Dodaj do ulubionych

ratunku :( stanik zbierający i nie rozpłaszczający

25.07.07, 21:23
zamówiłam w Bellissimie Daisy myślłam,że ładnie zbierze z boków i nie
rozepcha mi biustu pod pachy, dziś przyszły - efekt fatalny...w życiu nie
miałam tak złego stanika :(
mierzyłam Freye Millie też miałam wszystko rozepchane na boki :(
moze mi ktoś podpowie, doradzi co wybrać?? i to nie kwestia rozmiaru, z Daisy
dobry jest 75H z innych pewnie będzie dobry 70J.
mam wrażenie,że te staniki mają za szerokie fiszbiny - ja nie mam aż tak
szerokiej klatki piersiowej, zeby mi się na niej zmieściły obie miseczki,
więc one w najlepsze jadą na boki :(( końce fiszbin mam poza pachą :(
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: ratunku :( stanik zbierający i nie rozpłaszcz 25.07.07, 21:36
      Panache ma szerokie fiszbiny ogolnie, Freya Millie tez dosc szerokie, jak
      na Freye. Moze Freya Arabella bylaby dobra dla Ciebie? Fiszbiny ma z tych
      wezszych. Szukaj w watkach producenckich stanikow z waskimi fiszbinami.
    • dadaczka Re: ratunku :( stanik zbierający i nie rozpłaszcz 26.07.07, 11:06
      co do panache, wydaje mi się, że bierzesz zbyt duzy rozmiar pod biustem. U
      mnie problem szerokich fiszbin występuje przy 80, przy 75 juz są ok, a w ogóle
      to chciałabym zmierzyć 70, bo coś czuję, że to będzie ten prawidłowy z
      panache ;-)

ale ogólnie freya ma rzeczywiście węższe fiszbiny. Natomiast z moich
      dotychczasowych obserwacji (ale ja w sumie "świeża" jestem w dużobiuściastych
      biustonosza) wynika, że tylko specjalne konstrukcje u brytyjczyków zbierają
      biust do środka (np. inferno panache, gossard satine chic, może retro plunge
      frei też - bo to podobny zamysł, ale tego nie mierzyłam). Inne - w tym
      arabelka, która jest moim faworytem ze wzgledu na ładny kształt, wygląd i
      wygodę - nadają piersiom taki naturalny wygląd, biust nie jest jednak
      specjalnie zebrany, piersi są mocno rozdzielone mostkiem.
      • dadaczka ps 26.07.07, 11:08
        kupiłam ostatnio polską dalię za miłą cenę 99 zł - ten to dopiero zbiera i
        podnosi biust! (i jest całkiem ładny). Ale nie można powiedzieć, ze biust w
        nim wygląda naturalnie - jest taki "podany do przodu", jak na półeczce ;-)
        Rozmiar 75G, nie wiem, czy są większe ponad G - sprawdz na ich stronie, bodajże
        dalia.pl
        • limonka_01 parapety i półeczki 26.07.07, 12:41
          dadaczka napisała:

> nim wygląda naturalnie - jest taki "podany do przodu", jak na półeczce ;-)

No własnie tak mi się kojarzą polskie staniki "jak na półeczce" albo parapecie i okryte falbanką z koronki lub haftu.
          Mam jednak wrażenie, że na takiej półeczce biust nadal buja się jak galareta i wcale nie jest podtrzymany, raczej "wyłożony" (nie kojarzyc z bufetem). Ale może sie mylę, ponieważ jakoś nie mogłam się przekonać do zakupu takiej podbiustnej półeczki. Wolę porządnie zebrany biust we Freyowym balkoniku (bynajmniej nie Inferno czy Retro plunge).
          • dadaczka Re: parapety i półeczki 26.07.07, 12:50
            wiesz, coś z tym bufetem jest na rzeczy, zawsze miałam takie skojarzenia ;-) :D

natomiast nie zgadzam się z twierdzeniem, ze jest to cecha polskich
            biustonoszy. Przed osiągnieciem rozmiaru F, miałam kilka biustonoszy
            frncuskich (chantelle, lejaby) i włoskich takich raczej "z górnych półek",
            własnie w taki sposób eksponujących biust.

Co wiecej - niedawno namawiałam koleżankę, która nosi uparcie 80C (choć moim
            zdaniem kwalifikuje się na 65F-70E co najmniej) na brytyjczyki, okazując jej
            (również na sobie) Arabelkę oraz inne panache i freyę. I jej głowny zarzut
            (estetyczny) był taki, że piersi nie są zebrane w rzeczonej arabelce. Dla mnie
            to one mają naturalny kształt, ale co kto lubi.
            • popea1 Re: parapety i półeczki 26.07.07, 14:44
              dadaczka napisała:
              I jej głowny zarzut
              > (estetyczny) był taki, że piersi nie są zebrane w rzeczonej arabelce. Dla
              mnie
              > to one mają naturalny kształt, ale co kto lubi.
              Otóż to - kształt naturalny, a nie zebrany - dla mnie "naturalnie" to za mało.
              Arabelka ładna, ale co z tego, skoro pod ubraniem wyglada tak sobie. Ja takiego
              biutonosza nie kupię, bo się w niego nie ubiorę na co dzień, bo słabo będzie
              wyglądałpod ubraniem, a nie dzielę bielizny na: do łóżka i na ulicę;) - tzn. do
              codziennego noszenia, zagalopowałam się:)). Ale ja w ogóle mam kłopot z
              kupieniem czegoś co mi porządnie zbiera biust z boków.
              • dadaczka Re: parapety i półeczki 26.07.07, 15:42
                ja musze przyznać, że po pierwszym zachłyśnięciu się brytyjczykami (wreszcie
                żadnych bułek i to fantastyczne uczucie dopasowania), zatęskniłam trochę za
                takimi fasonami podnoszącymi biust (mój akurat tego wymaga, w brytyjczykach
                sciągam ramiączka maksymalnie, zeby było mniej więcej ok). Stąd zakup dalii.
                A popeo znasz może inne modele "dużobiuściaste" dające ten efekt? Bo poza
                dalią, to ja mam tego typu tylko z takich troszkę przymałych, ze zbyt dużym
                (jak na moje obecne standardy) obwodem.
                • popea1 Re: parapety i półeczki 26.07.07, 16:03
                  No właśnie nie bardzo, jak wspominałam mi pasuje też Avocado... ale mam chęć
                  jeszcze na brytyjczyjki, bo coś musi być na rzeczy, że tyle osób się nimi
                  zachwyca, a ja się zachwycać nie mogę. Jak coś odkryję, dam znać.
      • silie Re: Dadaczko! 26.07.07, 12:18
        A jaki to model z Dalii wypycha do przodu?? A nie robi czasem rakiet z biustu??
        Ciekawam strasznie, bo ja własnie Dalii Wiktorię odysłam, z powodu tworzenia
        rakiet:(
        s.
        • dadaczka Re: Dadaczko! 26.07.07, 12:34
          ambrozja semi soft

