Dodaj do ulubionych

Pomoc w dobieraniu w Warszawie?

27.08.07, 19:31
Czesc,
z wielkim zainteresowaniem czytam w ostatnich dniach forum biusciastych i blog
stanikomania. Dzieki Wam wiedza o poprawnym dopasowaniu stanie sie mniej
tajemna:) Mam pytanie, czy znacie jakies miejsce w Warszawie gdzie mozna
liczyc na to ze ktos pomoze mi dopasowac odpowiedni rozmiar biustonosza? Lub
postawie pytanie, inaczej czy jest jeszcze jakies miejsce poza sklepem pani
Hani(jesli dobrze pamietam imie) na Grochowie? Bylam juz u niej wiele lat temu
i niestety powrocilam do zlych nawykow. Teraz chce powrocic na dobra sciezke;)
ksztalty sie troche zmienily ale bardzo nie lubie sposobu w jaki Panie w
tamtym sklepie traktuja swoje klientki:(. Czy slyszalyscie o jakims innym? Z
gory wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • sylwiastka Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 20:49
      myślę że, stacjonarne avocado będzie dobrym miejscem. Panie
      kompetentne ale się nie narzucają. Pomogą jeśli poprosisz je o
      radę.Bez krytyki, niemiłych docinków.. Tylko bądz otwarta na nowe
      propozycje:)
      • miss_gabi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 21:10
        Dzieki:) Musze sie koniecznie wybrac. Mam tlyko jedna watpliwosc....na stronce
        Avocado mowa o duzych biustach....a moj sie wlasnie zalicza do tych mniejszych i
        w dodatku z mikroskopijnym obwodem. Czy takie tez jest tam szansa znalezc?;)
        • sylwiastka Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 21:21
          od września mają sie pojawić 60 tki obecnie są już 65. 65 zaczyna
          się od miseczki D, jest to w miarę nieduża miseczka taka mniej
          więcej jak w 70B (chyba). oczywiście te rozmiary nie są rownocenne,
          pisze tylko jak wyglada głebokość miseczki. 60 będzie prawdopodobnie
          zaczynać się od E. Pomierzyć nie zaszkodzi.
        • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 22:02
          Małe biusty z mikroskopijnym obwodem mają dalsze miseczki niż przy średnim
          obwodzie. Chodzi o to, że mając mały obwód np. zamiast 75A powinnaś nosić 65D,
          właśnie dzięki obwodowi.

Ostatnio po przeszkoleniu dziewczyn na jednym z małobiuściastych for
          przeczytałam rozmowę dwóch małobiuściastych sześćdziesiątek (czyli szczuplaczków :).
          Jedna dziewczyna tłumaczyła drugiej, jak ma sobie w sklepie internetowym kupić
          stanik na swój właściwy rozmiar.
          Uśmiechnęłam się ciepło, czytając fragment
          "klikasz śmiało w >duży biust< :)"

Bo tak to właśnie wygląda. Ta sama wielkość piersi wyliczona od mniejszego
          obwodu nosi już znacznie dalsze literki :)
          • miss_gabi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 22:17
            Hahah...klikanie smialo w 'duzy biust', jako małobiuściasta moge potwierdzic ze
            do tego az trzeba sie przyzwyczaic. Masz racje, co prawda nosze 70A, ale
            powinnam nosic zupelnie inny, wg p.Hani zdaje sie C, ale szczerze mowiac ze te
            paskudne przerobki i wizja wracania tam zniechecila mnie na kawal czasu. W
            dodatku w moim 'nowym' modelu mialam naprawde problemy z oddychaniem. Zgadzam
            sie ze musi sie naprawde dobrze trzymac w obwodzie, ale litosci...!;) Ale widze
            ze to 70A nie dziala tak jak powinno wiec czas doprowadzic to do porzadku, ale
            czulabym sie lepiej gdyby ktos mi poradzil na 'zywo' na 1szy raz, a potem juz
            bede sobie radzic sama. Chetnie przeczytam tez twoje nauki:)....masz moze link
            to tej dyskusji na forum malobiusciastych?:) Pozdrawiam
            • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 23:13
              Pewnie chodziło jej o 65C. Żadnych przeróbek. Stanik dopasowany do biustu zawsze
              będzie lepszy niż przerabiany. Ale w Avocado nie mają 65C. Zaczynają od 65D. Być
              może jednak zdecydujesz się na to, co my wszystkie, czyli na zamawianie przez
              net? :) Szczególnie że jak ponosisz trochę to 65C, to jest szansa, że Ci
              miseczka podskoczy do D, a wtedy część problemów zniknie.
              Wejdź na nasz wątek 60-tkowy. Może tam coś będzie na temat 65C?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=63349014
              • maith A link... 27.08.07, 23:19
                Z linkiem jest kłopot bo oni tam do jutra mają przerwę techniczną, więc mogę Ci
                podać tylko ogólny link do forum. Na pewno Ci się tam spodoba :)
                wiekszepiersi.phorum.pl/
                A to było na pewno w części Jak się mierzyć (czy jakoś tak) chyba w wątku
                "Prawidłowo dobrany stanik" (czy coś w tym stylu ;).
                Ale to trudno tak na sucho sobie wszystko przypomnieć...
                Tak czy inaczej zaczną znowu działać od jutra, to sobie sprawdzisz :)
    • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 21:52
      Przereklamowana pani Hania ma taką wadę, że jak już tam wchodzisz, to czujesz na
      karku przymus kupienia tego, co Ci wybierze, a wyboru dużego nie ma i na urodę
      tam nie stawiają... To że ponoć ostatnio, odczuwając konkurencję zmieniła
      nastawienie i przestała zwracać się do klientek pogardliwie w 3 osobie to trochę
      jeszcze za mało, żeby warto było ryzykować jej odwiedzenie. No i wmawianie
      dziewczynom z 65, że takich rozmiarów się nie produkuje, ale ona z dopłatą
      sprzeda im stanik przeszywany, dyskwalifikuje ją przynajmniej w moich oczach
      dokumentnie.

Panie z Avocado natomiast są chwalone (że kompetentne, na poziomie i z klasą) i
      pomagają w doborze staników ładnych i nie dają do zrozumienia, że jak już
      mierzysz to musisz kupić (i to też jest istotna różnica). Tak jakby rozumieli
      tam bez trudu, że nie każdy biust jest kompatybilny z każdą firmą...
      • miss_gabi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 22:06
        Musze przyznac, ze slyszalam juz takie elegie na czesc pani Hani, ze nie smialam
        zlego slowa powiedziec:P Ale zgadzam sie w 100% z maith. Sama dostalam na sile
        przerabiany biustonosz ktory z tylu wygladal ponizej wszelkiej krytyki za wcale
        nie malo, bo tez nie bylo rozmiaru. Co prawda ja nie spotkalam sie z jakims
        straszliwym traktowaniem, ale bylam swiadkiem kilku scen przede mna ktore
        ostatecznie mnie zniechecily. Ale chetnie sprobuje w Avocado:)))
        • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 23:23
          Tylko w Avocado prawdopodobnie zaczynają od 65D. Zapytaj o C, ale jak nie
          będzie, to przymierz to D, poproś, żeby Ci pomogli go prawidłowo założyć i
          zobacz, czy Ci dużo brakuje. Jeśli tylko odrobinkę, to jest szansa, że się
          wyrówna, jeśli więcej, to chociaż zobaczysz, jak się czujesz w prawidłowym
          obwodzie, a 65C zamówisz wtedy gdzieindziej, może przez net i do tego 65D pewnie
          dojdziesz później :)
          • turzyca Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 27.08.07, 23:43
            a jak 65 na zywo nie bedzie upiornie ciasne to bedziesz mogla
            wyprobowac 60, moze bedzie pasowac? Sprobowac nie szkodzo. :)
            • demeter2007 Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 10:25
              Jedź na Puławską 24a. Adres znalazłam właśnie tu, na forum. Bardzo
              miła sprzedawczyni i rzeczywiście wie, co mówi. Też dopasowuje, jak
              trzeba, a ceny ma normalne. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego
              sklepu.
              • miss_gabi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 12:23
                Dzieki:) Po powrocie do PL napewno zajrze, pewnie do niejednego. A korzystajac z
                okazji moze poszukam czegos w UK. Widze ze dziewczyny naprawde chwala angliki;)
                Widzialam ostatnio w Marks&Spencer naprawde ladne, nawet 28mki mi sie obily o
                oczy;) ale jakos M&S chyba malo tu wspominany...no napewno jest mniej, jakby to
                nazwac, 'fancy' od tych w Bravissimo.
                • maheda Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 12:45
                  Zaraz, zaraz, to Ty jesteś w UK?!?!
                  No to migusiem do M&S i do Bravissimo, które ma swoje sklepy stacjonarne :-)))
                • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 12:55
                  miss_gabi napisała:

