Dodaj do ulubionych

horror na stronach dla nastolatek

19.06.07, 13:30
To powinna wylądować w śmietniku, ale raz, że tam nie wszystkie zaglądają, a
dwa, że to już nie jest do śmiechu, bo to strona, z której korzystają bardzo
młode nastolatki (chyba większość przyznaje się, że ma 12-15 lat). Jak się
poczyta ich posty, to widać, jak bardzo przeżywają problemy związane z
dorastaniem (też przez to przechodziłyśmy) i właśnie tam szukają, jak je
rozwiązać. Tyle tylko, że nie mam pojęcia, jak to jest moderowane, bo czasami
sensowny post w odpowiedzi się nie ukazuje, a takie bzdury są przepuszczane!

mydziewczyny.tenbit.pl/1,191,8,31547253,85896417,1851723,0,forum.html
Zaraz zapytam to dziecko, skąd to wzięło, ale nie za bardzo liczę na
odpowiedź, bo już raz gdzieś to widziałam, pytałam i nie dostałam odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: horror na stronach dla nastolatek 19.06.07, 19:23
      Wiesz, jeśli w tekstach odredakcyjnych zdarzają się takie kwiatki ...

"Wielkość biustu jest również zależna od ilości tkanki tłuszczowej w organizmie.
      Zwróć uwagę, że im bardziej kobieta jest puszysta, tym większe ma piersi, a
      wychudzone modelki zazwyczaj narzekają na za mały biust. Jak zawsze w życiu, coś
      za coś."

W ogóle przeraża mnie ton niektórych wypowiedzi: "mam trzynaście lat i biust
      75A. Jestem zrozpaczona"
    • turzyca Re: horror na stronach dla nastolatek 19.06.07, 22:37
      Popatrzcie uwazniej. :) Jesli maheda ktora tam szaleje, nie jest nasza maheda,
      to moge recznie przepisac cala moja magisterke. ;)

dokladnie rzecz biorac tu:
      mydziewczyny.tenbit.pl/1,191,8,30214905,82657428,1851723,0,forum.html
      Uswiadamiane nieletnich dziewczat jest bardzo bardzo madre. Poklony dla mahedy.
      • limonka_01 Brawa dla Mahedy 19.06.07, 22:57
        Doszłam do fragmnetu, gdzie tłumaczy nastolatkom, co trzeba robić, aby piersi
        wyglądały "apetycznie" ;)

Tłumaczenie nastolatkom zasad doboru biustonosza to bardzo dobry pomysł. Możesz
        Mahedo im podpowiedzieć co mają robić poźniej, jak zwiększać rozmiar
        biustonosza, aby nie przeholować z obwodem. Warto, aby młodzież, szczególnie ta
        biuściasta, wiedziała, że istnieją biustonosze do uprawiania sportów i biust
        podskakujący wyżej niż piłka nie musi stanowić problemu.
        • turzyca Re: Brawa dla Mahedy 19.06.07, 23:12
          A dlaczego zwalac wszystko na biedna Mahede? Wezmy sie do roboty. Mozna by
          wyznaczyc dyzury: jedna na onecie, inna na filipince, itd itp... ;)
          • limonka_01 masz rację - n/t 19.06.07, 23:15
            • turzyca nie ma filipinki :( 19.06.07, 23:34
              wiem, ze to nie miejsce tutaj, ale to bylo cos dla mnie bardzo waznego. W czasie
              zalewu Brava Popcornu itp Filipinka trzymala poziom. Potem zostala przejeta raz,
              drugi, poziom zostal dostosowany do przecietnej i naklad spadl ponizej rentownosci.
              Stara filipinka to bylo takiej miejsce gdzie by pewnie nas chetnie przyjeli.
              "czasopismo ktore stoi po stronie swoich czytelniczek" a teraz?

A teraz pozostaje zmasowany atak na Bravo, Popcorn i Twist! :) ide myslec nad ta
              idea.
        • maheda Ej no, Limonko 20.06.07, 11:35
          Sama mam 10letnią córkę i też zamierzam Jej takie rzeczy mówić - zresztą inne
          już przemycam czasem.
          Kobieta powinna umieć być Kobietą, a nie tylko kumpelą.
          A bycia Kobietą się trzeba zwyczajnie nauczyć. Najlepiej od małej młodości :)
          • limonka_01 Nastolatki 21.06.07, 00:07
            Mahedo, guru nastolatek - u mnie w domu snuje się takie nastoletnie "brzydkie kaczątko" i dlatego wszelkie komentarze dotyczące relacji damsko-męskich i nastolatków budzą we mnie usmiech pobłażliwości i wyrozumiałości. Własciwie to kaczorek a nie kaczątko i stanikologia nie wchodzi tu w grę, co najwyżej mogę doradzić mu krem na pryszcze.
            Natomiast, by kobieta umiała być Kobietą, to dużo zależy od jej samoakceptacji, akceptacji swojego ciała w tym i biustu, bez względu na jego rozmiar. A u nastolatek róznie z tym bywa. Kiedyś taka jedna z drugą pytały się matki lub babci, a teraz wsadzi nos w interenet i czyta. Dzięki Mahedzie ma szansę przeczytać coś z sensem w morzu interentowego chłamu.
    • turzyca obwody - miski 20.06.07, 01:31
      mydziewczyny.tenbit.pl/1,191,8,20332473,57229677,1851723,0,forum.html
      90B, 16 lat i obwisly biust... a post sprzed roku, wiec nie ma pewnie szans,
      zeby przeczytala poprawna odpowiedz :(
      • nunia01 Re: obwody - miski 20.06.07, 09:46
        ja widzialam - co prawda nie 16 letni a 19 letni obwisly biust - i to na
        dziewczynie szczuplej i z biustem raczej niewielkim. Co ciekawe biust mial
        tendencje do obwisania dopiero po ubraniu w sliczny, koronkowy stanik typu push
        up (chyba). Obwod za duzy znalazl sie na karku, a miseczki smetnie zwisly - ku
        mojemu zdziwieniu razem z piersiami. Sytuacja miala miejsce w przebieralni w
        klubie tanecznym i niestety nie odezwalam sie. Dziewczyna jest swiecie
        przekonana o wlasnej atrakcyjnosci i nie przyjela by porady od starszawej i
        grubawej pani (hi hi - 31 lat to dla tej maturzystki juz prawie emerytura).
        Tak, ze jestem sklonna uwiezyc w obwisly, mlody biust.
        Ale do rzeczy.
        Moze zgodnie z sugestia podejmiemy dyzury na roznych dziewczecych forach -
        trzeba je namierzyc.
        Moze zebrac do kupy w tym watku i bedziemy je regularnie odwiedzac - niosac
        niemoralizatorski kaganek oswiaty:)
        Zreszta moze powinnysmy pokazywac sie na 'babskich' forach np. emamie czy
        zdrowiu kobiety i zapraszac na lobby, albo nawt zakladac tam uswiadamiajce watki.
        jak myslicie?
        • turzyca Re: obwody - miski 20.06.07, 14:44
          Warto. Ale... pomijajac wlasnie fora dla nastolatek czy inne miejsca gdzie zadna
          z nas nie bywa mysle, ze inne fora trzeba zostawic tym, ktore sa w temacie. Np
          filoruska dziala akywnie na forum moda i namawia do zajrzenia do nas. Temat typu
          biustonosz pojawia sie czesto gdzies w srodku watkow i czytanie jakiegos forum
          tylko po to zeby uswiadamiac jest troche czasochlonne. Juz nie mowiac, ze e-mamy
          CiP itp powinny obstawiac te lobbystki, ktore z odpowiednimi fasonami mialy w
          zyciu do czynienia.
          • maith Doradzanie 21.06.07, 01:36
            W ten sposób nikt się nie uzna za wystarczająco kompetentnego ;)
            Ja np. w pewnym momencie zaczęłam radzić dziewczynom z małym biustem, no
            przecież nie z własnego doświadczenia...
            Oczywiście jeśli jakaś mama będzie działać na stronach dla mam, to to zawsze
            lepiej, chociaż jeśli ktokolwiek zrozpaczonej kobiecie, której biust rośnie i
            ona nie wie, gdzie kupić stanik podpowie, wskazując artykuł na Stanikomanii o
            Karmnikach i dodając link do lobby, to to chyba jest lepsze, niż gdyby
            powiedziała "eee tam, nie wchodzę tam".

Zasady są proste:
            Reagujemy w różnych miejscach w necie, gdzie tylko można spotkać kobiety
            narzekające na problemy z biustem czy bielizną. I jeśli któraś jest biuściasta
            to dodatkowo odsyłamy do lobby. A tak, to przede wszystkim szerzymy podstawową
            wiedzę.
    • maheda Rusa - dzięki za pomoc 20.06.07, 11:36
      Ostatnio tam nie zaglądam z braku czasu, dobrze, że tam szalejesz.
    • filoruska Re: horror na stronach dla nastolatek 21.06.07, 12:07
      Przyznam się, że na tych forach dla nastolatek jest też trochę moich
      odpowiedzi, bo w którymś momencie nie wytrzymałam bzdur, które tam znalazłam.
      Ale podpisywałam się różnie, więc trudniej to namierzyć.
      Ostatnio miałam trochę więcej wolnego czasu i potrzebę odreagowania
      poważniejszych tematów, więc łaziłam po necie. Na stałe nie dam rady tak się
      angażować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka