australii - może tam to niepopularny rozmiar? Dziwna ta firma :) Odpowiedz Link
szamponetka1 Love Lace 27.06.08, 17:07 mam ten model 34 FF czarny: uzywam go tak około 1,5 miesiaca - obwód rozciagliwy - po tym czasie, po praniu zapinam się na ostatnią haftkę. Beznadziejnie, niechlujnie zrobione ramiaczka tzn gumka z ramiączka i spod biusty łaczy się i jest chamski szef na obojczyku -nie ma ciąglości przez co uwiera i odgniata, zwlaszcza jak nosi się torbę (bez też :(. Jest zapięty na 3 rzędy wiec pancernie z tyłu wyglada. Zabudowany pod pachami - przez co przy asymetrii bardzo uwiera w pachę - wrzyna sie. Rozstawia biust raczej szeroko niż zbiera. Piersi raczej po bokach 'rozrzucone' niż zebrane z przodu. Fiszbina o jakieś 1,5 cm krótsza niż kanalik na nią to samo jest z bocznymi 'listewkami'- przez co uwiera po boku. Ogólnie poza ładna koronką i że mimo zabudowania nadaje się do dekoltow - nie polecam www.boudiche.com/product.php/3420/fayreform-love-lace-underwire-bra-black Odpowiedz Link
yaga7 Re: Love Lace 27.06.08, 20:48 Ja go miałam i odsprzedałam. Potwierdzam, że rozciągliwy obwód. Aczkolwiek odnośnie koronki i wykonania nie miałam zastrzeżeń. Pancerność - wszystkie Fayreformy są takie. Akurat Lovelace imho jest jednym z delikatniejszych staników fayreforma. Mnie biust nie rozstawiał, ale też nie zbierał. Aha, i ciut mniejsza miska niż w innych. Odpowiedz Link
isssca CANDID - macie? 02.07.08, 12:30 plizzzz... podoba mi się bardzo, może któraś z forumek może mi napisać czy rozciągliwy, jak z wielkością misek, no i ogólnie, wrażenia :))) Odpowiedz Link
yaga7 Re: CANDID - macie? 02.07.08, 12:56 Zależy czy chodzi Ci o balkonetkę, czy o normalny. Balkonetkę mam 34F (na 79/102) czyli standardowy mój rozmiar Fayreformowy. Obwód ok, miski ok, aczkolwiek z gatunku mniejszych fayreformowych. Normalny miałam 34F - szeroki obwód, miski w kierunku dużych. Mam też 32G (do sprzedania) - ciasny obwód, miski w kierunku dużych. Odpowiedz Link
isssca Re: CANDID - macie? 02.07.08, 13:03 z tego co widziałam na stronie to normalny, bo balkonetek chyba nie robią w moim "boskim" rozmiarze 36g :)))) jak miski większawe to nawet lepiej :))) mniejszy stres dzisiaj ;) mam 87/116 i zastanawiam się czy się porywać na to 36g...? Odpowiedz Link
buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 15:37 maam xD normalny, od yagi kupiony xD nie wiem jak tam jest z miskami, ale mój biust normalnie 32g się zmieścił ;D nigdy nie miałam takiego 'pełnego' stanika, zawsze balkonetki, więc pierwsze wrażenie 'to mi cała klate zakrywa!' ale nosi się bardzo przyjmnie ;) obwód ok, na 77 ciasno mierzone jest jak ulał, fiszbiny nie wrzynaja się nigdzie, baardzo wygodne ;) a co najwarzniejsze biust mi nie skacze jak chodzę czy biegam ;) ma tylko jedna wade - do dekoltów go na razie raczej nie założę ;D za dużo wystaje xD i przeberanie z dziewczynami z klasy na WF (jeszcze do gimnazjum chodzę) nie bedzie zbyt komfortowe.. bo wszystkie maja skąpe 'sutkozakrywacze', a uświadomić się ich nie da ;/ Odpowiedz Link
buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:00 baardzo pasi xD tylko musze sie przyzwyczaić do tego że mam całe piersi zakryte xD i mam pytanko, czy na robie tez odrobinkę dziobował?? Odpowiedz Link
yaga7 Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:08 Na mnie od początku był za ciasny, więc dlatego nigdy w nim nie chodziłam i dlatego był nowy. Więc trudno mi ocenić dziobowanie. Ale w tego typu fasonie może tak być, niestety. Odpowiedz Link
buka_rozzie Re: CANDID - macie? 08.09.10, 16:16 szkoda.. no ale na zime bd ok xD bo pod grubym sfetrem nic nie bedzie widac xD Odpowiedz Link
klymenystra Honey Bun :(( 18.07.08, 12:15 Ech, nie wiem, co zrobic z tym fantem. Wzielam 32E. Jest piekny piekny piekny. Ale pewnie pojdzie na allegro, bo obwod dosyc luzny (ale obwod mozna podszyc, to nie problem), ale mam wrazenie, ze mnie splaszcza. Fiszbina nie celuje w srodek pachy (ale widzialam w galerii, ze u Yagi jest tak samo). Wysle zdjecia do galerii, to pomozecie mi zdecydowac. Odpowiedz Link
anagna Decadent white/pink - jaki wziąć rozmiar? 29.07.08, 00:24 Proszę o radę - jaki kupić rozmiar decadent? Moje wymiary to 77/104-106. Noszę Panache Tango II (śliwkowe) 34ff i czuję, że niedługo zacznie bułkować, no i zpinam się już na najciaśniejszą haftkę. Tango II( różowe) 32gg i Panache Daisy (czarne) 34ff są trochę za duże w misce (ale na pewno nie o cały numer)i trochę rozstawiają mi biust na boki. Czy ktoś już miał takiego decadenta? I czy ten róż w nim jest bardzo intensywny ( na foto słabo widać)? Bardzo proszę o pomoc Odpowiedz Link
marcin-ola Re: Decadent white/pink - jaki wziąć rozmiar? 29.07.08, 21:21 Mam Evolve z tej firmy.Jest to stanik bardzo scisły, a miseczki chyba ma troszkę mniejsze niż normalnie.Podobno Decadent spłaszcza już o tym modelu pisała slim-fas. poszukaj.Evolve mam 38h na 93/124(chyba za małe miseczki już).TangoII miałam 36gg. Odpowiedz Link
kk345 Decadent white/pink 32G 22.03.09, 19:17 Fayreform decadent rozmiar 32G, na moje 82/102 dość ścisły, w spoczynku 65, rozciąga się co prawda do 85 cm, ale nie daje wrażenia rozciągliwości obwodu, ładnie trzyma, zapinam na pierwszą haftkę i jest ścisło. Miseczki standardowe. Trzyma jak mur i beton, ani drgnie, mam zamiar przetestować go na aerobicu. Polecam jako unieruchamiacz. Miski dość wysoko zabudowane (full-cup w końcu), boczki dość wysokie, z dodatkowym wzmocnieniem (pałeczka). Kwiatki haftowane, jasny róż, fiszbiny sztywne, ładnie celują w środek pachy. Odpowiedz Link
osobliwosc Auspice 16.08.08, 20:16 Nabywszy ebayowo Auspice kolor Platinum, mogę podzielić się informacjami. :-) Obwód nie jest tak ścisły, jak w przypadku Vitality - nominalny obwód 65 (australijski 8) udało mi się rozciągnąć maksymalnie do 79cm. Miseczka jest dwuczęściowa - dolna część jest cała z jednego kawałka, co wydaje mi się wpływać na kształt biustu w staniku. Z kształtu zadowolona do końca nie jestem, bo to, co widzę w lustrze, kojarzy mi się z gębą żaby. Natomiast od środka miseczki wzmocnione są dodatkowo pionowym kawałkiem jakiegoś mocnego tiulu - na bokach, od strony pachy. Górna część miseczki zrobiona jest z połyskliwej, satynowej tkaniny, na którą naszyto koronkę - ale przyszycie jest tylko od strony szwu łączącego obie części miseczki, od góry ta koronka sobie leży. W sumie chyba dobrze, bo nie naciąga dodatkowo materiału. Ramiączka mają regulację tylko na części długości. Kolor śliczny. Mieszanina oliwkowego i platyny, część haftów połyskliwa (haftowane różnymi rodzajami nici o różnym stopniu połyskliwości). Mimo wad, stanik wygodny jest obłędnie - nic mnie nie uwiera, nie obciera i nie odstaje. Szkoda mi tylko, że ten kształt tak dziobowaty. Odpowiedz Link
sq9oj Re: FAYREFORM 20.10.08, 15:41 Zakupiłam ostatnio High Society piękny jest na żywo i Honey Bun kolor red velvet, ciemny czerwony z szarosrebrnymi haftami, śliczności :) Odpowiedz Link
sq9oj Honey bun 17.12.08, 09:49 Jak dla mnie najwygodniejszy stanik świata. Przespałam się nawet w nim i nic nie ugniata nic nie wbija się, po prostu cudo! Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: FAYREFORM Urban Grace 20.10.08, 16:03 Mam rozmiar 32F, miseczki dość małe obwód jak na Fayreformy rozciągliwy. Jeden szew poziomy na miseczce, pionowych brak, wiec na moim bardzo miękkim biuście troszkę dziobuje ale myślę ze miseczkę większy wyglądałby zdecydowanie lepiej. Miseczka z czarnej cieniutkiej siateczki, haftowana w górnej części na czarno, pod spodem podszycie z materiału w kolorze szampana. Odpowiedz Link
lawendowata Re: FAYREFORM 28.10.08, 15:51 skusiłam się tak trochę w ciemno bo nie mierzyłam nic tej marki, na Fayreforma Auspice Olive... bo jest na wyprzedaży w Brastopie, za niecałe 10 funtów. Zaryzykowałam 70E, najwyżej sprzedam albo będę kombinować :P jak znam swoje szczęście do zamówień na wyprzedażach w sklepach, zaraz przyjdzie mail że stanik wyszedł :> Odpowiedz Link
lawendowata Auspice Olive 03.11.08, 14:31 Buuu! Chlip! Smaaark! przyszedł mój stanik. Jest NIEZIEMSKO piękny (chociaż Babajaga napisała przy tym modelu w galerii że "wygląda jak samochodowa tapicerka" :D). Rozmiar idealny, ale robi mega dzioby!!! Jak na zdjęciu u Limonki w tym samym staniku w galerii :( no chyba muszę go sprzedać, ale tak mi żal :( no i ramiączka ma długie, mam na maksa skrócone a mogłabym jeszcze trochę... Odpowiedz Link
yaga7 Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięciem! 03.11.08, 15:07 Jak w temacie. Bardzo mało osób wygląda fajnie w Fayreformach z jednym poziomym cięciem. Miska musi być dzielona szwem pionowym żeby to dobrze wyglądało u większości osób. Odpowiedz Link
joankb Re: Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięci 03.11.08, 15:14 100 razy tak!!! Zwłaszcza te z nowszych kolekcji wyglądają okropnie, Idyllic był jednak sporo lepszy. Kolejnych zaraziło poziomymi cięciami, epidemia czy co :)) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Nie bierzcie staników z jednym poziomym cięci 03.11.08, 15:54 Nigdy takich nie mierzyłam do tej pory. Poza tym jak dla mnie stanik jest śliczny i kosztował niecałe 10 funtów, więc postanowiłam sprawdzić. Wiedziałam że tak może być ale i tak mi smutno ;) Odpowiedz Link
nomina Podsumowanie - proszę 04.12.08, 20:56 Z Waszych postów rozumiem, że to są ściśliwe staniki. Ale regularnie czy bardzo? Na 72-73/103-104 brać 32 czy 34? I jaką miskę? Z kalkulatora mi wychodzi, że powinnam być 10H, ale rozmiar ni w pięć, ni w dziewięć. Też tak macie? Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:06 ja na 74 kupuję 32. Mam niby tyle samo, co Ty w biuście, ale Twojego ostatniego wątku stanikowego pamiętam, że curvy kate 30J masz za małe, a ja 30HH miałam za duże. Nie doradzę Ci z miseczkami. Różne kulki mamy. Odpowiedz Link
nomina Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:19 CK miałam maławe 28J. Obecnie potrzebowałabym 29HH+ ;). Ale spróbuję w takim razie z 32G, tak? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:12 Regularnie ściśliwe. Ja przy 79 pod mam wszystkie fayreformy 75 w obwodzie. Przy 102/103 w biuście noszę 34F/FF. Odpowiedz Link
nomina Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 21:21 Czyli ja powinnam spróbować 32G, bo więcej nie ma... Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 22:13 spróbuj 32G 28J-30H-32G, ale to nie zawsze działa Spore miseczki (jeśli jakiś fayreform byłby na Ciebie za mały) ma delectable blue 32G, jest na ebay.co.uk za 5 funtów. Noszę ten stanik na zmianę z delectable mocha i czekam na effuniaka. Inne staniki mordowały mnie fiszbinami. Te są najwygodniejsze, jakie miałam Odpowiedz Link
yaga7 Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 22:34 sądzę że możesz spróbować z 32G :) Mam do sprzedania akurat 32G, ale to bardziej 32FF, więc może być mały ;) Mam też inny 32G ale z kolei full cup, więc nie wiem, czy by Cię interesował. Oba wystawione na naszym forum sprzedażowym. Ale pewnie lepiej będzie jak kupisz w sklepie z możliwością odesłania, bo nigdy nic nie wiadomo. I koniecznie na pierwszy raz weź jakiś model z pionowym cięciem, czyli z miską ciętą na trzy, a nie tylko na dwa. Odpowiedz Link
jaga-a Re: Podsumowanie - proszę 04.12.08, 23:54 Słuchaj yagi, bo to znana fayreforumka :) Zajrzyj na brastop, w rozmiarze 32G jest tam teraz 8 modeli fayreforma, w cenie od 18 do 26 funtów. Odpowiedz Link
nomina Re: Podsumowanie - proszę 06.12.08, 18:29 Dzięki! Ja myślę, że potrzebuję dużego G, bo jednak nowe J z Curvy Kate są większe niż stare, więc wyjątkowo zmieściłam się w "jotkę". Yaga, z full cupem jeszcze nie próbowałam, na razie mam balkonetki i chwalę je sobie. A co sądzisz o Vitality (Red konkretnie oglądałam) 32 G pod kątem moich wymiarów i żebrowej nadwrażliwości? Odpowiedz Link
chocochoco Proszę o poradę :-) 12.12.08, 23:12 Czy na moje wymiary ma szansę pasować 8G?? Esteem jest na Ebayu w korzystnej cenie. Proszę o poradę, czy miski nie będą zbyt duże?? Moje wymiary 66/94. Odpowiedz Link
karolajna83g Re: FAYREFORM//Diminish 19.12.08, 21:58 Czy miała którąś z was tego diminish minimisera? www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAY-F75-5003&mci=&size=&colour=&image=r435887-p435888-front Odpowiedz Link
yaga7 Re: FAYREFORM//Diminish 21.12.08, 17:01 Ja mam w wersji czarnej. Moim zdaniem miski z gatunku mniejszych i lepiej wziąć o jedną więcej. Poza tym moim zdaniem to wcale nie minimizer, mnie nic nie zmniejsza, ani nie spłaszcza. Odpowiedz Link
klaviel Vitality cream 22.12.08, 01:00 kupiłam ,bo chcialam spróbować tej marki no i są to dość drogie staniki,a w brastopie bardzo korzystne ceny..na pierwszy rzut oka nie spodobał mi się ,taki trochę jak nosiła moja mama 30 lat temu. Jednak jak przymierzyłam...po prostu CUDO. trudno opisać moje zaskoczenie. Doskonale zbalansowana wygoda z wyglądem, nabiustnie wygląda bardzo ładnie.Stanik z cienkiej kremowej koronki ,pod spodem szary tiul,bardzo cieniutkie warstwy,bardzo efektowne połączenie. Fiszbiny dla mnie idealne,raczej wąskie miska standardowa (30F),są fiszbiny boczne,pod pachami raczej wysoko ,lecz nie za wysoko,miska pełna ,świetnie obejmuje pierś i podtrzymuje,daje wrażenie pełnego,ładnie podniesionego krągłego biustu.Wreszcie wiem co to jest przyjemnie ściśliwy, bo takie właśnie określenie ciśnie mi się na usta.Doskonały pod obcisłe trykoty,bardzo gladki mimo koronki.Wyparł wszystkie inne moje staniki, z wyjątkiem maskaradek ,ale to inna bajka.. Odpowiedz Link
wodadobra Re: Vitality cream 34F (12F) 19.09.09, 11:04 Ja też kupiłam dokładnie w tym samym zestawie kolorystycznym tj. kremowy + fioletowoszary tiul jako warstwa wewnętrzna, rozmiar 34F (12F) dla wymiarów 81/103 - moim zdaniem standartowy (a to mój 4 fayreform, więc jakieś porównanie jest). Rozmiar: 34F rozciąga się od 74-84. Przyjemnie ścisły. Szerokość fiszbin to ok. 16cm, a głębokość miseczki to ok. 26-27cm. Fiszbiny są średniotwarde - tj. niekoniecznie mocno podatne na rozchylanie (b.ważna zaleta moim zdaniem). Dodatkowo wszyte sa fiszbiny stabilizujące obwód tak ok. 5cm od pachy. (i przyznam szczerze, że mnie odrobinę gniotą) Kształt: Vitality nadaje piersiom kształt takiej podniesionej kropli. Czyli moim zdaniem bardzo naturalny. Umieszcza biust ani za wysoko ani za nisko. Tak w sam raz w 1/3 klaty ;-) Miseczki krojone są z trzech części. Mostek jest nie za szeroki. Tak samo ramiączka - cienkie ok. 1cm obszyte tą samą koronką z której wykonane są miseczki, regulowane od połowy ale myślę, że konstrukcja jest taka, że nie powinny być zbyt długie pomimo tak małej regulacji. Zapięcie jak to zwykle w Fayreformach na 3 haftki. A związku z tym, co napisałam powyżej stanik podtrzymuje świetnie. Nie betonuje biustu ale spełnia swoje zadanie "biusto-nosza" ;) Jeżeli chodzi o estetykę to myślę, że jest w nim taki nostalgiczny smaczek - tak jak napisała klaviel - 30 lat temu to byłby hit! Delikatny kwiatowy wzór koronki z którego uszyte są miseczki, do tego koronkowe elementy obwodu w delikatne kropeczki dają super subtelne połączenie. Pomimo koronki nie widać kalafiora na bluzkach. Cena: udalo mi się go upolowac na ebay.uk za w sumie niecale 15GBP z przesylką u sprzedajacej bustalins. Transakcja bezproblemowa więc jestem hiperzadowolona. Odpowiedz Link
kasiacwik Re: FAYREFORM 28.12.08, 23:51 Witam kupiłam DayDream 32f przy moich wymiarach 75/96 i nie wiem do końca co jest nie tak, fiszbiny odstają na mostku i prawie wbijają mi się w pachy, chyba są za szerokie jak dla mnie, obwód luźny, zapinam się na najciaśniejszą haftkę, gdyby był ciaśniejszy może by lepiej przylegał, oprócz tego ramiączka są za szeroko rozstawione i wypadają mi prawie na ramionach. Mój piewszy Fayreform, jesli chodzi o jakość to nie zawiodłam się, super wykończony. Dziewczyny proszę o przemyślenia jaki rozmiar i model dla mnie? Odpowiedz Link
nomina Jaki to model Fayreforma? 11.01.09, 12:04 Kupiłam, jak mi radziłyście, Fayreforma 32G (na moje 72-73/103), ale, niestety, jednak na mnie luźnawy. Chcę go sprzedać i nie jestem pewna, jaki to model (skorzystałam z promocji, ale bez prawa zwrotu). Na metce jest napis Delectable - to nazwa modelu :)? Zdjęcia poniżej: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1623486,2,3.html i na roboczym tle dla lepszej kolorystyki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1623485,2,2.html Dzięki za podpowiedź :)! Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Jaki to model Fayreforma? 11.01.09, 21:35 model delectable, kolor blue dobrze się nosi Odpowiedz Link
nomina Re: Jaki to model Fayreforma? 12.01.09, 10:10 Dzięki :). Szkoda, że za luźny i nie mogę sprawdzić tego na sobie :(. Odpowiedz Link
m_oments FAYREFORM model nieznany:) 12.01.09, 12:42 Kupiłam w ramach eksperymentu biustonosz Fayreform F75-9035, niestety nie moge znaleźć nazwy modelu, zapewne model sprzed kilku sezonów, tonacja beżowa, z ładnym koronkowym (a'la kordonek) wykończeniem, mam 70F na 74/99 (dzisiejszy pomiar:D), i obwód nie jest bardzo ścisły, ale taki nierozciągliwy, bardzo dobrze trzyma; Fiszbiny są o 2 cm krótsze od tunelików, na mostku są pustki w tuneliku, w innych modelach tez tak jest? Przez kilka dni użytkowania stanika nic mnie nie uwierało, nie drażniło Wysyłam zdjęcie do galerii, może ktoś mi doradzi, jakiego modelu podobnego do tego powinnam szukać, bo jestem autentycznie zachwycona, taki krój odpowiada mi pod względem wygody najbardziej, stosunkowo niski mostek, miseczka hmm nie moge się zdecydowac czy balkonik, czy 3/4cup, miseczka ma pionowe cięcie, z boku obwod ma małe pionowe wzmocnienia; Fiszbiny idealnie obejmują mi pierś, nie piją pod pachą; Dołaczyłam do wielbicielek przynajmniej jednego modelu Fayreforma:) a mam nadzieję uda mi sie kupić nastepne; Odpowiedz Link
baba06 Re: FAYREFORM model nieznany:) 28.04.09, 10:02 jaki to model? i.ebayimg.com/08/!BQv29NgBmk~$(KGrHgoOKjwEjlLmVD,kBJ6jGO48jw~~_1.JPG Odpowiedz Link
ptasia Re: FAYREFORM model nieznany:) 28.04.09, 10:06 wydaje mi się, że Honey Bun: kataloglmb.blox.pl/2009/01/Fayreform-Honey-Bun.html Odpowiedz Link
baba06 Re: raczej nie:( 28.04.09, 10:50 Honey Bun to model 75-9010, a ten model ma nr P75-9901, dziwne,że poza ebay nigdzie takiego nr w necie nie można znaleźć:( może to jakaś podróba, a nie Fayreform Odpowiedz Link
yaga7 Re: raczej nie:( 28.04.09, 10:58 hmm, w sumie racja, teraz się przyglądnęłam bliżej. Ale wątpię w podróbę... Odpowiedz Link
nefretam Co to za model? 07.05.09, 09:45 Czy wiecie jaki to model cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=120415312462 i czy ma regularne miski i obwód? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Co to za model? 07.05.09, 09:52 Napisane w aukcji, nazywa się BEAUTY. Miałam do czynienia z dwoma sztukami w tym modelu, oba nie do końca dopasowane. I chyba były różnice między kolorami... W każdym razie obie sztuki były z gatunku wielkomiseczkowców. Odpowiedz Link
sheilunia Vitality red, Ambitious balkonik, High Society 12.06.09, 16:36 Mam refleks szachisty, ale może jeszcze ktoś skorzysta. Wszystkie staniki mam od dłuższego czasu: Vitality red - 32G. Moim zdaniem mała micha. Stanik bardzo ładny (i czerwony!!!!), ale sporo mnie spłaszcza i zmniejsza biust. I tak go jednak noszę, bo bardzo mi się podoba. Obwód moim zdaniem bardzo ciasny. Wkurzała mnie zielona wstążeczka, więc od razu ją ciachnęłam, poza tym ok. Ambitious balkonik - boski! Piękne hafty w boskim kolorze (czerwień wpadająca w róż), ozdobne ramiączka, trójstopniowe zapięcie, które solidnie trzyma. Nie jest bardzo ścisły, ale czuję się stabilnie nawet na najluźniejszej haftce (a użytkuję go ostatnio często). Miski większe niż w Vitality, tworzą piękny, pełny kształt, świetnie zbiera z boków i podnosi - dekolt mam w nim bardzo apetyczny. Co ciekawe, to jedyny stanik, w którym fiszbiny nie dochodzą mi do mostka. Ale chrzanię, jest szalenie wygodny i przepiękny. High society 34F - kupiłam na lobby, ale wiem, że wolałabym 32G. Zapinam się oczywiście na najciaśniejsze haftki. Wygodny (zdarzyło mi się w nim zasnąć, było super, ale do spania zdecydowanie szkoda ;) ). Boskie ramiączka i wielka dbałość o detale. Zdecydowanie za długie ramiączka,ale coś nie mogę się wybrać do krawcowej, więc ostatnio nie niosę, bo biust smutno wygląda :P We wszystkich wkurza mnie brak regulacji na całej długości ramiączek. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Vitality red, Ambitious balkonik, High Societ 12.06.09, 16:48 Jakbyś chciała jakieś Fayreformy 34F (a nuż się skusisz ;) ), daj znać, bo mam trochę do sprzedania ;) W 32G mam Candida ale fullcup, w 32FF mam Beauty ;) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: FAYREFORM 02.07.09, 09:19 Niedawno kupiłam siostrze coś takiego: http://cgi.ebay.co.uk/BEAUTIFUL-FAYREFORM-LACY-SHEER-BLACK-BRA-32E-BNWT_W0QQitemZ250451680584QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item3a50155d48&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A2|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50 (nie wiem jaki to model - może mnie uświadomicie) w rozmiarze 32DD i jest za mały o rozmiar, wymieniamy na 32E Poza tym znalazłam jeszcze coś takiego: http://cgi.ebay.co.uk/Fayreform-Daisy-Boo-Bra-32E-Pretty-BNWT-Dawn-Pink-FF7_W0QQitemZ390040534712QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item5ad03a3eb8&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A2|66%3A2|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50 Czy wiecie coś o tym modelu? Jak z miskami i rozciągliwością? Czy jeśli tamten stanik był za mały to ten ma szansę pasować czy raczej za duży będzie? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link
inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:40 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Fayreform w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510689 Odpowiedz Link