www.dalia.pl/index_content.html
          Hmm, nie wiem, co masz na myśli pod pojęciem "rakieta", dla mnie to jak
          biustonosz nadaje piersiom taki mocno "stozkowaty" kształt. Ta dalia na pewno
          tak nie robi, zaokrągla biust, ale mocno go podaje do przodu - no inaczej tego
          nie potrafię wyjaśnić.
          • dadaczka Re: Dadaczko! 26.07.07, 12:40
            acha: i piersi w nim są razem, nie jest tak, że każda "patrzy" w inną stronę
            (jedna na prawo, druga na lewo). Nie - są razem, zaokrąglone, "patrzą" do
            przodu.
            • popea1 Re: Dadaczko! 26.07.07, 14:35
              Kto ciekaw-do galerii (zamiesciłam zdjęcie w tymże):)
      • dadaczka acha jeszcze jedno co do arabelki 26.07.07, 16:20
        ja noszę arabelkę w wersji standardowej (ty chyba plunge, prawda? choć jak dla
        mnie prawdziwe "nurkowanie" to inferno ;-)), a doczytałam się (stanikomania się
        kłania :-))), że przecież jest arabelka w wersji balkonikowej w rozmiarach GG-
        J - może ona bardziej unosi i zbiera biust niż ta standardowa? Ktoś ma może
        porównanie? Bo zastanawiam się nad wypróbowaniem rozmiaru 70GG, moze to by było
        własciwe rozwiązanie ze zbieraniem i podnoszeniem biustu? (Kasica, Ty nie
        próbowałam 70? pytam jako "prawie bliźniaczkę rozmiarową" ;-) I jak własciwie
        wygląda arabelka w wersji balconette?
        • kasica_k Re: acha jeszcze jedno co do arabelki 26.07.07, 22:32
          Nie probowalam 70, mam tylko 80-tke z porozginanymi fiszbinami, bo masakrowaly
          mnie okropnie, i w wersji plunge, nie balkonik.
          U mnie brytyjczyki niczego na boki nie rozstawiaja, z wyjatkiem niektorych
          full-cupow. Generalnie wszystko, co ma w nazwie balcony lub plunge, trzyma mi
          biust z przodu i patrzacy przed siebie, natomiast najwieksze efekty zbierajace
          odnotowuje w balkonikach Fantasie.
          • limonka_01 Re: acha jeszcze jedno co do arabelki 26.07.07, 23:21
            Mam Arabelkę balcony 30GG oraz Zetę plunge 30G. Co prawda to Zeta, a nie Arabelka, ale to bliźniacze staniki. W tych modelach balkonik lepiej podnosi biust do góry i zbiera z boków. Co prawda nie ma szans na kreskę, ale zarys biustu nie wychodzi mi poza zarys tułowia. Zetka plunge podnosi trochę mniej niz balkonik, ale z boków zbiera, aby biust nie wystawał na boki. Innym dobrze podnoszącym biust stanikiem jest Freya Millie. Natomast Freye nie ściskają piersi do siebie. Zawsze na mostku między piersiami leżą fiszbiny. Tak na marginesie, takie rozdzielenie jest bardzo praktyczne w upały :)
    • popea1 Mam to samo 26.07.07, 12:46
      Świetnie cię rozumiem, bo mam to samo - zachwalane często na Forum staniki są
      dla mnie nieodpowiednie i rozpychają mi biust na boki, co wyglada fatalnie.
      Fiszbina najczęściej dźga mnie w pachę. Służy mi Dalia i Avocado, bo fiszbiny
      są tu wąskie i krótkie, a biust nie wychodzi poza sylwetkę. Do staników
      angielskich szczęścia wielkiego nie mam.
      • silie Re: Dadaczko... 26.07.07, 14:40
        ...dokładnie to mam namyśli: rakiety=stożki.
        To robi mi model Wiktoria z Dalii, dlatego pytam.
        No ja jestem nieszczęsną wielbicielką zbierania, wypychania, podnoszenia itp:(
        Ale Zetę zamówiłam, bo taka zachwalana. Choćby po to, żeby dać biustowi
        odpoczać...
        s.
      • ansil Re: Mam to samo 26.07.07, 16:03
        popea, ja tez.. a inne modele z Frei probowalas? ja mam teraz Eve i jest boska,
        zbiera slicznie.. nie mam aktualnie polacznia aparat-internet, wiec do galerii
        nie wrzuce, ale mowie- jest boska. ja tez bylabym fanka Dalii, bo to, jak
        uklada biust jest dla mojego biustu idealne, ale niestety potrzebowalabym H, bo
        mam 75G i jest malawe i mam 80G ktore miske ma idealna ale za to podjezdza
        niemilosiernie..
      • kwiat_jabloni Re: Mam to samo 26.07.07, 16:54
        > Fiszbina najczęściej dźga mnie w pachę. Służy mi Dalia i Avocado, bo fiszbiny
        > są tu wąskie i krótkie, a biust nie wychodzi poza sylwetkę. Do staników
        > angielskich szczęścia wielkiego nie mam.
        o właśnie mi chodzi o to, aby biust nie wychodził poza sylwetkę :) ja źle
        wyglądam z przerwą na środku i z piersiami pod pachami - serio pod pachami -
        jak ruszam reką to się na pierś nadziewam...
        • bianna Re: Mam to samo 26.07.07, 17:01
          Mam podobnie ze wszystkimi modelami Panache. po prostu rozsmarowują mi biust
          zamiast go zbierać do kupy. Dziś wypróbowałam Inferno - no i klęska na całym
          polu. Tak mi spłaszczył biust jak żaden minimizer. Wyglądam niemal na
          małobiuściastą :) Natomiast we Frei wyglądam rewelacyjnie.
    • metalowiec77 wielbicielka parapetów się zgłasza 26.07.07, 22:50
      No niestety, może jestem niedojrzała stanikowo lub biustowo, ale nie miałam
      jeszcze na sobie stanika miękkiego czy półmiękkiego, który dawałby mi
      __naprawdę__ fajny kształt biustu. Muszę przyznać, że nie trafia do mnie
      argument, że sztywne staniki nadają piersiom własny kształt, zamiast
      naturalnego; mi kształt naturalny moich piersi niezbyt się podoba..... No i w
      miękkich wyglądam jak małobiuściasta.... Oczywiście są chwile czy stroje do
      których wolę miękkie, ale to raczej wyjątek.
      Staniki, które w miarę odpowiadały moim oczekiwaniom:
      -Nicole (ale jest beznadziejnej jakości, rozciągnął się straszliwie i nie noszę)
      - Gossard Super Boost (ten jest paradoksalnie miękki)
      - Elbrina Polka

Efekt podrzucenia do góry dają też staniki z pionowym cięciem. Podobało mi się
      Kalyani Amaze Me (choć miękkie, wystarczyłoby chyba powiększyć rozmiar żeby
      wyeliminować stożkowanie; fajnie podnosi).
      Ideału BRAK.

Przekonałyście mnie już do Dalii, muszę w końcu się zebrać i zamówić, ciekawa
      jestem.
      • limonka_01 Re: wielbicielka parapetów się zgłasza 26.07.07, 23:32
        Wygląda na to, że Maith powinna do swojej teorii, obok typów "panachowego" i "freyowego", dodać trzeci - "daliowy".
        • metalowiec77 Re: wielbicielka parapetów się zgłasza 26.07.07, 23:34
          limonka_01 napisała:

> Wygląda na to, że Maith powinna do swojej teorii, obok typów "panachowego"
          i "f
          > reyowego", dodać trzeci - "daliowy".

Coś mi mówi, że to tylko początek typologii biustów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka