magme Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 14.07.07, 19:00 Witam, trafiłam do Was przypadkiem ale chyba uratujecie mi życie jeśli któraś z Was mi doradzi co ja powinnam za rozmiar nosić, wymiary:pod biustem mierzone ściśle = 74, w biuście , hmm 91-92 tylko prawa pierś sporo większa od lewej, jestem na finiszu karmienia dzidka piersią... Zgłupiałam doszczętnie co mam nosić, plisss doradźcie , dzięki z góry, magda Odpowiedz Link
maith Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 14.07.07, 19:15 Najlepsze by pewnie było 65F, ewentualnie 70DD (wg rozmiarówki brytyjskiej) W polskiej to by było 65G ew. jak 70, to 70E lub F Jeśli karmisz piersią, to możesz sobie obwód 65 kupić w wersji dla karmiących w Melissie. Tylko że wtedy zamiast 65F musiałabyś wziąć 65G, bo to polska firma, a więc i miseczki płytsze. Tu masz link: www.melissa.com.pl/kolekcja/dla%20karmiacych.php Staniki bez fiszbin sobie raczej odpuść, tam na dole masz linki do normalnych modeli, które możesz mieć w wersji karmnikowej. Na różnice między piersiami nosi się staniki takie, żeby nie ściskały większej piersi, a do mniejszej dokłada się wkładkę powiększającą, żeby wyrównać rozmiary. I jeśli masz różnice, to może się okazać, że rozmiar będzie Ci potrzebny większy niżby to wynikało z wyliczeń. Czyli być może lepsze będzie 65G w brytyjczykach, 65H w Melissie, a jak 70, to raczej F. Odpowiedz Link
laptopek jaki powinnam nosic rozmiar 15.07.07, 15:18 Trafiłam tu dzieki trojmiejskiemu forum na którym o stanikach pisze Agatha Nie należe do biuściatych, noszę 75B i czuje że coś jest nie tak. Zmierzyłam sie według zasad i oto wyniki: 82cm - zmierzona ciasno pod biustem 95cm - zmierzone w biuście Moge prosic o doradzenie? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
maith Re: jaki powinnam nosic rozmiar 15.07.07, 15:24 Z tabel wynika, że pewnie i powinnaś nosić 75, ale... D. Mierząc stanik - dobrze włóż cały biust do miseczek zagarniając go też ruchem masującym spod pach, - wyprostuj się, - podciągnij ramiączka. I wtedy dopiero zobaczysz, czy na pewno nie masz górnych bułek. Odpowiedz Link
laptopek Re: jaki powinnam nosic rozmiar 15.07.07, 15:27 maith, dzięki ślicznie za tak szybka odpowiedź pozdrawiam z nad morza ;-) Odpowiedz Link
kasiamat00 laptopek 82/95 15.07.07, 15:30 Obwód raczej ok, ale miseczka dużo za mała. Ja bym strzelała pewnie coś koło 75D lub DD (E, jeśli dana firma nie ma miseczek DD) - to powinno być dosłownie wszędzie, spróbuj zmierzyć. A, i pamiętaj o zasadach dobrego zakładania stanika. Zgarniamy wszystko spod pach i wkładamy do miseczek ;) Odpowiedz Link
malwes jeszcze raz ja...różnice w firmach 15.07.07, 22:34 Dziewczyny, Po przymiarce do Panache Crystal 65DD (69/86) który jest docłownie ciut za luźnyw górnej/środkowej części misek - ale to może kwestia kroju... Nie wiem czy z innych firm próbować dalej DD czy D? Po tym Panache miałam wrażenie, że jednak w D nie wejdę. Mam ochotę na Kalyani w promocji ale nie wiem czy zamawiać na początek DD czy D. Macie może jakieś obserwacje, czy np.Freya/Fanatsie/Panache/Kalyani mają jakieś szczególne różnice w wielkości misek (oczywiście wiem, że model modelowi nie równy - chodzi mi o statystyczne obserwacje :) ? Odpowiedz Link
aska01 Re: jeszcze raz ja...różnice w firmach 15.07.07, 23:16 Kalyani ma rozciągliwe obwody, trzeba kupować oczko mniejsze, a nie wiem, czy są 60-tki. Na razie z tym bym się powstrzymała. Odpowiedz Link
kasica_k Re: jeszcze raz ja...różnice w firmach 16.07.07, 01:04 Ja bym probowala DD. Opinie o poszczegolnych modelach znajdziesz w watkach producenckich (i tam jest miejsce na takie rozwazania), a poza tym nie ma zadnej reguly. Jest jeszcze watek o rozciagliwcach i scisliwcach. Statystycznie wymienione przez Ciebie firmy maja taka sama rozmiarowke. Jedynie w przypadku Kalyani caly czas sprawdza nam sie regula rozciagliwych obwodow - warto w tej marce brac od razu scislejszy obwod i przeliczyc miseczke. Odpowiedz Link
tyb2 JAKI ONA POWINNA NOSIĆ ROZMIAR? 15.07.07, 22:50 Ja już prawie wiem. Chwalilam sie swoimi zakupami w wątku Panache. Kupilam 36G, Panache Breeze, mial byc bardzo scisly w obwodzie, ale i tak spokojnie sie zapinam na ostatnia haftkę. Miseczki są genialne. Więc chyba powinnam celowac w brytyjskie 34H? Jak zrobie zdjecia to sie pochwale w galerii. Ale nie w tym rzecz... Chodzi o moja przyjaciolke. Ostatnio przeprowadzilysmy poważna dysputę na temat stanikow. Ona do biusciastych nie nalezy raczej, aczkolwiek po dluzszej debacie doszlysmy do wniosku ze z pewnoscią nosi zle dobrany stanik. W tym momencie poszedl w ruch centymetr. No i sie okazalo ze ma 72 pod biustem i 84 w biuscie. A co nosi? 75A lub 75B. O zgrozo!! Poradzcie mądre glowy. Bo ja jej mowie ze w takim razie to powinna nosic 65D a ona ze chyba zartuje i ona sie w tym udusi. Chcialam jej zrobic prezent i kupic staniczek na przymairke, jeden. Myslicie ze celowac w 65D czy moze cos innego? No bo 70C wg tabelki moze byc juz troche za duze... Odpowiedz Link
maith Re: JAKI ONA POWINNA NOSIĆ ROZMIAR? 15.07.07, 23:56 Powinno pasować 65D. Jak kupisz jej coś w sklepie internetowym, to w razie czego masz możliwość odesłania w ciągu 10 dni, jeżeli tylko nie urwiecie metek i nie będzie śladów używania. Odpowiedz Link
mauzonka 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 15.07.07, 22:45 Mam 82cm pod biustem ciasno zmierzone i 105cm w biuście, już nie tak ciasno:) Do tej pory nosiłam 75F i na ogół było OK, chociaż jak jedna forumka tu zauważyła patrząc po zdjęciach, robią się bułeczki. Niedawno kupiłam sobie jednak minimizer triumpha w rozmiarze 34F/75F i do czynności sportowych nadaje się świetnie, chociaż, jak to minimajzer, spłaszcza:( Ale trzyma. Teraz chcę sobie kupić jakiś wypasiony kostium bikini z bravissimy i stąd moje zapytanie - jaki rozmiar doradzacie? Jeśli chodzi o kształt biustu, to zauwazyłam, że potrzebuję raczej bardzo blisko rozstawionych miseczek, bo w przeciwnym razie biust nienaturalnie spychany jest na boki. To jest generalnie największa wada większości staników, jakie przymierzam, że nie łapią mojego (ciasnego) rozstawu piersi, które w naturalnym ułożeniu nago stykają się ze sobą. 75 pod biustem jest na mnie ciut-ciut za luźny, ale z kolei jak mierzyłam kiedyś rozmiar 32F z freyi w sklepie, to potwornie mnie piło pod pachami. Więc doradźcie, proszę - zostać przy 34F, czy kombinować z czymś innym?n I może potraficie doradzić jakiś konkretny, sprawdzony model kostiumu plażowego? Będę wdzieczna za rady! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
maith Re: 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 16.07.07, 00:50 Jeśli normalnie nosisz 75F, to przymierzenie 70F da Ci niemiarodajny wynik. Bo przecież trzeba było przeliczyć miseczkę. Nie ma jednego F. 70F ma mniejsze miseczki niż 75F. Jeśli piło Cię pod pachami, to przychodzi mi do głowy tylko 1 przyczyna - biust zepchnięty pod pachy udaje tam zwykle, że go nie ma. Dopiero przy założeniu odpowiednio ścisłego obwodu nie ma się już gdzie ukryć. Wtedy staje się jasne, że powinien być w miseczkach. Być może to ten przypadek. Oprócz tego Freya mogła Ci po prostu nie pasować. Mnie np. jej fiszbiny "piją" po zewnętrznej. Z tabelek wynika, że powinnaś nosić brytyjskie 75FF, a to oznacza polskie 75G. Czyli jeśli chciałabyś mierzyć obwód 70, to na 70GG brytyjskim i 70H polskim. Czyli ta Freya 70F była o 2 rozmiary w miseczkach za mała. Oprócz tego mierząc stanik, zawsze : - dobrze włóż cały biust do miseczek zagarniając go też ruchem masującym spod pach, - wyprostuj się, - podciągnij ramiączka. I wtedy dopiero zobaczysz, czy na pewno nie masz górnych bułek, czyli ew. o ile za małe masz miseczki. Jeśli odbierasz biust jako nienaturalnie spychany na boki, to pewnie faktycznie powinnaś zmniejszyć obwód, powiększyć miseczkę i prawidłowo zakładać stanik. Jest szansa, że problem sam się rozwiąże. Bo spychanie na boki jest raczej efektem noszenia złego rozmiaru niż złego modelu. Mój biust też się naturalnie styka pośrodku i nosząc ileś tam różnych marek w żadnej nie narzekam na rozpychanie biustu na boki. Odpowiedz Link
mauzonka Re: 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 17.07.07, 19:50 a jeszcze takie pytanie, maith: piszesz o brytyjskim 70GG - masz na myśli rozmiar 32, tak? I w ogóle, jak to jest - czy 34 odpowiada 75 a 32 - 70? Czy też jakoś bardziej o skomplikowane? Odpowiedz Link
maith Re: 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 17.07.07, 20:31 Owszem 70GG to 32 GG, 75 to 34, 80 to 36 itd. Odpowiedz Link
maith Re: 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 16.07.07, 00:53 Mam nadzieję, że pisząc "bikini" NIE masz na myśli czegoś takiego? www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=FE24&colour=BLACK Dużym biustom jednak jest lepiej z fiszbinami i z miseczkami, które je trzymają w środku. Czyli w większości propozycji Bravissimo. Odpowiedz Link
mauzonka Re: 82/105 - jaki rozmiar do bikini? 16.07.07, 01:29 Po pierwsze, wielkie dzięki za rady! Po drugie, nie, nie mam zamiaru kupić sobie trójkątów:) Mówiąc ,,bikini'' miałam na myśli po prostu strój dwuczęściowy;) A w bravissimie naprawdę mają cuda. I jakie modelki:) Odpowiedz Link
kasiastaa1 proszę o pomoc 76/90 :) 16.07.07, 17:33 jaki powinnam nosić rozmiar. Oczywiście dotychczas nosiłam standardowe 75B ale ostatnio troszkę poczytałam i wiem że wcale tak być nie musi. prosze o odpowiedż. pod biustem 76 w biuście 90 Odpowiedz Link
maheda Re: proszę o pomoc 76/90 :) 16.07.07, 17:37 Wcale niegłupio nosiłaś :) A próbowałaś mierzyć kiedykolwiek 70D albo 70E? Odpowiedz Link
kasiastaa1 Re: proszę o pomoc 76/90 :) 16.07.07, 17:39 "na oko" nie mam dużego biustu, więc do głowy mi nie przyszło mierzyć takie miseczki ;p ale teraz wiem, że chyba warto :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: proszę o pomoc 76/90 :) 16.07.07, 17:52 wiadomo ze nie masz. Przecież 70D czy 70E to nie jest duzy biust. zobacz jak wyglądaja dwie panie z 70J stanikomania.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?361780 Odpowiedz Link
nighthrill Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 22:05 Cześć, dziewczyny, witam się, bo piszę po raz pierwszy - tu Nighthrill:) Już się pogubiłam w tych wymiarach...Zmierzyłam się ściśle i mam 89 pod biustem ( 94 mierząc lekko) i 101 w biuście ( 105 cm mierząc lekko). Mam nadwagę ok. 20 kg, 163 cm wzrostu i dość otłuszczone plecy:), więc noszę 85 D, stawiam na duże obwody, a tu u was widzę trend, żeby zmniejszać...jak to powinno być? Biust mam ładny i nieopadnięty ( jeszcze), ale staniki noszę naprawdę byle jakie, po siostrze ( za małe), po mamie ( za duże), z lumpeksów, gdzie metka z rozmiarem sprana...I co ja mam ze sobą począć?:) Odpowiedz Link
tyb2 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 22:15 Hmm...może znawcą nie jestem, ale po wnikliwej analizie forum stwierdzam ze: w obwidzie to powinnas sprobowac max. 85, a moze nawet 80, a miseczkę D przy 85 a E przy 80. A skąd jestes? Pytam bo mam kilka biustonoszy prawie nowych w tym rozmiarze do sprzedania. Z 85 D i E przeskoczylam w 80G a nawet 75H. Odpowiedz Link
nighthrill Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 22:59 Jestem z Torunia:) Już sama nie wiem, co z tymi rozmiarami, bo właśnie wyliczyłam sobie na stronie Samanty, podając moje wymiary...i tam mi wyszło 90B. No kurde, jakie B??? B to jak miałam na początku liceum, zanim przytyłam 25 kg. Dziewczyny, bardzo proszę o jeszcze jakieś głosy, co powinnam kupić? Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 23:10 Tylko sie nie sugerój stronką samanty. Jest beznadziejna i wprowadza w bład. Co to za obwód 90? wiekszy niz Twój prawdziwy? To niby na czym ma stać ten stanik? Przeciez musi znalezć oparcie na zebrach. Z tabelki Bellissimy by Ci wynikalo 80E, jednak dziewczyny pisały ze przy szerszych obwodach często tabelki są mylne, więc moze jeszcze doradzą. W kazdym razie obwód raczej 80. Odpowiedz Link
maith Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 23:17 Daj sobie spokój z wyliczeniami, które każą Ci nosić obwód szerszy niż wymierzony. Skoro przecież mierzyłaś się sztywną miarką, a wynik musisz przełożyć na rozciągliwy obwód. W przypadku Samanty to nawet bardzo rozciągliwy ;) Jeżeli masz nadwagę, to znaczy, że w Twoim obwodzie zauważalną część stanowi miękki tłuszcz, a nie tylko stabilne żebra. A to sugeruje konieczność mocniejszego wyrównywania w dół. Reasumując: Obwód 90 sobie odpuść całkowicie. Obwód 85 też raczej będzie za duży. Na razie warto rozważyć rozmiar 80E. A w przyszłości bardzo możliwe, że przeskoczysz na obwód 75. Pamiętaj, że mierząc stanik, zawsze : - dobrze włóż cały biust do miseczek zagarniając go też ruchem masującym spod pach, - wyprostuj się, - podciągnij ramiączka. I wtedy dopiero zobaczysz, czy na pewno nie masz górnych bułek, czyli ew. o ile za małe masz miseczki. Natomiast co do literek - to nie ma jednego B, jednego D itd. Każda oznacza kilkanaście różnych rozmiarów w zależności od obwodu. Jak Cię tego typu kwestie interesują, to tu masz wszystko wyjaśnione: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64536770 Odpowiedz Link
molowiak Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 16.07.07, 23:12 Stanik powinien być ciasny w obwodzie, bo to obwód (a nie ramiączka) podtrzymuje piersi. Proponuję zacząć przymierzanie od 80F. Pamiętaj żeby całe piersi dokładnie włożyć do miseczek. Zajżyj do FAQ :) "Radami" na stronie samanty się nie przejmuj :) Odpowiedz Link
nighthrill Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 17.07.07, 17:36 Dziękuję za szybkie i konkretne rady! Forum jest bardzo pouczające:) Na fali entuzjazmu zamówiłam wczoraj 80E z Melissy ( 128, taki niebieski model, który jest w promocji). Jest to zdecydowanie najdroższy stanik, jaki kupiłam w życiu, więc mam nadzieję, że będzie dobry. A jaki mam bałagan stanikowy w szufladzie! Patrzę dziś, a tam...80B, 80C, 85 C, za mały kostium bikini ( dół dobry, noszę 44, ale góra nieoznaczona, też napisane 44, a sutki prawie na wierzchu przy każdym ruchu - jak w tym pływać?). Sprawa nieco paląca, bo za tydzień wyjeżdżamy nad Śniardwy i będę w tym cudeńku paradować. Ale nie zdążę już nic kupić, zresztą jak zacznę robić takie zakupy, to w tym kostiumie najwyżej posiedzę w domu. Reasumując, szykuje się rewolucja stanikowa:) Rozmawiałam dziś o tym z siostrą, oczywiście wciska mi, że E to ona może mieć, a ja najwyżej D. W takim razie ona ma pewnie F albo G. Zmuszę ją do dokładnego zmierzenia się:) Odpowiedz Link
kasiagi Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 17.07.07, 18:20 Mam ostatnio straszny problem z wyborem stanika! Trochę schudłam (12kg) i tu chyba jest ten problem. Przed odchudzaniem nosiłam rozmiar z Naturany Triumpha 95 E . Zamówiłam sobie kilka staników w tym rzomiarze z Triumpha i klops żaden nie pasuje. Niby w obwodzie są dobre (jedne ciaśniejsze, drugie lużniejsze) to w miseczkach sa zaluźne. Ogólnie mam wrażenie że moje piersi i w staniku i bez wyglądają tak samo wiszą i rozpłaszczają się na boki no i jeszcze pod pachami robią się wały. Wiem możecie powiedzieć to wszystko dlatego że tyle ważysz ale ja byłam grubsza i zawsze wszystko pięknie mi się układało w staniku. Lubię eksponować mój duży biust, lubię mieć zebrane piersi dośrodka i piękny rowek między nimi no i chciałabym mieć choć jeden z silikonowymi ramiączkami.Mogę podać wam modele które ostatnio zamówiłam:Corsina 01 W,Ladyform Soft W,Romantic Flower W,Soft Shaper W,Visuelle W, Soft Shaper BSR Sale. Moje wymiary ciasno pod biustem 98 cm a wbiuście luźno to 127-128 cm. Błagam POMOCY!!! Doradźcie mi kochane biuściaste:-))) Odpowiedz Link
maheda kasiagi - 98/127 17.07.07, 20:35 Witaj :) Zaczęłabym od przymierzenia jakiegoś "brytyjczyka" w rozmiarze 90G (40G) i zastanowiłabym się, co dalej :) Odpowiedz Link
kasiagi Re: kasiagi - 98/127 17.07.07, 21:13 jakoś nie jestem przekonana by kupować za granicą! Jeśli już to wolałabym coś z rodzimych sklepów internetowych lub tych w Warszawie. Odpowiedz Link
olusimama Re: kasiagi - 98/127 17.07.07, 21:35 możesz kopić w Polsce. "brytyjczyk" to dlatego, że produkowane w Anglii. Kupic można w polskich sklepach, ale raczej internetowych. Odpowiedz Link
maheda Re: kasiagi - 98/127 18.07.07, 10:14 Jeśli jesteś z Warszawy, to polecam sklep Avocado, a konkretnie średniozabudowany Glamour 85H, jeśli będzie, bo akurat ten model ma bardzo luźny pas podtrzymujący. stanikomania.blox.pl/2007/07/Swieze-Avocado-juz-w-stolicy.html Odpowiedz Link
xseniaw Zagadka 18.07.07, 11:06 Zagadka dla mnie i dla was chyba też będzie. Jak pisałm już na forum mam 90/126, w Melissie zamówiłam 329 rozmiar 80L i tak: 1. Zapinam się na najciaśniejszą haftkę i jeszcze mam czym oddychać, to co 75?? przy 90 pod?? 2. W biuście mam 126cm, Melissowe 80L jest podobno dla 116, a ja w tym pływam. 3. Fiszbiny wogóle nie przylegają do ciała (na mostku odstaje na około 5 cm). Na dole pierś nie dochodzi do fiszbiny (jest warstewka materiału). Od dołu piersi tak do poziomu brodawek jest dobrze. Natomiast powyżej to już istna tragedia: materiał się marszczy, mam wrażenie, że jest go za dużo, gdyby odciąć taki trójkąt od ramiączek do brodawki i dalej w kierunku środka klatki i później zszyć to mam wrażenie że byłoby dobrze, bo nawet fiszbina mocniej przylegała, gdy sobie w ten sposób przytrzymałam materiał. Odpowiedz Link
amett 63/94 17.07.07, 19:36 Witam serdecznie! Trafiłam tu kilka dni temu, zdążyłam przeczytać już kilka ciekawych rzeczy, a teraz w końcu zdecydowałam się poprosić o pomoc w doborze rozmiaru :) Moje wymiary: 63 cm pod biustem, mierzone ciasno i na wydechu, 94 cm w biuście. Wszystkie wcześniejsze stanikowe zakupy były katastrofą, obwody za duże, miseczki za małe (hitem było przymierzenie 75C z Atlantica - miałam wrażenie, że mi 3/4 biustu na wszystkie strony ucieka) i teraz w końcu chciałabym kupić sobie coś odpowiedniego. Tylko jaki rozmiar? I jakby to się przekładało na brytyjską rozmiarówkę, bo chyba zainteresuję się tamtejszymi sklepami? Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: 63/94 17.07.07, 20:29 Najlepsze byłoby dla Ciebie 55I. Pozostaje wiezyc ze szybko takie sie pojawią. Narazie proponuje 60GG. Dostepne niestety chyba tylko w brytyjskich sklepach. (oświećcie mnei jesli się myle). W tym rozmiarze produkuje staniki Panache. www.bravissimo.com/products/default.aspx?cid=2&back=28&cup=GG&scid=*&styletype=*&colour=*&brand=*&price=*&sort=*&numitems =6 Wybór narazie nie duży, ale w nowych kolekcjach Panache uwzglednia zawsze ten rozmiar wiec powinno pojawiac się coraz wiecej staników pasujacych na Ciebie. Odpowiedz Link
amett Re: 63/94 17.07.07, 21:31 Dziękuję bardzo za odpowiedzi :) Prawdę powiedziawszy ceny w brytyjskich sklepach trochę mnie przerażają, ale cóż zrobić, pora zacząć odkładać pieniądze. Zastanawiałam się też nad wypróbowaniem rozmiaru 65FF, ale sprawdzę chyba jednak najpierw to 60GG :) A temat "60-tek" przeczytałam cały z zainteresowaniem :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: 63/94 17.07.07, 21:36 65 będzie na Ciebie na bank duzo za luzne. Chyba z ebędziesz skracac obwód. Troche się martwie ze Panache (narazie jedyna firma produkujaca Twój rozmair), Ci nie podejdzie. wiele osób krytykuje ta firme za szerokie U fiszbin. Ale innym własnei takie szerokie U odpowiada, wiec sama musisz wyprobowac. Freya ma węższe fiszbiny ale staniki tej firmy na bank musiałabyś skracac w obwodzie. Kup sobie tylko pierwsze staniki w sklepach, zeby dojsć na 100% do rozmairu (w sklepach bedziesz mogła zwracac), a potem na a-bay gdzi emozna kupic coś bardzo tanio. No i pozostaja wyprzedaze itp Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: 63/94 17.07.07, 22:07 Swierszczowa, 60tki szyje jeszcze na pewno Freya. Inna sprawa, że tylko do G :( No i jeszcze jedna sprawa - nie wszystkie Freye są bardzo rozciągliwe, taka Tia na przykład jest najwęższym stanikiem z jakim miałam do czynienia i za żadne skarby świata rozciągnąć się nie chce. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: 63/94 17.07.07, 22:13 Wiem ze szyje. Sama jestem 60-ąrką. Tylko ze własnie do G. Czyli bedzie na bank za małe. Pozostaje przerabiac z 65 o wiekszych miseczkach:/. No i tia. no ale to zawsze 65 cm stanik a zebra 63:/ Ale i tak tia to rzeczywiście najlepsze wyjście (gdyby Panache nie podchodziły). Widzialas ja jesze gdzieś w sklepach? Czy pozostaje tylko e-bay? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: 63/94 17.07.07, 22:17 AFAIK tylko e-bay (za to tam Tioa 28G plącze się w stosunkowo dużych ilościach, Tutti Frutti też, a też jest ścisły). Zresztą Tia ma też wady - jednak jej fiszbiny nie są tak milusie jak inne Freye. Są szersze, coś bardziej w stylu Panache. Nie powiem, aby mnie to cieszyło. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: 63/94 18.07.07, 01:45 Możesz spróbować Fantasie Belle, też jest ścisły i 65 może okazać się na Ciebie dobre. Ma wąskie fiszbiny. Niestety od G w gorę występuje tylko jako full-cup, czyli z miską z poziomym cięciem. Zgrabne balkoniki kończą się na FF. Odpowiedz Link
amett Re: 63/94 17.07.07, 22:09 Dzięki raz jeszcze :) Postaram się jak najszybciej zamówić to 60GG (zdecyduję się chyba na tą balkonetkę: www.bravissimo.com/products/details.aspx? pid=PNB2&colour=White) i zdać potem relację, jak pasuje :) Odpowiedz Link
chocochoco Re: 63/94 18.07.07, 22:51 Ja mam wymiar 66/94 i tez powinnam nosic 60GG/H, ale nie mogę się zdecydowac, bo wybór mały:-(. Puki co nosze 65FF lub G i jest w miare ok, ale mma 3 cm więcej pod. Odpowiedz Link
amett Re: 63/94 19.07.07, 22:23 Dzięki za uspokojenie, to widzę, że o za ciasny obwód nie mam się co bać :) Teraz mam tylko nadzieję, że jakimś cudem miseczka GG okaże się za wielka i otworzy się przede mną kraina staników 28G, bo już kilka modeli wpadło mi w oko i zawróciło w głowie ;) Odpowiedz Link
chocochoco marne szanse... 19.07.07, 23:21 Ja mam tyle co ty w biuście, plus więcej pod biustem, czyli jakby nie patrząc masz większą różnice, mierzyłam 60G kiedyś i było za małe, więc wątpie, że na Ciebie będzie dobre... Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: marne szanse... 20.07.07, 08:03 Ja tez bym sobie nie robila wielkich nadzieji. Ja mam jeden stanik 60G i jest moze leciutko luzawy w miseczce. terez czekam na 60FF dla porownania. Tylko ze ja mam ok 90 cm na dość mocnym wdechu, luzno mierzone. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: marne szanse... 20.07.07, 08:07 Ale wierzę ze oferta zacznie się poszerzać i już niedługo z pięknych staników na 60 i wiecej niz G będzie mozna powybierac, powybrzydzać:). Odpowiedz Link
xseniaw zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 11:07 Zagadka dla mnie i dla was chyba też będzie. Jak pisałm już na forum mam 90/126, w Melissie zamówiłam 329 rozmiar 80L i tak: 1. Zapinam się na najciaśniejszą haftkę i jeszcze mam czym oddychać, to co 75?? przy 90 pod?? 2. W biuście mam 126cm, Melissowe 80L jest podobno dla 116, a ja w tym pływam. 3. Fiszbiny wogóle nie przylegają do ciała (na mostku odstaje na około 5 cm). Na dole pierś nie dochodzi do fiszbiny (jest warstewka materiału). Od dołu piersi tak do poziomu brodawek jest dobrze. Natomiast powyżej to już istna tragedia: materiał się marszczy, mam wrażenie, że jest go za dużo, gdyby odciąć taki trójkąt od ramiączek do brodawki i dalej w kierunku środka klatki i później zszyć to mam wrażenie że byłoby dobrze, bo nawet fiszbina mocniej przylegała, gdy sobie w ten sposób przytrzymałam materiał. Odpowiedz Link
maith Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 12:45 No to chyba dobrze, bo to znaczy, że będziesz się mieścić w mniejsze miseczki :) Tak, niektórym 90-tkom jest dobrze w obwodzie 75. Jeśli w Twoim obwodzie byłyby tylko żebra, to by Ci bardziej pasowało 85, ale jak jest też trochę tłuszczyku, to zaokrąglamy w dół. Jak jest go procentowo więcej, to jeszcze bardziej zaokrąglamy w dół :) Skoro 80L ma za dużą miseczkę, to należałoby przymierzyć 75L. Chyba że ta miseczka jest o wiele za duża, wtedy 75K albo nawet J. Ale zanim zaczniemy zaniżać miseczki, najpierw pochyl się i dokładnie zagarnij do środka biust spod pach, potem naprawdę dobrze podciągnij ramiączka i sprawdź, czy na pewno się nie garbisz. Bo możesz mieć jeszcze częściowo odruchy zakładania staników typowe dla osób noszących długo staniki za małe w miskach. Oczywiście lepiej do mostka przylegają brytyjczyki (Fantasie, Kalyani, Freya). Ale one często są rozciągliwcami, więc należałoby je w ogóle brać z obwodem 70. Dlatego może lepiej najpierw wymienić tę Melissę na lepszą spróbować dopasować tu rozmiar, a potem przeliczyć go na brytyjczyki i osobno na brytyjskie rozciągliwce. Odpowiedz Link
xseniaw Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 15:13 nie wierzę naprawdę mam zamówić 75???? i wydaje mi się że miseczka naprawdę jest dużo za duża i szczerze mówiąc to po prostu się obfotografuję i wyślę zdjęcia do galerii. Jak się uda to jeszcze dziś. Bo sama juz nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link
xseniaw Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 15:14 ach zapomniałam dodać, że się w nim schylałam, skakałam a ramiączka i tak musiałam skrócić najbardziej jak się dało. Chyba jednak nie jestem taka WIELKA jak mi się wydawało. Odpowiedz Link
maith Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 15:37 Sama oceń swój obwód (ale nie, "jak to brzmi", tylko "jak się czujesz"). Jeśli normalnie nosiłabyś ten 80 na luźnym zapięciu i byłoby ok, to nie musisz przestawiać, ale jeśli od razu przestawiasz na najściślejszą, to możesz przejść na 75. To już jest Twoja decyzja. Na razie musisz na pewno przestawić sobie miseczkę na mniejszą. Jeśli po dobrym włożeniu biustu nadal jest bardzo za duża, to pomyśl o 80J (a może nawet 80HH?), albo 75K (albo J). Odpowiedz Link
xseniaw Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 15:50 dużo tych "albo" i "lub" :( może więcej się dowiem jak wkleję zdjęcia :) Odpowiedz Link
maith Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 18.07.07, 17:56 ;) Albo zamów kilka różnych rozmiarów, przymierz i odeślij niepasujące :) Ale faktycznie przy zdjęciach w tym co jest być może da się zawęzić krąg... Odpowiedz Link
xseniaw Re: zagadka - sorry poprzednio źle wkleiłam 19.07.07, 07:51 powklejam dopiero w piątek bo zdjęcia z tefefonu nie pokazują wszystkiego a nie mam aparatu cyfrowego dlatego jadę do siostry Odpowiedz Link
betab1 obwód 78-80 , biust 98-100.. 19.07.07, 12:50 Witam. W tytule moje wymiary. Jaki rozmiar powinnam nosić, teraz jest to 80C ale przeczytałam troche na waszym forum i hmmm to chyba nie jest mój rozmiar. Mam zamiar polatać troche po sklepach i poprzymierzać ale chciałabym abyście doradziły mi jakiego rozmiaru szukać. A może zaryzykuje i kupie coś na allegro. Troche dziwi mnie że to może być D albo nawet E bo moje piersi naprawde nie są duże. Bardzo prosze o odpowiedź. Aha miara zdjęta wg zasad. Odpowiedz Link
kasica_k Re: obwód 78-80 , biust 98-100.. 19.07.07, 13:55 75E albo F proponuje na poczatek. Mierz staniki wg tych zasad: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64534847 Wystrzegaj sie tych bledow: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64535637 a wczesniej przeczytaj to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64533281 Odpowiedz Link
betab1 Re: obwód 78-80 , biust 98-100.. 20.07.07, 00:12 Dziękuje slicznie. Jak coś upoluje to zamelduje wrażenia. Odpowiedz Link
jana78 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 19.07.07, 15:45 Co to znaczy jeśli fiszbiny z przodu odstają od mostka dobre 3cm? Kupiłam w Melissie 65G i tak się właśnie zrobiło. Sama miseczka jest za mała więc kupiłam 65J, ale w innym kroju (sam stanik jest paskudny i miseczki wielki jakby różnica była 5 a nie 2 numerów). W tym większym fiszbiny też nie dochodzą do mostka... dlaczego? Odpowiedz Link
olgam8 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 19.07.07, 18:31 Ja do posiadaczek dużych biustów się nie zaliczam, ale wszędzie spotykam się z opinią, że jesteście niezawodne i pomagacie. Właśnie doszłam do wniosku, że żaden z moich biustonoszy nie jest dobrze dobrany. Moża coś mi doradzicie. Moje wymiary: 75 po biustem i 88 w biuście. Jaki rozmiar sugerujecie? I jeszcze te moje małe cycki uciekają na boki..Powinnam nosić biustonosz z szeroko rozstawionymi miseczkami czy "ściągać cycki do środka"? Jeśli jeszcze macie cierpliwość do udzielania porad, to będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 19.07.07, 18:41 A jaki dotychczas nosiłaś rozmiar? bo może piersi wcale same nie uciekaja na boki tylko Ty je tam spychalaś za szerokim obwodem? Jak tak to gdy zaczniesz nosic własciwy rozmiar zaczną wracać powolutku na miejsce:) Ja stawiam na 70D w malo rozciagliwych stanikach i 65E w rozciągliwcach. Odpowiedz Link
maheda Re: olgam8 - 75/88 19.07.07, 18:43 Hej - ja też stawiam na 70D na początek. A potem zobaczysz :) Powinnaś móc chyba coś dostać w tym rozmiarze w sklepach stacjonarnych? Pamiętaj, żeby wszystko spod pach zgarniać za każdym razem do miseczek, przy każdym zakładaniu stanika. Odpowiedz Link
kasica_k olgam8 19.07.07, 18:46 70D na poczatek sprobowalabym. Nie wiem, gdzie to sa male cycki :) Calkiem normalny biust. Czy zmierzylas sie ciasno pod biustem? Co do uciekania na boki - zbyt duzego gwaltu na biuscie tez nie ma co robic. Moim zdaniem wystarczy zadbac, zeby nie uciekaly zanadto pod pachy - powinny miescic sie w obrysie ciala, patrzac z przodu. Dobre efekty zbierajace daja staniki typu balkonik. No i przede wszystkim - odpowiednio duza miseczka, bo za male wlasnie rozpychaja piersi na boki i znieksztalcaja je. Zanim wyruszysz na zakupy, przeczytaj: 1. jak prawidlowo przymierzac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64534847 2. jakich bledow unikac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64535637 3. jak ocenic, czy dobrze lezy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64533281 Odpowiedz Link
olgam8 Re: olgam8 19.07.07, 19:05 Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi. Czytam teraz wszystkie informacje z linków, widzę, że chyba jestem (byłam?) mistrzynią udawania, że nie widzę, że dany biustonosz nie jest zbyt dobry, jak już szłam na zakupy biustonoszowe, to chciałam koniecznie coś kupić..Pod biustem zmierzyłam ciasno, wychodzi tak na granicy 74/75, przeczytałam, że powinno się raczej zaokrąglać w dół, więc może raczej 74 powinnam liczyć.Wybiorę się bardziej świadoma na zakupy. Do tej pory mam biustonosze z miseczką najwyżej B, a i A się zdarzyło....Jeszcze raz dzięki, będę tu do Was zaglądać. Odpowiedz Link
kasica_k fiszbiny a mostek 19.07.07, 18:38 Niektore, zwlaszcza blisko osadzone biusty juz tak maja, ze nie puszczaja fiszbin na mostek i juz :) Kwestia budowy. Jesli nie ma innych objawow za malej miski, to wszystko jest OK. Odpowiedz Link
jana78 Re: fiszbiny a mostek 19.07.07, 18:55 No to mnie zmartwiłaś, bo z takimi odstającymi fiszbinami naprawdę gorzej to wygląda. Może jak mi piersi wyładnieją, to i to się zmieni.. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
olusimama Moja koleżanka 100/127 19.07.07, 20:36 mierzykla się przed chwilą poganiana przez mnie na GG. Według zasad. Na sobie ma w tej chwili coś w r. 90H i mówi, ze obwód nie podjeżdża ale miski trochę za małe. Dziewczyna nalezy do tych "miękkich" jak sądzę, i myślę, że powinna spróbować obwodów 85 . A miski? J? Odpowiedz Link
maheda Re: Moja koleżanka 100/127 19.07.07, 22:28 Niech jeszcze powie, co to za firma :) Triumph? Felina? Czy ma na sobie stanik z fiszbinami czy zupełnie miękki? Dziewczyna ma teoretycznie i wg tabelek brytyjski rozmiar około 90H, w który ja osobiście nie bardzo wierzę, raczej pewnie 90G albo coś koło tego. Dlatego najpierw powiedz, co ona teraz ma na sobie :) Odpowiedz Link
atena_z proszę o pomoc 73/87 20.07.07, 08:21 Witajcie:) tak jak cześć babeczek z tego forum zmianę stanika zaczęłam od wizyty na grochowskiej po przeczytaniu artykułu z tym związanego. Najpierw postanowiłam kupić coś na własną rękę, a że całe życie chodziłam w nieśmiertelnym 75B (przy wymiarach 73/87), to wskoczyłam oczko wyżej na 75C "no bo więcej to chyba nie mam" ;) W tym też staniku za jakiś czas poszłam to tej rudej Pani :/ spojrzała na mój stanik i powiedziała, żebym nigdy więcej go nie zakładała, bo deformuję sobie piersi... i że jak dla mnie to 70E... trochę mnie krępowała jej stała obecność w przebieralni i autorytatywny ton, ale postanowiłam, że będę to traktowała jak wizytę u lekarza - inaczej się nie da. Niestety, stanik dobry w rozmiarze (z sugestią zwężenia tej 70-tki o 2-3cm) kompletnie mi nie podpasował estetycznie :/ na moje prośby o coś bardziej kobiecego była odpowiedź, że teraz nie ma (chciałam zwykły biały staniczek) i albo biorę to albo za dwa tygodnie może coś będzie dla mnie... No to podziękowałam. Potem zaczęłam szukać w sklepach z bielizną tego 70E, przeważającą reakcją był wytrzeszcz gałek ocznych, ale pewnie to znacie :D w akcie desperacji kupiłam czarny 70D. Już było lepiej. Ostatnio cudem dokupiłam biały 70E. Niestety jest jeden problem, nie wiem czy pojawił się u kogoś z Was wcześniej, pod biustem na mostku robi mi się niewielkie otarcie od tego stanika. Za mały nie jest w obwodzie pod biustem, mógłby być nawet węższy, tylko czy wtedy nie zrobi mi się większe zaczerwienienie? Kurczę nie wiem :( Ani to nie boli, ani nic, tylko jest niewielkie znamię, którego nie chciałbym w tym miejscu. Może coś poradzicie? I jeszcze jedno, mój chłopak od początku znajomości mówił mi, że chyba mam za mały stanik, ale go zbywałam, że się nie zna :D Oczywiście za każdym razem jak wspominam o coś o stanikach, to dorzuca swoje trzy grosze "a nie mówiłem" :D Ma też swoją teorię, że od czułego masowania piersi przez partnera, owe piersi rosną ;) I mała prywata, zapraszam na inne forum gazety: fotoforum.gazeta.pl/71,1,794.html?f=794 jeśli ktoś potrzebuje rady o wnętrzach, remoncie itp. to właśnie tam powinien zajrzeć :) Polecam, bo m.in. ja je moderuję :D Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: proszę o pomoc 73/87 20.07.07, 08:31 W brytyjskich stanikach wychodziłoby Ci 65E, byc moz eokaze się ze DD. w biuście zmierzyłaś się luzno i na wdechu? Bo 70E raczej powinno mieć na ciebie za duz emiseczki:/ Ale moze to jest spowodowane tym ze w polskich stanikach miseczki są mniejsze a dodatkowo pani Hania przeszywa je a wiec deformuje. 65E to bardzio popularny rozmiar:) powinnas mieć całkiem spory wybrór w sklepach internetowych. W samym bravissimo az 54 rózne staniczki w Twoim rozmairze. Napewno znajdziesz cos co ci sie spodoba:) www.bravissimo.com/products/default.aspx?cid=2&back=30&cup=E&scid=*&styletype=*&colour=*&brand=*&price=*&sort=*&numitems= 6 Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: proszę o pomoc 73/87 20.07.07, 08:33 Nie umiem z tymi linkami do bravissimo:/ Oto link do sklepu www.bravissimo.com/ ale poogladaj sobie tez w innych sklepach. Odpowiedz Link
atena_z Re: proszę o pomoc 73/87 20.07.07, 10:27 swierszczowa1 napisała: > Nie umiem z tymi linkami do bravissimo:/ Oto link do sklepu > www.bravissimo.com/ ale poogladaj sobie tez w innych sklepach. Dziękuję ślicznie za odzew, pooglądam co tam mają. >w biuście zmierzyłaś się luzno i na wdechu? Tak, tak jak jest podane w wątku o mierzeniu. >Bo 70E raczej powinno mieć na ciebie za duz emiseczki:/ No właśnie nie jestem do końca przekonana do tego 70E, dlatego też pytam :) >Ale moze to jest spowodowane tym ze w polskich stanikach >miseczki są mniejsze a dodatkowo pani Hania przeszywa je a wiec deformuje. 65E >to bardzio popularny rozmiar:) powinnas mieć całkiem spory wybrór w sklepach >internetowych. Ok. Ale chyba i tak wolę przynajmniej pierwszy zakup na żywo zobaczyc, przymierzyć itp. Potem jak trafię w rozmiar i fason, będzie łatwiej przez internet. Jeszcze raz dzięki za odzew :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: proszę o pomoc 73/87 20.07.07, 11:46 Zamów ze sklepu internetowego, zobacz na zywo jak przyniesie listonosz, poprzymierzaj do wszystkich bluzek, pochodz sobie po domu, poskacz itd., byleby metek nie odrywac. A jak poprzymierzasz to niepasujace staniki odeślij , ewentualnie wymien na inny rozmair a pasujące sobie zostaw. Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR - 4 20.07.07, 12:22 mam 71 pod biustem i 98 w biuście. noszę 75 E i wydaje mi się ok. Odpowiedz Link
maheda Re: zuzia_8 - 71/98 20.07.07, 12:42 A czy przy zakładaniu stanika zgarniasz wszystko spod pach miękkim ruchem do miseczek? Nic nie wychodzi górą? Przy Twoich rozmiarach trochę dziwne, że miseczka (i tylko miseczka) 75E pasuje, wydaje mi się, że część biustu masz wsmarowaną w obwód. Wg mnie powinnaś raczej celować przejściowo w "brytyjczyki" 70FF (polskie Avocado to chyba 70G?), a docelowo w 65GG albo i 65H, jak Ci wszystko wróci na swoje miejsce: bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia W polskiej Melissie podobno są ścisłe obwody, więc pewnie jednak 70tki, czyli 70G/70H, ew. 65K: melissa.com.pl/rozmiarowka.php Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: zuzia_8 - 71/98 20.07.07, 13:23 kupiłam slubny 75 E i jest dobry. nie mierzyłam go z sukienką ale trzyma mi biust i nic się nie wylewa w żadną strone. Odpowiedz Link
maheda Re: zuzia_8 - 71/98 20.07.07, 13:43 Możliwe, że jest jakiś mega ścisły, bo przy obwodzie 71 powinnaś nosić maksimum 70tki. No i wtedy oczywiście trzeba przeliczyć miseczkę - miseczka 70FF (a także 65GG) jest takiej samej wielkości, jak miseczka 75E, lepiej natomiast trzyma pod biustem. Odpowiedz Link
kasica_k UWAGA przenosimy sie do NOWEGO WATKU 20.07.07, 14:38 Poniewaz ten przekroczyl juz magiczna liczbe 500, po ktorej z watkami zaczynaja dziac sie dziwne rzeczy, tradycyjnie przenosimy sie do nowo utworzonego watku, tym razem numer 5: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=66225136 Odpowiedz Link
tantawi 77/ 98 - mój rozmiar - Melissa- pomocy 04.08.07, 13:56 Coś się link nie wkleił dobrze www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0122.php Odpowiedz Link
mistiness Re: 71/88 22.07.07, 15:02 mam wymiary 71 pod biustem sciśle mierzone i 88 w biuscie lużno mierzone... nosze 75B w w miare mi pasuje ( tylko spadaja ramiaczka czesto i jest odrobinke za luzny)... rok temu strasznie przytyłam i wyedy kupowałam staniki 80B ktore teraz sa mi za szerokie, ucze się w LO wiec nie mam za bardzo pieniedzy na kupowanie jakis drozszych stanikow... jaki powinnam nosic rozmiar? i czy mozna jakos sensownie zmniejszyc obwod stanika zeby nie wygladal jakos pokracznie (zastanawiam sie w ktorym miejscu go przeszyc najlepiej) Odpowiedz Link
tantawi Re: 71/88 04.08.07, 14:21 Moim zdaniem powinnaś nosić co najmniej 65 pod biustem, abo nawet 60 ( zależy też czy masz tłuszczyk, czy nie), a miseczka D lub E w polskiej numeracji. Nie wiem jak to się ma do angielskich rozmiarów. I to tylko takie moje zdanie - nie jestem ekspertem, ale wiem, że nie można nosić obwodu stanika większego niż się ma pod biustem - bo wtedy lepiej już chyba chodzić bez stanika. Dlaczego, mając w obwodzie 71 nosisz 75? Przecież on Ci pod biustem lata, czyż nie? Rozumiem problem kasy, ale może prezent na urodziny zasugerujesz, albo od Mikołaja? :) Odpowiedz Link
angis.zvaigzde a u mnie 77/90 24.07.07, 12:17 poradzicie, bo juz szału dostaje od niewygodnych staników, do tej pory nosiłam 75c, ale to chyba nie to Odpowiedz Link
tantawi 77/ 98 - mój rozmiar - Melissa- pomocy 04.08.07, 13:51 Właśnie zakupiłam w Melissie ten staniczek ze stringami www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0122.php Stanik w rozmiarze 70 H - teraz się zastanawiam, czy dobrze, choć według ich tabeli powinno być ok. A stringi? Szczerze mówiąc zamówiłam XL (44), choć teraz się obawiam, że będą za duże. Mam w biodrach 103 a w pasie jakieś 80. Czy miał ktoś o podobnej rozmiarówce doświadczenia z Melissą? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link
filip102 sama nie wiem jak rozmiar? 08.08.07, 12:04 noszę 80C , ale też i D. generalnie mam duży biust którego nie lubię, biustonosze sa dla mnie karą....pomóżcie:( Odpowiedz Link
elam1 75/94 11.08.07, 18:24 tyle lat, a się zgubiłam - jak poczytałam. Co to za rozmiar ? Pomożecie? Odpowiedz Link
franca33 Re: moje wymiary 83/104 12.08.07, 07:37 przepraszam zapomnialam dodac ze chodzi mi angielski rozmiar Odpowiedz Link
nikola-86 ja tez prosze o pomoc :) 76/107 18.08.07, 13:20 Dziewczyny, jak tylko przeczytalam co nieco na tym forum od razu pobieglam sie zmierzyc. No i efekt wyglada tak: pod biustem 76, w biuscie 107 cm (mierzone bez stanika). Kiedys nosilam 75 C ale w ciagu roku biust urosl mi o dwa rozmiary :o no i teraz nosze zazwyczaj 75 E ale nie jestem pewna czy to dobry dla mnie rozmiar? Mam dwa ulubione staniki: Ewa Bien model Canis - 75 E i wydaje mi sie troche luzny? natomiast model Meridia E.Bien tez 75 E i miseczki sa bardzo ciasne: ( Pod biustem tez wydaje mi sie za luzny, ale to pewnie przez to ze troche sie rozciagnal, na poczatku byl ok :( Marze o staniku ktory bedzie dla mnie ok i bedzie mi ladnie trzymal biust, tak zeby nie uciekal mi "pod pachy". Macie jakies fajne modele do polecenia? niestety na mnie praktycznie KAZDY stanik lezy tak ze piersi uciekaja na boki :( Na nosze wylacznie push-upy i tylko takie staniki mnie interesuja. Ew. miekkie, przezroczyste, ale to juz nie na co dzien:) wiec dobrze mam to 75 E czy nie? Odpowiedz Link
nikola-86 ja tez prosze o pomoc :) 76/107 18.08.07, 13:21 Dziewczyny, jak tylko przeczytalam co nieco na tym forum od razu pobieglam sie zmierzyc. No i efekt wyglada tak: pod biustem 76, w biuscie 107 cm (mierzone bez stanika). Kiedys nosilam 75 C ale w ciagu roku biust urosl mi o dwa rozmiary :o no i teraz nosze zazwyczaj 75 E ale nie jestem pewna czy to dobry dla mnie rozmiar? Mam dwa ulubione staniki: Ewa Bien model Canis - 75 E i wydaje mi sie troche luzny? natomiast model Meridia E.Bien tez 75 E i miseczki sa bardzo ciasne: ( Pod biustem tez wydaje mi sie za luzny, ale to pewnie przez to ze troche sie rozciagnal, na poczatku byl ok :( Marze o staniku ktory bedzie dla mnie ok i bedzie mi ladnie trzymal biust, tak zeby nie uciekal mi "pod pachy". Macie jakies fajne modele do polecenia? niestety na mnie praktycznie KAZDY stanik lezy tak ze piersi uciekaja na boki :( Na nosze wylacznie push-upy i tylko takie staniki mnie interesuja. Ew. miekkie, przezroczyste, ale to juz nie na co dzien:) wiec dobrze mam to 75 E czy nie? Odpowiedz Link