Dodaj do ulubionych

Melissa - zwroty PILNE

25.08.07, 14:50
Postanowiłam ostatecznie oddać wszystkie 3 zamówione staniki bez wymieniania
na właściwy rozmiar, bo nie mam pewności, jaki ten właściwy rozmiar miałby
być. Na zwrot został mi w sumie tylko poniedziałek, jeśli liczyć 10 kolejnych
dni (choć wg mnie to chyba powinny być robocze) i właśnie wyczytałam w
regulaminie Melissy, że mam podać pisemną przyczynę zwrotu. W związku z tym
zapytowywuję ;) Was, jak to ma wyglądać?
Obserwuj wątek
    • myszencja6 Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 14:53
      Napisz cokolwiek; że nie odpowiada Ci krój, kolor....
    • ananke666 Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 14:56
      Ja niczego pisemnie nie podawałam. Jeśli chcesz, na odwal możesz napisać "nieodpowiedni rozmiar" albo "nieodpowiedni dla mnie krój", albo coś w tym stylu. Zapakuj, dołóż dowód zakupu, informację z twoimi danymi i kontem, na które mają przejść pieniądze i wio na pocztę. Ja na fali sklerozy zapomniałam o tym i dopiero kobieta z Melissy do mnie zadzwoniła z pytaniem, czy zwracam czy wymieniam.
      • ananke666 Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 14:57
        Znaczy, zapomniałam o dołożeniu do paczki informacji o zwrocie, a nie wymianie. W ogóle niczego prócz dowodu zakupu nie włożyłam, pakowałam w pośpiechu i wyleciało mi to z głowy, beztrosko puściłam pakę w świat. I też się nic nie stało, forsa wróciła.
        • magda-fl Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 15:17
          Dzięki!
          To im napiszę, że mi rozmiar nie odpowiada, a wybierałam na podstawie tej ich
          tabeli. Niech z nią coś zrobią, bo z tego, co czytałam nie ja jedna mam taki
          problem.
    • magda-fl Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 15:29
      Jeszcze jedno - uprzedzić ich mailowo o zwrocie czy nie ma konieczności? I czy
      mogę im wysłać paczkę ekonomiczną (od nich brałam priorytet). Bo chyba za
      potwierdzeniem odbioru nie muszę, nie?
      • zazulla Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 15:58
        Ja ostatnio odeslalam im paczke bez podania powodu a mailem napisalam, ze
        wlasnie odeslalam wszystko i ze zwrot pieniadzy prosze na konto...Kase dostalam
        szybko.

Czy priorytet czy nie to zalezy od Ciebie. Bo im szybciej do nich dotrze, tym
        szybciej bedziesz miec kase. Ja wyslalam na probe zwykla paczka i doszlo w 3
        dni, tak jak poczta deklaruje.
        • magda-fl Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 16:24
          zazulla napisała:

> Ja ostatnio odeslalam im paczke bez podania powodu a mailem napisalam, ze
          > wlasnie odeslalam wszystko i ze zwrot pieniadzy prosze na konto...Kase dostalam
          > szybko.
          >
          > Czy priorytet czy nie to zalezy od Ciebie. Bo im szybciej do nich dotrze, tym
          > szybciej bedziesz miec kase. Ja wyslalam na probe zwykla paczka i doszlo w 3
          > dni, tak jak poczta deklaruje.
          No właśnie, też tak myślałam, że w sumie to tylko na szybkość zwrotu mojej kasy
          ma wpływ, więc też wyślę paczką ekonomiczną, bo i tak poczta zdziera równo :/

A odnośnie tych 10dni - czy ktoś wie, jak je prawidłowo liczyć? Dniami
          roboczymi, zwykłymi? Zaczynać od dnia odbioru czy od następnego?
          • zazulla Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 17:55
            Tego nie ma zdefiniowanego, chyba nawet w ustawie. Mnie problem nigdy nie
            dotyczyl, bo odsylam biustonosze na drugi dzien.

Jesli zalezy Ci na wczesniejszej dacie odeslania, to pojedz na poczte czynna w
            sobote albo taka calodobowa.
            • magda-fl Re: Melissa - zwroty PILNE 25.08.07, 19:45
              zazulla napisała:

> Tego nie ma zdefiniowanego, chyba nawet w ustawie. Mnie problem nigdy nie
              > dotyczyl, bo odsylam biustonosze na drugi dzien.
              >
              > Jesli zalezy Ci na wczesniejszej dacie odeslania, to pojedz na poczte czynna w
              > sobote albo taka calodobowa.
              Akurat tak się składa, że mój facet się wybierał w pobliże takiej poczty, więc
              przy okazji dostał paczkę do wysłania :D Dobrze, że akurat w Krakowie takie są,
              bo w mieście moich rodziców po 14 w sobotę nie wyśle się niczego.
              Co do czasu na zwrot, to nawet jeśli liczyć 10 kolejnych dni od tego dnia, w
              którym paczkę otrzymałam, to w poniedziałek mogłabym ją spokojnie nadać, ale
              dzisiaj jeszcze lepiej.
              A zwlekałam tak długo, bo na dobrą sprawę nie wiedziałam czy zwrócić całkiem te
              staniki czy jeden w stosownym rozmiarze jednak kupić, ale w końcu stanęło na
              zwrocie. Co prawda jasny dalej mi potrzebny, ale jak go nie upoluję inaczej, to
              zawsze mogę zamówić raz jeszcze w Melissie.
              • monyaa jak liczyć 10 dni 25.08.07, 22:17
                niedawno pytałam federacji konsumentów, jak liczyć te 10 dni na zwrot i
                odpisali, że to kolejne 10 dni od następnego dnia po otrzymaniu paczki
                a podawać powodu odesłania nie masz obowiązku - tak jest w ustawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka