yaga7 Re: FAYREFORM 25.05.07, 12:25 Kliknęło mi się za szybko ;) Nie znalazłam takiego wątku, więc zakładam osobny :) Upolowałam na promocji w figleaves model o nazwie Emerge: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAY-F75-5071 Na czuja wzięłam standardowo 34F i jest dobry :) Obwód jak standardowe 34. Ku mojemu zaskoczeniu jest trochę pancerny - z tyłu ma 3-rzędowe zapięcie, ma dość szerokie ramiączka, kółka którymi są przymocowane ramiączka do części tylnej są takie spore, złotawe ;) Bardzo fajne ma te zdobienia -hafty, aczkolwiek obawiam się, że moga nie być zbyt trwałe. Będę prać delikatnie ;) Kształt biustu jest naturalny, nic nie stożkuje, nie rakietuje, nie wylewa ;) Myślałam, że będzie trochę bardziej podnosić i zbierać - bo to jest to co lubię - ale i tak dobrze wygląda :) Odpowiedz Link
angella456 Profile perfect - ma któraś? 16.01.08, 14:31 Rzuciło mi się na listkach w oczy: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAY-F73-9098&mci=&size=32ff&colour=&image=r3717-p482998-front# Czy ja dobrze widzę/czytam, że to jest stanik z miękką miseczką? (moje marzenie o takim właśnie staniku z niskimi fiszbinami mogło mi się na mózg rzucić...;)) I jeszcze może mi któraś wyjaśnić, jak jest z tymi rozmiarami? Kliknęłam na ebayowy sklep, ale nie rozumiem cyferek;) Dobrze kombinuję, że 10 to 28? Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Profile perfect - ma któraś? 16.12.08, 19:54 10 to 32 niestety fayreform nie produkuje 28 Odpowiedz Link
dadaczka FAYREFORM: Opulent, Arcane 29.01.08, 11:35 moja zła stanikowa passa trwa dalej. Proba wymiany niesławnej Mimi spełzła na niczym, a konkretnie na kolejnym rozczarowaniu: Arcane: zbyt duży obwód (przy wziętym standardowym 34G przy wymiarach 82/106-108), zbyt duża miska. Marszczy się, niewypełniona, zapinam się na ostatnie haftki i jeszcze mi luzno. Stanik bardzo zabudowany, starannie wykończony choć dość pancerny, 3 haftki, wygląda na wygodny, ale rozmiarowo to zupełna pomyłka. Poza tym nie podoba mi się na moim biuście, spłaszcza go wizualnie, taki mini pancerz. Opulent: rozmiarowo lepszy, aczkolwiek miska za mała, wyraźnie większa piers bułkuje (nominalnie ten sam rozmiar 34G!!), ale przynajmnie obwód ścislejszy. Wizualnie jednak efekt pancerzyka podobny do arcane (choć trochę mnie zabudowany) - na pewno nie ma efektu jabłuszek, nie ma zbierania - ale zaakceptowałabym go, bo sam w sobie jest ładny, tyle, ze bułka przesądziła... oj, czuje, ze sobie odpuszcze stanikowe zakupy na jakis czas, no chyba, ze aragone się pojawi... Odpowiedz Link
yaga7 Arcane 27.06.08, 08:15 Mając w pamięci powyższą recenzję dadaczki, zaryzykowałam Arcane 32G - pomyślałam, że może będzie dobry. Na pewno potwierdzam, że strasznie szeroki obwód jak na Fayreforma i dość spora miska. 32G na moje 79/103 jest w miarę ok. To znaczy obwód mógłby byc ciaśniejszy (ale da się chodzić), a miska ciut mniejsza (ale się nie marszczy). Jest tak na granicy. Jeszcze do końca nie wiem, czy go zostawię, czy sprzedam. Ciut rozczarowana jestem.... Odpowiedz Link
yaga7 Reminisce 05.06.07, 08:39 skocz.pl/dzui Upolowany na wyprzedaży w rozmiarze 34F. Nigdy nie myslałam, że będę mieć czekoladowy stanik, ale on jest cudny. Zakochałam się w nim ;)) Świetne podtrzymanie, szerokie zapięcie z tyłu, przepiękne hafty, cienka koronka. Zbiera z boków bardziej niż ten opisywany poprzednio. Szerokie boczki + boczne wzmocnienie, szerokie ramiączka. Jednym słowem - stabilny, dobrze trzymający, a do tego prześliczne hafty i wzory. Na pewno będę polować na inne fayreformy :) Odpowiedz Link
mauzonka Jak jest u nich z miseczkami? 24.10.07, 15:23 Yago, robisz mi cholernego smaka na te fayerformy. I jeszcze wieść, że z australii przesyłka kosztuje tyle samo co z UK... COŚ muszę od nich mieć:) Powiedz tylko, jak tam jest z miseczkami? W porównaniu z freyą i panache? Czy takie 10G od nich to jest 32G brytyjskie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jak jest u nich z miseczkami? 24.10.07, 16:50 To nie jest tak, że przesyłka kosztuje tyle samo, tylko razem z ceną stanika wychodzi na tyle samo, bo stanik jest tańszy :) Dla mnie Fayreform jest taki jak Panache, a nie taki jak Freya. Z Panache noszę 34F i tak samo z Fayreforma. A z Freyi mam 32G, z fayreforma bałabym się obwodu 32. Dla mnie obwody Fayreforma są ściślejsze niż Panache, lepiej trzymają, mniej się rozciągają. Ale to są pancerne staniki - z tyłu trójrzędowe zapięcie, wysokie boczki ;) Co do miseczek - zauważyłam, że ichnie fullcupy są ciut większe niż ichnie balkoniki. Nie mam porównania do staników plunge, bo nie udało mi się upolować. Jak masz jeszcze jakieś pytania, słucham :) Odpowiedz Link
veev Re: Reminisce - rewelacja :) 16.01.08, 13:37 Właśnie przyszedł z Australii. Ten stanik nie ma wad :) Mam 34G - to jest ciasne 34 i bardzo dobrze. Fiszbiny przylegają do mostka bez gniecenia i nie sięgają za daleko. Pięknie leży. Pięknie trzyma. Pięknie kształtuje. I do tego mój ulubiony czekoladowy kolor. Nie mam pojęcia, czemu tak długo nie mogłam się na niego zdecydować, jest naprawdę super. Yaga - wszystkie Twoje kolejne typy stanikowe biorę w ciemno :) v. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Reminisce - rewelacja :) 20.01.08, 09:31 no to super, że Ci pasuje :D Podobny do Reminisce jest Memoirs i też polecam :) Odpowiedz Link
veev Mam Veila :) 21.11.07, 00:02 Za namową Yagi, przyleciał z Australii od tego sprzedającego: stores.ebay.co.uk/Satin-n-Lace Wzięłam 12G, czyli 34G (wymiary ok. 81/110). Jest śliczny i robi absolutnie piękne jabłuszka :) Obwód jest ciasny i mało się rozciąga (32 bym chyba nie zapięła). Fiszbiny są węższe niż w Panache, ale nie za wąskie. Miseczkę mogłabym chyba mieć o ćwierć numeru większą, bo ta wstążeczka na górze miski się przy maksymalnym wdecu i wyproście nieco wbija w pierś (nie jest to buła, ale taki zaczątek buły). No ale większych niż G nie ma. W każdym razie - na pewno będę polować na inne Fayreformy; pewnie się niedługo skuszę na Reminisce, bo Yaga tak zachwala :) v. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mam Veila :) 21.11.07, 06:34 To super, że jesteś zadowolona :) U mnie też ta wstążeczka się ciut wbija w pierś, ale jestem to w stanie wybaczyć. A co do obwodu - fayreformy to dla mnie jedyne staniki, które ten obwód po prostu trzymają :) Odpowiedz Link
a.nika Re: Mam Veila :) 15.02.08, 21:21 Dziewczyny jak myslicie, ryzykowac 32 w obwodzie? Moje wymiary 78/103. Ich kalkulator na stronie mowi 34G.... Z Fantasie nosze 32GG i przechodze na 30H(HH) Od dawna mam ochote na takiego australijczyka :) Co radzicie? W jaki rozmiar celowac? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mam Veila :) 15.02.08, 22:09 Ja przy 78-79 mierzone bardzo ciasno noszę 34. Mam jeden stanik Fayreforma 32 kupowany gdzieś okazyjnie, ale leży w szufladzie, bo się nie zapnę ;) Z Fantasie noszę 32. Ja bym Ci radziła obwód 32. W obwodzie teoretycznie mam 102-103 i mam u nich miskę F, aczkolwiek mogłaby być ciut większa, tak o jedną czwartą rozmiaru ;) Może spróbuj 34FF? Albo może najlepiej kup dwa i odeślesz którys. W wątku promocyjnym dałam kod do Figleaves na 20% zniżki - może Ci się przyda, mają tam sporo Fayreformów :) Odpowiedz Link
a.nika Dziekuje 16.02.08, 05:03 Dziekuje Mamy takie same wymiary yaga7 :) Zamowie rozmiar 34G i zobaczymy co to bedzie. Te biustonosze wygladaja raczej na szeroko fiszbinowce. Myle sie czy nie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dziekuje 16.02.08, 07:31 Fiszbiny są tak pomiedzy Freyą a Panache, ale bliższe Panache. A który model chcesz zamówić? To może coś więcej pomogę, tu w wątku nie opisałam wszystkich modeli, które mam (lub miałam, bo część odsyłałam). Odpowiedz Link
a.nika Re: Dziekuje 16.02.08, 16:02 FAYREFORM Arcane UW Bra F75-4991 32G myslalam o tym, ale nie maja obwodu 34. Boje sie ze 32 bedzie za ciasne, choc z drugiej strony z YA (krore jest prawdziwym scisliwcem) zapinam sie w 32. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dziekuje 20.02.08, 07:34 Tego modelu akurat nie mierzyłam, ale jet opisany w tym wątku. Najlepiej jakbyś na pierwszy raz zamówiła i 32 i 34, aczkolwiek podejrzewam, że jednak 34 może być lepsze. Odpowiedz Link
wodadobra Re: Mam Veila :) 28.04.09, 10:35 Ja też mam Fayreform Veil 34F ;-) I jestem na prawdę zadowolona, tym bardziej, że to zakup z lobbowego bazarku. Rozmiar 34F dla wymiarów 81/101 pasuje jak ulał. Jest przyjemnie ścisły. Wydawało mi się, że pionowe fiszbiny przy dosć wysokich boczkach będą bezlitosne dla pach, ale nie! Jest na prawdę idealnie. Mostek przylega do mostka, ramiączka nie spadają (a to mój odwieczny problem - pomimo barów jak u amerykańskiego futbolisty). Co do urody to rzeczywiscie jest śliczny, chociaż nie jakiś taki smaczek ażurowy - bardziej przywodzi na myśl średniowieczne suknie do kostek i czepiec na głowie, ale mi to jak najbardziej odpowiada. Tak czy inaczej do mojego kalkulatorowego 34F jest idealnie dopasowany. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mam Veila :) 28.04.09, 10:40 Jak chcesz jakieś inne 34F, napisz do mnie na maila gazetowego, bo mogę coś mieć ze swoich zapasów, w których nie chodzę już, bo mi się przytyło i 34F raczej już mi nie pasują :( Odpowiedz Link
yaga7 Beautiful Sin 20.02.08, 07:37 Porażka. Platynowa kolekcja Fayreforma na pewno im nie wyszła (bo Opulent jest również fatalny). Miseczki są miękkie, z delikatnej tkaniny, cięte raz po skosie. Stanik nie zbiera piersi, nie podnosi, a co gorsza, robi rakiety i stożki. Natomiast wykonie jest super - lekki, delikatny stanik, dużo mniej pancerny niż inne Fayreformy. Być może ten model będzie lepszy na mniejsze biusty, bo na większe raczej nie bardzo się nadaje. Odpowiedz Link
a.nika Honey Bun 02.03.08, 18:19 Ladny biustonosz, niestety nie dla mnie :( Zamowilam rozmiar 34F (taki jak sugeruja na stronie producenta, Obowd wcale nie jest taki ciasny. Ale to miseczka mi nie lezy :( Szkoda. Odpowiedz Link
kryklu Society (30G) 30.03.08, 22:50 Mój pierwszy australijczyk . Śliczny . Czarny + kremowe hafty i kokardki , niebieskie kwiatki , złotawe klamerki . Z cienkiej koronki , fullcupowaty , ale na mostku tak trochę plungowo wycięty , 3-haftkowy . W pierwszej chwili obwód wstrząsająco ścisły : ani sama , ani przy mężowskiej pomocy nie mogłam się zapiąć (69-70 pod b.)! W rio 28GG zapięłam się od razu bez problemu ... Jednym ruchem udało się go rozciągnąć w rękach i dał się zapiąć , po chwili przepięłam na środkowe haftki i na tym stanęło . Dużomiseczkowiec , nie jabłuszkuje , lekko stożkuje - znośnie , dobrze trzyma piersi , nie bardzo zbiera do środka , ale i nie rozstawia . O ile pięknie wygląda niczym nie zakryty , to pod ubraniem przeciętnie . Długie i mało regulowalne ramiączka (tylko na krótkim odcinku z tyłu) . Od razu wycięłam połowę tego kawałki - trochę lepiej , ale nie wiem , czy nie będę skracać dalej ... Po dwóch godzinach nie mogłam znieść ucisku fiszbin na mostek . Zaczęło się odginanie , w końcu doszłam prawie do kąta prostego ! Ciągle było nie tak . Wściekłam się i wyjęłam fiszbiny . E tam , fiszbiny , fiszbiniska !!! Tak grubych i sztywnych w życiu nie widziałam ! Na dodatek szersze niż w panachowej Ofelii (30G) . Włożyłam do niego fiszbiny z rzeczonej Ofelli , która nijak mi nie leżała (jestem zdecydowaną frejówką) . Teraz jest IDEALNIE :) Odpowiedz Link
veev Re: Society 17.04.08, 15:11 Dla porządku wklejam linka do mojej recenzji w watku z gielda: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77562065&wv.x=2&a=78451007 v. Odpowiedz Link
yaga7 Surround 15.04.08, 13:49 Dziś do mnie doleciał. Stanik jest boski - zdjęcia na Listkach w ogole nie oddają jego urody. Delikatny tiul, na to piękne hafty w kolorze czerwieni czy bordo. Ale co z tego, że taki cudny, skoro nie do końca dobry. 1. Obwód ciut luźnawy, zapięłam się na środkową, a pewnie i mogłabym na najciaśniejszą. 2. Miski przymaławe, przydałoby się FF, ale nie ma. W ogole przydałoby się 32G, ale nie ma. 3. Działa jak minimizer i robi kacze dzioby.... Buuuu :( Będę go jeszcze mierzyć, na pewno wrzucę foty do galerii. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Surround 15.04.08, 19:46 Dzis wlasnie przeglodalam nowe Fayreformy i Ci zazdroscilam, ze mozesz sobie cos kupic. Nie ma nic z nowosci ponizej 32. Buuu... Odpowiedz Link
zawsze_zielona Frosted 15.04.08, 19:49 Czy ktos cos wie na temat tego modelu? www.zodee.com.au/images/products/style/large/F75-5016.jpg Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 17.04.08, 07:43 Zamówiłam na Brastopie - zobaczymy :) Nie udało mi się go upolować na ebayu, ale tu go dorwałam. Odpowiedz Link
joankb Ściśliwości 17.04.08, 09:45 Dziewczyny - czy przy 71 pod biustem obwody 32 mam sobie od razu wybić z głowy czy mam szansę? Trzydziestek nie ma :((( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ściśliwości 17.04.08, 10:00 Zależy od modelu myślę. Niestety niektóre modele są luźniejsze i tych nie polecam, ale niektóre są standardowe. Ja przy 79 pod biustem noszę 75-tki zapięte na najluźniejsza haftkę. No i na szczęście one mają to do siebie, że wraz z używaniem nie rozciągają się znacząco, więc można się zapinać na środkową haftkę. Jak masz jakiś konkretny model na myśli, to napisz, może znam i coś doradzę. Odpowiedz Link
joankb Re: Ściśliwości 17.04.08, 10:08 Tantalise - jest na brastopie. I Frosted - ale ten dopiero będziesz miała :)) Odpowiedz Link
yaga7 Genteel 17.04.08, 10:16 Genteel jest fajny, polecam. Zmierzyłam swój egzemplarz i bez rozciągania rozmiar 34F ma 74cm, rozciąga się na spokojnie tak do 83. Nadal zapinam na ostatnią haftkę, mogłabym na środkową. Miska w normie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ściśliwości 17.04.08, 10:13 aha :) Z tych dwóch Frosted mi wygląda na bardziej ściśliwy, bo wydaje mi się, że takie balkoniki robią bardziej ściśliwe niż fullcupy jak Tantalise. Odpowiedz Link
joankb Re: Ściśliwości 17.04.08, 10:26 Dzięki yaga. Zamówię, tylko ten strajk na poczcie trochę mnie przeraża :(( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ściśliwości 17.04.08, 10:29 Mnie też przeraża. Wiem, że na pewno zamówienie z Listków nie zdąży dojść, a do brastopu napisałam, że mamy strajk i czy mogą mi wysłać później. Jeszcze nie odpisali. Odpowiedz Link
sierpniowska Re: Ściśliwości 09.07.08, 15:14 Yaga, mam pytanie zmierzylam sie w staniku i moj wymiar wyniosl 79 cm bylo tp Panache Lara, ktora nabylam w rozmiarze 34FF no i miseczki tez jakby ciut za duze niestety bo na dole zostaje pasek miaterialu bez wypelnienia... ale jak patrzylam po aukcjach innych to biustonosze w rozmiarze 32 G rozciagaja sie maxymalnei do 76 cm...no i teraz to ja glupia jestem strasznie bo w opiie Lary ktos napisal ze trzyma rozmiar... jejku jejku jakie to wszystko skomplikowane ;( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Ściśliwości 09.07.08, 15:25 No to się może okazać, że ten Fayreform, co leci do Ciebie, będzie za duzy w miskach, jeżeli uważasz, że Lara 34FF jest za duża w miskach. Generalnie racja jest z tym, że Fayreformy nie rozciągają się zbytnio, ale są wyjątki - tak jak ten Arcane, który własnie się rozciąga i dlatego na moje oko (i biust) to 34FF a nie 32G. Myślę, że możemy zrobić tak, że jak dojdzie, zrobisz foty w nim, w Larze (Zresztą w Larze możesz już), wyślesz mi na maila - mogę wrzucić do galerii, albo sama mogę Ci odpowiedzieć, czy jest ok czy nie. :) Odpowiedz Link
monia76 Fayreform: Profile Perfect Plunge bra 17.04.08, 11:07 przy moim 75-76 pod biustem i 90 w biuscie zamowilam 32DD, ale nie wiem czy nie powinnam zamienic na wiekszy obwod, bo lubie miec luzniej pod biustem. jak z jego scisliwoscia? wielkoscia misek? wolalabym nie zaczynac od przedluzek, a od razu zapiac sie na najciasniejsza haftke i ewent. przepinac. Odpowiedz Link
yaga7 Re: FAYREFORM Beauty 17.04.08, 15:04 Ponieważ pojawił się na brastopie, to piszę, że: Jakby któraś chciała, to ostrzegam, że obwód wyjątkowo luźny, a miski wyjątkowo wielkie (zamiast standardu 34F mam 32FF). Odpowiedz Link
rockiemar DULCET i SOCIETY plunge 20.04.08, 19:46 Czy ktos moze wie cos wiecej na temat tych modeli? Jak z rozciagliwoscia, jak z wielkoscia miseczek? I jak z fiszbinami? Prosze, zalezy mi w miare szybko na odpowiedzi:) Odpowiedz Link
yaga7 Re: HIGH SOCIETY 21.04.08, 06:17 Mam High Society. Standardowy Fayreform, standardowy ścisły obwód, wielkość misek też. Mam 34F na 78/102. Ja jestem bardziej panachowiec niż freyowiec i dla mnie fiszbiny są ok. Śliczny stanik :) Może nie zbiera czy podtrzymuje jakoś bardzo super, ale uwzględniając plusy i minusy jestem zadowolona. A Frosted dopiero leci. Odpowiedz Link
rockiemar nie lubie was...:p a GRACIOUS? 21.04.08, 16:24 Nie lubie was, przeczytalam o Fayeformie i teraz zamiast sie uczyc, ogladam jakies australijskie sklepy ;D Czy ktos slyszal o modelu Gracious balconette? Bo oczywiscie weszlam dzis o 9 rano na Brastop po przespaniu sie z mysla, ze jednak chce High Society (wczoraj o 22 jeszcze byl)... i juz zniknal! Odpowiedz Link
sq9oj Re: HIGH SOCIETY 05.06.08, 13:16 pytanie jak bardzo się rozciaga obwód tego 75? bo zamarzył mi się a może 80 by była dobra na 86 pod biustem? ehhh, po co on tę kameę ma Odpowiedz Link
yaga7 Re: HIGH SOCIETY 05.06.08, 13:24 Ja mam pod biustem 79, HS mam w rozmiarze 75, moj egzemplarz w spoczynku ma 71, rozciąga się do ok 82 (ale materiał przy takim rozciąganiu jeszcze nie pęka). Moim zdaniem 80-tka powinna być ok. Odpowiedz Link
yaga7 Frosted 22.04.08, 11:13 Pierwsze wrażenie - jak zwykle śliczny i dobry. Mierzyć dokładnie będę wieczorem ;) Obwód 75-tki ma w spoczynku 68 cm!!! A rozciąga się do 78. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Frosted 22.04.08, 11:17 A czy moglabys go opisac dokladnie z wygladu? Bo nigdzie nie moge znalezc duzego zdjecia i nie wiem, co to jest to biale. Czy to jest haft, czy cos wystajacego i mocnego odznaczajacego sie pod bluzka? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 22.04.08, 11:29 rockiemar napisała: > A czy moglabys go opisac dokladnie z wygladu? Bo nigdzie nie moge > znalezc duzego zdjecia i nie wiem, co to jest to biale. Czy to jest > haft, czy cos wystajacego i mocnego odznaczajacego sie pod bluzka? To białe jest w rzeczywistości kremowe i to jest haft. Raczej dość płaski, więc nie powinien się odznaczać. Górna krawędź miseczek ma satynową nierozciągliwą tasiemkę i to może być "bułkogenne". Poza tym czarna koronka na miseczkach jest podszyta beżową koronką - na zdjęciach stanik sprawia wrażenie przezroczystego, ale taki nie jest. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Frosted 22.04.08, 11:55 Jeszcze Cie troche pomecze, dobrze? :) Czy myslisz, ze za te cene warto go zamowic? Czy jest w rzeczywistosci tak wspanialy, jak by to wynikalo z opisow Fayeforma? Bo nie wiem, czy sie na niego rzucac (bo juz pewnie osttanie modele sie ostaly na Brastopie), czy uderzyc w jakas sprawdzona Phoebe na przyklad (szukam czarnego stanika, stad ten przyklad)... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 22.04.08, 12:00 Dla mnie dobry Fayreform jest warty prawie każdą cenę ;) Na pewno jest to moja marka nr 1 - odpowiada mi kolorystycznie, modelowo i większość modeli jest kompatybilna z moim biustem. Dlatego na pewno nie będę obiektywna ;) Ale są osoby, którym Fayreform nie podszedł, źle leży, nie podobają im się kolory itp. Jeżeli nigdy go nie miałaś, może warto spróbować i przetestować na sobie? Odpowiedz Link
rockiemar Kupilam:) 22.04.08, 12:26 W dodatku zadzialala jeszcze podana przez was znizka "glamour", wiec z wysylka zaplacilam 26.60 funta :) A jak bedzie niedobry, to na szczescie moja mama wlasnie sie przerzucila na 65E ze swojego niesmiertelnego 75C i na pewno zacznie jej mocno migrowac biust spod pach... w razie czego to 30F bedzie dla niej jak znalazl ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Kupilam:) 22.04.08, 12:58 szczęściara - ja nawet nie wiedziałam, że jest jakaś zniżka ;) Odpowiedz Link
rockiemar Re: Frosted 23.04.08, 20:29 Yaga, i jak? Mozesz juz cos wiecej o nim napisac? Bo nie wiem, czego sie po mojej przesylca spodziewac;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 23.04.08, 21:07 A co chcesz jeszcze wiedzieć? Wrzuciłam go do galerii (o ile masz dostęp). Odpowiedz Link
rockiemar Re: Frosted 23.04.08, 21:42 Niestety czaekam dopiero na decyzje w sprawie dostepu... Dlatego, jesli masz sekundke czasu, prosilabym zebys napisala, jak po dokladnej przymiarce lezy na biuscie, czy ma typowe miseczki, itd. I czy warto bylo kupowac:) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 24.04.08, 06:21 Po dokładnej przymiarce bardzo mi się podoba i nie mam mu nic do zarzucenia :) Miseczki typowe, raczej nic nie bułkuje, ładnie kształtuje biust. To jeden z lepszych staników Fayreforma :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Frosted 13.05.08, 01:01 No i mam mojego Fayreforma. Badrzo porządny stanik, starannie uszyty. Zapiecie na 3 haftki, ale nie uwiera pod pachą, czego się obawiam. Nie wygląda mi na szerokofiszbinowca. Ma boczne fiszbiny. Kroj baklonikowy, ktory niestety szyja tylko do F. Wzięłam 75F na 77/100 (zwykle noszę 70G) i niestety okazal sie za szeroki. Ponadto ramiączka mają bardzo waski zakres regulacji. Idzie na wymiane lub zwrot. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted 13.05.08, 06:27 O widzisz, to mnie zaskoczyłaś. Bo mój Frosted jest dość ciasny na moje 79 pod. Zresztą chyba gdzieś pisałam, że w spoczynku ma jakieś68 cm ;) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Frosted obwód 13.05.08, 08:31 yaga7 napisała: > w spoczynku ma jakieś68 cm ;) Właśnie dlatego go kupiłam, licząc ża ściśliwiec sztraszny. Mój ma tyle samo w spoczynku, ale rozciąga sie do 86cm. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Frosted obwód 13.05.08, 09:12 Ja swojego tak nie rozciągnę - ale z drugiej strony ja nie rozciągam staników aż trzeszczą, tylko tak normalnie ;) I kolejny raz wychodzi, jak subiektywne może być pojęcie ściśliwości / rozciągliwości :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Frosted obwód 13.05.08, 09:22 Jakby miał trzeszczeć do by doszedł do 90 ;-) Odpowiedz Link
boziaj Re: Frosted 09.07.08, 09:53 mój pierwszy fayreform pierwsze wrazenia: podszyty rajstopami?? rzeczywiście, od spodu miseczek beżowa siateczka potem mogło być juz tylko lepiej ;) design elegancki obwód ścisliwy, ale bez przesady, na moje 70 pod 30 jest idealna: ciasna, ale nie dusi miseczki okazały sie byc troszkę za duże w efekcie czego satynowa tasiemka na górnym brzegu miseczek nie przylega idealnie do piersi, co wyglądało fatalnie ALE: wystarczyło "szczypnąć" po pół cm z każdej strony przy samym mostku, by wygląd zmienił sie diametralnie: leży cudnie generalnie nie jestem zwolenniczka przeróbek i staników prawie idealnych, ale dla tego chyba zrobie wyjątek duża zaleta: nadaje sie do szerokich dekoldów; takich "bez przesady", bo halfcup to nie jest, ale różnica w porównaniu z niektórymi freyami, których końce miseczek siegaja mi niemal obojczyków, jest znaczna co do fiszbin, bo zdania były podzielone: maja 15,5cm w rozmiarze 65F, czyli niby dość szerokie, ale maja kształt zagiecia podobny do kształtu mojego biustu, przez co wcale nie wygladaja na zbyt szerokie Odpowiedz Link
boziaj Re: Frosted 09.07.08, 10:15 zapomniałam jeszcze napisac o ramiączkach: regulowane sa tylko w 1/3 długości mi to wystarcza (na styk), ale dla nizszych osób może stanowic problem Odpowiedz Link
magda-fl Re: przesyłka z Australii 21.04.08, 22:26 Ile idzie przesyłka z Australii? Bo niechcący ;) kliknął mi się wczoraj Veil na ebayu i się zastanawiam czy zdąży dojść do końca tygodnia. Co prawda jeszcze sprzedający nie napisał, że wysłał, ale też nie wiem czy w ogóle to zrobi, mimo iż go o to prosiłam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: przesyłka z Australii 22.04.08, 06:21 Może nie zdążyć. Do mnie idzie tak tydzień. Co i tak jest szybciej niż niektóre polskie przesyłki ;) Odpowiedz Link
magda-fl Re: przesyłka z Australii 22.04.08, 12:37 yaga7 napisała: > Może nie zdążyć. > Do mnie idzie tak tydzień. Co i tak jest szybciej niż niektóre polskie przesyłk > i ;) Hmm... Tak przeczuwałam, ale trudno się mówi. 34FF i tak był tylko jeden jedyny, ostatnio nic z tych okolic rozmiarowych z Veila nie było, więc kliknęłam. Ciekawe tylko czy za mały nie będzie... No ale skoro Ty masz 34F, veev 34G, a ja mam wymiary mniej więcej pomiędzy Wami, to i rozmiar powinien być ok. A jeszcze jedno a ten satinandlace informuje w ogóle o wysyłce? I jak przypuszczam, nie bierzesz rejestrowanej przesyłki tylko zwykły pakiet, tak? Powiedz, że tak :> Odpowiedz Link
yaga7 Re: przesyłka z Australii 22.04.08, 12:57 magda-fl napisała: > A jeszcze jedno a ten satinandlace informuje w ogóle o wysyłce? I jak > przypuszczam, nie bierzesz rejestrowanej przesyłki tylko zwykły pakiet, tak? > Powiedz, że tak :> Chyba nie informuje o wysyłce - jakoś nie zwracałam na to uwagi. A pakiet biorę zwykły - ale on i tak ma napisane "Id recorded", co może by znaczyło,ze w jakiś sposób jest rejestrowany, aczkolwiek dostaję go do skrzynki. Odpowiedz Link
veev Re: przesyłka z Australii 22.04.08, 12:59 > A jeszcze jedno a ten satinandlace informuje w ogóle o wysyłce? I jak > przypuszczam, nie bierzesz rejestrowanej przesyłki tylko zwykły > pakiet, tak? Tak, informują o wysyłce, zobacz jeszcze, czy mail nie trafił Ci do spamu. Ja zawsze biorę od nich wysyłkę standardową, nierejestrowaną, idzie do mnie (do Wro) jakieś 7-10 dni. v. Odpowiedz Link
magda-fl Re: przesyłka z Australii 22.04.08, 15:46 U mnie pakietów nawet nie noszą, więc w skrzynce znajdę awizo, a raczej pewnie TŻ znajdzie, jak mnie nie będzie i pewnikiem bardzo się ucieszy, jak mu każę po ten pakiecik na pocztę lecieć :D Póki co sprzedawca się nie odzywa, w spamie też nic nie mam. Mam jednak nadzieję, że przesyłka najpóźniej dziś wyleci, bo w nocy minie 48h odkąd kupiłam i zapłaciłam za stanik. Odpowiedz Link
sq9oj Re: przesyłka z Australii 13.06.08, 13:56 czy ktoś nie zamierz się na zakupy u satinandlace, bo chętnie podepnę się pod zamównienie i popartycypuje w kosztach przesyłki :) Odpowiedz Link
sq9oj Re: przesyłka z Australii 14.06.08, 10:46 a ja jestem z ?Krakowa, może ktoś mi pomoże? Odpowiedz Link
yaga7 Re: przesyłka z Australii 14.06.08, 11:14 Jak będę zamawiać następnym razem (ja też z Krakowa), to się możemy dogadać. Ale na razie nic nie zamawiam, bo własnie do mnie przyszło. Odpowiedz Link
yaga7 Lustrous 23.04.08, 08:41 No i chyba klapa. Od razu rzuca się w oczy dwurzędowe zapiecie, co jest ewenementem dla Fayreforma, ale akurat w tym modelu również wadą. Obwód stanika z dość rozciągliwej jak na tę markę koronki sprawia, że stanik nie do końca dobrze leży. Niby w spoczynku jest ścisły, ale się rozciąga i tym samym nie do końca dobrze podtrzymuje. Do tego mały zakres regulacji ramiączek > słabe podtrzymanie. Oczywiście wizualnie jest śliczny, trochę inny niż na zdjęciu, między miseczkami ozdobny kamyczek. Cos czuję, że zamiast standardowego 34F lepszy by był 32G, ale takiego nie ma. Będę jeszcze mierzyć wieczorem dla pewności raz jeszcze, ale pewnie idzie do zwrotu. Po raz kolejny droższy stanik Fayreforma okazuje się być gorszy niż modele standardowe. Gorsze dopasowanie miałam też w przypadku modelu Opulent i Beatiful Sin. Odpowiedz Link
cycusia Re: EVOLVE 23.04.08, 19:35 Czy któras z Was mierzyła i może cos powiedzieć o tym modelu? Odpowiedz Link
yaga7 Re: EVOLVE 06.05.08, 22:04 Przyszedł z brastopu. Niestety mojego standardowego 34F nie było, wzięłam z ciekawości 32FF i o ile w obwodzie się dopięłam cudem, to miska za mała, G by było lepsze - może będę wymieniać. Materiał mniej koronkowy, ciut bardziej pancerny niż w niektórych innych modelach, ale stanik sam w sobie nie jest zabudowany bardziej niż inne fayreformy i moim zdaniem nie jest to pancerny full cup tylko zwykły standardowy Fayreform pod względem zabudowania. Taki Beauty jest na pewno bardziej pancerny a też go mam w 32FF (i jest dobry). Z boku boczne wzmocnienie - dodatkowa warstwa materiału w miseczce. Czarny materiał z kremowym haftem - haft ciut mniej finezyjny niż w innych fayreformach. Stanik wygląda bardzo porządnie i wygląda na dobrze trzymający (o ile to można stwierdzić przy za małej miseczce ;) ) W każdym razie imho na pewno nie jest to druga doreen czy też wielki pancerniak z mega szerokimi ramiączkami. Szorty M tym razem za male na moje 102 w biodrach (inne M-ki fayreformowe są dobre, ale mam też L-ki, więc nie ma reguły). Odpowiedz Link
magda-fl powtarzalność wzorów/rozmiarów na ebayu 27.04.08, 12:15 Pytanie dla przeglądających ebay pod kątem Fayreformów - czy często dane modele/rozmiary wracają? Nie mówię, że już-zaraz, ale czy w ogóle wracają? Wiem, że najlepiej klikać, póki jest, ale nie zawsze tak się da, stąd pytanie, żebym wiedziała czy stanąć na głowie czy póki co odpuścić. Mówię o rozmiarach 12FF/G, z tym, że tych FF to jak widzę jest tyle, co i nic :o Odpowiedz Link
yaga7 Re: powtarzalność wzorów/rozmiarów na ebayu 29.04.08, 11:38 Wraca to, co się nie sprzedało - czyli te same aukcje są wystawiane praktycznie non stop. Ale czasem nie są wystawiane - mnie tak przeszło coś koło nosa z tego, co pamiętam. Odpowiedz Link
kumakk PROFILE PERFECT PLUNGE - ktos ma? 30.04.08, 14:05 Bo tak mi chodzi po glowie nowy plunge... Odpowiedz Link
yaga7 Re: PROFILE PERFECT PLUNGE - ktos ma? 30.04.08, 14:18 Ja mierzyłam ten, który jest na Listkach w wersji z ramiączkami typu racer-back czyli pod sportowe topy. Ale niestety za długie ramiączka - nawet w wersji na maksa skróconej no i tym samym nie za fajny kształt biustu. Odpowiedz Link
kumakk Re: PROFILE PERFECT PLUNGE - ktos ma? 30.04.08, 14:32 uuu, no to mnie wyleczylas. I dalej niezaspokojona pozostaje moja ochota na plandza. Inferno nie lezy, Flirtelka nie lezy, Retro nie lezy... Cale szczescie, ze sie zalapalam na Polke, ale malo mi. Rozbestwilam sie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: PROFILE PERFECT PLUNGE - ktos ma? 30.04.08, 14:47 Niestety w temacie plundży nic nie doradzę - sama szukam ideału :) Odpowiedz Link
asiabbasia Re: PROFILE PERFECT PLUNGE - ktos ma? 02.06.08, 01:24 Ja mam i po paru tygodniach noszenia mogę się podzielić wrażeniami... Więc do rzeczy: Mam rozmiar 32FF. Profile perfect w obwodzie pod biustem jest ok i nie wygląda mi na rozciągliwca (od razu jednak zaznaczę, że jestem jeszcze "świeżynka" w temacie więc się mogę mylić;-) Natomiast miseczki są nieco za małe i troszkę mi się biust bułkuje ;-( Nie odesłałam go, bo był mi potrzebny "na wczoraj", ale gdybym mogła poczekać - wymieniłabym na G. Z tyłu - zapięcie na 3 haftki, ramiączka jak na moje niedoświadczone jeszcze oko nie za szerokie (na pewno węższe niż w Millie Freyi) Co do plunge'owania - nie widzę rewelacji, ale za to jest głęboko wycięty, więc nieźle sprawuje się przy głębszym dekolcie. Po to zresztą był mi potrzebny;-) Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam... Odpowiedz Link
yaga7 i jeszcze jedno... 30.04.08, 15:18 Bo tak sobie myślę, że może zwykły (nie racer back) Profile plunge jest bardziej podobny do normalnego Profile Perfect. Bo jeśli tak, to mógłby być fajny. Co prawda Profile Perfect nie robi mi nic nadzwyczajnego z biustem, ale z kolei nie ma żadnych wad i w sumie bym go polecała. Odpowiedz Link
babajaga87 Melodic 06.05.08, 23:59 Dziewczyny, kupiłam na ebayu Fayreform Melodic i jest cudowny!!! :) Mógłby wprawdzie być o 1 miseczkę większy, ale trudno - będzie na pierwszą połowę cyklu ;) Z wyglądu przepiękny - granatowe wzorki na kremowym tle - coś w stylu staromodnej porcelany. Piękne wykończenie i (co jest dla mnie wielką zaletą) jest to prawdziwy HALF CUP! Górna połowa piersi nie osłonięta, wygląda to SUPER! Co do technicznych względów: obwód dość ścisły, materiał bardzo milutki (z wierzchu taka cudna bawełenka, od wewnątrz zupełnie nierozciągliwa siateczka), bardzo dobrze trzyma piersi, choć nie powiedziałabym, że jakoś specjalnie je zbiera. Generalnie - zostaję kolejną fanką Fayreform :) Odpowiedz Link
babajaga87 Fayreform STYLE GUIDE 07.05.08, 00:24 Btw. Fayreform ma na swojej stronie coś takiego: www.fayreform.com/style-guide/fashion-solutions Czyli, co (wg nich) który stanik ma robić z piersiami :) Ciekawe.. Odpowiedz Link
julia.jan Fayreform VITALITY i FERN 07.05.08, 09:55 Vitality - super (nosze juz ZETA 70FF i ten tez w tym rozmiarze) pasuje robi piekne jabluszka, szeroko i wysoko zabudowany Fern - mam w rozmiarze 70F i wogole mi nie pasuje Odpowiedz Link
kumakk sprawozdanie - High Society, Genteel, Honey Bun 12.05.08, 14:57 Przyszla przesylka z Brastopu. Nie spodziewalam sie wiele, bo wprawdzie z Yaga mamy podobne wymiary, ale jednak moj regularny rozmiar to 32G, a Yagi 34F. Ale po prostu MUSIALAM. Rozumiecie, prawda? ;) Na pierwszy ogien Genteel - moje marzenie. Niestety, nie da rady nijak - za maly. Chyba sie opije z zalu. A potem po pijaku wypruje ta gabke i wtedy sie zmieszcze :))) Potem Honey Bun - nie tylko za maly, ale rozstawia mi piersi - zdecydowanie bardziej Panachowy niz Freyowy. No, zal serce sciska, bo przepiekny jest. Ale jak sie jest Freyowcem to sie nie ma czego spodziewac :( I na koniec zaskoczenie - High Society lezy swietnie. Scisly w sam raz, miski nie za plytnie, podnosi, zaokragla - zupelnie nie jak full cup. Chyba zostaje, chociaz najmniej mi sie podoba. Odpowiedz Link
marcin-ola Re: FAYREFORM 18.05.08, 22:09 Proszę o radę w sprawie rozmiaru Fayreform : Decadent i Evolve.Mam Tango II w rozmiarze 36HH czy taki sam rozmiar dla Fayreform? Moje wymiary to 93/124, mierzone 38 są za luźne , zapinam się od razu na 3 haftkę. Może któraś z Was mi doradzi, bo po zmierzeniu 20 staników dobrałam tylko Tango które ma za szerokie fiszbiny i jest bardzo wysoki pod pachami.Wszystkie balkonetki uwierają mnie w ręce. Odpowiedz Link
slim.fast Re: FAYREFORM 18.05.08, 22:17 Znawczynią nie jestem, ale być może jutro czy pojutrze będę miała oba te staniki już u siebie, rozmiar 34J, więc może będę mogła coś ci o nich napisać. Ja też jestem po przymierzeniu co najmniej 20 staników - stacjonarnie i tych zamawianych przez internet - i też liczę jeszcze na Fayreformy, może będą dobre... I powyżej jeszcze Yaga pisała o Evolve. Odpowiedz Link
slim.fast Decadent i Evolve 26.05.08, 16:28 Dziś dopiero dostałam oba staniki z Brastopu, rozmiar 34J. Pełnia szczęścia, jak je zobaczyłam zwłaszcza czarny Evolve jest piękny, naprawdę. Ale oba na mnie za małe :( Wnioskuję więc, że mają rozmiarówkę w normie, bo gdyby miały nieco większą niż standardowo to miałabym szansę się zmieścić. Oba mają boczne wzmocnienia, takie paski wszyte od środka miseczki, dzięki czemu biust układa się ładnie, jest zebrany z boków i uniesiony ku górze. Jednak biały Decadent ma miski w tym rozmiarze jakby jednak mniejsze niż czarny Evolve, a może to po prostu takie wrażenie, bo ma węższy obwód? Trudno mi ocenić. Ponadto oba są podszywane od spodu drugą warstwą materiału, regulację ramiączek mają tylko częściową (dla mnie to fatalnie) i Decadent jakby bardziej spłaszcza mi biust, a fiszbiny (u mnie niespotykany widok) PRAWIE modelowo leżą na mostku. Jednakże świetne jest to, że mając 70 cm na ścisk pod biustem rozmiar 34 czuję jako dość ciasny :) Tzn. na pewno nie taki jaki powinnam nosić, ale w porównaniu np. do Freyi Maisie jest to niebo a ziemia! I właśnie się zastanawiam, czy tego Evolve nie wymienić na 36J, bo bywa od czasu do czasu na Brastopie, a być może byłby dobry. Kształt pod bluzką też wygląda dość ładnie. Odpowiedz Link
babajaga87 VITALITY 29.05.08, 23:14 A może jakieś opinie o Vitality? Znalazłam w innym wątku, że Yaga7 go kupiła, więc może jakaś recenzja?.. Bo mnie kusi na ebayu :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: VITALITY 30.05.08, 00:43 Mam dwa ;) Jestem zadowolona - fajnie ścisły obwód, bardzo dobre podtrzymanie i ładny kształt biustu. Nic nie gryzie, nie uwiera. Stanik z dwóch warstw: cienki tiul, na to koronka. Brak zastrzeżeń :) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: VITALITY 30.05.08, 08:02 A jak miski? Standardowe, czy raczej mniejsze/większe? Odpowiedz Link
yaga7 Re: VITALITY 30.05.08, 08:08 Zależy w porównaniu z czym. Jeżeli z innymi fayreformami to raczej z tych standardowych > większych. Ja mam swój standardowy rozmiar 34F i są dobre, nie ma nawet małej bułeczki, którą czasem widuję w innych modelach. Odpowiedz Link
boziaj Re: VITALITY 30.05.08, 08:38 jesli 8F to chyba to samo ogladamy :) kupie, jesli bede wygladac w nim tak samo jak Yaga ;P Odpowiedz Link
babajaga87 Re: VITALITY 30.05.08, 20:14 Boziaj, kupuj, bo jak miski raczej z dużych, to to 8F na moje biedne 88cm w biuście za duże będzie. Podpowiem Ci jeszcze - targuj się o koszty wysyłki - ja napisałam do tej sprzedającej i zgodziła się wysłać nie za 16 tylko za 10$. A jakby jednak małe były, to wiesz komu odsprzedać :) Odpowiedz Link
kaczencja Re: VITALITY 11.06.08, 00:47 Ja kupiłam Vitality w rozmiarze 65DD. Dziwna sprawa, ale przy wymiarach 67/83 po dokładnym wygarnięciu biustu, miseczki wydają się za małe. Konkretnie powstaje zmarszczka idąca od miejsca gdzie ramiączko łączy się z miseczką, w dół. Przy próbach wygarniania ledwo mogłam włożyć rękę do miseczki, ale materiał jest nierozciągliwy, więc może to dlatego. Krawędź miseczki podszyta jest tasiemką, która niby się nie wpija w skórę, tylko przylega, ale jak porządnie wciągnę powietrze to jednak to przyleganie zmienia się we wpijanie. Stanik przymierzyłam kilkakrotnie, nie oderwałam metek, bo po każdej przymiarce dochodziłam do tego samego wniosku - za mały. Trudno mi w to uwierzyć, szczególnie przy moich wymiarach, tym bardziej, że Fayreform to marka, która podobno ma raczej standardowe miseczki. Teraz może trochę informacji odnośnie samego stanika. Jest wykonany bardzo ładnie, z dwóch warstw cienkiego materiału. Materiał taki trochę szorstki, ale wydaje mi się, że po kilku praniach powinien być bardziej miękki. Bardzo przyjemnie ścisły obwód - zapięty na pierwszą haftkę trzyma bardzo dobrze. W ogóle to co podoba mi się w tym staniku to wrażenie podtrzymania + podniesienia, które nie każdy biustonosz potrafi zapewnić. Rewelacyjnie eksponuje biust - z nałożoną bluzką wygląda na taki sam, albo nawet większy niż w usztywnianym staniku. Jest to model dosyć zabudowany, ale nie sprawia wrażenia pancernego, nawet na małym biuście - nie jest to może esencja subtelności, ale jednak biustonosz prezentuje się ładnie. Mimo tego, że Vitality 65DD okazał się na mnie za mały, pierwsze spotkanie z marką Fayreform wypadło bardzo pomyślnie i na pewno będę zwracała uwagę na ich staniki. Odpowiedz Link
mamusia_synusia VITALITY Underwired + jaki rozmiar 26.06.08, 15:59 Nosze Freya 32FF, ten kupic taki sam? Pomozecie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: VITALITY Underwired + jaki rozmiar 26.06.08, 18:28 Ja Freye mam 32G, Fayreformy 34F. Gdyby zastosować ten sam przelicznik, to chyba powinnaś wziąć 34E. Vitality jest raczej ścisły - ja mam 34 na 79 pod biustem. Odpowiedz Link
anamnezis.a Re: VITALITY Underwired + jaki rozmiar 26.06.08, 22:55 Zgadzam sie, ze sa scisle. Ja na moje 72cm pod mam 30G (moj zwykle normalny rozmiar) i jest za ciasny. Odpowiedz Link
mamusia_synusia Re: VITALITY Underwired + jaki rozmiar 27.06.08, 10:00 Dzięki serdeczne za podpowiedzi, niestety z tych wymiarów które sugerujecie nie ma nic na wyprzedaży w 'cream' który najbardziej mi się podoba, są z innych kolorów i dwa razy droższe więc sobie daruję :(. Odpowiedz Link
aniazawieja GENTEEL BRA 32F 30.05.08, 09:44 Skusiłam się na model Genteel w Brastopie. Wrażenia: ładny (granat a właściwie teel i krem), miękki, tyle że usztywniany. Nie mam nic przeciw usztywnieniu o ile gąbeczka jest cienka. Tu jest raczej z gatunku "pancernych". Obwód raczej ścisły, fiszbiny ok, nie za szerokie. I zaskoczenie: niedawno nosiłam 30ff/32E, przesiadłam się na 30g/32f, a tu 32F jest...za małe! Dużo za małe. Sprawcą tego fenomenu jest wspomniana wyżej gąbka. Casablanka 30g która przybyła razem z nim jest ok. Wrócił na wyspy (nie mam na co wymienić). A szkoda... Odpowiedz Link
yaga7 Day Dream 30.05.08, 21:45 Nie wiem po co mi kolejny jasny stanik, skoro większość ciuchów jest w kolorze czerni, ale kupiłam ;) Delikatny róż, delikatne koronki, bardzo zwiewny i dziewczęcy. Standardowy obwód, miseczki standardowe w kierunku do dużych. Podobny do Vitality - ładnie trzyma i podnosi. Moim zdaniem warto :) Odpowiedz Link
kasiacwik Re: Day Dream 28.12.08, 21:05 Witam kupiłam DayDream 32f przy moich wymiarach 75/96 i nie wiem do końca co jest nie tak, fiszbiny odstają na mostku i prawie wbijają mi się w pachy, chyba są za szerokie jak dla mnie, obwód luźny, zapinam się na najciaśniejszą haftkę, gdyby był ciaśniejszy może by lepiej przylegał, oprócz tego ramiączka są za szeroko rozstawione i wypadają mi prawie na ramionach. Mój piewszy Fayreform, jesli chodzi o jakość to nie zawiodłam się, super wykończony. Dziewczyny proszę o przemyślenia jaki rozmiar i model dla mnie? Odpowiedz Link
babajaga87 DELICIOUS 05.06.08, 13:50 Przepiękny, ale nie jest taki ścisły jak inne Fayreformy. Dla rozmiaru 8E (65E) obwód w spoczynku ma 64cm, a rozciąga się prawie do 80 :/ Odpowiedz Link
marcin-ola Re: FAYREFORM 10.06.08, 22:17 Evolve Mam wreszcie dobrze dobrany biustonosz i jest to Evolve 38gg.Wspaniale leży, fiszbiny obejmują pierś,nigdzie nie gniotą, góra nie gniecie w ręce, dobrze podtrzymuje i ładny nadaje kształt piersiom.Nie rozciągnięty ma 72 cm i świetnie pasuje na moje wymiary 93/122,Fiszbiny moim zdanie ma węższe niż Tango II 36hh,wydaje mi się też ,że są węższe od Freyi typ balkonetka, które na mnie zupełnie nie leżą, a fiszbiny mało nie zrobią dziury w pasze i zachodzą prawie na plecy.Wszystkie biustonosze typu balkonetka mierzone przeze mnie są za szerokie w górnej części miski. Odpowiedz Link