> Dzieki:) Po powrocie do PL napewno zajrze, pewnie do niejednego. A
                  > korzystajac z okazji moze poszukam czegos w UK.

Dziewczyno, czy Ty chcesz, żebyśmy się zadławiły ze śmiechu? ;)))
                  Jakie po powrocie do Polski?
                  Przecież w UK masz jak na razie 10 razy większy wybór niż tu. To ja Ci chciałam
                  doradzić zamawianie przez net z UK, a Ty tam możesz bez problemu przymierzyć? ;)
                  Marsz mi zaraz na wielkie przymierzanie :))
                  • miss_gabi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 15:10
                    No wobec tak ostrego dopingu nie sposob bylo nie zebrac sie i nie pojsc do tego
                    M&S:P. Pierwsze koty za ploty...i wyglada na to ze najlepiej lezy 30D....tylko
                    ze....mam taka watpliwosc, a trudno to bedzie opisac:) Przy dobrze dobranym
                    biustonoszu, czy ta czesc ciala (nie wiem czy raczej przynalezy do pachy czy tez
                    do cyca;), taki waleczek, powinna byc po wewnetrzenj czesci ramiaczka czy po
                    zewnetrznej czy wszystko jedno? A do Bravissimo wycieczka dopiero za tydzien, bo
                    dosc daleko musze dojechac...troche to bedzie zabawne jak taka chudzinka jak ja
                    zacznie szturmowac sklep dla wydatnych biustow...ale rozmiar jest to dlaczego i
                    nie. Wiec jak mawiala ksiezniczka Fiona- 'A co!';P
                    • maith Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 28.08.07, 21:46
                      Ta część ciała powinna zostać wmasowana do środka do miseczki. A przynajmniej
                      duża jej część. Zajmuje to jakiś miesiąc noszenia dobrego stanika z każdorazowym
                      wmasowywaniem, czasem krócej. Jeśli jesteś w stanie ją zminimalizować w np.
                      60DD, to weź to DD.
                      Po prostu nosząc za szerokie obwody wypychałaś sobie część biustu na zewnątrz,
                      pod obwód. Kiedy założyłaś dobry obwód, to to już nie działa, więc biust
                      wyrzucony poza nawias został w roli bocznej bułki. Jak wróci na miejsce, to
                      problem zniknie.
                      W końcu nie chodzi o to, żeby sobie część biustu odkroić i trzymać pod obwodem,
                      nie? :))

Obserwuj się dokładnie, bo najlepiej by było, jakbyś przeszła okres przejściowy
                      jeszcze w UK. Dlatego jak najszybciej kup 1 dobry stanik, a jeszcze przed
                      wyjazdem jest szansa, że Ci się biust zmieni na docelowy rozmiar i będziesz
                      mogła go od razu na miejscu kupić. W Polsce już tak różowo nie jest. I
                      zapamiętaj, co mierzyłaś, a było trochę za duże w miseczkach, bo jak nie
                      zdążysz, to to będziesz wiedzieć zamawiając pocztą z UK :)
      • ciemnogrodzianka Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 02.09.07, 20:33
        A gdzie teraz urzęduje pani Hania i do której godziny sklep jest czynny?
        • estrella78 Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 03.09.07, 11:09

Smolna 13. Poniedziałek - piątek czynne do 19-tej, w soboty do 14-
          tej. Od jutra Pani Hania jest na urlopie, niestety nie wiem kiedy
          wraca.

• ciemnogrodzianka Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 03.09.07, 12:41
            To nici z wyprawy. W trakcie wyjazdu z pracy bede pare godzin w warszawie we
            czwartek myslalam zeby zajrzec, pewnic sie co do rozmiaru i doszkolic sie z
            dopasowywania ramiaczek
            • maheda Ty się lepiej wybierz do Avocado. 03.09.07, 14:35
              Mają szerszą ofertę rozmiarową.

ul. Bracka 1 (przy pl. Trzech Krzyży).

Mają sklep otwarty też do wieczora, gdzieś tutaj były godziny otwarcia...
              • estrella78 Re: Ty się lepiej wybierz do Avocado. 03.09.07, 14:50
                maheda napisała:

> Mają sklep otwarty też do wieczora, gdzieś tutaj były godziny
                otwarcia...

Znalazłam na Stanikomanii: Od poniedziałku do piątku 11-20; sobota
                11-17.
                • ciemnogrodzianka Re: Ty się lepiej wybierz do Avocado. 06.09.07, 04:44
                  W sumie nie wiem czy w ogóle starczy mi czasu na jakieś większe przymierzanie -
                  ale mapę jakąś mam, a oba sklepy w sumie dosyć blisko siebie
      • zzagi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 03.09.07, 13:56
        No wlasnie z tym Avocado to ja nie bylabym taka entuzjastyczna jezeli chodzi o
        dobranie rozmiaru. Pisalam w innym watku co nastepuje:

Poszlam z pelna premedytacja sprawdzenia umiejetnosci ekspedientki i okazala sie
        kompletnie niepomocna w doborze rozmiaru. Powiem szczerze gdyby nie ja
        podejzewam ze rodzicielka stracilaby nadzieje na noszenie odpowiedniego kroju na
        zawsze. Trafilam na ta bardziej tega ekspedientke wiec ja oceniam. Weszlysmy
        obie i wyraznie zaznaczylysmy na samym poczatku ze mama nosi zly rozmiar i chce
        zeby pani jej dobrala dobry na co pani pyta sie jaki nosi, mama mowi ze tak
        naprawde to nie wie ale ma za duzy obwod i za male miseczki (ja dodalam ze ten
        ktory ma na sobie to 85 F) i widze jak pani radosnie zmierza do szukania
        takowego rozmiaru wiec powtazam ze to jest zdecydowanie zly rozmiar i chcialysmy
        zeby pani dobrala dobry! Mama nawet rzucila chaslo a moze mnie pani zmierzy? bo
        nie wiem jaki obwod powinnam miec. No i generalnie nic, jakby niedotarlo,
        zaczela szukac 80 obwodu i miseczki G dala kilka modeli, oczywiscie obwod za
        duzy miseczka nadal za mala. Wiec prosze ja zebny dala 75J no i znalazla 2 takie
        same kroje w roznych modelach. Rozmiar dobry ale zdecydowanie zle wygladal,
        fiszbiny sie wzynaly. www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=fado&
        i dostalysmy jeszcze ten ktory w rozmiarze 80H i wygladal lekko zalosnie
        www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&nr=3&
        Innych nie bylo w tym rozmiarze. Pani powiedziala ze bedzie dostawa, ale
        poirytowalo mnie jej zachowanie i nie wiem czy bede nawet mamie sugerowac
        powrot. Zwlaszcza ze jak sie okazuje w rozm. 75J maja tylko 1 kroj ktory okazal
        sie nieodpowiedni.
        Na koniec zaprowadzilam mame do pani Hani ktora potwierdzila moja diagnoze ale
        niestety nie miala miseczki jot wiec 80H poszlo do zwezenia. Sama pani H nic sie
        nie zmienila ostra utyskujaca i wrzaskliwa jak zawsze ale przynajmniej cholera
        zna sie na rzeczy! Mama jedzie w przyszlym tyg do stanow i ma nadzieje tam pojsc
        i kupic staniki w swoim rozmiarze zwlaszcza ze dotarlo do niej ze warto zaplacic
        $100 za 2 dobre niz za 5 niedobrych i wogole stwierdzila ze te staniki w USA nie
        sa takie drogie bo jak sie okazuje fellina w przeliczeniu kosztowala ja $88
        • maheda Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 03.09.07, 14:37
          zzagi napisała:

> Sama pani H nic sie
          > nie zmienila ostra utyskujaca i wrzaskliwa jak zawsze ale przynajmniej cholera
          > zna sie na rzeczy!

Niestety, nie zna się na rzeczy, a swoim klientkom często wciska przerabiane
          staniki za trzysta zł.
          To już wolałabym wydać w Avocado 150-170 zł i dać do przeróbki za 30 zł, i w
          sumie zapłacić 2/3 tego, co zaproponowałaby mi p. Hania :/
          • dominika.r23 Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 06.09.07, 15:28
            własnie niedawno bylam u pani Hani... heh i wiecie co? po moim pytaniu o obwod
            65 padła z jej strony odpowiec: takiego obwodu nie produkuje sie nigdzie i zeby
            taki obwod uzyskac mozna tylko zwezic. Po trzasnieciu drzwiami pomyslałam-
            ciekawe jakie oczy pani Hania by zrobi gdy przyjde do niej w staniku w rozmiarze
            60F... do 60 tez zweza 70??"?? hehehehe:):):):)
            • zzagi Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 06.09.07, 16:51
              Niestety moja siostra padla ofiara zwezania do 60 i nie nosi bo miseczki sie
              wbijaja pod pachy, jasne ze ona wie ze sie produkuje tylko nie z firm ktore ona
              prowadzi no wiec paple jak to ona byleby sprzedac stanik (a firm innych pewnie
              nie zamawia bo angielskiego nei zna to jak sie dogada z freya czy czymkolwiek
              innym musi miec polskiego dostawce) no ale ja nie chce bronic pani H. bo jej
              osobiscie nie trawie ale prawda jest taka ze nawet jezeli nie ma odpowiedniego
              rozmiaru to zawsze ci go poda a to ty juz sama decydujesz czyy kupisz inny
              zwezany czy nie, natomiast pani w avocado nie wyrazila zadnej checi pomocy
              oprucz podania stanika ktory nie nadawal sie do przerobki bo poprostu kroj byl
              nieodpowiedni i w tym sek...
              PS. i generalnie jestem zalamana bo moj nowy 2 razy zalozony avocado 70H juz sie
              tak rozciagnol ze dopinam sie na ostatnia haftke :/ coraz mniej mi sie podoba ta
              firma jezeli chodzi o jakosc.
              • dominika.r23 Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 06.09.07, 16:58
                mi tez w avocado troche wykwalifikowanie obslugi sie nie podobalo ( o tym
                pisalam w innym watku...)
              • ciemnogrodzianka Re: Pomoc w dobieraniu w Warszawie? 08.09.07, 14:57
                zzagi napisała:

> Niestety moja siostra padla ofiara zwezania do 60 i nie nosi bo miseczki sie
                > wbijaja pod pachy, jasne ze ona wie ze sie produkuje tylko nie z firm ktore ona
                > prowadzi no wiec paple jak to ona byleby sprzedac stanik (a firm innych pewnie
                > nie zamawia bo angielskiego nei zna to jak sie dogada z freya czy czymkolwiek
                > innym musi miec polskiego dostawce) no ale ja nie chce bronic pani H. bo jej
                > osobiscie nie trawie ale prawda jest taka ze nawet jezeli nie ma odpowiedniego
                > rozmiaru to zawsze ci go poda a to ty juz sama decydujesz czyy kupisz inny
                > zwezany czy nie,

A jakie firmy sa u p.Hani?
                W koncu zakupow stanikowych w Warszawie nie zrobilam bo "Hanna" zamknieta
                (czyzby wszystkie pracownice na urlopie? a pare dni wczesniej reklamowala sie na
                forum Wysokie Obcasy} a na bieganie do Avocado nie starczylo czasu. Moze za
                zaoszczedzone pieniadze kupie cos z wyprzedazy na brastopie.
                Ale w sumie bede musiala pomyslec o jakiejs wyprawie do Warszawy (ale to pewnie
                niepredko)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka