turzyca avocado 05.01.08, 00:03 mierzylam dzis i bylam zszokowana jak bardzo staniki nie trzymaly rozmiaru: -creole biale, 65 H i J spokojnie zapinalam na najciasniejsza haftke, moglabym siegac po 60 (mam 74 cm pod biustem). Obrzydliwie luzne. -coco diablo scisla - nie wiem, czy metka nie byla zle wszyta, bo przylozylam do reszty mierzonych stanikow i byla krotsza o CALE zapiecie - cala te czesc w ktora wszyste sa haftki. Zapielam sie na najluzniejsza haftke, ale w zasadzie nie moglabym oddychac. -kika luzniejsza od rialto, moge ja z lekkim wysilkiem zapiac na najciasniejsza haftke, rialto nie bardzo. Popatrzylam sie na tabelke i wyniki miarkowe wychodza zupelnie inne niz moje przymierzalniowe doswiadczenia. Ciekawe... Odpowiedz Link
stasiowamama Re: avocado 04.02.08, 16:46 Ja też potwierdzam rozciągliwość Avocado-kupiłam Glamour 65J, na początku było ok, ale błyskawicznie zrobiło się za luźne. Teraz po pół roku w zasadzie nie nadaje się do noszenia :( Odpowiedz Link
szarsz Re: avocado 04.02.08, 22:51 Moje glamour 65J, zwężone - wycięłam dobre 4cm z obwodu, jest i tak najszerszą 65-tką jaką mam. Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: avocado 06.05.08, 09:26 ja mam creole. Kupiłam 75 (jako rozmiar przejściowy - do docelowej 70) ale teraz to już 70 są ściśliwsze. Brać przynajmniej (!) 5 cm mniej w obwodzie. Odpowiedz Link
maith Fantasie Willow - wstępnie norma 05.01.08, 02:38 Fantasie Willow - miałam go tylko do przymiarki i odesłałam, ale sprawia wrażenie dość ścisłego, czyli pasuje mi w moim typowym rozmiarze. Odpowiedz Link
maith Fantasie Mariette - rozciągliwiec-ale wersja for 05.01.08, 02:45 Miałam go dość krótko, tylko do spokojnego przymierzenia w domu. I już do ostatniej przymiarki przed odesłaniem, czyli razem mierzyłam go może z pół godziny, musiałam go niestety zapiąć na ostatnią haftkę. Ale ja mierzyłam zwykłe balconette. A wersja balconette for larger cups wygląda na zdjęciach dość obiecująco. Jeśli tak, to nie jest tak źle, bo ta druga balkonetkowa wersja jest do J. Czyli w razie czego przynajmniej część osób będzie miała się na co przestawić. Tylko co do obwodów, nie wiem, czy zaczyna się od 70 czy 65. Odpowiedz Link
akubaga Re: Fantasie Mariette - larger cups - ściśliwy 27.12.08, 13:46 mam fantasie mariette (czarny balkonik) w rozmiarze 32hh - obwód ciasny i przez kilka miesięcy nie rozciągnął się prawie wcale Odpowiedz Link
akubaga Panache DAISY ścisły, fantasie SERENITY rozciągliw 04.02.08, 17:39 PANACHE DAISY jest bardzo ścisły - rozmiar 80 (36) ma obwód od 67 cm do max. 86 cm (ale wtedy, to już oddychać nie można ;)) FANTASIE SERENITY jest rozciągliwcem - rozmiar 70 (32) ma obwód od 74 cm do max. 86 cm, tak samo jest z RIMINI Do średniaków zaliczyłabym PANACHE BREEZE - ani nie jest specjalnie ścisły, ale też nie rozciągnął się nadmiernie. Odpowiedz Link
ycik Re: Panache DAISY ścisły-potwierdzam 17.07.08, 15:17 Ja mam 60 i na moje 69pod cudnie scisliwy na najlużniejszej haftce. W spoczynku ma bodajze 51cm (nie pamiętam już dokładnie, a wczoaraj mierzyłam:)) Odpowiedz Link
beakarp porcelain strapless scisły 04.02.08, 22:43 wybitny sciśliwiec...z wieeelkim trudem zapięłam sie w 65 przy 72cm pod biustem Odpowiedz Link
kasica_k Re: porcelain strapless scisły 04.02.08, 22:48 Potwierdzam, przy 80 nosze 75-tkę z przedłużką. Odpowiedz Link
a1ma Re: porcelain strapless scisły 23.02.08, 17:43 Potwierdzam. Przy obwodzie 78-79 noszę normalnie angielskie trzydziestki (65 - dużo tłuszczyku ;)), Porcelain 32 (70) jest ciasny. Szkoda, że produkują go tylko do FF, dla mnie jest na styk, nie pogardziłabym G. Odpowiedz Link
a1ma Re: porcelain strapless scisły 23.02.08, 20:17 O, faktycznie, coś mi się pomyliło. Ja na ten docelowy rozmiar dopiero czekam, zamówiłam właśnie G (ale 32 zamiast standardowego 30). Odpowiedz Link
irjakrk Re: porcelain strapless scisły 11.04.08, 10:45 Zamówiłam 65 i 70 (mam 69-70 cm). 65 zapięłam, wyryła mi mega dziury tam, gdzie ją "układałam" - pierwszy stanik o za ciasnym na mnie obwodzie. Mój chłop ma z tymi ciasnymi obwodami jakąś paranoję i wszystkie są wg. niego "za ciasne pod". No ale nie wzięłam, zwłaszcza, że z miską się to nie układało dobrze :/ 70ka jest ścisła na pewno na mnie, nie wiem jakim cudem. Zaznaczam, że akurat w żebrach wiele tłuszczyku nie mam, mam takie twarde wystające kościste podbiuście. Odpowiedz Link
aleksandra_lm Re: porcelain strapless scisły 14.05.08, 21:37 hmm, ja zamowilam na probe 32FF i tez sie ledwo dopielam -mmiska niestety mala - i wlasnie dziwi mnie ze mowisz ze nie maja G - ja wlasnie nie na 32 G wymienilam.... (jeszcze nie dotarlo) Odpowiedz Link
marciasek Re: porcelain strapless scisły 14.02.09, 14:32 a ja kupiłam 34G na moje standardowe 32H (78/106) i co: miski OK a obwód za luźny. Na najciaśniejsza haftke się musze od razu zapinać żeby jakoś leżał a i tak dalej luźnawo. Gdy tymczasem hestia strapless w tym samym rozmiarze trzyma idealnie na najluźniejszej haftce. Feralny egzemplarz ze zbyt długim obwodem czy rozciągliwiec? Odpowiedz Link
turzyca czyzby scisliwiec totalny? 06.02.08, 22:05 buszuje po siostrzanym forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=75346858&a=75355075 70 rozciagajaca sie do 75 cm i majaca w spoczynku 58 - brzmi jak marzenie. Moglabym sie nawet w ich ubogiej rozmiarowce miseczkowej zmiescic. Odpowiedz Link
maith MARDO- czyzby scisliwiec totalny? 06.02.08, 23:54 Faktycznie. Z tego wynika, że ich 70 właściwie jest na realne 65-70 pod biustem. Czyli dla kogoś, kto normalnie nosiłby 65 a w rozciągliwcach 60. Tą metodą osoba nosząca 60HH/65GG zakłada radośnie 75F i jest ok :) Odpowiedz Link
maith Re: MARDO- czyzby scisliwiec totalny? 23.02.08, 16:52 No to czekamy aż ktoś to przymierzy... :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: MARDO- czyzby scisliwiec totalny? 23.02.08, 17:12 maith napisała: > No to czekamy aż ktoś to przymierzy... :) Czekamy, aż ktos ponosi z miesiąc ;-) Odpowiedz Link
maith Re: MARDO- czyzby scisliwiec totalny? 23.02.08, 18:06 Drogie nie jest, ceny ma niższe nawet niż wczesna Melissa :) To czekamy... Odpowiedz Link
ekler.ka panache fiesta floral 06.02.08, 23:10 dziewczyny,jak to jest z fiesta? bo wiem,ze generalnie ciasna,ale floral tez? czy jak inne panache sa dobre 32,to brac 34,az tak jest ciasna? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: panache fiesta floral 23.02.08, 14:42 Wcale nie jest taka ciasna. Mam 68 pod o przymierzalam 65DD (bo tyle biore ze sciesliwszych modeli) i byla starsznie szeroka. A pamietam, ze w 60F sie dusialam (a miski byly i tak za duze). Odpowiedz Link
mahda_88 Freya Eleanor - raczej rozciągliwa 24.02.08, 12:15 www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=559&season=SS2008 nie widziałam żeby ktoś o niej pisał więc wtrącę swoje 3 grosze. przy 73 pod biustem w 65 zapinam się na ostatnią haftkę i wcale nie czuję się ciasno. W Polyanie dla porównania przy przymierzaniu zapinałam się na pierwszą haftkę ( to zresztą ma być kolejny zakup, bo jeden dobry stanik to stanowczo za mało) Odpowiedz Link
wronki12 Re: Freya Eleanor - raczej rozciągliwa 04.03.08, 23:43 Ja zamówiłam 34HH, ale jak rozciągliwa, to może wziąć 32J? Odpowiedz Link
wronki12 Re: Freya Eleanor - raczej rozciągliwa 04.03.08, 23:51 wronki12 napisała: > Ja zamówiłam 34HH, ale jak rozciągliwa, to może wziąć 32J? 32 JJ oczywiście. Odpowiedz Link
mahda_88 Re: Freya Eleanor - raczej rozciągliwa 06.03.08, 21:30 Jestem początkująca w tym temacie, więc nie chcę wprowadzić w błąd. Nie potrafię powiedzieć czy jest dużomiseczkowy, bo nie mam żadnego porównania, ale zdecydowanie rozciągliwy obwód już mogę rozpoznać. Przy 73 cm mam 65 zapiętą teraz już na ostatnią na haftkę a i tak czuję że robi się za szeroki. Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: Freya Eleanor - raczej rozciągliwa 06.05.08, 09:29 Eleanor zdecydowanie jest rozciągliwa. To jest to samo co Arabelka. Ja mam 83 pod biustem i zapinam się w 65!!! Odpowiedz Link
msuede Alles-Michelle Big 25.02.08, 23:13 Zakupiony na próbę, po odkryciu forum. Przy wymiarach 78/101,5, wzięłam rozmiar 75G. Jest baaaaradzo rozciągliwy. Zapięłam sie sie na luzaka od razu na najciaśniejszą haftkę i ze 3-4cm bym wycięła stamtąd. Miska - ok. Najlepsza jaka do tej pory miałam, hihihi <sarkastyczne> Ale Alles nie robi 70H. Wiec sobie w nim pochodzę do póki nie znajdę lepszego. Bo w moje 80D z h&m nie mam juz ochoty sie ubierac. Ot co! Odpowiedz Link
hispana Miss Mandalay - Trixie bra 06.03.08, 10:29 ca sadzicie o tym modelu? czy jest scisliwy czy rozciagliwy? www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/miss-mandalay/balconette-bras/mm07-details.aspx?colour=Pink+Spot Odpowiedz Link
wredny_dran Re: Miss Mandalay - Trixie bra 01.06.08, 14:30 no własnie, kupilas moze ten stanik? jaki jest? Odpowiedz Link
elayne_trakand Lucille, Retro plunge, Lara, Harmony petrol 06.03.08, 13:53 Freya: - Lucille regularny z tendencją do lekkiej ściśliwości. Obwód jest dość elastyczny i daje sie odciągnąć kawałek ale cały czas dobrze trzyma zapięty na najluźniejszą haftkę - Retro Plunge lekki rozciągliwiec, bez problemu zapinam sie najciaśniej jednak na najluźniejszej haftce też jeszcze trzyma Panache: - Lara początkowo dość ścisły jednak rozciaga się z czasem, obwód mało elastyczny - Harmony petrol lekki rozciagliwiec, co prawda trzyma jeszcze na najluźniejszej ale bez problemu zapinam sie najciaśniej, wchodzę również w obwód mniejszy czyli 65 o innych modelach wypowiem sie jak dłużej ponoszę Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Lucille 06.03.08, 18:38 wg. mnie lucille to niestety raczej rozciagliwiec. wlasciwie od poczatku zapinam sie na ostatnia haftke... Odpowiedz Link
kaczencja Re: Lucille, Retro plunge, Lara, Harmony petrol 18.07.08, 02:11 Lucille mierzyłam, od razu mogłam zapiąć na najciaśniejszą haftkę, a mam 67cm pod biustem (mierzyłam 65DD). Obwód po rozciągnięciu miał ok. 76cm i niby nie był jakiś bardzo elastyczny, ale jednak wydawał mi się trochę za luźny. Larę noszę aktualnie, od około tygodnia i na razie zapinam się na środkową haftkę. Noszę rozmiar 65D. Póki co obwód wydaje się bardzo w porządku. Odpowiedz Link
martulka_s Masquerade Antoinette i Aragon - na świeżo 06.03.08, 19:40 Kolor obu modeli oyster/heather. Antoinette ścisła, Aragon obwód normalny. Czy coś się zmieni napiszę po dłuższym użytkowaniu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Masquerade Antoinette i Aragon 20.03.08, 11:13 Po dłuższym użytkowaniu mogę powiedzieć, że czerwony Aragon się ciut rozciągnął, ale nie jakoś strasznie, natomiast czarna Antośka nadal ścisła. Odpowiedz Link
baryszka jaka Freya Millie? 07.03.08, 09:24 Ścisła,rozciągliwa czy normalna? W melissie i panache fiesta rozmiar 32 jest dla mnie bardzo dobry, czy mogę więc spokojnie brać i millie 32? Odpowiedz Link
martulka_s Re: jaka Freya Millie? 07.03.08, 14:39 Millie to rozciągliwiec, więc celuj raczej w 30 z przeliczoną miseczką : ) Odpowiedz Link
roza_am Re: jaka Freya Millie? 02.05.08, 19:18 > Millie to rozciągliwiec, więc celuj raczej w 30 z przeliczoną miseczką : ) A propos rozciągliwości ważna uwaga - brak 28, a w 30 max miseczka to G. Większe literki dopiero od 32. Odpowiedz Link
bdjp Re: jaka Freya Millie? 30.07.08, 22:17 Potwierdzam, mam obwod 90cm celowalam w 36 i itak za duze sporo! Zarowno Freya Milie (nude) jak i Freya RIO (czarny). Odpowiedz Link
bdjp Re: jaka Freya Millie? 14.09.08, 22:07 Uzupełniam: Freya Mille 34 (75) przy moich 90cm to i tak spory luz, choc trzyma dobrze. Odpowiedz Link
magda_552 Re: jaka Freya Millie? 17.09.08, 20:55 Ja mam Millie różową i potwierdzam że jest rozciągliwa. Na moje 88 pod mam 34.Ale ciekawostką moim zdaniem są miseczki-ze względu na to, że są uszyte z uciągliwego materiału to według mnie jakoś słabiej trzymają. Arabelka 34G trzyma niemal jak mur :D mogę w niej biegać bez żadnych niepotrzebnych "wyskoków". A Millie mam 34FF i już nie jest tak fajnie... :D Odpowiedz Link
ananke666 CO Wy na to... 07.03.08, 12:35 ...żeby uporządkować rozciągliwce i ściśliwce w tabeli takiej, jak tabela obwodów? O ile się da... Odpowiedz Link
wronki12 Re: CO Wy na to... 07.03.08, 16:05 ananke666 napisała: > ...żeby uporządkować rozciągliwce i ściśliwce w tabeli takiej, jak tabela obwod > ów? O ile się da... już miałam taką propozycję i nie spotkała się ona z entuzjazmem. Odpowiedz Link
pitupitu10 up 22.03.08, 20:48 Jak tam nowsze modele? Mały update tego wątku by się przydał. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Rio scarlet 08.04.08, 19:31 Albo może regularny ze wskazaniem na ściśliwość? W każdym razie przy 65 cm pod mam go w rozmiarze 60 i na początku był tak ciasny, że musiałam sobie robić przerwy w noszeniu;), a teraz, po kilku tygodniach, nadal zapinam sie na pierwsza haftkę. No, czasem pod koniec długiego dnia przechodzę na drugą. Dot. koloru scarlet. Odpowiedz Link
catsumi Re: Rio scarlet 17.09.08, 17:40 A dla mnie znowu Rio scarlet okazało się bardzo rozciągliwe. Mam 70 pod biustem a stanik 65 i rozciągnęło się najszybciej ze wszystkich moich staników , tak że w tej chwili nawet na najciaśniejszej haftce jest za luźne. Więc zostaje mi tylko po domu niestety :( Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: Rio scarlet-ściśliwy 03.06.09, 09:37 mam rio czerwone w moim standardowym rozmiarze 32G i jest ściśliwy jak cholera. Mam też biały, który też jest ściśliwy, ale znośnie i po roku noszenia zapinam się na środkową haftkę. Odpowiedz Link
slim.fast ŚCISŁE FEREYE 30.03.08, 21:54 Z tego, co doczytałam to oceny są niejednolite, ale wychodzi na to, że na pewno ścisła jest TIA, JEANNIE, a Zeta i Polly Caramel to standard, tak? Reszta to albo rozciągliwce albo i mega rozciągliwce, prawda? Jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić :-) Odpowiedz Link
kryklu Re: ŚCISŁE FEREYE 30.03.08, 23:11 Jeszcze "archiwalna" Tutti Frutti jest ścisła . Zeta to raczej rozciągliwiec , a raczej szeroka od początku , moim zdaniem , oczywiście :) Odpowiedz Link
szarsz Re: ŚCISŁE FEREYE 05.06.08, 08:34 Jedyna ścisła freya jaką miałam na sobie to rio scarlett. Ale ono występuje do H. Odpowiedz Link
inez69 Re: ŚCISŁE FEREYE 18.05.09, 21:09 Do ścisłych modeli firmy Freya niewątpliwie można zaliczyć całą serie esofloresową;)czyli Margo, Phoebe, Tutti Frutti, Tia, Lucille. Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: ŚCISŁE FEREYE 02.06.09, 15:34 Ja bym dodała jeszcze Sassy. Jedyna 65tka Frei, która mnie w miarę przyjemnie ściska (a mam 64-5cm pdo biustem) :) Odpowiedz Link
rebellious0139 Re: ŚCISŁE FEREYE 02.06.09, 15:35 Pomyłka! Chodziło mi oczywiście o model Saskia. Mam ten czarny z czerwonym, występuje chyba jeszcze w wersji brązowej. :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Rozciągliwce i ściśliwce 30.03.08, 23:26 Fayreformy uchodzą za ściśliwce . Nabiustnie przekonałam się o tym nosząc Society tej firmy . Odpowiedz Link
kaczencja Re: Fayreform (Society) 18.07.08, 02:07 Society to ściśliwiec niewiarygodny. Mam 67cm pod biustem (rozmiar stanika 65DD), zapinając się na najluźniejszą haftkę ledwo dociągam fiszbiny na wysokość odpowiednią dla ich umiejscowienia ;) Nie wiem, czy mam kupić przedłużkę i go sobie zostawić, czy po prostu się go pozbyć, bo ledwo w tym staniku oddycham, jak próbuję wziąć głębszy wdech to fiszbiny aż trzeszczą :P Odpowiedz Link
rockiemar ELEANOR 01.04.08, 15:25 Czytalam, ze jest niestety okropnym rozciagliwcem... Czy jest w ogole w takim razie sens brac 60 przy 68cm pod biustem, czy lepiej darowac sobie calkiem ten stanik? Odpowiedz Link
wronki12 Re: ELEANOR 04.04.08, 15:40 ja normalnie noszę 34, a Eleanor powinnam 30, bo 32 za luźne Odpowiedz Link
chrumpsowa Rio nude - prawdziwy scisliwiec 08.04.08, 18:10 Wiem, ze o Rio juz bylo, ale sama nie moge uwierzyc, ze w koncu wiem co to znaczy scisly stanik, mimo, ze mierzylam/kupilam kilka 65-tek, w przypadku rio 32 jest milo scisly. W spoczynku do najluzniejszej haftki ma 60 cm, rozciaga sie do 78 maksymalnie 80 cm. Odpowiedz Link
pierwszalitera Invisible Hunkemoeller - ściśliwiec 30.04.08, 22:54 Dla wszystkich, którzy natkną się gdzieś w Europie na sieć Hunkemoeller. Na przykład w Niemczech, albo w Holandii. Seria Invisible, stanik miękki, bezszwowy fullcup, w kolorach czarnym, białym i cieliestym. Posiadam 75E i 75F (EU), oba w kolorze czarnym. Moje wymiary 76/94-95. Obwód staników bardzo ściśliwy. Nowiutki stanik 75F w stanie spoczynku 66cm, naciąga się do 80. Przyjemnie ciasny na zewnętrznej haftce, lekkie marszczonko w miseczce na górze na przyrost w pms. Starszy 75E bardzo często prany, noszony prawie codziennie od czterech miesięcy, w stanie spoczynku 69cm, naciąga się na maksymalnie do 84, noszę na środkowej haftce. Dodam, że nadaje się znakomicie dla wrażliwych na koronki i podobne upiększacze, bo bardzo miły na skórze i ma przyjemne elastyczne krawędzie. Pod pachą nic nie gryzie. Na dodatek jest to stanik tzw. multiway, można ramiączka zapiąć za szyję do odsłoniętych pleców. Czarny ujdzie nawet jako góra od stroju kąpielowego, bo ma taki mało "bieliźniany look". ;-) Widziałam do miseczki G. W Niemczech i w Holandii cena niecałe 18 euro. Odpowiedz Link
b-eata Freya Myrtle- rozciągliwiec 01.05.08, 10:20 Myrtle- rozciągliwiec i dość spora miseczka. Mam 73 w obwodzie i zapinam się na najciaśniejszą haftkę w 30 Rio- ścisliwiec , mam 32 i od początku zapinam się na najciaśniejszą haftkę Zeta biała - dla mnie regularny- zapinam się na najluźniejszą w 30 Aqua Fiesta- ściśliwiec, zapinam się po ok 10-mcach nadal na najluźniejszą w 30 Odpowiedz Link
yadrall Fantasie Rimini-zna ktos? 01.05.08, 11:27 Podoba mi sei ten staniczek,ale nie wiem jaki rozmiar wziac mam pod biustem 81 cm-34 czy 32??? Testowal ktos? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 01.05.08, 11:36 Na pewno nie 34. Jest znany z rozciągliwości obwodu, więc raczej 32. Mam go w rozmiarze 30 na 77cm pod biustem i jest dość ścisły. Jezeli masz 4cm więcej ode mnie, to 32 powinno być OK. I uważaj, bo ma duże miski. Duga rzecz na która uważaj, to numer modelu. Bierz 1010, taki z bocznymi wstawkami, bo 1000 ma nieciekawy krój. Odpowiedz Link
yadrall Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 01.05.08, 20:55 Dzieki Limonka! Tylko jak ja mam poznac na aukcjach ebay,ktory to model??? Niezawsze pisze,a obrazki zwykle sa te same... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 01.05.08, 21:08 Nigdy nie sugeruj się zdjęciami. Czytaj opisy. Tam zwykle podawana jest informacja, jaki jest to numer modelu. Jeżeli tego brak, to poproś sprzedającego o podanie Ci tego numeru. Umieszczony jest na metce. Odpowiedz Link
maith Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 01:34 Poproś o informacje, czy to na pewno nie jest full-cup, bo jeśli tak, to nie kupuj. Odpowiedz Link
yadrall Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 09:23 A czemu nie full-cup? Na biust w rozmiarze 32HH to raczej tylko full- cupa, dlaetgo jezeli mozesz napisz dlaczego odradzasz. Dzieki! Odpowiedz Link
kryklu Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 09:46 A ja jednak napiszę Ci o wyglądzie (sama nacięłam się kiedyś na 1000 - buuu... a modele 1010 są cudowne - mam je w 3 kolorach i poluję na następne). Model 1000 - typowe fullcupowe POZIOME cięcie w połowie miseczki i również typowe dla fc rozszerzające się przy miseczce ramiączka . Model 1010 - typowe raczej dla balkoników SKOŚNE cięcie na miseczce i ramiączka wąskie (raczej jednakowe) na całej długości . Te opisy są po to , żebyś wiedziała czy to co do Ciebie dotarło to właściwy model . Bezwzględnie posłuchaj przedpiszczyń : licytując musisz mieć pewność , że chodzi o model 1010 ! Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 09:55 Problem polega na tym, że Yadrall nie kupi 1010 na swoje 32HH, niestety. Jest skazana na 1000. Na swój rozmiar w Fantasie skazana jest wylacznie na fullcupy. Przynajmniej ze starych kolekcji. Yadrall zwróć uwagę na Freye. Odpowiedz Link
kryklu Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 10:01 Bez sensu Ci napisałam , jeszcze kawa mnie nie obudziła . Oczywiście powyżej G jest tylko full cup - 1000 ... Jak wszystkie Fantasie jest to piękny , starannie uszyty stanik . Moje piersi w nim zupełnie mi się nie podobały - dwa stożki rozjechane na boki . Nie spotkałam na forum pozytywnych opinii o tym modelu ... A znasz Lilly (Fantasie) zachowuje balkonikowy krój i przy większych rozmiarach miseczek , a piękny jest ogromnie . Przy rozmiarach G+ bezpieczna jest Freya (balkoniki , a nie full cupy) jeśli odpowiada Ci "młodzieżowa" estetyka tej firmy . Odpowiedz Link
yadrall Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 11:32 Dzieki piekne dziewczyny!!! Wyglada na to,ze uniknelam wpadki zakupowej. Obecnie nabylam (i czekam na dostawe) Freya Tango II-to ma byc moj pierwszy wlasciwy rozmiar i stanik wielofunkcyjny-taki do noszenia na codzien. Zobacze jak bedzie w praktyce jak juz go dostane. Na Lilly zwroce uwage,bo marzy mi sie jakies nieco bardziej koronkowe cudo i dlatego zwrocilam uwage na Rimini. We Freyi wlasnie wkurza mnie taki "lolitkowy" styl... Zdecydowanie wole standardowe, moze nieco agersywne koronki i kolory (czerwien, czarny, bordo itp.) Odpowiedz Link
limonka_01 [OT]Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 11:50 Nie przekreślaj całkiem Freyi, ponieważ i tak masz ograniczony wybór dobrze leżących modeli, a we Freyi mozna znaleźć nieco klasycznych staników np.czerwone lub czarne RIO www.peachfield.pl/model/46 A niebawem pojawi się czarna Freya Antionette www.intimo4you.com/_,k49/Biustonosz_Antoinette_Black,t838.html Odpowiedz Link
yadrall [OT]Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 12:53 Dzieki sliczne-nie twierdze,ze Freya ma tylko "mlodziezowe" staniczki,ale czesc ich kolekcji poprostu mi nie odpowiada. Owszem marzy mi sie ich czarna Arabella czy Zeta(tu akurat biala) albo i Eleonore,bo sa sliczne i zamierzam na nie polowac,wiec wszystko przede mna. Po waszych wypowiedziach chyba zrezygnuje z Rimini i poszukam czegos innego-moze wlasnie Rio albo Polyanna? Odpowiedz Link
kryklu [OT]Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 02.05.08, 14:55 Tak , tak , nie skreślaj Freyi . Taka np. Millie wygląda klasycznie i elegancko . No i produkują ją conajmniej do J . Odpowiedz Link
charissa Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 04.05.08, 12:07 ja mam właśnie full cupa owszem nie grzeszy piękem, ale też nie jest beznadziejnie. Ja naprawdę się w nim czuję o niebo lepiej niż w Tango Plunge. I pod bluzką biust się prezentuje lepiej. Owszem teraz mam zamiar kupić coś mniej pancernego, ale póki co nie mam zamiaru się pozbywać mojej Rimini. Tylko soft pink jest niestety mocno pink :/ Odpowiedz Link
charissa Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 04.05.08, 12:03 ja kupiłam 30 przy obwodzie 73 uważam, że jest dość ścisła - zapinam na ostatnią haftkę. Zapięłam na środkową, ale potem musiałam przepiąć na luźniejszą. Być może z czasem się rozciągnie, ale na sam początek nie byłabym w stanie mieć ściśliwszej. Miseczka spora, szczególnie dla tych na pograniczu - radzę mniejszą. Odpowiedz Link
luliluli Re: Fantasie Rimini-zna ktos? 06.05.08, 09:07 tak się składa, że mam właśnie na sobie 65FF Rimini, koralowy, czyli tzw. zdechła czerwień:D pod biustem obecnie 72 i zapinam się na środkową haftkę, z tym, że ja ten stanik porządnie znosiłam, bo zanim nabyłam następny, ten służył mi codziennie przez miesiąc! w dodatku schudłam o jakieś 1,5 cm pod biustem odkąd go kupiłam i jakoś trudno mi się zgodzić z opiniami o jego mega rozciągliwości. Z resztą - to chyba najwygodniejszy stanik, jaki mam - można poczuć się jak nago:D inne zawsze coś mi robią - drapią, pocierają, odbijają koronki, gilgoczą kokardką, albo zsuwają mi się za szeroko rozstawione balkonikowe ramiączka - tez jest jak piżama wśród staników:D jak się rozciągnie będzie idealny do spania. WADA: jest też seksowny jak babcina piżama... Odpowiedz Link
gaissa Flirtelle Daisy (mint) - totalny rozciągliwiec 04.05.08, 12:19 Stanik śliczny, ale po raptem kilkunastu założeniach zapinam go na najciaśniejszą haftkę i jeszcze mogę z niego zrobić procę (przy 89 pod biustem rozmiar 75 (34) jest dużo za duży). Odpowiedz Link
limonka_01 Fantasie Sophie 04.05.08, 14:34 Fantasie Sophie - mozna przyjąc, że rozciągliwy i do taeo ma małe miski. Odpowiedz Link
aleksandra_lm Pour Moi- St Tropez, i Panache- Siena 06.05.08, 05:25 Jak jest z rozciagliwoscia Pour Moi? O ile pamietam o tej firm,ie juz cos pisalyscie na watku producenckim - ze calkiem ciasny, ale chyba nie bylo to o tym modelu. I o sienie pamietam tyljo to ze miski dosc plytkie, a co rozciagliwoscia? Odpowiedz Link
inez69 Re: Pour Moi- St Tropez, i Panache- Siena 18.05.09, 21:05 Miałam StTropez i przyznaję-bardzo przyjemnie ściśliwy. Spokojnie mogę Ci go polecić. Ja niestety swój sprzedaję bo w miskach jest za mały. Odpowiedz Link
marciasek Panache Sienna czarno-niebieska b. ścisła 06.06.09, 16:29 testowałam rozmiary 32HH i 32J - na obwód ok. 78 pod biustem są BARDZO ścisłe Odpowiedz Link
zuzia_8 Dalia Ambrozja - rozciagliwiec 06.05.08, 09:32 moim zdaniem - zdecydowanie rozciągliwiec. po kilku tygodniach noszenia 70 (przy 83 pod biustem) mogłam zapiąć ją spokojnie na ostatnią haftkę i jeszcze miałam miejsce. z 65 dopiero wchodzą. Odpowiedz Link
kozunia91 Re: Dalia Ambrozja - rozciagliwiec 19.02.09, 22:43 75 potrafi sie rozciagnac do 100 cm. Nie polecam. Odpowiedz Link