kofi06 30.07.07, 09:24 Czy taka bułka pod pachą: strony.aster.pl/kawka/Rozne/Bula.JPG jest wynikiem źle dobranego biustonosza czy tłuszczyku? Czy po zmianie stanika zanikną? Bardzo mnie to intryguje bo posiadam takowe w dużym rozmiarze :-// Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ansil Re: Bułka... 30.07.07, 09:32 zdjecie bardzo male, wiec trudno do konca powiedziec, ale podejrzewam, ze przy dobrym staniku, w dobrym rozmiarze oraz przy wmasowywaniu bulek w strone piersi problem powinien sie znacznie zmniejszyc ;) Odpowiedz Link
maith Re: Bułka... 30.07.07, 11:42 Dokładnie - na tym zdjęciu wprawdzie niewiele widać, ale widziałyśmy już podobne bułki nawet na szczupłych dziewczynach. Zatem też uważam, że przy noszeniu naprawdę dobrego rozmiaru biustonoszy (a nie wciśniętego ze "znawstwem" w sklepie z tych, które mieli na składzie) i przy wmasowywaniu bułek w stronę piersi ona ma szansę zmaleć, jeśli nawet nie zaniknąć. Odpowiedz Link
kofi06 Re: Bułka... 30.07.07, 12:10 Czy w związku z posiadaniem takowych bułek powinnam kupować jakiś określony model stanika? Mocno zbierający do środka, fiszbiny długie/krótkie?, ramiączka szeroko rozstawione/wąsko? Macie jakieś doświadczenia na ten temat? Odpowiedz Link
maith Re: Bułka... 30.07.07, 12:37 Przede wszystkim stanik musi mieć dobrze dobrany rozmiar. Wtedy biust po włożeniu nie będzie wypływał. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Bułka... 30.07.07, 12:11 A jak ma się to u tych z pewną, niekiedy niemałą, warstwą tłuszczyku? Jak odróżnić czy to jeszcze tłuszcz czy to juz bułka? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Bułka... 30.07.07, 12:29 U mnie ta bułka jest. Mimo masowania itp. Przy niektórych typach staników jest mniejsza, przy niektórych większa. Ale ja wiem, że ja tam po pierwsze mam tłuszczyk, po drugie mniej jędrną skórę, po trzecie mało mięśni itp. Podejrzewam, że w przypadku szczupłych ogólnie dziewczyn taka bułka zniknie bardziej niż w przypadku tych z tłuszczykiem. Odpowiedz Link
joannea Re: Bułka... 30.07.07, 12:42 u mnie ta bułka jest, choć od 9 miesięcy prawie noszę dobry rozmiar, ale fakt, zaprzestałam masaży. Tłuszczyku za bardzo nie mam, skóra raczej jędrna, sporty uprawiam zapamiętale (skarżyłam się niedawno na zmniejszenie przez to biustu). Wydaje mi się, a raczej wciąż mam nadzieję, że odpowiednie staniki mogą jakoś pomóc - sama widzę, że w niektórych bułka jest niewidoczna, więc chyba te modele nie "dzielą" biustu. Mam tu na myśli Frejki i Fantasie - wszelkie inne ramiączkiem mi coś takiego robią. Aż sobie dzisiaj wszystko pomasuję, dobrze, że się wątek pojawił ;) Odpowiedz Link
maith Re: Bułka... 30.07.07, 12:49 Hmm, myślę że jeżeli dziewczyna nosi prawidłowy rozmiar przez jakiś czas, być może zmieniając go jeszcze po drodze i dobrze sobie biust wkłada do środka, to może powiedzieć, że po prostu została jej jeszcze bułka, na którą już wiele nie poradzi. Ale jeżeli dziewczyna dopiero zmienia rozmiar, to trzeba się spodziewać, że ta bułka w dużej części zaniknie. Bo chyba każdej z nas te bułki się w jakimś stopniu wchłonęły. Oczywiście nie wszystkim do końca. Dlatego najpierw trzeba sprawdzić, jaka część tej bułki była skutkiem złych staników, usuwając ten problem, a dopiero potem załamywać się nad resztą ;) Odpowiedz Link
kofi06 Re: Bułka... 30.07.07, 13:05 Coś czuję, że aby pozbyć się tych bułek należy pozbyć się ich z menu.... Odpowiedz Link
ansil Re: Bułka... 30.07.07, 13:20 niekoniecznie :) u mnie np tluszczyku jest sporo a takie bulki mam tylko przy za malych stanikach.. ale jak siegam pamiecia staniki zawsze zakladalam ukladajac piesi takze nie mial mi sie kiedy ten biust wepchnac pod pachy, bo i tez za malych stanikow nie nosilam (ewentualnie za szerokie ;))) Odpowiedz Link
vesper_lynd Re: Bułka... 30.07.07, 14:15 No ja mam ten sam problem... Od pół roku noszę prawidłowy rozmiar i bułki NIECO się zmniejszyły, więc jest nadzieja na postęp. Ostatnio doszłam do wniosku, że mam w miarę szerokie ramiona i tam gdzie na "standardowej" sylwetce ramiączko kończyłoby się tuż przy ramieniu, tym samym "wchłaniając" bułkę, u mnie jeszcze zostaje trochę ciała koło pachy ;) Nie jestem jakoś mega otłuszczona, więc to jest faktycznie kwestia doboru właściwego modelu i rozmiaru. Odpowiedz Link
kofi06 Re: Bułka... 30.07.07, 14:38 Ach, te szerokie ramiona, też właśnie jestem ich posiadaczką.... Kajaki w dzieciństwie oraz obecny nadmiar tłuszczu daje ten cudny efekt w postaci bułek pod pachami. No cóż, może się to jednak da jakoś skorygować... Zobaczymy :-) Odpowiedz Link
szarsz Re: Bułka... 30.07.07, 16:53 Mi się sporo z tych bułek wchłonęło, ale część jednak została. Teraz noszę stanik, w którym chowają się i piersi i bułki i mam nadzieję na dalszą poprawę :) Odpowiedz Link