kociatko_biusciaste Panache Lilly - luźny 17.05.08, 21:33 Nie wiem, jak byłoby w trakcie noszenia, bo odesłałam. Przy 65 pod biustem w 60-tce zapięłam sie na najciaśniejszą haftkę i nadal było mi luźnawo, a jeszcze w dodatku miski były za małe. Odpowiedz Link
semele2 Prośba o ratunek 19.05.08, 09:55 Wiem, że powinnam wyciągnąć wniosek po przeczytaniu całego wątku i tabeli obwodów na dodatek, ale co z tego, skoro przeczytałam i dalej nie wiem. A problem jest taki: po migracji z 32J zrobiło mi się magicznie 30KK, które nie istnieje. Pozostaje mi więc kupienie 32JJ i robótki ręczne. Stąd pytanie - który model jest na tyle ściśliwy, żebym w 32 nie musiała zwężać obwodu, a tylko go podszyła? Jestem mało zdolna manualnie i jakoś nie uśmiechają mi się eksperymenty krawieckie na nowiutkim staniku. Wiem, że Tango Balconette powinno się sprawdzić w takiej sytuacji, ale już jedno Tango mam (i muszę je w końcu podszyć, zanim się zupełnie rozciągnie...) i nie chciałabym utkwić tylko z jednym modelem w różnych kolorach. Panache Confetti jest śliczne, ale to nówka i na forum jest o nim niewiele. Już nawet odżałowałam Harmony, które też mi się bardzo podobało, ale skąd ja wezmę 60 Z Miseczką Z Kosmosu? Z góry dziękuję za wszelkie porady. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Prośba o ratunek 19.05.08, 17:38 Podszyc mozesz kazdy model, ktory w spoczynku ma mniej centymetrow niz Ty pod biustem. Kupujesz tasiemke i nawet bez zadnych uzdolnien w kierunku szycia doszywasz ja do dolnej tasmy stanika - wedlug mnie to latwiejsze niz skracanie obwodu i nie deformuje miseczek. Ja mam tak podszyte wszystkie staniki (oprocz 2 scislych) :) Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Rozciągliwce i ściśliwce 27.05.08, 10:40 limonka_01 napisała: > Rozmiary rozmiarami, a staniki w tym samym rozmiarze bywają w obwodzie dobre, z > a ciasne lub za luźne. Czasami w niektórych modelach można, zamiast swojego sta > ndardowego rozmiaru, kupić węższy lub szerszy z odpowiednio przeliczoną miską. > Tak samo będąc na granicy dwóch rozmiarów obwodowych, modele rozciągliwce bierz > emy z mniejszym obwodem, aby po jakimś czasie obwód rozciągnął sie i dorównał d > o naszego tułowia. Natomiast w ściśliwcach bierzemy większy obwód, aby nas zbyt > nio nie ściskał. Jeżeli o mnie chodzi to zwykle biorę swój standardowy rozmiar. > Inny niż mój standardowy sprawdził mi sie tylko w przypadku Freyi Zety i Arabe > lli, które pasowały na mnie rozmiar węższe. > > A oto co napisała na ten temat Maith: > Wszystkie polskie, poza Melissą i ponoć Comeximem są rozciągliwe. Prym wiedzie (...) > Z Panache rozciąga się (niestety) Heaven. > Te bierzemy o obwodowy rozmiar mniejsze niż normę. > > Natomiast ewidentnym ścisłowcem jest na pewno Panache Salsa. Należy go brać o > rozmiar większy niż normę. (...) To co pisze wyżej, jest dla mnie zrozumiałe i logiczne. Dlaczego zatem Elektroniczny Bra-fitter podaje coś całkiem odwrotnego?? Przykładowo mnie wyliczył coś takiego: Rozmiar brytyjski: 65GG (30GG) Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 60HH (28HH) Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 70FF (32FF) Czy mogę prosić, aby ktoś mi to dokładnie wytłumaczył? Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Rozciągliwce i ściśliwce 27.05.08, 10:48 doris.bytom napisała: > To co pisze wyżej, jest dla mnie zrozumiałe i logiczne. Dlaczego zatem > Elektroniczny Bra-fitter podaje coś całkiem odwrotnego?? Przykładowo mnie > wyliczył coś takiego: > Rozmiar brytyjski: 65GG (30GG) > Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 60HH (28HH) > Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 70FF (32FF) > > Czy mogę prosić, aby ktoś mi to dokładnie wytłumaczył? Ups, chyba właśnie zatrybiłam ;) o co chodzi. One mają mieć odpowiednio mniejszy/większy obwód pod biustem i stąd rozmairy misek (które mi się wydawały odwrotnie ustawione, bo patrzyłam tylko na nie). PRZEPRASZAM. Idę się wstydzić w kąciku. Jako usprawiedliwienie podam, że to też wina pani ze sklepu, która zmniejszyła mi rozmiar pod biustem (w rozciąliwcu) ale za to nic nie zrobiła z obwodem w biuście (w wyniku czego mam za mały stanik). Odpowiedz Link
anetaw2 Re: Fauve india magenta 15.05.09, 10:38 Z pewnością rozciągliwy. Od początku zapinam się na najciaśniejszą haftkę. Odpowiedz Link
anetaw2 Re: Fauve india magenta 24.06.09, 09:11 po miesiącu użytkowania potwierdzam tym bardziej rozciagliwiec!! Odpowiedz Link
slim.fast Freya Maisie 01.06.08, 14:45 Rozciągliwiec straszliwy, po kilku dniach noszenia jeździ mi po całych plecach, niestety, kwalifikuje się tylko do podszycia. Aha, chodzi o większy rozmiar, 34J, nie wiem jak to się ma w mniejszych miskach i obwodach. Odpowiedz Link
wredny_dran Re: Freya Maisie 02.06.08, 00:37 a ja mam ten stanik od kilku tygodni i jest po prostu genialny, wszystko dobrze scisniete i opięte :D w zyciu lepszego nie mialam, takze chyba musialas nie trafic z rozmiarem Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Freya Maisie 02.06.08, 11:06 To dziwne, ja mam Maisie 32F i po praniu ledwo go dopinam, taki jest ciasny. W ciągu dnia trochę się rozciąga, ale o lataniu po plecach nie ma mowy. Może rzeczywiście rozciągliwość rośnie wraz z obwodem? Odpowiedz Link
gosiunia1981 Re: Freya Maisie 02.06.08, 11:21 ja mam 65GG, przy 78 pod biustem i o ile na poczatku zapinalam sie na najluzniejsza haftke, tak teraz sie rozciagnol bardzo. Wiec chyba wraz z rozmiarem rozciagliwosc rosnie. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Freya Maisie 02.06.08, 12:27 Tak jak pisałam, być może w innych rozmiarach jest inaczej. Moja Maisie od początku nie była super ścisła, bo ja jestem poza tabelkowa, niestety, ale teraz musiałam go już podszyć. Mam wrażenie, że rano, po wieczornym praniu, dość dobrze teraz trzyma, ale pod wieczór muszę już poprawiać... Odpowiedz Link
yadrall Re: Freya Retro 04.06.08, 13:41 Mam ochote sprobowac Freya Retro,ale jaki rozmiar? Obecnie mam Freya Lotte 32G i Rimini 32G. Oba leza dobrz,ale Rimini ma nieco luzu w miseczkach. Wymiary to 80/106,wiec jakie Retro? 34 czy 32? Ps. kolor albo bialy,albo czarny Odpowiedz Link
yaga7 Re: Freya Retro 04.06.08, 13:45 Ja przy 79/102 mam retro czarne i różowe 34F i wcale nie jest luźne - zapinam się od hoho na ostatnią haftkę i jeszcze się nie rozciągnęło. Mierzyłam kiedyś Lottie (32G) i była dobra, więc przypuszczam, że retro jest ciut bardziej ściśliwe. No i jak masz 106 w biuście, to 32G retro może być małe (a większych nie ma), bo moim zdaniem ma ciut mniejsze miski. Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: Freya Retro 03.06.09, 09:45 przymierzałam różowe retro i jest jak na mój gust rozciągliwe, bo przy moim 32G zapięłam się w nowym na najciaśniejszą haftkę. Odpowiedz Link
szarsz Re: Freya Maisie 05.06.08, 08:37 Częsty problem z Freyą: wersja do G jest zupełnie inna niż GG+ To samo było z arabellą. Do G trzymała obwód przyzwoicie, w wersji GG+ rozciągliwiec jakich mało. Niestety, biednemu GGplusowemu biustowi zawsze wiatr w oczy. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Freya Rio fuksjowa 03.07.08, 15:33 Nowy kolor, ściśliwy okropnie :-) Rozmiar 34G Jej wymiary w stanie spoczynku 68 cm, po rozciągnięciu 86 cm. Odpowiedz Link
catsumi Re: Freya Maisie 17.09.08, 17:45 Ja mam 65 G i jest to mój ulubiony stanik. Mam go już jakiś czas i chodzę w nim non stop - nie moge się od niego odczepić ;) Przepięłam się na drugą haftkę ale naprawdę jak na tyle chodzenia w nim obwód trzyma się świetnie :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Freya Maisie 30.10.08, 21:22 Freya Maisie to też mój ulubiony stanik. Zapinam się po 6 miesiącach niestety na ostatnią haftkę, a kupiłam rozmiar 32H przy standardowym rozmiarze 34H. Przez jakieś dwa tyg po zakupie obwód był ciut za ciasny, ale szybko to minęło. Odpowiedz Link
lucja-w Re: Freya Maisie 09.03.09, 18:45 Moja Maisie rozmiar 34GG na moje 86/112 (wzięłam rozmiar mniejszy niż wychodzi z tabelki, po konsultacji z Wielebną [dzięki wielkie :-)] obwód luźny: 75 cm max rozciągnięty: 100cm ( straszny rozciągliwiec-i do tego fiszbiny się rozchodzą na boki :-( U-18 cm UU-37 cm Mostek-9,5cm wysokość boczków- 10 cm Ogólnie wygodna bardzo, mięciutka, nic nie drapie, rozmiarowo dobra, nic nie bułkuje, lekko stożkuje na mniejszej piersi ale w granicach przyzwoitości. Zapinam na razie na 1 rząd haftek, ale na najciaśniejszym też jest dobrze. Odpancerniłam ją (trochę cięzko ta spodnia warstwa odchodziła-mocno zgrzana jest)- i dzięki temu mniej się marszczy na mniejszej piersi. Jestem zadowolona ale to dopiero 2 stanik w nowym rozmiarze więc nie mam za bardzo porównania:-)Taki wygodny codzienny biustonosz:-) Odpowiedz Link
maith Rio fuksjowe - ściśliwiec (Ganbaja - przeklejone) 06.07.08, 20:35 Nowy ŚCIśLIWIEC! Ganbaja Zakupiłam dziś nową Freyę Rio w kolorze fuksji. Moje wymiary to 82/107-108, noszę czarne Rio 32GG, czarną Arabelkę 32H a w fuksjowym Rio w rozmiarze 32 zabrakło mi 10 cm by się zapiać. I tym to magicznym sposobem spadłam w rozmiar 34G i mam niskie boczki bo to Tylko G :-) Zakupu dokonałam w cudownym sklepie Peachfield :-) Znowu pokłony! Odpowiedz Link
maith Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec(Ganbaja - przeklejon 06.07.08, 20:37 ganbaja 03.07.08, 15:21 Odpowiedz Ganbaja: Natomiast ściśliwość to taki stan w którym w normalny swój rozmiar się dopiąć nie da rady :-) Tym razem tak właśnie jest mimo iż mam inne Rio i jest ok. Tak też było z Melissą w rozmiarze 75G, która np. nigdy się nie rozciągnęła i ściskała do czasu aż wyrosłam z misek :-) Odpowiedz Link
maith Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec (Gosiunia) 06.07.08, 20:39 Gosiunia: tez mam fuksje :) miski sa standartowe jak przy innych Rio (mam porownanie z biala). I o obwodzie tez nie powiedzialabym ze bardzo scisly, moim zdaniem normalny. Aha, ale kolor jest mniej dajacy po oczach niz ten na zdjeciu na intimo. Odpowiedz Link
maith Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec (Ganbaja) 06.07.08, 20:40 Ganbaja: Może to zależy o jaki obwód chodzi? Mój to 32 i naprawdę w 32 nie dałam rady się nawet zbliżyć do zapięcia. Przeżyłam szok. Ogólnie noszę 32 przy 82 cm pod biustem, tylko melissy, karmelową pollyannę i właśnie to nowe rio mam 34. Miski jak w pozostałych rio :-) Kolor fantastyczny :-) Odpowiedz Link
maith Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec (Gosiunia) 06.07.08, 20:44 Gosiunia: ja mam 32 przy 78cm pod biustem. Swoja droga w peachfield jest rio fuksja? bo na stronie nie ma. Odpowiedz Link
maith Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec (Zuzia_8) 06.07.08, 20:48 Zuzia_8: a jak z miskami? typowe jak pozostałe RIO? Odpowiedz Link
ganbaja Re: Rio fuksjowe - ściśliwiec (Zuzia_8) 31.07.08, 17:52 Tak, trzeba brać o literkę mniej niż normalnie. Odpowiedz Link
end.of.world11 rozciągliwce i ściśliwce tabelka 13.07.08, 20:39 na podstawie danych z forum jakiś czas temu stworzyłam (początkowo na własny użytek) tabelkę o rozciągliwości obwodów i wielkości miseczek. Niestety nie mam narazie czasu dopracować jej, ale podam link do tego, co już jest stworzone. Nie wiem, jak udostępnić plik do edycji, jeśli któraś wie, niech pisze (nowe dane oczywiście się przydadzą :) ). od razu mówię, że za ewentualne błędy nie odpowiadam- wszystkie dane znalazłam w wątkach producentów, więc to wiedza którą same wpisałyśmy na strony forum a ja nie jestem w stanie przymierzyć wszystkich staników, choć stacjonarne Bravissimo mam blisko domu :) oto link do tabelki- spreadsheets.google.com/pub?key=p44s_GT31vvbi63PMfG-VZg Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: rozciągliwce i ściśliwce tabelka 30.07.08, 23:07 wow, super! Fajnie byłoby połączyć te dane z tabelą rzeczywistych obwodów jako kolejna zakładka. Odpowiedz Link
czarna.aza Re: rozciągliwce i ściśliwce tabelka 25.05.11, 09:50 end.of.world11 napisała: > na podstawie danych z forum jakiś czas temu stworzyłam (początkowo > na własny użytek) tabelkę o rozciągliwości obwodów i wielkości > miseczek. > Niestety nie mam narazie czasu dopracować jej, ale podam link do > tego, co już jest stworzone. Nie wiem, jak udostępnić plik do > edycji, jeśli któraś wie, niech pisze (nowe dane oczywiście się > przydadzą :) ). > od razu mówię, że za ewentualne błędy nie odpowiadam- wszystkie dane > znalazłam w wątkach producentów, więc to wiedza którą same > wpisałyśmy na strony forum a ja nie jestem w stanie przymierzyć > wszystkich staników, choć stacjonarne Bravissimo mam blisko domu :) > > oto link do tabelki- > spreadsheets.google.com/pub?key=p44s_GT31vvbi63PMfG-VZg Super!!!! Bardzo użyteczna tabelka! Gratuluję pomysłu :) Odpowiedz Link
nelly123 Re: Rozciągliwce i ściśliwce 17.07.08, 14:04 Chciałbym nabyć Kalyani Flowery .Ściśliwiec czy rozciągliwiec bo nie moge znaleźć. A jak miski Małe duże wypadają.?? Przepraszam jeżeli wpis powinien być gdzieś indziej ale jeszcze się nie orientuję gdyż ja nowa jestem :) Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: Rozciągliwce i ściśliwce 17.07.08, 20:10 z tego, co dziewczyny pisały to ogólnie Kalyani raczej rozciągliwy i z małymi miseczkami. Sama jednak nie testowałam :( Odpowiedz Link
didulina Re:Kaylani - That Flowery Feeling 17.07.08, 23:20 Opis tego modelu z detalmi jest w wątku producenckim Kalyani forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43651170 a w tabeli obwodów wpisano jedną sztukę pomierzoną (pod literką K) biustonosze.googlepages.com/home :)) Odpowiedz Link
gaissa Ruby Pink Imogen peach 31.07.08, 20:29 Rozciągliwiec na znacznie większą skalę niż Arabelka, niestety. Odpowiedz Link
ucayali Avocado Malena 15.09.08, 00:58 Raczej rozciągliwy, lepiej brać węższy niż normalnie. Odpowiedz Link
nathd Panache Chantilly 15.09.08, 11:08 Mam go już ok 3 miesiące, jest dość ściśliwy (powinnam nosić 65, ale zapięta na ostatnią haftkę jest ok). Polecam jako naprawdę wygodny stanik na co dzień :) Odpowiedz Link
nathd Panache Marguerite 15.09.08, 11:10 Mam go już ok 3 miesiące. Na początku był ściśliwy (jestem 65-tką), teraz musiałam już go podszyć, bo się trochę rozciągnął, a ja lubię jak mi wszystko ładnie, ciasno przylega. Odpowiedz Link
ksiezna_pani Freya Mitzy 36G 17.09.08, 20:23 Mam go ze 3 miesiace, noszę sporadycznie - dosyć rozciągliwy, od poczatku zapinam się na ostatnią haftkę, miseczki o jakieś pół rozmiaru mniejsze niż norma. Odpowiedz Link
yaga7 Charnos Hourglass longline bra ściśliwiec 29.10.08, 21:20 Zakupiłam na listkach 34F na 79/102 i się okazało, że nawet przy pomocy Lubego nie jestem w stanie zapiąć 4 rzędów z tyłu. Maksymalny ściśliwiec. Odpowiedz Link
ocisza Milena Finesse - ściśliwiec 30.10.08, 09:02 Po kliku miesiącach intensywnego noszenia nadal trzyma dobrze i prawie się nie rozciągnęła (no, może trochę). Odpowiedz Link
naturalna26 Emily ściśliwiec czy rozciągliwiec? 27.11.08, 02:11 Jak w temacie... Mam 77 w obwodzie (90 w piersiach) i wyrzuty sumienia, że w zamówionej Emily 70(32)E jest mi za wygodnie... Czy nie jest ten obwód zbyt luźny? Czuję się w nim bardzo dobrze, nie przesuwa się (raczej, chyba), hmm obawiam się, że przez to, iż nie jest on ciaśniejszy nie dojdzie do migracji... Na żeberkach raczej tłuszczyku nie mam. Fiszbiny kończą się w połowie pachy, nigdzie mnie nie obciera, nie uwiera... jest naprawdę bardzo, bardzo wygodny. Fiszbiny przylegają do mostka. Jednak jestem zapięta na trzecią haftkę. Tak, dopinam się na trzecią od nowości:( Może by go jakoś podszyć... PS. W dopasowanej nie ma już mniejszych obwodów jeśli chodzi o Emilki... Mierzyłam również tango II i princessę, ale Emily zdaje się być najwygodniejszym stanikiem dla mnie. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Emily ściśliwiec czy rozciągliwiec? 27.11.08, 02:16 Skoro od początku zapinasz stanik na najciaśniejszą haftkę, to jednak nie radziłabym go zostawiać. Jeżeli go podszyjesz, to mogą się rozciągnąć fiszbiny i już nie będzie tak wygodnie. Poza tym jesteś jeszcze przed migracją i niedługo stanik może zrobić się za mały, a taki podszyty będzie Ci trudniej sprzedać. Może napisz do dopasowanej, czy spodziewają się dostawy emilek? A co nie tak było z tango i prncessa? Odpowiedz Link
agafka88 Re: Emily ściśliwiec czy rozciągliwiec? 27.11.08, 02:19 Jest jeszcze emilka 30FF w brastopie: brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Blue/Cream Odpowiedz Link
naturalna26 Re: Emily ściśliwiec czy rozciągliwiec? 27.11.08, 14:07 Otóż: CK Princessa 65 (30) F -obwód: myślę, że w sam raz -miseczka: minimalnie za mała CK Princessa 65 (30) G -obwód: ok -miseczki: trochę luźniejsze niż w F (lepsze niż w F), aczkolwiek mam wrażenie, że za luźnie, ponieważ jak się lekko garbię (np. pisząc na klawiaturze) lekko odstają. Boczki ucierają mnie obok paszek. Mam wrażenie, jakby była za szeroka... Panache, Tango II 65 (30) FF pierwsze wrażenie idealne -obwód: super -miseczki: idealne, jednak po jakimś czasie wczoraj miałam wrażenie że jedna z nich leciutko bułkuje... być może dlatego, że leżałam bokkiem podbierając się łokciem... Wzięłabym zdecydowanie Emily 32E, ale obawiam się o obwód w niej... Czy przez zbyt luźny obwód może nie dojść do migracji? Odpowiedz Link
agafka88 Re: Emily ściśliwiec czy rozciągliwiec? 27.11.08, 21:07 czemu wzięłaś większość staników z rozmiarów, które Ci nie radziłyśmy? :) Jeżeli Tango jest tylko troszkę za luźne w miseczkach, to ja bym je zostawiła właśnie w w oczekiwaniu na migrację Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:Freya Greta rozciągliwiec 27.11.08, 10:20 Freya Greta rozciągliwiec jak Arabella, przynajmniej w przypadku obwodu 32. Trzeba brać obwód o jeden rozmiar mniejszy. dorota Odpowiedz Link
marciasek Re:Freya Greta rozciągliwiec 07.04.09, 02:54 Tylko żeby za ciasna nie była! Niestety w Grecie, kiedy jest naprawde ciasna, strasznie rozciągają się fiszbiny i stanik się całkowicie defasonuje. Mam taką jedną Gretę w rozmiarze 30HH, dopasowaną w Intimo (polly 32H leżała ścisło i dobrze, takoż sienna 32HH, wymiary - wtedy - 76/104). Kupiłam, bo mi się strasznie spodobała, a był to początek mojej przygody z ciasnymi obwodami i nie miałam jeszcze własnego zdania co powinnam nosić i jak to powinno wyglądać. I nie noszę, bo mam fiszbiny na plecach a ze spłyconych rozciągniętych misek bułkuje górą :( Zatem uważajcie z zaniżaniem obwodu w grecie i innych rozciągliwcach, bo łatwo zanizyć za bardzo i wtopic. Początkującym odradzam! Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Panache Scarlett Floral rozciągliweic 27.11.08, 10:24 Panache Scarlett Floral 32H po 3 tygodniach noszenia na przemian z piecioma stanikami rozgiągnął się na tyle, że po zapięciu na najciaśniejsze haftki czuję luz przy moim 79 cm w obwodzie, choć nie podjeżdża do góry jak Frejowa Arabella i Greta w tym samym rozmiarze. dorota Odpowiedz Link
ter-be Re: Curvy Kate Emily Blue/cream, CK Emily Grey, 27.11.08, 17:21 Mam obydwie od trzech miesiecy, prane co tydzien, noszone co 3 dni na zmiane z Polly i Gaia Severine. U mnie stwierdzam co nastepuje: CK Emily Blue/Cream - scisliwe, w ogole sie nie rozciagnela, zapiecie na ostatnia haftke, ciagle sciska dosc mocno CK Emily Grey - scisliwa, nie rozciagnieta, zapiecie na ostatnia haftke, ciagle sciska Pollyanna Caramel - scisliwa, stan jak zaraz po zakupie, mimo migracji i -2cm pod biustem swietnie trzyma Gaia Severine - scisliwa, nic sie od nowosci nie zmienilo. Wszystkie piore w maszynie, w woreczku 40°C. 84/108 36FF Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: ter-be 27.11.08, 18:44 ter-be a jaki masz rozmiar tych Emilek? dorota Odpowiedz Link
ter-be Re: dorotaifilip 27.11.08, 22:30 Mnie z tabelki wychodzi 36FF i Emilki na szczescie sa w sam raz, tak obwod jak i miski. Natomiast Polly zaczyna leciutko bulkowac i szykuje sie zamowic tym razem biala 36G. Masz moze? Jesli jeszcze chcesz cos wiedziec, pytaj smialo. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re:ter-be 28.11.08, 17:19 Dzięki za odpowiedź! Z tego co piszesz to CC Emily jest regularna rozmiarowo, jesli chodzi o obwód. A ja myślałam, że taki z niej strzaszny rozciągliwiec. Z tego co piszesz, to miseczki ciut większe mają Twoje Emilki. Tak? Ja myślę o zakupie CC Emily lub Portii, a ponieważ wychodze z mojego normalnego obwodu 32 (dobrego przy 80 cm pod biustem) i myślę o 30 (choć mam aż 78 cm pod) to szukam info. w jaki rozmiar celować. Dzięki jeszcze raz. pozdrawiam - dorota Odpowiedz Link
ter-be Re:Curvy Kate Emily 36FF 28.11.08, 17:35 Wiesz Doroto, ja dopiero od pol roku czytam forum, a od dobrych 3 miesiecy mam mniej wiecej dobrane biustonosze. Dlatego co do miski to nie wiem czy ona jest ciut wieksza niz typowa (ja wg tabelki mam 36FF na 84/108), no i taki rozmiar zamowilam wszystkich moich 3 brytyjczykow. I na szczescie Emilki okazaly sie dobre i w obwodzie i w miskach. Jak juz pisalam piore je od sierpnia raz na tydzien, nosze 2 dni pod rzad i do maszyny. W proszku i plynie do plukania. Obwody sie do tej pory w ogole nie ruszyly, ciagle dobrze trzymaja zapiete na zewnetrzna haftke. Ciagle jeszcze nie bulkuja (migracja), za to Polly i owszem. Szlak... Pozdrawiam 84/108 36FF Odpowiedz Link
mrb62 Re:ter-be 22.01.09, 01:22 No nie wiem czy Emilka jest taka bardzo ściśliwa... Mam 87 pod biustem, a bez większego problemu zapięłam się w 34H, a po kilku godzinach noszenia mogłam nawet przepiąć na kolejną haftkę, więc moim zdaniem to bardziej celuje w rozciągliwca. Podobne doświadczenia mam z Portią brązową. Odpowiedz Link
dorotaifilip CK Emily i Portia 07.06.09, 18:39 Emily i Portia 32GG (mój standarody rozmiar). Obie rozcigają sie do 79-80 cm z odkształceniem fiszbin. Fiszbiny są tak giętkie, że nie ma co zaniżac obwodu zbyt mocno. Z przyjemnościa piszę, że są ścisłe na 77/107 i po kilku miesiącach nie rozciągnęły się. Obie w czarnym kolorze. dorota Odpowiedz Link
urkye Freya Eleanor (olive&raisin),Polly, Daisy 29.11.08, 15:46 Wszystkie staniki w tym samym rozmiarze-30G. Wg. mnie obwody prezentują się następująco: Freya Eleanor Olive i Raisin->wielkie rozciągliwce; Polly (biała&czarna)-ścisły obwód; Daisy (brązowa)-bardziej rozciągliwa niż Polly, ale mniej niż Eleanorki:) Tak po środku. Odpowiedz Link
inez69 Freya Iona Vanilla 03.12.08, 16:09 Obwód od poczatku nie należał do ścisliwców, ale przy moich 69cm 30G nadal nie jeżdzi mi po plecach, spokojnie jeszcze trochę go ponoszę, bo miseczka jest na mnie idealna (czyli dorobinę większa niż standardowe) Odpowiedz Link
inez69 Re: Freya Iona Vanilla 18.05.09, 21:15 Rozciągnął się, ma bardzo elastyczny (czyt. rozciągliwy) obwód, ale i tak go lubię:) Jest idelany na TE dni. Odpowiedz Link
inez69 Freya Antoinette Porcelain 03.12.08, 16:14 Mój ulubiny stanik, obwód 30 na moje 69cm pod biustem jest idealny, czyli śmiało mogę stwierdzić, że to obwód ściśliwy, ale od razu dodam, że nie na tyle, żeby go drastycznie zaniżać. Ot, ratunek dla tych kobietek, dla których stanadrdowe 30 sa za szerokie. Odpowiedz Link
inez69 Re: Freya Antoinette Porcelain 18.05.09, 21:17 Nadal ścisły i mimo częstego noszenia nic się z nim nie dzieje. Odpowiedz Link
derenka Re: Rozciągliwce i ściśliwce 12.12.08, 09:55 Witam Was i prosze o radę, czy przy moim 76/98 któryś z tych staników może być dobry?allegro.pl/item505270233_ostatni_panache_inferno_60f_bialy_nowy.html allegro.pl/item494910318_panache_inferno_midnight_65h_70g_30h_32g.html allegro.pl/item504411291_nowy_stanik_panache_inferno_plunge_70f.html allegro.pl/item504249906_panache_daisy_70ff_70g.html Odpowiedz Link
inez69 Re: Rozciągliwce i ściśliwce 12.12.08, 19:19 Czy byłaś w wątku rozmiarowym? Jeśli nie, to najpierw zapraszam tam, jest przyszpilony na górze strony. Odnośnie konkretnych staników najlepiej zapytać o nie w wątku producenckim, o tych dwóch modelach najwięcej dowiesz się z wątku Panache. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Rozciągliwce i ściśliwce 12.12.08, 19:21 derenka napisała: > Witam Was i prosze o radę, czy przy moim 76/98 któryś z tych staników może być > dobry?allegro.pl/item505270233_ostatni_panache_inferno_60f_bialy_nowy.html > allegro.pl/item494910318_panache_inferno_midnight_65h_70g_30h_32g.html > allegro.pl/item504411291_nowy_stanik_panache_inferno_plunge_70f.html > allegro.pl/item504249906_panache_daisy_70ff_70g.html Też zapraszam do rozmiarowego. I jeżeli chcesz kupić perwszy dobry stanik, to odpuść sobie inferno. Na początek stanik miękki. Odpowiedz Link
the_mariska Masquerade Polka czekoladowa - ścisłe pieruństwo:) 30.12.08, 10:45 Obwód porównywalny z Effuniakami, a to spore osiągnięcie. Rozmiar 65G rozciąga się od 62 do 76cm i ani centymetra więcej. Stalowej wersji nie posiadam, ale przy moich 68cm pod mierzyłam stalową siedemdziesiątkę i była akceptowalna. Spokojnie można brać obwód większy niż ustawa przewiduje :) Odpowiedz Link
fraylla Re: Masquerade Polka stalowa - ścisła 10.01.09, 23:14 Stalowa też ścisła :) 30F - 60/75 30FF - 61/76 Odpowiedz Link
justkowa Freya Matilda 23.01.09, 13:31 a jak z rozcgliwością Matildy? wyczytałam, że to to samo co Polly, ale wychodzi mi, że każda Polly ma inne właściwości miski/rozciągliwości Odpowiedz Link
ycik Sciśliwiec Ruby Pink Bridgette Red 23.01.09, 22:52 Obwód 65 ma w spoczynku 58cm, rozciągnięty do 72cm. Podobno też niewiele się rozciąga w trakcie użytkowania- jak stwierdziła inna użytkowniczka, ja mam go dopiero 2gi dzień :) Odpowiedz Link
nowokaina123 Ruby Pink Bridgette Red - rozciągliwiec 24.01.09, 13:31 hmmm... ja dopiero przymierzam, ale moim zdaniem to absolutnie nie jest ściśliwiec. Kupilam 65FF i od razu zapinam się na najciaśniejszą haftkę :( (pod biustem mam 69) Ale moze potem sie nie rozciągnie... Mam nadzieję Pamietam, jak mierzyłam np. czerwoną antośke 65 - ledwo moglam oddychac na najluzniejszej... Odpowiedz Link